Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Dormen: Türbanlı tiyatrocu olmaz (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=17081)

fatih_44 12-28-2007 19:16

Dormen: Türbanlı tiyatrocu olmaz

Hülya Avşar'ın programına konuk olan tiyatrocu Haldun Dormen türbanlılardan tiyatrocu olamayacağını iddia etti. 'Rol uyduramam' diyen Dormen, bakın iddialarını neye dayandırdı:
http://image.haber7.com/haber/72851.jpg
Haldun Dormen, başörtülü hanımların tiyatroda oynayamayacağını söyledi. Hülya Avşar’ın programına konuk olan Haldun Dormen " başörtülü bir bayana eğitim verebilirim ama rolü ona uyduramam.

Başörtülü bir kadın tiyatro oyununda rol alamaz. Bana gelse belki anlatmaya çalışırım başörtüsünün gereksiz olduğunu . Başörtüsünü çıkartacak, yoksa ona başörtülü rol yazmam gerekecek. Rolü ona göre uyduramam, o role uysun. Girecekse başörtülü derse girecek, ama rol ne gerektiriyorsa onu yapacak." dedi.

kaynak haber7

Necip Fazil 12-28-2007 22:18

Doğrudur, başörtüsünü takan, başörtüsüne yakışır bir şekilde davranarak yerini bilmeli ... Serbestlik geldiği zaman olur olmaz heryere uzanacaklarsa, başötürüsü yasağında da hayır var demek gerekiyor.

VesseLam

Meftun 12-28-2007 22:21

[/quote]
Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Doğrudur, başörtüsünü takan, başörtüsüne yakışır bir şekilde davranarak yerini bilmeli ... Serbestlik geldiği zaman olur olmaz heryere uzanacaklarsa, başötürüsü yasağında da hayır var demek gerekiyor.

VesseLam

başörtüsü yasağında hayır var demek >:(
:-X :-X :-X

Necip Fazil 12-28-2007 22:24

" Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz kul azmadıkça " Mevlanın bir bildiği var ki bu belalar başımıza musallat oluyor ...

evet, özgürlüğü bulduk diye o örtünün değeri verilmeyecekse, bunda da bir hayır vardır !

VesseLam

AKMURAT 12-28-2007 22:26

Evet bende buna katiliyorum.Cunku tesetturlu bir bayan her rolu oynayamaz.(Inanclarina hakikaten bagli ise)Fakat egitim almak elbette ki en dogal hakki.Gider guzelce oyunculuk egitimini alir.Yalniz senaristler sirf o bayana gore ozel rol yazamaz bu cok sacma olur.Fakat soyle birsey var,tesetture uygun sahnelerde boyle bir oyuncu tercih edilebilir.Boyle bir oyuncu varsa tesetture uygun sahnelerde kesinlikle kullanilmalidir.Tutupta basi acik birini rol icabi kapatacagimiza,zaten tesetturlu olan birisini oynatmak daha iyi olur gibi geliyor bana. ;)

ak_mavish 12-28-2007 22:29

o örtünün değeri tiyatro oynamakla değizmez.nedense erkekler bu konuda pek dertli.arada bir size devredelim bu yasağı bakalım böyle şeyler denilince hoşunuza gidecek mi...

Necip Fazil 12-28-2007 22:31

Benimde anlamadığım mevzu, bayanlar sadece kendilerini mi bayan zannediyorlar? O dertlenen erkeklerin " bacıları " yokmudur acaba ? Yada burada yazılan yorumları şahısları için mi sanıyorlar ? Öyle bir düşünce varsa belirtmek isterim ki, kardeşim tabirini kullanmadığım hiçbir bayan şahsım için " bacı " sıfatına girmemektedir. Ben yorumları sadece kendime " bacı " bildiklerim için yazıyorum. O nedenle kimse üzerine alıp gocunmasın.

VesseLam

AKMURAT 12-28-2007 22:33

:)

ak_mavish 12-28-2007 22:33

çok güzel..

AkSa- 34 12-28-2007 22:34

kısacası dormen başörtülü tiyatroda görmek istemiyo.zaten akıllı bir başörtülü kardeşiminde senin tiyatronda işi olmaz ;)

Kırık_Çocuk 12-28-2007 22:39

yasak işte kardeşim..

Meftun 12-28-2007 22:41

Alıntı:

Benimde anlamadığım mevzu, bayanlar sadece kendilerini mi bayan zannediyorlar? O dertlenen erkeklerin " bacıları " yokmudur acaba ? Yada burada yazılan yorumları şahısları için mi sanıyorlar ? Öyle bir düşünce varsa belirtmek isterim ki, kardeşim tabirini kullanmadığım hiçbir bayan şahsım için " bacı " sıfatına girmemektedir. Ben yorumları sadece kendime " bacı " bildiklerim için yazıyorum. O nedenle kimse üzerine alıp gocunmasın.

VesseLam

siz ister bacı deyin ister demeyin ama bütün bayanlar bu İŞKENCEYİ çekiyor.. evet belki kul azmadıkça hak bela yazmazmış ama öyle cümleler kuruyorsunuz ki başörtülüler bişeyler yaptı işte Allah da ceza verdi gibi..yüreğiniz yanıyorsa 'bacı'larınızı kırarak söndürmeyin lütfen...

ayrıca AKSA aynen ben de git dormenin tiyatrosunda oyna demiyorum ama normal bir yerde uygun bir rolde neden olmasın..tiyatro oynamayın demenin sonu şiir de okumayın,konuşma da yapmayın sunum da yapmayın dizinizi kırın da oturuna kadar gitmez mi kardeşim?

Necip Fazil 12-28-2007 22:44

Benim bacılarım kırılmaz siz merak etmeyin. Onlar işkence çekiyorlarsa, karşılığını alacaklarını biliyorlar. Gerisinin ne çektiği kendisini alakadar eder. Yorumlarım da beni alaka etmeyen kesim için değildir.

VesseLam

ak_mavish 12-28-2007 22:49

necip fazıl iyi ki başbakan değilsiniz yoksa yanmıştık.sadece sevdiklerinizi mi düşünürsünüz?valla ben mini etek giydiği için ülkücüler tarafından hakarete maruz kalanlar için bile üzülüyorum.farklılıklar olur tabi.normaldir.saygımız sonsuz

anatolia 12-28-2007 22:52

Alıntı:

ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
necip fazıl iyi ki başbakan değilsiniz yoksa yanmıştık.sadece sevdiklerinizi mi düşünürsünüz?valla ben mini etek giydiği için ülkücüler tarafından hakarete maruz kalanlar için bile üzülüyorum.farklılıklar olur tabi.normaldir.saygımız sonsuz

;)bencede saygı en önemli şey herşeyi çözebilecek bi yaklaşım ama araki bulasın :(

Necip Fazil 12-28-2007 22:57

Benim neyi düşünüp, neyi düşünmeyeceğim kendimi alaka eder ... Başbakan değilim, söylediğiniz gibi ... Başbakan olacak kadar vijdanımda geniş değil ... O nedenle o sorumluluğu alanlara saygı duyuyorum, Allah c.c. yardımcıları olsun, bazı şeyleri aşmak için işledikleri günahlarıda mafiret buyursun ...

Siz benim düşüncelerime takıp kalmayın, hiçbirinde mana çıkaramazsınız. Biz diz kırıp evinde oturan hanımların anlayacağı dillerden biliriz. Bizide onlar anlasın yeter ;)

VesseLam

ak_mavish 12-28-2007 23:05

Alıntı:

Benim neyi düşünüp, neyi düşünmeyeceğim kendimi alaka eder ... Başbakan değilim, söylediğiniz gibi ... Başbakan olacak kadar vijdanımda geniş değil ... O nedenle o sorumluluğu alanlara saygı duyuyorum, Allah c.c. yardımcıları olsun, bazı şeyleri aşmak için işledikleri günahlarıda mafiret buyursun ...

Siz benim düşüncelerime takıp kalmayın, hiçbirinde mana çıkaramazsınız. Biz diz kırıp evinde oturan hanımların anlayacağı dillerden biliriz. Bizide onlar anlasın yeter ;)

VesseLam

necip fazıl bazen düşünüyorum da anlaşılması zor bir matematik teoremi gibisiniz...gerçekten takılıp kalmak konusunda haklısınız.bu tavsiyenize uyucam.ama işte insan bazen cevap vermeden duramıyor

Necip Fazil 12-28-2007 23:12

Aynı kafa yapısı içerisinde olmayanların, birbirlerini anlaması zordur elbet. Bende o nedenle sizler için yorumda bulunmuyorum. Yazdığım her kelime kendi değerlerime sahip çıkanlar içindir. Benim değerlerime sahip çıkıpta, benden ters bir kelime duyan olursa, karşıma dikilsin, sözleriminde muhatabı olsun. Geride kalanlara saygı gösteriyoruz zaten ... Bayanlar şöyle yapmasın, böyle etmesin de demiyoruz ... Ne halleri varsa görsünler. İster mitingden mitinge koşsunlar, ister iş-güç muhabbeti ile erkek - bayan muhabbetlerine dalsınlar, ister okul - kitap muhabbetine erkek arkadaşları ile ders çalışma moduna girsinler, ister tv ekranlarında yabancı erkekler ile evcilik oynasınlar ve bunları yapanlarda başörtülü olsun ... Saygım sonsuz, sevgim hiç ... Saygı boynumun borcu, sevgi gönlümün. Boynumun borcunu yerine getiriyorum gerisi benim bileceğim iş.

VesseLam

AkSa- 34 12-28-2007 23:14

başörtülü bir bayanın,herkesin izleyeceği tiyatro sahnesinde rol yapması hiç uygun olmaz.ya başörtünün hakkını versin yada tiyatronun.
başörtülü bir bayan gerkesiz işlerle uğraşıcana(tiyatro) evinde oturmalı imanlı ihlaslı vatansever evlatlar yetiştirmeli...son sözüm budur ister tasdik edilir,ister edinilmez... >:(

AkSa- 34 12-28-2007 23:19

Alıntı:

Aynı kafa yapısı içerisinde olmayanların, birbirlerini anlaması zordur elbet. Bende o nedenle sizler için yorumda bulunmuyorum. Yazdığım her kelime kendi değerlerime sahip çıkanlar içindir. Benim değerlerime sahip çıkıpta, benden ters bir kelime duyan olursa, karşıma dikilsin, sözleriminde muhatabı olsun. Geride kalanlara saygı gösteriyoruz zaten ... Bayanlar şöyle yapmasın, böyle etmesin de demiyoruz ... Ne halleri varsa görsünler. İster mitingden mitinge koşsunlar, ister iş-güç muhabbeti ile erkek - bayan muhabbetlerine dalsınlar, ister okul - kitap muhabbetine erkek arkadaşları ile ders çalışma moduna girsinler, ister tv ekranlarında yabancı erkekler ile evcilik oynasınlar ve bunları yapanlarda başörtülü olsun ... Saygım sonsuz, sevgim hiç ... Saygı boynumun borcu, sevgi gönlümün. Boynumun borcunu yerine getiriyorum gerisi benim bileceğim iş.

VesseLam

bu işi bende biliyorum.... altına bende müsade edersen üstadım imzamı atmak isterim....vesselam.

Necip Fazil 12-28-2007 23:22

Estagfurullah muhterem. EywAllah.

VesseLam

Mu-Alim 12-28-2007 23:39

Kim ne yaparsa yapsın,kimsenin hiçbir sebepten ötürü "şunu yapamazsın"lara maruz bırakılmasını kabul etmiyorum ben.Ha başörtülü tiyatro sahnesinde yer alır,yer almaz;ben bu konuda yorum yapabilecek durumda görmüyorum kendimi.Orası onun bileceği iş.Ama hiçbir "yapay yönetim"in hiç kimseye "sen şu özelliğinden dolayı şunu yapamazsın" demeye hakkı yoktur.

Mu-Alim 12-29-2007 00:36

Alıntı:

ozturks Nickli Üyeden Alıntı
baştan beri yorumları okudum necip fazıl adlı arkadaşımıza katılıyordum ama aktunahan arkadaşımızı okuyunca onun açıklamasıda mantıklı geldi.başörtülü bayanların tiyatro sahnesinde oynamasının yasaklanmasını söyleyecek kişi dormen değil daha doğru dürüst konuşamıyor bile o adam (sunuculuk yaptıgı bir dönemden gıcık olurum kendisine).bu zaten dinimizce yasak onamı laf düşüyor da böyle bi açıklama yapıyor burda başörtülüler bişey kaybetmedi o böyle dedi diye, sadece dormenin tarafını gördük bundan sonrada ona göre destek görür yada görmez....

eyvallah...

anatolia 12-29-2007 01:04

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Kim ne yaparsa yapsın,kimsenin hiçbir sebepten ötürü "şunu yapamazsın"lara maruz bırakılmasını kabul etmiyorum ben.Ha başörtülü tiyatro sahnesinde yer alır,yer almaz;ben bu konuda yorum yapabilecek durumda görmüyorum kendimi.Orası onun bileceği iş.Ama hiçbir "yapay yönetim"in hiç kimseye "sen şu özelliğinden dolayı şunu yapamazsın" demeye hakkı yoktur.

güzel bi bakış açısı ;)

AKMURAT 12-29-2007 01:36

Alıntı:

AkSa- 34 Nickli Üyeden Alıntı
başörtülü bir bayanın,herkesin izleyeceği tiyatro sahnesinde rol yapması hiç uygun olmaz.ya başörtünün hakkını versin yada tiyatronun.
başörtülü bir bayan gerkesiz işlerle uğraşıcana(tiyatro) evinde oturmalı imanlı ihlaslı vatansever evlatlar yetiştirmeli...son sözüm budur ister tasdik edilir,ister edinilmez... >:(

Tiyatro gereksiz bir is mi? >:( Evinde oturmaliymis benim Geometri ogretmenim bayan.(tesetturlu)Bircok tesetturlu arkadasim bacim universite okuyor.Senin zihniyetini anlayamadim.

ümitli_bekleyis 12-29-2007 01:53

Sanatçıların,tiyatrocuların bu konuda fikir beyan etmesi, sorulara cevap vermek zorunda hissetmesini çok garipsiyorum.Zaten anlamını kavratamadığımız durumlar yüzünden bu gibi konular gündeme geliyor.Bazılarınınn bunu fırsat bilip kullanması tiyatroyu da malzeme yapması çok kötü.Başörtülü biri ders almak isterse veririsin veya vermezsin,.Hangi oyuna dahil edip etmeyeceğin kişiyle alakalı bir durum.Kişi nasıl inanıyorsa öyle davranır.Zaten her başörtülü kız senden ders dilenmiyor.O gelenle senin aranda mevzu.Kişi kabul ederse yapar veya yapmaz.Bunu bu kadar büyütmenin manası ne ki :-\

Ama şöyle bir durum var sahnedeki bir insan gerçekten ilgi çektiği için (her türlü) ben kendim için konuşuyorum tiyatro eğitimi almam.Şahsi fikrim... (Genel olarak sahne sanatlarında böyle düşünüyorum )

Duygu'Seli~ 12-29-2007 04:58

Alıntı:

AKMURAT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Tiyatro gereksiz bir is mi? >:( Evinde oturmaliymis benim Geometri ogretmenim bayan.(tesetturlu)Bircok tesetturlu arkadasim bacim universite okuyor.Senin zihniyetini anlayamadim.

::) Tiyatronun bir kişiye dinen hiç bir faydası yoktur bence..Çok gerekli ve faydalı bir işte değildir..Geometri öğretmeninden bahsetmişsiniz..Bende öğretmenim..Öğretmek dini vecibelerine engel teşkil etmeyecekse(bayanlar için) eğer lüzumlu ve sevaptır..yani tiyatroyla öğretmenliği kıyaslamasak daha çok sevinirim.. ;)Ben tiyatro eğitimide görmüş bir insanım..Öğretmenlikle tiyatronun uzaktan yakından alakası yoktur..Misal ben ne kadar güzel ve iyi şeyler öğretmiş ve Allah'ın rızasını kazanmışsam Ahirette mükafatını alırım..ama güzel tiyatro oynadım,seyircileri eğlendirdim ve bunun karşılığında sadece alkış aldıysam Allah bunun için bana mükafat vermiyecektir.. ;) ;) Bir çok tesettürlü yada tesettürsüz bacımız elbette okuyor,okumalı..yani okumak ve öğretmek güzeldir..ama insana hem bu dünyada hemde öteki dünyada fayda sağlıyacaksa güzeldir..
Konu nereye geldi bakın Şu dormen yüzünden ;D oyuna gelmeyin kardeşler,böyle şahıslar gereksiz tartışmalar,polemikler yaratıp bizi birbirimiz arasında tartışmaya sürüklemek istiyorlar kanımca ;) işleri yok,o gereksiz şöhretlerine daha çok şöhret katıp gündeme gelmek istiyorlar..ne kadar çoğaldı anti dinciler ve anti hükümetçiler farkındamıyız acaba?Ülkeyi terketmek isteyenler mi,dine dil uzatanlar mı,güzel hükümetimizin güzel işlerine kulp takanlar mı..saysak yol olur..Bu densizde benim güzel dinimi bimeden,dinimin emrine gereksiz deme cüretinde bulunuyor.. >:( Neyse :-\

''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!''

mavera 12-29-2007 11:52

Arkadaslar Tunahan arkadasimizin dedigi gibi siz olayin basörtü kismina takildiginiz icin buradaki yazarin basörtülüleri üstü kapali dislamasi ve hor görmesini es gecmissiniz..
Basörtülülerin tiyatrolarda oynayip, oynamamasini ayrica tartisiriz ama burada haldun dormenin basörtüye ve basörtülüye bakis acisina bakar misiniz...
Dikkatinizi bir noktaya cekmek isterim basi örtülü kisilere dizilerde hep hizmetci rolleri verilmekte, basörtülü kisiler cahil, görgüsüz kisiler olarak gösterilmekte ve o kisi basini actigi anda hemen görgülü, egitimli ve cagdas birisi oluyor..
Bu zihniyeti dikkatinize sunmak istiyorum artik bu tabularin yikilma zamani gelmistir..ben basörtülü bayanlarin her alanda aktif olmasi taraftariyim..
Tabiki bu aktiflik dinimizin getirdigi cercevede ve edebiyle olmasi kaidesiyle bu olayin dini boyutunu bilare konusuruz ama o insanlari bu gibi sosyal ve toplumsal konulardan dislamak bu gibi alanlarda bir erkek hegomanyasi dogurmakla beraber yukarida örnekte oldugu gibi birilerinin at kosturma meydani olur..

ak_mavish 12-29-2007 11:57

zaten hiç bir başörtülünün bu adamın tiyatrosında oynamak isteğeceğini ya da bu işi yapmak isteyeceğini sanmıyorum.eğer böyle haberler yapılmaya başlandıysa bir şeyler değişiyor demektir.artık bizim de bu ülkede olduğumuzun farkındalar.ve sanırım telaş halindeler.yoksa dormen kim ki yorumlarına dikkat edelim.ne düşündüklerinin bir önemi yok.

mavera 12-29-2007 12:04

Alıntı:

ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
zaten hiç bir başörtülünün bu adamın tiyatrosında oynamak isteğeceğini ya da bu işi yapmak isteyeceğini sanmıyorum.eğer böyle haberler yapılmaya başlandıysa bir şeyler değişiyor demektir.artık bizim de bu ülkede olduğumuzun farkındalar.ve sanırım telaş halindeler.yoksa dormen kim ki yorumlarına dikkat edelim.ne düşündüklerinin bir önemi yok.

acikcasi bende olayin o yönüne dikkat cekmek istedim..arkadaslar bir özelestiri yapalim biz muhafazakarlar haramdir diyerek yillardir sanatin her alanindan uzak durmusuz ve bunun sonucunda sanat dünyasi resmen belli bir görüsün hegomanyasi altinda..
iste son günlerde bunlarin örneklerini sikca görüyoruz, burada tartisilmasi gereken bu zihniyetin eteklerinin neden tutustugudur ama bizler olayin basörtü yönüne takildik..
Zaten basörtüyü takan bir bayan herhalde nerede, nasil davranacagini az cok bilir o konunun üstünde durmaktansa bunlar neden son zamanlarda bu konularin üstüne egildi onu tartissak nasil olur..
son yillarda muhafazakarlarin sanat ve tv alanindaki gelisimi birilerini ziyadesiyel rahatsiz etmekde onun icin böyle populist cikislarla akli sira zihin bulandirmaktadirlar..

loneliness 12-29-2007 12:04

Başörtülü bayanlar her alanda aktif olmalı.. Evinde oturup kaldıkça bu ülkede başörtülüler daha çok zulüm çekecek.. Başörtülülerin giremediği yerleri başkaları ele geçirecek o zaman ne olması nı bekliyoruz ki asıl o zaman bu ülkede başörtünün serbest bırakılması nı bekleyemeyiz...

Bu gibi şahsiyetler meydanı boş buldukları sürece konuşacaklardır.. >:( >:(

ak_mavish 12-29-2007 12:20

ben bunların örneğini yaşıyorum.benim ki bir misal.çankaya gibi solcuların yoğunlukta oturduğu bir yerde oturuyorum.ve değişimi çok net bir şekilde görüyprum.önceden gerçekten abartmıyorum böcekmişsiniz gibi davranıyorlardı.en basiti otobüste lafı mutlaka başörtüye yada inşallah'a ya da selamünaleyküme getirirlerdi.dalga geçerlerdi.şimdi en azından dikkate alıyorlar.çok gülüyorum tabi bu hallerine.yani bizim varlığımızı kabullenmiş durumdalar...

susmakla geri çekilmekle hiç bir şey olmuyor.biz bir şeyler yaptıkça tutuşuyorlar.o yüzden bu haberler normal.ayrıca söylemeden yapamıyacağım kadınların da erkekler kadar aklı var.sadece erkeklerin çalışıp çalışmasıyla olmuyor bu işler..ben şahsen mümkün olan her yerde olmalıyız diye düşünüyorum.neden başörtülü biri haber bülteni sunmasın ki.aslında bu normal bir şey.

gerçekten ak parti hükümeti başarı sağladıkça bizlerin güveni artıyor.ve karşıdakiler de saçmalama kapasitelerini arttırmaya devam ediyorlar.

AKMURAT 12-29-2007 12:42

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

AKMURAT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

::) Tiyatronun bir kişiye dinen hiç bir faydası yoktur bence..Çok gerekli ve faydalı bir işte değildir..Geometri öğretmeninden bahsetmişsiniz..Bende öğretmenim..Öğretmek dini vecibelerine engel teşkil etmeyecekse(bayanlar için) eğer lüzumlu ve sevaptır..yani tiyatroyla öğretmenliği kıyaslamasak daha çok sevinirim.. ;)Ben tiyatro eğitimide görmüş bir insanım..Öğretmenlikle tiyatronun uzaktan yakından alakası yoktur..Misal ben ne kadar güzel ve iyi şeyler öğretmiş ve Allah'ın rızasını kazanmışsam Ahirette mükafatını alırım..ama güzel tiyatro oynadım,seyircileri eğlendirdim ve bunun karşılığında sadece alkış aldıysam Allah bunun için bana mükafat vermiyecektir.. ;) ;) Bir çok tesettürlü yada tesettürsüz bacımız elbette okuyor,okumalı..yani okumak ve öğretmek güzeldir..ama insana hem bu dünyada hemde öteki dünyada fayda sağlıyacaksa güzeldir..
Konu nereye geldi bakın Şu dormen yüzünden ;D oyuna gelmeyin kardeşler,böyle şahıslar gereksiz tartışmalar,polemikler yaratıp bizi birbirimiz arasında tartışmaya sürüklemek istiyorlar kanımca ;) işleri yok,o gereksiz şöhretlerine daha çok şöhret katıp gündeme gelmek istiyorlar..ne kadar çoğaldı anti dinciler ve anti hükümetçiler farkındamıyız acaba?Ülkeyi terketmek isteyenler mi,dine dil uzatanlar mı,güzel hükümetimizin güzel işlerine kulp takanlar mı..saysak yol olur..Bu densizde benim güzel dinimi bimeden,dinimin emrine gereksiz deme cüretinde bulunuyor.. >:( Neyse :-\

''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!''

Neden sahne sanatlarina bu sekilde bakiyorsunuz anlayamiyorum.Madem herkes boyle dusunuyor tek bir soz soylemek kaliyor o zaman geriye.SAMANYOLU TV,KANAL 7 bu kanallardaki diziler,filmlerde gereksiz o zaman.Hani oyunculuk gereksizmis ya ;) Sizin soyleminize gore boyle bence.Ama benim kendi penceremden baktigimda cok guzel isler bunlar.Sahne,oyunculuk,tiyatro vs.

AKMURAT 12-29-2007 12:44

Alıntı:

loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Başörtülü bayanlar her alanda aktif olmalı.. Evinde oturup kaldıkça bu ülkede başörtülüler daha çok zulüm çekecek.. Başörtülülerin giremediği yerleri başkaları ele geçirecek o zaman ne olması nı bekliyoruz ki asıl o zaman bu ülkede başörtünün serbest bırakılması nı bekleyemeyiz...

Bu gibi şahsiyetler meydanı boş buldukları sürece konuşacaklardır.. >:( >:(

Fikirlerini destekliyorum ;)
Evde oturmaliymis hih,ondan sonra iyice geriye gidelim ekonomik olarak. >:(

Kırık_Çocuk 12-29-2007 12:51

Bırakın etmeyi ucuz niyet sonucu pahalı patlayan diyet
anlat onlara bu memleket boş sepet Yetmemekte ihtiyaçlarım,bad-trip'e giderayak set çekerim ardıma...

Aldırmamak lazım çok da değerli bir insan değil sözü kaale alınacak

Esra KAÇ 12-29-2007 13:28

Kimse kimseye Başörtüsünden dolayı yasak koyamaz.
Burdaki konudan çıkarmamız gereken zaten budur.
Yani bir insanı başörtüsü takmış diyerek onu bazı şeylerden engellemek doğru değildir.
Zaten başını kapatan bir bayanda nasıl davranacağının bilincindedir.
Herkez kendine yakışanı yapmaya çalışır.
Ama konu başörtüsünden dolayı yasak olduğunda o zaman farklı şeyler ortaya çıkar.
Kimse başörtüsünde dolayı yada kıyafetinden dolayı bazı şeylerden yasaklanamaz.
Nasıl ki bu ülkede başı açık gezen insanlara herşey serbestse benim başı kapalı gezen kardeşlerimide herşey serbest olmalıdır.

Mu-Alim 12-30-2007 03:13

Sonuç olarak Haldun Dormen'i şiddetle kınıyor muyuz hep birlikte arkadaşlar?

tuğba61 12-30-2007 03:16

evet kesinliklee.. ::)

Necip Fazil 12-30-2007 03:25

Burada yazdıklarımız, Haldun Dormen'i savunduğumuz manasına gelmesin. Benim yapmak istediğim çuvaldızı kendimize batırmak. O kişinin bu söylemleri ne amaçla söylediği ortada ... Kendi aklınca, rengini belli ederek inançsızlar cephesinde yerini almıştır. Onun görüşleri ile hem fikir olmamızda söz konusu olamaz ...

Kınama meselesine geldiğimizde, inanın o kişi kınanmaya dahi layık olmayan, memlekette iki taşı üstüste koymamış bir insandır, Fazıl Say misali ... Acımak ve ezikliklerini seyretmek daha hoş olsa gerek ...

VesseLam

Mu-Alim 12-30-2007 03:26

Alıntı:

Burada yazdıklarımız, Haldun Dormen'i savunduğumuz manasına gelmesin. Benim yapmak istediğim çuvaldızı kendimize batırmak. O kişinin bu söylemleri ne amaçla söylediği ortada ... Kendi aklınca, rengini belli ederek inançsızlar cephesinde yerini almıştır. Onun görüşleri ile hem fikir olmamızda söz konusu olamaz ...

Kınama meselesine geldiğimizde, inanın o kişi kınanmaya dahi layık olmayan, memlekette iki taşı üstüste koymamış bir insandır, Fazıl Say misali ... Acımak ve ezikliklerini seyretmek daha hoş olsa gerek ...

VesseLam

Tamam,kınamaya layık görmeyenler de lütfen acımayı ihmal etmesin ;)

Eyvallah üstadım...

All times are GMT +3. The time now is 09:12.