![]() |
SONAR'a Göre AK Parti'nin Oyu % 37. AK Parti % 50 Civarında Oy Alırsa Dükkânı Kapatın
|
Ey SONAR! Kasım 2014 itibariyle AK Parti'nin % 40'nın altına düştüğünü iddia ediyorsun. Eğer muhtemelen Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimde AK Parti, % 50 civarında bir oy alırsa, mesela % 50, % 51 ya da % 52 oranında oy alırsa artık bu işi yapmayın, dükkânı kapatarak kamuoyu araştırması yapma, anketçilik yapma işine son verin!
|
bu adam chp li olduğunu gizlemiyor zaten..
ama hükümetin son dönemde pkk ya karşı verdiği tavizler oy kaybına sebep olabilir. şahsen ben kobanî'de yaralanan pkk'lı teröristlerin Türkiye'de tedavi edilmesini , kobani'deki PKK'ya silah ve lojistik destek sağlanmasını hazmedemiyorum. |
Alıntı:
AK Parti'nin oyunun % 40'ın altına düştüğünü söylüyor yaa! İnsanlar bu kadar kolay mı parti değiştiriyorlar?! Hadi benim gibi kararlı ve koyu AK Partili seçmenler oylarını kolay kolay değiştirmezler de, AK Parti'yle bağlılığı sıkı olmayan seçmenler de durup dururken oylarını bu kadar büyük oranda niye değiştirsinler?! AK Parti'nin son genel seçim oyu % 50'dir ve AK Parti'nin mevcut oyu da 2-3 puan aşağı 2-3 puan yukarı yine % 50'ler civarındadır. Ülkemizde ekonomik kriz olsa diyeceğim ki, ha tamam ekonomik kriz var ve bu yüzden AK Parti'nin oyu % 40'ın altına düştü -2008 Dünya Ekonomik Krizi sonrasında 2009 Yerel Seçiminde AK Parti'nin oyunun % 38'e düştüğü gibi-. Oysa ekonomimiz iyi gidiyor maşaallah ve AK Parti'nin oylarını büyük çapta düşürebilecek herhangi bir gelişme de olmadı hamdolsun. |
Bunu eğer Hakan Bayrakçı söylemişse kimsenin bu söylemi hemen geçiştirmemesi gerektiğini söylerim.
Bu adam açık açık siyasi görüşlerini açıklıyor fakat siyasi çizgisi ile işini asla karıştırmıyor. En çok küfür yediği insanlar CHP'liler olmuştur çünkü her seçim öncesi anket sonuçlarını CHP'ye zarar vereceğini bilmesine rağmen açıklamıştır. Ve şu anda SONAR Türkiye'nin en iyi anket kurumudur. Yani en fazla bir puan ya oynuyor ya oynamıyor. Ve son seçimlerde de Bayrakçı'nın SONAR'ı rekor kırmıştır. Net biliyor seçim sonuçlarını. O yüzden AKP 2015'te %40'ın altında oy alacak diyorsa korkun. Ben o %10 eksilen zümrenin içindeyim. CB seçimlerinde Erdoğan'a oy attım, son genel seçimde de AKP'ye oy attım fakat artık rahatsız olduğum için tepki olarak İstanbul seçimlerinde Sarıgül'e oy attım, Kadıköy'de AKP'ye attım. Ama bundan sonra AKP'ye oy atmayı düşünmüyorum. Her partideki oy oranları o partilerde betonlaşmış değildir. Betonlaşmış olanlar vardır ama azınlıktır. Oylar kayabilir. Zaten özellikle partilere değil liderlere oy atılır. Erdoğan'ın zaferi AKP'nin hezimetidir bu yüzden de CB seçimlerinde. Yeni partilere bu manada gerek yoktur sadece yeni insanlara ihtiyaç vardır. SONAR anket seçimlerinde eğer Anadolu Partisi AKP'nin 12 senede değiştirmediği anti-demokratik %10 barajına yetişirse ANAPARTİ'ye yani Emine Ülker Tarhan'a oy atacağım. Yeni bir merkez parti olma iddiasında bir umut olmuştur ANAPARTİ. MHP'yi düşünüyordum ama vazgeçtim ve bu partinin bir umut yarattığını düşünüyorum. Ayrıca korkuların da lüzumu yoktur. İslam davası denilerek dinimizin kirletildiğini düşünüyorum. Saraylar, araçlar, uçaklar, gemiler, paralar, rantlar, vs. ile dinimizi yan yana getirenlerden tiksindim. Ve diktatörlüğe de bir gidiş var. Bunun bitmesi lazım. Korkuların lüzumu yok çünkü bu saatten sonra artık herkes milletimizi anlamıştır. Kimse kimsenin başörtüsüne, inancına, kültürüne, etnik kökenine, diline karışmaz, karışamaz ve karıştığı an zaten milletimiz onları seçmez. Bu yüzden ANAPARTİ bir umuttur. %10 barajını aşarsa bu parti otomatikman 60 mebus alıyor ve AKP'nin tek başına iktidarı imkansız hale geliyor. Yani CHP, MHP, HDP gibi partilerin iktidarı hayaldir ve AKP'nin tek başına iktidarını engelleyecek tek olanak da bir partinin barajı aşmasıdır. Baraj aşıldığı anda koalisyon hükumeti mümkün olacaktır ancak. Bu millet kukla başbakan sevmez. Bu çok açık. Parti başında Erdoğan'ın olmaması, Kobani, saraylar, vs. gibi birçok olaydan dolayı halk bıkmıştır ve bu yüzden AKP oy kaybetmiştir. Kukla başbakanla da bu işin yürümeyeceği tarihimizden bellidir. Bakın ANAP'lı Turgut Özal örneğine. Özal cumhurbaşkanı oldu, arkasına bir kukla başbakan bıraktı, sonra ANAP eridi gitti; sonradan DP olan DYP ile birleşti ve şimdi adını duyan yok. Özal CB olunca ANAP nasıl eridi ise Erdoğan CB olduğundan aynen AKP de bu yolla eriyor. Sadece bundan dolayı değil. Özalsız ANAP sendromu gibi AKP uzayan iktidarın yozlaşması sendromuna da tutulmuştur ve buna da örnek DP'dir. DP büyük hizmetler verdi fakat maalesef halk kutuplaştı. Darbecilere elbette lanet olsun fakat öz eleştiri de ŞART!!!! |
Ben Kobani olaylarından dolayı hükümete tepkiliyim. ama yarın bir seçim olursa yine de AK Parti'ye veririm oyumu.
Ayrıca Hemşerim Davutoğlu'nun şahsına (dışişleri bakanlığı döneminden kaynaklanan) bir sevgim ve sempatim de var. AK PARTİ'nin Suriye politikası (her ne kadar birçok yanlışı ve eksiği olsa da) Türkiye'deki partiler içinde en iyisidir. Şunu da belirteyim ki; İslam'a düşmanlığıyla tanınan laikçi Emine Ülker Tarhan'ın partisi yüzde 10 barajına yaklaşsa bile CHP'li Hakan Bayrakçı'nın SONAR'ı CHP'nin oyları bölünmesin diye onu daha da alçak gösterir diye düşünüyorum. |
Dediğim gibi Hakan Bayrakçı'nın oy üzerinde oynama yapmayacağını düşünüyorum CHP'lilerden o kadar küfür ve saldırı yemiş olmasına rağmen.
ANAPARTİ (Anadolu Partisi) ise işin ciddiyetinin bildiğinden siyasi yelpazede merkezde duruyor. Sivri yönlerini törpülemiş vaziyette. Eski DYP, ANAP, vs. gibi her partiden katılan var ANAPARTİ'ye. Yeni bir heyecan, yeni bir umut, yeni bir adım olabilmesi için merkez parti olmasından başka çaresi yok zaten. Ama dediğim gibi sadece parti ve çizgisi önemli değil, aynı zamanda siyasetçi de önemli. Yoksa 90 küsur parti var ortada. Bunlardan bir cacık olmuyor. Emine Ülker Tarhan nezaketi, demokratlığı ve kucaklayıcılığı ile ve aynı zamanda kadın olduğu için kadın haklarına da önem verecektir, yeni bir umuttur. Siyasetteki tıkanıklığı açabilecek potansiyeli ve heyecanı var. Din, mezhep, vs. gibi ayrımcılıklarını ve düşmanlıklarını ben görmedim, o yüzden o konuda bir şey diyemem. Ha ulusalcı, solcu diye de insanları genelleyemem çünkü inançlı ya da inançsız olup saygılı çok ulusalcı, solcu insan da var. Çevremize bakmak yeterli bu insanları görmek için. Kötüye bakıp da herkesi genellemek kadar cahilane bir tavır olamaz. Ama dediğim gibi merkez parti olma iddiasında olan bir kere kucaklayıcı olmak durumunda tüm Anadolu insanını ve dine, inanca saygılı olmak durumunda. İslamcılık oynayıp malı götüren çok ama sistemin narinliğinden nedense bu insanlara dokunulamıyor, şimdi de medya yasağı gelmiş artık haberi de yapılamayacak. Yani İslamcılık deyip de şerefsizlik yapanları destekleyeceğime bu saatten sonra samimi olup dini serbest bırakanları desteklerim, İslamcı olması şart değil, inançlarla uğraşmasın yeter çünkü münafıklık daha beterdir, cehennemin en alt katı onlara aittir. |
|
|
2015 Genel Seçiminde AK Parti % 50, % 51 ya da % 52 oranında oy alırsa SONAR'ı kapatacak mısınız Hakan bey? Eğer genel seçimde böyle bir sonuç ortaya çıkarsa, AK Parti'nin % 40'ın altına düştüğünü açıkladığınız için SONAR'ı kapatmanız gerekir ve 2015 Genel Seçiminde AK Parti'nin % 50, % 51 ya da % 52 oranında oy alması durumda SONAR'ı kapatmalısınız.
|
Kendisi twitter'dan cevap yazıyor. Buradan sorunuzu görmez. Oradan kendisine bu soruyu sorun, sonra da cevap gelince haber verin cevabını okuyalım.
|
Alıntı:
|
Boş ver tabii ya. SONAR AKP %40 altında diyorsa %99 doğru söylüyordur çünkü tüm seçimleri bilip 2011 genel seçiminde de rekor kıran anket şirketi SONAR'dır.
Daha önceleri yalan söylese idi zaten SONAR bu kadar güvenilir ve metedilir olmazdı. Ama CHPliler ve AKPlilerce saygı gören bir şirket olmasını da buna borçlu. Eğer AKP %42, 45 ya da 50 alırsa SONAR'ın kendisini kapatmasına lüzum yok, onlarca anket şirketinden biri olur sadece, bu da bitmesi için yeterli zaten, kapanmış gibi olur. Ama dediğim gibi her seçimde güvenilirliğine güvenilirlik katarak Türkiye'nin en güvenilir, sağlam, birinci anket şirketi olmuştur SONAR. Kısaca SONAR AKP %40 altında oy alacak diyorsa korkun, o kadar ;D |
Alıntı:
AK Parti, 2015 Genel Seçiminde değil % 40'ın altında, % 0 oy alsa bile zerrece korkulacak bir şey yoktur. Çünkü başardık hamdolsun. AK Parti olarak; en iyi, en doğru ve en başarılı siyasi parti olduk şükürler olsun. AK Parti olarak, 1908 yılından 2014 yılına kadar iktidar olmuş olan tüm siyasi partiler arasında Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne açık ara en çok hizmet etmiş olan en iyi ve en başarılı siyasi yine biz olduk. Ve bütün bu özelliklerimizle Türk Siyasi Tarihi'nin en efsane siyasi partisi olduk. Evet, 2015 Genel Seçiminde % 0 oy alsak bile gam yok; çünkü başardık hamdolsun.http://s25.postimg.org/ffhqd73x7/Ba_...n_Smiley_1.gif |
Alıntı:
Sizin gibi düşünen insanlar yoktur demiyorum; elbette vardır. Daha önce AK Parti'ye oy vermiş, ama 2015 Genel Seçiminde AK Parti'ye oy vermeyecek olan çok sayıda insan vardır; ama böyle düşünen seçmenlerin oranının büyük miktarlara varmadığı kanaatindeyim. Çünkü AK Parti mevcut doğru çizgisini korumakta ve o doğru çizgisi üzerinde siyaset yapmakta ve ekonomiyi de iyi götürmektedir şükürler olsun. Eğer AK Parti'nin siyasi çizgisinde kırılma yaşanırsa ve / veya ekonomide işler iyiye gitmeyip kriz ortamı oluşursa, işte o zaman sizin gibi düşünen insanların sayısının çokça artmasıyla o seçmenler AK Parti'nin iktidardan düşmesine neden olabilirler. Ama üzgün değilim ki böyle bir tablo yok.:olmaz: |
|
30 Mart seçimi Antalya anketinde AK Parti: %29,8 CHP:%41,2 sonuçu SONAR tarafından mı bulunmuştu, parasıyla sipariş miydi? https://twitter.com/AKKULIS/status/538095740837724161 |
|
|
|
CHP'ye yakın Sonar'ın anketine göre AK Parti eridi
http://s25.postimg.org/4ayiu080v/sonar_in_anketi_1.jpg http://s25.postimg.org/cuhwrrgdb/sonar_in_anketi_2.jpg CHP'ye yakın anket şirketi olan SONAR, 26 ilde 3.025 kişiyle yüz yüze görüşerek 'Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?' sorusuna yanıt aradı. Yıllardır CHP seçmenine şirin gözükmek için "AK Parti oy kaybediyor, CHP yükseliyor" anketlerine imza atan SONAR, 2015 genel seçimleri öncesi bir anket daha yayınladı. "AK PARTİ 12 PUAN BİRDEN KAYBETTİ" Ankette yer alan verilere göre, 2011 yılında % 50 oy alarak üçüncü kez iktidar olan AK Parti, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturarak partisine veda eden Tayyip Erdoğan’dan sonra büyük oy kaybetti. 12 yıllık süreçte ilk kez % 40 desteğinin altına inen AK Parti'de oylar % 37 civarına kadar düştü. Kaynak En Son Haber 28.11.2014 |
SONAR'ın bu anketi doğruysa deprem yaratır
http://s25.postimg.org/bgq9wgh3z/sonar_in_anketi_1.jpg SONAR'ın yaptığı son genel seçim anketine göre AK Parti dışındaki tüm partiler oylarını artırırken iktidar partisinde kayıp var, anketteki sürpriz ise Emine Ülke Tarhan. SONAR araştırma şirketinin 2015 yılı genel seçimlerine dönük olarak hazırladığı anket bomba etkisi yaratacak. Ankete göre AK Parti bu oy oranında kalırsa Haziran seçimlerinde tek başına iktidara gelemeyecek. Anketteki asıl sürpriz ise yeni parti kuran Emine Ülke Tarhan oldu. SONAR'ın yüz yüze yaptığı anket 3.025 kişiyle yapıldı. İstanbul'dan Erzurum'a kadar 26 il ve 30 köyde yapılan anketin sonuçları hayli çarpıcı. SADECE AK PARTİ OYLARI DÜŞÜŞTE Anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oy kaybettiği gözlenirken diğer bütün partilerin oy oranını arttırdığı görünüyor. Anketteki kehanet tutarsa 2015 yılında yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekilliğini elde etmesi mümkün olmuyor. http://s25.postimg.org/vcm9bzy5b/sonar_in_anketi_2.png ANKETTEKİ BOMBA Anketin sürprizi de Emine Ülke Tarhan oldu. CHP'den istifa ederek Anadolu Partisi'ni kuran Tarhan, bu pazar seçim olsa % 8 civarında oy alma potansiyeline sahip. Ancak bu oran kararsızlar dağıtıldığında ortaya çıkıyor. Anadolu Partisi'nin ham oy oranı ise % 7,50 civarında görünüyor. 2015'TE KOALİSYON İHTİMALİ AK Parti anketteki oy oranında kaldığı taktirde ve Anadolu Partisi'nin barajı geçmesi halinde CHP + MHP + ANA PARTİ'nin çıkaracağı toplam milletvekili sayısının 300'e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümeti kurulması gündeme gelecek. KARARSIZLARIN OYU DAĞITILINCA SONAR anketinde kararsızların oyları partilere dağıtıldığında çıkan sonuç ise şöyle... http://s25.postimg.org/fsevlgo0v/sonar_in_anketi_3.png Kaynak İnternet Haber 28.11.2014 |
SONAR'ın anketine göre AK Parti'nin oy oranı % 37'ymiş! Peh! AK Parti, 1929 Dünya Ekonomik Krizinden sonra dünyanın görmüş olduğu en büyük ekonomik kriz olan 2008 Dünya Ekonomik Krizinden sonra 2009 yılında yapılan yerel seçimde bile % 38 oranında oy aldı. Ülkemizde ekonomik kriz yokken, ekonomide işler iyi giderken, % 3 - % 4 civarında ekonomik büyümemiz varken AK Parti'nin oyunun bu kadar yüksek oranda düşeceğine hiç ihtimal vermiyorum.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın oyunu % 57 oranında tahmin eden KONDA, Erdoğan % 52 oranında oy alınca çok mahçup olmuş ve kamuoyundan özür dilemişti. Eğer AK Parti, 2015 Genel Seçiminde % 50, % 51 ya da % 52 oranında oy alırsa anketinizdeki yanılgı 13-14-15 puan kadar yüksek rakamlarda olacak ve böyle bir sonuç ortaya çıkarsa sizi ve SONAR'ı özür bile kurtaramaz Hakan bey. Ve böyle bir sonuç ortaya çıkarsa artık anketçilik falan yapmayın. |
Sağda solda yalan yanlış kaynaklar olabilir ama ben önceden zamanında takip ettiğim için gözümle gördüğüme inanıyorum. Cumhurbaşkanlığını ve ondan önceki seçimi bir puan oynayarak bilmişti. 2011 seçiminde de Türkiye'de rekor kırmıştı. En çok seçimleri tutturan şirket olarak aklımda kaldığı için de güveniyorum, he 2015 seçiminde çuvallarsa o zaman bir daha dönüp de bakmam bu şirkete ama bugüne kadar kendisini ispatlamıştır.
Erdoğan nasıl babamın oğlu değil ise, Bayrakçı da babamın oğlu değildir. Sadece samimi olarak doğru gördüğüm şeyleri söylüyorum ve SONAR güvenilirdir. Bu arada şunu da çok önceden öğrendim, babanın oğlu bile olsa sadece onun dediklerine bakmayacak karşıt görüşleri de dinleyeceksin. Sadece SÖZCÜ okursan nasıl beynin yıkanırsa sadece AKİT okuyup Erdoğan'ı dinlersen de o kadar beynin yıkanır. Zıt görüşleri takip edip kendi dengeni, şahsiyeti, görüşlerini korumak, dengelemek lazım aksi halde kişinin şirazesi kayar ve ruhunu bir görüşe satmış olur farkına varmadan. Fakat particilik, adamcılık, tek görüşçülük benim midemi bulandırıp vicdanım buna el vermediği için ister istemez zıt görüşlerle kendini dengelemeyenlerin görüşlerinden de tiksinti geliyor. GS klubünü tutarım ama "biz şöyleyiz biz böyleyiz" ya da bir partiye oy atarım ama "biz iyi yere geldik, vs." gibi sözlerle asla konuşmam. Adam sorarlar ulan sen o klüpte, partide mi çalıştın, oradan maaş mı alıyorsun. Hem orada çalışma hem maaş alma, sadece bir oy ver, sanki babasının oğlu gibi bir böbürlenme kibirlenme, ağlanacak hale gülünen bir durum yani... Şahsiyetsiz insanların içlerindeki psikolojik boşluğu doldurma taktiğidir bu tür bayrakların altına saklanıp kraldan fazla kralcı olmak. Bu tür psikolojik boşluklar sonucu kendini bir görüş, ideoloji ile özdeşleştirmek BENLİĞİNİ bu tür şeyler zannetmek... Ve doyumunu bu tür toplumsal şeylerle, başarılarla sağlamak... İşte yalnız insanların durumu budur.... Topluluk halinde güçlü olabilen zavallı koyunlar. Baba figürü arayan ezik insanlar vaziyeti! Birey olamayan insanların hali... Maalesef demokrasi de bireylerle sağlanabilen bir şey. Birey olamayan eziklerin durumu özgüveni toplumsallaşmada arar ve o topluluk da güçlü bir baba figürü arar. Türk milleti bu psikolojiden kurtulmadıkça Atatürk'lerden, Erdoğan'lardan da kurtulamaz. Yine uzun gittim. Neyse. Olay bundan ibarettir işte. * Gelelim SONAR anketine: AKP %37 CHP %27 MHP %17 ANAPARTİ %8 HDP %6 (hatırladığım kadarıyla) Kukla başbakan ve Kobane olaylarında teröristlere yardım durumundan dolayı baya bir oy MHP'ye kaymış. Zaten bekleniyordu. Hem bu tür olaylarla MHP'ye kayan oylar ve de Davutoğlu'nu restini görüp Dersim'e babalar gibi gitmesi ve aynı sözlerini orada da konuşması ile Bahçeli erkek adam olduğunu kanıtladı. T.C.'nin kötü gün dostudur diye söylerim aylardır. Hem kötü gün dostu hem de erkek adam imiş. Ve ANAPARTİ! 6 ayda 2 puan daha toplarsa ANAPARTİ mecliste. |
Tarhan, AK Parti'yi iktidardan düşürdü! CHP’den istifa ederek Anaparti’yi kuran Emine Ülker Tarhan, CHP’ye yakınlığı ile bilenen SONAR'ın anketine göre bugün seçim olsa yüzde 8.04 oy alıyor. Şirkete göre Anaparti barajı aşarsa AK Parti iktidar olamıyor ve Emine Ülker Tarhan'ın içinden koptuğu CHP de hiç oy kaybetmiyor. ERSİN ÇELİK 03.55 , 28 KASIM 2014 YENİ ŞAFAK CHP’den istifa eden Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu Anadolu Partisi'nin (Anaparti) SONAR’ın anketine göre bugün seçim olsa yüzde 8,04 oy alması bekleniyor. CHP'yi bölmüyor İP'e dokunmuyor CHP’ye yakınlığı ile bilinen Hakan Bayrakçı’nın şirteki SONAR’ın verilerine göre Anaparti’nin oylarının kaynağı ise Tarhan'ın istifa ettiği CHP değil de AK Parti. Ankete göre; AK Parti yüzde 37.17, CHP yüzde 27.13, MHP yüzde 17.13, Anaparti yüzde 8.04, HDP-BDP yüzde 6.69 ve İP yüzde 2.34 oranların oy alacak. Bu sonuçlara bakılırsa Emine Ülker Tarhan parti kurarak içinden koptuğu CHP’yi bölmediği gibi çizgi olarak yakın olduğu İşçi Partisi’ne de zarar vermiyor. Anaparti oylarını AK Parti’den almış görünse de SONAR analizinde, “Anaparti sandığa küskün seçmeni aktivite etti” yorumu yapıldı. AK Parti'siz senaryo da hazır CHP’ye yakınlığı ile anılan şirketin analizinde seçim sonrası olası senaryo da oluşturulmuş durumda. CHP, MHP ve barajı aşması halinde Anaparti üçlüsü koalisyon hükümeti kurabiliyorlar. AK Parti ise en fazla 276 milletvekili çıkarabileceği için tek başına iktidar olamıyor. SONAR’ın 2015 senaryosu şöyle: “2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bu veya buna benzer bir sonuç ortaya çıktığında AKP’nin tek başına iktidar sayısı olan 276 milletvekili sayısına ulaşamadığı bir tablo ortaya çıkacak. Tarhan’ın Anadolu Partisi’nin barajı geçmesi halinde ise CHP, MHP ve Anadolu Partisi’nin çıkaracağı toplam milletvekili sayısı 300’e yaklaşması ve üçlü bir koalisyon hükümetinin kurulabileceği belirtildi.” |
Bu işin içinde bir çapanoğlu olabilir dikkat. :)
|
Alıntı:
|
CHP anketçisi Sonar, AK Parti eriyor diyor
http://s25.postimg.org/x9ysdg2ov/sonar.jpg Tahmin ettiği hemen hiçbir seçim sonucu tutmayan Sonar'ın son kehaneti: AK Parti eriyor, CHP yükseliyor. 5 yıldır 9 seçimin 9'unu da tutturamayan, son olarak çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çuvallayarak şimşekleri üzerine çeken Sonar yine anket yaptı. SONAR: "HALK İKTİDARA GÜVENMİYOR" Güvenilir kurumlarla birlikte halkın oy vereceği partiyi de soran Sonar'a göre halkın % 56'sı AK Parti iktidarına güvenmiyor. En güvenilir kurum TSK, ikinci sırada ise Cumhurbaşkanlığı geliyor. http://s25.postimg.org/48ug41i8v/sonar_anketi.jpg "AK PARTİ ERİDİ, CHP OYLARI PATLAMA YAPTI" Aynı ankete göre AK Parti'nin oy oranları da hızlı bir biçimde eriyor. % 38,1'e kadar düşen AK Parti'yi, ikinci sırada % 27,8 ile CHP izliyor. Sonar'a göre CHP bir önceki seçimlere göre yükselişte ve aralarındaki fark yalnızca % 10,3. Yine aynı ankette % 8,2 ile BDP'nin (yeni versiyonu HDP) baraj altında kaldığı MHP'nin ise % 17,6 oy aldığı belirtildi. Kaynak En Son Haber 12.01.2015 |
7 Haziran 2015 akşamı Hakan Bayrakçı'nın yüzünü görmek isterim. 7 Haziran 2015 akşamı SONAR bir kez daha perişan olacak ve sönecek diye tahmin ediyorum.http://s25.postimg.org/gq5p4y2sb/Bat...lmu_Smiley.gif
7 Haziran akşamı SONAR için beklediğim son: Sonar, söner.http://s25.postimg.org/54vix8haz/Sih...den_Smiley.gif |
SONAR'ın patronu Hakan Bayrakçı'dan iddialı çıkış
http://s25.postimg.org/wdilgfx5r/hakan_bayrakci.jpg SONAR Araştırma'nın sahibi Hakan Bayrakçı, katıldığı programda AK Parti'nin seçimlerde 276 milletvekili çıkaramayacağını söyledi ve MHP'nin alacağı oy oranı (% 18) hakkında yanılması hâlinde mesleği bırakacağını açıkladı. SONAR Araştırma Şirketi'nin sahibi Hakan Bayrakçı, Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Burada seçimlere ilişkin yapılan anket sonuçlarından bahseden Bayrakçı, iddialı konuştu. "% 18'İN ALTINDA ALSIN BIRAKIRIM" Bayrakçı "MHP'yi % 14 - 15 veriyorlar (programa katılan diğer araştırma şirketi sahipleri). 18’in altında alsın, 17,9 olursa iddiayı kaybetmiş olmam, mesleği bırakırım.” dedi. Programın diğer konuğu MetroPoll şirketi sahibi Prof. Özer Sencer de “O zaman şimdiden dükkânını kapat.” diye cevap verdi. "AK PARTİ 276'YI BİLE ZOR TUTTURUR" AK Parti'nin bu seçimde 276 milletvekilini bile zor göreceğini söyleyen Bayrakçı, "276 tek başına iktidar olma sayısıdır. AK Parti'ye oy vermeyecek olan % 60'lık kesim müsterih olsun 276'lık tek başına iktidar olma sayısını bile zor tutturur AK Parti. O kadar net şeyler var ki. 276 tutturma sıkıntısı var AK Parti'nin... " diye konuştu. Kaynak En Son Haber 02.02.2015 |
|
Secimden iki gun once secim sonuclarina yakin seyler soyler. Her secim boyle kendisi :)
Dark cihazıyla Tapatalk ile gönderildi. |
Alıntı:
|
Bir bahane bulur yine o :) anket satıcısı...
Dark cihazıyla Tapatalk ile gönderildi. |
her seçim zamanı böyle diyorlar :)
|
2015 genel seçimleri sonuçları SONAR anketi sonuçları
http://s25.postimg.org/hdyk4v9nj/sonar_in_anketi.jpg 2015 genel seçimlerinin sonuçlarına dair araştırma yapan SONAR'ın son anketinden dikkat çekici sonuçlar çıktı... 2015 genel seçimleri sonuçları tahminleri üzerine araştırma şirketleri seçmenin nabzını yoklamak her geçen gün yeni anketler yapıyor Son olarak CHP'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi SONAR'ın son hazırladığı "Mart 2015-siyasi eğilimler ve gündem araştırması"nda çarpıcı muhtemel seçim sonuçları çıktı. SONAR'ın son anketine göre AK Parti 243, CHP 133, MHP 116 ve HDP de 58 milletvekili çıkarıyor, oy oranlarının dağılımı ise AK Parti yüzde 40, CHP yüzde 27,1, MHP yüzde 18, HDP 10,1, Vatan Partisi 3 (diğer 1,8) olarak sıralandı. YÜZ YÜZE ANKET YÖNTEMİ SONAR bu sonuçlara, dört ayda bir "yüz yüze anket yöntemi"yle ulaşıyor. Çalışma, farklı ekonomik ve demografik gruba mensup kişilerden; yaş, cinsiyet ve il/ilçe/belde kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 3 bin kişiyle gerçekleştiriliyor. Saha çalışmasından dönen anketlerin kontrolü yapıldıktan sonra döküm ve kodlama işlemleri tamamlanıyor ve anketler bilgisayar analizine tabi tutuluyor. Bilgisayar analizinden sonra da veriler tablo hâline getiriliyor. Yine kararsızlar ve oy kullanmayanlar dağıtılmadan alınan sonuçlara göre AK Parti yüzde 36,2, CHP yüzde 24,5, MHP 16,3, HDP 9,1, Vatan Partisi 2,8, Diğer 1,6 ve kararsızlar yüzde 9,5. http://s25.postimg.org/b5d8bac2n/201...nar_anketi.jpg "HDP BARAJ ALTINDA KALIRSA..." SONAR'ın anketindeki diğer bir çarpıcı sonuç da 'HDP baraj altında kalırsa' bölümü. SONAR, eksi-artı 1,7 yanılma payını hesap ederek şu sonuçlara ulaşmış: AK Parti yüzde 41,7, CHP yüzde 26,6, MHP yüzde 18, HDP 9,1, Vatan Partisi 3,2 ve Diğer 1,4. Bu oranlar ışığında yapılan simülasyon sonucuna göre de milletvekili sayısı, AK Parti: 274, CHP: 148, MHP: 128 ve HDP: 0. HDP'nin barajı geçememesi hâlinde de AK Parti yüzde 41,7 oranı ile 276 vekil sayısını tutturamayabilir ya da kıl payı 276'yı geçebilir. GÜL'E DESTEK % 53,2 http://s25.postimg.org/x39p52r33/abdullah_gul.jpg SONAR'ın anketinde "Abdullah Gül'ün aktif siyasete dönmesi ve milletvekili adayı olmasını olumlu buluyor musunuz?" sorusuna da halkın yüzde 53,2'si "Olumlu buluyorum" yanıtını vermiş. "Hayır olumsuz buluyorum" diyenlerin oranıysa yüzde 30,6. Fikri ve cevabı olmayanların sayısı da yüzde 16,2. SONAR'a göre, seçimlerdekine benzer bir oy pusulası kullanıldığında kararsız cevapları daha düşük çıkıyor. Kaynak İnternet Haber 11.03.2015 |
Hakan Bayrakçı'nın SONAR dükkânını kapatmasına kaldı az bir süre.
|
AKP, bütün anket şirketlerini avucuna alıp kendisini hep yüksek göstermeye çalışıyor ki millet AKPye yüklensin diyedir.Oysa bu milletin hür iradesine çaktırmadan ipotek koyuyorlar..Bunlara adil bir anket yaptırılmış olsa şokları yaşayacaklarından eminim.Ancak AKP'yi düşük gösterenlere baskı yapması bundan çok korktuklarının alametidir.Bu millet, hür iradesini kullanamıyor, milletin gözünü boyuyorlar.Tayyip ve A.Davutoğlu 12 yıldır bir tek açık oturum yaptırmadılar.Bundan sonrada yapmayacaklarından da eminim.Eskiden çok kez tv kanallarında açık oturum vardı.Şimdi bunlar niye yok?.Çünkü parti liderleriyle yüzyüze gelmek istemedikleri içindir.Bunun başka bahanesi olmaz.
BÖYLE AÇIK OTURUMLARA HASRET KALDIK.VAR MI 13 SENEDEN BERİ BÖYLESİ?
Merak ediyorsanız devamını da Youtube'dan izleyebilirsiniz. |
All times are GMT +3. The time now is 21:41. |