Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Nurculuğu Alet Edenler (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=166813)

MEÇHUL ADAM 11-23-2012 02:41

Nurculuğu Alet Edenler

Mehmet Şevket Eygi-

22.11.2012-MİLLİ GAZETE

Nurculuğu Alet Edenler

Çeşit çeşit şahıslar ve gruplar Bediüzzaman'a ve Risâle-i Nurlara sahip çıkarak kendilerini Nurcu olarak tanıtıyor. Bunların arasında inanç, görüş, metot ve İslâm'ı hayata uygulama bakımından birtakım farklılıklar, uyumsuzluklar görülmektedir. Bu konuda bazı gerçekleri açıklamak vâcip olmuştur. Şöyle ki:

1. Bediüzzaman Said Nursî hazretleri yüzde yüz bir Ehl-i Sünnet ve'l-cemaat büyüğüdür. Ehl-i Sünnet'ten az veya çok ayrılanlar gerçek Nurcu değildir.

2. Bediüzzaman beş vakit namaza çok büyük önem vermiş ve kendisi namazı dosdoğru kılmıştır. Namaz kılmayanlar, namaz konusunda ihmalkarlık yapanlar, namazları hafife alanlar gerçek Nurcu değildir.

3. Bediüzzaman, İslâm kadın ve kızlarının tesettüre girmeleri konusunda ayrıca bir risâle kaleme almıştır. Şer'i tesettüre taraftar olmayanlar, tesettürlü kadınların açılmasını isteyenler yahut aldatmaca şeytanî tesettürlere bürünenler ve bunlardan razı olanlar gerçek Nurcu değildir.

4. Bediüzzaman, Latin harflerine ladinî harfler demiş, onlara asla taraftar olmamıştır. Ona göre Müslümanın yazısı, alfabesi Kur'an ve İslâm yazısıdır. Bir ara zaruret icâbı Risâle-i Nurların Latin harfiyle basılmasına ve yayınlanmasına ruhsat vermişse de bu geçicidir. Latin-lâdinî yazıya taraftar olanlar gerçek Nurcu değildir.

5. Bediüzzaman bu devirde ictihad yapılmayacağını açıkça ve kesin olarak söylemiştir. Onun bu görüşüne taban tabana zıt ve aykırı olarak ictihad taraftarları gerçek Nurcu değildir.

6. Bediüzzaman, menfî kavmiyetçiliğe son derece muhalif ve karşıdır. Şu veya bu kavmiyetçilik (ırkçılık) yapanlar gerçek Nurcu olamaz.

7. Bediüzzaman, tasavvufa ve tarikatlara karşı değildi. Abdülkadir Geylanî, İmamı Rabbanî, Şah Bahaüddin Nakşibend gibi tasavvuf büyüklerine üstadım demiş, onlara saygı göstermiştir. Tasavvufu ve tarikatı kötüleyenler gerçek Nurcu değildir.

8. Bediüzzaman, Risâle-i Nur hizmetleri için para toplanmasına taraftar değildi. Muazzam hizmetlerini ve fütuhatını harika bir şekilde parasız pulsuz yapmıştır. Bediüzzaman ve Risâle-i Nur adına para toplayanlar, hattâ zekat bile alanlar gerçek Nurcu değildir.

9. Bediüzzaman, şahsının övülmesini ve birinci plana çıkartılmasını uygun görmemiş, yolundan giden talebelerini Risâle-i Nurlar vasıtasıyla Kur'an hizmetlerine yönlendirmiştir. Birtakım Hazret'leri birinci plana çıkartan, onlar için aşırı övgü edebiyatı yapan, ruhanileri erbab haline getiren kimseler gerçek Nurcu değildir.

10. Şeriat'a sımsıkı bağlı bir Müslüman olan Bediüzzaman, Müslümanların zekâtlarına göz dikmemiştir. Ne şahsı için, ne de hizmet için zekât parası toplamıştır. Çünkü o, herkesten daha iyi ve sağlam şekilde, zekât paralarıyla cami bile yapılamayacağını bilen bir kişiydi. Müslümanların zekâtlarını, Kur'ana Sünnet'e fıkha Şeriat'a aykırı olarak toplayanlar, böylece Müslüman fakirlerin miskinlerin borca batmışların perişan olmuş muhacirlerin haklarını gasp edenler gerçek Nurcu değildir.

11. Bediüzzaman, Yahudiliği ve Nasraniliği hiçbir zaman muteber ve hak din olarak görmemiştir. O, Allah katında yegane hak, geçerli, makbul, hanif dinin İslâm olduğunu bilen âlim ve fâzıl bir kimseydi. Ehl-i Kitab'ın ehl-i necat ve ehl-i Cennet olduğunu iddia edenler gerçek Nurcu değildir.

12. Muharref Tevrat'ın ve İncil'in hak kitaplar olduğunu iddia edenler gerçek nurcu olamaz.

13. Bediüzzaman "euzü billahi mineşşeytan ves siyase" (şeytandan ve siyasetten Allah'a sığınırım.) buyurmuşlardır. Dini politikaya alet edenler gerçek Nurcu değildir.

14. Bediüzzaman, Ehl-i Sünnet'e aykırı bütün reformculuklardan, dinde değişim, dinde yenilik, light/ılımlı İslâm, BOP'çuluğa, Fazlurrahmancılığa benzer bid'at cereyanlarına bulaşmamış, İslâm'ın cadde-i kübrâsında yürümüş, Sevâd-ı Azam dairesi içinde bulunmuş muhterem ve mübarek bir zâttır. Az veya çok bidat cereyanlarına bulaşmış kimseler gerçek Nurcu değildir.

Bediüzzaman'ın ve Risâle-i Nurların Ehl-i Sünnet dışı inançlara, görüşlere, cereyanlara alet edilmesi İslâm ahlâkına uymayan çok kötü bir davranıştır. Bendeniz bu kadar yazıyorum. Bediüzzaman'ın mirasına hizmet eden hakiki has Nurcuların bu konularda Müslümanları uyarmalarını, aydınlatmalarını, bilgilendirmelerini bekliyorum.

Nurculuk bir "sekt" değildir; İslâm'a imana Kur'ana Şeriat'a ümmete ve ahlâk-ı İslâmiyye'ye, Ehl-i Sünnete bir hizmet metodudur.

Ertuğrul ÖZGÜL 11-23-2012 02:52

Benim gördüğüm kadarıyla o zaman Said Nursinin izinden giden yani Nurcuyum diyecek kimse yok memlekette... çünkü izinden gidiyoruz diyen gruplar bu maddelerin "en az" birini ihlal ediyor... yazara göre kimse nurcu değil...

onurcan 11-23-2012 02:56

Nurculuk bir "sekt" değildir; İslâm'a imana Kur'ana Şeriat'a ümmete ve ahlâk-ı İslâmiyye'ye, Ehl-i Sünnete bir hizmet metodudur.

MEÇHUL ADAM 11-23-2012 03:23

İddiaya göre firavunlarla uyum içinde yaşamak, dinî üstün bir meziyet diye nazara veriliyor. Mezkûr iddianın Risale-i Nur'la ne kadar tezadî durumda ol*duğunu anlamak için şu ikaz ve derslere bakalım:
Hak ve bâtılın karşı karşıya gelmesiyle meydana gelen mübareze kanunu neticesi olarak ebrarın eşrardan nefretle uzak durmaları, sahabeler devrinde en ileri derecede olduğundan sahabelerin üstün bir kemalat kazandıkları, sonraları ise mübareze kanunu zayıflamakla ebrar ve eşrar arasındaki me*safe azalarak içice girip, ebrarın eşrara karışmasıyla şerre nefret edilemez olup ahlâk-ı içtimaiyenin bozulduğunu beyanla asrımızın dikkatini çeken Hazret-i Üstad diyor ki:
«Sahabeler, ekseriyet-i mutlaka itibariyle kemalât-ı insaniyenin en a'lâ derecesindedirler. Çünki o zamanda, o inkılab-ı azîm-i İslâmîde hayır ve hak bütün güzelliğiyle, şer ve bâtıl bütün çirkinliğiyle görülmüş ve maddeten hissedilmiş. Şer ve hayır orta*sında öyle bir ayrılık ve kizb ve sıdk mabeyninde öyle bir mesafe açılmıştı ki, küfür ve iman kadar, belki Cehennem ve Cennet kadar beynleri uzaklaştı. ...... Halbuki o zaman*dan sonra, git gide ve gele gele sıdk ve kizb ortasındaki me*safe azala azala, omuz-omuza geldi. Bir dükkânda, ikisi be*raber satılmağa başladığı gibi, ahlâk-ı içtimaiye bozuldu.» (Sözler sh:489)

DİYALOGÇULARA SAİD NURSİ HZ.LERİNDEN MUAZZAM CEVAP:
"Misyonerler ve Hristiyan ruhanîleri, hem Nurcular, çok dikkat etmeleri elzemdir. Çünki her halde şimal cereyanı; İslâm ve İsevî dininin hücumuna karşı kendini müdafaa etmek fikriyle, İslâm ve misyonerlerin ittifaklarını bozmaya çalışacak. Tabaka-i avama müsaadekâr ve vücub-u zekat ve hurmet-i riba ile, burjuvaları avamın yardımına davet etmesi ve zulümden çekmesi cihetinde müslümanları aldatıp, onlara bir imtiyaz verip, bir kısmını kendi tarafına çekebilir." Her ne ise, bu defa sizin hatırınız için kaidemi bozdum, dünyaya baktım.

Said Nursî (Emirdağ - 1 - 160)

xkatolizorx 12-09-2012 00:46

İslamda namahrem var nurcuyum diye ortalıkta dolaşanlara bakıyorumda onların bu olaydan haberi yok sen git 15-16 yaşındaki bluğ çağına ermiş kızı türkçe olimpiyatlarına çıkar şarkı söylet islama göre konuşuyorum şuan bu en çok sinirlendiğim şeylerden biri sonrada sordum geçende nurcuyum diye atıp tutan geveze bi arkadaşım var aynı ünideyiz kendisini çok severim o ayrı dedim kardeşim tamam iyi güzelde bu mevzu ne sen ne düşünüyosun demesinmi bana o konuyuda anlattılar bize insanlar islam dininden korkmasın diye yapıyoruz bunu bende dedim Peyganber efendimiz islamı anlatırken tanıtırken şarkıyla türküylemi anlattı insanlara AYETLERLE,anlattı EZANLA davet etti sünnetleriyle bize örnek oldu şimdi karşılaştırın aklın yolu birdir hangisi doğru adam diyoki türkçeyi öğretecem vasıtasıyla dini öğretecem vasıtalar vasıtalar full hikaye başkada bişey yokk
SAİD NURSİ ye saygım sonsuz bu sozlerim onun varisiyim diye ortalıkta dolaşalara...

Yani bizim dinimiz kitabımız yetmiyo islamı anlatmaya şarkıyla türküyle anlatıyolar meşrulaştırılan şeylere bakarmısınız yazık gidişatımız çok kotu!!!!!

MEÇHUL ADAM 12-09-2012 21:30

Alıntı:

xkatolizorx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029897)
İslamda namahrem var nurcuyum diye ortalıkta dolaşanlara bakıyorumda onların bu olaydan haberi yok sen git 15-16 yaşındaki bluğ çağına ermiş kızı türkçe olimpiyatlarına çıkar şarkı söylet islama göre konuşuyorum şuan bu en çok sinirlendiğim şeylerden biri sonrada sordum geçende nurcuyum diye atıp tutan geveze bi arkadaşım var aynı ünideyiz kendisini çok severim o ayrı dedim kardeşim tamam iyi güzelde bu mevzu ne sen ne düşünüyosun demesinmi bana o konuyuda anlattılar bize insanlar islam dininden korkmasın diye yapıyoruz bunu bende dedim Peyganber efendimiz islamı anlatırken tanıtırken şarkıyla türküylemi anlattı insanlara AYETLERLE,anlattı EZANLA davet etti sünnetleriyle bize örnek oldu şimdi karşılaştırın aklın yolu birdir hangisi doğru adam diyoki türkçeyi öğretecem vasıtasıyla dini öğretecem vasıtalar vasıtalar full hikaye başkada bişey yokk
SAİD NURSİ ye saygım sonsuz bu sozlerim onun varisiyim diye ortalıkta dolaşalara...

Yani bizim dinimiz kitabımız yetmiyo islamı anlatmaya şarkıyla türküyle anlatıyolar meşrulaştırılan şeylere bakarmısınız yazık gidişatımız çok kotu!!!!!

Fethullahçı arkadaşlara sormamız lazım..."Sizlerin dinlerarası diyaloğu desteklemek büyük bir sapma ve bid'at değil midir?.Her yönüyle sünnetten gittikçe uzaklaşmaları, gavurlara yaklaşmaları onların ne denli büyük bir gaflet ve cehalet örneği gösterdikleri aşikardır.

Biz müslümanlar, ehli sünnet alimlerinin tefsirlerni okurken onlar sadece risale-i nur'u okumaktan başka tefsir hiç okumuyorlar.Ben kesinlikle risale-i nur tefsirine karşı değilim.Ancak artık onlar kabuklarından bir türlü çıkamamadılar.İslam'dan büyük sapmaları var.Laikliği de benimsemişler.Ooh ne güzel de İslam'ı yaşıyorlar :şaşkın:.

Bunlar sayesinde bu din protestanlaştırılıp İslam'ın içini boşaltmaya çalışmalarından dolayı yarın Allah'ın huzuunda bunun hesabını da veremeyeceklerdir.CİHADI TAMAMEN UNUTMALARI VE UNUTTURMAYA ÇALIŞMALARI BÜYÜK BİR GAFLET VE DELALETTİR.HATTA KUR'AN'DA ASLA DİNLERARASI DİYALOGLA İLGİLİ HİÇBİR İŞARET YOKKEN BU SİYONİSTLERN SİNSİ TUZAKLARINA ALET OLMALARI BİZİ DERİNDEN ÜZMEKTEDİR.BİR AN EVVEL ALLAH'A TEVBE EDİP BUNDAN VAZGEÇMELERİ GEREKİR.AKSİ TAKDİRDE ONLAR KIYAMET GÜNÜ,MÜŞRİKLERDEN OLAN HIRISTİYAN VE YAHUDİLERLE BERABERHAŞROLUNACAKLARINI DA UNUTMASINLAR.

manifesto 12-10-2012 00:58

İrancılar meydana inmiş
Siz önce Suriye de ki pisliğinizi temizleyin arkadaşım
Sonra din diyanet nasihati verirsiniz
Nurculuğu da ilim cahili Mehmet Şefket Eygi'den öğrenecek değiliz

20 YILDIR aynı yazıları yazıyor
Sapık Abduh Mason Afgani Sapık diyalogcular bilmem ne
Her yazısı bir öncekinin fotokopisi

_Ednâ_ 12-10-2012 01:04

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1029984)
Fethullahçı arkadaşlara sormamız lazım..."Sizlerin dinlerarası diyaloğu desteklemek büyük bir sapma ve bid'at değil midir?.Her yönüyle sünnetten gittikçe uzaklaşmaları, gavurlara yaklaşmaları onların ne denli büyük bir gaflet ve cehalet örneği gösterdikleri aşikardır.

Biz müslümanlar, ehli sünnet alimlerinin tefsirlerni okurken onlar sadece risale-i nur'u okumaktan başka tefsir hiç okumuyorlar.Ben kesinlikle risale-i nur tefsirine karşı değilim.Ancak artık onlar kabuklarından bir türlü çıkamamadılar.İslam'dan büyük sapmaları var.Laikliği de benimsemişler.Ooh ne güzel de İslam'ı yaşıyorlar :şaşkın:.

Bunlar sayesinde bu din protestanlaştırılıp İslam'ın içini boşaltmaya çalışmalarından dolayı yarın Allah'ın huzuunda bunun hesabını da veremeyeceklerdir.CİHADI TAMAMEN UNUTMALARI VE UNUTTURMAYA ÇALIŞMALARI BÜYÜK BİR GAFLET VE DELALETTİR.HATTA KUR'AN'DA ASLA DİNLERARASI DİYALOGLA İLGİLİ HİÇBİR İŞARET YOKKEN BU SİYONİSTLERN SİNSİ TUZAKLARINA ALET OLMALARI BİZİ DERİNDEN ÜZMEKTEDİR.BİR AN EVVEL ALLAH'A TEVBE EDİP BUNDAN VAZGEÇMELERİ GEREKİR.AKSİ TAKDİRDE ONLAR KIYAMET GÜNÜ,MÜŞRİKLERDEN OLAN HIRISTİYAN VE YAHUDİLERLE BERABERHAŞROLUNACAKLARINI DA UNUTMASINLAR.

Bana yarın yaşayacağınızın garantisini verebilirmisiniz?
Yada hristiyan olarak ölmiyeceğinizin garantisini verebilirmisiniz?
Eğer bunlarda kati garanti verebiliyorsanız, oturup gerçekten düşünücem bu dediklerinizin üzerine...

Yıldırım 12-10-2012 01:07

http://www.akpartiforum.com/papaz-mu....html?t=167499
70 yaşında ki papaz Müslüman olabiliyorsa durmak yok hizmete devam :)

_Ednâ_ 12-10-2012 01:22

Neden tek tipe bir tebliğ anlayışının içine sokmaya çalışıyorsunuz herkesi?
Nasıl kendi anlayışınız dışındaki yöntemleri bu kadar küçümseyebiliyorsunuz, müşriklerle haşrolunacağını iddia ederek bide...
Herşeyi savunmanın ve tenkitin bir üslubu vardır sayın meçhul adam!
Siz bu yöntemi desteklemeyebilirsiniz ve gerekçelerinizle bunu izah edebilirsiniz.
Lakin Allah ın Levhi mahvı azamda sadece kendisinin bilebildiği kati meseleler hakkında bu şekilde kati konuşamazsınız!
Siz bilemezsiniz Allah bilir!
bu hizmetle yığınla insan müslümanlığa fevç fevç giriyorsa söylediklerinizin doğru olmama ihtimali çok yüksek ve bu ihtimalle bu kadar net ifadeler kullanamazsınız..
Bende sizi bir müslüman kardeşiniz olarak uyarıyorum,
Söyledikleriniz Allahın işine karışmaktır, tekrar ölçün tartın ve o şekilde o üslupla tavsiyelerde bulunun...

Muhammed Esed 12-10-2012 01:30

abiler esnaf abilerimizden bir abi isim vermeyeceğim rüyasında peygamber efendimizi görmüşler peygamber efendimiz bir mescit inşa ediyorlarmış ve herkes o mescide taş taşıyormuş. esnaf abimizde bir taş almış ve peygamber efendimizin yanına gitmiş. peygamber efendimiz esnaf abimize sen o taşı bırak senin daha mühim görevlerin şimdi git ve gazeteye abone bul demiş abiler. evet abiler her birimiz zaman gazetemize 3 abone getiriyor. hemen şimdi telefonları ellerimize alalım ve en az 3 abone yapan abilerimiz bizden süpriz hediyeler kazanacaklar. (duygusal ses tonlu spiker abi )
seyirciler : vay canına !

MEÇHUL ADAM 12-10-2012 01:32

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030038)
İrancılar meydana inmiş
Siz önce Suriye de ki pisliğinizi temizleyin arkadaşım
Sonra din diyanet nasihati verirsiniz
Nurculuğu da ilim cahili Mehmet Şefket Eygi'den öğrenecek değiliz

20 YILDIR aynı yazıları yazıyor
Sapık Abduh Mason Afgani Sapık diyalogcular bilmem ne
Her yazısı bir öncekinin fotokopisi

Diyalog miyalog, medeniyetler ittifakı,siyonizm uşaklığı ve işbirlikçileri gavurlarla kucaklaşma ooh siz çok doğru yoldasınız.Direkt cennete gideceksiniz.:w:

İran'ı savunan kim ki?Şia sapıklarını mı seviyoruz sanıyorsunuz.Gidin işinize..Diyalog tuzaklarına takılmayın yahu?

M.Şevki Eygi yıkıcı değil, yapıcıdır.Adam gerçekleri yıllardır yazıyor sizler ise bu müslümanlara ve İslam'a köstek oluyorsunuz.Gavurların ittikadını Tevhid inancıyla neredeyse eş tutuyorsunuz.Böyle sapıklık olur mu?.

Cihad şuurunu da yitirmişsiniz.Kesin cennetliklerdensiniz...
:V

MEÇHUL ADAM 12-10-2012 01:43

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030040)
Bana yarın yaşayacağınızın garantisini verebilirmisiniz?
Yada hristiyan olarak ölmiyeceğinizin garantisini verebilirmisiniz?
Eğer bunlarda kati garanti verebiliyorsanız, oturup gerçekten düşünücem bu dediklerinizin üzerine...

Kimse yarına çıkabileceğini garantileyemez.Bunu biz iddia da etmedik.Allah korusun, biz hıristiyan olarak da ölmek istemeyiz.Allah bir kulunu son nefesinde bile sapıttarabilir.Maazallah yine O'na sığınırız.Şu hadis-i şerifi de aklınızdan çıkarmayınız:

"Nasıl bir hayat yaşıyorsanız,öyle ölürsünüz.Nasıl ölürseniz öyle de dirilirsiniz."

Nasıl olmalı...SON NEFESTE NASIL OLMAK İSTİYORSAN ÖYLE...SON NEFESTE GAVUR İNANCINA BENZER ÖLMEK BÜYÜK BİR FELAKETTİR.

_Ednâ_ 12-10-2012 01:47

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030063)
Kimse yarına çıkabileceğini garantileyemez.Bunu biz iddia da etmedik.Allah korusun, biz hıristiyan olarak da ölmek istemeyiz.Allah bir kulunu son nefesinde bile sapıttarabilir.Maazallah yine O'na sığınırız.Şu hadis-i şerifi de aklınızdan çıkarmayınız:

"Nasıl bir hayat yaşıyorsanız,öyle ölürsünüz.Nasıl ölürseniz öyle de dirilirsiniz."

Nasıl olmalı...SON NEFESTE NASIL OLMAK İSTİYORSAN ÖYLE...SON NEFESTE GAVUR İNANCINA BENZER ÖLMEK BÜYÜK BİR FELAKETTİR.

Bu benim sorumun cevabıysa eğer, peki nasıl müşriklerle bir haşrolunulucağının garantisini verebiliyorsunuz?

MEÇHUL ADAM 12-10-2012 01:48

Alıntı:

Muhammed Esed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030060)
abiler esnaf abilerimizden bir abi isim vermeyeceğim rüyasında peygamber efendimizi görmüşler peygamber efendimiz bir mescit inşa ediyorlarmış ve herkes o mescide taş taşıyormuş. esnaf abimizde bir taş almış ve peygamber efendimizin yanına gitmiş. peygamber efendimiz esnaf abimize sen o taşı bırak senin daha mühim görevlerin şimdi git ve gazeteye abone bul demiş abiler. evet abiler her birimiz zaman gazetemize 3 abone getiriyor. hemen şimdi telefonları ellerimize alalım ve en az 3 abone yapan abilerimiz bizden süpriz hediyeler kazanacaklar. (duygusal ses tonlu spiker abi )

Yalandan uyduruk rüya anlatmak büyük günah olduğunu her halde unuttunuz galiba!.Bu kadar milletin duygularıyla oynamakla sırf menfaat için yalan söylemek bile insana günah olarak yeter.Bu anlatılan rüya yalandır.Seninle o abiciğin kafa bulmuş.Aklısıra Saman gazetesinin trajını arttırmak olduğu kesindir.

Hakan Özkan 12-10-2012 11:37

Meçhul Adam sapıklın içindesin.Hizmet edenleri rahat bırak ta islam düşmanları için gayret et.

Terennüm 12-10-2012 13:47

Desene memlekette nurcudan ziyade müslüman kalmamış...

Terennüm 12-10-2012 13:49

Alıntı:

Muhammed Esed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030060)

:)napak inanak mı?

_Ednâ_ 12-10-2012 13:56

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030061)
Diyalog miyalog, medeniyetler ittifakı,siyonizm uşaklığı ve işbirlikçileri gavurlarla kucaklaşma ooh siz çok doğru yoldasınız.Direkt cennete gideceksiniz.:w:
Cihad şuurunu da yitirmişsiniz.Kesin cennetliklerdensiniz...:V

Hasede kilitlenmiş sözlerin ve fiillerin gönülde tesiri yoktur!
Bu sözlerle sadece içinizdeki hased ve kini dışa vurarak nefsinizi rahatlatıyorsunuz...
Hakiki Tebliğ insanlarının arzusu cennet değildir aziz kardeşim cennet varsın sizin olsun...
Hakiki tebliğ insanları Rızayı ilahiyi arzular
Aman ha o makam hakkındada böyle kesin hüküm vermeye kalkışmayın :)

Bu sözlerinizden sonra pekte netice alınamıyacağı kanaatine vararak,
Allah sizi cennetlik etsin diye dua etmekten başka diyecek sözüm yok gereçkten...

_Ednâ_ 12-10-2012 13:59

Alıntı:

Terennüm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030119)
:)napak inanak mı?

her ne kadar paylaşımda art niyet olsada,
'kün feyekün' hükmüne binaen neden inanmıyalım hocam :)
Haşa ve Kella Allahın yaptıramayacağı bişeyler olabileceğine inananlar varsın alay etsinler gülüp geçsinler :)

Terennüm 12-10-2012 14:01

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030122)
her ne kadar paylaşımda art niyet olsada,
'kün feyekün' hükmüne binaen neden inanmıyalım hocam :)
Haşa ve Kella Allahın yaptıramayacağı bişeyler olabileceğine inananlar varsın alay etsinler gülüp geçsinler :)

Buna benzer bir rüyada ben anlatırdım ama forumdaki her üye 3 gazete aboneliği için seferber olur diye korkuyorum:) Forum buna henüz hazır değil:)

Mavera 12-10-2012 14:06

Her devirde meyve veren agac taslanmisdir o yüzden bu tür mesnetsiz tenkidleri gayri ciddi buluyorum.. madem birseyi elestiriyorsun daha iyisini, daha güzelini, daha hayirlisini yapiyormusun önce onu tartismak gerekir ama laf olsun, torba dolsun diyerek elestirmek pekde etik olmasa gerek..
Nedense bu hizmeti karalamak icin harcadiklari enerjiyi islam dinine hizmete harcama gayretinde bulunmuyorlar kaldiki bunlar daha dün ayni yolda yürüdükleri insanlara bire iftira, karalama ve camur atmakdan geri kalmayan kisiler ve ayni kisiler binlerce insanin katili esedle görüsme gafletiinde bulunurken, tek dertleri hizmet olan insanlara agir ithamlarda bulunuyorlar..
olayi sarki, türkü boyutuna indirgeyecek kadar capsiz insanlardan bu davayi anlamalarini beklemiyorum sahsen..

q.klavye 12-10-2012 14:18

yorumlara baştan sona bir göz attımda kendilerine Nur Cemaatine mensup insanları karalama gibi bir misyon edinen insanların ağzı bozuk halleriyle ''Nurcu''-ya da sempatizan- insanların düzgün üslupları arasında dağlaaaaaaaaaaaaaaar kadar fark var.
hayır yani işin enteresan tarafı ne biliyor musunuz?bu antiNurcuların bu kadar pervasızca laflar savurmalarına rağmen ''Nurcu'' ların kalkıp onların doğrularına,inanışlarına hakaret etmeden cevap vermeleri.bu zaten kimin ne olduğunu ortaya apaçık koyuyor.
Bence bırakın bu antiNurcular konuşsuuun...malum kervan yürümeye devam eder :)

_Ednâ_ 12-10-2012 15:50

Alıntı:

q.klavye Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030130)
?bu antiNurcuların bu kadar pervasızca laflar savurmalarına rağmen ''Nurcu'' ların kalkıp onların doğrularına,inanışlarına hakaret etmeden cevap vermeleri.

Hüsnüzan dolu sözleriniz için Rabbim razı olsun kardeş,

Çünkü onların doğrularının ne kadar doğru olduğunu biz bilemeyiz,
%1 ihtimalle bile olsa ben onların doğrularına onların bize karşı tutumları gibi bir tutum takınamam ,
Çünkü Rabbimden korkarım, 'senin ne haddine benim rızam için çabalayan insanları böyle yıkıcı aşalayıcı eleştirilerde bulunuyorsun ' demesinden korkarım...
Lakin görüyorumki bazı insanlar tebliğ yapan başka insanları sırf kendi yöntemleriyle yapmadıkları için o kadar kati ve net bir şekilde, cehennem derekelerine yakıştırıyorlarki ben şahsen hayretler içinde kalıyorum bunlara...
Rabbinden korkan azda olsa bu kesin hükümlerden kaçınır,
Efendimiz a.s.v. 'ın 'kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz' hadisine kulak verir ve azda olsa çekinir!

Konunun başında Üstadımızdan ne konularda ayrı düştüğümüz hususunda bir yazı paylaşılmış,
Madem siz Onun yolundasınız '
İhlas risalesinde geçen hizmet insanlarının uyması gereken maddelerden biride - Hizmeti Kuraniyedeki kardeşlerinizi tenkit etmeyiniz- dir.
Bari bize tavsiyelerinizle çelişmeyinde tesiri mümkün olsun....

q.klavye 12-10-2012 15:54

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030158)
Hüsnüzan dolu sözleriniz için Rabbim razı olsun kardeş,

Çünkü onların doğrularının ne kadar doğru olduğunu biz bilemeyiz,
%1 ihtimalle bile olsa ben onların doğrularına onların bize karşı tutumları gibi bir tutum takınamam ,
Çünkü Rabbimden korkarım, 'senin ne haddine benim rızam için çabalayan insanları böyle yıkıcı aşalayıcı eleştirilerde bulunuyorsun ' demesinden korkarım...
Lakin görüyorumki bazı insanlar tebliğ yapan başka insanları sırf kendi yöntemleriyle yapmadıkları için o kadar kati ve net bir şekilde, cehennem derekelerine yakıştırıyorlarki ben şahsen hayretler içinde kalıyorum bunlara...
Rabbinden korkan azda olsa bu kesin hükümlerden kaçınır,
Efendimiz a.s.v. 'ın 'kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz' hadisine kulak verir ve azda olsa çekinir!

Konunun başında Üstadımızdan ne konularda ayrı düştüğümüz hususunda bir yazı paylaşılmış,
Madem siz Onun yolundasınız '
İhlas risalesinde geçen hizmet insanlarının uyması gereken maddelerden biride - Hizmeti Kuraniyedeki kardeşlerinizi tenkit etmeyiniz- dir.
Bari bize tavsiyelerinizle çelişmeyinde tesiri mümkün olsun....

Üslup budur işte arkadaş.Üstüne laf söylenmez.NOKTA.

manifesto 12-10-2012 15:58

Arkadaşlar yoruma gerek yok zaten bu MEÇHUL ADAM denilen arkadaş çok da meçhul değil.
Milli görüş militanı olduğunu sanan bir MİLKOM fanatiği.

Bu insanların ortak özelliği HÜKÜMET ve GÜLEN düşmanı olmaları
Her platformda bu yönde paylaşım yaparlar ve yapmaya da devam edecekler.
Klasik sözleri
ZİNA YASASI
DOMUZ ETİ
PAPA ZİYARETİ
DİYALOG SAPIKLIĞI

Başka da bir numaraları yoktur.
Mehmet Şefket Eygi'ye gelince
Yaşı hayli ilerlemiş bir İLİM CAHİLİ'dir
Bakmayın her gün gazetede yazmasına
Yazdığı yazıları okuyun
Her gün aynı yazıyı yazdığını anlayacaksınız.
İki dakika ilmi kelam ve sohbet edemez
Hiç bir etkiliğe söyleşiye katılamaz.

Nurculuk mesleği bir kesime ait değildir.
İman davasına hizmet etmeyi meslek seçmek Nurculuğun en önemli vazifesidir.
Siyaset yoluyla kendi dışındakileri BİZANS çocuğu Cehennem odunu ilan eden sapıtmış zihniyetlere inat insanlığın tümünü reddetmeden kucaklayabilmedir.

Bu evrensel mesajı anlayamayıp insanları kendi yaşadıkları karanlık çukurlara davet edenler ise militan bir zümrenin fanatikleri olarak azınlığa ait bir güruh olarak kalmaktan öte iş yapamazlar.

MEÇHUL ADAM 12-10-2012 16:31

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030125)
Her devirde meyve veren agac taslanmisdir o yüzden bu tür mesnetsiz tenkidleri gayri ciddi buluyorum.. madem birseyi elestiriyorsun daha iyisini, daha güzelini, daha hayirlisini yapiyormusun önce onu tartismak gerekir ama laf olsun, torba dolsun diyerek elestirmek pekde etik olmasa gerek..
Nedense bu hizmeti karalamak icin harcadiklari enerjiyi islam dinine hizmete harcama gayretinde bulunmuyorlar kaldiki bunlar daha dün ayni yolda yürüdükleri insanlara bire iftira, karalama ve camur atmakdan geri kalmayan kisiler ve ayni kisiler binlerce insanin katili esedle görüsme gafletiinde bulunurken, tek dertleri hizmet olan insanlara agir ithamlarda bulunuyorlar..
olayi sarki, türkü boyutuna indirgeyecek kadar capsiz insanlardan bu davayi anlamalarini beklemiyorum sahsen..

Dinlerarası diyalog İslama hizmet değil, bilakis ihanettir.Bunu defalarca ayetlerle ispatladığmız halde görmezlikten gelmeniz sizin ne kadarda boş bir dava peşinde olduğu ve batıl yolda ilerleme çabası Allah katında büyük bir vebal olduğunu bir türlü içinize sindiremediniz.SP liderinin Esadla görüşmesi ona ülkesinde adalet ve barışın sağlamsı için gitmiştir.Bir müslüman zalime yardımcı olmaz.Bunu medya sapıkları bir iftira ile partiyi karalamak için söylemiştir.Bunun vebalini de sizler çekeceksiniz.Acilen müslümanalrarası diyalg yapılacağı yerde dinlerarası diyalogla uğraşmak büyük bir gaflet ve ihanettir.İslam'ı tebliğ ederken asla tevhid inancından taviz verilmez.Oysa diyalogçular İslam'ı onların dini gibi algılamaları küfürdür.Onlara İslam medeniyetini anlatılacağı yerde devamlı bir şekilde kiliselere yardım yapılması ve yeniden inşaa edilmesi İslam'a hizmet değildir.

Sizler artık cihad şuurunundan sıyrılmış olup gavur aşıklısı olarak Allah'ın huzurunda hesap vereceksiniz.Bizler ise asla gerçek olarak yapılan tebliğ ve çalışmalara da karşı değiliz.Hatta destek bile oluruz.Lakin sizlerin yaptıkları boşa emek ve batıldır.

AŞAĞIDA Kİ VİDEOYU SABIRLA İZLE VE HİZMETLERİNİZ KİME VE KİMLER İÇİN YAPILIRMIŞ GÖR VE İDRAK ET!. AKILSIZLIK ETME ALLAH'IN HUZURUNDA ÇETİN BİR HESAP VERECEKSİNİZ.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

q.klavye 12-10-2012 16:58

adam dinler arası diyalogdan almış illimunateye götürmüş:)bu ne demektir biliyor musun bu insanlara sen dolaylı yoldan kafir diyorsun.gerçi dolaylı bile denemez direk diyorsun bunu.ve bu ne demektir biliyor musun??
''Kim Mü'min bir kardeşine ‘ey kâfir!’ derse, kâfirlik ikisinden birine döner'' hadisini yok sayıp kendine dönme ihtimalini kabul etmen demektir.Allah ıslah etsin.

NOT:Nur'cu kardeşler illimunateye hizmet ediyomuşsunuz.sizin haberiniz yok ama meçhul adam her şeyi öğrenmiş.ona tabii olsak iyi olacak :D

MEÇHUL ADAM 12-10-2012 17:10

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030162)
Arkadaşlar yoruma gerek yok zaten bu MEÇHUL ADAM denilen arkadaş çok da meçhul değil.
Milli görüş militanı olduğunu sanan bir MİLKOM fanatiği.

Bu insanların ortak özelliği HÜKÜMET ve GÜLEN düşmanı olmaları
Her platformda bu yönde paylaşım yaparlar ve yapmaya da devam edecekler.
Klasik sözleri
ZİNA YASASI
DOMUZ ETİ
PAPA ZİYARETİ
DİYALOG SAPIKLIĞI

Başka da bir numaraları yoktur.
Mehmet Şefket Eygi'ye gelince
Yaşı hayli ilerlemiş bir İLİM CAHİLİ'dir
Bakmayın her gün gazetede yazmasına
Yazdığı yazıları okuyun
Her gün aynı yazıyı yazdığını anlayacaksınız.
İki dakika ilmi kelam ve sohbet edemez
Hiç bir etkiliğe söyleşiye katılamaz.

Nurculuk mesleği bir kesime ait değildir.
Siyaset yoluyla kendi dışındakileri BİZANS çocuğu Cehennem odunu ilan eden sapıtmış zihniyetlere inat insanlığın tümünü reddetmeden kucaklayabilmedir.

Bu evrensel mesajı anlayamayıp insanları kendi yaşadıkları karanlık çukurlara davet edenler ise militan bir zümrenin fanatikleri olarak azınlığa ait bir güruh olarak kalmaktan öte iş yapamazlar.

Alıntı:

EVET BEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM.ZİRA ONUN İLKELERİ İSLAM'LA ÖRTÜŞMEKTEDİR.BU YÜZDEN ONLARI ÇOK SEVİYORUM.KESİNLİKLE BİR CEMAATE DÜŞMANLIK EDEMEYİZ.ANCAK BİZLER HATA VE KUSURLARINI ONLARIN YÜZLERİNE VURMAKTAYIZ.EFENDİCE ANLATTIKALARIMIZ ÇOK OLDU AMA BİZİ ANLAMADILAR İNATLARINA DEVAM ETTİLER.OTURUP DA TEFEKKÜR EDİP "ACABA BİZ SAHİDEN DOSDOĞRU YOL ÜZERİNDE MİYİZ, YOKSA YANLIŞLIKLARIMIZ NEREDEDİR DİYE KENDİLERİNİ SORGULAMAMIŞLARDIR.BU YÜZDEN ONLARLA ARAMIZDA POLEMİKLER OLUŞMAKTADIR.HİZMET, HAKKA(İSLAM'A) OLMAYACAKSA İSTEDİKLERİ KADAR ÇABALASINLAR, ZİRA ALLAH ONLARIN BU TÜM ÇABALARINI BOŞA ÇIKARACAKTIR.

Dinlerarası diyalog imandan çıkmak demektir.Yani teslis inancı ile tevhid inancını birbirine çorba edip bu ümmete kakalanması nasıl iman davası olurmuş bunu izah edin!..Hem sonra sizler o gerçek Nur cemaatinden sıyrıldınız ve siyaset sahnesinde yerinizi aldınız.

Nur cemaatinden bir kaç arkadaşlarla görüştüm "bizler dinlerarası diyaloğa şiddetle karşıyız bizi Fethullah Gülen cemaatiyle bir tutmayın bu diyalog meselesi Fethullah hocamızı da aştı diye itiraf etmiştir.

Sizler, İslam'a hizmet değil adeta küfür ve şirk yolu olan dinlerarası diyaloğa hizmet ediyorsunuz.İslam'a hİzmet gerçekten böyle oluyorsa biz sizden özür dilememiz lazımdı.Oysa bütün tetkik ve incelemelerimizde görüyoruz ki gittiğiniz yol Gavurlara hizmet anlayışından başka bir yol değil imiş.

Milli Görüşçüler gavurlarla kucaklaşmaz onlar ancak müslümanlarla kucaklaşırlar.Önce bizim misyonumuz :
1- AHLAK VE MANEVİYAT
2-D-8, D-60 DEV PROJELER
3- iSLAM ORTAK PAZARI
4- İSLAM SAVUNMA PAKTI,
5-İSLAM EKONOMİ İŞBİRLİĞİ,
6-YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE
7-LİDER ÜLKE TÜRKİYE

8-YENİ BİR DÜNYA
PROJELERİNE HANGİLERİNİZ EL ATTILAR VEYA DESTEKLEDİLER?.BU SAYDIKLARIM PROJELERİMİZDE YIKICI BİR UNSUR VAR MI ?BUNLAR HEM İSLAM'I HEMDE MÜSLÜMANLARI YENİDEN DÜNYAYA HAKİM OLMASI VE DE BİRLEŞMESİ İÇİN YAPILANMAYA ÇALIŞILMIŞTIR 42 YILDIR BUNUN MÜCADELESİ VERİLMEKTEDİR..SİZLER SADECE DEVLETİN KADEMELERİNİ ELE GEÇİRİP ARPALIKLARDA DOLAŞAN GÜRUHLARDANSINIZ.SİZİN BU ÜMMETE FAYDANIZDAN ÇOK ZARARINIZ VAR.SİZLER İYİ NİYETLİ OLABİLİRSİNİZ.LAKİN GAVURLAR BİZE KARŞI HER ZAMAN ART NİYETLİ OLDUKLARI AŞİKARDIR.HER FIRSATTA MÜSLÜMANLARIN BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMESİ VE EZİLMESİ İÇİN TUZAKLAR HAZIRLARLAR.SİZLER BU TUZAKLARA ÇOK ÇABUK DÜŞTÜNÜZ.BİZ İSE SİZLERİ DEVAMLI UYARIYORUZ.LAİKİN SİZLER BU TUZAKLARDAN ÇIKMAK DA İSTEMİYORSUNUZ.

SEVGİLİ ARKADAŞIM!.ARTIK BU GAFLET VE DELALET UYKULARINDAN UYANIN,İSLAM'A HİZMET EDEMİYORSUNUZ BARİ ÇEKİLİN ARADANDA BU MESELENİN ERBABINA MEYDANI BIRAKIN...

SİYASETİMİZ TAĞUTİ SİSTEMLERE HİZMET DEĞİL HAKK'A HİZMETTİR.MİLLİ GÖRÜŞ SİYONİZMİ YOK ETMEK İÇİN KURULMUŞTUR.SİZLER İSE SİYONİZME HİZMET ETTTİĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ.SİZLERLE ARAMIZDA Kİ FARKLAR BUNLARDIR.BU HALİNİZE ÇOK ACIYORUM.YAZIK EDİYORSUNUZ ŞU ÜLKEYE, ÇOK ZAMAN KAYBETTİRİYORSUNUZ....

Savaş ve çatışmalar, sömürü ve işkenceler, kavga ve soyso-psikolojik sıkıntılar birbirini takip ediyor. İnsanlık nereye, hangi hedefe gitmektedir? ... Zulüm ve sömürünün durması, çifte standart anlayışının sona ermesi için yukarıda ki saydıklarmızla sona erecektir.

Tam bu noktada D-8'i hatırlamanın ve hatırlatmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Milli Görüş lideri Rahmetli Necmettin Erbakan tarafından uygulamaya sokulan proje 8 İslam ülkesi ile hayata geçirilmişti. Temel ilkeleri; 1-Savaş değil, barış. 2-Çatışma değil, diyalog. 3-Çifte standart değil, adalet. 4-Sömürü değil, adil düzen. 5-Baskı ve tahakküm değil, insan hakları hürriyet ve demokrasi olarak belirlenmişti.

manifesto 12-10-2012 18:07

Alıntı:

Dinlerarası diyalog imandan çıkmak demektir
Şimdi bu insanlar İMANDAN çıktı
Ama sen imandasın
Hem de Müslümanlara iftira atarak
Yok ya
Allah iyi ki bu insanlara daha fazla fırsat vermemiş
9 ayda ülkenin anasını ağlattılar
Şükür ki fazla uzun iktidarda kalmadılar
Şu sapık zihniyete baksana

Hala UTANMADAN D8 diye çemkiriyorsunuz
İran D8 üyesi değil mi
Bir tane NATO üyesi göster bana
Suriye katliamlarını destekleyen
Sizin MÜSLÜMANLIĞINIZ bu işte
İran yalakçılığı
Esad yalakçılığı
Cinayet ortaklığı
Siz İRAN'ı da kucağınıza alın Suriye'de müslüman katletmeye devam edin
Sebep olan yapan gibidir unutma
İran ve Rusya Suriye katliamlarının rejime destek olarak devem etmesine katkı sağlıyor dolaylı yoldan katliamlara sebep oluyor aynı sizin gibi..
Haydi başka kapıya

BeldeiTAYYIBe 12-10-2012 22:10

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030190)
EVET BEN MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜM.ZİRA ONUN İLKELERİ İSLAM'LA ÖRTÜŞMEKTEDİR.

Dinlerarası diyalog imandan çıkmak demektir.

Aslinda bir müddetligine forumlarda mesaj yazmaktan ziyade okumayi tercih ederek biraz kendime vakit ayirip okuduklarimdan istifade etmeyi terci etmistim...lakin bir gercegi vurgulamakta boynumun borcudur.

Mechul A. kardesim,
yazilarinizdaki heyecani anliyorum.
Yazdiklarinizda katildigim ve katilmadigim noktalar var.

Örnegin,
ben diyalogtan yanayim...fakat DINLERARASI diyalog adi altinda yürütülen bir faaliyete süpheyle bakiyorum. Cünkü bu d.a. diyalog sürecinde gerek teknik ve gerekse dini boyutuyla bazi hatalara imzalar atilmistir....bunuda gecelim asil mevzuuya gelelim müsadenizle.
Bu mesaji yazmama sebep sizin yukaridaki yazinizdir.
Siz diyorsunuzki " evet ben bir milli görüscüyüm"...Allah mübarek eylesin....bir milli görüscü olarak dinler arasi diyalogun imandan cikardigini ifade ediyorsunuz....PEkii, ben size desemki, avrupa milli görüs teskilati teskilat olarak yürütülen dinlerarasi diyalogun bizatihi icinde faal haldedir....acaba sizce avrupa milli görüs teskilati ve bünyesindeki dava erbabi dinden cikmismi olur?

Lütfen,
neyi nicin elestirdigimizi ve iyi bilmek namina,
teriminolojiye takilmadan, kelimelerin görünür haliyle degilde icerdigi anlam haliyle degerlendirmekte fayda vardir.

Diyalogu bu perspektiften ele alip olumlu yada olumsuz elestirilerimizi ona göre ifade edersek daha isabetli olur.

BeldeiTAYYIBe 12-10-2012 22:34

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1027441)
Mehmet Şevket Eygi-

Evet...bir metoddur.

Ne Islam dini Nur ( culugun!?) cematin tekelindedir,
nede Nur cemaati Islamin disindadir.

Biz cemaat taassuplugunu terk etmedikce gercek anlamda ümmet bilincine ve vahdet ruhuna sahib olamayiz.

xkatolizorx 12-11-2012 04:07

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030125)

(esedele goruşen felan demıssın olay sarkı turku boyutu ben sana dıyorumkı bızım Kıtabımız yetmıyomu dınımızı anlatmaya ayrıca ben esed denen adamı şuan alıme geçırsem gırtlaklarım ben içinde bulunduğum yerin özeleştirisini yapıyorum girip çıktığım cemaatin anlıyomusun içindeyken konuştum anlatamadım belki anlayan çıkar emın ol bende senın kadar Ak Partlıyım ınsan ozeleştırısını yapmadığı surece hıc bır yere varaamaz bana cemaatten ayrılırsan kendıne bır fatıha uc ıhlası serıf oku dıyen zıhnıyetede karşıyım sankı ben Şahadetımı onlarla sozleşme yapıp getırmısımde bana bır fatıha uc ıhlas oku dıyolar ne bu ya ayrıca yazdığım yazıyı okumanı ıstıyorum neden kızdığımı neden bu kadar kopurduğumu anlamanız ıcın sonra bana gavur deyın yoldan çıkmış bu ıstersenız hakaret edın ama benım gıbı bu şeyler çoğu ınsanın gozune batıyo hızlada çoğalıyoruz bunuda belleyınıze kazıyın bır yerlere getırdıklerımız şımdı çıkıp bıze bıle hadsız dıyorsa ben hızmetı gerçekten anlamıyorum!!!!)

Çapsız öylemi sana veda hutbesi yeter arkadaşım boş konuşuyoasun sana açık adresimide vericem benimle okuduğum okula gel nurcuyum diyenleri seninle kantınde oturcaz yarım saat ızlıcez eğer soylediklerimde gorduklerımde bı tane yalan yanlış bulursan eğilip elini öpücem hızmet diyosun ben içine girdim şuan hızmet yok bitti bu nasıl biliyomusun Fetullah gülen süper bi insan olabilir ama elemanlarını denetlemdiği sürece hizmetin bi anlamı yok kadın erkek nikahsız el ele dolaşırlarkenmi hızmet yapıyolar nefsi terbiye nerde kaldı he sana soruyorum 40 üniverste talebesi evlenme çağında kızı toplayıp bir salonda erkek hocaların sohbet vermesi hangi cemaatte var bana bunların hesabını ver ben eğilip elini öpücem sonra bana hızmet de gorduklerım beni öyle korkuttuki ondan dıl uzatıyorum düzelsin diye el brunının bır sozu aklıma geldı butun bunları gordukten sonra ALLAH iyi ınsanları ıradesını yaymak ıcın kullanır kotuler ıse ıradesını hakım kılmak ıcın ALLAH'ı kullanır şuan tablo vazıyet bu belki başka illerde bozulmayan vardır ama eski hizmet bitti bende içine girdim ama gorduklerımden korktum çünkü yanlış gorunen neyı dıle getırsem bır bahanesı var susturuluyor ınsan dıyalog da cabası artı mechul kardesım bak senıde bı kardesın olarak uyarıyorum ılmıhallerımızde fıkıh kıtaplarımız aynen soyle yazar Bır ınsan dınden cıkmıstır gavurdur hukmu vermek dıyen kısıyı dınden cıkartır bılmedıgını dusundum affeyle bılmemek ayıp degıl ogrenmemek ayıptır o nedenle haklısın soyledıgın seylerde bende yanındayım bu tartısmada ama sozlerıne dıkkat et kaş yaparken goz Çıkarmayalım.....

Hizmet diyosun çocuklar Fetullah gülenin durmadan yeni bi kıtabı çıkıyo onu okuyolar çokta guzel şeyler yazıyo ıcınde ama Kurandan Tecvıdden haberı haberı yok çoğunun hızmet bumu adam 25 saat bır fııl ses dınledı vıze haftası arkadaş çocuğu kucumsemıyorum camıye gıttık dedım kardeşım bırak bu işleri otur sana Kuran okumayı ogretcem işe tersen başlanmaz herşeyin bı usulu adabı var Saıd İ nursi Kuran eğitimi verebilmek için başını veriyodu az kala neden 2 ci planda bu eğitim bunu sorgulayın sonra sırasıyla hızmetın sıkıntılarını artılarını eksılerını tartısalım yaa benı ınandırın kardeşım hızmete bende ıstıyorum ama bu olanlar doğrumu duzgun şeylermı Allah aşkına konuşuyosunuz sankı ben bunu dıle getiriyorum bi acaip yorumlarla karşılaşıyorum hoca efendının bı sohbetı dıkkatımı çok çekti söylenen laf şu Kuran yetim kaldı diyor mubarek peki neden şuan ikinci planda neden ki mubareğin soyledıgı sozde bı acaıp veda hutbesınde okuyun soylnen sozun nasıl yanlış bır soz olduğunu anlıcaksınız Kuran yetım felan degıl yetım demek kımsenın haddıne degıl onu geçelım dersanler kapatılırsa Ak partıyı sandıga gomerız dıye yazılar var atılan twetlerde bu n demek ya anlaşmamı yapıldıda bızım haberımız yok heh kım kımı tehtıd edıyo rahatsızlık vermıyomu bu sıze Tayyıp Erdoğan o mukemmel ınsan canını dısıne takmışken tum dunyaya posta koyarken bı dersane yuzune yarı yolda bırakıcak hızmet erbabı kısıler Hukumetımızı yanı çıkan ne çıkar ılışkısı başkada bışey değil kafada 100 lıralık aker başortu ayakta suvarı ayakkabı bız yıllardır çeşıtlı yerlerde camılerde orda burda hızmet ettık etmeyede devam edıyoruz te samsundan ıstanbula gelıp ımam hatıpler ıcın azmı eylem yaptık azmı tartaklandık bız afedersınızde salakmıyız yaptığımız hızmetı ılla soylemek zorundamı bırakıcaksınız heh Dın kımseın tekelınde değil !!!!!
VEDÂ HUTBESİ
(9 Zilhicce l0 H./8 Mart 632 M. Cuma)
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Vedâ haccında, 9 Zilhicce Cuma günü zevâlden sonra Kasvâ adlı devesi üzerinde, Arafat Vâdisi'nin ortasında 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa şöyle hitab etti:

"Hamd Allah'a mahsustur. O'na hamdeder, O'ndan yardım isteriz. Allah kime hidâyet ederse, artık onu kimse saptıramaz. Sapıklığa düşürdüğünü de kimse hidâyete erdiremez. Şehâdet ederim ki; Allah'dan başka ilâh yoktur. Tektir, eşi ortağı, dengi ve benzeri yoktur. Yine şehâdet ederim ki, Muhammed O'nun kulu ve Rasûlüdür."

"Ey insanlar! Sözümü iyi dinleyiniz! Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada bir daha buluşamayacağım. İnsanlar! Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmuştur.
Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. O'da sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve birbirinizin boynunu vurmayınız! Bu vasiyetimi, burada bulunanlar,bulunmayanlara ulaştırsın. Olabilir ki, burada bulunan kimse bunları daha iyi anlayan birisine ulaştırmış olur.
Ashabım! Kimin yanında bir emanet varsa, onu hemen sahibine versin. Biliniz ki, faizin her çeşidi kaldırılmıştır. Allah böyle hükmetmiştir. İlk kaldırdığım faiz de Abdulmutallib'in oğlu (amcam) Abbas'ın faizidir. Lakin anaparanız size aittir. Ne zulmediniz, ne de zulme uğrayınız.
Ashabım! Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin Rabia'nın kan davasıdır.
Ey insanlar! Muhakkak ki, şeytan şu toprağınızda kendisine tapınmaktan tamamen ümidini kesmiştir. Fakat siz bunun dışında ufak tefek işlerinizde ona uyarsanız, bu da onu memnun edecektir. Dininizi korumak için bunlardan da sakınınız.
Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah'ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah'ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınızı; yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri, hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evlerinize almamalarıdır. Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırlarsa, Allah, size onları yataklarında yalnız bırakmanıza ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir. Kadınların da sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.
Ey mü'minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin sünnetidir.
Mü'minler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman'a kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.
Ey insanlar! Cenab-ı Hak her hak sahibine hakkını vermiştir. Her insanın mirastan hissesini ayırmıştır. Mirasçıya vasiyet etmeye lüzum yoktur. Çocuk kimin döşeğinde doğmuşsa ona aittir. Zina eden kimse için mahrumiyet vardır.
Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'ın kitabi ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz. Kimse kendi suçundan başkası ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu üzerine, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz.
Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız:
- Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız.
- Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz.
- Zina etmeyeceksiniz.
- Hırsızlık yapmayacaksınız.
İnsanlar! Yarın beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz? "
Sahabe-i Kiram birden söyle dediler:
"Allah'ın elçiliğini ifa ettiniz, vazifenizi hakkıyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatte bulundunuz, diye şahadet ederiz!"
Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) şahadet parmağını kaldırdı, sonra da cemaatin üzerine çevirip indirdi ve söyle buyurdu:
"Şahit ol yâ Rab! Şahit ol yâ Rab! Şahit ol yâ Rab! "

MEÇHUL ADAM 12-11-2012 04:55

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030212)
Şimdi bu insanlar İMANDAN çıktı
Ama sen imandasın
Hem de Müslümanlara iftira atarak
Yok ya
Allah iyi ki bu insanlara daha fazla fırsat vermemiş
9 ayda ülkenin anasını ağlattılar
Şükür ki fazla uzun iktidarda kalmadılar
Şu sapık zihniyete baksana

Hala UTANMADAN D8 diye çemkiriyorsunuz
İran D8 üyesi değil mi
Bir tane NATO üyesi göster bana
Suriye katliamlarını destekleyen
Sizin MÜSLÜMANLIĞINIZ bu işte
İran yalakçılığı
Esad yalakçılığı
Cinayet ortaklığı
Siz İRAN'ı da kucağınıza alın Suriye'de müslüman katletmeye devam edin
Sebep olan yapan gibidir unutma
İran ve Rusya Suriye katliamlarının rejime destek olarak devem etmesine katkı sağlıyor dolaylı yoldan katliamlara sebep oluyor aynı sizin gibi..
Haydi başka kapıya

İSRAİL KEFERESİNİN KATLİAMLARINDAN BAHSEDİN BİRAZCIK...DİLİNİZİ EŞŞEKARISI SOKSUN SİZİN.İRAN,LA ERBAKAN ZAMANINDA ARAMIZ İYİ İDİ.ŞİMDİ İSE ÇOK BOZUKTUR.ARAP ÜLKELERİ VE İRAN'LA ARAMIZI AÇAN ABD VE BM'DİR.İRAN ŞİA REJİMİNİ SURİYE'DE İKTİDAR YAPMAK İSTİYOR.BİZ BUNU ASLA KABUL ETMİYORUZ.

DİNLERARASI DİYALOĞA GELİNCE...

KUR'AN AYETLERİNE GÖRE, HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ SİZLER BATIL YOLLARDASINIZ.TESLİS İNANCI İLE TEVHİD İNANCINI AYNI KATOGORİYE KOYUP ÇORBA EDENLER KESİNLİKLE MÜŞRİK OLURLAR.YANİ ALLAH'A ŞİRK KOŞMAYI KABULLENMİŞ OLURLAR.ALLAH'A KURU BİR İMAN YETMEZ.İTİKAD SAĞLAM OLMADIĞI MÜDDETÇE CENNET O KİMSEYE HARAMDIR.İŞTE SİZE KUR'AN'DAN AYETLER...

ANKEBUT SURESİ-1.Elif, Lam, Mim

2. İnsanlar: "iman ettik! demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?

3. Andolsun ki, Biz onlardan öncekileri ne fitnelerle imtihan ettik. Yine Allah, elbette doğruluk gösterenleri bilecek ve elbette yalancıları da bilecektir.

AL-İMRAN SURESİ-100. Ey iman edenler! Kendilerine kitap verilenlerden bir zümreye uyacak olursanız, onlar sizi imanınızdan sonra tekrar kâfir ederler

83. Yoksa onlar Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki göklerde ve yerde kim varsa, hepsi ister istemez Ona teslim olmuştur ve hepsi de Ona döndürülecektir.

84. De ki: Biz Allah'a da, bize indirilene de; İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene de; Musa'ya, İsa'ya ve bütün peygamberlere Rablerinden verilene de iman ettik. Biz onların hiçbirini ayrı tutmayız. Biz ancak Allah'a teslim olmuşuzdur.

85. Kim İslâmdan başka bir din ararsa, bu ondan asla kabul edilmez; âhirette de o hüsrana düşenlerden olur.

86. İman ettikten, peygamberin hak olduğuna şahitlik ettikten ve kendilerine apaçık deliller geldikten sonra kâfir olan bir topluluğa Allah nasıl yol göstersin? Zalimler topluluğuna Allah hidayet vermez.

87. Onların cezası, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lânetine uğramaktır.

88. Ebediyen de bu lânet içindedirler; ne azapları hafifler, ne yüzlerine bakan olur.

89. Ancak daha sonra tevbe eden ve durumlarını düzeltenler müstesnadır. Çünkü Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir.

102. Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekiyorsa öylece sakının ve Müslüman olarak ölün.

103. Hep birden sımsıkı Allah'ın ipine sarılın ve ayrılığa düşmeyin. Allah'ın üzerinizdeki nimetini de hatırlayın ki, siz birbirinize düşman iken, kalplerinizi kaynaştırdı da Onun nimeti sayesinde kardeş oluverdiniz. Siz ateşten bir çukurun kenarındaydınız; O sizi oraya düşmekten kurtardı. Doğru yola erişmeniz için, Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor.
105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra anlaşmazlığa düşüp de parçalananlar gibi olmayın. Onlar için büyük bir azap vardır.
118. Ey iman edenler! Sizden olmayanları içli dışlı dost edinmeyin. Onlar size zarar vermekte kusur etmezler, sizin sıkıntıya düşmenizi isterler. Düşmanlıkları ağızlarından taşmaktadır; gönüllerinde sakladıkları ise daha da büyüktür. Size âyetlerimizi böylece açıklamış bulunuyoruz —eğer aklınızı kullanacaksanız.

119. Siz onları seven kimselersiniz; oysa onlar sizi sevmezler. Ayrıca siz kitabın bütününe inanırsınız. Onlar ise sizinle karşılaştıklarında "İnandık" derler; kendi başlarına kaldıkları zaman da size duydukları kin yüzünden parmaklarını ısırırlar. Onlara "Kininizle geberin!" de. Allah, hiç şüphesiz, gönüllerde yatanı bilmektedir.

EVET BU AYETLERDEN SONRA BİZ MİYİZ DOSDOĞRU YOLDA YOKSA SİZ MİSİNİZ?İŞTE APAÇIK AYETLER!.BU AYETLERE GÖRE SİZLER BATIL YOLDA YÜRÜYORSUNUZ.ALLAH O EHLİ KİTABIN NASIL OLDUKLARINI BİRBİR ANLATIRKEN SİZLER HALA ONLARLA KUCAKLAŞIYORSUNUZ.VEYL SİZE EY GAFİLLER!.AYETLERİ BİLE UMURSAMAKTAN GERİ KALMAYANLAR!.ALAYINIZA YAZIKLAR OLSUN.ALLAH SİZİ BU BATIL YOLLARDAN BİR AN İÇİN GERİ DÖNDÜRSÜN.

xkatolizorx 12-11-2012 05:03

Kuran dersi verilmiyoki haberleri nerden olsun meçhul adam bak ben bi kaç sey yazdım adamlar benı esed yanlısı ılan etti resmen boşa konuşuyoz bız neyse moralım bozuldu yıne uykum kaçtı sabaha dersım var

MEÇHUL ADAM 12-11-2012 05:16

Alıntı:

xkatolizorx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030359)
Kuran dersi verilmiyoki haberleri nerden olsun meçhul adam bak ben bi kaç sey yazdım adamlar benı esed yanlısı ılan etti resmen boşa konuşuyoz bız neyse moralım bozuldu yıne uykum kaçtı sabaha dersım var

Burada Kur'an dersi vermiyorum.Bilakis dinlerarası diyaloğun Kur'an ile hiç bağdaşmadığını göstermeye çalışıyorum.

Bu arada bizi zalim ve kafir Esad yanlısı olarak göstermesi onların acizliğindendir.Maksat konuyu başka yere çekmektir.Bu diyalogçuların arasında kriptolar vardır ki asıl biz bunlarla mücadele ediyoruz.Bu sinsi hainler İslam düşmanı olup İslam'ı protestanlaştırma gayreti sarfediyorlar.Kafirlerden sonra en büyük düşmanımız bu fitnebazlardır.Bnlar deşifre edilmediği müddetçe diyalog fitnesi devam edecektir.

xkatolizorx 12-11-2012 05:25

Meçhul bız bu tartışmayı aynı kafada olduğumuz ıcın ıstersen bıtırelım soyle bır sozle bu aralar çok kullanıyorum bunu yerı gelıyo cunku..

ALLAH iradesini Yaymak için İyi İnsanları kullanır
Kötü İnsanlar ise İradesini yaymak için ALLAHIN yolunu dınını kullanır

Başkada soz etmem bundan sonra bu yeter sıze obur tarafda gorusecem sen esadcısın sen Şucusun sen solcusun dıyenlere damarımı kessen Kanım yere akar Ak Parti yazar yerde benım ben hıc hızmet etmemıs sayıyorum kendımı bugune kadar dınımız ıcın hıcbısey yaptığımı sanmıyorrum bır kere hızmeti övmek din için yapılan hızmetı ıyı anlayın benı aynı yolda olanlar bırbırı arasında ovunuyosa kıbır gırer kıbrın gırrdıgı yere melek gırermı bılmem orasını yanı anlatmak ıstedıgım dere yatağına ev yapmışınız kafanıza gore yol cızıp yol tayını yapıyosunuz anında ınsana hukum verıp esedcı sucu bucu yaftası yapıştırıp konunun yonunu degıstırıyosunuz acıyorum bu yorumu yapanlara mechul kardesım affına sıgınarak sanada sadece sunu soyluyorum aynı kafadayız ama bır ınsana ımanı elınden gıtmısdır dınsızdır yorumu yapmak tum fıkıh kıtaplarında yazar ınsanı dınden cıkartma derecesınde gecer yazar yanı bılmedıgını dusunerek senın ıyılıgın ıcın uyarmak ıstedım kızma bana ama dogru olan bu iyi geceler

Zaman Gazetesinin internet istesinen alınan bir ekran görüntüsü. 2006 yılına ait olan ve büyük bir memnuniyetle verilen haberde şöyle deniyor: “Yarısı Alman yarısı Türk öğrencilerden oluşan sınıflarda Noel, Paskalya ile birlikte 23 Nisan, Kurban ve Ramazan Bayramları da kutlanıyor”

* *Nasıl bir dünya düzeni oluşturmak istedikleri hakkında size büyük bir fkir verebilir…

* *YORUMSUZ…

https://jysaya.bay.livefilestore.com...log.jpg?psid=1

Alaaddin kaya beyde papanın elını opuyor

diyalog elde öptürüyo
http://youtu.be/yPUVfxzIFNI

Atalarımızın kemikleri sızladı be sen elın gavurunun elını nasıl opersın bılmıyorum diyalog buysa ben yokum arkadaş!!!!

MEÇHUL ADAM 12-11-2012 20:48

Alıntı:

xkatolizorx Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1030361)
Meçhul bız bu tartışmayı aynı kafada olduğumuz ıcın ıstersen bıtırelım soyle bır sozle bu aralar çok kullanıyorum bunu yerı gelıyo cunku..

ALLAH iradesini Yaymak için İyi İnsanları kullanır
Kötü İnsanlar ise İradesini yaymak için ALLAHIN yolunu dınını kullanır

Başkada soz etmem bundan sonra bu yeter sıze obur tarafda gorusecem sen esadcısın sen Şucusun sen solcusun dıyenlere damarımı kessen Kanım yere akar Ak Parti yazar yerde benım ben hıc hızmet etmemıs sayıyorum kendımı bugune kadar dınımız ıcın hıcbısey yaptığımı sanmıyorrum bır kere hızmeti övmek din için yapılan hızmetı ıyı anlayın benı aynı yolda olanlar bırbırı arasında ovunuyosa kıbır gırer kıbrın gırrdıgı yere melek gırermı bılmem orasını yanı anlatmak ıstedıgım dere yatağına ev yapmışınız kafanıza gore yol cızıp yol tayını yapıyosunuz anında ınsana hukum verıp esedcı sucu bucu yaftası yapıştırıp konunun yonunu degıstırıyosunuz acıyorum bu yorumu yapanlara mechul kardesım affına sıgınarak sanada sadece sunu soyluyorum aynı kafadayız ama bır ınsana ımanı elınden gıtmısdır dınsızdır yorumu yapmak tum fıkıh kıtaplarında yazar ınsanı dınden cıkartma derecesınde gecer yazar yanı bılmedıgını dusunerek senın ıyılıgın ıcın uyarmak ıstedım kızma bana ama dogru olan bu iyi geceler

Zaman Gazetesinin internet istesinen alınan bir ekran görüntüsü. 2006 yılına ait olan ve büyük bir memnuniyetle verilen haberde şöyle deniyor: “Yarısı Alman yarısı Türk öğrencilerden oluşan sınıflarda Noel, Paskalya ile birlikte 23 Nisan, Kurban ve Ramazan Bayramları da kutlanıyor”

* *Nasıl bir dünya düzeni oluşturmak istedikleri hakkında size büyük bir fkir verebilir…

* *YORUMSUZ…

https://jysaya.bay.livefilestore.com...log.jpg?psid=1

Alaaddin kaya beyde papanın elını opuyor

diyalog elde öptürüyo
http://youtu.be/yPUVfxzIFNI

Atalarımızın kemikleri sızladı be sen elın gavurunun elını nasıl opersın bılmıyorum diyalog buysa ben yokum arkadaş!!!!

İNSANDA AKIL VE MANTIK VARDIR Kİ BU BÜYÜK NİMETİ PEK KULLANMIYORLAR.İNANDIKLARI DAVASINI VE GİTTİĞİ YOLU SORGULAMIYORLAR.OYSA BİR ŞEY SORGULANDIĞINDA ONUN NASIL BİRŞEY OLDUĞU İÇYÜZÜ İLE BİRLİKTE MEYDANA ÇIKMAKTADIR.İMAN MESELESİNE GELİNCE...

İMAN ÖYLE BASİT BİR MESELE OLSAYDI KAFİRLERDE HEMEN İMANA GELİRDİ.BİRMÜSLÜMAN KENDİ İMANINI ŞÖYLE BİR SORGULASIN BAKALIM.ALLAH KATINDA NE KADAR VE NEYE GÖR İNANDIĞINI VE NASIL İMAN SAHİBİ OLDUĞUNU.., İNANCININ KUR'AN'A UYGUN OLUP OLMADIĞINI SORGULARSA GERÇEK İMANA SAHİP OLURLAR.

SAHBE-İ KİRAM, KENDİ ZAMANINDA BU DİYALOGÇULARI GÖRSELERDİ VALLAHİ ONLARA MÜSLÜMAN DEMEZLERDİ.ZİRA BİR GAVURU DOST EDİNMEK ALLAH'IN LANETİNİ VE GAZABINI GETİRİR.BÖYLE BİR DURUMDA İSE O KİŞİNİN ALLAH'A NASIL HESAP VERECEĞİNİ DE DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM.NİTEKİM BEN ONLARIN AŞAIDA Kİ AYETLERLE TEKRAR UYARARAK TEBLİĞ VAZİFEMİ TAMAMLAMAK İSTİYORUM.O AYETLER VE HADİSLER ÜZERİNDE DERİN TEFEKKÜR EDERLERSE İNŞAALLAH HAKİKATE ULAŞACAKLARINI UMUYORUM.

..Nisa Suresi
144. Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah'a, aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?

Al-i İmran
28. Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah'adır.

Tevbe Suresi
73. Ey Peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!

HADİSLERDE YAHUDİLER

Yahudileri de Hıristiyanları da Allah kahretsin. Peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler. Arap topraklarında iki din bırakmayın. (Beyheki)

Yahudileri Allah kahretsin, Allah onlara içi yağını haram edince, onu eritip sattılar ve parasını da yediler. (Buhari,Müslim)

Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhammed aleyhisselamın Allah'ın Resulü olduğuna, şehadet edinceye kadar Yahudilerle savaşın. (Müslim)

Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Hatta taşlar bile, gizlenen Yahudi'yi "Ey Müslüman şu arkamda gizlenen Yahudi'yi öldür" diye haber verir. (Buhari)

Kafir olan bir kavmi seven, onlarla dostluk kuran mümin, kıyamette o kafirlere haşrolur. (Taberani)

Resullahın son sözlerinden biri, (Allah, Yahudi ve Hıristiyanları helak etsin. Arap topraklarında iki din kalmasın) idi. (Beyheki)

İmanın temeli, Müslümanları sevmek ve kafirleri sevmemektir. (İ.Ahmed)

Üç şey imanın lezzetini artırır: Allah ve Resulünü her şeyden çok sevmek, kendisini sevmeyen Müslüman'ı Allah rızası için sevmek, kafirleri sevmemektir. (Taberani)

rizzelli 12-12-2012 00:06

Vizyonsuz suursuz ufuksuz kafalar yutupda ki karapropaganda vidyolarindan etkilenerek koca bir toplulugu islam uzerine olmadiklarini idda edecek kadsr korlesebiliyor.

Su agizlar var ya su agizlar.muslumanligin guzel sifatlarindan uzak olanlardan ancak cikabilir.teblig ve irsad icin izdirapsiz dertsizler ekran basinda tekfircilik oyunu oynuyorlar

manifesto 12-12-2012 00:09

Alıntı:

ARAP ÜLKELERİ VE İRAN'LA ARAMIZI AÇAN ABD VE BM'DİR
Arap ülkeleri ile aramız mı açık :)
Suriye desene şuna
Onun dışında hangi arap ülkesi ile aramız açık?
Boş beleş laflar
Bu tipler hakikaten laf da anlamıyorlar
Türkiye'de ki 100 bin Suriyeli ve katledilen 50 bin masum Suriyeli
Bütün bunlar ABD Nato ve BM dümeni
Esad ve Suriye BAAS rejiminin ve onun yardakçılarının zinhar bir suçu yok :)

All times are GMT +3. The time now is 21:44.