![]() |
Dormen: Türbanlı tiyatrocu olmaz
Hülya Avşar'ın programına konuk olan tiyatrocu Haldun Dormen türbanlılardan tiyatrocu olamayacağını iddia etti. 'Rol uyduramam' diyen Dormen, bakın iddialarını neye dayandırdı:
http://image.haber7.com/haber/72851.jpg Haldun Dormen, başörtülü hanımların tiyatroda oynayamayacağını söyledi. Hülya Avşar’ın programına konuk olan Haldun Dormen " başörtülü bir bayana eğitim verebilirim ama rolü ona uyduramam. Başörtülü bir kadın tiyatro oyununda rol alamaz. Bana gelse belki anlatmaya çalışırım başörtüsünün gereksiz olduğunu . Başörtüsünü çıkartacak, yoksa ona başörtülü rol yazmam gerekecek. Rolü ona göre uyduramam, o role uysun. Girecekse başörtülü derse girecek, ama rol ne gerektiriyorsa onu yapacak." dedi. kaynak haber7 |
Doğrudur, başörtüsünü takan, başörtüsüne yakışır bir şekilde davranarak yerini bilmeli ... Serbestlik geldiği zaman olur olmaz heryere uzanacaklarsa, başötürüsü yasağında da hayır var demek gerekiyor.
VesseLam |
[/quote] Alıntı:
:-X :-X :-X |
" Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz kul azmadıkça " Mevlanın bir bildiği var ki bu belalar başımıza musallat oluyor ... evet, özgürlüğü bulduk diye o örtünün değeri verilmeyecekse, bunda da bir hayır vardır ! VesseLam |
Evet bende buna katiliyorum.Cunku tesetturlu bir bayan her rolu oynayamaz.(Inanclarina hakikaten bagli ise)Fakat egitim almak elbette ki en dogal hakki.Gider guzelce oyunculuk egitimini alir.Yalniz senaristler sirf o bayana gore ozel rol yazamaz bu cok sacma olur.Fakat soyle birsey var,tesetture uygun sahnelerde boyle bir oyuncu tercih edilebilir.Boyle bir oyuncu varsa tesetture uygun sahnelerde kesinlikle kullanilmalidir.Tutupta basi acik birini rol icabi kapatacagimiza,zaten tesetturlu olan birisini oynatmak daha iyi olur gibi geliyor bana. ;)
|
o örtünün değeri tiyatro oynamakla değizmez.nedense erkekler bu konuda pek dertli.arada bir size devredelim bu yasağı bakalım böyle şeyler denilince hoşunuza gidecek mi...
|
Benimde anlamadığım mevzu, bayanlar sadece kendilerini mi bayan zannediyorlar? O dertlenen erkeklerin " bacıları " yokmudur acaba ? Yada burada yazılan yorumları şahısları için mi sanıyorlar ? Öyle bir düşünce varsa belirtmek isterim ki, kardeşim tabirini kullanmadığım hiçbir bayan şahsım için " bacı " sıfatına girmemektedir. Ben yorumları sadece kendime " bacı " bildiklerim için yazıyorum. O nedenle kimse üzerine alıp gocunmasın.
VesseLam |
:)
|
çok güzel..
|
kısacası dormen başörtülü tiyatroda görmek istemiyo.zaten akıllı bir başörtülü kardeşiminde senin tiyatronda işi olmaz ;)
|
yasak işte kardeşim..
|
Alıntı:
ayrıca AKSA aynen ben de git dormenin tiyatrosunda oyna demiyorum ama normal bir yerde uygun bir rolde neden olmasın..tiyatro oynamayın demenin sonu şiir de okumayın,konuşma da yapmayın sunum da yapmayın dizinizi kırın da oturuna kadar gitmez mi kardeşim? |
Benim bacılarım kırılmaz siz merak etmeyin. Onlar işkence çekiyorlarsa, karşılığını alacaklarını biliyorlar. Gerisinin ne çektiği kendisini alakadar eder. Yorumlarım da beni alaka etmeyen kesim için değildir.
VesseLam |
necip fazıl iyi ki başbakan değilsiniz yoksa yanmıştık.sadece sevdiklerinizi mi düşünürsünüz?valla ben mini etek giydiği için ülkücüler tarafından hakarete maruz kalanlar için bile üzülüyorum.farklılıklar olur tabi.normaldir.saygımız sonsuz
|
Alıntı:
|
Benim neyi düşünüp, neyi düşünmeyeceğim kendimi alaka eder ... Başbakan değilim, söylediğiniz gibi ... Başbakan olacak kadar vijdanımda geniş değil ... O nedenle o sorumluluğu alanlara saygı duyuyorum, Allah c.c. yardımcıları olsun, bazı şeyleri aşmak için işledikleri günahlarıda mafiret buyursun ...
Siz benim düşüncelerime takıp kalmayın, hiçbirinde mana çıkaramazsınız. Biz diz kırıp evinde oturan hanımların anlayacağı dillerden biliriz. Bizide onlar anlasın yeter ;) VesseLam |
Alıntı:
necip fazıl bazen düşünüyorum da anlaşılması zor bir matematik teoremi gibisiniz...gerçekten takılıp kalmak konusunda haklısınız.bu tavsiyenize uyucam.ama işte insan bazen cevap vermeden duramıyor |
Aynı kafa yapısı içerisinde olmayanların, birbirlerini anlaması zordur elbet. Bende o nedenle sizler için yorumda bulunmuyorum. Yazdığım her kelime kendi değerlerime sahip çıkanlar içindir. Benim değerlerime sahip çıkıpta, benden ters bir kelime duyan olursa, karşıma dikilsin, sözleriminde muhatabı olsun. Geride kalanlara saygı gösteriyoruz zaten ... Bayanlar şöyle yapmasın, böyle etmesin de demiyoruz ... Ne halleri varsa görsünler. İster mitingden mitinge koşsunlar, ister iş-güç muhabbeti ile erkek - bayan muhabbetlerine dalsınlar, ister okul - kitap muhabbetine erkek arkadaşları ile ders çalışma moduna girsinler, ister tv ekranlarında yabancı erkekler ile evcilik oynasınlar ve bunları yapanlarda başörtülü olsun ... Saygım sonsuz, sevgim hiç ... Saygı boynumun borcu, sevgi gönlümün. Boynumun borcunu yerine getiriyorum gerisi benim bileceğim iş.
VesseLam |
başörtülü bir bayanın,herkesin izleyeceği tiyatro sahnesinde rol yapması hiç uygun olmaz.ya başörtünün hakkını versin yada tiyatronun.
başörtülü bir bayan gerkesiz işlerle uğraşıcana(tiyatro) evinde oturmalı imanlı ihlaslı vatansever evlatlar yetiştirmeli...son sözüm budur ister tasdik edilir,ister edinilmez... >:( |
Alıntı:
|
Estagfurullah muhterem. EywAllah.
VesseLam |
Kim ne yaparsa yapsın,kimsenin hiçbir sebepten ötürü "şunu yapamazsın"lara maruz bırakılmasını kabul etmiyorum ben.Ha başörtülü tiyatro sahnesinde yer alır,yer almaz;ben bu konuda yorum yapabilecek durumda görmüyorum kendimi.Orası onun bileceği iş.Ama hiçbir "yapay yönetim"in hiç kimseye "sen şu özelliğinden dolayı şunu yapamazsın" demeye hakkı yoktur.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sanatçıların,tiyatrocuların bu konuda fikir beyan etmesi, sorulara cevap vermek zorunda hissetmesini çok garipsiyorum.Zaten anlamını kavratamadığımız durumlar yüzünden bu gibi konular gündeme geliyor.Bazılarınınn bunu fırsat bilip kullanması tiyatroyu da malzeme yapması çok kötü.Başörtülü biri ders almak isterse veririsin veya vermezsin,.Hangi oyuna dahil edip etmeyeceğin kişiyle alakalı bir durum.Kişi nasıl inanıyorsa öyle davranır.Zaten her başörtülü kız senden ders dilenmiyor.O gelenle senin aranda mevzu.Kişi kabul ederse yapar veya yapmaz.Bunu bu kadar büyütmenin manası ne ki :-\
Ama şöyle bir durum var sahnedeki bir insan gerçekten ilgi çektiği için (her türlü) ben kendim için konuşuyorum tiyatro eğitimi almam.Şahsi fikrim... (Genel olarak sahne sanatlarında böyle düşünüyorum ) |
Alıntı:
Konu nereye geldi bakın Şu dormen yüzünden ;D oyuna gelmeyin kardeşler,böyle şahıslar gereksiz tartışmalar,polemikler yaratıp bizi birbirimiz arasında tartışmaya sürüklemek istiyorlar kanımca ;) işleri yok,o gereksiz şöhretlerine daha çok şöhret katıp gündeme gelmek istiyorlar..ne kadar çoğaldı anti dinciler ve anti hükümetçiler farkındamıyız acaba?Ülkeyi terketmek isteyenler mi,dine dil uzatanlar mı,güzel hükümetimizin güzel işlerine kulp takanlar mı..saysak yol olur..Bu densizde benim güzel dinimi bimeden,dinimin emrine gereksiz deme cüretinde bulunuyor.. >:( Neyse :-\ ''ŞEREFLE BİTİRİLMESİ GEREKEN EN AĞIR GÖREV HAYATTIR!!'' |
Arkadaslar Tunahan arkadasimizin dedigi gibi siz olayin basörtü kismina takildiginiz icin buradaki yazarin basörtülüleri üstü kapali dislamasi ve hor görmesini es gecmissiniz..
Basörtülülerin tiyatrolarda oynayip, oynamamasini ayrica tartisiriz ama burada haldun dormenin basörtüye ve basörtülüye bakis acisina bakar misiniz... Dikkatinizi bir noktaya cekmek isterim basi örtülü kisilere dizilerde hep hizmetci rolleri verilmekte, basörtülü kisiler cahil, görgüsüz kisiler olarak gösterilmekte ve o kisi basini actigi anda hemen görgülü, egitimli ve cagdas birisi oluyor.. Bu zihniyeti dikkatinize sunmak istiyorum artik bu tabularin yikilma zamani gelmistir..ben basörtülü bayanlarin her alanda aktif olmasi taraftariyim.. Tabiki bu aktiflik dinimizin getirdigi cercevede ve edebiyle olmasi kaidesiyle bu olayin dini boyutunu bilare konusuruz ama o insanlari bu gibi sosyal ve toplumsal konulardan dislamak bu gibi alanlarda bir erkek hegomanyasi dogurmakla beraber yukarida örnekte oldugu gibi birilerinin at kosturma meydani olur.. |
zaten hiç bir başörtülünün bu adamın tiyatrosında oynamak isteğeceğini ya da bu işi yapmak isteyeceğini sanmıyorum.eğer böyle haberler yapılmaya başlandıysa bir şeyler değişiyor demektir.artık bizim de bu ülkede olduğumuzun farkındalar.ve sanırım telaş halindeler.yoksa dormen kim ki yorumlarına dikkat edelim.ne düşündüklerinin bir önemi yok.
|
Alıntı:
iste son günlerde bunlarin örneklerini sikca görüyoruz, burada tartisilmasi gereken bu zihniyetin eteklerinin neden tutustugudur ama bizler olayin basörtü yönüne takildik.. Zaten basörtüyü takan bir bayan herhalde nerede, nasil davranacagini az cok bilir o konunun üstünde durmaktansa bunlar neden son zamanlarda bu konularin üstüne egildi onu tartissak nasil olur.. son yillarda muhafazakarlarin sanat ve tv alanindaki gelisimi birilerini ziyadesiyel rahatsiz etmekde onun icin böyle populist cikislarla akli sira zihin bulandirmaktadirlar.. |
Başörtülü bayanlar her alanda aktif olmalı.. Evinde oturup kaldıkça bu ülkede başörtülüler daha çok zulüm çekecek.. Başörtülülerin giremediği yerleri başkaları ele geçirecek o zaman ne olması nı bekliyoruz ki asıl o zaman bu ülkede başörtünün serbest bırakılması nı bekleyemeyiz...
Bu gibi şahsiyetler meydanı boş buldukları sürece konuşacaklardır.. >:( >:( |
ben bunların örneğini yaşıyorum.benim ki bir misal.çankaya gibi solcuların yoğunlukta oturduğu bir yerde oturuyorum.ve değişimi çok net bir şekilde görüyprum.önceden gerçekten abartmıyorum böcekmişsiniz gibi davranıyorlardı.en basiti otobüste lafı mutlaka başörtüye yada inşallah'a ya da selamünaleyküme getirirlerdi.dalga geçerlerdi.şimdi en azından dikkate alıyorlar.çok gülüyorum tabi bu hallerine.yani bizim varlığımızı kabullenmiş durumdalar...
susmakla geri çekilmekle hiç bir şey olmuyor.biz bir şeyler yaptıkça tutuşuyorlar.o yüzden bu haberler normal.ayrıca söylemeden yapamıyacağım kadınların da erkekler kadar aklı var.sadece erkeklerin çalışıp çalışmasıyla olmuyor bu işler..ben şahsen mümkün olan her yerde olmalıyız diye düşünüyorum.neden başörtülü biri haber bülteni sunmasın ki.aslında bu normal bir şey. gerçekten ak parti hükümeti başarı sağladıkça bizlerin güveni artıyor.ve karşıdakiler de saçmalama kapasitelerini arttırmaya devam ediyorlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evde oturmaliymis hih,ondan sonra iyice geriye gidelim ekonomik olarak. >:( |
Bırakın etmeyi ucuz niyet sonucu pahalı patlayan diyet
anlat onlara bu memleket boş sepet Yetmemekte ihtiyaçlarım,bad-trip'e giderayak set çekerim ardıma... Aldırmamak lazım çok da değerli bir insan değil sözü kaale alınacak |
Kimse kimseye Başörtüsünden dolayı yasak koyamaz.
Burdaki konudan çıkarmamız gereken zaten budur. Yani bir insanı başörtüsü takmış diyerek onu bazı şeylerden engellemek doğru değildir. Zaten başını kapatan bir bayanda nasıl davranacağının bilincindedir. Herkez kendine yakışanı yapmaya çalışır. Ama konu başörtüsünden dolayı yasak olduğunda o zaman farklı şeyler ortaya çıkar. Kimse başörtüsünde dolayı yada kıyafetinden dolayı bazı şeylerden yasaklanamaz. Nasıl ki bu ülkede başı açık gezen insanlara herşey serbestse benim başı kapalı gezen kardeşlerimide herşey serbest olmalıdır. |
Sonuç olarak Haldun Dormen'i şiddetle kınıyor muyuz hep birlikte arkadaşlar?
|
evet kesinliklee.. ::)
|
Burada yazdıklarımız, Haldun Dormen'i savunduğumuz manasına gelmesin. Benim yapmak istediğim çuvaldızı kendimize batırmak. O kişinin bu söylemleri ne amaçla söylediği ortada ... Kendi aklınca, rengini belli ederek inançsızlar cephesinde yerini almıştır. Onun görüşleri ile hem fikir olmamızda söz konusu olamaz ...
Kınama meselesine geldiğimizde, inanın o kişi kınanmaya dahi layık olmayan, memlekette iki taşı üstüste koymamış bir insandır, Fazıl Say misali ... Acımak ve ezikliklerini seyretmek daha hoş olsa gerek ... VesseLam |
Alıntı:
Eyvallah üstadım... |
| All times are GMT +3. The time now is 09:12. |