Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Milli İrade Platformu (97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=170699)

Ertuğrul ÖZGÜL 12-05-2013 17:03

Milli İrade Platformu (97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi)

http://zete.com/wp-content/uploads/2...platformu2.jpg
97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi

Aralarında cemaat, vakıf ve iş dünyasının bulunduğu 97 STK'dan dershane tartışmaları ile AK Parti'ye haksızlık yapıldığını vurgulayan bir bildiri yayınladılar.

Türkiye'nin önde gelen dini cemaat, vakıf ve dernekleri dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda AK Parti Hükumetlerinin hedef gösterilmesine, karşı bildiri ile tepki gösterdi. Aralarında İsmailağa, Menzil, Erenköy cemaatleri ile Akabe Vakfı ve Safa Vakfı gibi önemli referans merkezlerinin yanı sıra ASKON, ÖNDER ve İHH gibi STK'ların da imza attığı bildiri gazetelerde ilan olarak yayınlandı.

Türkiye'nin en önemli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda 11 yıllık AK Parti iktidarına haksızlık yapıldığının vurgulandığı ortak bir bildiri yayınladı. Anadolu Platformu adı altında birçok dini cemaat, vakıf ve derneğin imza koyduğu bildiride, bir grubun kaygı ve menfaatlerinin demokrasi mücadelesinin önüne geçmemesi istendi. 28 Şubat postmodern darbe süreci işaret edilerek 'Bin Yıl Sürecek Denmişti...' başlığının atıldığı bildiride şu ifadelere yer verildi: 'Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir.'

STK'LARDAN TAM DESTEK

İlana destek veren 97 Sivil Toplum Kuruluşu'nun arasında; İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı ve Barla Platformu gibi referans kuruluşların yanı sıra İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşları da yer aldı. MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi sanayici ve işadamları dernekleriyle birlikte, Bilim ve Sanat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, ÖNDER, Ensar Vakfı ile Akademi gibi eğitim kurumları da bildiriye destek verdi.

HAKKI TESLİM AHDE VEFADIR

İlanda 11 yıldır başarıyla hizmet eden hükümetin destekçi ve duacı olunduğu ifade edildi. Yapılanlara karşı ahde vefa göstermek gerektiği ifade edilen ilanda şunlar ifade edildi: 'Biz aşağıda imzası olanlar milli iradenin gücüne yürekten inanıyor; her meselenin milletin arzusu istikametinde meşruiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz. Türkiye'nin her meselesi kendi mecrasında tartışılmalı garimeşru zeminlere çekilmemelidir. Milletiçin başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı yeni vesayet tesis edilmemeli; Şahsi zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin, ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçmemelidir. Bin yıl sürmesi beklenen projei 11 yıldır sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarımızı ifad ediyor, bu mücadelenin şahidi olduğumuz kadar, gelecekte de destekçisi ve duacısı olacağımızı ilan ediyoruz'

http://www.gasteci.tv/resimler/13862...jpg-large.jpeg

Ekinoks 12-05-2013 17:07

Demekki neymiş?

Yalan haber servisi akbursa ve yalan haberin atası,Gülen grubunun mederi iftiharı taraf gazetesinin dediği gibi nakşiler yani Menzil grubu gülene yakın değilmiş.
Diğerleride değilmiş.
Kimmiş yakın? Papa ve gülen daha yakınmış..

Ertuğrul ÖZGÜL 12-05-2013 21:57

birileri boşuna iftira atadursunlar genel olarak toplumumuz uyanık artık çok şükür...

Patrick23 12-05-2013 23:36

KAtılıyorum.

Akbursa 12-06-2013 02:30

Atın atın civcivler yesin. Bakanlarınız bile TV ye çıkıp geniş geniş fişledik demesine , belgelere rağmen hala yalan eden sizsiniz.

"Hakkı söylemeyen / haksızlık karşısında suskun kalan şeytandır.”

Akbursa 12-06-2013 02:35

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041836)
Demekki neymiş?

Yalan haber servisi akbursa ve yalan haberin atası,Gülen grubunun mederi iftiharı taraf gazetesinin dediği gibi nakşiler yani Menzil grubu gülene yakın değilmiş.
Diğerleride değilmiş.
Kimmiş yakın? Papa ve gülen daha yakınmış..

....

Taraf Gazetesi Ergenekon belgeleri çıkarırken yaşa diyordunuz. Riyakarlıkta yarışıyorsunuz. Menzil grubu, Süleymancılar niye Gülen grubuna yakın olsun. Her zamanki gibi uyduruyorsunuz mideden.

Bak yine papağan gibi "papa papa" demeye başlamışsın.
Sana daha önce resimleri videoları koydum orda konuşamadın burda sallamaya başlamışsın.

Madem öyle videoyu izle bakalım. Havaalanlarında karşılamalar filan.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Sonra Ayasofya ziyareti, Cami ziyareti, Müftü ile Dua etmeleri. Bunlara kim izin verdi acaba. Fethullah Gülen mi?

Ertuğrul ÖZGÜL 12-06-2013 08:36

Küfürlü ve hakaretli yorumlar YASAK!!!

Ekinoks 12-06-2013 10:36

Onların ağzı küfürlüdür üstadım sorun yok.
Liderleride küfür eder öyle müslümandırlar.
Haklılık için her türlü yol mübahtır,
papa ve demirel cenaplarıdır onlara göre.
Onlar papanın engin şefkatine sığınanlardır.
Her türlü bidati islam dinine sokanlardır.
La ilahe illallah lafzını söyleyen cennete girecek diyen diyalogçu liderin ulaklarıdırlar fakat bilmiyorlarki kişinin müslüman olabilmesi için Şehadet getirmesi ve Muhammed Mustafa s.a.v nın peygamberliğini kabul etmesi gerekir. Yada bilerek yapılıyordur belkide,belkide vatikandan aldığı emirler doğrultusunda Peygamberimiz s.a.v devre dışı bırakıp kişileri 3. bin yıldaki hristiyanlık -müslümanlık sentezine hazırlıyorlardır.
Mekke ve medine dururken amerikaya kaçan liderin talebeleridirler.
Onlar hristiyanlığın 3bin yılını gözleyen,ve asıl liderlerinin başlattıkları hristiyanlığın yayılma kampanyalarına destek verenlerdir.

Öyle liderden pırlanta gibi bir talebe bekleyemezsin, ne demiş büyükler;
Anası ne ise danası odur.

Akbursa 12-06-2013 21:50

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041885)
Küfürlü ve hakaretli yorumlar YASAK!!!

Hop kendinize gelin lütfen adam bana alenen yalancı diyor. O niye orda duruyor.

O arkadaş yorumunu düzeltmezse aynını kullanarım. Kimse bana yalancı diyemez.

Akbursa 12-06-2013 21:56

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041899)
Onların ağzı küfürlüdür üstadım sorun yok.
Liderleride küfür eder öyle müslümandırlar.
Haklılık için her türlü yol mübahtır,
papa ve demirel cenaplarıdır onlara göre.
Onlar papanın engin şefkatine sığınanlardır.
Her türlü bidati islam dinine sokanlardır.
La ilahe illallah lafzını söyleyen cennete girecek diyen diyalogçu liderin ulaklarıdırlar fakat bilmiyorlarki kişinin müslüman olabilmesi için Şehadet getirmesi ve Muhammed Mustafa s.a.v nın peygamberliğini kabul etmesi gerekir. Yada bilerek yapılıyordur belkide,belkide vatikandan aldığı emirler doğrultusunda Peygamberimiz s.a.v devre dışı bırakıp kişileri 3. bin yıldaki hristiyanlık -müslümanlık sentezine hazırlıyorlardır.
Mekke ve medine dururken amerikaya kaçan liderin talebeleridirler.
Onlar hristiyanlığın 3bin yılını gözleyen,ve asıl liderlerinin başlattıkları hristiyanlığın yayılma kampanyalarına destek verenlerdir.

Öyle liderden pırlanta gibi bir talebe bekleyemezsin, ne demiş büyükler;
Anası ne ise danası odur.

Sen zeka özürlü müsün? Liderine küfür eden kim. Sen nasıl bir provakatörsün böyle.

Hala şerefsiz yalanlarını sürdüyorsun. Başbakanın papayı karşılamasına ne diyosun bre provakatör.

"La ilahe illallah lafzını söyleyen cennete girecek " diye bir şey yoktur.

Senin yüzüne geçen çarptım yine çarpıyorum. http://www.iftiralar.org/fethullah-g...-dedik-mi.html

Oku dicem ama cahil adam okusa olur.

Ekinoks 12-06-2013 22:01

http://www.youtube.com/watch?v=MT-wgS9mOqg

Muhammedun Resulullah demese bile.

manifesto 12-06-2013 22:01

Papa'dan başka bir laf bilmeyen ilk okul talebelerinden bile daha yeteneksiz insanlar cemaati hizmeti güya eleştiriyorlar.
Zekalarının el verdiği ölçüde
Bu STK lar 28 Şubatın 5'li çetesini hatırlattı bana

Madem STK bunlar
İktidara yalakalık yapmak dışında FİŞLEMELER ile ilgili
Devletin vatandaşını hangi cemaatten kim nereye gidiyor şeklinde ki fişlemeleri için de bir söz söylemişler mi?
Burada bir tarafı toptan yanlış bir tarafı toptan iyi gibi propaganda etmeye gerek yok

Mesele İLKE meselesidir.

İlkeleri ile hareket edemeyenler duyguları ile GAZLARI ile hareket eder
Erdoğan fişlemelere rağmen iktidara geldi
Bunu en iyi bilen kendisi olmalı.
Ama gücü ele geçirince demek ki insanlar da değişebiliyor

Ekinoks 12-06-2013 22:02

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041929)
Papa'dan başka bir laf bilmeyen ilk okul talebelerinden bile daha yeteneksiz insanlar cemaati hizmeti güya eleştiriyorlar.
Zekalarının el verdiği ölçüde
Bu STK lar 28 Şubatın 5'li çetesini hatırlattı bana

Madem STK bunlar
İktidara yalakalık yapmak dışında FİŞLEMELER ile ilgili
Devletin vatandaşını hangi cemaatten kim nereye gidiyor şeklinde ki fişlemeleri için de bir söz söylemişler mi?
Burada bir tarafı toptan yanlış bir tarafı toptan iyi gibi propaganda etmeye gerek yok

Mesele İLKE meselesidir.

İlkeleri ile hareket edemeyenler duyguları ile GAZLARI ile hareket eder
Erdoğan fişlemelere rağmen iktidara geldi
Bunu en iyi bilen kendisi olmalı.
Ama gücü ele geçirince demek ki insanlar da değişebiliyor

Ekinoks 12-06-2013 22:03

Sizlerin tümünün ağzı lağım gibi :) her konuştuğunuzda foseptik çukuru gibi kokuyor :)

manifesto 12-06-2013 22:04

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041928)

Muhammedun Resulullah demese bile.

Senin ciddi manada ANLAMA ve ALGILAMA sorunun var
Allah'ı haşa 3 bilen
Onu inkar eden bir topluluk için
İlk adım olarak tek bir yaratıcıya İMAN etme önemli bir merhaledir
Ama yok sanıyorsunuz ki karşınızda gece gündüz tekkede zikir eden Müslümanlar var
Adamlar bir olan yaratıcıya iman etmiş sanki bu inanç tam oturmuş da beyefendi ama Muhammed'i peygamber kabul etmiyorlar diyor
Zaten etselerdi Müslüman olurlardı,bu bir süreç umulur ki imanları TAMAMA erer
Yazık ki insan art niyetli olduktan sonra habbeyi kubbe kubbeyi habbe yapabilir
Bu yüzden algılayamayanlar yapılmış bir hitap değil

Kaldı ki Gülen'i de herkes sevmek zorunda değil.
Sizler de sevmezsiniz
Bir eksikliği olmaz

Ekinoks 12-06-2013 22:04

Cemaat değil grup onun adı. Cemaat Nur cemaatidir kendinizi adamdan sayıp Nur cemaatine yamamaya çalışmayın.

Ekinoks 12-06-2013 22:07

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041932)
Allah'ı haşa 3 bilen
Ama yok sanıyorsunuz ki karşınızda gece gündüz tekkede zikir eden Müslümanlar var

Sizler de sevmezsiniz
Bir eksikliği olmaz

Şehadette habbe kubbe olmaz. Demek sizleride böyle kandırmışlar. Onun peygamberliğini kabul etmeden müslüman olamaz cennete giremezsiniz. Muhammedun Resulullah demeden ne gülen kurtarır ne paygamber. İslam dinini gülen yazmışsa ona inanalım fakat din Yaradanınsa o '' Muhammedun Resulullah demeden cennete girmek yok'' buyuruyor.

Ekinoks 12-06-2013 22:09

Ayrıca Yaradanı 3 bilenlere cenapları diye tazimde bulunan Fethullah Gülendir ben değilim.

Ekinoks 12-06-2013 22:12

Kafir olsa mecusi olsa farketmez müslüman olmanın şartı Kelime-i Şehadeti ayırmadan söylemektir. La ilahe illallah lafzı müslüman olan bir insanı ancak cennette sokabilir. Kafir birinin cennete girebilmesi için önce Muhammedun Resulullah demesi gerekir. Tabi sizin dininiz başka ise biz onu bilmiyoruz.

manifesto 12-06-2013 22:12

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041934)
Şehadette habbe kubbe olmaz. Demek sizleride böyle kandırmışlar. Onun peygamberliğini kabul etmeden müslüman olamaz cennete giremezsiniz. Muhammedun Resulullah demeden ne gülen kurtarır ne paygamber. İslam dinini gülen yazmışsa ona inanalım fakat din Yaradanınsa o '' Muhammedun Resulullah demeden cennete girmek yok'' buyuruyor.

Şu paylaştığın videonun neresinde cennete girecekler girmeyecekler bahsi var?
Uydur uydur bıkmadınız.
Gülen'in dediği şu
Bir insan düşünün ki Müslüman değil
Ama La İlahe İllallah diyor
Tek bir Yaratıcıya inanıyor
Bunu alır başımın üstüne korum,
ne var bu sözde yada neresi rahatsız etti?
Gövdenizin üzerinde taşıdığınız şu yük ne işe yarar

Ekinoks 12-06-2013 22:15

Güleni sevmem, eksikliği olmasın aman bize dinimizin doğrularını yaptığı hatalar ile gösteriyor sağolsun. Hem madem ben güleni sevmiyorum neden benim adıma papaya mektup yazıp şevkle beklediğimi söylüyorki? Gülen kimki müslümanlar adına konuşacak.?

Ertuğrul ÖZGÜL 12-06-2013 22:15

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041932)
Allah'ı haşa 3 bilen
Adamlar bir olan yaratıcıya iman etmiş sanki bu inanç tam oturmuş da beyefendi ama Muhammed'i peygamber kabul etmiyorlar diyor
Zaten etselerdi Müslüman olurlardı,bu bir süreç umulur ki imanları TAMAMA erer

Sizler de sevmezsiniz
Bir eksikliği olmaz

klasik bilinen Hristiyanlıkla ilgili pek bi bilgin yok galiba ;;)

Ekinoks 12-06-2013 22:19

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041937)
Şu paylaştığın videonun neresinde cennete girecekler girmeyecekler bahsi var?
Uydur uydur bıkmadınız.
Gülen'in dediği şu
Bir insan düşünün ki Müslüman değil
Ama La İlahe İllallah diyor
Tek bir Yaratıcıya inanıyor
Bunu alır başımın üstüne korum,
ne var bu sözde yada neresi rahatsız etti?
Gövdenizin üzerinde taşıdığınız şu yük ne işe yarar

Videonun neresini izlediniz? Muhammedun Resulullah demese bile bu yeterlidir ne demek oluyor? Tüm videolarını geçen gün ekledim sesiniz soluğunuz çıkmıyordu? Avukat tutacaksın hakim ayarlayacaksın bu dersaneleri destekleriz üstat dediği videoları için neden sessiz kaldınız? İlk okul çocukları gibi papa papa demişsinizde gülene müslümanlar adına papaya mektup yazma yetkisini kim verdiki? Şevkle bekliyormuşuzda kucaklayacakmışızda, bizi kendisi gibi ılımlı müslüman falanmı zannediyor.?

manifesto 12-06-2013 22:19

Klasik bilinen hristiyanlık ile ilgili ne biliyorsanız bende onu biliyorum
Teslis protestanlık ile ciddi bir yara aldı
Yehova Şahitleri ile hristiyanlık içinde tek yaratıcıya inanç daha yaygın
Yani sandığınız gibi tüm hristiyanlar teslise inanmıyor
Bir yaratıcıya inananların sayısı hayli fazla
Museviler ise zaten bir yaratıcıya inanıyor ehli kitap

Papa ziyaretinden davet Papa'dan geldi.
Dolayısıyla bu temsil etme meselesini Papa'ya soracaksın
Hayırdır sen bu adamı niye çağırdın diye
Belki de bizim Diyanet İşleri Bakanını çağırmalıydı
Ne de olsa resmi :)

Ve artık günümüze gelin Papa ziyareti 20 yılı geçti
Azıcık yeni şeyler üretin artık
Beyniniz atıl kalmasın

Ekinoks 12-06-2013 22:28

http://www.youtube.com/watch?v=NDvM8_sd_-A

http://www.youtube.com/watch?v=YM8QgYPtd-Y

http://www.youtube.com/watch?v=0fD3a4E3hCw

Ne diyeceksiniz bu konuda? Gerçi siz ılımlı müslümanlarsınız size göre sorun yok :)

Ekinoks 12-06-2013 22:32

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942)

Papa ziyaretinden davet Papa'dan geldi.
Dolayısıyla bu temsil etme meselesini Papa'ya soracaksın
Hayırdır sen bu adamı niye çağırdın diye
Belki de bizim Diyanet İşleri Bakanını çağırmalıydı
Ne de olsa resmi :)

Ve artık günümüze gelin Papa ziyareti 20 yılı geçti
Azıcık yeni şeyler üretin artık
Beyniniz atıl kalmasın

Şimdi bunları yazarak hristiyanlık ile ilgili bilgi dağarcığınızımı gösteriyorsunuz :)

manifesto 12-06-2013 22:34

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041944)

Arkadaşım sen her halde biraz zor anlıyorsun
28 Şubat'ın kaset furyasında montajlanmış ,internette yıllardır propaganda edilen 30-40 saniyelik videolarla neyi ispatladın
Gülen yaşıyor
Hayatta
Onu şu acizce paylaştığın üç beş saniyelik videolarla değil de kitapları eserleri sohbetleri ile tanımayı dene
Bu sayede daha sağlıklı fikrin oluşur
Yok dinlemem falan diyorsan da en azından onun adına fikir beyan etme
Bu ilkokul musameresi çok sıkıcı

Ekinoks 12-06-2013 22:41

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041946)

Arkadaşım sen her halde biraz zor anlıyorsun
28 Şubat'ın kaset furyasında montajlanmış ,internette yıllardır propaganda edilen 30-40 saniyelik videolarla neyi ispatladın
Gülen yaşıyor
Hayatta
Onu şu acizce paylaştığın üç beş saniyelik videolarla değil de kitapları eserleri sohbetleri ile tanımayı dene
Bu sayede daha sağlıklı fikrin oluşur
Yok dinlemem falan diyorsan da en azından onun adına fikir beyan etme
Bu ilkokul musameresi çok sıkıcı

O videoların hiç biri montaj değil hepsi tastamam gerçek.
Siz bana şu soruların cevabını vererek beni aydınlatabilirsiniz gülenin kitaplarına para vermem.

-20 yıl önce papaya hangi sıfatla mektup yazdı? Ona bu yetkiyi kim verdi?
-Dinler arası diyalog denen olayı kendisine kim yaptırdı?
-Neden gidip papayı islama davet etmedide bizi papaya şirin göstermeye çalıştı
-Benim ailemin ve akrabalarımın adına neden gidip papaya onu sevdiğimizi şevkle beklediğimizi söyledi?
-Neden papasına yazdığı mektupta Türkiye devletinden ortadoğu olarak bahsetti? vaat edilmiş toprakları teslimmi etmek istiyor papaya?
gülen kalkıp benim adıma fikir beyan ediyor papaya ben neden edemiyormuşum?

Ekinoks 12-06-2013 22:43

Evet gülen yaşıyor hayatta fakat amerikada yaşıyor Ülkesinde,Müslüman kardeşleri ile değil;) Rabbinin hükmünden kaçıyor hapse girmemek için. Bir alim olacakki islam adına ceza yatmaktan korkacak :)

Ekinoks 12-06-2013 22:53

http://www.youtube.com/watch?v=NDvM8_sd_-A

http://www.youtube.com/watch?v=YM8QgYPtd-Y

http://www.youtube.com/watch?v=0fD3a4E3hCw

Şu videolarda anlatılmak istenenleri tek tek anlatırmısınız? Açıklayın belki cidden biz yanlış tanıyoruz kendisini belki bizde seveceğiz güleni. Ne demek istemiş bu videolarda merak ediyorum.

manifesto 12-06-2013 22:56

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041947)
O videoların hiç biri montaj değil hepsi tastamam gerçek.
Siz bana şu soruların cevabını vererek beni aydınlatabilirsiniz gülenin kitaplarına para vermem.

-20 yıl önce papaya hangi sıfatla mektup yazdı? Ona bu yetkiyi kim verdi?
-Dinler arası diyalog denen olayı kendisine kim yaptırdı?
-Neden gidip papayı islama davet etmedide bizi papaya şirin göstermeye çalıştı
-Benim ailemin ve akrabalarımın adına neden gidip papaya onu sevdiğimizi şevkle beklediğimizi söyledi?
-Neden papasına yazdığı mektupta Türkiye devletinden ortadoğu olarak bahsetti? vaat edilmiş toprakları teslimmi etmek istiyor papaya?
gülen kalkıp benim adıma fikir beyan ediyor papaya ben neden edemiyormuşum?

Sınıfta hocasının çözdüğü soruyu anlamayan öğrenci gibisin
Hocam anlamadım bir daha
Bu kaçıncı olacak bilmiyorum
Belki bu kez anlarsın ümidi ile
Gülen durduk yere Papa'ya mektup yazmadı
Kendisine mektupla gelen DAVET üzerine katılacağına dair bir mektup
Yani kendisini Müslümanları temsil eden bir kişi olarak da lanse ettirmedi
Papa Yusuf Kardavi ile de görüşmüş
Kafkas Müftüsü ile de görüşmüş
Daha bir çok İslami kimliği olan kişi ile de görüşmüş
Ne var bunda
Zoruna giden ne

O Papa'yı ziyaret etti, iki dinin önamli şahsiyetleri olarak fikir telakkisinde bulundu

Şu sayfaya bir göz at
Belki AT gözlüklerini çıkarmana
Hadiseleri kavramana yardımcı olur

http://millicumhuriyet.wordpress.com...ious-dialogue/

Sen de onu İSLAMA davet et
Her şeyi de Gülen'den bekleme
Gülen ABD de yaşıyor olabilir
Musa'da Firavunun sarayında yaşıyordu
Ciddi çok kabiliyetsiz birisin
Yani çok çürük sözleri kendine senet yapıyorsun

Ertuğrul ÖZGÜL 12-06-2013 23:06

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041942)

teslis inancı bizim anladığımız gibi üç tanrı var üçüne inanıyorlar şeklinde değilki zaten... hem sadece museviler ehlikitap değil...

Ekinoks 12-06-2013 23:08

Güleninde sizinde taktiğiniz aynı :) Sessiz kal ne onlar sana bulaşsın ne sen onlara bulaş.

Gülen denen şahıs benim adıma ne papayla ne pepeyle konuşmasın. Kendi grubu adına konuşacaksa ne ala. Benim tanıdığım ve papayı şevkle bekleyen hiç kimse yok. Dinler arası dyalog saçmalığı hristiyanlığın yayılması için 2000 yıldır süre gelen bir tuzak. Bu 2000 yılda çoook gülenler yardım etti vatikana.

Dine çağırıyor ise Türkiye adına değil laf ebeliği yapmadan sizi kendi adıma islama davet ediyorum diyecek. Ortadoğu halkı şevkle ve istekle sizi bekliyor demeyecek.

Ne siz nede diğer ahlak yoksunu arkadaşınız yazarken hakaret etmeden yazacaksınız.gülenin talebesi olduğunuz belli, neredeyse tenazül uzvunuzu çıkarıp orta yere işeyeceksiniz.

Bizim dinimizin kuralları bellidir, Muhammedsiz olmaz. Önce yılan yuvası vatikan, Sonra papa cenapları vatikan. İrana gidin onların islam anlayışı sizin istediğinizden daha geniş ve ılımlı. hem her türlü diyaloğa açıklar.

manifesto 12-06-2013 23:14

başka dinlere inançlara böylesi yobazca bakış çok manalı
onlar müslüman değil
dünyada ki herkes müslüman olmak zorunda da değil
herkes kendi inancını üstün ve doğru bilir
tersine inansa zaten müslüman olur
ortalama zeka bile bunları anlayabilir

Ekinoks 12-06-2013 23:55

İyi niyetli ve iyi biri olduğunuza şüphem yok buna emin olabilirsiniz. Hakaret dolu tartışmalar yerine öğretici münazaralar seven biriyim. Anlatmak istediğim konu şu;

İslam dininde öyle kurallar varki asla esnetilemez yok yada eksik kabul edilemez. Fethullah Gülen konuşmasında, olsun Muhammedun Resulullah demesede onu alır başıma koyarım demiş bu ne demektir? Bunun gibi daha bir çok hareketi islam ve tasavvufta yer almamakta hatta karşı çıkılmaktadır.

La ilahe İllallah demekle müslüman olunmaz. Eğer kişi müslüman değil ise dostluk ahbaplık kurulmaz. Bir insan islam dininde bulunan tüm kuralları ve sünnetleri yerine getirse bile Kelime-i şehadeti Muhammed ismi olmadan söylerse o insan yinede müslüman değildir. Böyle diyor islam fıkhı ben demiyorum.

Sizin anlamadığınız şey ben sadece islam konusunda kıyas yaparak konuşurum bu söylediklerimi ben demiyorum islam fıkhı söylüyor. Diyorki sen Muhammed s.a.v hazretlerini kabul etmediğin sürece fasıksın kafirsin. Müslümanın kafirle dost olması dinen hiçte hoş karşılanan bir şey değil.

Alışveriş ve diğer mecburiyet gerektiren işler dışında müslüman ile kafir arasında iyi ilişkiyi gerektiren bir iş olmamalı diyor din.

Gülen gidip papayı islama davet etseydi herkes gülerdi,fakat yinede doğru yapmış olurdu. İslam ve tasavvuf alimlerini yazdıkları kitaplarda gülenin yaptıklarından hiç biri yok olmamıştırda. Bizler adına konuşma hakkını kimse ona vermemiştir. Eğer deseydi '' Papa cenapları ben ve bağlılarım diyalog için hizmet etmek istiyoruz'' hay hay başımızla birlikte banane ne isterseniz onu yapın. gülen sizin papa sizin.

Benim ailemin akrabalarımın arkadaşlarımın adına gidip papa ile görüşmesi sizcede yanlış değilmi? Kim davet ederse etsin müslüman kafire gitmez kafir müslümana gelir. Müslüman kafire iş ve devlet hukuku dışında gitmez kafir gelir. Devlet hukuku bir çok ülkeden oluştuğu için ortak alınmış kararlar ile düzenlenmiştir oysaki din,bellidir her yerde tek ve aynıdır.

Dinler arası diyalog diye bir iş yoktur olamaz. Biz en son diniz, geçerli din biziz onlar kafirler, bir müslüman ancak insanları islama davet edebilir onun dışında hukuksal görüşmeler dışında kafirin ayağına gitmez.

Zaman gazetesi hep sizi savunuyor ve gazetede yer alan gülenin papaya yazdığı mektupta okuduklarım beni hep sinirlendirmiştir.

Müslümanlar yanlış anlaşılmıştır fakat suçlu müslümanlardır demek dinen yoktur yasaktır. O zaman o mücahit sıfatını yakıştırdıkları insanlar vahşi, ellerine geçirdikleri silahlarla adam öldürüyorlar. Müslümanlar suçlu ya! o bakımdan..

Fakir bir gülenciyi asla göremezsiniz,gerçekten inanıp derdine derman bulmak isteyen azınlığı saymıyorum.
Gülene bağlı olanlar üst yönetim mensuplarından tutunda çöpçüsüne kadar dağılmışlar. Eğer gruptan isen memur olabilir üniversite kazanabilir,iş sahibi olabilir ve çocuğun içinde geleceği ayarlayabilirsin. Bu iş böyle yürüyor ve böyle giderde,

Bir anda forum Ak partiye ve ve Erdoğana sövenlerle doldu, sesimizi çıkarmadık hakaretlerinize ve diğer çirkin iftiralarınıza fakat siz, dahada arttırarak devam ettiniz. Gülen hakkında söylediklerim tamamen islam fıkhı ile karşılaştırma ile söylenmiştir. Delillerini ispatlarını kendinizde yapabilirsiniz. Bir çok insanın alim dediği bir insana kendi içtihadım ile saldıracak kadar cahil biri değilim.

Bazıları başbakanda görüşüyor ona niye bir şey demiyorsunuz diye veryansında bulunuyor. O başbakan bu devletin başbakanı, eğer o başbakan onları ağırlamazsa rusyadan dönen domatesler gibi kıpkırmızı oluruz. Gerçi bizim işimize gelir ucuz domates yerizde çiftçi biter. Dinde var ise ve uygun ise öncelik müslümandan almaktır, akademik kariyeri olan gülenciler iyi bir atılım yapmadılarki biz onlara satalım.

Kapiş?

BeldeiTAYYIBe 12-07-2013 00:14

Alıntı:

BENHUR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041955)
başka dinlere inançlara böylesi yobazca bakış çok manalı
onlar müslüman değil
dünyada ki herkes müslüman olmak zorunda da değil
herkes kendi inancını üstün ve doğru bilir
tersine inansa zaten müslüman olur
ortalama zeka bile bunları anlayabilir

Elbetteki onlar musluman olmak zorunda degil nitekim dinde zorlama yoktur. Fakat sende onlarin misyonunun bir parcasi olmak zorunda degilsin.

Akbursa 12-07-2013 00:20

Benhur Hocam bırak sen bunlara bişey anlatamazsın. Bunlar At gözlüğü takıp geziyorlar.

Kendileri Ergenkoncuların iddaalarını sunuyorsunuz derler. Gelirler boy boy ergenekoncu ve dinsiz keferelerin kırpma videolarını paylaşmaktan hiç gocunmazlar.

Bi iftira attıkları kişinin sitesinde orjinal yazıyı okusalar da baksalar bişey anlıcaklar.

Gerçi bazılarının artık % 100 eminim ki hem algılama sorunsalları var hem de provakatörler.

Böyle tipler gezi olaylarında da vardı.

Bazıları tam ağız İshali olmuş. İçinde ne kadar pislik varsa kusuyor. Allah ıslah etsin.

Ve hala başbakanın papa münasebetine yorum yapamıyor.

Ekinoks 12-07-2013 00:27

Alıntı:

Akbursa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041962)
Benhur Hocam bırak sen bunlara bişey anlatamazsın. Bunlar At gözlüğü takıp geziyorlar.

Kendileri Ergenkoncuların iddaalarını sunuyorsunuz derler. Gelirler boy boy ergenekoncu ve dinsiz keferelerin kırpma videolarını paylaşmaktan hiç gocunmazlar.

Bi iftira attıkları kişinin sitesinde orjinal yazıyı okusalar da baksalar bişey anlıcaklar.

Gerçi bazılarının artık % 100 eminim ki hem algılama sorunsalları var hem de provakatörler.

Böyle tipler gezi olaylarında da vardı.

Bazıları tam ağız İshali olmuş. İçinde ne kadar pislik varsa kusuyor. Allah ıslah etsin.

Ve hala başbakanın papa münasebetine yorum yapamıyor.

Diyorum ya! Neredeyse ...

Akbursa 12-07-2013 00:29

"Muhammeden Resulullah demese de alır başıma koyarım"Çarpıtmasına Cevap

Fethullah Hocanın La İlahe İllallah Sözünün Perde Arkası

Akbursa 12-07-2013 00:31

Alıntı:

Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1041964)
Diyorum ya! Neredeyse ...

...

Mesaj editleyen ERtuğrul Hocam nerdesin? Senle aynı fikirde diye bu küfürbaza göz mü yumuyorsun?

All times are GMT +3. The time now is 10:51.