![]() |
Okuduğumuz Kitaptan Cümleler
""
... Bütün bu gürültü patırdı içinde işini yürütenler yok değildi.Mesela B'nai B'rith'in Selanik'deki üyelerinden Musevi lider Emanuel Karaso, Jön Türk hareketini ustaca manevralarla Masonluğa bağlayan halka olacaktır.Sultan Abdülhamid'i tahttan indirmeye giden ekip, Ermeni Aram Efendi, Arnavut Esad Toptani, Laz Arif Hikmet ve Karaso'dan oluşuyordu ve Son Sultan da asıl bunu hazmedemiyordu. ... "" Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı / Mustafa Armağan / Sy. 146 |
Ey insanlar! Asla yıkılmaz dedikleri muhteşem sarayları ve taştan evleri yapanlar, (Allah'ın gazabına uğrayan Ad ve Semud Kavimleri) şimdi nerdeler? Hani gurura kapılıp: '' Ben sizin Rabbinizim!. '' diyen firavun? Onlar sizden daha güçlü değiller miydi? Bu toprak, onları bir değirmen gibi öğüttü, tuz buz edip dağıttı. Kemikleri bile çürüyerek dağıldı.evleri yıkılıp ıpıssız kaldı. Yerlerin de yurtlarında köpekler geziyor şimdi. Sakın onlar gibi gaflet etmeyin!. Onların yoluna sakın sapmayın!. Her şey geçicidir ama ALLAH(c.c) bakidir. Onun eşi ve benzeri bulunmaz. İbadet edilecek, sadece o'dur.'' [color=black] Kus b. said İKİ CİHAN PEYGAMBERİMİZ CÜNEYD SUAVİ |
""
... Milli şairimiz merhum Mehmet Akif'i, dinlediği zaman ağlatan şu ibretli hadiseye bakınız. İttihad, Terakki iktidarının sadrazamlarından Prens Sait Halim Paşa, imparatorluğun hazin duruma hakkında meşhur muharrir Güstevo Le Bon ile sohbeti esnasında, Fransız yazarı'nın şu dikkate değer cümlesiyle sarsılır: - Bana iki yıl Osmanlı Şeyhülislamlığı verin, İmparatorluğunuzu ayağa kaldırayım ! Bu, gerçekten hazin cümlelerin içinde, bizim kendi münevverimizin öz varlığımızdan ne kadar uzak kaldığının müthiş ifadesi yok mudur? Evet, Akif duyduğu zaman boşuna ağlamamış... "Dünya Muvazenesinin Bozulması" adlı eserinde Avrupalıların hiçbir zaman İslam zihniyet ve medeniyetini anlamadıklarını söyleyen bu Gustavo Le Bon, İslam'ın gücünü şöyle anlatır: "İslamiyetin büyük siyasi kuvveti, çesitli ırkları aynı fikir etrafında toplamış olmasıdır. Ortak fikir etrafında toplanma ise, çeşitli ırklara mensup insanlar arasında dayanışma kurmanın en tesirli vasıtalarından biri olmuştur. Günün olayları da böyle bir dayanışma, korkunç İngiltere'yi bile Şark'ta geri çekilmeye mecbur etti" ... "" Son Bozgun / Vehbi Vakkasoğlu / Sy. 35-36 |
27 Mayıs darbesinden sonra , Yassıada'da kurulan özel mahkemede Celal Bayar ,Adnan Menderes ve Demokrat Partili siyasiler adil olmayan şartlar altında yargılandılar.Yargılamalar,1961 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nde on yıl başbakanlık yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes , Dışişleri Bakanı
Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam kararlarına imza atacaktı.Yassıada mahkemesinin son duruşmasındaki idam kararlarının kürsüden okunurken Türk Milleti radyolarının alınan kararları dinliyordu : "Sanık Celal Bayar... Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı cebren tağfir ve tebdil ve ilgadan dolayı Türk Ceza Kanunu'nun 146/1'inci maddesi hükmünce ölüm cezasına çarptırılmasına oy birliği ile karar verildi." ________________________________________ Terör Kıskacında Türkiye Oligarşi mi? Demokrasi mi? Halit Esendir |
Yaklaşık 74 sayfa sürecek olan o cümleyi burda yazamıyorum...
Oğuz Atay - Tutunamayanlar |
İSTESEDE İNSAN ONDAN ÖZGEYİ SEVME ŞANSI YOK.ŞANS SÖZCÜĞÜ YOK LÜGATLARDA BUNDAN BÖYLE,ONDAN ÖZGEYİ SEVME İHTİMALİ YOK.VE NEYİ SEVDİĞİNİ BİLENLE BİLMEYEN ARASINDAKİ FARK SADECE BİLMENİN BİLİNCİNDEN İBARET.
KÜÇÜK BİR BİLİŞ FARKI. MÜLK GİBİ AŞKTA ALLAH'TAN RUHUN DA O,KALBİN DE O,AKLIN DA O TENİN DE O,CANIN DA O,CİSMİN DE O VE ARADAN PERDELERİ KALDIRMAK O'NU BİLMEK OLARAK TANIMLANAN ŞEY,BU SEYR Ü SEFER,SADECE O'NU BİLMEYİ BİLMENİN SANCISINDAN İBARET NAZAN BEKİROĞLU=YUSUF İLE ZÜLEYHA |
"Ölümün iyiliği, bir daha ölmemektir."
Irvin Yalom / Nietszche Ağladığında |
“kötüyü değil , kötülüğü yok etmeli.İyi insanlar ancak böyle çoğalır.Tutuşturan elle değil kıvılcımla müdahale etmeli.iyilik istiyorsak eğer dünyada, ateşi kıvılcımken söndürmeli
|
Yüzümün siyah,dudaklarımın kalın ve çatlak olduğuna hakaretle bakma... Çünkü onları ne ben boyadım ne de ben çatlattım... Benim elimde olan o kalın dudaktan kötü söz çıkartmamak,siyah yüzü ayıp bir işle utandırmamaktır... Kalbim beyaz,sözüm inci gibi güzel olduktan sonra,yüzümün siyah dudağımın kalın oluşunun ne ehemmiyeti var? İNSAN VE DİN / AHMET ŞAHİN |
Avucunuzdaki Kelebek -Ahmet Şerif İzgören :
"Hiçbir şey karanlık bir odada siyah bir kedi aramak kadar zor değildir.Hele odada siyah bir kedi yoksa" |
"...İnsanların, kendileri için yaratılmış olan paraya pula mala mülke kendilerinin tapmaları, acınası bir durumdur..."
Mustafa İslamoğlu / Yürek Devleti |
"
Almanya'da yirmi milyon köpek var.Çocuk sayısını ise bu rakamla kıyas kabul edemeyecek kadar küçük.Köpeği çocuğa tercih eden bir uygarlığın geleceğini sormaya hacet yok.Avrupa köpeklerinin yaşam standardı, dünya nufüsunun üçte ikisininin yaşam standardından daha yüksek.Özel hastaneleri, özel kuaförleri, özel bakımevleri ve hatta "huzurevleri" var. Dayak yiyen, sahipsiz kalan, azıtılan köpekler buraya toplanıyor.Bir dostun delaletiyle buradaki köpek mezarlıklarını gezdik. Bu köpek mezarlıklarından bazılarının üzerinde kocaman haçlar ve mermerden yapılmış şatafatlı lahitler oldukça dikkat çekiciydi Bu köpekler için köpek sahipleri devletten aylık yardım alıyorlarmış. İşin garibi, sadece Almanya'da köpeklere ayrılan toplam parayla Afrika'da açlıktan ölen 15 milyon insan doyabiliyor. " Mustafa İslamoğlu, Dağarcık 1 |
"evet insan ruhunu yenmek mümkün olmuyor.Dünyada hiçbir ordu bu kadar sürekli ayakta kalamaz.Sadece bugün 1800 şarapnel attık.Aylardan beri gece gündüz savaş gemilerimiz mevzilerini bombalıyor.Son derece hırpalanmış Türkleri koruyan Cenab-ı Allah'larından ayırmak için başka ne yapılabilir..."
Müttefik Orduları Başkomutanı General Jean Hamilton ÇANAKKALE MAHŞERİ -MEHMET NİYAZİ |
Hatibin meziyeti doğruyu söylemekse, hakimin meziyeti de doğruyu araştırmaktır.
Platon-Sokrates'in Savunması |
OSMAN PAMUKOĞLU-EY VATAN
*iNsanın ekmekten sonra ihtiyacı şerefidir.şerefiniz kaybolduğu zaman neyiniz kalmıştır ki?? *devletin amacı insanlar hükmetmek,onları korkutmak baskı altında tutmak,onları başkalarının arzularına tabi kılmak değildir.devletlerin gerçek amacı hürrüyettir,temel dayanağı da adalettirr |
Peki ya bekçileri kim bekleyecek?
Dan brown-Dijital kale |
''Sen kader okyanusunda yüzen bir gemi gibisin. Rotanı ne yana çevirirsen çevir, yine de okyanusun içindesin.''
|
Kuruluş (osmancık)
Şeyh Edebalı Osmancık hey osmancık! Bir soy için, bir soyun benimseyeceği bir ülkü bir amaç için hiçde büyük değilidir dünya ve şimdi dünya bir ülküyü bir amacı benimseyecek bir soy bekliyor küçülüp avuç içi kadar kalmak için ... |
İslam zulme karşı direniş ve cesaret ister.........İslam bütün müslümanların kardeşliğini farz kıldı fakat Müslümanlar birlik değiller, hatta başkalarının hesabına aralarında savaş yapmaktadırlar. . . . . . .İslam kadının eşitliği taraftarı mıdır? İnsan olarak , aynı ve eşit değerde olan bir şahıs olarak, etik, ahlakî ve insani mükellefiyetlerin yüklenicisi olarak söz konusu ise,evet. Avrupa'da genel olarak anlaşılan eşitliğin, aile ve toplum içinde görevlerin aynileştirilmesi söz konusu ise,hayır. Üstün veya aşağı olma meselesi sadece aynı tür(çeşit) eşya için söz konusu olabilir. Kadınlar ne daha uzun ne daha kısadır, onlar basit bir ifadeyle erkeklerden farklıdırlar ve aralarında basit bir kıyaslama yapmak ile kim uzun kim kısadır sorusu da devre dışı kalmaktadır.. Aliya İZZETBEGOVİÇ "İSLAM DEKLARASYONU" derkenar: Arkadaşlar Aliya'nın bu kitabını okumanızı hararetle tavsiye ederim. Okuduğunuzda sizinde dostlarınıza tavsiye edeceğinizi tahmin ediyorum. selamlar |
" Herseyden igrenecek derecede nefret ediyordu. Ama neyi istedigini belirtecek gucu yoktu."
Dostoyevski / Karamazov Kardesler biraz uyumsuz oldu digerlerini okuyunca ama idare edin. zaten seneler once okumustum belki yanlis kalmis olabilir aklimda, ama boyle olmasi lazim. ;) |
Bıraktığın kutlu mirası mirasyediler gibi parçalayarak paylaştık efendim.Nebeci mirasın irfani ve ahlaki boyutuna bir hizip, ilmi ve fikri boyutuna bir başka hizip, siyasi ve hareki boyutuna ise başka bir hizip sahip çıktı. Yüzyıllardır tüm bu Hizipler, ellerindeki parçanın "bütünün kendisi" olduğunu iddaa etmekle ömür tükettiler."Her hizip kendi ellerindeki parçayla övünüp durdu" Hepimiz hakikatin merkezine kendimizi koyup "Hak benim" dedik
DAğarcık 1 - İslamoğlu |
"Hapishaneler dahiler yetişmesi için en ideal yerlerdir."
Oğuzhan Cengiz/Kapıaltı |
Hakimiyetin/otoritenin kaynağı konusunun "siyasal islamın bir bid'atı" değil, ilahi vahyin postülası olduğunu, dolayısıyla "akideyi ilgilendiren" bir mesele olduğu gerçeğini Kur'an'a samimiyetle inanan ve onun ruhunu kavrayanlar tereddüte mahal bırakmayacak şekilde teslim eder. ......... Allah kendisini temsil etme yetkisini bir ferde (adı sultan, halife, kral, başkan, imam olabilir), bir zümreye ( ilim adamları, din adamları, devlet adamları) bir gruba vermemiştir. Bu görev insanlarındır. ......... Hz. Ebubekir kendisine Allah'ın halifesi denmesini reddederek "Resulullah'ın halifesi" dedirtmiştir ve Allah'ın halifesinin halk olduğunu bildiğinden eğrilirse kendisini kılıçlarıyla düzeltmesini istemiştir. Hz. Ömer de kendisini "Resulullah'ın halifesinin halifesi" olarak tanımlamıştır. |
Alıntı:
|
'' Üzerimize kılıç çeklimedikçe,
Ülkemiz topraklarına göz dikilmedikçe Milletimiz cefa çekmedikçe Bizden kimseye zarar gelmez.'' Osman Pamukoğlu-Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok |
''Serince olan bu büyük salonda dikkatimi çeken kırmızımsı portakal rengi koltuklar;sanki kimseyi görmüyorum o anda,sadece kırmızı koltuklar ve ''İşte '' diyorum.''İşte burası Meclis olmalı'' Kalbim yerinden çıkacakmış gibi sanki,nefes alıp vermeye dahi korkuyor korkuyorum heyecandan...''İşte Meclisteyiz!Biz meclisteyiz'' 20 seneyi aşkın süredir itilen,kakılan,horlanan,başının örtüsünü şerefle taşımayı tercih eden Anadolu kadını,yapılan bütün baskılara,çekilen sıkıntılara,akıtılan gözyaşlarına,sızılan yüreklere rağemn sonunda Meclis'te..Milltin Meclisinde...Çocukluk yıllarında üniversitedeki hocalık görevini başörtüsüyasağı yüzünden bırakmak zorunda kalan annesinin sıkıntılarını,ıstıraplarını birlikte yaşamış olan Merve,Tıp Fakültesinin kapısında görevli hizmetliler tarafından aşağılanan ,hatta başörtüsüne el uzatılan Merve şimdi Mecis'in büyük salonunda....'' MERVE SAFA KAVAKÇI BAŞÖRTÜSÜZ DEMOKRASİ |
çocuğu için dişlerini satmaya bile başlamıştı..
sefiller-Victor Hugo |
''Ailemizin bir dostu olarak yıllardır tanıdığım Recai Bey Amca'ya (Recai Kutan), bu sefer Başkanı'nı uyaran bir partili olarak ''Recai Bey siz korkaksınız!'' diye bir anda haykırdığımı fark ediyorum...'' .... Ne acı bir ironi idi ki ben Ecevit tek tipçiliği ile değil,kendi partimle mücadele ediyordum artık... MERVE SAFA KAVAKÇI BAŞÖRTÜSÜZ DEMOKRASİ |
Hakiki aptal o boş kağıdın üstüne hiçbirşey yazmamış olan değil,saçma sapan,kör,topal,yalan,yanlış şeyler karalamış ve onlara sımsıkı sarılmış olandır.Yani,aptallıktan yola çıkıp akla varamamış ve yarı yolda kalmış idrak cücesi
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- Allah ancak en ileri dereceye çıktığı zaman akılsızlığını anlayan şu akılsız aklın belasını versin! --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Allah ötelerin ötesi;ötelerin ötesinden de ötesi,ondan da ötesi,her ötenin ötesi.... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------En büyük <<doğru>> bile o kadar büyük bir yanlışa batırılmış ki,tekrar doğrultulması için O'nun gelmesi lazımdır. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Necip Fazıl-Çöle İnen Nur |
İçimden ''Ne acıdır hiç ölmeyeceklerini zannedenlerin hali'' diye geçiriyorum..Ne acıdır bu vatanı kurtaranların ,kanlarını ve bedenlerini bu toprak uğruna feda etmekten bir an bile çekinmemiş Kurtuluş Savaşı şühedasının bizleri seyredişi..Ne utanç verici bir gün kadınlık için..Bu haleti ruhiye içerisinde aklımdan şu kıyaslama da geçiyor:Terazinin bir kefesine bazılarına göre ''gerici çağ dışı'' olarak nitelendirilern kıyafetimle bir bilgisayar mühendisi olarak kendimi,diğer tarafına da bu zaman ve çağda,hala 70 yıldır kullandığı Erica marka daktilosuna vefalı,bilgisayar kullanmayı reddeden Sayın Ecevit'in çağdaşlığını koyuyorum ve ''çağ dışı'' lığımla gurur duyuyordum. MERVE SAFA KAVAKÇI BAŞÖRTÜSÜZ DEMOKRASİ |
Alıntı:
|
amaçsız olmak heryerde olmaktan çok hiçbir yerde olmamaktır. montaıgne/denemeler
|
"eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse…
beceriksiz adımlarla yürüyen bir kıza rastlarsanız. sanki düşecekmiş gibi, sanki ayakları birbirine dolaşacakmış, bir yere takılacakmış gibi. merdiven kollarını sıkı sıkı tutuyorsa. aceleyle yürüyorsa mesela. kalkacak son vapura, son trene yetişecekmiş gibi hızlı atıyorsa adımlarını. yere, toprağı incitecekmiş gibi basıyorsa, yer çatlayacakmış gibi ürkek atıyorsa adımlarını. şaşkınsa bir masaldan şehre düşmüş gibi. eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız, başını yerden kaldırmıyorsa. gözlerine hüzün düşmüşse. karanlık değmişse bakışlarına. gece gökyüzünü seyretmekten ay ışığının izi kalmışsa yüzünde. gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela. nereye baktığı anlaşılmıyorsa. her şey gözlerinde kayboluyorsa. kirpiklerine yakamozlar takılmışsa. gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse. eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalığın ortasında bir sükut yürüyorsa. tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. bir ortaçağ bilgesinin susuşu gibiyse sessizliği. henüz evrenin yaratılmadığı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela. bir hint hikayesinin tanrısal suskunluğunu taşıyorsa. eğer bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse… saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. konuşurken saçlarını savurmuyorsa. sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. yakıştırmasızca giydiklerini. güzelliğinden utanıyorsa mesela. yaz sıcağında boğazlı bir kazak giymişse. bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. ürkekse, bir başınaysa… bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır. bilin ki, bir kez daha kaybetmişizdir." kekeme çocuklar korosu tarık tufan ARKADASLAR BİRAZ UZUN AMA ÇOK HOSUMA GİTTİ. |
''Irkçılık bir safsatadır.Biz 'Türk Milleti' dediğimiz zaman biyolojik değil, kültürel genlerden bahsediyoruz.''
''Neticede Türkiye'de ve Türk dünyasında hristiyan misyonerler cirit atıyor ve yüzlerce ahali Hristiyan yapılmaktadır...Rusya'da bile bu misyoner faaliyetleri yasaklandı.Niye Türkiye'de yasaklanmıyor?Hani burası laikti,dini faaliyetler yasaktı.Dine mi yoksa Müslümanlığa mı karşılar,açık söylesinler.İş müslümanlık olunca irtica feryadı,Bu laf da Amerika'dan çıktı.'' Oktay Sinanoğlu/Hedef Türkiye |
Alıntı:
|
Yaşamda hatalar yoktur, yalnızca dersler vardır. Olumsuz deneyimler diye bir şey yoktur, yalnızca kendi bilgeliğini kazanma yolunda olgunlaşmak, ilerlemek ve öğrenemk için fırsatlar vardır. Güçlükten güç doğar; Acı bile mükemmel bir öğretmendir.
Ferrarisini Satan Bilge Robın sharma |
biliyrum bu kitabı başkanım... kişisel gelişimde okuduğum tek kitap bu... çok güzel...
|
Kayserilinin biri, Amerika'da bir hemsehrisiyle karsilarsir. Biraz sohbetten sonra hemsehrisi sorar:
- ne is yapiyorsun burada? -Geldigimden beri ayni fabrikada calisiyorum... Arkadasi hiddetle: -Ne bicim Kayserilisin sen? Onca zamandir calis da, calistigin fabrikanin sahibi olma!.. -Olamam ya! -Neden? -Fabrikanin sahibi de Kayserili de ondan! Mahir Duman - En guzel espriler |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 22:39. |