Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=372)
-   -   Erdoğan: Başörtülüler Artık Okullardalar (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=168242)

Cihannur 12-31-2012 01:14

Erdoğan: Başörtülüler Artık Okullardalar

Erdoğan: Başörtülüler artık okullarda

Benim başörtülü kızlarımı okullara sokmadılar. Üniversitelere sokmadılar. Ama biz sabrettik. Kızlarımızı İmam Hatip okullarına sokmadılar. Ne yapmışlardı, onlar da ellerinde molotofla mı dolaşıyordu? Neydi suçları?

Erdoğan: Başörtülüler Artık Okullarda - Video

Haber 7

Cihannur 12-31-2012 01:15

Dertlere Derman AK Parti.http://img824.imageshack.us/img824/8...erensmiley.gif

Necip Fazıl 12-31-2012 12:27

Hergün başörtüsü protestosu oluyor ama bunu görmüyor By başbakan sanırım ama öttülü şerefsizler protesto edince bu günlerce konuşuluyor yazık...

Başbakan gitsin baksın liselerde başörtüsü takabiliyormu benim kardeşlerim...

Sallamasın boş boş...

Cihannur 12-31-2012 16:46

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032726)
Hergün başörtüsü protestosu oluyor ama bunu görmüyor By başbakan sanırım

AK Parti iktidarında Türkiye'de artık büluğ çağına girmiş kız çocukla 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere öğrenim hayatlarını başörtüleriyle tamamlama haklarına kavuşmuşlardır. Başörtülü kızların öğrenim hayatlarını başörtüleriyle sürdürüp tamamlayabilmelerini sağlayan düzenlemeleri gerçekleştirdiği için dindarlar AK Parti'ye minnettardırlar.

Başörtülü bir kız çocuğunun, "Ben, imam hatip ortaokulunda ya da lisesinde okumak istemiyorum; düz lisede okumak istiyorum." demesi de anlamlı değildir. Çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır.

Necip Fazıl 12-31-2012 17:25

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032731)
AK Parti iktidarında Türkiye'de artık büluğ çağına girmiş kız çocukla 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere öğrenim hayatlarını başörtüleriyle tamamlama haklarına kavuşmuşlardır. Başörtülü kızların öğrenim hayatlarını başörtüleriyle sürdürüp tamamlayabilmelerini sağlayan düzenlemeleri gerçekleştirdiği için dindarlar AK Parti'ye minnettardırlar.

Başörtülü bir kız çocuğunun, "Ben, imam hatip ortaokulunda ya da lisesinde okumak istemiyorum; düz lisede okumak istiyorum." demesi de anlamlı değildir. Çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır.

Kimse imam hatip okumak zorunda değil bişey yapıyorlarsa tam yapsınlar yoksa yapamıyoruz desinler bu insanların yıllarca çektikleri yetmedi mi...

Seçimden önce vaat verirken iyiydi ama...

Cihannur 12-31-2012 23:56

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032733)
Kimse imam hatip okumak zorunda değil bişey yapıyorlarsa tam yapsınlar yoksa yapamıyoruz desinler bu insanların yıllarca çektikleri yetmedi mi...

Seçimden önce vaat verirken iyiydi ama...

Verilen vaat yerine gelmiş ve okularda başörtüsü sorunu büyük oranda çözüme ulaşmıştır Allah'a şükürler olsun.

Türkiye'de bütün ortaöğretim kurumlarında başörtüsü serbest bırakılırsa laiklerin ne kadar azabileceklerinin hesabını yaptın mı? Laiklerin azmaları sonucunda Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ödeyebileceği bedelleri düşündün mü? Laiklerin 28 Şubat darbesi sürecindeki azgınlıklarının Türkiye'ye ve Müslüman Türk Milleti'ne ne kadar zarar verdiğini biliyor musun?

Türkiye'nin büluğ çağına girecek kız çocukları AK Parti sayesinde artık başörtüleriyle okuyup öğrenimlerini tamamlayabileceklerdir. Yeteri kadarı budur ve yeteri kadarı sağlanmıştır hamdolsun.

AK Parti'nin temel ilkelerinden biri de, eğer bedel ödemek gerekirse bunu ülkenin ve milletin değil, partinin ve parti yetkililerinin ödemesi ilkesidir. Gerekirse biz bedel öderiz; ama Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne bedel ödetmeyiz inşaallah.

Necip Fazıl 01-01-2013 01:44

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032757)
Verilen vaat yerine gelmiş ve okularda başörtüsü sorunu büyük oranda çözüme ulaşmıştır Allah'a şükürler olsun.

Türkiye'de bütün ortaöğretim kurumlarında başörtüsü serbest bırakılırsa laiklerin ne kadar azabileceklerinin hesabını yaptın mı? Laiklerin azmaları sonucunda Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ödeyebileceği bedelleri düşündün mü? Laiklerin 28 Şubat darbesi sürecindeki azgınlıklarının Türkiye'ye ve Müslüman Türk Milleti'ne ne kadar zarar verdiğini biliyor musun?

Türkiye'nin büluğ çağına girecek kız çocukları AK Parti sayesinde artık başörtüleriyle okuyup öğrenimlerini tamamlayabileceklerdir. Yeteri kadarı budur ve yeteri kadarı sağlanmıştır hamdolsun.

AK Parti'nin temel ilkelerinden biri de, eğer bedel ödemek gerekirse bunu ülkenin ve milletin değil, partinin ve parti yetkililerinin ödemesi ilkesidir. Gerekirse biz bedel öderiz; ama Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne bedel ödetmeyiz inşaallah.

Verilen vaatler yerine gelseydi hergün başörtüsüne özgürlük diye benim kardeşlerim sokaklerda olmazdı...

Laikler azacakmış ne saçma bir yorum sen başörtülülere hakkını vereceksin sonuçta fazladan bişey vermiyorsun... laikler azacak diye benimkardeşlerim okumasın mı...

Başörtüsü mukaddes bir davadır bedel ödemek değil gerekirse uğrunda ölünmesi bile gerekir ama kürt sorunuymuş memur maaşıymış bilmem ne sebeplermiş vs. vs. hep bunların gölgesinde bırakılıyor...

o kadar muhafazakarlığıyla övünen partimizde halaa bir başörtülü millet vekili yok bunun sebebi nedir...

kamudaki başörtüsü zulmüde cabası vesselam...

bu konuda babam mezarından kalkıp gelse tanımam değil ak parti...

Cihannur 01-01-2013 03:06

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032762)
Verilen vaatler yerine gelseydi hergün başörtüsüne özgürlük diye benim kardeşlerim sokaklerda olmazdı...

Laikler azacakmış ne saçma bir yorum sen başörtülülere hakkını vereceksin sonuçta fazladan bişey vermiyorsun... laikler azacak diye benimkardeşlerim okumasın mı...

Okullarda başörtüsüyle okumak konusunda verilen vaatler imam hatip ortaokullarında ve imam hatip liselerinde başörtüsüyle okumanın serbest bırakılmasıyla yerine gelmiştir. Türkiye'de AK Parti iktidarında artık büluğ çağına gelmiş kız çocukları üniversite dâhil tüm öğrenimlerini başörtüsü takarak okuyup tamamlayabileceklerdir.

Yorumum hiç de saçma değildir. Laikler azabilirler diye başörtülü okumak yasaklanmış değildir. Laikler azabilirler diye başörtülü okumak ortaöğretim okulları arasında sadece imam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerinde serbest bırakılmış, tüm ortaöğretim okullarında serbest bırakılmamıştır. Aradaki farkı anlıyorsundur. Laiklerin ülkemizde gerginlikler çıkartma ihtimali ve o gerginliklerin daha büyük olaylara dönüşme tehlikesi hâlen mevcuttur.

AK Parti'nin seçim beyannameleri ortadadır. AK Parti vaat ettiklerini büyük oranda yerine getiren ve yerine getirmeye çalışan bir siyasi partidir. AK Parti başörtüsü konusunda da imam hatip ortaokullarında, imam hatip liselerinde ve üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirerek okullarda bu meseleyi büyük oranda çözmüştür.

AK Parti'nin belirli bir genel siyaset tarzı vardır. O siyaset tavrı, ülkemizin ve milletimizin meselelerini mümkün olduğunca gerginlik çıkmasına sebebiyet vermeden, ülkeyi ve milleti sıkıntıya sokabilecek tavırlara, gelişmelere, olaylara yol açmadan çözmeye çalışma siyasetidir. AK Parti'nin uygulamakta olduğu bu siyaset tavrı doğru bir tavırdır ve AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra gelecek olan genel başkanları da, şimdiki kadrolarından sonra gelecek olan kadroları da,
AK Parti'nin bu siyaset tarzını sürdüreceklerdir inşaallah.

zülcenaheyn 01-01-2013 04:26

Başbakanımız ne güzel demiş: Hikmetle donatılmış bilgi.

Bilgiyi biriktirmek, donatmak, arttırmak tek başına bir işe yaramaz. Kişi hikmet sahibi olmalı, kendini bilmeli ki öğrendiği bilgi de bir işe yarasın. O zaman okuduğu bir işe yarar. Helal olsun başbakanımıza, hikmetli konuşmuş.

Necip Fazıl 01-01-2013 11:34

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032763)
Okullarda başörtüsüyle okumak konusunda verilen vaatler imam hatip ortaokullarında ve imam hatip liselerinde başörtüsüyle okumanın serbest bırakılmasıyla yerine gelmiştir. Türkiye'de AK Parti iktidarında artık büluğ çağına gelmiş kız çocukları üniversite dâhil tüm öğrenimlerini başörtüsü takarak okuyup tamamlayabileceklerdir.

Yorumum hiç de saçma değildir. Laikler azabilirler diye başörtülü okumak yasaklanmış değildir. Laikler azabilirler diye başörtülü okumak ortaöğretim okulları arasında sadece imam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerinde serbest bırakılmış, tüm ortaöğretim okullarında serbest bırakılmamıştır. Aradaki farkı anlıyorsundur. Laiklerin ülkemizde gerginlikler çıkartma ihtimali ve o gerginliklerin daha büyük olaylara dönüşme tehlikesi hâlen mevcuttur.

AK Parti'nin seçim beyannameleri ortadadır. AK Parti vaat ettiklerini büyük oranda yerine getiren ve yerine getirmeye çalışan bir siyasi partidir. AK Parti başörtüsü konusunda da imam hatip ortaokullarında, imam hatip liselerinde ve üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirerek okullarda bu meseleyi büyük oranda çözmüştür.

AK Parti'nin belirli bir genel siyaset tarzı vardır. O siyaset tavrı, ülkemizin ve milletimizin meselelerini mümkün olduğunca gerginlik çıkmasına sebebiyet vermeden, ülkeyi ve milleti sıkıntıya sokabilecek tavırlara, gelişmelere, olaylara yol açmadan çözmeye çalışma siyasetidir. AK Parti'nin uygulamakta olduğu bu siyaset tavrı doğru bir tavırdır ve AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra gelecek olan genel başkanları da, şimdiki kadrolarından sonra gelecek olan kadroları da,
AK Parti'nin bu siyaset tarzını sürdüreceklerdir inşaallah.

İmam hatip liselerinde zaten başörtüyle okuyabiliyorlardı bunu bilmiyorsun kalkmış başörtüsünü serbest bıraktık yok öyle yaptık yok böyle yaptık diyorsun seninle neyi tartışayım ki ben...

Cihannur 01-01-2013 17:05

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032789)
İmam hatip liselerinde zaten başörtüyle okuyabiliyorlardı bunu bilmiyorsun kalkmış başörtüsünü serbest bıraktık yok öyle yaptık yok böyle yaptık diyorsun seninle neyi tartışayım ki ben...

İmam hatip liselerinde derslerde başörtüsüyle okunabileceği genelgesi AK Parti tarafından getirildi diye biliyorum. Yani AK Parti iktidarından önce imam hatip liselerinde derslerde başörtüsüyle okumak resmen serbest değildi diye biliyorum.

AK Parti iktidarından önce de imam hatip liselerinde başörtüsüyle okunuyor olabilir. Eğer öyleyse bile başörtülü kızlar sadece 15-18 yaşları gibi yaş dilimlerinde başörtüleriyle okuyabiliyorlardı. AK Parti iktidarında ise büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren öğrenimlerini tamamlayana kadar başörtüleriyle okuyabilecekler. Bir önceki mesajımda vurgulamak istediğim şey buydu. AK Parti sayesinde başörtülü kızların 10 yaşlarından itibaren öğrenim hayatlarını başörtüleriyle okuyarak tamamlayabilmeleri sağlanmıştır. Türk Siyasi Tarihi'nde bu bir ilktir ve bu büyük hizmetinden dolayı milletimiz de dindar vatandaşlarımız da AK Parti'ye minnettardırlar.

Necip Fazıl 01-01-2013 17:38

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032802)
İmam hatip liselerinde derslerde başörtüsüyle okunabileceği genelgesi AK Parti tarafından getirildi diye biliyorum. Yani AK Parti iktidarından önce imam hatip liselerinde derslerde başörtüsüyle okumak resmen serbest değildi diye biliyorum.

AK Parti iktidarından önce de imam hatip liselerinde başörtüsüyle okunuyor olabilir. Eğer öyleyse bile başörtülü kızlar sadece 15-18 yaşları gibi yaş dilimlerinde başörtüleriyle okuyabiliyorlardı. AK Parti iktidarında ise büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren öğrenimlerini tamamlayana kadar başörtüleriyle okuyabilecekler. Bir önceki mesajımda vurgulamak istediğim şey buydu. AK Parti sayesinde başörtülü kızların 10 yaşlarından itibaren öğrenim hayatlarını başörtüleriyle okuyarak tamamlayabilmeleri sağlanmıştır. Türk Siyasi Tarihi'nde bu bir ilktir ve bu büyük hizmetinden dolayı milletimiz de dindar vatandaşlarımız da AK Parti'ye minnettardırlar.

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/...1316281689.jpg

http://www.polis.web.tr/images/haber...ldi_h93182.jpg

http://www.bitlisnews.com/images/hab...ildi_h5196.jpg

http://www.anahaberyorum.com/images/...ldi_h14894.jpg

http://www.guneydoguekspres.com/images_up/basortusu.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/image/h...sto-Edildi.jpg

http://www.seherhizan.com/images/hab...dildi_h297.jpg

http://www.medyafaresi.com/f1/d53_3c2d2.jpg

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...uXjtb0J6Nkril3

http://www.ozguregitimsen.org/wp-con...okat-lys01.jpg

http://www.kartepeilcesi.com/images/...%B6zgurluk.jpg

Cihannur 01-01-2013 18:05

AK Parti başörtüsünü imam hatiplerde ve üniversitelerde serbest bıraktığı için milletimiz ve dindarlar AK Parti'ye minnettardırlar. Kamuda ise başörtüsü sorunu henüz çözüme ulaşmış değildir.

Necip Fazıl 01-01-2013 18:16

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032811)
AK Parti başörtüsünü imam hatiplerde ve üniversitelerde serbest bıraktığı için milletimiz ve dindarlar AK Parti'ye minnettardırlar. Kamuda ise başörtüsü sorunu henüz çözüme ulaşmış değildir.

Neyin kafası bu anlamadım ki...

Başörtüsü sorunu her alanda var hatta bunun adı sorun değil zulüm...
Fotoğraflara iyi bak sadece kamusal alan değil okullarda yazıyor görmek istediğine bakma sadece...

Okullardan sürgün edilen çocuklar var başörtüsü yüzünden dayak yiyen sınıfta bırakılan var sen uyu hala...

Ak partiyi savunacağım diye mukaddes emanetleri görmezden gelmenin anlamı yok... Amenna savunulacak konularda zaten beraber savunuyoruz...

Biraz objektif bakmayı öğrenin artık...

Cihannur 01-01-2013 19:17

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032812)
Neyin kafası bu anlamadım ki...

Başörtüsü sorunu her alanda var hatta bunun adı sorun değil zulüm...
Fotoğraflara iyi bak sadece kamusal alan değil okullarda yazıyor görmek istediğine bakma sadece...

Okullardan sürgün edilen çocuklar var başörtüsü yüzünden dayak yiyen sınıfta bırakılan var sen uyu hala...

Ak partiyi savunacağım diye mukaddes emanetleri görmezden gelmenin anlamı yok... Amenna savunulacak konularda zaten beraber savunuyoruz...

Biraz objektif bakmayı öğrenin artık...

Aklın kafası diyebiliriz mesela.

Objektif bakıyorum. Bazılarının okullarda başörtüsü sorunu var demesiyle okullarda başörtüsü sorunu olmaz. Daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, Türkiye'de AK Parti sayesinde başörtülü kız çocuklarının büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere bütün öğrenim hayatlarını başörtüleriyle okuyabilmeleri sağlanmıştır ve böylelikle okullarda başörtüsü sorunu büyük ölçüde çözüme ulaşmıştır.

Ben uyumuyorum; gerçekleri görüyorum Allah'a şükürler olsun. Okullarda hâlen başörtüsü sorunu var diyenler gerçekleri görmüyorlar. Çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır. Başörtülü kız çocuklarının imam hatip okulları yerine düz liseleri tercih etmeleri anlamlı değildir.

AK Parti'yi savunacağım diye mukaddes emanetleri görmezden gelmiyoruz ve görmezden gelmeyiz inşaallah.

AK Parti'nin siyaset anlayışı; meseleleri mümkün olduğunca gerginliğe yol açmadan, ülkeyi ve milleti sıkıntıya sokabilecek
davranışlar içine girmeden, ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarı koruyarak çözmek anlayışıdır.

Necip Fazıl 01-01-2013 19:28

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032819)
Aklın kafası diyebiliriz mesela.

Objektif bakıyorum. Bazılarının okullarda başörtüsü sorunu var demesiyle okullarda başörtüsü sorunu olmaz. Daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, Türkiye'de AK Parti sayesinde başörtülü kız çocuklarının büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere bütün öğrenim hayatlarını başörtüleriyle okuyabilmeleri sağlanmıştır ve böylelikle okullarda başörtüsü sorunu büyük ölçüde çözüme ulaşmıştır.

Ben uyumuyorum; gerçekleri görüyorum Allah'a şükürler olsun. Okullarda hâlen başörtüsü sorunu var diyenler gerçekleri görmüyorlar. Çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır. Başörtülü kız çocuklarının imam hatip okulları yerine düz liseleri tercih etmeleri anlamlı değildir.

AK Parti'yi savunacağım diye mukaddes emanetleri görmezden gelmiyoruz ve görmezden gelmeyiz inşaallah.

AK Parti'nin siyaset anlayışı; meseleleri mümkün olduğunca gerginliğe yol açmadan, ülkeyi ve milleti sıkıntıya sokabilecek
davranışlar içine girmeden, ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarı koruyarak çözmek anlayışıdır.

Asgari ücret konusunda olduğu gibi yine saçmalamaya başladın...

Başörtüsü sorunu var demekle başörtüsü sorunu olmazmış sana kız çocukları sürgün ediliyor dayak yiyor sınıfta bırakılıyor diyorum ama sen hala aynı nakaratı okuyorsun geç bunları geç...

Kimse imam hatip okumak zorunda değil kardeşim diğer liselerde de farz değil mi başörtüsü illa imam hatip mi okumak gerekiyor ne saçma bir yorum yaa...

ALLAH a şükür sonuna kadar Ak partiliyim hatta fanatik bir ak partiliyimdir ama dilsiz şeytan olamam ve bu gerçekler karşısında susamam susmam...
Bu ülkenin bana göre birinci sorunudur başörtüsü ve bunun için bir adım atılmıyor başörtülü kardeşlerim 10 yıldır oyalanıyor...

Aksini idda eden Ak partinin başörtüsü için attıkları adımları getirsin bende atmadıkları adımları getireyim eşleştirelim bakalım başörtüsü zülmü hangi noktada...

Cihannur 01-01-2013 22:16

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032820)
Asgari ücret konusunda olduğu gibi yine saçmalamaya başladın...

Başörtüsü sorunu var demekle başörtüsü sorunu olmazmış sana kız çocukları sürgün ediliyor dayak yiyor sınıfta bırakılıyor diyorum ama sen hala aynı nakaratı okuyorsun geç bunları geç...

Kimse imam hatip okumak zorunda değil kardeşim diğer liselerde de farz değil mi başörtüsü illa imam hatip mi okumak gerekiyor ne saçma bir yorum yaa...

ALLAH a şükür sonuna kadar Ak partiliyim hatta fanatik bir ak partiliyimdir ama dilsiz şeytan olamam ve bu gerçekler karşısında susamam susmam...
Bu ülkenin bana göre birinci sorunudur başörtüsü ve bunun için bir adım atılmıyor başörtülü kardeşlerim 10 yıldır oyalanıyor...

Aksini idda eden Ak partinin başörtüsü için attıkları adımları getirsin bende atmadıkları adımları getireyim eşleştirelim bakalım başörtüsü zülmü hangi noktada...

Asgari ücret konusunda saçmalamadığım ve haklı olduğum gibi, bu konuda da saçmalamıyorum ve bu konuda da haklıyım Allah'a şükürler olsun.

Başörtüsü sorunu var demekle başörtüsü sorunu olmazmış demiyorum, "Bazılarının okullarda başörtüsü sorunu var demesiyle okullarda başörtüsü sorunu olmaz. Okullarda hâlen başörtüsü sorunu var diyenler gerçekleri görmüyorlar." diyorum ve bu söylediğim gerçekliğin reddedilemez delilini de, "Daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, Türkiye'de AK Parti sayesinde başörtülü kız çocuklarının büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere bütün öğrenim hayatlarını başörtüleriyle okuyabilmeleri sağlanmıştır ve böylelikle okullarda başörtüsü sorunu büyük ölçüde çözüme ulaşmıştır. Çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır. Başörtülü kız çocuklarının imam hatip okulları yerine düz liseleri tercih etmeleri anlamlı değildir." sözlerimle kanıtlıyorum.

Başörtüsü sebebiyle birkaç kız çocuğunun dayak yiyip, sürgüne gönderilip sınıfta bırakılmaları elbette üzücüdür. Böyle üzücü durumlara mâruz kalan birkaç kız çocuğu imam hatip ortaokullarına ya da imam hatip liselerine kaydolarak yaşamakta oldukları o tür sıkıntılardan kurtulurlar inşaallah.

Başörtülü kız çocuklarının imam hatip okullarında okumalarını önermek hiç de saçma değildir; çünkü imam hatip liselerinin müfredatı düz liselerin müfredatını kapsamaktadır. Yani başörtülü bir kız çocuğu düz liseye giderse okuyabileceği dersleri imam hatip lisesine giderse de okuyabilecektir. Bu yüzden başörtülü bir kız çocuğunun, "Her ne kadar imam hatip lisesi müfredatı düz lise müfredatını kapsasa da, düz lisede okuyabileceğim dersleri imam hatip l
isesinde okuyabileceksem de, imam hatip lisesinde okumak istemiyorum; düz lisede okumak istiyorum." demesi anlamlı değildir.

Sana kimse dilsiz şeytan ol demiyor. Haksızlıklara itiraz edelim elbette; ama fevrî tavırlar içine girerek elde olanları da kaybettirebilecek ve ülkeye ve millete çok zararlar verip çok bedeller ödettirebilecek tavır ve davranışlar içinde bulunmayalım.

Başörtüsü için adım atılmıyor ve başörtülü kardeşlerim 10 yıldır oyalanıyorlar sözün de doğru değildir. Başörtüsü için adımlar atılmış ve başörtüsüyle okumak serbest hâle getirilmiştir. Türkiye'de herhangi bir başörtülü kız çocuğu büluğ çağına girdikten sonra 10 yaşından itibaren üniversite öğrenimi dâhil tüm öğrenimini başörtüsüyle okuyup tamamlayabilecek hakka kavuşmuştur.

Başörtüsüyle kamuda çalışmakta sorunlar vardır. Buradaki sorunun hangi boyutta olduğunu bilmiyorum. Kamuda hiç başörtülü çalıştırılmıyor mu yoksa başörtülüler bazı kamu kurumlarında çalışma imkânı bulabiliyorlar mı? Kamuda başörtüsü özgürlüğü sağlanır ve başörtülü kardeşlerimiz kamuda da rahatça çalışma imkânına kavuşurlar inşaallah.

Asgari ücret konusuna da kısaca değineyim. Türkiye'deki asgari ücretle nasıl geçinilebileceğine dair hesap yapmamı istemiştin. Ben de o hesabı yaparak asgari ücretle nasıl geçinilebileceğini gösterdim. Söylediğim rakamların yanlışlığını iddia edemiyorsun. Mesela ben makarnayı 70 kuruştan hesaplıyorum; sen, "Hayır, olmaz öyle şey! 70 kuruşa makarna yok, makarnanın paketi 3 TL'dir." gibi bir itirazda bulunamıyorsun. Yaptığım hesapla eline asgari ücret geçen bir ailenin aç ve açıkta kalmadan geçinebileceğini gösterdim. Söylediğimin aksini yani Türkiye'de asgari ücretle geçinilemeyeceğini iddia etmenle saçmalayanın sen olduğun kesin olarak ortadadır. Saçmalamadığını iddia ediyorsan, yüz binlerce asgari ücret alan aileden sadece 100 aç ve açıkta olan ailenin bilgilerini ve fotoğraflarını forumda paylaşmalısın. Asgari ücret alan ve kira ödeyemeyip sokakta kalan ve açlıktan dolayı çocukları bir deri bir kemik kalmış 100 ailenin bilgilerini ve fotoğraflarını forumda paylaşanana kadar saçmaladığını reddedemezsin. Çok şey istemiyorum. Evine asgari ücret giren yüz binlerce aileden sadece 100 aç ve açıkta olan ailenin bilgilerini forumumuzda paylaş ve saçmalamadığını kanıtla.

Necip Fazıl 01-01-2013 22:26

Keşke ilgisiz arkadaşlar da konuya biraz ilgi gösterip yorumlarda bulunsa da kimin saçmaladığını görsek asgari ücret konusunda gördüğümüz gibi... Haa görmediysen konudaki diğer arkadaşların mesajlarını tekrar okumanı tavsiye ederim...

Sen hangi ülkede yaşıyorsun vallahi acayip merak ettim...

Cihannur 01-01-2013 22:55

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032830)
Keşke ilgisiz arkadaşlar da konuya biraz ilgi gösterip yorumlarda bulunsa da kimin saçmaladığını görsek asgari ücret konusunda gördüğümüz gibi... Haa görmediysen konudaki diğer arkadaşların mesajlarını tekrar okumanı tavsiye ederim...

Sen hangi ülkede yaşıyorsun vallahi acayip merak ettim...

Yüz binlerce asgari ücretli arasından sadece 100 asgari ücretli aç (açlık sebebiyle çocukları bir deri bir kemik kalmış) ve açıkta kalmış (aldığı maaşla kira ödeyemediği için sokakta yaşayan) olan ailenin fotoğraflarını ve bilgilerini forumumuzda paylaşırsan saçmalamadığını kanıtlarsın. Saçmalamadığını kanıtlamanı bekliyorum.http://img706.imageshack.us/img706/2...yansmiley1.gif

Necip Fazıl 01-01-2013 22:58

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032832)
Yüz binlerce asgari ücretli arasından sadece 100 asgari ücretli aç (açlık sebebiyle çocukları bir deri bir kemik kalmış) ve açıkta kalmış (aldığı maaşla kira ödeyemediği için sokakta yaşayan) olan ailenin fotoğraflarını ve bilgilerini forumumuzda paylaşırsan saçmalamadığını kanıtlarsın. Saçmalamadığını kanıtlamanı bekliyorum.http://img706.imageshack.us/img706/2...yansmiley1.gif

İyide ben asgari ücretli sokakta yaşıyor diye bişey demedim ki nerden çıkardın bunu çok entersan ama borç içinde yaşadığı biliniyor... ;ı:

Cihannur 01-01-2013 23:06

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032833)
İyide ben asgari ücretli sokakta yaşıyor diye bişey demedim ki nerden çıkardın bunu çok entersan ama borç içinde yaşadığı biliniyor... ;ı:

Maaşı yüksek olan pek çok insanın da borçları var. Pek çok zenginin de borçları var.

Asgari ücret alan ailelerin aç ve açıkta olmadıklarını söylüyorum. Bu söylediğimi reddettiğinde, asgari ücret alan ailelerin aç ve açıkta olduklarını iddia etmiş olursun doğal olarak.

Necip Fazıl 01-01-2013 23:09

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032835)
Maaşı yüksek olan pek çok insanın da borçları var. Pek çok zenginin de borçları var.

Asgari ücret alan ailelerin aç ve açıkta olmadıklarını söylüyorum. Bu söylediğimi reddettiğinde, asgari ücret alan ailelerin aç ve açıkta olduklarını iddia etmiş olursun doğal olarak.

Zenginin borcu varsa geliri de ona göre yüksek saçma bir örnek...

Aç ve açıkta olmak ayrı şey ben yetmediğini söylüyorum sen anlamak istediğini anlıyorsun...

Hadii yap bir hesap daha da akşam akşam güldür bizi yine...

Cihannur 01-01-2013 23:17

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032836)
Zenginin borcu varsa geliri de ona göre yüksek saçma bir örnek...

Aç ve açıkta olmak ayrı şey ben yetmediğini söylüyorum sen anlamak istediğini anlıyorsun...

Hadii yap bir hesap daha da akşam akşam güldür bizi yine...

Yoo, hiç de saçma değil. Asgari ücretlilerin borçları olabildiği gibi yüksek gelir grubundaki insanların da borçları olabilir. Asgari ücretlilerin borcu da kendi gelirine göredir. Mesela asgari ücretli birinin 2.000 TL - 3.000 TL civarında borcu olabilirken, bir zenginin 300.000 TL - 500.000 TL civarında borcu olabilir.

Ben sana asgari ücretliler aldıkları maaşlarla rahat rahat yaşıyorlar demiyorum ki! Asgari ücret alanlar aç ve açıkta kalmadan hayatlarını idame ettiriyorlar diyorum.

Necip Fazıl 01-01-2013 23:20

Zengin insan keyfi yere borçlanır ama asgari ücretli mecburen borçlanıyor valla çok saçma örnekler veriyorsun yine...

Garibüzzaman 01-02-2013 00:21

Asgari Ücret elde eden bir baba, ancak ve ancak annenin de çalışmasıyla bir takım sıkıntıları aşıp düz bir ovaya ulaşabilir. Aksi takdirde mümkün değildir geçinmek. Veya tarım işleri ile uğraşıp sıkıntılı geçen ayları hasat mevsiminde ferahlatmaya çalışılır. Belirli bir yaşa geldikten sonra çocuklar aile bütçesine katkı sağlarlar.

Asgari ücret alan ailenin, bir deri bir kemik kalmış çocuklarını veya kirayı ödeyemediği için sokakta yaşayan ailenin fotoğraflarını gösteremem. Ama ekmek parası için birbirinden koparılan aile yapısını, geçim sıkıntısı sebebiyle yaşanan kavgaları ve bu aile ortamı içerisinde sevgisiz ve ilgisiz kalmış, gerekli eğitimi alamamış ama harkulade zekaya sahip binlerce çocuk fotoğrafı görebilirsiniz.

manifesto 01-02-2013 01:08

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032726)
Hergün başörtüsü protestosu oluyor ama bunu görmüyor By başbakan sanırım ama öttülü şerefsizler protesto edince bu günlerce konuşuluyor yazık...

Sallamasın boş boş...

Necip Fazıl ak parti forumda yöneticisin ve başbakana "sallamasın boş boş" diyorsun :)
İlginç geliyor bana,
Forumda bu konuda eskiden beri süregelen bir idari anlayış sıkıntısı var.
Söylediğin haksız,Erdoğan ÜNİVERSİTELERDEN bahsediyor
Videoyu izlemeden sen boş boş sallamışsın
Bahsedilenin ne olduğunu anlayacak kadar forumda bulunuyor olmalısın
Üniversitelerde başörtüsü yasağı kalktı.
İmam hatiplerin orta kısmı açıldı
Mesele bu

Necip Fazıl 01-02-2013 01:16

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032846)
Necip Fazıl ak parti forumda yöneticisin ve başbakana "sallamasın boş boş" diyorsun :)
İlginç geliyor bana,
Forumda bu konuda eskiden beri süregelen bir idari anlayış sıkıntısı var.
Söylediğin haksız,Erdoğan ÜNİVERSİTELERDEN bahsediyor
Videoyu izlemeden sen boş boş sallamışsın
Bahsedilenin ne olduğunu anlayacak kadar forumda bulunuyor olmalısın
Üniversitelerde başörtüsü yasağı kalktı.
İmam hatiplerin orta kısmı açıldı
Mesele bu

Ben sorun çözülmedi diyorum ve ekliyorum bo zulüm devam ederken üniversitelerde başörtüsünü özgür bıraktık imam hatiplerde şöyle yaptık diye övünmenin anlamı yok evet bana söre boş konuşmuş bu benim görüşümdür kimseyi alakadar etmez kötü bişey söylediğimi de düşünmüyorum...

manifesto 01-02-2013 01:23

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032849)
Ben sorun çözülmedi diyorum ve ekliyorum bo zulüm devam ederken üniversitelerde başörtüsünü özgür bıraktık imam hatiplerde şöyle yaptık diye övünmenin anlamı yok evet bana söre boş konuşmuş bu benim görüşümdür kimseyi alakadar etmez kötü bişey söylediğimi de düşünmüyorum...

Kötü bir şey söyledin tabi ki.
Bardağın boş tarafını herkes gösterir mühim olan dolu tarafını da görebilmek.
Erdoğan'ın konuşmasını dinledin mi baştan sona?
Orada Üniversitelere başörtünüzle girebiliyorsunuz,İmam hatiplerin orta kısmını açtık,biz bu kadarını yaptık gerisi sizin işiniz" deyip onlara üniversite ve imam hatipleri adres gösterdi ki doğru olanı yaptı.
Üniversitelerde bu yasağı kaldırmak için 10 yıl gibi bir süreyi kullandı.
Eğer ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilseydi yıkılması daha kolay olurdu
Artık yasak ortadan kaldırıldı.
Gerekiyorsa bundan sonra ki adım Liselerde varsa başörtüsü yasağı onu kaldırmak için çabalamalı.
Bunu yapmayacağına dair de bir ifadesi yok.

Necip Fazıl 01-02-2013 01:25

10 sene oldu 10 gözüne girsin hala varsa bir yasak diyorsun biraz haber takip et...

Cihannur 01-03-2013 15:03

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032840)
Zengin insan keyfi yere borçlanır ama asgari ücretli mecburen borçlanıyor valla çok saçma örnekler veriyorsun yine...

Saçma örnekler vermiyorum. Sen, asgari ücretliler borç içinde yaşıyorlar deyince, ben de yüksek geliri olan pek çok kişinin de borçlarının olduğunu söyledim.

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1032844)

Asgari Ücret elde eden bir baba, ancak ve ancak annenin de çalışmasıyla bir takım sıkıntıları aşıp düz bir ovaya ulaşabilir. Aksi takdirde mümkün değildir geçinmek. Veya tarım işleri ile uğraşıp sıkıntılı geçen ayları hasat mevsiminde ferahlatmaya çalışılır. Belirli bir yaşa geldikten sonra çocuklar aile bütçesine katkı sağlarlar.

Asgari ücret alan ailenin, bir deri bir kemik kalmış çocuklarını veya kirayı ödeyemediği için sokakta yaşayan ailenin fotoğraflarını gösteremem. Ama ekmek parası için birbirinden koparılan aile yapısını, geçim sıkıntısı sebebiyle yaşanan kavgaları ve bu aile ortamı içerisinde sevgisiz ve ilgisiz kalmış, gerekli eğitimi alamamış ama harkulade zekaya sahip binlerce çocuk fotoğrafı görebilirsiniz.

Asgari ücretle geçinmenin kolay olmadığının farkındayım. AK Parti'nin 10 yıllık iktidarındaki olağanüstü ve muhteşem hizmetleri sayesinde asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri 10 yıl öncesine göre epey artmıştır Allah'a şükürler olsun.

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 Yılı Bütçesinin TBMM'deki görüşmelerindeki konuşmasından bir bölüm aşağıdadır:

"''Ücretler enflasyon karşısında erimedi''

Erdoğan, ücretlerin hiçbirinin enflasyon karşısında erimediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Enflasyonla mücadelede sağladığımız başarının bir eseri olarak, ücretlerin alım güçleri ciddi oranlarda arttı. 2002 yılında asgari ücretin tamamıyla, 143 litre süt alınabiliyordu, bugün 316 litre süt alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücretle 82 kilo kuru fasulye alınıyordu, şu anda 142 kilo alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücretle 181 kilo ekmek alınabiliyordu, şu anda 289 kilo ekmek alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücret bin 146 kilovat saat elektriğe tekabül ediyordu, şu anda 2 bin 72 kilovat saat elektriğe karşılık geliyor. Asgari ücret 2002'de 492 metreküp doğalgaz alabilirken, bugün 701 metreküp alıyor. Aynı şekilde asgari ücret 8,7 adet tüp alabilirken, bugün 11 tüp alabiliyor.

Geliyorum; sıkça istismar edilen, çarpıtılan, olduğundan farklı şekilde gösterilen yoksulluk konusuna... Dünyaya referans olabilecek yöntemle yoksulluğu hesapladık. 2002 yılında, kişi başı günlük 1 doların altında harcama yapanlar, toplam nüfusun binde 2'sini oluşturuyordu. 2006 yılından itibaren Türkiye'de günlük harcaması 1 doların altında nüfus kalmadı. Günlük harcaması 2,15 doların altında nüfus 2002'de yüzde 3 küsur oranındaydı, geçen hafta açıklanan yeni verilerle bunun da artık yüzde 0,14'e kadar düştüğünü görüyoruz.

2002 yılında 66 milyon olan nüfusumuz içinde günlük harcaması 2,15 doların altında olan 2 milyon 82 kişi vardı, 2011 sonunda 73,4 milyon nüfus içinde bu sayı sadece 105 bin kişi. Bakın nereden nereye....Günlük harcaması 4,3 doların altındaki nüfus 2002'de yüzde 30 seviyesindeydi, 2011'de bu 2,79'a düştü. 2002 yılında 66 milyon nüfus içinde günlük harcaması 4,3 doların altında olan 20 milyon 721 bin kişi vardı, 2011 sonunda 73,4 milyon nüfus içinde bu sayı 2 milyon 111 bin kişiye düştü. Yani hem nüfus artıyor hem de yoksulluk hepsi yavaş yavaş eriyor.''"

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık 2012 Tarihli Bütçe Konuşmasından

Kaynak

AK Parti İnternet Sitesi

.:Ay_Yıldız:. 01-03-2013 22:04

Başörtüsü kendisini sevmem için yeterli sebep, diğer icraatlere bakmama gerek yok. Tabi ne bunları sağlayan kendisi ne de üniversiteyi kazanan benim Allah'ın yardımı olmadan, ama kendisi, Katsayıyı kaldırarak Türkiye'nin en iyi üniversitesi denilebilecek yerde okumama vesile olması bir yana, Odtü gibi bi yerde pardüsemle başımın örtüsüyle rahatça okuyabilecek olmamın ortamını sağladı bana. Daha doğrusu bu kararıma vesile oldu diyeyim, Allahın izniyle. Bunun ötesi yok, yıllarca nice ablalarımızı eğitimden ettiler. İnanç ile eğitimi bu yasaklar ile bilinçaltlara zıt bir kutupmuş gibi gösterdiler. Allah kendisinden razı olsun. bin tane oyum olsa, tereddütsüz ona gider.

MEÇHUL ADAM 01-22-2013 02:30

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Tayyip bey bunları görmüyor mu?Hiç mi ona şikayet edilmedi.

Hay sizin eğitiminize lanet olsun!..Ben öğrenci olsaydım ve de ödül almaya hak kazansaydım bu mağdur kızımıza destek verip o bana verecekleri ödülü de suratlarına çarpardım.Çünkü onlar bunu hak ediyorlar.

Salihlerin korkaklığı zalimlerin zulmünü artırır.10 yıldan beri iktidarda olan bu hükümet, "başörtüsü meselesini biz çözeriz" diye iktidara gelmedi mi?Hani nerde o vaatler?.Demek ki hala muktedir olamamışlar.Bunun vebalini Allah onlardan soracaktır.

Cihannur 01-22-2013 17:02

Alıntı:

MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033951)
[
Tayyip bey bunları görmüyor mu?Hiç mi ona şikayet edilmedi.

10 yıldan beri iktidarda olan bu hükümet, "başörtüsü meselesini biz çözeriz" diye iktidara gelmedi mi?Hani nerde o vaatler?.Demek ki hala muktedir olamamışlar.Bunun vebalini Allah onlardan soracaktır.

Maalesef böyle üzücü olaylar yaşanabiliyor. O zulmü yapanları Allah'a havale ediyorum.

AK Parti okullarda başörtüsüyle okuma sorununu büyük oranda çözüme ulaştırmıştır. AK Parti iktidarında Türkiye'de artık büluğ çağına girmiş kız çocukları 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere öğrenim hayatlarını başörtüleriyle tamamlama haklarına kavuşmuşlardır. Başörtülü kızların öğrenim hayatlarını başörtüleriyle sürdürüp tamamlayabilmelerini sağlayan düzenlemeleri gerçekleştirdiği için dindarlar da milletimiz de AK Parti'ye minnettardırlar.

Necip Fazıl 01-23-2013 14:15

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033966)
Maalesef böyle üzücü olaylar yaşanabiliyor. O zulmü yapanları Allah'a havale ediyorum.

AK Parti okullarda başörtüsüyle okuma sorununu büyük oranda çözüme ulaştırmıştır. AK Parti iktidarında Türkiye'de artık büluğ çağına girmiş kız çocukları 10 yaşlarından itibaren önce imam hatip ortaokullarında, daha sonra imam hatip liselerinde, daha sonra da üniversitelerde olmak üzere öğrenim hayatlarını başörtüleriyle tamamlama haklarına kavuşmuşlardır. Başörtülü kızların öğrenim hayatlarını başörtüleriyle sürdürüp tamamlayabilmelerini sağlayan düzenlemeleri gerçekleştirdiği için dindarlar da milletimiz de AK Parti'ye minnettardırlar.

1 aydır aynı nakarat...

10 yaşındaki çocuklar okula başörtüsüyle gidince dayak yiyor tehdit ediliyor okuldan uzaklaştırılıyor siz hala aynı hikayeyi okuyorsunuz...

At gözlüğüyle AK Parti savunulamaz...

Cihannur 01-23-2013 14:23

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033984)
1 aydır aynı nakarat...

10 yaşındaki çocuklar okula başörtüsüyle gidince dayak yiyor tehdit ediliyor okuldan uzaklaştırılıyor siz hala aynı hikayeyi okuyorsunuz...

At gözlüğüyle AK Parti savunulamaz...

AK Parti'yi at gözlüğüyle savunmuyoruz; gerçekleri söylüyoruz. Hiçbir imam hatip ortaokulunda okula başörtüsüyle giden kız çocuklarının dayak yediklerini, tehdit edildiklerini zannetmiyorum.

Necip Fazıl 01-23-2013 14:41

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033985)
AK Parti'yi at gözlüğüyle savunmuyoruz; gerçekleri söylüyoruz. Hiçbir imam hatip ortaokulunda okula başörtüsüyle giden kız çocuklarının dayak yediklerini, tehdit edildiklerini zannetmiyorum.

Tamda at gözlüğü işte okul imamhatipten ibaret değildir diyoruz sana sen hala aynı hikayeyi dillendiriyon geçin bunları artık...

Millet gülüyor bu savunmanıza...

MEÇHUL ADAM 01-23-2013 15:46

Başörtüsü sorunu taa Özal'dan beri var.Gelen hükümetler hep bunu geçiştirdi.Refah -Yol hükümeti zamanında yine gündeme gelmişti ama zaman kısalığından bu da güme gitti.Şimdi ise AKP 10 yıldır tekbaşına iktidarda olduğu halde hala bu sorun tamamen çözülememişse bunda hükümetin acizliği var demektir.Eğer muktedir olanlar işbaşında ise hükümet kukla olmuş demektir.Kelleyi koltuğunun altına alıp da bu mesleye baş koyacak babayiğit maalesef hala er meydanına çıkmamıştır.Kimden korkuyorlar, kimden emir alıyorlar, kim buna karşı, hala belli değil!. Belli ise neden kamuoyndan gizlenmektedir..Ergenekon gizli olmaktan ziyade deşifre olunduğuna göre neden bu sorun bir türlü özülememektedir yau?.

Mecliste tekbaşına iktidar olan AKP hükmetinin milletvekilleri bu meseleye önem verselerdi bu mesele artık gündemden çıkardı.Böylelikle tüm kamuda çalışan kadın işçi, memur ve de kız öğrencilerin mağduriyeti tarihe karışırdı.Demek ki bu meseleyi halledebilecek yürek yok bunlarda...

Cihannur 01-23-2013 16:40

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033988)
Tamda at gözlüğü işte okul imamhatipten ibaret değildir diyoruz sana sen hala aynı hikayeyi dillendiriyon geçin bunları artık...

Millet gülüyor bu savunmanıza...

AK Parti'nin, kız çocuklarının büluğ çağlarına girdikten sonra 10 yaşlarından itibaren üniversite dâhil tüm öğrenimlerini başörtüleriyle okuyabilemelerini sağlaması başarını söylememi savunma olarak algılaman doğru olmaz. Millet, AK Parti'nin okullarda başörtüsü sorununu büyük oranda çözüme ulaştırma başarısına gülmüyor; aksine bu büyük başarıdan dolayı AK Parti'yi takdir ediyor.

2002 Genel Seçiminde AK Parti'yi % 34 oyla tek başına iktidara getirmiş olan milletimiz, 2007 Genel Seçiminde % 47 oyla ile ikinci kez tek başına, 2011 Genel Seçiminde ise % 50 oyla üçüncü kez tek başına iktidara getirmiştir. AK Parti'nin oyu kamuoyu araştırmalarına göre hâlen % 50'ler civarındadır. Bazı anketlere göre ise AK Parti'nin oyu % 55'lere yaklaşmıştır.

Cihannur 01-23-2013 16:54

Alıntı:

Necip Fazıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1033988)
okul imamhatipten ibaret değildir diyoruz

AK Parti'nin, imam hatip ortaokullarını açarak imam hatip ortaokullarında ve üniversitelerde başörtüsü serbestliği getirmesiyle birlikte Türkiye'de okumak isteyen ve büluğ çağına girmiş kız çocukları artık 10 yaşlarından itibaren üniversite dâhil bütün öğrenimlerini başörtüleriyle tamamlayabileceklerdir Allah'a şükürler olsun. Böylelikle yeteri kadarı sağlanmış ve başörtüsü sorunu okullarda büyük oranda çözüme ulaşmıştır. Yeterli olanın sağlanmasıyla Türkiye'de başörtüsüyle okumak i
steyen başörtülü kızlar 10 yaşlarından itibaren bütün öğrenimlerini başörtüsü takarak tamamlayabilecekler. Dilerimki önümüzdeki yıllarda imam hatip ortaokulları ve imam hatip liseleri dışındaki diğer ortaöğretim okullarında da başörtüsü serbestliği getirilir.

Yıldırım 01-23-2013 17:23

İsteyen istediği söyleyesin!
aciz desin,
beceriksiz desin,
samimiyetsiz desin,
Ben 2009'dan beri buradayım ve her başörtüsü sorunu konuşulduğunda bunun çözümünün kolay olmadığını söylüyorum.
Bu ülkenin başörtüsü sorunundan önce halletmesi gereken bir Kürt sorunu ve bir kutuplaşma sorunu var.Birliğin ve bütünlüğün korunması önceliklidir. Silivri'nin artık bir görüşün simgesi haline geldiği ve farklı siyasi görüşteki insanları bu denli bir kutuplaşma içinde olduğu bu zamanda ancak rövanşist bir yaklaşımla başörtüsü sorununu çözebiliriz.Bugün kanunu çıkarırsınız yarında tüm kamu alanlarını başörtülü bir şekilde girişe açabiliriz.Peki bu düzenleme ve Türkiye'nin en azından %20'sini oluşturan kemalist laikçi geçinen kesimi radikalize etmiş olmayacak mısınız? Zaten Güney Doğu'da kontrol altında tutmaya çalıştığınız bir kutuplaşmada varken.
Eee ne yapacağız o zaman?
Sırf kemalistler istemiyor diye bizim annelerimiz ablalarımız devletin kurumunda çalışmayacak mı?
Elbette hayır çalışacaklar
ama
bu sorunu çözmek istiyorsanız önce diğer sorunlarını halletmeniz lazım.

Dediğim gibi bir rövanş almak istiyorsanız yarın düzenleme yapılabilir peki ya sonrası ne olur?

ve şunu açıkca söyleyeyim başörtüsü sorunu öncelik değil.
Birinci öncelik Kürt sorununun çözümü
ikinci öncelik kutuplaşmaların giderilmesi
bu iki sorun çözüldükten sonra Ak Parti başörtüsü sorununu çözmüyorsa işte o zaman bendeki muhalif tutumu görürsünüz ama bu sorunlar çözülmeden başörtü sorununa çözüm beklemek hiçte akıllıca değil.

All times are GMT +3. The time now is 05:39.