Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Çözüm Sürecini ve Dolayısıyla PKK Terörünün Bitirilmesini Destekliyor musunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=168825)

Cihannur 03-02-2013 06:12

Çözüm Sürecini ve Dolayısıyla PKK Terörünün Bitirilmesini Destekliyor musunuz?

Özel Anket. Arkadaşlar, bu anketim siyasi bilgisi normalin üzerinde olan üyelerimiz içindir. Bu ankete oy kullanarak AK Parti iktidarının, Kürt sorununu çözüme ulaştırarak Türkiyemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanmakta olan düşük yoğunluklu savaşı bitirerek PKK terör örgütünü ortadan kaldırmasını destekleyip desteklemediğinizi belirtebilirsiniz.

MEÇHUL ADAM 03-02-2013 06:20

PKK Sorununun Çözümü çok kolaydır...
ALLAH u Teâlâ nın Emir buyurduğu eşkiyaya verilmesi gereken cezayı uygularsın ne terör ne pkk kalır biter gider
Bunlarla agoprasi (demokrasi), hukuk devleti falan diye başa çıkılamaz ve 30 senedirde çıkılamadı...
1000 tane milli güvenlik zirvesi toplasan başa çıkamazsın
Eşkiyanın Cezası - Teröristin Cezası
3 tane eşkiyaya İslam Hukukuna göre cezayı uygula bak bakalım eşkiyalık kalıyormu ?

Uygulanacak Ceza :
Ceza infaz edilecek eşkiyalar çarmıha gerilir karınları yarılır ve bağırsakları aşağı doğru sarkıtılır, 3 gün o halde bekletilirler sonra kaldırılırlar... Bu kadar ...
(Ki millet eziyet duymasın kokularından)

Cahil imam teröristlere beddua ediyor, sen Allah'ın'ın verdiği cezayı uygulamamakda inad ediyorsan teröriste ne diye kızıyorsun ki?...
Uygulamadığın için bitmiyor işde...

Cihannur 03-02-2013 06:25

Anketteki ilk oyu ben kullandım. Anketteki, "Evet, Kürt sorunu çözüme ulaştırılsın, PKK terör örgütü etkisiz hâle getirilsin ve böylelikle düşük yoğunluklu savaş sona erdirilsin." seçeneğine oy vererek milletperver ve vatansever bir insan olarak; Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerimizde yaşanmakta olan düşük yoğunluklu savaşın sona erdirilerek ülkemizin genelinde barışın hâkim kılınmasından, insanlarımızın ölmemelerinden, Türk ve Kürt analarının evlatlarının ölüm haberlerini alarak ağlamamalarından yana olduğumu belirtmiş oldum.

Shaguj 03-02-2013 15:31

1.Anketteki seçenekler objektiflikten uzak saçma sapan maddeler olmuş.
2.Kendi açtığı ankete oy veren biri benim gözümde acizdir fikir öğrenmekten ziyade fikir empozeye çalışan partizandır.
3.Artık o pembe at gözlükleriniz kimseye fayda sağlamıyor.Tevekkeli kulakları duymaz gözleri görmez diye boşuna buyurmamış Hak Teala..

_SoN_ 03-02-2013 16:05

Törer'ü bitirecekse; çözüm sürecine olumlu bakıyorum.

manifesto 03-03-2013 00:40

Anketin sorunlu Cihannur
Terörün bitmesini kim istemez
Mesele İmralı sürecinin bunu başarıp başaramayacağı
Veya bu yolla tetörün bitirilip bitirilemeyeceği

Örneğin

Apo'nun serbest kalmasına karşılık PKK'nın tamamen silah bırakması teklifi gelse kabul edecek miyiz?

dahhak 03-03-2013 01:45

Cihannur anket bence sorunlu düzenleme yapmalısın...

Shaguj 03-03-2013 04:15

Arkadaşlar bu forumda terörün her türlüsüne evet diyebilecek bir şahıs var mı ? İnsanların ölmesini,öldürülmesini isteyen şahıslar mı var ? Peki bu sorunlu,sorumsuzca anketi açmaktaki niyetiniz ne herkese zorla evet dedirtmek mi ? Yoksa yanlış sadece üyeler mi söyleyebilir yöneticilerin her dedikleri doğru falan sayılıyorda bizim mi haberimiz yok ?

Kalkınma 03-03-2013 17:04

Bu anlamsız savaş yüzünden insanlarımız öldü sayın başbakanımız savaşı durdursun pkk yı bitirsin analar ağlamasın!

Cihannur 03-03-2013 20:56

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035047)
Anketin sorunlu Cihannur
Terörün bitmesini kim istemez
Mesele İmralı sürecinin bunu başarıp başaramayacağı
Veya bu yolla terörün bitirilip bitirilemeyeceği

Örneğin

Apo'nun serbest kalmasına karşılık PKK'nın tamamen silah bırakması teklifi gelse kabul edecek miyiz?

Alıntı:

dahhak Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035053)
Cihannur anket bence sorunlu düzenleme yapmalısın...

Sevgili arkadaşlar, itirazınızda haklısınız; normal üyelerimiz için bu anket sorunlu bulunabilir. Bu ankette siyasi bilgisi ortalamanın üzerinde olan üyelerimize sesleniyorum. Siyasi bilgisi fazla olmayan normal üyelerimiz bu ankette oy kullanmayabilirler.

Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biridir. Kürt sorunundan kaynaklanan PKK terör örgütü 29. Kürt isyanı olarak nitelendirilmektedir. Bu sorunun tarihini biraz bilen bir kişinin aklı başındaysa Kürt sorunu diye bir sorun yoktur demesi mümkün değildir. Kürt sorununun kesin varlığı sadece bu sorunun Türkiye tarihindeki yeriyle de belirgin değildir. Dünyanın bazı başka ülkeleri de azınlıkta olan etnik kimlikleriyle sorunlar, gerilimler ve çatışmalar yaşamış ve yaşamaktadırlar. Mesela İspanya'nın Katalan ve Basklı sorunları, İngiltere'nin İrlandalı ve İskoç sorunları, Fransa'nın Korsika sorunu, Sri Lanka'nın Tamil sorunu dünya ülkelerinin azınlıktaki etnik kimlikleriyle yaşadıkları sorunların misallerindendir.

Bazıları çıkıp da, "İngiltere'nin İrlandalı ve İskoç sorunu, İspanya'nın Katalan ve Basklı sorunları, Fransa'nın Korsika sorunu, Sri Lanka'nın Tamil sorunu olduğu gibi dünyanın bazı başka ülkelerinin de azınlıkta olan etnik kimlikleriyle yaşadıkları etnik sorunları vardır; ama Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur." diyebilirler. O kişilere, "Niye?" diye sorulduğunda onların verebilecekleri hiçbir aklî ve mantıkî cevapları yoktur. Onlara şunu söylemek lazım: "Görmüyor musunuz bre cahiller bre akılsızlar; 100 yıla yakın bir zamandır Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde derin bir yara kanıyor." Kürt var, Kürtlük var; Kürt ve Kürtlük var olduğu gibi onların meşru talepleri de var. Kürtler yerelde yönetim hakkı istiyorlar, ki haklarıdır; Kürtler dillerini ve kültürlerini özgürce yaşamak, yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillerine aktarmak istiyorlar, ki haklarıdır.

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan defalarca söylemiştir ki AK Parti iktidarda olduğu müddetçe Abdullah Öcalan serbest bırakılmayacaktır Benhur.
Türkiye'nin en iyi, en bilgili ve en deneyimli siyasi kadroları olan AK Parti kadrolarının çözüm sürecini başarıyla yürütüp tamamlayacaklarına inanıyorum. Çözüm sürecine verdiğimiz destek AK Parti'ye bu süreçte kayıtsız şartsız destek verdiğimiz anlamına gelmez. Çözüm sürecinde ülkemizin ve milletimizin aleyhine uygulamalar olması durumunda o uygulamalara itiraz ederek tepkimizi gösteririz inşaallah. Süreç provokasyonlarla kesintiye uğratılmazsa hem Kürt sorunu büyük oranda çözüme ulaştırılabilir hem de PKK terör örgütü ya tamamen etkisiz hâle getirilebilir ya da onun etkinliği minimize edilebilir.

Yapılması gereken şey, Kürt sorununu milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmadan (Türk, Kürt, Arap ve diğer Müslüman milletlerin birlikteliğinden oluşan Müslüman Millet) vatanımızı ayrıştırmadan (Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de diğer bölgelerimiz gibi ülkemizin ayrılmaz parçalarıdır) çözmektir.

Shaguj 03-03-2013 21:23

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035072)

Sevgili arkadaşlar, itirazınızda haklısınız; normal üyelerimiz için bu anket sorunlu bulunabilir. Bu ankette siyasi bilgisi ortalamanın üzerinde olan üyelerimize sesleniyorum. Siyasi bilgisi fazla olmayan normal üyelerimiz bu ankette oy kullanmayabilirler.

Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biridir. Kürt sorunundan kaynaklanan PKK terör örgütü 29. Kürt isyanı olarak nitelendirilmektedir. Bu sorunun tarihini biraz bilen bir kişinin aklı başındaysa Kürt sorunu diye bir sorun yoktur demesi mümkün değildir. Kürt sorununun kesin varlığı sadece bu sorunun Türkiye tarihindeki yeriyle de belirgin değildir. Dünyanın bazı başka ülkeleri de azınlıkta olan etnik kimlikleriyle sorunlar, gerilimler ve çatışmalar yaşamış ve yaşamaktadırlar. Mesela İspanya'nın Katalan ve Basklı sorunları, İngiltere'nin İrlandalı ve İskoç sorunları, Fransa'nın Korsika sorunu, Sri Lanka'nın Tamil sorunu dünya ülkelerinin azınlıktaki etnik kimlikleriyle yaşadıkları sorunların misallerindendir.

Afedersin ama attığın tüm mesajlara bak aynı şeyleri kopyala yapıştırdan öteye geçemeyen sen mi çok siyasetten anlıyosun küstahlığın lüzumu yok öyle klavye karşısından yok siyasi bilgi yok bilmemne triplerine girmemenizi tavsiye ederim heleki çoğunuzun siyasi bilgi google denen saçma icatken.
Herkes kendi bilgi ve tecrübesine baksın eğer sorgulanmak,fikir belirmek zorunuza gidiyorsa her sıkıştığınızca insanları aşşağılamak zorunda hissediyorsanız çekilirsiniz kenara olur biter

Bazıları çıkıp da, "İngiltere'nin İrlandalı ve İskoç sorunu, İspanya'nın Katalan ve Basklı sorunları, Fransa'nın Korsika sorunu, Sri Lanka'nın Tamil sorunu olduğu gibi dünyanın bazı başka ülkelerinin de azınlıkta olan etnik kimlikleriyle yaşadıkları etnik sorunları vardır; ama Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur." diyebilirler. O kişilere, "Niye?" diye sorulduğunda onların verebilecekleri hiçbir aklî ve mantıkî cevapları yoktur. Onlara şunu söylemek lazım: "Görmüyor musunuz bre cahiller bre akılsızlar; 100 yıla yakın bir zamandır Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde derin bir yara kanıyor." Kürt var, Kürtlük var; Kürt ve Kürtlük var olduğu gibi onların meşru talepleri de var. Kürtler yerelde yönetim hakkı istiyorlar, ki haklarıdır; Kürtler dillerini ve kültürlerini özgürce yaşamak, yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillerine aktarmak istiyorlar, ki haklarıdır.

Cahillik her şeyi aynı sanmaktır sen kürt isyanlarına bak aşiret,paşa,menfaat isyanları kaç tane araştır sonra gel basklarla,irlandalılarla,katalanlarla bir tut bu isyanı.
Etnisiteye göre yani etnik kökene göre hak,hukuk,yönetim hakkı vermek gibi gayeniz varsa bu ülkede 72 milletten adam var ne sadece Türkler,ne sadece kürtler bu ülkede yaşıyor herkes kendini yönecek ise bu devlet neden var saçma sapan mesnetsiz şeyleri fikir diye savunmayın yahu daha neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz saçmalamayın lütfen..!!!

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, defalarca söylemiştir ki AK Parti iktidarda olduğu sürece Abdullah Öcalan serbest bırakılmayacaktır Benhur. Türkiye'nin en iyi, en bilgili ve en deneyimli siyasi kadroları olan AK Parti kadrolarının çözüm sürecini başarıyla yürütüp tamamlayacaklarına inanıyorum. Çözüm sürecine verdiğimiz destek AK Parti'ye bu süreçte şartsız destek verdiğimiz anlamına gelmez. Çözüm sürecinde ülkemizin ve milletimizin aleyhine uygulamalar olması durumunda o uygulamalara itiraz ederek tepkimizi gösteririz inşaallah. Süreç provokasyonlarla kesintiye uğratılmazsa hem Kürt sorunu büyük oranda çözüme ulaştırılabilir hem de PKK terör örgütü ya tamamen etkisiz hâle getirilebilir ya da onun etkinliği minimize edilebilir.

Ahanda buraya yazıyorum siz ve sizin tihniyetinizdekiler padişahım çok yaşadan başa zerre öteye gidemezsiniz sizin amacınız belli 1 tane mesajınız göremedim bu güne kadar yahu bunlarda beşer hata yapar diye ama maşallah İktidar siz insan değilsiniz dese evet değiliz diyecek kadar gözü kara başı partizanlar var burada bu dinen bile uygun bir düşünce tarzı değil.Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın

Yapılması gereken şey, Kürt sorununu milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmadan (Türk, Kürt, Arap ve diğer Müslüman milletlerin birlikteliğinden oluşan Müslüman Millet) vatanımızı ayrıştırmadan (Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de diğer bölgelerimiz gibi ülkemizin ayrılmaz parçalarıdır)

Açıkça söylüyorum Öcalan itine sonuna kadar senin arkandayız diyen vekillerle pazarlık yapmak,kaomuyu tepkisinden çekinerek gizli kapaklı konuşmak vu iktidara yakışmamaktır,oy veren milyonlarca insan bu durumdan rahatsız ister pollynacalık oynar inkar edersiniz ister devam edersiniz ama hesap elbet birgün ödetilir burda olursa burda burda olmaz ise Ahiret hayatında herkes hatasının bedelini öder.

Ve hala bu saçma anketi düzeltecek bir akil insan yok ise bu forum bilgi alışverişi için değil bilgisiniz koyunlara yalan,yanlış,doğru,eksik bilgi aşılamak için açılan bir forumdur.Anket alenen oy verecek insanları istismar üzerine sorularla kurulmuştur ve görüyorum ki bu forumun yönetimide açık ve net şekilde buna yol vermiştir.Biz bu partiye oy verecek böyle insanlara bu forumdaki zihniyetlere yol verdi isek Allah bizden hesabını sorar ama bu dünyada olsa Ahirettede olsa bizde hesabını zorarız elbet...

Cihannur 03-03-2013 22:41

Alıntı:

Shaguj Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035059)
Arkadaşlar bu forumda terörün her türlüsüne evet diyebilecek bir şahıs var mı ? İnsanların ölmesini,öldürülmesini isteyen şahıslar mı var ? Peki bu sorunlu,sorumsuzca anketi açmaktaki niyetiniz ne herkese zorla evet dedirtmek mi ? Yoksa yanlış sadece üyeler mi söyleyebilir yöneticilerin her dedikleri doğru falan sayılıyorda bizim mi haberimiz yok ?

Alıntı:

Shaguj Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035040)
1.Anketteki seçenekler objektiflikten uzak saçma sapan maddeler olmuş.
2.Kendi açtığı ankete oy veren biri benim gözümde acizdir fikir öğrenmekten ziyade fikir empozeye çalışan partizandır.
3.Artık o pembe at gözlükleriniz kimseye fayda sağlamıyor.Tevekkeli kulakları duymaz gözleri görmez diye boşuna buyurmamış Hak Teala..

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, siyasi bilgisi fazla olmayan normal üyelerimiz bu ankette oy kullanmayabilirler. Bu anket, siyasi bilgisi normalin üzerinde olan üyelerimiz içindir.

Anketteki seçeneklerin objektiflikten uzak saçma sapan maddeler olduğu idddianızı çürüteyim: Aşağıda yazdıklarımı okuyarak Kürt sorununun; İrlandalı sorunu, İskoç sorunu, Katalan sorunu, Basklı sorunu, Korsikalı sorunu, Tamil sorunu ve dünyanın diğer bazı ülkelerinin yaşamakta oldukları etnik sorunlar gibi bir etnik sorun olduğunu öğrenip anlayınız.

Kürt sorununun çözümüne karşı olmak Kürt sorunundan kaynaklanan etnik terör sürsün ve insanlarımız ölmeye ve analar ağlamaya devam etsinler anlamına gelir. Çünkü hem Kürt sorununu
çözmeden sadece PKK terör örgütünü bitirmek pek mümkün olmamakta, ne kadar terörist öldürülse öldürülsün onların yerine yeni teröristler gelmekte hem de Kürt sorununu çözmeden PKK'yı bitirmek sadece kirleri halının altına süpürmek anlamına gelmektedir. Kürt sorunu bütün çıplaklığıyla ortada durduğu için 10 yıl sonra 20 yıl sonra yine Kürt sorunundan kaynaklanan yeni bir etnik terörle karşılaşmamız büyük ihtimal dâhilindedir.

"Kürt sorununu kabul etmiyorum; ama PKK bitirilsin ve insanlarımız ölmesinler, Türk ve Kürt anaları ağlamasınlar, anaların gözyaşları dinsin." demek saflıktan ve saçmalıktan başka bir şey değildir. Kürtçü BDP'ye oy veren 2-3 milyon civarında vatandaşımız var ve oy veremeyecek yaştaki BDP'lilerle birlikte o kitle 3-5 milyonluk bir rakama ulaşır. PKK terör örgütünün 5.000 civarında teröristi var. Ancak akıl yoksunu, düşünce yoksunu, zekâ geriliği olan biri: "5.000 civarındaki PKK'lıyı öldürürsek bu iş biter ve terörden kesin olarak kurtuluruz ve 10 sene sonra 20 sene sonra yeni bir etnik terörle karşılaşmayız
." diyebilir. Azıcık zekâsı olan birisi bile: "Tamam, diyelim ki 5.000 civarında PKK'lı teröristi etkisiz hâle getirerek PKK'yı bitirdik. Peki o zaman Kürt sorunundan kaynaklanan etnik terörü bitirmiş mi olacağız? BDP'yi oluşturan 3-5 milyonluk kitle, etnik haklarından ve etnik haklarını elde etmek için şiddete ve teröre başvurmaktan vaz mı geçecekler? Hayır, elbette böyle bir şey olmayacak ve PKK tamamen ortadan kaldırılsa bile, büyük ihtimalle 10 sene sonra 20 sene sonra Kürt sorunundan kaynaklanan yeni bir etnik terörle karşılaşacağız maalesef." diyebilir.

Bana Türkiye'de 1 kişi, evet sadece 1 kişi gösterebilir misiniz ki: "Bütün mesele PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütü bitirildiğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz barışa ve huzura kavuşacak ve ileriki yıllarda da bu barış ve huzur ortamı devam edecektir. 10 sene sonra ya da 20 sene sonra yeni bir etnik terörle karşılaşmayacağız ve yeni bir düşük yoğunluklu savaşla, yeniden insanlarımızın ölmeleriyle, yeniden anaların ağlamalarıyla karşılaşmayacağız." diyebilsin ve o söylediğinde haklı olsun. Hayır, böyle söyleyebilecek akıl ve bilgi sahibi bir insan gösteremezsiniz. Çünkü aklı başında olan bir kimsenin böyle bir şey söylemesi mümkün değildir ve böyle bir şey söyleyen kimsenin de o sözüne itibar edilmez ve Kürt sorununu çözmeden sadece PKK terör örgütünü bitirirsek büyük ihtimalle
10 yıl sonra 20 yıl sonra yeniden etnik bir terörle karşılaşırız ve günümüzde yaşamakta olduğumuz acıları o günlerde de yaşarız Allah korusun.

Cahillikle ve bilgisizlikle Kürt sorunu yoktur demek ve Kürt sorunu çözüme ulaştırılmasın ama sadece PKK terör örgütü bitirilsin demek, PKK bitirilsin ama Kürt sorunu ortada durduğu için bir süre sonra tekrar PKK terör örgütü benzeri bir etnik terör örgütü karşımıza çıksın ve Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde sürmekte olan düşük yoğunluklu savaş ilanihaye sürsün, anaların gözyaşları hiç dinmesin ve analar ağlamaya devam etsinler anlamına gelir. Çünkü sadece PKK'yı bitirebilsen bile onu bitirdiğinde Kürt sorunundan kaynaklanan etnik terörü kesin olarak bitirmiş olmayacaksın ve yarınlarda yine Kürt sorunu kaynaklı terörle acılar yaşamaya devam edeceksindir muhtemelen.

Bana yeryüzünde normalin üzerinde siyaset bilip de, "Sri Lanka, Tamil Kaplanları terör örgütünü, liderini de öldürerek tamamen etkisiz hâle getirip bitirdi. Böylelikle Sri Lanka barışa kavuşmuştur ve Sri Lanka'nın artık bir Tamil sorunu yoktur ve bundan böyle de Sri Lanka önümüzdeki yıllarda Tamil sorunundan kaynaklanan etnik terörle karşılaşmayacaktır." diyebilecek aklı başında olan 1 insan gösterebilir misiniz? Hayır, gösteremezsiniz. Çünkü Sri Lanka'nın, Tamil sorununu çözmeden sadece Tamil Kaplanlarını bitirmesi palyatif bir tedbirdir ve Tamil sorunu öylece ortada durmaktadır ve Sri Lanka'nın önümüzdeki yıllarda yine Tamil sorunundan kaynaklanan etnik terörle karşılaşması büyük ihtimal dâhilindedir.

Kendi açtığım anketlerde oy kullanıyorum; bunu da birilerine fikir empoze etmek niyetiyle yapmıyorum. Açtığım ankete oy vererek katılımda bulunuyorum.

At gözlükleri takmıyorum ve pembe gözlüklerle aşırı bir iyimserlik içinde değilim. Asıl at gözlüğü takanlar, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde yıllardır kanamakta olan derin yarayı görmeyenlerdir.

Forum yönetiminde olduğum için üyelerimizle sohbetlerimde farklı bir durumda olduğumu düşünmeyiniz. Kendimi forumumuzun normal üyelerinden ayırmıyorum. Forum yönetiminde olarak, bana ya da başkalarına hakaret veya küfür edildiğinde, forum kurallarına aykırı davranıldığında müdahalede bulunabilirim; bunun dışında normal üyelerimizden farklı değilim. Bakın mesela bir önceki mesajınızda bana yapmış olduğunuz hakareti sildim; ama yorumunuzda hakkımda yapmış olduğunuz ağır eleştirilere dokunmadım. Sohbetlerimizde bana ve fikirlerime yönelik ağır eleştirilerde bulunduğunuz oldu; bundan sonra da öyle ağır eleştirilerde bulunabilirsiniz.

Alıntı:

Afedersin ama attığın tüm mesajlara bak aynı şeyleri kopyala yapıştırdan öteye geçemeyen sen mi çok siyasetten anlıyosun küstahlığın lüzumu yok öyle klavye karşısından yok siyasi bilgi yok bilmemne triplerine girmemenizi tavsiye ederim heleki çoğunuzun siyasi bilgi google denen saçma icatken.Herkes kendi bilgi ve tecrübesine baksın eğer sorgulanmak,fikir belirmek zorunuza gidiyorsa her sıkıştığınızca insanları aşşağılamak zorunda hissediyorsanız çekilirsiniz kenara olur biter

Cahillik her şeyi aynı sanmaktır sen kürt isyanlarına bak aşiret,paşa,menfaat isyanları kaç tane araştır sonra gel basklarla,irlandalılarla,katalanlarla bir tut bu isyanı.Etnisiteye göre yani etnik kökene göre hak,hukuk,yönetim hakkı vermek gibi gayeniz varsa bu ülkede 72 milletten adam var ne sadece Türkler,ne sadece kürtler bu ülkede yaşıyor herkes kendini yönecek ise bu devlet neden var saçma sapan mesnetsiz şeyleri fikir diye savunmayın yahu daha neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz saçmalamayın lütfen..!!!

Ahanda buraya yazıyorum siz ve sizin tihniyetinizdekiler padişahım çok yaşadan başa zerre öteye gidemezsiniz sizin amacınız belli 1 tane mesajınız göremedim bu güne kadar yahu bunlarda beşer hata yapar diye ama maşallah İktidar siz insan değilsiniz dese evet değiliz diyecek kadar gözü kara başı partizanlar var burada bu dinen bile uygun bir düşünce tarzı değil.Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar cahil doğruyu inkar edecek kadar nankör yapmasın

Açıkça söylüyorum Öcalan itine sonuna kadar senin arkandayız diyen vekillerle pazarlık yapmak,kaomuyu tepkisinden çekinerek gizli kapaklı konuşmak vu iktidara yakışmamaktır,oy veren milyonlarca insan bu durumdan rahatsız ister pollynacalık oynar inkar edersiniz ister devam edersiniz ama hesap elbet birgün ödetilir burda olursa burda burda olmaz ise Ahiret hayatında herkes hatasının bedelini öder.

Ve hala bu saçma anketi düzeltecek bir akil insan yok ise bu forum bilgi alışverişi için değil bilgisiniz koyunlara yalan,yanlış,doğru,eksik bilgi aşılamak için açılan bir forumdur.Anket alenen oy verecek insanları istismar üzerine sorularla kurulmuştur ve görüyorum ki bu forumun yönetimide açık ve net şekilde buna yol vermiştir.Biz bu partiye oy verecek böyle insanlara bu forumdaki zihniyetlere yol verdi isek Allah bizden hesabını sorar ama bu dünyada olsa Ahirettede olsa bizde hesabını zorarız elbet...

AK Parti Forum'da çok farklı konularda çok sayıda mesajım yer almaktadır. Bazen aynı konularda benzer şeyleri söylediğim oluyor. Sıkışmış durumda değilim, insanları aşağıladığım gibi bir durum söz konusu değildir.

Neleri savunduğumun farkındayımdır ve fikirlerimde de tutarılıyımdır şükürler olsun.

Google saçma bir alet değildir. Google, internette var olan pek çok arama motoru gibi bir internet arama motorudur. Google'da yer alan bilgilerin bazıları doğru oldukları gibi bazıları da yalan yanlış bilgilerdir. Google'da yer alan bir bilginin doğru olup olmadığını başka kaynaklara bakarak kontrol edebiliriz.

Kürt isyanlarını kabul ediyorsunuz da Kürt sorununu nasıl reddedebiliyorsunuz? Şunun cevabını da siz ya da Kürt sorununu redededen hiç kimse aklen ve mantıken cevaplayamazsınız: "İrlandalı sorunu var, İskoçyalı sorunu var, Katalan sorunu var, Basklı sorunu var, Korsikalı sorunu var, Tamil sorunu var; ama Kürt sorunu yok derken neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Kürt sorunu yok demek ben Kürt kimliğini reddediyorum, inkâr ediyorum, Kürtleri Türklükte asimile etmek istiyorum demekten başka bir şey değildir."

Kürtlerin yerel yönetimlerde kendilerini yönetme hakları vardır ki, bunu merkezî idarede yönetimi ele alma olarak değerlendirmeyiniz.

Doğruları ve gerçekleri söylüyorum. Söylediklerim saçma sapan ve mesnetsiz şeyler değildir. Kürt sorunu gün gibi ortadadır ve asıl saçmalayanlar Kürt sorununu reddedenlerdir ve saçmaladıkları için kesin bir gerçeklik olan Kürt sorununu mesnetsiz bir biçimde reddetmektedirler.

"Ahanda buraya yazıyorum siz ve sizin tihniyetinizdekiler padişahım çok yaşadan başa zerre öteye gidemezsiniz sizin amacınız belli 1 tane mesajınız göremedim bu güne kadar yahu bunlarda beşer hata yapar diye ama maşallah İktidar siz insan değilsiniz dese evet değiliz diyecek kadar gözü kara başı partizanlar var burada..." iftiranızı da müsaadenizle hemen çürüteyim. AK Parti Forum'da açmış olduğum: "Allah'ın Adının Yemin Metninden Çıkartılmasını Protesto Ediyorum" başlıklı 28 Nisan 2012 tarih ve 00:28 zamanlı konumdaki ilk mesajımda şunları yazmıştım:

"AK Parti iktidarının en önemli hatalarından biri Allah'ın yüce isminin mahkemelerde edilmekte olan yemin metninden çıkartılmasıdır. 1 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş olan Hukuk Muhakemeleri Kanunuyla (HMK) daha öncelerde, "Allahım ve namusum üzerine yemin ediyorum." şeklinde mahkemelerde edilmekte olan yemin, "Namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ediyorum." şekline dönüştürülmüştür. AK Parti'nin, mahkemelerde edilmekte olan yemin metninden Allah'ın ismini çıkartmasını protesto ediyorum.

Yemin, Allah'ın isimleri söyleyerek edilir. Biz Müslümanlar yemin edeceğimiz zaman Allah'ın ismini yada isimlerini söyleyerek yemin ederiz. AK Parti'nin yapmış olduğu bu önemli hatasından dönmesini ve mahkemelerde edilmekte olan yemin metninde yapmış olduğu düzenlemeyi değiştirerek, yemin metninde Allah'ın ismine yer vermesini gönülden istiyor ve diliyorum."

Aşağıdaki linke tıklayarak, açmış olduğum o konudaki mesajlarımı okuyabilirsiniz.

Allah'ın Adının Yemin Metninden Çıkartılmasını Protesto Ediyorum

Umarım iftiranızı çürüttüğüm için bana atmış olduğunuz iftiranızdan dolayı üzüntü duymuşsunuzdur. AK Parti Forum'da yazmış olduğum mesajlarımda AK Parti'nin ve AK Partili yetkililerin katılmadığım görüşlerine itirazlarımı özgürce dile getirebilmişdir hamdolsun. Bu söylediğimin doğruluğuna dair misalleri burada gösterebilirim.

AK Parti Forum demokratik ve özgürlükçü bir ortamdır. Forumumuzda farklı görüşlere sahip üyelerimiz görüşlerini özgürce dile getirebilmektedirler. Burası AK Parti Forum'dur ve burada AK Parti de, AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da eleştirilebilinmektedirler. Küfür ve hakaret olmadığı süre farklı görüşlere
açığız; kimseye de bir şeyleri empoze etmek gibi bir derdimiz ve çabamız yoktur.

Şunu da vurgulamak isterim: Heyecanlanmanıza gerek yok. Kürt sorununu ve Kürt sorunundan kaynaklanan PKK terörünü ve çözüm süreciyle birlikte bu sorunların çözüme ulaşması yönündeki görüşleri önümüzdeki günler, haftalar, aylar, belki de yıllar boyunca tartışacağız inşaallah.

Garibüzzaman 03-03-2013 23:23

Allah yardımcı olsun iktidar ve yönetimin. Siyasi bilgim oldukça nakıs ve yetersiz. O yüzden ankette oy kullanabilecek bilgi ve birikime sahip değilim. Kürt sorunu var mı ? Yok mu ? Bu tekerlemeleri tek cümlede kurabilecek liyâkatta mevcut değil maalesef.

Zaten sosyal medya ve bir takım tartışma programları, toplumun genel düşünce yelpazesinin Ak Partiy'le endeksli olduğu görüşünde.

Shaguj 03-04-2013 03:37

Sizin demokratlık anlayışınız açık ve net ortada;

Bu sürece evet diyenler çok zeki çok bilgili çok vatansever olsun

Hayır diyen alenen kandan beslenen,şehit haberlerinden zevk alan asalak olsun

Kararsızım diyende faşistin,komünistin önde gideni olsun

Sonra gel demokratlık,anlayış hadi ordan be sizin demokratlık anlayışınız batsın yerin dibine....!!!!!!!!!! Sen Kürt isyanlarının kaçta kaçını biliyorsunda PKK sorunu ile Kürt isyanlarını bir tutuyorsun Hangi isyan kürtler aşşağılanıyor,2.sınıf vatandaş diye çıkmış hea ????????????? İsyanların %99 Ya aşiret,ya tarikat,ya Paşa isyanı yani MENFAAT isyanları yani senin savunduğun gibi bir problem yok.Kürtlerin aşşağılanması yüzünden,hor görülmesi yüzünden çıkan bir isyan yok PKK da bu yüzden oluşan bir örgüt değil yani kürtlerin hak sahibi olmasın için kurulan bir örgüt değil PKK amacı vatanı bölmek kuzey ırak ve doğu ve güneydoğu anadoluda kürdistan diye devlet kurmak kuramasa bile bu ülkeyi kaosa sürüklemek ve bölmek siz buna bilmeyerek çanak tutuyorsunuz sanıyordum ama şimdi anlıyorum ki gayette bilerek yapıyorsunuz bunu.Ama suç sizde değil bu ülkenin başının elini öpüp pasaport sahibi olan çabulcuları (Barzani) kongreye çağırırken zaten belliydi işin bu safhaya döneceği.Bu ülkede terör sorunu tabiki var ama kafanız hiç mi almıyor Kürt kökenlere hak verelim diye başlarsa ipin ucu süryani yok mu ermeni yok mu rum yok mu gürcü yokmu arap yok mu çerkes yok mu abhaz yok mu zaza yok mu yahudi yok mu bu ülkede hangisine ne hak vermeyi düşünüyorsunuz o engin ve derin siyasi bilginizle acaba ????????

Bu arada bir ara idam tartışması vardı BDP li çapulcuların dokunulmazlıklarının kaldırılması vardı noldu milletin gazını alıp şimdi bu çapulcularla bu bölücülerle bu katil bu onursuzlar la barış ve kardeşlik masasına mı oturuldu böyle birşeye gerçekten mi inanıyorsunuz yoksa partizanlık mı partizanlıksa anlarım menfaat derim ama gerçekten inanıyorsanız bu çapulcularla barışın gelebileceğine vah benim güzel ülkemin haline...

Vay be demek yemin metnini eleştirdin öylemi vay arkadaş ülke büyük bir sorundan kurtulmuş sayende.Biz diyoruz ki vatan elden gider bu fikriyatla insanlar nelerin derdinde.

xhidayet 03-04-2013 13:09

Bir güneydoğu gazisi olarak süreci sonun kadar destekliyorum.. Çünkü "kan edebiyatı" ndan usandım..

Cihannur 03-04-2013 15:19

Çözüm süreci konusunda forumumuzda Benhur'un da açmış olduğu bir anket mevcuttur Shaguj. Üyelerimize bir şeyi dayatıyor ya da empoze ediyor değilim. Açmış olduğum bu ankete oy kullanmak istemiyorsanız aynı konuyla ilgili Benhur'un açmış olduğu o ankete oy kullanabilirsiniz.

Mesajınızdaki yorumlarınıza daha sonra cevap vereceğim inşaallah.

Shaguj 03-05-2013 03:09

Zaten kullanmadım bu ankete oy çünkü tarafsız,gerçekçi,ve insanların fikrini öğrenme amacı ile oluşturulmuş bir anket değil herkes benim gibi düşünsün yoksa düşünmesin anketinden başka birşey değil.Neyse konu fazlasıyla uzadı ve belli etti kendini bazı insanlar benim oğlum bina okur döner döner yine okur mantığında olduğunca ne desek boş.

Cihannur 03-05-2013 14:44

Alıntı:

Shaguj Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035085)
Vay be demek yemin metnini eleştirdin öylemi vay arkadaş ülke büyük bir sorundan kurtulmuş sayende.Biz diyoruz ki vatan elden gider bu fikriyatla insanlar nelerin derdinde.

Siz önemli bulmuyor olabilirsiniz; ama benim için önemli olan bir konuda eleştiride bulundum. AK Parti Forum'da, AK Parti'nin ve AK Partili yetkililerin doğru bulmadığım bagörüşlerine karşı itirazlarımı dile getirdiğim başka mesajlarım da mevcuttur.

Ne diyordunuz mesajınızda: "Ahanda buraya yazıyorum siz ve sizin tihniyetinizdekiler padişahım çok yaşadan başa zerre öteye gidemezsiniz sizin amacınız belli 1 tane mesajınız göremedim bu güne kadar yahu bunlarda beşer hata yapar diye ama maşallah İktidar siz insan değilsiniz dese evet değiliz diyecek kadar gözü kara başı partizanlar var burada..." Yukarıdaki mesajımla iftiranızı çürüterek AK Parti'yi rahatlıkla eleştirebildiğimi ve eleştirdiğimi kanıtlamış oldum.

Alıntı:

Shaguj Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035085)
Hangi isyan kürtler aşşağılanıyor,2.sınıf vatandaş diye çıkmış hea ????????????? İsyanların %99 Ya aşiret,ya tarikat,ya Paşa isyanı yani MENFAAT isyanları yani senin savunduğun gibi bir problem yok.Kürtlerin aşşağılanması yüzünden,hor görülmesi yüzünden çıkan bir isyan yok

İki alıntıyla bu sözlerinize de cevap vereyim:

"1980 Darbesiyle neler oldu

http://img560.imageshack.us/img560/2932/beyazkitap.jpg

Dağ Türkleri

12 Eylül sonrasında Kürtlerin "Dağ Türkleri" olduğu ilan edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı'nın bastırdığı "Beyaz Kitap"'ta şu açıklama yer almıştır:

"Dağların yüksek kısımlarında, tepelerde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabaka ile örtülürdü karın yüzü. Üstü sert altı yumşak olurdu. Bu karın üstünde yürününce, ayağın bastığı yer içeriye çöker, 'kırt-kürt' diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere, Kürt denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin Kürt dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin karda yürürken ayaklarından çıkardıkları sesin adıydı aslında."
"

Kaynak

Sabah 23.02.2011

Gördüğünüz gibi Kürt kimliği, Kürtlük, devletin Genelkurmay Başkanlığı ve bazı bozuk zihniyetliler tarafından reddedilmiş, inkâr edilmiş; ret, inkâr, asimilasyon hatta Dersim Katliamı gibi katliamları da dikkate aldığımızda bir yönüyle de imha politikaları sonucunda da Kürt sorunu nihayetinde yakıcı bir hâl almıştır.

"Can Dündar

http://img856.imageshack.us/img856/1651/candundar.jpg

Kart kurt”, alt üst oldu

Dağların yükseklerinde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca karın yüzü, üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabakayla örtülürdü; üstü sert, altı yumuşak olurdu. Bu karın üstünde yürüyünce, ayağın bastığı yer içeri çöker, ‘kırt-kürt’ diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere ‘Kürt’ denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin ‘Kürt’ dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin, karda yürürken ayaklarından çıkan sesin adıydı aslında...

Bu sözleri, 12 Eylül sonrası Genelkurmay’ın hazırladığı “Beyaz Kitap”ta okumuştuk.

Önceki gün “aynı” Genelkurmay’ın düzenlediği brifingde Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ şöyle dedi:

Devletimiz, Kürt ve Zaza vatandaşlarımıza kendilerini her alanda geliştirebilme imkânını sağlamak zorundadır. İkincil kimlikleri kültürel bir zenginlik olarak görüyoruz.

12 Eylül ve sonrasında “Ben Kürdüm” diyenler Kürtçe türkü söyleyenler, çocuğuna Kürtçe ad verenler yargılandı veya yargısız cezalandırıldı.
1984’te PKK çıktı sahneye ve silahlı mücadeleyi başlattı.
Başta devlet, “Bir avuç eşkıya” diye ciddiye almadı.
“Kart kurt” döneminden “cart curt” dönemine geçildi.
Aradan 25 yıl geçti.
“Kart kurt”tan vazgeçildi.
“Cart curt” da sonuç vermedi.
Şimdi “alt-üst” dönemine geldik.
Kürtler “yok” hükmündeyken “alt kimlik” konumuna “yükselebildiler.”
Çeyrek asrın sonunda ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın ağzından “Kürtler ve Zazalar”ı duyduk.
Resmi politika revize edilip gevşetildi.

Şimdi zor soruları sormanın zamanıdır:
Neye mal oldu bu?
Başbuğ’un verdiği rakamlarla “etkisiz hale getirilmiş 40 bin terörist” ve “4970 şehit”e...
Oluk oluk kana...
Ağıt gözyaşlarına...
300 milyar dolara...
İkinci zor soru:
Acaba “kart-kurt”, “cart-curt” olmasa, bu açılım baştan yapılsa, yine bunlar yaşanır mıydı?
Cevap “Hayır” ise, “En azından bu çapta yaşanmazdı; örgüt, kitle desteği bulamazdı” ise, bu tarihi yanlışın faturasını kim ödeyecektir?
Bir başka soru:
Neden oldu bu revizyon?
Dünya mı değişti, yöneticilerin zihniyeti mi?
Olay sayısı yılda 5 binlerden binlere indi diye mi demokratik açılım başladı; açılım başladığı için mi olay sayısı azaldı?
Yoksa korkulan ihtimal mi doğru:
Tıkalı kulaklar, ancak silah sesiyle mi açılıyor?
Öyleyse bu, sorunlarına çözüm arayanlar için son derece tehlikeli bir mesaj değil mi?

Son soru:
Lozan’da “Türkler ve Kürtler, Türkiye’nin ana unsurlarıdır” diyen İnönü’den “Kürtler yoktur” inkârına döndük; şimdi oradan ve dökülmüş bunca kanın ardından “Peki peki... varlar ama ikinciller” çizgisine geliyoruz.
Buradan nereye gideceğiz?
Org. Başbuğ’un konuşmasında atıf yaptığı Prof. Dr. Metin Heper’le konuştum.
“Sanıyorum, askerler ve siviller 4 ayaklı bir ortak politikada anlaştı” dedi:
1. Teröre son vermek.
2. Teröre son verilmesini beklemeksizin Güneydoğu’da sosyal ve ekonomik gelişmeyi hızlandırmak.
3. Kürtlere kültürel haklarını vermek.
4. Kürtleri daha kucaklayıcı bir politika izlemek.
Önemli adımlar bunlar...
Dileyelim kalıcı olsunlar.""

Kaynak

Milliyet 16.04.2009

Bakın gördüğünüz gibi Kürtlere bakışta Genelkurmay'da da değişim var; artık Kürtlerin Kürtlükleri reddedilmiyor. Şimdilerde kimseler çıkıp da Kürtler yok, Kürtler Dağ Türkleridir demiyor.

Diğer sözlerinize de cevap vereceğim inşaallah.
Bu konuda (Kürt sorunu) ve açmış olduğum bu anketli konuda daha pek çok yazılar yazacağız ve pek çok yorumlarda bulunacağız inşaallah.

Shaguj 03-05-2013 21:48

Anladım ki sizin sadece tedaviye ihtiyacınız var hala dalga geçilen konularda bile evet işte burda iftiranızı çürütmüş bulunuyorum triplerine girebilecek kadar bitmişsiniz partizanlıkta,körlükte : )

Neyse 2 şey söyleyeceğim sadece;

1.Anladım ki sizin bu ülkedeki şu ana kadar çıkmış olan isyanlar veya ayaklanmalar ile ilgili zerre bilginiz yok o yüzden konuyu daldan dala zıplayarak dağıtıyorsunuz.Bu ülkede isyan ve ayaklanma birçok yerde oldu ama gözünüz görmediği kulağınız duymadığı hepsinden öte bilmediğiniz için sanıyorsunuz ki 1980 den sonra palazlandı birşeyler vah size ki vah...

2.Can Dündar'ın ne dediği benim hiç ama hiç umrumda değil aynı şekilde çünkü;

Başkalarının tecrübelerini yaşayarak tasdik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

Bırakın artık sağdan soldan birilerinin size empoze ettiği fikirkleri copy+paste yaparak fikir ürettiğini sanmaktan vazgeçin gerçekten komik duruyor.

Cihannur 03-06-2013 04:35

Alıntı:

Shaguj Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035115)
Anladım ki sizin sadece tedaviye ihtiyacınız var hala dalga geçilen konularda bile evet işte burda iftiranızı çürütmüş bulunuyorum triplerine girebilecek kadar bitmişsiniz partizanlıkta,körlükte : )

Neyse 2 şey söylemek söyleyeceğim sadece;

1.Anladım ki sizin bu ülkedeki şu ana kadar çıkmış olan isyanlar veya ayaklanmalar ile ilgili zerre bilginiz yok o yüzden konuyu daldan dala zıplayarak dağıtıyorsunuz.Bu ülkede isyan ve ayaklanma birçok yerde oldu ama gözünüz görmediği kulağınız duymadığı hepsinden öte bilmediğiniz için sanıyorsunuz ki 1980 den sonra palazlandı birşeyler vah size ki vah...

2.Can Dündar'ın ne dediği benim hiç ama hiç umrumda değil aynı şekilde çünkü;

Başkalarının tecrübelerini yaşayarak tasdik etmek kadar büyük aptallık yoktur.

Bırakın artık sağdan soldan birilerinin size empoze ettiği fikirkleri copy+paste yaparak fikir ürettiğini sanmaktan vazgeçin gerçekten komik duruyor.

Alıntı:

Cahillik her şeyi aynı sanmaktır sen kürt isyanlarına bak aşiret,paşa,menfaat isyanları kaç tane araştır sonra gel basklarla,irlandalılarla,katalanlarla bir tut bu isyanı.

İftiranızı çok açık ve net bir biçimde çürüttüm; sözünüzün doğru olmadığını kanıtladım. Bunu triplere girmek olarak algılamayınız.

Söylediğim doğrulara mantıken cevap veremeyip de dalga geçilen konu diyerek açmış olduğum bu anketli konuyu küçümsemeniz size fayda getirmez.

Tarihimizde çok sayıda Kürt isyanı olmuştur. PKK, 29. Kürt isyanı olarak nitelendirilmektedir. Kürt isyanlarını siz de reddetmiyorsunuz. Verdiğim misallerin 1980 sonrasına ait olması 1980'den önce Kürt isyanları ve Kürt sorunu yoktu anlamına gelmez. İsyanlar hakkında hiç bilgim olmadığı sözünüz de doğru değildir. Gözlerim görüyor, kulaklarım duyuyor Allah'a şükürler olsun.

Kürt sorununa çözüm öneriniz nedir? Kürt sorununu çözmeden PKK'yı tamamen imha etmemizi, 5.000 civarında teröristi öldürmemizi, bunun sonucunda da milyonlarca Kürtçünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kin, öfke ve nefret beslemelerini ve bundan 10 sene kadar sonra mesela 2023 yılında ya da 20 sene kadar sonra mesela 2033 yılında 30. Kürt isyanı olarak nitelendirilecek yeni bir Kürt isyanı başlamasını ve o zaman verilecek kayıpların günümüze göre çok daha artarak;
100.000 civarında Kürtçü gencinin, 20.000 civarında asker-polis güvenlik görevlilerimizin ve 20.000 civarında sivil vatandaşımızın hayatlarını kaybetmelerini mi öneriyorsunuz? Çünkü Kürt sorununu çözmeden PKK'yı şiddetle imha etmenin sonucunda Kürtçülerde oluşacak kinle birlikte 10 sene sona 20 sene sonra yukarıdakine benzer bir tabloyla karşılaşmamız kuvvetle muhtemeldir.

Siz, Kürt isyanlarının Kürt sorunu kaynaklı olmadığını söylüyor ve aşiret, paşa, menfaat isyanları olarak nitelendiriyorsunuz. Oysa aşağıdaki alıntıyı okuyarak Kürt isyanlarındaki Kürtlüğün etkisini görebilirsiniz.

Ayşe Hür'ün, Taraf gazetesindeki "Atatürk Dersim'i vuracağız dedi, vurduk." başlıklı 23.11.2008 tarihli makalesinde şunlar söylenilmektedir:

"Celal Bayar’ın Şark Raporu’na gelince; yazar tekrar tarafsız bir gözle ve dikkatle okuyacak olursa görecektir ki, şiddet değil, Doğu halkını korumaya alan fikir hâkimdir. Genel olarak yöre halkını kalkındırmayı hedeflemiştir:

Doğu illerinde hâkimiyet ve idare bakımından göze çarpan açık bir hakikat vardır: Şeyh Sait ve Ağrı isyanları’ndan sonra Türklük ve Kürtlük ihtirası, karşılıklı şahlanmıştır. İsyan edenleri cezalandırmak için şiddetin manası, anlaşılır ve yerindedir. İsyandan sonra, fark gözetmeksizin idare etmek de, bundan ayrı ve mutedil bir sistemdir. (C. Bayar, Şark Raporu, Kaynak Yayınları, s.64)."

Kaynak

Taraf Gazetesi 23.11.2008

Bakın, Celal Bayar'ın 1936 yılında hazırlamış olduğu Şark Raporu'nda ne deniliyor: "...Türklük ve Kürtlük ihtirası, karşılıklı şahlanmıştır." Demek ki meselenin temelinde Kürtlük var. Açmış olduğum bu anketli konuda diğer yazmış olduklarıma ilaveten bu alıntıya da yer vererek Kürt sorununun var olduğunu kesin olarak kanıtladım.

Lütfen faşistlerin beyninizi yıkamasına izin vermeyiniz ve faşistlere karşı şöyle haykırınız: "Ey faşistler; aptallığınızla ve cahilliğinizle beni kandıramayacaksınız! Kürt sorunu vardır ve bu sorun apaçık ve reddedilemez bir gerçekliktir. Nasıl ki İrlanda Halkı, İskoç Halkı, Katalan Halkı, Bask Halkı, Korsika Halkı, Tamil Halkı varsa Kürt Halkı da vardır; nasıl ki İrlandalı sorunu, İskoç sorunu, Katalan sorunu, Basklı sorunu, Korsikalı sorunu, Tamil sorunu varsa Kürt sorunu da vardır. Kürtler Dağ Türkleridir diye kitap bastırarak Kürtlerin varlığını reddeden Genelkurmay, aradan 20-30 sene geçtikten sonra Kürtlerin varlığını kabul etmiştir. Kürt sorununun apaçık varlığını kabul etmek için Genelkurmay'ın Kürtlerin varlığını önce reddedip daha sonra kabul ettiği tavrı gibi davranmayacak ve
20-30 sene beklemeyeceğim. Artık uyandım ve gerçekleri gördüm. Türkiye demokratik bir ülkedir ve dünyanın diğer demokratik ülkelerinin azınlıktaki etnik kimliklerine çeşitli haklar verdikleri gibi Türkiye de azınlıktaki etnik kimliklerine çeşitli haklar verecektir. Türkiye'yi Çin Komünist Diktatörlüğü, Kuzey Kore Komünist Diktatörlüğü gibi bir diktatörlük yapamayacaksınız faşistler. Türkiye ve Türk Milleti demokrasiye bağlıdır ve demokrasiden vazgeçmeyecektir inşaallah."

Shaguj 03-06-2013 14:28

1.Tarihinde birçok isyan oldu her isyan edene hak mı verdi bu devlet ? Yoksa ben gayet iyi biliyorum bu ülkede çıkan isyanları veya Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce çıkan isyanları ve merak ediyorum işte aklınız isyan edene hak vermekten ötesine basmıyor ise yarın başka bir etnik unsur isyan ederse ne yapacaksınız ? Ve hala PKK örgütünün bu isyanlardan çok daha farklı bir konumda olduğunu kökünün bu toprakların dışında olduğunu düşünüyorum fakat size göre PKK kuruluş amacı kürt kökenlilere sözde demoktratik haklar bana göre ise ülkeyi bölmek fark bu işte anlaşamadığımız ve son nefesime kadarda bu konuda taraf olmayacağım konu bu.

2.Siz hala PKK ve yandaşları ile pazarlık yapmanın,taviz vermenin,tv hakkı,anadil hakkı gibi sözde kültürel ama saçma şeylerle insanların durdurulabileceğine inanıyorsunuz.Aslında inanmasanız bile teşkilattan emir geliyo inanıyo numarası yapıyorsunuz yani benim açımdan başka açıklaması yok bu cehaletin.Hea anlarım ya içime sinmiyo ama lanet olsun kerhende olsa destekliyorum diyenleri ama körü körüne şu itlerle katillerle barış ve kardeşlik yok milli birlik projesi diye birşeyleri habire gevelemek ve salt doğru sanmak sağlam cehalet ister.

3.Dalga geçmemin sebebi bu konu değil sorgulamaktan acizsin deyince ne demek yani yemin metninin değişmesi için protestom var gerektiğinde hesap sorarım lafı saçma ve komikti ve halende öyle : )

4.Millete faşist,komünist,diktatör yaftası takıp bir tek sen demokrat,inançlı,çağdaş görünmeye çalışacağına herkesin hemfikir olduğu hatalı anketini düzelt sonra akıl ver.Ama suç sende değil sen problemli bir insan olabilirsin belki hayal dünyan bile geniş olabilir ama bunu görüp ses çıkaramayanlar utansın.

5.Bu saatten sonra açık söyliyeyim Cihannur mesajlarının büyük bir kısmını ciddiye almayacağım çünkü birilerinin köşe yazılarını ve bilgisayarında büyük ihtimal kopyalı şekilde duran metinleri buraya atıp atıp duran fikir yoksunu insanlarla tartışmanın gerçekten hiç bir tadı yok fikir üretin arkadaş zerk edileni gelip papağan gibi tekrar etmeyin.

bryan 03-06-2013 20:05

Shaguj... sana katılmamak elde değil...

Shaguj 03-06-2013 22:15

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Hem DÜN hemde BUGÜN için geçerli bir açıklama Mekanın Cennet olsun..

Cihannur 03-10-2013 18:15

Alıntı:

bryan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035133)

Shaguj'a katıldığınıza göre partiniz CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümüne verdiği desteği de doğru bulmuyorsunuz demektir. Etro Kemal sosyal demokrat bir anlayışla AK Parti iktidarına, 'size yeni bir kredi açıyoruz; çözün bu sorunu' anlamında sözler söyleyerek Kürt sorununun çözümüne destek vermiştir. Kürt sorununun çözümünden yana olmak CHP'nin sadece şimdiki genel başkanı Etro Kemal'e has bir durum değildir. CHP'nin Etro Kemal'den sonra gelecekteki muhtemel genel başkanı Biçare Sarıgül de sosyal demokratlığa vurgu yapan ve Kürt sorununun çözümünden yana olan bir siyasetçidir. Siz hem Etro Kemal'in hem de Biçare Sarıgül'ün, Kürt sorununun çözümü yönündeki görüşlerini desteklemiyorsunuz öyleyse, değil mi?

Cihannur 03-11-2013 06:28

Diyarbakır'da Çözüm Süreci Bereketi

http://img46.imageshack.us/img46/8661/diyarbakir.jpg

Son 2 ayda aralarında Kanada, Danimarka ve Fransa'dan da şirketlerin yer aldığı 52 firma, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kurmak için başvurularda bulundular.

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte çok sayıda firma, Diyarbakır'a yatırım yapmak için girişimlerde bulundu. Yıllarca yaşanan şiddet olayları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlar, çözüm süreciyle ilgili gelişmeleri yakından izliyorlar. Bölge halkının ana gündem maddesini çözüm süreci oluştururken, herkes sürecin başarıya ulaşması için temennide bulunup dua ediyor.

Güvenlik sorunu nedeniyle değişik zamanlarda çıkarılan teşvik uygulamalarına rağmen Diyarbakır'a yatırım konusunda çok da istekli olmayan girişimciler, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte Diyarbakır'a yatırım yapma kararı aldılar. Son 2 ayda aralarında yabancı firmaların da bulunduğu 52 şirket, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrika kurmak için resmî başvuru yaptılar. Sheraton, Intercontinental, Nova İbis, Rixos ve Divan oteller zincirlerinin de Diyarbakır'a yatırım için çalışma yürütükleri bildirildi.

''Süreç, çok büyük moral ve motivasyon getirdi''

Diyarbakır Organize Sanayi ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) BaşkanıAziz Özkılıç, AA muhabirine, Diyarbakır'ın son 30 yılda yaşanan şiddet olayları sebebiyle sanayileşemediği gibi başta İstanbul olmak üzere batı bölgelerine sermaye göçü verdiğini söyledi. Buna bağlı olarak Diyarbakır'ın işsizlik sorununun her geçen gün büyüdüğünü bildiren Özkılıç, şiddet olaylarının girişimcilerin kente yatırım yapmasını engellediğini vurguladı.

Özkılıç, hükümetin başlattığı çözüm sürecinin tüm bölge halkını çok mutlu kıldığını ifade ederek, ''Süreç, çok büyük moral ve motivasyon getirdi. Hepimiz heyecan içerisindeyiz. Herkes çok sevinçli.'' dedi.

Kaynak

Samanyolu Haber 10.03.2013

ribat 03-11-2013 07:49

Shatguy arkadaşım, anketin seçenekleri vs.. gibi ayrıntılarda boğulmayı ve tahkir edici üslubu bırakıp birbirimizi anlamaya çalışalım.

Alıntı:

Tarihinde birçok isyan oldu her isyan edene hak mı verdi bu devlet ? Yoksa ben gayet iyi biliyorum bu ülkede çıkan isyanları veya Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce çıkan isyanları ve merak ediyorum işte aklınız isyan edene hak vermekten ötesine basmıyor ise yarın başka bir etnik unsur isyan ederse ne yapacaksınız ?
Öncelikle ben "isyan edene hak vermek"le ilgili akıl zaafını anlamadım. Yani devlet mekanizması tebasına olabildiğince az hak versin, isyanla haklarını talep edenlere de pabuç bırakmasın gibi bir algı ortaya koyuyorsunuz. Bir kere size bunu söyleten ideoloji, arka plan, dünya görüşü... nedir bana göre onu tespit etmek gerekir. Devlet tebasına hak veren bir örgüt gibi almışsınız. Oysa bir hakkın hak olması onu devletin var sayıp saymasıyla alakalı olmamalı-olamaz. Devlet hak vermez, insanların insani-fıtri haklarını adil bir şekilde korur, sosyal dokular arasında makul-adil bir denge kurar.

Yani yukarıda konuşulan Anadolu Kürtlerinin hakları Türkiye Cumhuriyeti devleti tanıdığı sürece vardır mı diyeceğiz? Ya da devletler halklarına isyan ettikleri için mi haklarını verir? Devlet nasıl birşey ki Allah'ın insan olarak yaratarak yaşama hakkı-ifade hakkı-irade hakkı.. verdiği insanları bu konularda sınırlayabilsin. Bunları konuşmalı kanımca.

Alıntı:

Siz hala PKK ve yandaşları ile pazarlık yapmanın,taviz vermenin,tv hakkı,anadil hakkı gibi sözde kültürel ama saçma şeylerle insanların durdurulabileceğine inanıyorsunuz.

Yukarıdaki cümlelerime devamla. Bir takım haklardan bahsediyoruz, "tv hakkı" (?), anadil hakkı (?) tam bir açıklık ifade etmese de, bir hak isyan çıksın ya da çıkmasın diye bir topluluğa tanınmaz ki. Konuyu tam tersinden alıyoruz. İnsanların makul hakları neden sınırlandırılmış ki şimdi onların verilmesinden (!) bahsediyoruz? Normal bir insan annesinin konuştuğu dili konuşabildiği için neden devlete şükran duysun ki? Devletin bu konuda kendini zorlayarak birşey yapmasına lüzum yok ki.

Böyle lüzumsuz işler yapmayan devletler için "insanları durdurmak" gibi bir motivasyon olmasa gerektir. İnsanları durdurmak da muğlak bir ifade gerçi ama..

Öte yandan bir halk kitlesinin bir talebini gerçekleştirmek istemesi saçma olup olmamanın konusu değildir ki. Hukuki düzenlemelerle getirilen anlamsız kısıtlamaların kaldırılması yönünde talepler neden saçma olsun? Bunların içeriği durduğumuz yere göre bizim için anlamsız olabilir ama -bırakalım kısıtlamayı- bizim gibi düşünmeyenlerin bu anlamdaki fıtri taleplerini karşılamak-korumaktır devletin görevidir. (/görevi olmalıdır)

Shaguj 03-11-2013 15:13

Evvela cevabın sağlamasını yapmak ve anlamak için soruyu görmek lazım insanlar bana kürt isyanları çıkmış tarihte senin dediğin gibi yaparsak yarın yine çıkarsa napacaz diye sormuş bende açıkça demişim ki her isyan edene özel hak ( TAVİZ ) vererek mi isyan edeni devlete ayaklanma yapanı devleti bölmek isteyeni durduracaksınız bu çok basit bir soru değil mi.

Bu ülkede kimse anadilini bildiği veya konuştuğu veya öğretmeye çalıştığı için hor görülmüyor ki ekstradan hak diye talep edilsin.Tv zaten serbest dil kursları açıldı bir ara sonra kapandı popülaritesini yitirince.Velhasılıkelam kimsenin anlamadığı veya anlamak istemediği şey şu ülkemizde PKK sorununu veya Birilerinin algıladığı gibi Kürt sorununu çözmek için benim algımda taviz başkalarınınkinde demokratik açılım başka bir mantıkta imtiyaz vermek mantığı yanlıştır çünkü kimsenin umrumda değil anadil,tv,kültürel hak sosyal haklar vs vs. adamlar alenen devleti bölmek ayrı bayrak açmak derdindeler bunun çözümü kusura bakmayında sözde demokratik yollarla olmaz teröre,katile,bölücüye demokrasi dili ile konuşulmaz bu dünyanın hiçbiryerinde olabilecek birşey değil yok olur diye düşünen var ise günü gelince vizesiz gidemezsiniz munzur çayına erganide karpuz yemeye anca o olur bilmem anlatabiliyormuyum. Ha sakın maval okumayın aynı yoldan geçtik aynı suyu içtik mümkün değil olmaz o dediğin diye olmaz dediğimiz çok şey olurverdi birkaç yıl içinde.

Hüdaverdi 03-11-2013 15:28

Allah Allah anketin birine bakıyorum barış deniliyor, buna bakıyorum 'savaş' deniliyor.
Şu kürtçü ağızı bir yana bırakın artık, pkklıdan bile daha çok barış ve savaş kelimelerini kullanır oldu ak partililer.
Benim parti anlayışım bu değil ve hiç bir partilide bu iki saçma kelimeyi kullanmamalı.

ribat 03-11-2013 15:45

Alıntı:

bende açıkça demişim ki her isyan edene özel hak ( TAVİZ ) vererek mi isyan edeni devlete ayaklanma yapanı devleti bölmek isteyeni durduracaksınız bu çok basit bir soru değil mi?
uSor basit de anlaşabilmek için senin de benim sorularımı muhatap alman lazım Shaguy arkadaş. Soru işaretlerim havada kalmış, sorular cevaplanmayınca sorun devam ediyor.

Benim sorum daha basit. Yukarıda bahsettiğin anadil-tv hakkı bağlamında bir devletin kendi halkının taleplerini karşılaması neden taviz-imtiyaz olsun?

Alıntı:

Bu ülkede kimse anadilini bildiği veya konuştuğu veya öğretmeye çalıştığı için hor görülmüyor ki ekstradan hak diye talep edilsin.
"Ekstradan" hak diye talep edilmesi tam bir rezalet, bu konuda hem fikiriz. Fakat bu rezalet insanın ana dilini konuşmasının önüne zorluklar koyan devlete ait. Yukarıda dediğim gibi böyle bir şeyi talep konusu yapmak bile bir trajedinin ürünü. Onun adına biz Türkleştirme-uluslaştırma projesi diyoruz.

Anadilde konuşmayla, televizyonla, vs.. ilgili hakların verilmesinden bahsediyoruz hep. Öyleyse verilmediği bir dönem de var. Hafızam beni yanıltmıyorsa terör eylemleri ya da isyan (bu arada konuştuğumuz şey isyan değil, ayrı mesele) bu haklar verildiği için değil verilmediği için çıktı. Belki de sebebi verilmemesidir, olabilir mi? Yani genelgelerle Kürtçe konuşmanın yasaklanmış, bu ülkenin kurucu iradesinin bakanının ağzından "Türk dışındaki diğer halkların hakkı Türklere hizmet etmektir" politikası yürütülmüş, Kürt=dağ türkü paradigması bir hezimet olarak insanların akıllarında yaşatılmış olmasının konuyla bir alakası olabilir diye düşünüyorum :)

Ben hor görülmeyle ilgili bahsi geçelim, bunu hor görülüp görülmediğini tartıştığımız insanlara sormak gerekir. Yani bu çok konuşmaya değer birşey değil. Sonuçları ve çözümleri konuşalım

Shaguj 03-11-2013 16:12

Soru işareti olan metinlere cevap vermeye çalışayım o halde.

1.İdeoloji denen saçmalıkları çok oldu geride bırakalı ben doğru bildiğini söyleyen İslam ahlakına uymaya çalışan vatanını seven aciz bir kulum sadece.

2.Bakın hak talep etmek ayrı şey talep ettiği hak için ( amacıda belli devleti bölmek ) yakıp yıkmak isyan etmek can almak ayrı şey.Biz seneler evvel kapalı kardeşlerimizin okuma hakkı için çok mücadele ettik veya okuduğu okulda matematiğin,fiziğin,kimyanın yanında Kuran-ı Kerim'i Dinini öğrenen insanların(İHL) okuma haklarının ellerinden alınması içinde mücadele ettik.Devlet tabiki insan için var insanımızın sosyat statüsü,sağlık,eğitim,yaşam,ekonomi gibi birçok konuda hak ve özgürlükleri konusunda her türlü MAKUL ve olabilecek gelişmeyi hakkı ve iyileştirmeyi desteklerim.Lakin iş ülkenin bölünmesi iş ayrı bayrak ayrı devlet hakkına gelirse o zaman işin rengi değişir bizim algımız değişir ya devlet başa ya kuzgun leşe deriz o zaman.

3.Yav arkadaş hakkaten anlamıyorum devleti bölen bölmeye çalışan kundaktaki bebeklerden tut 20 yaşında askeri araçlardan indirip kurşuna
dizen bunu yaparken bir dünya devletten geçmişte ve hala destek alan hertürlü para getiren suçu işleyen ve bu yaptıkları şahitler ve deliller ile sabit olan adamlarla oturup barış konuşmayı bu ülkede birlikte yaşamayı gerçekten konuşabilirmisin ya ? Bu adamlar ilk fırsatta yine kalleşçe kan dökecek bunu görmek bu kadar mı zor ? Din bana Kısas hakkını vermiş iken Devlet kim ki Hakkından vazgeç diyebilecek bana ?????

4.Geçmişte yapılan hataları zaten savunmuyoruz yok kart kurt olmuş yok dağ türküymüş yok türksen öğün değilsen itaat etmiş falan filan bir dünya saçmalık bunlar tartışılacak şeyler de değil zaten ben birçok konuda bizatihi bu konuları bilen ve yaşayan biriyim.Çerkes kökenli biri olarak köken ve kültürel bazda yaşanan sorunları 1.ağızdan bilen ve anlayan biriyim benim anlamadığım PKK gibi ne olduğu aşikar olan bir örgütün bazı cahiller tarafından Kürt kökenlilerin temsilcisi sayılması ve PKK ile görüşmenin binlerce insanımızın ölümüne gözünü kırpmadan karar veren İT OĞLU İT ile görüşmenin barışı getirebileceğini sanmaları.

Cihannur 03-11-2013 23:57

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035262)
Allah Allah anketin birine bakıyorum barış deniliyor, buna bakıyorum 'savaş' deniliyor.
Şu kürtçü ağızı bir yana bırakın artık, pkklıdan bile daha çok barış ve savaş kelimelerini kullanır oldu ak partililer.
Benim parti anlayışım bu değil ve hiç bir partilide bu iki saçma kelimeyi kullanmamalı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaşanmakta olan çatışmalı süreç literatürde düşük yoğunluklu çatışma ya da düşük yoğunluklu savaş olarak da nitelendiriliyor. Bu durumun tespitini yapmak Kürtçü ağzıyla konuşmak değildir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yaşanan çatışmalı sürecin düşük yoğunluklu savaş olarak nitelendirilmesi PKK'ya meşruiyet de paye de kazandırmaz ve PKK'nın terörist bir örgüt olduğu gerçeğini değiştirmez.

Başlatılmış olan çözüm süreci, barış süreci olarak da tanımlanıyor. Sürecin barış süreci olarak adlandırılması bazı toplum kesimleri ve bazı vatandaşlarımız tarafından yadırgandığı için süreç daha çok çözüm süreci olarak nitelendirilmekte diye düşünüyorum. Oysa bu sürece barış süreci denilmesi, çözüm süreci denilmesinden daha çok yakışıyor. Çünkü çözüm süreciyle yapılmak istenen, 100 yılı aşkın süredir ülkemize ve milletimize acı yaşatmış ve acı yaşatan bir sorun olan Kürt sorununu çözüme ulaştırarak Kürtçülerle hatta Kürt halkıyla barışılarak, PKK terör örgütünün etkisiz hâle getirilerek düşük yoğunluklu savaşa son verilip anaların gözyaşlarının dindirilmesidir
. Barış denilerek kastedilen, 5.000 civarındaki PKK'lı teröristle barışılması değildir; milyonlarca Kürtçüyle barışılmasıdır. Bu süreç başarıya ulaşırsa inşaallah, devletimiz milyonlarca Kürtçü vatandaşıyla barışmış olacaktır. Kürtçülerin ideolojilerini beğenmeyebiliriz ve desteklemeyebiliriz. Ben de hem Türkçülerin hem de Kürtçülerin ideolojilerini yanlış buluyorum ve onların ideolojilerine karşıyım; ama bu karşıtlığım Kürtçülerin meşru etnik hak taleplerini görmezden gelmem anlamına gelmiyor.

Türkiye'de resmî ideoloji tek tip bir toplum oluşturma gayesiyle toplumu ret ve inkâr etti. CHP Zihniyeti; dindarları, Kürtleri, Alevileri, solcuları yok saydı. Halkımızın önemli bir çoğunluğunu oluşturan; dindarların, Kürtlerin, Alevilerin, solcuların yok sayılıp inkâr edilmeleri onların yok olmalarına yol açmadı. CHP Zihniyeti her ne kadar; dindar yok, Kürt yok, Alevi yok, solcu yok dese de bu kesimlerin hepsi varlardı ve baskıcı zalim rejim çözülünce; dindarlar, Kürtler, Aleviler ve solcular apaçık bir biçimde görünür oldular. Biz; dindar sorunu, Kürt sorunu, Alevi sorunu, solcu sorunu var derken, bu kesimler sorunlu kesimlerdir de o yüzden sorun oluyorlar demiyoruz. Aksine, CHP Zihniyeti o kesimlerin varlığını reddettiği ve o kesimlere zulümle ve baskıyla saldırdığı için; dindar sorunu, Kürt sorunu, Alevi sorunu, solcu sorunu oluşturmuştur diyoruz. Olaya madalyonun diğer tarafından bakarsak şöyle de diyebiliriz: Türkiye'nin gerçekte bir tek ana sorunu vardır o da, Azgın İttihatçı Zihniyet sorunu ve onun fikrî tohumu ve devamı olan Azgın CHP Zihniyeti sorunudur. Çünkü o azgın ve akılsız zihniyet son 100 yılda Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne;
zalimliği, darbeciliği, katilliği, hırsızlığı gibi pek çok kötülükleriyle çok zulümler yapmıştır. O yüzden diyoruz ki: Kahrolsun İttihatçı Zihniyet! Kahrolsun CHP Zihniyeti!

AK Parti iktidarında Türkiye, 100 yıllık bir yanlıştan dönüyor ve faşist resmî ideolojiden demokratik ve özgürlükçü cumhuriyete geçiyor. Kimse Türkiye'nin önünde 2 yol var zannetmesin. Türkiye'nin önünde 2 yol yok; 1 yol var! Türkiye ve Türk Milleti demokrasiyi ve özgürlüğü içtenlikle sevmekte ve benimsemektedir. Türkiye, Kürt sorununu reddederek Çin Komünist Diktatörlüğü, Kuzey Kore Komünist Diktatörlüğü gibi otoriter-diktatöryel bir ülke ve devlet olmayacak; Türkiye, Kürt sorununu kabul ederek ve çözüme ulaştırmaya çalışarak; ABD gibi, İngiltere gibi, Almanya gibi,
Fransa gibi, Japonya gibi, Kanada gibi ve benzeri demokratik ülkeler gibi demokratik ve özgürlükçü bir ülke ve devlet olmayı sürdürecektir inşaallah.

Cihannur 03-14-2013 00:00

Habur Sınırında Ağlatan Kavuşma

http://img836.imageshack.us/img836/8...tankavusma.jpg

PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlisi aileleriyle buluştu. Buluşma anında duygusal anlar yaşandı.

8 kamu görevlisi Amadiye'den Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin tahsis ettiği ciplerle yaklaşık 10 araçtan oluşan konvoyla, sıkı güvenlik önlemleri altında Türkiye sınırına yakın Zaho ilçesine ulaştı.

Saat 13:40 sıralarında Zaho'ya gelen konvoy yine sıkı güvenlik önlemleri altında ilçede hiç durmadan İbrahim Halil Sınır Kapısı'na giriş yaptı.

Buradaki işlemlerin ardından kamu görevlileri Habur Kara Hudut Kapısı İdare Amirliğ'nde yıllardır ayrı oldukları aileleriyle buluştular.

Buluşma sırasında duygusal anlar yaşandı ve aileler gözyaşlarını tutamadılar.

640 gün sonra ailesine sarıldı

9 Temmuz 2011'de Diyarbakır-Lice karayolunda kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 640 gün sonra aileleriyle buluşurlarken, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran, 613 gün sonra ailelerine kavuştular. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 607 gün, polis memuru Nadir Özgen, 579, uzman çavuş Kemal Ekinci, 559 gün sonra ailesiyle kucaklaştı.

Nadir Özgen'in annesi: Sevdiği bütün yemekleri yaptım

Van'ın Çatak ilçesinde görev yaparken 18 ay önce terör örgütünce kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in (30), Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesindeki annesi Müşerref Özgen (61), "Dualarım kabul oldu. Çok sevinçliyim." dedi.

Televizyon başından, aylardır özlemini çektiği oğlunu görmek için bir an olsun ayrılmayan Özgen, tek isteğinin oğlunun artık eve gelmesi olduğunu söyledi: "Çok sevinçliyim, mutluyum. Heyecanla bekliyorum. Oğlumun eve gelişinden önce bütün hazırlıklarımızı yaptık. 18 aydır çok dua ettim, dualarım kabul edildi." Oğlunun sarma, börek ve köfteyi çok sevdiğini belirten Müşerref Özgen, hepsini hazırlayıp yolunu gözlediğini söyledi. Ailenin diğer fertleri de Nadir Özgen'i görmek için televizyon başından bir an olsun ayrılmadılar.

Polis memuru Özgen'in evde toplanan akrabaları ve yakınları büyük sevinç yaşarlarken, ''Nadir'im, güzel, tatlı yavrum benim.'' diyen anne Müşerref Özgen, bir süre sonra fenalaştı. Özgen'e, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale ettiler. Müdahale sonrası kendine gelen Müşerref Özgen, gazetecilere, ''Oğlumun kurtulması için hep dua ettim. Bugünü gördüğümüz için çok sevinçliyim, çok mutluyum.'' diye konuştu.

''Allah devletimize zeval vermesin''

Erler Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve Hâdi Gizli, anne ve babalarına sarılarak hasret giderirlerken, sevinçli aileler, terörün son bulmasına yönelik çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundular.

Polis memuru Nadir Özgen de babasıyla sarılarak hasret giderirken, baba Özgen, ''Allah devletimize zeval vermesin. Dimdik ayaktayız.'' dedi. Uzman çavuş Kadir Ekinci de babası ve ağabeyine sarılarak hasret giderdi.

Er Reşat Çeçan'ın ablası: ''İnşallah akşam birlikte oturur yemek yeriz''

Yaklaşık 8 aydır kardeşini beklediklerini anlatan abla Çeçan, akşama kardeşi için sevdiği yemekleri hazırladığını belirterek, ''En çok kuru fasulye pilav seviyor. İnşallah akşam birlikte oturur yemek yeriz'' dedi.

Çeçan'ın 50 yaşındaki teyzesi Edibe Demirtaş da bir an önce yeğeninin gelmesini beklediklerini ifade ederek, ''Allah sulhun hayırlısını versin. Gençlerin kanı dökülmesin, anneler ağlamasın barış istiyoruz.'' diye konuştu.

Gizli ailesi

Terör örgütünce kaçırılan er Hâdi Gizli'nin ailesi de çocuklarının Türkiye'ye giriş yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Er Gizli'nin annesi Şeha Gizli, oğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, oğlunun, ''Ben iyiyim; ağlama, geleceğim.'' diye kendisini teselli ettiğini aktardı.

Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin evine Türk Bayrağı asıldı

Terör örgütünce kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin serbest bırakılmasının ardından, ailesinin yaşadığı Gaziantep'teki mahalleye Türk Bayrakları asıldı.

Şırnak'ta 1 Ekim 2011'de terör örgütü tarafından kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin serbest bırakılması memleketi Gaziantep'te sevinçle karşılandı.

Ekinci ailesinin, çocuklarını karşılamak üzere Habur Sınır Kapısı'na gitmesi üzerine, yakınları ve komşuları ailenin yaşadığı mahalleyi Türk Bayraklarıyla donattılar. Mahalleye çadır kuran Şahinbey belediyesi de, ''Hoşgeldin Bizim Asker'' yazılı pankart astı.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kaynak

Haber 7 13.03.2013

Cihannur 03-14-2013 01:11

Devlet baba, öteki kızını hatırladı; başka öteki vatandaşlarını da hatırlayacak ve hatırlamakta inşaallah.

http://img594.imageshack.us/img594/460/devletbaba.jpg

Cihannur 03-14-2013 01:52

Çözüm sürecinin başarıyla neticelendirilip çatışmaların son bulup silahların bırakılıp iç barışımızın sağlanmasıyla; Türk'ün, Kürd'ün, Arab'ın, Laz'ın, Dadaş'ın, Gakkoş'un, Dersimli'nin, Roman'ın, Bektaşi'nin, kısacası güzel ülkemin tüm renklerinin eşsiz memleketimin dağlarında el ele; sevda türküleri, özgürlük türküleri, barış türküleri, kardeşlik türküleri söylemeleri dileğiyle...

İçerde

Haberin var mı taş duvar?
Demir kapı, kör pencere,
Yastığım, ranzam, zincirim,
Uğruna ölümlere gidip geldiğim
Zulamdaki mahzun resim,

Haberin var mı?
Görüşmecim yeşil soğan göndermiş,
Karanfil kokuyor cigaram,
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.

Ahmed Arif

Ahmed Arif - İçerde

YouTube Video

Rahmi Saltuk - Dağlarına Bahar Gelmiş Memleketimin

YouTube Video

Hüdaverdi 03-14-2013 02:19

Nitelendiren kim ? kürtçüler ile pkk. Madem terörist örgüt olduğu gerçeğini değiştirmiyor, terörizmle barış zaten olmaz, akla mantığa aykırı bir şeydir bu. Bir yandan namaz kılarken secdeye varmadan önce bir duble rakı içmeye benzer bu durum.

Neyin çözü mü ortada bir düğüm mü var ? Ortada it köpek domuz takımı var, kolunu ısıran sivri sineğe 'hadi az kan em sonra git' mi diyorsun yoksa yapıştırıp öldürüyor musun sen ? Mutfağındaki ufak sinekleri tek tek mi öldürüyorsun yoksa ona sebep olan bozukmuş çürümüş meyve sebzeyi çöpe atıp kökten çözüm mü sağlıyorsun ? pkk yok edilecekse bu anca israile savaş açmakla, ermenistana girmekle olur, musul kerkek erbili geri almakla olur.
Yakışıyormuş :D
Zinaya 'aşk' diyorlar daha çok yakıştığı için, hem daha masum oluyor hem insan günah işlememiş gibi durarak kendisini kandırıyor, ne kadar güzel değil mi ? Oldu olacak karşılıklı imzada atalım.
Milyonlarca kürtçü ? Başbakan olsun, başkakanı attım bir yana din la din dinimiz ırkçılığı redederken, it köpekle ırkçılarla barış mı olurmuş ? Kürtçülerle, türkçülerle ne barışıdnan söz ediyorsun ? Milyonlarcaymış :D Milyonlarca olsaydı bu kürtçüler, Türkiye çoktan bölünmüştü. Kürtlerin en çok oy verdiği partinin ak parti olduğunu ve ak partinin bu tür ırkçı taraflara karşı olduğunu unutmuşsun belli ki. Irkçılığa karşı faşistçe bakış açısı lazım, hoş görü değil.

Barışmış, sen çoktan kendini kürtçülere, diğer ifadeyle pkkya teslim etmişsin haberin yok.

Toplumu red & inkar :D Bir yandan hain ırkçı kürtçülerle barış diyorsun öte yandan pkklılar gibi söylemde bulunuyorsun 'yok bizi inkar ettiler yok bilmem ne' vs. İslamcılar neden silahlı örgütü kurmadı ? Adnan Menderese oy verenler neden silahlı örgüt kurmadı ? 28 şubat dönemi sebebiyle neden silahlı örgüt kurulmadı peki ? Bir yandan chpye inkarcı diyip öte yandan köpeklerle 'yok barış yok bilmem ne' demek cahilce bir bakış açısı. Bakış açını süzgeçten geçirmeni tavsiye ederim.
chp alevileri solcuları yok saymış :D En çok buna güldüm. Kürt sorunu morunu kalmadı neyine kürt sorunu ? Geçen facede 'TSK askerlik için personel alacak' haberi altına bir ahmak çıkıp 'Katliam yapacaklar' diyip, tabi gereken cevabı aldıktan sonra devamında 'jitem yapmadımı yok köy yok bilmem ne' diye cahilce, kürtçü bakış açısıyla -ki kişi liboş aynı zamanda başörtüsü onların deyimiyle türban fetişti çıktı- yorum yazdı. Aynı mantık. Kürt sorunu morunu kalmadı neyine kürt sorunu ?
Özgür cumhuriyet, pkkya kucak açmak olacaksa bu ülke batsın gitsin. Az da olsa Mehmet Akif okumanı tavsiye ederim, bak bakalım bakış açın nasıl değişiyor. Aksi halde dayanamayıp 1-2 gün içerisinde 'yaşasın kuzey kürdistan' diye slogan atmaya başlarsın, kim bilir örgüte bile katılırsın. Şu düşünce yapına göre devlete zararsın, hainliğe bir adım yakınsın.

İmzandaki Suriye bayrağını koyup nasıl suriyeci oluyorsan, esat köpeğine nasıl karşı çıkıyorsan, pkklı köpeklere karşı olma cesaretini bulamayıp nasıl yok barış yok bilmem ne demeyi becerebiliyorsun anlamak mümkün değil, mezhebin geniş belli ki.
Esatla barış yapılsın de bakalım.

pkk sanki özgür bir örgüt, hiç göbek bağı yokmuş algısı yaratılmaya çalışılıyor ya işte buna bitiyorum, asıl hainlik bu düşünce yapısını oluşturmaya çalışanlardır.

ribat 03-14-2013 02:33

Alıntı:

1.İdeoloji denen saçmalıkları çok oldu geride bırakalı ben doğru bildiğini söyleyen İslam ahlakına uymaya çalışan vatanını seven aciz bir kulum sadece.

2.Bakın hak talep etmek ayrı şey talep ettiği hak için ( amacıda belli devleti bölmek ) yakıp yıkmak isyan etmek can almak ayrı şey.Biz seneler evvel kapalı kardeşlerimizin okuma hakkı için çok mücadele ettik veya okuduğu okulda matematiğin,fiziğin,kimyanın yanında Kuran-ı Kerim'i Dinini öğrenen insanların(İHL) okuma haklarının ellerinden alınması içinde mücadele ettik.Devlet tabiki insan için var insanımızın sosyat statüsü,sağlık,eğitim,yaşam,ekonomi gibi birçok konuda hak ve özgürlükleri konusunda her türlü MAKUL ve olabilecek gelişmeyi hakkı ve iyileştirmeyi desteklerim
Eyvallah.

Alıntı:

Yav arkadaş hakkaten anlamıyorum devleti bölen bölmeye çalışan kundaktaki bebeklerden tut 20 yaşında askeri araçlardan indirip kurşuna dizen bunu yaparken bir dünya devletten geçmişte ve hala destek alan hertürlü para getiren suçu işleyen ve bu yaptıkları şahitler ve deliller ile sabit olan adamlarla oturup barış konuşmayı bu ülkede birlikte yaşamayı gerçekten konuşabilirmisin ya ? Bu adamlar ilk fırsatta yine kalleşçe kan dökecek bunu görmek bu kadar mı zor ? Din bana Kısas hakkını vermiş iken Devlet kim ki Hakkından vazgeç diyebilecek bana ??
Anlatmaya çalışalım. Öncelikle senin duygu dünyanda teröristler kötülüğün sembolü-habis bir olgu olabilir. Bu yüzden olacak, bir devletle bir terör örgütünün masaya oturup konuşmasını kavga eden karı-kocanın konuşmasıymış gibi resmediyorsun. Devletin duyguları yoktur, olmamalıdır. Terörist suçludur-düşman değil. Suçun ve suçlunun konusu gereken cezai yaptırımı uygulamak-ölme tehlikesi varsa "etkisiz hale getirmek";savaşın konusu topyekün mücadeledir.

Yakın tarihimizde bir dolu savaş ve antlaşma var. Muhtemelen senin şu anda terör örgütüne duyduğun nefretin daha büyüğünü senin gibi düşünen insanlar diğer devletlere duyuyordu. Ve senin gibi düşündüğümüzde mesela Türk-Yunan savaşında Yunanlar topyekun ölümü daha çok hakediyorlardı. Savaş terörden daha büyük kötülüktür. Ama zamanın devlet adamları ateşkes yaptı-antlaşma yaptı. Kimse "nasıl oldu da bu adamlarla barış masasına oturuldu?" demiyor. Bu o kadar basit ki. İki taraf bu savaşın kendi menfaatlerine aykırı gördüğünde ateşkeş yapar. Bu devletler için-örgütler için doğal bir süreç.

Bu adamlar ilk fırsatta kan dökecek... Romantik bir cümle. Terör örgütü-bütün örgütler için rasyonel davranmak bir zaruriyettir. Terör örgütünün dayandığı argümanlar altından kaymış, zaafa uğramış, savaşa gücü kalmamış, amaçlarına ulaştığını düşünüyor... olabilir. "Dünyada tek biz kalıncaya kadar insan öldüreceğiz" diyen bir örgüt olamaz. Böyle bir iddia gülünçtür.

Din şahıslara kısas hakkı vermez. Meşru siyasi otoriteye hadleri uygulama yetkisi verir. İslam devletler hukukunun temeli barışa dayanır. "Teröristle kesinlikle masaya oturulmaz" çok sıradan bir cümle. Bunu söyleyen birisi Peygamberin azılı Kureyş Müşrikleriyle barış anlaşması yapmasını açıklayamaz. Hudeybiye hadisesi çok açık önümüzdedir. Rahman ve Rahim Allah adıyla:

"Onlar, inkâr edenler ve sizi Mescid-i Haram'ı ziyaretten ve (ibadet amacıyla) bekletilen kurbanlıkları yerlerine ulaşmaktan alıkoyanlardır. Eğer, oradaki henüz tanımadığınız inanmış erkeklerle, inanmış kadınları bilmeyerek ezmeniz ve böylece size bir eziyet gelecek olmasaydı, (Allah, Mekke'ye girmenize izin verirdi). Allah, dilediğini rahmetine koymak için böyle yapmıştır. Eğer, inananlarla inkârcılar birbirinden ayrılmış olsalardı, onlardan inkâr edenleri elem dolu bir azaba uğratırdık. "

Şu insaniliğe bakın ki Rıdvan ağacının başında ölünceye kadar savaşmaya ant içen müslümanlara "henüz tanımadığımız erkekleri-kadınları" ezmemek için bir kalkışmaya izin vermiyor Allah...

Ve burada yapılan antlaşmayı "açık bir fetih" olarak nitelendiriyor:

"1. Biz sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik.

2. Böylece Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlar. Sana olan nimetini tamamlar ve seni doğru bir yola iletir.

3. Ve sana şanlı bir zaferle yardım eder."

Tabii savaş belirli şartlar içinde ruhsat hatta farzdır. Fakat düşmanın barışa girmesi durumunda düşmanlığı devam ettirmek düşünülemez.

Yukarıda söylediklerim ideal manada idi... Somut vakaya dönecek olursak mevcut savaş bana masum olmayan, bir anlamı olmayan, batıl bir mücadeledir. Bu bahs-i diğer...

Bu şartlarda daha fazla insanın yok yere ölmesinin önüne geçilmek için her türlü müzakereyi yürütmek devlet için bir yol değil bunun ötesinde bir mecburiyettir.

Alıntı:

Geçmişte yapılan hataları zaten savunmuyoruz yok kart kurt olmuş yok dağ türküymüş yok türksen öğün değilsen itaat etmiş falan filan bir dünya saçmalık bunlar tartışılacak şeyler de değil zaten ben birçok konuda bizatihi bu konuları bilen ve yaşayan biriyim.Çerkes kökenli biri olarak köken ve kültürel bazda yaşanan sorunları 1.ağızdan bilen ve anlayan biriyim benim anlamadığım PKK gibi ne olduğu aşikar olan bir örgütün bazı cahiller tarafından Kürt kökenlilerin temsilcisi sayılması ve PKK ile görüşmenin binlerce insanımızın ölümüne gözünü kırpmadan karar veren İT OĞLU İT ile görüşmenin barışı getirebileceğini sanmaları.
Geçmişte yapılan hataları savunmamak yetmez. Geçmişte yapılan hataların bugüne kadar etkisi süren siyasal-sosyal sonuçlarını örtmemek-görmezden gelmemek gerekir. Türk ırkçılarıyla - Kürt ırkçılarının kavgası büyük bedeller ortaya çıkardı. PKK bu anlamda bir sonuçtur, bir neden değil. Ve -kabul edin etmeyin- aşikar olarak hatırı sayılır bir kitlenin gözünde bir örgütten de öte anlam kazanmıştır. Ne yazık ki.. Ne acı ki.. Küfür küfürbazı tatmin eder. PKK'nın bir şeytani odak olduğunu düşünüyorsak bunu örgüte sempati duyan insanlara anlatmak görevimiz, biz görevimizin neresindeyiz ona bakalım. Kardeşliğimize kim kastetti, bunun izini sürelim.

PKK'yla ya da devrik lideriyle konuşmanın içeriği "barış size göre nedir?" diye entellektüel-felsefi bir şey değil. "Hangimiz haklıyız?", "Kimin suçu bu kadar insanın ölmesi" vs... falan da değil. Yahut A. Öcalan ya da örgütçüler harika insanlar olacak diye de bir beklenti olmasa gerek. "İki taraf açısından da bu sürdürülemez savaş nasıl sona erdirilir?" soru budur. Halkın ve devletin anlamsız kompleksleri, tuhaf refleksleri nedeniyle geç kalınmış bir adımdır. İnşallah hayırlı sonuçlar ortaya çıkar, vesselam.

ribat 03-14-2013 02:48

"Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; olur ki, alay edilenler kendilerinden daha hayırlı bulunurlar. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Hem birbirinizi ayıplamayın ve kötü lâkablarla atışmayın. İmandan sonra fâsıklıkla adlanmak ne kötü isimdir! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir." (el-Hucurât, 49/11)

Shaguj 03-14-2013 03:53

Alıntı:

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır. ﴾178﴿ Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.

http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#2:178

Nasıl din kişilere kısas hakkı vermez hak sahibi kişi eğer hakkından vazgeçmez diyet kabul etmez ise kısas haktır bunu ne A.B müzakereleri nede günümüz hukuk kuralları yok sayabilir.

Fikirlerinize saygı duyuyorum katıldığım yönler var katılmadığım yönler var ama ben bu görüşmelerden ortaya kalıcı bir barış çıkabileceğine inanmıyorum çünkü taviz sadece tavizi doğurur bugün muhattap alarak verilen taviz yarın daha ağır olabilir.
Bugün pembe gözlüklerle hepimiz kardeşiz türküsünü çağıranlar yarın güvendikleri adamlar(ki bunlar başta öcalan iti olmak üzere tüm pkk ve bdp heyeti oluyor) eyalet sistemi gelsin fedaralizm gelsin katalonya gibi ayrı milli takım ayrı bayrak ayrı devlet dediklerinde yine demokrasi ile yine hepimizzzzzz kardeşiz türküleri ile aslında onlarda eskiden inançlıydı namaz kılardı yalanları ila mücadele ederler.Tarih tekerrürden ibaret ise Osmanlı Devleti bu sorunları rumelide yaşadı sonuç ortadadır..Ama olurda haklı çıkarsak sonuç bellidir beyler iç savaş çıkar ve sizin bu çabulcular sürüsünü yok etmek için bitirmek için hak ettikleri cezaları vermek için çıkartma kudretine sahip iken çıkartmadığınız kanun ve nizamların ve göze alamadığınız bedelin binlerce kat fazlasını öder bu millet ve yine yine söylüyorum yine söylüyorum umarım ben haksız çıkarım umarım paranoyak olan benimdir umarım bu kan biter ama görünen köy kılavuz istemez imralı,oslo,vs vs gibi görüşmelerde en ufak bir prüzde göreceksiniz nasıl gerçek yüzleri çıkacak ortaya.

ribat 03-14-2013 18:50

Alıntı:

Nasıl din kişilere kısas hakkı vermez hak sahibi kişi eğer hakkından vazgeçmez diyet kabul etmez ise kısas haktır bunu ne A.B müzakereleri nede günümüz hukuk kuralları yok sayabilir.
Kısas mü'minlere emredilen hukukta haktır. Orda dahi kişiler değil yetkili otorite uygular. -En hafif ifadeyse- gerçeklik algısını yitirmiş bir cümle. Bizim coğrafyamızda bir yakını ölen, katili öldürüp de ben kısas hakkımı kullandım dese otorite "iyi o zaman, hak yerini buldu" mu diyecek? Böyle birşey var mı, olabilir mi? Kaldı ki İslam hukukunun uygulandığı yerde de bu olamaz. İlhak-ı hak meşru değildir. Kan davasıyla kısası ayıran birşey olmasın mı?

Alıntı:

Bugün pembe gözlüklerle hepimiz kardeşiz türküsünü çağıranlar yarın güvendikleri adamlar(ki bunlar başta öcalan iti olmak üzere tüm pkk ve bdp heyeti oluyor) eyalet sistemi gelsin fedaralizm gelsin katalonya gibi ayrı milli takım ayrı bayrak ayrı devlet dediklerinde yine demokrasi ile yine hepimizzzzzz kardeşiz türküleri ile aslında onlarda eskiden inançlıydı namaz kılardı yalanları ila mücadele ederler.
Gerçekçi olmasa da "hepimiz kardeşiz" söylemi "son Türk-Kürt öldürülene kadar savaşacağız" söyleminden her halükarda daha sağlıklıdır. Siyaset konuşuyoruz arkadaşlar, çocuklar arasında küs-barış oyunu gibi birşey değil bu. "Sen aslında barışmak istemiyorsun!" diye dudak bükecek bir organizma değil devlet. İnsanların barışa inanıp inanmadığını ölçemeyiz, bu konunun hiçbir önemi yok, zaten bir kere barış-savaş konusunda akidevi bir birliktelik olsa 30.000 insan ölmezdi. İnsanları barışa zorlamaktır sürecin gayesi, bu kadar basit.

İşin diğer boyutu Osmanlı'nın Rumeli'de yaşadığı sorunlar bir neden değil bir sonuçtur. Ulusçuluk akımının bir sonucu. Aynı nedenler olursa aynı sonuç olmasına şaşırmak ahmaklık olur. Evet, tarih tekerrürden ibaret, ibret almak lazım. Ulusçu bir paradigmayla siyasi bir ayrılık peşinde koşanlar kürt halkına yazık eder. Bunun olası bir şey olmadığı bence açıktır ama ulusçuluk ulusçuluğu besler, düşmanlık düşmanlığı körükler. "Ayrılırsanız öldürürüz" tehditinin (bu da garip bir tabu, bahs-i diğer) cevabı "iyi bari, o zaman kalalım" olmaz. Tersinden "ayrılmamıza engel olursanız yakarız"ın cevabı "peki ayrılın o zaman" olmaz. Devletçi-örgütçü insanlar kendinde garip bir güç vehmedebilir, hep öyle olmuştur ama Allah adillerle birliktedir. Allah beraber yaşama arzusunu adil bir zeminde kurgulayıp müslüman kardeşini sevmeyi imani bir sorumluluk bilenleri; ulusal menfaatleri, kabile-ırk-soy-milliyet asabiyeti uğruna milyonlarca insanın ölmesini isteyenlere galip getirsin, amin..

Shaguj 03-14-2013 19:28

Peki otorite bize ne diyor 7 tane kardeşini öldüren adamla el sıkış hakkından vazgeç diyor.Bireysel olarak insanların kanun koyma gücünü hüküm verme gücünü kendinde görmelerini doğru bulmuyorum ama sizin doğru buluyormusunuz 7 personeli için koskoca devlet devlet 3-5 çapulcu ile anlaşıp onlara el sıkıştırıyor ?? Yani o koskoca organizma lafa gelince binlerce yıllık gelenekleri olan DEVLET milyarlarca dolar vergi alan dünyanın en büyük 16.ekonomisi kendi personelinin canını koruyamıyor kendi onuruna sahip çıkamıyor ve siz gelip hala bunların barış için kardeşlik için olacağını söylüyorsunuz öylemi ??

İnsanları barışa zorlamaktır sürecin gayesi, bu kadar basit.

Evet çok doğru ama nedense zorlanan taraf pkk tarafı bdp tarafı veya örgüt tarafından ziyade vatanı için millieti için bayrağı için yaşayan devlet personeli ve vatandaşı oluyor çünkü burdan bakınca bdp de pkk da halinden baya memnun işin en kötü tarafıda artık vatandaşa öyle bir empoze ettiler ki bazı şeyleri çok normal çok kabul edilebilir görünüyor bazı şeyler...

All times are GMT +3. The time now is 23:36.