Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=132)
-   -   AK Parti'nin Ozellestirme Politikasi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=16737)

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 21:43

AK Parti'nin Ozellestirme Politikasi

Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki AKP'nin iktidarda 4.yilini tamaladigi 2006 yili sonunda,yabancilar tarafindan satin alinan Turk bankalarin durumu soyle oldu

Turk Ekonomi Bankasi,Fransiz BNP Paribas ile ortak oldu
Disbank,Fortis'e satildi
Denizbank,Dexia'ya satildi
Finansbank,Yunan milli bankasi NBG'ye satildi
Yap Kredi Bankasi,Koc-UniCredito'ya satildi
C Bank,Israil bankasi Hapoalim'e satildi
Sekerbank,Kazakistan baskasi Turan'a satildi
Tekfenk bank,Yunan Bankasi EFG'ye satildi
MNG bank,Lubnanli Hariri ailesine satildi
Adabank,Kuveyt bankasi Yhe International Investor'a satildi

Yâren 12-23-2007 21:45

AKP'nin Ozellestirme Politikasi

keşke oyak bankın kimler tarafından kime satıldığınıda yazsaydınız..

TÜRK EVLADI 12-23-2007 21:47

[i][b]Avrupa'da Türklerin satın aldığı şirketlerden haberin varmı birader?

İstesenizde istmesenizde küreselleşme olacak....

mavera 12-23-2007 21:48

ilk mesajinda amacinin pravokatörlük oldugunu gösterdin..bu konu bu forumda defalarca konusuldu senin gibi baska argümani olmayan pravakotorler ayni konulari defalarca acti..
size kalsa ice kapanik, herseyi devletin yaptigi komunist anlayisli bir devlet olacagiz..
bu bankalarin cogu özel banka adamlar kendilerine yabanci ortak almis bunda ne gibi bir sakinca var su kopyala yapistir yazilarini acakrak anlatabilecek kapasiteye sahipmisin görelim ;)
birde Atürkün ismini herseye alet etmesiniz olmuyor sizi gidi sözde Atatürkcüler!

bayonet 12-23-2007 21:50

ilk girdi,ginde gördüm seni ve anladim yazacaklarini tahmin etti,m sasırtmadin beni ama bari ulu önder atatürkün adini kullanarak yapma koministligini artik 1 kilometreden kendi belli ediyorlar ::::))))))))

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 21:51

Arkadaslar benim amacim sizi birbirinize dusurmek degil.Bir Turk genci olarak Partinizin yaptiklarini yazicam.Iyi ve kotu yonuyle her yonden.Eger yonetici arkadaslar izin verirse.Tekrar belirtiyorum.Kesinlikle kotu bir amacim yoktur

TÜRK EVLADI 12-23-2007 21:52

[i][b]Üstelik zamanında CHP ve DSP hükümetlerinin yaprıkları toprak satışlarıda AKP'nin kiyle eşit çıktı...

Ona göre düşünmek lazım...

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 21:53

Her yonden paylasimlar yapmak istiyorum.Eger izin verirseniz.

mavera 12-23-2007 21:54

Alıntı:

A_T_A_T_U_R_K Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar benim amacim sizi birbirinize dusurmek degil.Bir Turk genci olarak Partinizin yaptiklarini yazicam.Iyi ve kotu yonuyle her yonden.Eger yonetici arkadaslar izin verirse.Tekrar belirtiyorum.Kesinlikle kotu bir amacim yoktur

su anda basimda degil ama külahimin sana selami var ;)..daha ilk mesajin selam yok, sabah yok akli bizi birbirine düsürecekmis..
kardes kimler geldi, kimler gecti senin gibileri cok gördük geldikleri gibi, gittiler sende öyle olacaksin..biz bu sorularin cevaplarini bu forumda cok verdik..
buyur kapasiten varsa yazdiklarini ac onlari tartisalim burada laf ebeligi yapma!..ben yöneticiyim bak konunu kilitlemedim buyur sende bilgilerini paylasta bizde feyz alalim ;)

bayonet 12-23-2007 21:55

iyi ve kötü yönüyle demişşin ama size göre AK partinin hiç iyi yönü yoktur eminim amacına ulasmazsın cünkü biz birbirimize düşmeyiz birde bizde allaha sükür TÜRK GENCİYİZ ve de sizden daha bilinçli oldugumuz kesin önce sen sevgili deniz baykalının neler yaptıgını ölç tart sonra bizim partimize laf söle sizde icraat yok kardesim ne yaptınız bu zamana kadar kıvırın bska bildiginiz bişiy yok zaten

Duygu'Seli~ 12-23-2007 21:56

Alıntı:

Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki AKP'nin iktidarda 4.yilini tamaladigi 2006 yili sonunda,yabancilar tarafindan satin alinan Turk bankalarin durumu soyle oldu

Turk Ekonomi Bankasi,Fransiz BNP Paribas ile ortak oldu
Disbank,Fortis'e satildi
Denizbank,Dexia'ya satildi
Finansbank,Yunan milli bankasi NBG'ye satildi
Yap Kredi Bankasi,Koc-UniCredito'ya satildi
C Bank,Israil bankasi Hapoalim'e satildi
Sekerbank,Kazakistan baskasi Turan'a satildi
Tekfenk bank,Yunan Bankasi EFG'ye satildi
MNG bank,Lubnanli Hariri ailesine satildi
Adabank,Kuveyt bankasi Yhe International Investor'a satildi

Alıntı:

Biz partimizin neler yaptığını biliyoruz burda anlatmana gerek yokki!! ayrıca siz neden hep böylesiniz..senelerdir aynı anlayış içindesiniz..kendi kendimize yeteriz anlayışı..iyide Türkiye dünyada tek başına geçinebilecek bir ülke değil ki..elbette gelişmek kalkınmak için başka ülkelerle paylaşımda bulunucak..diğer hükümetleri gördük..hepside kendi arlarında paylaştı milletin mallarını..onlardanda bahset istersen.. ;)

selahattin_ay 12-23-2007 21:57

Alıntı:

ayni mesaji atmasan da derin bilginden paylasimlarindan yorumlarindan faydalansak??
ne bu taktik mi ? silmeyin silmeyin diyerek mi yapiliyor bu is ???

TÜRK EVLADI 12-23-2007 21:58

[i][b]Arkadaşlar bırakın konuşarak anlaşalm bakalım ne dicek!

Atatürk kardeş:)

Söylesene özelleştirmelere neden karşısın???

Duygu'Seli~ 12-23-2007 21:59

Alıntı:

selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ayni mesaji atmasan da derin bilginden paylasimlarindan yorumlarindan faydalansak??
ne bu taktik mi ? silmeyin silmeyin diyerek mi yapiliyor bu is ???

SİMEYİN SİLMEYİN.. hahaha ;D ;D Bırakalım içini döksün kardeşimiz belki rahatlar..belki meclis önünde yada tvlerde gidip haykıracak durumda değil..bırakın ;D içini döksün sonra biz onu burdan dökeriz ;D ;D

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 22:00

Devletimizin bize kalmasi mi daha guzel yoksa yabancilara satilmasi mi?Bankalar limanlar,bize ait hersey AKP iktidarinda satiliyor.Ayrica Kemal Unakitan'in sozunu duymadiniz sanirim.ALDIK BABALAR GIBI SATARIZ cumlesini bana aciklarmisiniz?

selahattin_ay 12-23-2007 22:00

Alıntı:

TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]Arkadaşlar bırakın konuşarak anlaşalm bakalım ne dicek!

Atatürk kardeş:)

Söylesene özelleştirmelere neden karşısın???

biz zaten konusuyoruz emre kardesim
biz ozgurlukleri sinirlandiran seylerle degil
sivil anayasa ile anilan bir partiyiz buyursun anlatsin derdini

mavera 12-23-2007 22:01

evet kardes bak bütün site ahalisi senin o paylasimlarini bekliyor..bak iyi paylasim yaparsan burada chp ye herkes yönelecek bak senin o güzel paylasimlarini bekliyor..
emin ol chp nin aldigi oydan daha fazla kisi var su an konuda 8)

parabol 12-23-2007 22:02

ben hıc bırseye degılde kullanıcı adına takıldım be kardes sen kımsınde ATATÜRK nıckını kullanırsın (sana ozel br tutum degıl kım olsa yazardım bunu)..belkı burdakı bırcok arkadas bana tepkı gostercek ama yınede soyluyorum...kendınde nasıl o curretı gorebılıyorsun....

herneyse sen yaz kardes yaz cevap vermekten cekınmeyız....

selahattin_ay 12-23-2007 22:02

Siyasilerin zaman zaman tartışma konusu yaptığı yabancılara mülk satışına ilişkin rakamların kıyaslanması, "satılan mülkten fazlasını yurt dışında aldığımızı" ortaya koydu.

Türkiye’de yabancılar 35 milyon metrekare taşınmaz satın alırken, Avrupa’da yaşayan Türklerin satın aldığı taşınmazlar 48 milyon metrekareyi geçiyor.

ALMANLAR BAŞI ÇEKİYOR: Tapu Kadastro Bütçesi görüşmeleri sırasında TBMM’de verilen rakamlara göre, Türkiye’de mülk alanlar genellikle Alman, İngiliz, Yunan, İrlandalı, Danimarkalı, Hollandalı, Avusturyalı, Norveç, Belçika ve Amerikalı uyruklu yabancılardan oluşuyor. En çok taşınmaz edinilen iller ise Antalya, Muğla, İstanbul, Aydın, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Balıkesir ve Hatay olarak belirlendi.

İLKİ OSMANLI’DA: Yabancılara mülk satışı ilk defa Osmanlı döneminde 1868-1914 yılları arasında Emlak Mutasarrıf Yasası’yla başlatıldı. Cumhuriyet sonrasında ise 1934-2003 döneminde, 2003-2005 dönemi ile 2006 ve sonrası olmak üzere üç ayrı dönemde çıkarılan yasalarla mülk satışı serbest bırakıldı. 2006 sonrasında yabancılara mülk satışına bazı sınırlamalar getirildi. Türkiye’de bir yabancının mülk edinebilmesi için getirilen bir şart da karşılıklık ilkesi oldu. Bu kapsamda, Türkiye ile 54 ülke, vatandaşının karşılıklı olarak mülk edinebilmelerine yönelik anlaşma yaptı. Türkiye’de mülk edinen yabancılarla ilgili veriler ise şöyle:

72 İSRAİLLİNİN MÜLKÜ VAR: 19 bin 703 kişi 30 milyon 794 bin 755 metrekarelik arazi satın alırken, 38 bin 829 yabancı da 5 milyon 250 bin 792 metrekarelik bina ve konut sahibi oldu. 72 İsrail vatandaşı 18 bin 487 metrekarelik taşınmaz edindi.

GAP BÖLGESİNDEKİ SATIŞLAR: GAP bölgesinde ise 189 yabancı 1 milyon 680 bin metrekarelik 399 taşınmaz edindi. Kamuoyunda ’İsraillilerin GAP bölgesinden taşınmaz edindikleri’ tartışmalarına rağmen verilere göre bu bölgede satılan taşınmazlardan hiç birinin İsrail’e ait olmadığı ortaya çıktı.

TÜRKLER GAYRİMENKUL ZENGİNİ: Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerden 190 bini de bulundukları ülkelerde mülk edindi. 190 bin kişinin edindiği konut, bina, arazi gibi taşınmazlar 48 milyon metrekareden oluşuyor.

Türkler, Almanya’ya 2 bin cami yaptı

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Özak, yabancılara mülk satışıyla ilgili olarak, "Siz Almanya’ya gideceksiniz 2 bin cami yapacaksınız, 100 bin de ev alacaksınız; adam gelip Türkiye’de konut yapacak. Korkmamak lazım. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Türkiye büyük bir ülkedir. Mütekabiliyet esaslarına göre yapılıyor" diye konuşmuştu.

Yabancı yılda 2 milyar dolarlık konut alıyor

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, yabancılara mülk satışını savunduğu bir konuşmasında şu bilgileri vermişti: "Eski İngiliz büyükelçisi bile emekli olduktan sonra gitti Bodrum’dan yer aldı. Kötü mü? Biz de satıyoruz. Her sene 2 milyar dolara yaklaştık. Villa satıyoruz 2 milyar dolar her sene bu daha da artacak. İspanya’ya gittim ben, orada iki milyon villa satılmış. Demek ki, 400 milyar dolar para girmiş ülkeye. 1 milyonda biz satalım ya ne olacak."

haberler.com

bayonet 12-23-2007 22:02

Alıntı:

Devletimizin bize kalmasi mi daha guzel yoksa yabancilara satilmasi mi?Bankalar limanlar,bize ait hersey AKP iktidarinda satiliyor.Ayrica Kemal Unakitan'in sozunu duymadiniz sanirim.ALDIK BABALAR GIBI SATARIZ cumlesini bana aciklarmisiniz?

sanırsam siz hem baskanımızın hemde bütün bakanlarımızın bütün konustuklarını degil kafanıza göre işinize geln cümleyi cekip yargılıyorsunuz o konusmayı bastan dinleseydiniz yada yazsaydınız keske lütfen gercekler ortada

selahattin_ay 12-23-2007 22:03

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
evet kardes bak bütün site ahalisi senin o paylasimlarini bekliyor..bak iyi paylasim yaparsan burada chp ye herkes yönelecek bak senin o güzel paylasimlarini bekliyor..
emin ol chp nin aldigi oydan daha fazla kisi var su an konuda 8)

:) ce ha pes in 3 parti ile aldigi oy abi tek basina degil unutmayalim orasini :)

parabol 12-23-2007 22:06

ya bu arada kardes sen bızım hukumetımızın degılde senın taraf oldugun kısılerın ne yaptıgını yazsan daha ıyı olmazmı....

hem olurya bızde derız vay be adamlar neler yapmısta bız gorememısız bılememısız belkı senın safına kayarız ha...??

ama yok degılmı yazacak soyleyecek hıc bırseyınız yok dıyorsunuzkı bızde laf ebelıgı yapalım....

Duygu'Seli~ 12-23-2007 22:06

Alıntı:

Hastayım zaten Unakıtan bakanımıza..ne güzelde vermiş size cvbınızı alamamışsınız ;D onları oraya millet getirdi..yani ordakiler bizim için ordalar..yani herşey bizim..satarız var mı daha ötesi..sen bu açıklamayı bırakta daha önceden kendi aralarında satanlara bir cvp ver bakem..
o özelleştirmelerle ülkemizin elde ettiği kazançtan haberin var mı?? ve ayrıca yurt dışında en çokta Almanyada türklerin satın aldığı topraklardan haberin var mı?? ordan onca toprak satın aldık ne yani Almanya şimdi bizimmi oldu?? :P

mavera 12-23-2007 22:06

Alıntı:

satariz abicim babalar gibi satariz..satmayipta godoslara peskes mi cekelim, hortumculara raki mezesimi yapalim,parayi basana satariz kardesim..
babamizin oglu gelse peskes cekecek malimiz yok...
kardesim yabanciya satmayalimda üc kurusa yerliyemi verelim..parayi basan alir bu dünyanin her yerinde böyledir, hem rekabeti arttirir hem ithalati arttirir..
senin ekonomi bilgin sifir anladigim kadariyla bak bakalim dünyaya artik icine kapanan kac ülke kaldi..eger birsey diyorsan alternatifte üret yoksa komunizm gibi herseyi devlet kendi eliyle mi yapmali!

TÜRK EVLADI 12-23-2007 22:07

Alıntı:

[i][b]Şimdi öncelikle kardeş iyi dinle beni...Yani söylediklerimi anlayarak oku direk önyargılı olma!

Bir ülke ancak zamanı yakalayabilirse büyük olur!

Atatürk kendi zamanına göre, gerektiği şekilde ülkeyi kurdu ve inkılaplarını yaptı buna şükrediyoruz!

Fakat 1920 lerde ki dünya ile bugünkü dünya aynı olamaz!
Klkıpta 1920 lerin inkılaplarıyla da bugün yönetilemez!
Yapmamız gereken uygarlık neyi takip ettiyse onu yapmaktır!

Ta ki uygarlık sen oluncaya kadar...

İngiliz borsası nın yüzde 70'den fazlası yabancıların elinde!
Dünyada gelişmiş ülkelerin hiç birinin telekomu devlet elinde değil!
Fransa'da bütün şirketler yabancılarda!
Türkiye'de özelleştirilen şirketlerden 3'ü dışı dışında epsi zarar eden şirketlerdi!

Kısacası dünya hızla küreselleşiyor ve devletler sadece denetleme ve düzenleme görevini üstleniyor!
Bu devletin hem hızını arttırıyor hem açıkları daha rahat görmesini sağlıyor hemde istihdamı yükseltiyor!

Özelleştirele sadece bizde yapılsa haklısın ama bizim işadamlarımızın Abrupa'da aldıkları şirketler onları yüzleri aştı artık...

Kafayı kumdan çıkarmak lazım...

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 22:07

Ben CHP ve MHP li falan degilim.Ben Laik,Demokratik,Cagdas bir hukuk devleti olma yolunda ilerleyen Turkiye Cumhuriyetinin genciyim

bayonet 12-23-2007 22:08

Alıntı:

Ben CHP ve MHP li falan degilim.Ben Laik,Demokratik,Cagdas bir hukuk devleti olma yolunda ilerleyen Turkiye Cumhuriyetinin genciyim

tabiii eminim sen sosyalistsin demi herkes öle dio zaten moda oldu bu laffff

A_T_A_T_U_R_K 12-23-2007 22:09

Arkadaslar kusura bakmayin ama sizinle konusulmuyor.Her yazdigim seye tepki veriyorsunuz

selahattin_ay 12-23-2007 22:10

Alıntı:

o dediklerin bizde de var
ama o ilerlemeyi bizim partimiz yapiyor onu neden anlamadin ??? garip dogrusu
yani sen herseyin farkindasin ama yine de antiakp diyorsun oyle mi??
bak guzel sorular geliyor cevaplar misin?? biz de ogrenelim

selahattin_ay 12-23-2007 22:11

Alıntı:

bayonet Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

tabiii eminim sen sosyalistsin demi herkes öle dio zaten moda oldu bu laffff

evet o kavram da cok guzel
dolmusta bayan a yer vermeyen adam da ben sosyalistim diyor :D

mavera 12-23-2007 22:11

Alıntı:

nasil cagdas bir gencsin ki ülkenin ice kapanmasini istiyor, herseyi yerliler alsin diyorsun, yabanci yatirimi yük olarak görüyorsun...
nasil demokrat bir gencsin ki ak partiyi hazmedemiyor, alternatif gösteremiyorsun..
nasil laik bir gencsin ki atatürk ismi üzerinden rant elde etmeye calisiyor, hizipcilik yapiyorsun..
sen nasil bir gencsin ki hep kopyala yapistir yapiyor burada yazilan gercekleri görmezden geliyorsun yok kafan mi almiyor bu yasta!

TÜRK EVLADI 12-23-2007 22:12

Alıntı:

Arkadaslar kusura bakmayin ama sizinle konusulmuyor.Her yazdigim seye tepki veriyorsunuz

Gitme n'olur!

bayonet 12-23-2007 22:12

evet bizmle konuslmuyormu sen bir seyler sunacaktın ama sende de icraat yok beaa kardesim arkadaslar gercekten selahattin dogru dedi bayana yer vermiyor adam otobüste ben sosyalistim diyor yaaa bu arada sosyalist demokrat moda oldu cidden

mavera 12-23-2007 22:14

Alıntı:

adam gibi yazana kimse tepki vermez ama amaci kiskirtmak, hizipcilik olanada haddi bildirilir ;)

parabol 12-23-2007 22:14

Alıntı:

evet bizmle konuslmuyormu sen bir seyler sunacaktın ama sende de icraat yok beaa kardesim arkadaslar gercekten selahattin dogru dedi bayana yer vermiyor adam otobüste ben sosyalistim diyor yaaa bu arada sosyalist demokrat moda oldu cidden

keske olabılseler keske o soyledıklerı gıbı sosyalıst demokrat olabılseler bayonet...sorun orda zaten laf bolda ıcraat yok

Duygu'Seli~ 12-23-2007 22:15

Alıntı:

bizde vatan hainiyiz bu durumda değil mi?? >:( laiklikliğin ne olduğunu önce öğren sonra laik biriyim ben de.. >:( laikliğin arkasına sığınarak milliyetçilik yapma.. Bize Ak Parti hükümetinin ulaştığı başarı yüzdesine ulaşmış başka bir hükümet örneği ver bende senden özür dileyeyim..var mı bunada cvbın..hiç bir parti bizim ulaştığımız başarı yüzdesini yakalayabilmiş mi?? >:(

TÜRK EVLADI 12-23-2007 22:16

Sosyalizmmi kaldı bu zamanda!

Sovyetler yıkılalı 20 yıl olcak be:)

bayonet 12-23-2007 22:16

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

keske olabılseler keske o soyledıklerı gıbı sosyalıst demokrat olabılseler bayonet...sorun orda zaten laf bolda ıcraat yok

valla dogru dedik agzına saglık kardesim bişeyler sunacagım dedi hala icraat yokk laf döndürmece oynuyo burda bi sunamadım önemli düşüncelerini

maviinsan 12-23-2007 22:18

Alıntı:

http://www.partypaketi.com/images/pr...9620071090.jpg

TÜRK EVLADI 12-23-2007 22:18

Ayrıca Sosyalizmle Cumhuriyet birbirine zıt rejimler olduğuna göre bir insan nasıl hem sosyalist olup hemde adın ı Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk koyabilr?

All times are GMT +3. The time now is 08:58.