![]() |
Doğu'da okullarda kıyafet serbestliği...!
Okullarda öğrencilere yönelik kıyafet serbestliği ve bununla birlikte Doğu'da yaşanan olumsuzlukları kıyafet serbestliği üzerinden kullanmak isteyecek olanlar olucaktır. Ve bu konudaki görüşlerinizi BEKLİYORUZ. |
bunu kullanacak siyasetciler olacaktır ama kıyafet olarak çok rahat görünüyorlar...
|
Alıntı:
Bu insanlar intikam peşindeler.Ellerine de silah verseydiler bari tam olsaydı. Yok arkadaş bu insanlarla bitlikte yaşayabileceğimize inancım gittikçe azalıyor. |
Biz ötekileştirmeyi çok seviyoruz...
|
Kıyafette ne var ki acaba,bir egeli için zeybek kıyafetinden ne farkı var..
Böyle mi giyinecekler buyursun eğeliler kendi has kıyafetlerini, karadenizliler kendi has kıyafetlerini giydirsinler çocuklarına.. Niyet okuma üzerin siyaset bize pek birsey kazandırmaz.. |
O yavrucakların yerinde bizim çocuklarımızda olabilirdi.
Kusura bakmayın ama o çocuklar daha 5-10 yaşında örgütlendiriliyorsa, buna müsade eden anne babaların zihniyetinin temizlenmesi adına sadece yorum yapmaktan başka tek bir hamle yapmayan hiçkimsenin bu toprakları kendi toprağı gibi sahiplenmeye, onlarıda 'ötekileştirmeye' hakkı yoktur! |
kıyafette ne var ben anlamadım arkadaşlar çocukların giysileri kürdistandaki yerel giysiler.
|
YEPYENi-TERTEMiZ GiYSi YARDIMI KAMPANYASI
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Öncelikle resim bir sembol pkk terör örgütü çocukları çatışmada kullanabiliyorken okula gönderirken kıyafetlerde kullanıcaktır.
Pusiyi örnek gösteriyorum kendi renklerinde kuşatıp göndermiyeceğine kim garanti verebilir dağdaki terörist'den farkı ne olucak? Elinde bir tek silahı eksik diyebiliriz |
Bu gereksiz korkularla yaşamadık mı hep zaten... hep vatan elden gider hep bölünürüz... hep irtica... bu yüzden bi kendimize gelemedik ki zaten... bu yüzden aşı tepkili olduk ve o aşırı tepki bunları doğurdu... onu seviyorsa giysin zihinde sorun olmasında... takım elbiseli teröristler onu giyincce sempatik mi oluyor... tam aksine bence o altın semerliler...
|
zaten atatürkçü düsünce sistemini ana rahmindeki bebege enjekte etmeyi öneren gerici bir zihniyetden ne beklenirki ?
|
Alıntı:
Çünkü devletin baskıcı tarafı,egemenliğin bizde sadece zor pratiklerine dayanması sonucu mensup olduğum objektif kimliğim artık benim için bir onur durumu oluyor,ve sembolleride bir gurur aracı. Biz osmanlıdan gelen ta bugünde devam eden hep siyasette niyet okumayla siyasi argümanlar ürettiğimiz için ilerleyemedik.Sayıklayıp durduk ,demokrasiyi kavrayamadık. Bu sadece karşı tarafı potansiyel bölücü yapar.. |
Alıntı:
Evet potansiyel bölücü yapar ve çok ısrarla öteki dersen bir gün oda ben ötekiyim derse işte film kopar... |
Alıntı:
Osmanlıya kısmen katılmıyorum,çünkü osmanlıda gerçekten zor pratiklerini çok fazla uygulayan bir devlet anlayışına sahipti. Rıza pratikleri neredeyse yok kısımdaydı. Bunu en basitinden padişahların mevcut reformlarıyla bile anlayabiliriz,her gelen padişah orduyu reforme etmeye çalışmış,ironik olacak ama kimsede çıkıp dememiş ki " aga bu nedir :)?" yani osmanlı bitene kadar hep "ah bir canlanıp iki üç tokat atsam bir yerlere bak görsen " mantığı olmuş. Ki osmanlı meşruluğunu bence kutsal devlet anlayışına dayandırdığı ve monarşiyle yönetildiği için bastan kaybediyor gözümde :) |
Alıntı:
O zamanki devlet yapılarına baktığımızda en demokratik olanı osmanlı ;) |
Alıntı:
O zamana göre en demokratik o olduğu gibi osmanlıda zaman ve zamanın getirilerinden ötürü öyleydi,çünkü bir idöl olarak holi roma empire vardı.. Zorbalığımızda yok değildi bence fazlasıyla vardı,kardes katli gibi misal.. ve millet kapitalleşirken maden kovalarken,biz o zaman bile ah su orduyu bir reforme etsek diye malak malak kendimizle uğraşmışız.. Almanya iki dünya savası atlattı ve suanda yine dünya gücü,biz bir tane atlattık hala üçüncü dünya ülkeleri arasındayız :) |
Alıntı:
Ama bence Osmanlıya burdan bakmakla hata yapıyorsunuz... burdan baksanızda bazı konularda açık seçik bizden hal öndeler buda bir gerçek... mesela mimari konusunda... Osmanlının idölünün roma olsuğunu pek zannetmiyorum açıkçası... Kardeş katli konusu aynı bir inceleme konusu... sömürü yapmaması bence güzel ama devre de uyum sağlayamamış bu bir gerçek... Almanya iki savaş atlatmış ama unutmamak lazım ki bizim başımıza gelen malüm bi belaları olmamış ;D |
Adolf hitler boyu kısa olsada pekte kücük bir bela değil bu her ülkede yaşanan olaylar..
Ki osmanlının sömürü yapmasına gerek yok,sömürü olmaması yeter zira tüm değerli topraklar zaten onun devleti altında :) Yönetim anlamı anlayışında idöl,tıpa tıp hatta neredeyse. Devletin kutsal görülmesi,isimde bile var zaten kutsal roma imparatorluğu.. Dini argümanlara dayama tıpkı osmanlının siyasi bir argüman olan halifeliği dini gösterip kullanması gibi. Gibi gibi gibi yoksa yaptıkları anlamında idöl demiyorum. Her ne ise sohbet için tesekkrürler kardesim yarın fena sınav var simdi burdan cevap vermezsem o da saygısızlık olur müsadenle ben kactım :) |
Alıntı:
İşte milliyetçilik akımı buna izin vermedi... sömürenlere kapılar açıldı... Mesala ??? Kutsal görülmesi biim töremizden gelen bir durum romayla bir bağı yok ki... Osmanlı halifelik geçmeden önce de belli düzeydeydi... halifelik makamından sonra da halifeliği neredeyse hiç kullanmadı... Ben teşekkür ederim... aynen benimde sınav var... cevabı sonra da verirsin sorun olmaz... Allah kolaylık versin :) |
Alıntı:
Bu serbestlikle beraber renk kavramıda ortaya girdikden sonra temsili olarakda pkknın rengini kullanıcaklar cocuklara giydirerek bunu kullanmak isteyenler olucaktır Milliyetcilik kısmına giriceksen islam dışında hiç bir milliyetciliğim yok kıyafettir ırkdır mezhepdir bunlar umrumda değil ama sahipsiz vatanın batması hakdır böle bölücülerin herzaman karşısındayım |
Alıntı:
|
laissez faire laissez passe(bırakın yapsınlar,bırakın etsinler)
Kim nasıl giyinmek istiyorsa giyinir.Terör örgütünün eliyle düzenlenmiş bile olsa kimsenin karışma hakkı yok.Kimsenin "bu kıyafetler bölgenin kıyafetidir" gibi bir izaha girmesine de gerek yok.Dediğim gibi isteyen istediğini giymekte özgürdür. |
Yıldırım hocam fazla liberal buldum sizi:)
neyse konuya geliyorum.bence güzel bir başlık ve yerinde bir hamle olmuş.Yani yönetmelikte siyasi içerikli herhangi bir broş simge vs. olmayacak gibi şeyler telaffuz edilmiş ama direk kıyafetin kendisi siyasi bir ideolojiye hizmet ediyorsa ne yapacağız?(!)HİÇBİR ŞEY Kesinlikle yerinde bir başlık olmuş Katade hocam ellerinize sağlık |
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şimdi yorumunuza gelecek olursakta ben sizin gibi düşünmüyorum.Eğer hükümet halkın sesine kulak verir ve bu olaydan vazgeçerse emin olun daha fazla sempati toplar. |
Alıntı:
Benim gözümde laik geçinen kesimin başörtüsünden rahatsız olmasıyla eşdeğer.Bir tarafın sempatisini kazanmak için kendimizden ödün vermemeliyiz.Çözmek istediğiniz sorun Kürt sorunuysa(sorunun adı önemli değil sorun sonuçta) sempatisi toplanacak bizler değil o bölgenin insanları olmadı.Bu kıyafetler yöresel olsun olmasın müdahale edersek zorba ve baskısı bir konuma düşeriz.Demokrasiden ve özgürlüklerden bahsederken kendimizle çelişmiş oluruz.Giyilen kıyafetler bizlere Pkk'yı anımsatıyor ve kendimizi kötü hissettirebilir ama madem devlet olarak serbest bıraktır isteyen istediğini giymekte özgürdür. |
Kılık kıyafet serbestliği özgürlükler açısından önemli bir mesafe
artık bu yüzyılda kimin ne giyeceği konusu çok banal artık kim ne isterse onu giysin edep ve ahlak açısından uygun olduktan sonra gerisi muhalefet saçmalaması.... |
Alıntı:
Milliyetçilik akımı tüm dünyayı vurdu sadece bizi değil ,ama biz gerekli önlemleri alamadık dediğim gibi osmanlı o zaman dahi sadece zor pratikleri uygulamaya ordusuyla kapısmaya calıstı. Evet kutsallık konusunda da haklısın bir türk kültürünün getirisi olduğu gibi sadece roma değil dünyadaki devletler meşruiyetini geleneksel otorite üzerine ve dinsel argümanlar üzerine kuruyordu ve bu konuda dünyada en cok etki sahibi ise o dönem için kutsal roman empiredi.O bağlamda. Ah kardesim sanada,yarın ceza hukuku sınavı var çalıştık bakalım ne olacak bölümüm ve derslerimiz aşırı ağır dualarını esirgeme aciz kardesinden.. |
Alıntı:
Renkler abdestimizi bozmaz,onlarında bir geçmişi bir tarihsel serüvenleri ve kutsal argümanları var. Eğer birinci dünya ülkelerine ve abye girmekte istiyorsak demokrasiyi kavrayabilmeliyiz. Ve vatan emin ol böyle batmaz,sadece yükselir. Ne kadar renk ,ne kadar özgürlük o kadar güç demektir. Dünya örnekleriyle dolu. Ki pkk nında bir bağımsız kürdistan gibi bir hayali yokken bence biz süphe duymamız sadece olayı hararetlendirir. |
Lise ve üniversitelerde sarıklı sakallı şalvarlı ve cübbeli olması muhtemel öğrencilere bakalım sesini çıkaracak kimler çıkar ortaya, gerisini siz düşünün artık...
Okullar da,PKK'lılarının giydiği elbiseye benzer elbiseye sesini mi çıkaracaklar yoksa sarıklı cübbeli, şalvarlılara mı, hep beraber göreceğiz ülkemizde ki çatlak sesleri..??? Cımbış başlıyor efendiler!...:saygılar:;D |
Okullarda kılık kıyafette serbestiyet başörtülüllere değil ise istedikleri kadar kılık kıyafette değişiklik yapsınlar.Zira başörtüsü yine sorun olacaktır.Şimdilik erken konuşmamak lazımdır.İleri ki aylarda bu mesele iyice netleşir kanaatindeyim...Başörtüsü sorununu seçimlere bırakırlarsa bu millet gereken cevabı da verir...
Karma eğitimi çözüm de getirmiyor.Ayrı sınıflar da okumaları da devlete külfet getirir.Bu da zaman farkı doğurur..Baldırı çıplak bir öğrenci nasıl olurda Kur'an ve siyer derslerinde tesettüre bürünür bunun yolunu da bu hükümet göstermiş midir?.Hükümetimiz, "buna karışmayacağız nasıl okursa okusun" diyor ama bu dinimize göre de aykırı olmaktadır.Yani başı kıçı açık kızlar Kur'an ve siyer öğrenseler neye yarar ki amel etmedikten sonra?.... Kuru bir din eğitimi beyhude bir emektir.Çözüm, medrese eğitimindedir.Osmanlı'da ne yapılmışsa onu icraata dökmelidir.Ancak laiklik meselesi henüz ülkemizde halledilmiş de değildir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir tarafın sempatisini kazanma kısmına gelirsek;solcu kesim zaten bu olaya karşı.ve daha da ilginici biz akp liler olarakta bu mevzuda ikiye ayrılmış durumdayız.Eğer başbakan bu olayı sadece kendi olayı gibi görmez ve halk nezdindeki değerine bakarsa zaten büyük çoğunluk kıyafet serbestisini istemeyeceğinden halka kulak vermiş olacak bu da hem bizleri onure edecek hem de diğer kesimde bir ''acaba'' sorusunu sorma nedeni olacak.Tabi ki sağlam solcu kesim bu olaydan dolayı taraf değişmeyecek ama emin olun kafası karışık olan bir %10 luk kesimde yok değil.Bu da onları ciddi etkileyecek.ama en önemlisi başbakanın bu olaydan geri adım atması olayını ''tükürdüğü yalamak'' gibi görmemesinde saklı.Yeni neslin tabiriyle ''ben yaptım oldu'' tavrıyla yaklaşmamak en doğrusu. halk vetosu:parlamento tarafından usulüne uygun olarak kabul edilen kanunun halkın inisiyatifiyle düzenlenen bir referandum neticesinde reddedilerek yürürlüğe girmesinin engellenmesidir. |
Alıntı:
Her yasayı vatandaşın önüne getirme gibi bir imkanımız yok, bu yüzden böylesine kanun bile olmayan bir yönetmeliği vatandaşın önüne getirmek komedinin ötesinde bir kahkaha tufanı yaratır.Kaldı ki bahsi geçen konu bir özgürlük alanıdır ve çoğunluğun tahakkümü bu alana müdahale edemez.İsteyen istediğini giymekte özgürdür. Pkk bugün başına puşi bağlar yarında zeybek kıyafeti giyerse ne yapacağız:) Zeybek kıyafetini mi yasaklayacağız? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hükümet, yasakları özgürlük gibi gösteriyor Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullarda kılık kıyafeti serbest kılarken başörtüsüne resmi yasak getirmesine tepkiler devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan hükümetin yeni kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünün yasaklanmasını özgürlük olarak göstermesine sert tepki gösterdi. DEVAMINI OKUYUNUZ. |
Alıntı:
Bu kürdistan muhabbetine kıl oluyorum.Farklı şeyler çağrışıtırıyor bana.Az düzgün yazın şunları. |
All times are GMT +3. The time now is 10:09. |