![]() |
15 temmuz şehitleri
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
YUSUF ÇELİK Pazarlamacı 15 Temmuzda Yusuf Çelik isimli iki kişi şehit edildi. Yusuf gibi doğruluk peşinde ve Çelik gibi pervasız yürüdüler şehadete. Yaşları, memleketleri başkaydı ikisini de sokağa çıkaran güç birdi. Çankırılı Yusuf Çelik, pazarlama bölümünde çalışıyordu. FETÖ’cü hainlerin işgal etmek istediği yerlerin başında Genelkurmay Başkanlığı geliyordu Yusuf Çelik, tereddütsüz tankların önüne yattı. ailesi haber alamadı. Arabası Genelkurmayda bulundu. 17 Temmuz Pazar günü şehit haberi kesinleşti.Şehit Yusuf Çelik’in ailesi oğlunun tankların önüne yattığı sırada çekilen fotoğrafını gördü Ailesi, darbecilerin ateşiyle şehit olan çocuklarının kahramanlık hikayesini gözyaşlarıyla dinledi.3 çocuk babası Yusuf Çelik’in cenazesi memleketi Çankırı'ya defnedildi, adı Araştırma Merkezi’ne verildi. |
ŞUAYİP SEFEROĞLU Esnaf 15 Temmuz gecesi askeri darbe işgali Fetullahçı Terör Örgütü’nün kanlı elleriyle hayata geçirilmeye çalışıldı. Akşam saatlerinde FETÖ nün Boğaziçini kapatmasıyla başlayan terör, sabah 07.00’de terörist askerlerin teslim olmasıyla son buldu. Türk halkı evine, sokağına, ülkesine, hükümetine ve namusuna sahip çıktı.direnişte 248 şehit verildi. Rizeli Şuayip Seferoğlu şehit oldu İstanbul Saraçhanede şehit edilen Rize Küçükköy köyünden 3 çocuk babası Şuayip Seferoğlu, lokantacıydı 42 yaşındaki şehidin cenazesi 10 bin kişinin katılımıyla Rize Küçükköy’de defnedildi. ismi, Rize’de imam hatip okuluna verildi. |
Kaynak yeniakit.com 15 temmuz şehitleri
46 yaşındaki Önder Güzel Ankara Özel Harekat Daire Başkanı yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürüydü 3 kız çocuk babasıydı. 15 Temmuz darbe gecesi Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı, 46 yaşındaki Güzel’in şehadet mekanı oldu. Şehit Önder tecrübesi ve şehit olma arzusu ile biliniyordu. Şehidin annesi oğlunun naaşı başında*"Kuzum böyle olmasını istiyordu. Benim oğlum vatana ihanet etmedi. Benim kuzum vatanını severdi. Benim oğlum sonunda muradına erdi, şehit oldu"*dedi.memleketi Aksaray’da *toprağa verildi. ismi Caddeye Aksaray Devlet Hastanesi’ndeki Anjiyo Merkezi’ne verildi |
RAMAZAN SARIKAYA 15 Temmuz darbe gecesi hainlere karşı Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne giden Ramazan Sarıkaya, hainler tarafından açılan ateşle kasıklarından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Haseki Hastanesi’nde şehit oldu. şehit Şarıkaya’nın oğlu Talha Sarıkaya, “İnşallah biz de o mertebeye ulaşırız. İnşallah ölümümüz o şekilde olur. Ben hiç üzülmüyorum, mutluyum. Vefat etmek için en güzel yolu buldu.” dedi. Sarıkaya, babasının Saraçhanede Bir asker tarafından vurulmuş. Vücuduna 2 kurşun gelmiş. Birisi kalın bağırsağına diğeri kasıklarına isabet etmişti. Ameliyatı başarılı olmuştu. Bilinci yerindeydi Sonra yoğun bakıma aldılar Çoklu organ yetmezliği başladı. Sonra da kalp krizi sonucu vefat etti. |
İSMAİL KAYIK Emekli ŞEHİT 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinden haberdar olan İsmail Kayık darbecilere karşı koymak üzere Kağıthaneye gitti. 55 yaşındaki Kayık, heyecan ve panik sebebiyle kalp krizi geçirdi.2 çocuk babası Kayık, 18 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hastanede şehit oldu. Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri HASAN KAYA İnşaat ustası ŞEHİT 46 yaşındaki Hasan Kaya, kalkışma haberiyle darbenin en önemli savunma hattı Sultan Mehmet Köprüsü’ne koştu.hainlerin kurşunlarına hedef olan Sivaslı inşaat ustası Kaya, şehit oldu.Şehidin cenazesi 16 Temmuz’da ikindi namazında Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde cenaze namazının ardından defnedildi.Cenaze törenine ailesi ve akrabaları binlerce Beykozlu katıldı tekbir ve salavatlarla şehid ebedi yolculuğa uğurlandı. 1970 doğumlu 2 çocuk babası Şehit Kayanın adı mahallesindeki ilkokula verildi. Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri FAHRETTİN YAVUZ Serbest meslek ŞEHİT 15 Temmuz darbe gecesi televizyondan sahte darbe bildirisiyle Harbiye'deki TRT binasına koşan Fahrettin Yavuz başından vurularak şehit oldu. “İstanbul uyuma, memlekete sahip çık” sloganıyla darbecilere karşı yürüyen Yavuz, 10 yaşında Mahmut ve 5 yaşında Ali isimli iki evlat sahibiydi. “Bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye” Şehidin Moritanyalı eşi Meryem Yavuz, “Eşim vatan için şehit oldu gurur duyuyorum “Eşim şehit olduğunda gece 10'uncu evlilik yıldönümümüzdü eşimi vatan uğruna şehit verdim.bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye'dir. Vatanın bütünlüğü için eşim darbecilerle mücadele etti. hainlere hapishanelerde bakılması şehit eşlerine ve şehit çocuklarına hakarettir. darbecilerin idamını istiyorum” Darbeye “Eşim tepki gösterip dışarı çıktı.2 çocuğumu düşünerek dışarı çıkmasını istemedim o, vatan meselesi diyerek hızla çıktı” diye konuştu.Sabah saatlerinde eşimin kardeşi eşimin kafasından vurulduğunu söyledi. eşim bu güzel vatan için hiç korkmadan şehit oldu. bu gururu bir ömür taşıyacağız” Darbecilere göğsünü siper eden 34 yaşındaki Fahrettin Yavuz, Eyüp aile mezarlığında ebediyete uğurlandı. |
ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ
ALLAH *ER-RAHMAN*ER-RAHİM**EL-MELİK* EL-KUDDÜS*ES-SELAM*EL-MÜMİN*EL-MÜHEYMİN* EL-AZİZ*EL-CEBBAR*EL-MÜTEKEBBİR*EL-HALIK* EL-BARİ*EL-MUSAVVİR*EL-GAFFAR*EL-KAHHAR* EL-VEHHAB*ER-REZZAK*EL-FETTAH*EL-ALİM* EL-KABID*EL-BASIT*EL-HAFID*ER-RAFİ*EL-MUİZ* EL-MÜZİLL*ES-SEMİ*EL-BASİR*EL-HAKEM* EL-ADL*EL-LATİF*EL-HABİR*EL-HALİM*EL-AZİM* EL-GAFUR*EŞ-ŞEKUR*EL-ALİYY*EL-KEBİR* EL-HAFIZ*EL-MUKİT*EL-HASİB*EL-CELİL* EL-KERİM*ER-RAKİB*EL-MÜCİB*EL-VASİ* EL-HAKİM*EL-VEDUD*EL-MECİD*EL-BAİS* EŞ-ŞEHİD*EL-HAKK*EL-VEKİL*EL-KAVİYY* EL-METİN*EL-VELİYY*EL-HAMİD*EL-MUHSİ* EL-MÜBDİ*EL-MUİD**EL-MUHYİ*EL-MÜMİT* EL-HAYY*EL-KAYYUM*EL-VACİD*EL-MACİD* EL-VAHİD*ES-SAMED*EL-KADİR*EL-MUKTEDİR* EL-MUKADDİM*EL-MUAHHİR*EL-EVVEL*EL-AHİR* EZ-ZAHİR*EL-BATIN*EL-VALİ*EL-MÜTEALİ* EL-BERR*ET-TEVVAB*EL-MÜNTEKİM*EL-AFÜVV*ER-RAUF*MALİKÜL MÜLK*ZÜL-CELALİ VEL İKRAM EL-MUKSİT*EL CAMİ*EL GANİY*EL-MUĞNİ EL-MANİ*ED-DARR*EN-NAFİ*EN-NUR* EL-HADİ*EL-BEDİ*EL-BAKİ*EL-VARİS* ER-REŞİD*ES-SABUR* |
15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı general*
Kaynak hürriyet.com Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tanık olarak ifadesini sundu. Halisdemir ile 8 kez telefonla görüştüğünü ifade eden Aksakallı, son görüşmede Halisdemir'e, Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek, onu öldürmesi emrini verdi birimlerle konuştuğunu belirten Aksakallı, sabah 10.00 da ÖKK'ya gittiğini, nizamiyede darbecileri gördüğünü belirterek, şöyle devam etti nizamiyede gözaltına alınmış darbecileri gördüm. Gözaltına alan askerlere teşekkür ettim.Karargahın girişinde beton zemin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki Örtüyü kaldırdım alnından öptüm.* Aksakallı, şunları söyledi Özel Kuvvetler olarak benim yazılı ya da acil durumlarda emrim olmadan birliğin nakli mümkün değildir. talimatım olmadan kimse operasyon yapamaz. Olay tarihindeki operasyon sıra dışıdır sorgulanması gerekir.* Darbeyi öğrendikten sonra TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Birlik komutanları kışlada mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" beyanını verdi. |
Şehit polislerin babasının şiiri herkesi ağlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.Şehit babası konuşmasına "Ben, 15 Temmuz 2016 tarihinde kahpe bir hain *tarafınca, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit edilen polis *memurları Ahmet ve Mehmet Oruç ikiz kardeşlerin babası Ali Oruç'um." diyerek *başladı.Evlatlarım Ahmet sağ gözüm, Mehmet'im ise sol gözümdü. Mevlam onların *şehit olmaları nedeniyle bana sabır vermektedir, mekanları cennet olsun." dedi şehit babası Ali Oruç, acı bir olay olsa da Mevlam bana ve aileme şehitlik mertebesini layık görmüş Allah şehitlik mertebesini herkese nasip etmez' diyerek tüm şehitlere Allah'tan *rahmet diledi. Daha sonra şehit evlatlarıma şiiri okudu: "15 Temmuz gecesi bir darbe oldu. O hain kahpe pilot sizi de vurdu,* Ankara'yı da vatanı da *vurdu. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Acı haberi verdi emniyet, ' Ahmet ile Mehmet şehit oldu' diye,* evimizde *koptu kıyamet. Ahmet'im Mehmet'im canım benim. Adana-Ankara-Gölbaşı yolu,* sonunda oldu size şehit yolu. Şehitlerimiz biri Ahmet'ti biri Mehmet,* Mevlam eylesin *rahmet, inşallah mekanınız olmuştur cennet. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Kapalı kaldı o güzel evleriniz,* yollara bakıyor genç eşleriniz, * cennettir inşallah o mekanınız. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Sizsiz geçmiyor günler, aylarımız. Yollara bakar oldu ana, baba ve *eşleriniz. Neden gelmiyorsunuz ikinizden biriniz? Ne oldu size, Nazar mı değdi her ikinize?* Ateş düşürdünüz evlerimize. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Anneniz ağlıyor 'kuzularımız' diye,* babanız ağlıyor 'yavrularım' diye,* doymadılar ki her ikinize. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Sizi rüyalarda görür olduk, ağlaya ağlaya sarardık solduk, * kendimizi ve sizi mezarlıkta bulduk. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim. Ali Hocalı köyü mezarlık yolu,* sizin için yapıldı toprak yolu, * mezarınızın başında insanlar dolu dolu. Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim." Cumhurbaşkanı Erdoğan ve salonda bulunan herkes, şehitlerin babasının *şiirini dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı.Ali Oruç, şiiri okuduktan sonra tüm salon kendisini "Şehitler ölmez, *vatan bölünmez", "İdam istiyoruz" diyerek uzun süre ayakta alkışladı. "İdam istiyoruz, dile de getiriyoruz" |
Safiye bayat 15 temmuzu anlatıyor*
Bizim 15 Temmuz'dan öncemiz yok, sonramız var hainler, bizden gibi görünüp bize inandırdılar, duygularımızı çaldılar, asker *üniformalarımızı çaldılar, silahlarımızı, tanklarımızı, toplarımızı ele *geçirdiler." Allah'ın inananlara güzel cesaret ve feraset nasip etti tanklarımız, teknolojimiz silahlarımız, nelerimiz *olursa olsun benim bir kalbim etmez. Bizi esir almak istediler, boyunduruk *vurulmak istendik.Biz başımızı da veririz, *kanımızı da oluk oluk akıtırız, bu toprağın şanlı şerefini tek kişi *olana kadar yaşatırız. Bir kişi kalana kadar toprağı geçilmez kılacağız. Ne yapsalar boş, göklerden inen bir karar vardır, ellerinden gelenleri artlarına koymasınlar. biz varız, biz biriz, biz *Allah'ın kulu Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz.gururla anıyorum şehitlerimi, *gururla ağlıyorum. Hiçbir zaman hainler bizim gibi olamayacaklar, bizden*görünebilirler, imanlı, inançlı, olamazlar. İdam istiyoruz,çünkü katiller, yaratılanların en acizi, en kötüsüdür. " |
Diyanet işleri görmez şehitler için dua etti
"15 Temmuz'da milletçe karşı karşıya kaldığımız ihanetin *senei devriyesinde şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri ve çocuklarıyla gazilerimizle milletçe ellerimizi *sana açtık. Dualarımızı kabul eyle Allah'ım. 15 Temmuz gecesinde bizden *inayetini, rahmetini, nusretini esirgemedin. Sana hamdediyoruz. Hamdımızı, *şükrümüzü, senamızı kabul eyle Allah'ım."* "Gazze'den Arakan'a, Sudan'dan Afrika'nın en içlerine kadar dünyanın mazlumları, mağdurları, mahrumları ellerini açıp bizlerle gözyaşı *döktüler. Aziz milletimizi tarih boyunca mazlumların, *mahrumların, mağdurların umudu olmaktan uzaklaştırma Allah'ım. Bizlere insanların umudu olmaya aziz milletimize nasip eyle." dilde tekbir, kulaklarda sala meydanlara *yürüdük aziz milletin şehadetine şahit olduk. Allah'ım şehadetimizi kabul eyle. Tarih boyunca özgürlüğüne, *istiklaline, imanına, Kur'an'ına aşık olan aziz milleti istiklalsiz *bırakma Allah'ım."* Anne ve babalarına veda ederek, abdest alarak dillerinde tekbir ve *kulaklarında salalarla meydanlara koşan gençlerimizi aziz eyle. gençlerimize, o gençlerin *yolundan gitmeyi nasip eyle. Aziz gençlerimizi kötülükten muhafaza eyle. kötülük, din kisvesi altında karşımıza çıktı. Aziz *milletimizin değerlerini, inançlarını, imanlarını, emanlarını, güvenlerini, *evlatlarını, nesillerini çalarak karşımıza çıktılar. Bir daha bizi böyle bir *kötülüğe maruz bırakma Allah'ım. * |
Tüm şehitlerimize bir fatiha okuyalım
Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların*ve o sapmışların yoluna değil. |
CENNET YİĞİT
(1993 - 15 Temmuz 2016)Özel Harekat Polisi ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1993 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri KAYSERİ Memleketi KAYSERİ BÜNYAN Mesleği ÖZEL HAREKAT POLİSİ Şehit Edildiği Yer ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI Kabri KAYSERİ Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ Cennet Yiğit Özel Harekat Polisi 15 Temmuz’un en genç fidanlarından olan Cennet Yiğit, 23 yaşında 10 aylık polis memuruydu. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Yiğit, 1 ay sonra nişanlanacaktı.1993 doğumlu Cennet Yiğit, Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği okurken Polis Akademisi’ni kazanmış ve iki akademiyi bitirmişti. 15 Temmuzda sözlüsü ile birlikteydi. Kalkışmanın haberini alır almaz yerinden fırlayarak Polis Merkezi'ne giden Yiğit, vücuduna isabet eden misket bombası ile şehit oldu. Özel Harekat Polisi Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in cenaze namazı Kayseri'nin Bünyan ilçesi Bayramlı Camii'nde kılındı.Cennet Yiğit’in hatıraları yaşatılıyor Kayseri'nin Bünyan ilçesinde ikamet eden ailesi, şehit Yiğit'in Diyarbakır Sur ilçesindeki giydiği botları, Özel Harekat üniformasını söz kurdelesini boya fırçalarını kendisini şehit eden misket bombasının parçası ve kullanılamaz telefonunun bulunduğu eşyaların sergilendiği bir vitrin yaptırdı. Kızını şehit eden misket bombasını göstererek ağlayan baba Kemal Yiğit, "O bombayı atan pilotun gözlerine bakmak istiyorum" dedi. Acıyı ve gururu birlikte yaşayan baba Kemal Yiğit, “Allah o günleri milletimize yaşatmasın'' diye konuştu. Baba Yiğit, vatan için bir evladı değil bin evladı olsa feda edebileceğini sözlerine ekledi.Şehidin ismi, Kayseri Bünyan ilçesindeki bir parka, Antalya Konyaaltı ve Adıyaman Kahta’da bir anaokuluna ve Kayseri’de bir ortaokula verildi.Şehidin babası "Evlatsız olunuyor ama vatansız olunmuyor"dedi FETÖ hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, "Evlatsız olunuyor ama vatansız olunmuyor" dedi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
TÜRKAN TÜRKMEN TEKİN (1973 - 15 Temmuz 2016) Satış Temsilcisi ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1973 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri MALATYA Memleketi MALATYA Eşi RAMAZAN TEKİN Çocukları 3 ÇOCUK Mesleği SATIŞ TEMSİLCİSİ Şehit Edildiği Yer ESENLER Kabri HABİBLER MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ Türkan Türkmen Tekin Satış Temsilcisi FETÖ nün darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da evlerinde oturmak yerine sokağa çıkan kahraman kadınlardan biri olan Malatyalı Türkmen Tekin, Atatürk Havalimanı’nın işgal haberini alır almaz ailesiyle Esenler’den yola çıktı. Eşi Ramazan Tekin ve çocuklarıyla Esenlerden Atatürk Havalimanı'na yürüyüşe geçti. ön sıralarda mücadele eden Tekin, darbeci askerlerin üzerine sürdüğü tankın altında kalarak ağır yaralandı. kurtarılamayarak şehadet şerbetini içti.* Namusu, vatanı, bayrağı için şehit olan 43 yaşındaki Türkan Tekin'in çocukları; 20 yaşında Berkay, 18 yaşında Buket ve 11 yaşındaki Sümeyye annesiz kaldı.Eşim kollarımda şehit oldu” Şehidin eşi Ramazan Tekin yaşadıklarıgeceyi anlattı: "Erdoğan, 'Meydanlara çıkın' çağrısını yaptıktan sonra eşim apar topar hazırlandı. Tesettürlü olmasına rağmen saniyeler içinde giyindi,terliklerle aşağıya indi. 'Vatanımız için, hadi çabuk ol' diye bağırıyordu. Esenler karakolundan havalimanına gidiyorduk. Yolda ışıklar kesildi tank eşimi altına aldı. sesi duyamadım. dünya durmuştu o an. Tankı görmememiz için ışıkları kesmişlerdi Tankın altından çıkarmaya çalıştım Ne yapacağımı şaşırmıştım. Eşim kollarımda şehit oldu." “Benim bacım mücahideydi, lütfen idam gelsin”Kardeşi Sevgi Menteş, Türkan Tekin'in hayatının mücadele içinde geçirdiğini söyledi "Yıllarca başörtüsü mücadelesi verdi. Elindeki son parayı başkasına verecek kadar cömertti. Darbe girişiminde beni aradı. 'Dikkat edin' dedi telefonu kapattı. Son konuşmamız oldu.aradım, ulaşamadım. Meğerse tank ezmiş onu.* Saat 4'te haberi geldi. 'Bacım ölmüş!'. Oğlum 'Teyzem şehit olmuş anne' dedi. Biz bacımla ülkemiz ne zaman bir tehditle karşılaşsa secdelere kapandık, Kur'anlar okuduk. Evlenince düğünün camide olmasını istedi. Benim bacım mücahideydi. İslam uğruna, ümmet uğruna koştu, gitti. Vatanını, ülkesini çok severdi. Ah o tankı bir bulsam... Lütfen idam gelsin. Bacımın kanı yerde kalmasın" dedi. Cumhurbaşkanı acılı aileyi aradı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkan kardeşimi tanklar, zırhlı araçlar,köşeye sıkıştırdığında,bedeni paramparça olduğunda, o Allah'a yürüyordu, şehadete yürüyordu. Onlar Nene Hatunların varisleriydi” açıklamasında bulunmuştu. Darbe girişiminde Türkmen Tekin’in ailesini telefonla arayan Erdoğan,başsağlığı dileklerinde bulundu “Şehitlerimizin kanı,zaferimizin müjdecisidir” dedi.Şehit Tekin için Esenler Namık Kemal Camisinde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Tekin’in cenazesi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin ismi, Kütahya’da mesleki ve teknik liseye verildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
“Vatan” koruma altında Darbecilere yardım içeriden geldi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ele geçirmek isteyen darbeciler, belediye önünü trafiğe kapattı. binaya baskın düzenleyen darbeciler güvenlikleri etkisiz hale getirince İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’a ulaşmaya çalıştı. Tunç’un gelmesiyle birlikte darbeciler kolayca içeri girerek binayı teslim aldı. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
Yeni şafak. Com.dan alıntıdır* Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn ZİYA İLHAN DAĞDAŞ (1985 - 15 Temmuz 2016) Asker ŞEHİT Mevki ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ Doğum Tarihi 01 Ocak 1985 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri MUĞLA Memleketi MUĞLA Mesleği ASKER Şehit Edildiği Yer GENELKURMAY BAŞKANLIĞI Kabri GARNİZON ŞEHİTLİĞİ Astsubay Başçavuş 15 Temmuz darbesinden 4 gün önce Erzincan'dan Ankara'ya Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilen Dağdaş,Darbe gecesi Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine sivil kıyafetle kurmay Başkanlığı'nın önüne giden Astsubay Dağdaş, başına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdi. 31 yaşındaki Dağdaş'ın Muğla'da yaşayan ailesi, oğlundan haber alamayınca oğlunun gözaltına alınan askerler arasında olduğunu düşündü listede çocuğunun adını bulamayınca hastanelerde Altı gün oğlunu aradı son çare olarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na gitti.kimliksiz cenazeler olduğunu öğrenen Dağdaş, DNA örneği verdi. Darbe girişiminden 8 gün sonra adli tıpın aramasıyla acı haberi alan anne Dağdaş, oğlunun cenazesine ulaştı.* durumunun belirsizliği nedeniyle şehit olduğu duyurulmayan Astsubay Dağdaş'ın şehit sayılması için Başsavcılığa başvuruldu. Savcılık, soruşturmanın ardından Dağdaş'ın FETÖ'cü askerler tarafından şehit edildiğini duyurdu. Şehidin naaşı, 15 Temmuz darbe girişiminden 6 ay sonra memleketi Muğla'daki mezarlıktan alınarak, askeri törenle Garnizon Şehitliği'ne defnedildi. Genelkurmay’a tam teşekküllü saldırı Darbe girişiminde hainler kurmay Başkanlığı’na tam teşekküllü saldırı düzenledi.havadan ve karadan saldıran darbeciler, F-16’larla alçak uçuş yaparken, karadan tanklarla Genelkurmay’a saldırdı. Polis araçlarını ezerek geçen tanklar, vatandaşların karşı durmasıyla ateş ederek tankları üzerlerine sürdüler. vatandaşlar, tankların görüş açılarını kapatmak için üzerlerine branda sererek durdurabildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
HALİL KANTARCI (1980 - 15 Temmuz 2016) Esnaf ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1980 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Memleketi SİVAS Çocukları 3 Mesleği ESNAF Şehit Edildiği Yer ÇENGELKÖY Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ* Halil Kantarcı Esnaf "Onları ümmete emanet ediyorum” 28 Şubatta idamla yargılanan 16 yaşında hapishaneye girip 25 yaşında çıkan Halil Kantarcı, suçsuzluğunun anlaşılması üzerine beraat etmişti. 15 Temmuz akşamı meydanlara koşan Kantarcı, darbeye direndiği Çengelköy’de FETÖ’cü hainler tarafından iki kurşunla şehit edildi. 36 yaşındaki Halil Kantarcı, FETÖ darbesini televizyondan öğrendi. Çengelköy Karakolu'nun askerler tarafından basıldığını duyan 3 çocuk babası Kantarcı, milli iradeye destek için meydanlara çıkmak istedi. dışarıdan patlama seslerinin duyulması üzerine eşi Ayşe Kantarcı gitmesini istemese de Bana bir şey olacaksa evde de olur. Hakkını helal et' diyerek evden ayrıldı. çocuklarını öpen Kantarcı, Çengelköy’de vatanı, milleti ve imanı için direndiği FETÖ'cü askerler tarafından vuruldu. Ümraniye Atlas Hastanesi'nde şehit düştü. Halil Kantarcı’nın ömrü boyunca paralel çeteyle savaştığını söyleyen kardeşi Kadir Kantarcı, ağabeyinin son sözünün “Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum” olduğunu söyledi."28 Şubat'ta 16 yaşındaydı, idamla yargılandı” Halil Kantarcı,16 yaşındayken Milli Gençlik Vakfı'na üye olduğu,meyhanelere saldırıp tehdit ettiği iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Kantarcı, hakkında yapılan asılsız iddialar ve hukuksuz yargılama sürecinin ardından idamla yargılanmıştı. Günlerce Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde işkenceye maruz kalan Kantarcı,10 yıla yakın hapis yattı suçsuz olduğunun anlaşılması üzerine hakim kararıyla beraat etti. Fatih Camiinde ki cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’na defnedilen Halil Kantarcı, geride ümmete emanet ettiği 9 aylık Ömer Tarık, 2,5 yaşındaki Zeynep Serra ve 9 yaşındaki Ali Cihad’ı bıraktı.Şehit Kantarcı’nın ardından Sri Lanka’da Şehit Halil Kantarcı’nın Yetimhanesi kurulmaya başlandı.şehidin ismi, İstanbul Üsküdar’da anaokuluna ve İzmir Kemalpaşa’da Anadolu imam hatip lisesine verildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
BÜLENT AYDIN (1969 - 15 Temmuz 2016) Asker ŞEHİT Mevki ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ Doğum Tarihi 01 Ocak 1969 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri IĞDIR Memleketi IĞDIR Eşi EVLİ Çocukları 2 Mesleği ASKER Bitirdiği Okullar KARA HARP AKADEMİSİ Çalıştığı Kurum TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Şehit Edildiği Yer GENEL KURMAY KARARGÂHI Kabri ANKARA'DA CEBECİ ŞEHİTLİĞİ Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ* Bülent Aydın Astsubay Kıdemli Başçavuş Kara Kuvvetleri Komutanı'nın koruması Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 15 Temmuz akşamı saat 21.30 civarında Genelkurmay Karargâhı’nda darbeci askerlerle çatışmaya girdi 15 Temmuz’un ilk şehidi oldu. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin Genelkurmay Karargahı’na davet ettiği Kuvvet Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, karargahta darbeci askerlerin saldırısına maruz kaldı yakın koruması Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, saldırıya karşılık vermek isterken bacağından ve göbek hizasının sol yanından vuruldu. Kahraman Başçavuş Bülent Aydın, Cuntacı hainlerin ettiği ilk şehit oldu.İlk pusu ilk çatışma ilk şehit 15 Temmuz akşamı darbeci Emir Subayı Levent Türkkan, Zeki Çolak’ı Genelkurmay Karargâhı’na davet etti.Karargahta Orgeneral Salih Zeki Çolak ve ekibi,içeri alınmadılar. Başka bir kapıdan askerlerin birilerini kelepçelediklerini fark ettiler.silahla girilmesi yasak bölgede silahlı askerlerin olduğunu görüp tehlikeyi anladılar çatışmaya başladılar. Bülent Aydın bacağından yaralandı.sonra karın bölgesine gelen kurşunla ağır yaralandı. Öğle yemeğini birlikte yediği kişiler akşam onu şehit etti 47 yaşındaki Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından Genelkurmay Başkanlığında şehit edildi. Bülent Aydın, 5 yıl önce emeklilik hakkını elde etmesine rağmen ‘daha genciz’ diyerek çalışmaya devam etmişti. şehit olacağını hisseden Aydın, arkadaşlarına “Bana bir şey olursa çantamı oğluma verin” demişti. Şehit askerden oğluna yadigâr kalan çantada, Bülent Aydın’ın manevi değeri olan özel eşyaları vardı.Şehadetinin 40. günü, 20. evlilik yıldönümümüzdü. O günü şehit düğünü yaparak geçirdim. Eşimle,şerefli hikâyesiyle ben ve çocuklarım onsuz gurur duyuyoruz. Beni şehit eşi yaparak en güzel hediye ile taçlandırdı“ açıklamasında bulundu şehidin eşi* FETÖ'nün darbesinde "ilk kahraman şehit" olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak'ın koruma astsubayı Bülent Aydın Çolak, Akar, Kıvrıkoğlu ve Demirel'i korudu iki çocuk babası Şehit Topçu Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, 24 yıllık görevinde Özel Kuvvetlerde bir çok yerde görev yaptı. " Bordo bereli" asker olan, "balık adam", "kurbağa adam" bröveleri bulunan Aydın, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Orgeneral Hilmi Özkök gibi isimlerin yakın korumalığını yaptı. Aydın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde de yakın korumasıydı. |
15 temmuz şehitleri*
Kaynak habertürk.com Erdoğan, Hakan Fidan'a ne zaman ulaştı, Marmaris'ten ayrıldığı helikopterde neler yaşadı?Cumhurbaşkanı*Erdoğan, darbenin yaşandığı 15 Temmuz gecesini anlattı Erdoğan, ilk haberi eniştesi Ziya İlgen'den aldı 21.30 gibi eniştem arıyor. Beylerbeyi Sarayı'nda hareketlilik var diyor. ben inanamadım.dalga mı geçiyorsun, ne alakası var dedim. MİT Müsteşarına kurmay Başkanına ulaşamadım. Sayın Fidandan bilgileri aldım. Başbakanımızla irtibat halindeyiz. Fidan ulaşma Genelkurmay'dayken böyle bir durum olmadığını söyledi 20.30 gibi MİT'e geldiğinde orası bombalanmaya başlamış.* .Marmaris'ten Yayınımızı yaptık helikopter pilotu yıllardır yanımda. Dedim Dalaman'a kaç dakikada gidersin?güvenliğin ne? Dedi ki, 'Ben yakıtım bitene kadar yakalanmam ailece havalandık, kararttık ve dört noktada hazırlığımız vardı. Dört noktada uçaklar bekliyordu. Dalaman, Bodrum, Çıldır, İzmir... pilot nereye uçağımızı bilmiyor. Pist karartılmış' kule işgal altında. 18-11-2017 10:53 AM****Murataltug** Kıdemli Üye * Posts: 874 Joined: Nov 2017* Reputation:*66* Warning Level:*0%Ruh Halim Ruh Halim Takımın:* Post:*#28 RE: 15 temmuz şehitleri* Kaynak haber türk* Emine Erdoğan 15 Temmuz gecesini anlattı 15 Temmuz darbesi demokrasi tarihimizde dönüm noktasıdır. 55 yıl önce, kendi seçtiği Başbakan'ın idam edilmesine engel olamayan bir millet, 15 Temmuz'da, mücadelesini bizzat tankların yürümesine engel olarak vermiştir. Bu gelişmenin tesadüf olmadığına inanıyorum" şeklinde konuştu. Darbe girişiminde 173 sivil, 63 polis ve 5 askerin hayatını kaybettiğini; 2 bin 194 vatandaşın yaralandığını kaydeden Emine Erdoğan, "Acımız hâlâ taze. bayram vesilesiyle gazilerimizi ve şehit ailelerimizi ziyaret ettik.kendimizi milletimizin yüreğinde teselli ettik. bütün acılarımıza rağmen 15 Temmuz'a dair en büyük tesellimiz, 'milli irade' mayasının, bu ülkede ne kadar sağlam şekilde tuttuğunu görmek oldu.vesayet odaklarına yaşam alanı kalmamıştır"dedi* |
Genelkurmay Başkanı Akar darbe gecesini anlattı
Kaynak a haber.com 15 Temmuz darbesinde Orgeneral Hulusi Akara darbe zanlılarından biri terörist başı Gülen'le görüştürmek istedi Darbe istihbaratının MİT'ten geldiğini aktaran Akar, uçakların ve helikopterlerin kalkmaması, tankların birlik dışına çıkmaması emirlerini verdiğini belirtti* çalışırken kapı çaldı.Odama giren darbeciler kolunu boğazıma doladı, sıktı, ipin boğazıma sürtünmesiyle nefes alanadım bir başkası plastik kelepçeyi bileklerime taktı. Benim direnmem üzerine burnumu ağzımı kapattılar. Bağırmamı engellediler Nefesim yerine gelince bağırmaya başladım.ayağa kalktım.Levent Türkkan tabancası ile 'Komutanım sakin olun, vururum, sıkarım' gibi şeyler söyledi Bu çılgınlığa girişmelerinde Ağustos Şurası'nda örgütün büyük bir darbe yiyeceğini anlaması etkendir İkinci Başkanımla beraber personellerin örgütle bağlantılı oldukları hususunda şüphelerimiz gelişmişti. Şura'da ciddi adımlar atacaktık.terör yargıda gelinen aşamalar, devlet kurumlarının aldığı mesafe de gözü dönmüş hain teröristleri bu teşebbüse iten bir diğer sebeptir. Bu yapılanmanın içinde olan, şahsıma, milletime, silah arkadaşlarıma,Türk tarihine, medeniyetimize zarar veren her kişiden şikayetçiyim." |
15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı general*
Kaynak hürriyet.com Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tanık olarak ifadesini sundu. Halisdemir ile 8 kez telefonla görüştüğünü ifade eden Aksakallı, son görüşmede Halisdemir'e, Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek, onu öldürmesi emrini verdi birimlerle konuştuğunu belirten Aksakallı, sabah 10.00 da ÖKK'ya gittiğini, nizamiyede darbecileri gördüğünü belirterek, şöyle devam etti nizamiyede gözaltına alınmış darbecileri gördüm. Gözaltına alan askerlere teşekkür ettim.Karargahın girişinde beton zemin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki Örtüyü kaldırdım alnından öptüm.* Aksakallı, şunları söyledi Özel Kuvvetler olarak benim yazılı ya da acil durumlarda emrim olmadan birliğin nakli mümkün değildir. talimatım olmadan kimse operasyon yapamaz. Olay tarihindeki operasyon sıra dışıdır sorgulanması gerekir.* Darbeyi öğrendikten sonra TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Birlik komutanları kışlada mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" beyanını verdi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
DEMET SEZEN (1985 - 16 Temmuz 2016) Polis ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1985 Ölüm Tarihi 16 Temmuz 2016 Memleketi ANKARA Eşi HAKAN SEZEN Çocukları 1 ERKEK ÇOCUK ANNESİ Mesleği POLİS Çalıştığı Kurum ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI ŞUBESİ SOSYAL HİZMETLER BÜROSU Şehit Edildiği Yer ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI Kabri ANKARA Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 Temmuz darbeci FETÖ hainlerinin bombalandığı Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı’nda şehit polislerden biri de 31 yaşındaki Demet Sezen’di. Çağrılmadan giden Sezen, meslektaşı ve eşi Hakan Sezen’e 3 yaşındaki oğlunu emanet etmişti. Başkanlığa atılan bombada şehit düşen Demet Sezen, şehit aileleriyle özel olarak ilgileniyordu. 15 Temmuz darbe günü nöbetçi olan Demet Sezen,22.30 sularında işinden çıkarak eşi ve oğluyla evine geldi.hiçbir şeyden haberi olmayan Sezen ailesi bir grup hainin darbe kalkışmasını öğrendi.Demet Sezen, eşine sen çocuğun yanında diyerek evden çıktı.Niyeti şehit olmaktı” Polis Özel Harekatta şehit olmadan 5 dakika önce eşini arayan Sezen, Genelkurmay Başkanlığı’na gideceklerini haber verdi. Eşinin atılan ikinci bombada şehit düştüğünü söyleyen Hakan Sezen, “Sevdiği işi yapıyordu, niyeti şehit olmaktı. Nasip oldu. bunu sürekli söylerdi” diye konuştu.Şehit aileleriyle görüşüyordu Polis Özel Harekat Başkanlığında İnsan Kaynakları Şubesi Bürosu'nda çalışan Demet Sezen, şehit ailelerine acı haberi vermekle görevliydi. Şehit haberlerinden çok etkilenen Sezen, şehit annelerine,haber vermekle kalmıyordu. çocuklarına hediyeler alarak ziyaret ediyor bu işi gönüllü yapıyordu.31 yaşında şehit olan 1 çocuk annesi Demet Sezen’in ismi, Ankara Yenimahalle’de Anadolu imam hatip lisesine verildi. Polis Şehit haberlerini veren polis şehit oldu 31 yaşındaki Özel Harekat Polisi Demet Sezen, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu hainler tarafından Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit edildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
ALPER KAYMAKÇI (1986 - 16 Temmuz 2016)İşçi ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1986 Ölüm Tarihi 16 Temmuz 2016 Memleketi ANKARA Eşi DARUL SELAM KAYMAKÇI Mesleği İŞÇİ Çalıştığı Kurum GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASI Şehit Edildiği Yer CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ Kabri Ankara-haymana* Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. 15 Temmuz hain darbe gecesi Külliyeye saldıran FETÖ’cü hainlerin havadan açtığı ateş sonucu ağır yaralanıp şehit olan Alper Kaymakçı, aynı gecede gazi ve şehit olan Volkan ve Erkan Yiğit ikiz kardeşlerin eniştesiydi Ankara Sincan'da ustabaşı olarak çalışan Kaymakçı,Cumhurbaşkanının çağrısıyla darbeye direnmek için dışarı çıktı. Külliyeye doğru yola çıkan Kaymakçı, kuzenini arayarak “Çıkmazsak vatan düşer, vatan düşerse İslam düşer” dedi. Gece boyu darbeci askerlere direnen Alper Kaymakçı, 03.55 sıralarında kuzenine, 2 tankı ele geçirdiklerini 1 tankın da ateş açtığını söyledi. hakkını helal et” dedi Kaymakçı’dan haber alınamadı.Külliyede namaz kılarken F-16 jetlerinin bombalarıyla şehit düştü Kaymakçı’nın cenazesi Adli Tıp’ta bulundu. 17 Temmuz günü memleketi Ankara’da defnedildi. Evladının müjdesini alamadan şehit oldu 30 yaşındaki işçi Alper Kaymakçı, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu hainler tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit edildi. 8 yıldır bebek bekliyordu, müjdeli haberi öğrenemedi 8 yıl önce evlenen 30 yaşındaki Alper Kaymakçı’nın en büyük hayali baba olmaktı. Eşinin hamile olduğunu öğrenemeden şehit düştü Kaymakçı’nın babası, bebeğe Alper Salih ismini vereceklerini açıkladı.Darbe girişiminde İstanbul'a seyahat eden şehidin eşi Darüsselam Kaymakçı, saat 22.00'de köprüde mahsur kaldı. Sağ tarafından tank konvoylarının geçti ve tank göz göre göre aracı altına aldı Kayakçının eşi o geceyi anlattı: "Ortalıkta can pazarı yaşanıyordu. Ben 15 dakikada bir eşimle konuşuyordum. Bana darbe olduğunu Külliye'ye gideceğini söyledi.abdest alıp namaz kılmış koşarak dışarı çıkmış.komşulara ölmeye gittiğini söylemiş. O kadar heyecanlıymış ki evin pencerelerini ve ışıklarını kapatmadan gitmiş. Onunla en son 05.40'da konuştum. Benden üç kez helallik istedi ve sabah şehit olduğu haberini aldım." |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
SEVGİ YEŞİLYURT (1966 - 15 Temmuz 2016) Ev hanımı ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1966 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri İSTANBUL Memleketi SAMSUN Çocukları 1 ERKEK, 1 KIZ ÇOCUĞU Mesleği EV HANIMI Şehit Edildiği Yer BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ Kabri KARACA AHMET MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. Beşikteki bebeğini bırakıp cepheye mermi taşıyan Nene Hatun'un sancağını o gece meydanlarda taşıyan 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt’tu. Boğaz Köprüsü’nde şehit edilen Yeşilyurt, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarına hedef oldu. Eminönü'ndeki bir muhasebecide çalışarak oğlu Sadık (29) ve kızı Filiz'i (32) büyüten Sevgi Yeşilyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından dışarı çıktı ve Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını öğrenince oraya gitti. Köprüyü kapatan askerlerin karşısına dikilen Sevgi Yeşilyurt, açılan ateş sonucu olay yerinde şehit oldu. “Vatan söz konusu olunca kaplan kesilirdi” Yeşilyurt'un damadı Hüseyin Sarıhan, kayınvalidesinin vatan aşığı olduğunu söyleyerek o geceyi anlattı: "Vatan söz konusu olunca kaplan kesilirdi. Saat 10 da Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmadan köprüye koşmaya başlamış" Kayınvalidesiyle en son 02.23'te görüşen Sarıhan, helallik istedi. köprüdeyken. 'Ölmek var dönmek yok' dedi.Askerler ateş açmaya başlayınca anneme yere yatmasını söylemişler.o ayakta kalmış tankın üzerine doğru koşarken vurulmuş.* Şehit Sevgi Yeşilyurt'un cenazesi, 17 Temmuz Pazar günü Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Şehidin ismi, İstanbul Maltepe’de bir imam hatip ortaokuluna verildi. |
EROL OLÇOK
(1963 - 15 Temmuz 2016)Reklamcı ŞEHİT Doğum Tarihi 04 Mart 1963 Ölüm Tarih i15 Temmuz 2016 Doğum Yeri ÇORUM Memleketi ÇORUM Eşi NİHAL OLÇOK Çocukları ABDULLAH TAYYİP OLÇOK Mesleği REKLAMCI Şehit Edildiği Yer BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ Kabri KARACA AHMET MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ Erol Olçok Reklamcı 1993 den itibaren Erdoğan’la birlikte çalışan,AK Parti'nin organizasyonlarında emek veren Erol Olçok, FETÖ’nün hain girişimi sırasında 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişe katıldı. Olçok ve oğlu, darbecileri ikna etmeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla köprü üzerinde şehit düştü. Çorum’dan İstanbul’a başarı dolu bir hayat Aslen Çerkes olan Erol Olçok, 5 Mart 1962 de Çorum Mecideyekavak Köyü’nde doğdu.* 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde ilk seçim kampanyasını yaptı.istanbul Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Basın Danışmanı oldu Ocak 1995’de İstanbul Belediye Başkanı Erdoğan’ın basın danışmanı oldu. 1998 yılında Nihal Olçok ile evlendi ve 1999 yılında ilk evladı Abdullah Tayyip doğdu. Erol Olçok 1998 yılında Arter isimli reklam ajansını kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993 İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana birlikte çalışan Erol Olçok, AK Parti'nin ismini, logosunu tasarladı, sloganlarını buldu ve Genel Seçim Kampanyası'nı yönetti. Erol Olçok’un Durmak Yok Yola Devam”, Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, Bayrak”, 2015’de Cumhurbaşkanlığı “Fors” filmi bilinen çalışmaları oldu.“Bu vatan bizim, kimse bizden alamaz” 15 Temmuz akşamı darbeden haberdar olan Olçok,meydanlara indi oğlu Abdullah’a, annesi ve kardeşlerinin yanında kalmasını söyledi. Babasını dinlemeyen Abdullah Tayyip, “Sen nereye ben oraya” karşılığını verdi.baba-oğul darbecilere geçit vermemek için birlikte yola çıktı. Reklamcı Erol Olçok ve oğlu, Altunizade’ye gitti. sokağa çıkan vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım” sözleriyle cesaret verdiler. Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yürüyen Erol Olçok gençlerle en önden gidiyordu. 3 mermi ile şehit düştü Kalabalık, tekbir ve slogan atarak ilerlerken köprüden ateş açıldı. Erol Olçok, askerleri ikna etmeye çalıştı.oğlu Abdullah’ı daha güvenli bir yere almak istedi. darbecilerden gelen kurşunla vuruldu. Babasına yardıma koşan Abdullah Tayyip ise 2 zırh delici merminin hedefi oldu. Abdullah Tayyip Olçok, olay yerinde şehit düşerken, Erol Olçok hastanede şehadete ulaştı. Erdoğan: Erol benim yol arkadaşımdı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'ndeki cenaze törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazında konuşan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaya devam edemeyeceğini ve çok üzgün olduğunu belirten Erdoğan, "Erol benim yol arkadaşımdı" dedi.Olçok’ların kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Erol Olçok'un cenazesinde gözyaşlarını tutamadı Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde yakın arkadaşı Erol Olçak, oğlu Abdullah Olçak ve Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın cenaze törenine katıldı. yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı konuşmasını erken bitirdi.Erol'un bizde çok hakkı var" 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erol Olçok ile çok yakın arkadaş olduğunu belirterek, "Çok özel ve çok yakın dosttuk Yakın zamanda tekrar beraber olacaktık. Kendisi olağanüstü vasıfları olan bir arkadaşımızdı. Acısını hep beraber yaşıyoruz. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Yavrusu, yavrumuz Abdullah'ın mekanı cennet olsun. Erol'un da bizde çok hakları var. Bu davaya çok hizmet etti. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Allah rahmet eylesin, Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu. Şehidin ismi ölümsüzleşti Erol Olçok’un şehadetinin ardından ismi Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Beylerbeyi Spor Kulübü, 75. Yıl Stadı'nın ismini değiştirilerek 'Şehit Erol Olçok Stadyumu' yaptı. Şehidin ismi, Uşak Üniversitesi sinema salonuna, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Konya Meram’da bulunan belediye parkına,verildi* Şehidin ismi ölümsüzleşti Erol Olçok’un şehadetinin ardından ismi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Maltepe’deki kampüsüne, Kahramanmaraş’ta bir Anadolu imam hatip lisesine, Konya Karatay’da bir ilkokula, Çorum’da bir Anadolu imam hatip lisesine, İstanbul Ümraniye’de bir Anadolu imam hatip lisesine, Hakkari’de bir ortaokula ve Hatay'ın Hassa ilçesindeki Ardıçlı İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılan kütüphaneye verildi. |
Fethi sekinin aziz hatırasına
Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Kahraman polis Fethi Sekin hain saldırıyı önledi... İzmir adliyesindeki hain saldırıyı canı pahasına kurtaran kahraman polis Fethi Sekin büyük bir faciayı önledi. Şehit trafik polisi Sekin'in, Adliye önünde görevli olduğu ve teröristlerin araçlarını durdurduğu, teröristler kaçmak isteyince hainlerden birini öldürdüğü, sonrasında şehit düştüğü öğrenildi. Şehit abimizin ruhu şad olsun"* İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristler otoparka girmek istedi. Fethi Sekin’in izin vermemesiyle koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle,araçtaki bombayı infilak ettirdi. Aracın LPG tankı havaya uçtu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi *Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı.teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu.* Sekin teröristlerle çatışınca teröristler adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. teröristlerle çatışma adliye çevresinde devam etti. İkinci terörist olay yerinde öldürüldü. Alçak saldırıda adliye çalışanı Musa Can ile polis memuru Fethi Sekin şehit oldu.Şehit polis memuru Fethi Sekin 1973 Elazığ-Baskil doğumluydu. |
VALİ ŞEHİT POLİSİ ANLATTI
Vali Erol Ayyıldız İzmir polisinin*kahramanlığına vurgu yaptı. * Ayyıldız, kardeşimiz şehit oldu. Polisimiz onları durdurmak istedi. Teröristler kaçarken çatışma çıkıyor ve polisimiz karşılık veriyor. Sonrasında araç patlatılıyor. Tüm istihbaratlar değerlendiriliyor.eylem ihtimaline karşın teyakkuzdayız. 3 polisimiz yaralı. Yaralı sayımız 6-7 civarında. Tedavi olan polislerimiz tedavi altında. Allah emniyet mensuplarımızdan razı olsun” dedi. ŞEHİT POLİSLE İLGİLİ AĞLATAN PAYLAŞIM Azerbaycan kızı, Türk geliniyim. Şehit abimizin ruhu şad olsun" diyen*Günel Tahirlinin paylaşımı şöyle"Tercümanlık yaptığım için sık sık gidiyorum İzmir Adliyesine.araç için yer bulamadım polise evde bebek bıraktım acil dönmem lazım dedim Polis memuru arabasını çekti Kardeşim park edebilirsiniz" dedi. "teşekkür ettim, bana dedi ki "Kardeşim arabanın camındaki kağıtı Ceza yazmasınlar diye koydum. Ceza gelirse ben hep buradayım dedi EVET, ŞEHİT OLAN FETHİ SEKİN"di İzmir emniyetinde aracıma bir kağıt yapıştırdılar kağıt arabada duruyordu eşime kağıda bakar mısın dedim polis memurunun adına eşim kağıdın resmini yollayarak "Evet o şehit olan Fethi Sekin" dedi.Tıpkı Günel Tahirli Cansu'nun dediği gibi: “İyilikler hiç bir zaman unutulmuyor Türk halkının Gururu. Allah Rahmet eylesin sana abi..." Katliamı önlerken şehit olan Elazığ Baskil doğumlu şehit trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesi Doğancık Köyündendi Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybetti 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği belirtildi. |
Ömer halis demirin aziz hatırasına*
Hürriyet.com dan alıntıdır* Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Aksakallı Paşa'ya, Ömer Başçavuş'un Mevlidini okuttuk dua ettik. Aile dimdik" dedi. O karanlık gece şöyle gelişti Özel Kuvvetler Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi, 15 Temmuz'da Silopi'de idi. 15 Temmuz sabahı Zekai Paşa'yı aradı. "Kayınpederimin durumu kritik Ankara'ya gelmek istiyorum" dedi. Paşa, şüphelendi. darbeci General Terzi'nin eşi de bir bahane ile Zekai Paşa'nın eşini arayıp ikna etmeye çalıştı. Zekai Paşaya tuhaf gelen olaylar vardı. Terörle mücadele eden Paşa, sürekli arazide idi. O günü son bir yıldır, düğüne gitmiyorum.arkadaşımızın düğünü vardı. Bana görev verdiler. 'Komutanım, sizden başka kıdemli yok. hediye takdimini yaparmısınız dediler.tuhaftı. benden kıdemli çok komutanlar vardı. Düğün salonunda şüphelerim arttı. komutanlar oradaydı salonda bulunmaması gerekenller de gelmişti.protokol görevini yapıp çıktım." GEREKİRSE ATEŞ EDİN Aksakallı'nın aracı, Külliyede sıkıştırıldı. Paşa, tedirgindi ve yakın ekibini uyarmıştı. Darbecileri atlattı o gece kalkışma olduğunu Özel Kuvvetler Karargahı'nın ele geçirilmek istendiğini öğrenir öğrenmez hem en güvendiği adamını aradı karargah subaylarına ulaşmaya çalıştı.en sadık adamlarına silahlarıyla komutanlığın önüne gelmeleri emretti Zekai Paşa, karargâhta şok bir cevapla karşılaştı. Terzi, "Ben geliyorum. Kışlanın emniyetini sağlayın, içeriye kimseyi almayın, ateş edin" emrini vermişti. Zekai Paşa, "Siz görevden alındınız, artık Semih Paşa'nın emrini dinliyoruz" diyen albaya, "Emrimi dinlemiyorsun, FETÖ'cülerin emirlerini dinliyorsun, sen paralelcisin" diye bağırdı. Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım,koruma astsubayımdır. Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! sonunda şahadet var.Hakkını helal et" dedim.Ömer Başçavuş, sonu ölüme varan emir üzerine vakur bir sesle"Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin" dedi. 30 KURŞUNLA ŞEHİT OLDU |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
“Vatan” koruma altında EMRAH SAPA (1985 - 16 Temmuz 2016) ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1985 Ölüm Tarihi 16 Temmuz 2016 Memleketi ORDU eşi iAYŞE ATİM SAPA Şehit Edildiği Yer KAZAN 4. ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI Kabri ORDU SARAL İÇ MAHALLE MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. *15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ “Vatan” koruma altında Emrah Sapa 15 Temmuz gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda savaş uçaklarının kalkışını engellemeye çalışırken darbeci askerler tarafından kafasından vurularak şehit edildi. Emrah Sapa FETÖ’cü hainlerin başlattığı kalkışmayı evinde, öğrenen 31 yaşındaki Emrah Sapa, ilk tepkisini sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan “Cumhurbaşkanı'm! Anadolu evlatları bütün mevcudiyetiyle emrindedir, talimatını bekler” şeklindeki paylaşımıyla gösterdi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
MEHMET ORUÇ (1991 - 15 Temmuz 2016) Kaynak yeni şafak.com[/quote][/code][/php] Polis ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1991Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016Memleketi ADANA Eşi KÜBRA Mesleği POLİS Çalıştığı Kurum GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI Şehit Edildiği Yer GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT DAİRE BAŞKANLIĞI Kabri ADANA Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ Mehmet Oruç Polis FETÖ teröristlerinin saldırı düzenlediği Gölbaşı Özel Harekât Merkezi'nde görevli olan polis memuru Oruç, ikizi Ahmet Oruç ile birlikte darbecilerin ikinci saldırısı sonucu şehit düştü. 15 Temmuz gecesi Ankara'da Gölbaşı Özel Harekât Merkezi’nde görevli olan Mehmet Oruç, helikopter pilotluğu için Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda eğitim alıyordu.İkizi ile şehadete yürüdü 25 yaşındaki ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainleri tarafından Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit edildi.25 yaşındaki Mehmet Oruç, 2015 yılının Ağustosunda aevlenmişti. Adana Çevik Kuvvet Müdürlüğünde görevli olan geçici görevle Ankara'ya giden ikiz şehit polislerin naaşları karayoluyla Adana'ya getirildi. Şehitlerin uzman çavuş olan ağabeyi Mustafa Oruç'un tabutların önünde gözyaşı döktü. Aileleri tarafından teşhis edilemeyen 2 polisin kimlikleri, üzerlerindeki tabancaların seri numaralarından tespit edilebilmişti. Devlet ne emir verse yapmaya hazırım 15 Temmuz da şehit olan polis ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babaları Ali Oruç, “Vatanını milletini seven bir vatandaş olarak, devletimiz ne emir verirse yapmaya hazırım” dedi. 3 yıllık polis olan Şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç, memleketleri Adana’da toprağa verildi.Şehit Mehmet Oruç’un ismi, İzmir Tire’de bir ilkokula ve imam hatip ortaokula verildi şehit ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç’un isimleri memleketleri Adana’da spor lisesine verildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
MERİÇ ALEMDAR (1972 - 15 Temmuz 2016) Polis ŞEHİT Mevki 2. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ Doğum Tarihi 01 Ocak 1972 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri TRABZON Memleketi TRABZON Eşi FADİME ALEMDAR Çocukları1 KIZ , 1 ERKEK ÇOCUĞU Mesleği POLİS Şehit Edildiği Yer GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT BAŞKANLIĞI Kabri GÖLBAŞI POLİS MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ Meriç Alemdar 2. Sınıf Emniyet Müdürü 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı’nda şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü 44 yaşındaki Meriç Alemdar, hainlerin F-16’larla düzenlediği saldırıda şehit oldu. Alemdar’ın şehadet haberini, polis memuru eşi Fadime Alemdar metanetle karşıladı.* Evi, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığına yakın olan şehidin cenazesi, evinde helallik alındıktan sonra Gölbaşı Polis Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye şehidin çocukları babalarının naaşının başından ayrılmayarak taziyeleri kabul etti.Meriç Alemdar’ın akciğer kanseri tedavisi gören babası Ali Alemdar oğlunun şehadet haberini alamadan yattığı hastane vefat etti. Şehidin ismi, Ankara Gölbaşı’nda ilk ve ortaokula verildi. Tören sırasında şehidin eşi Fadime Alemdar, "Çocuklardan tek isteğim onun gibi dürüst, onun gibi cesur, onun gibi çalışkan ve başarılı olmalarıdır. Çocuklardan vatana, millete, bayrağa sahip çıkmalarını istiyorum. Meriç Alemdar gibi olsunlar, kitap okusunlar, spor yapsınlar, korkusuz olsunlar." açıklamasında bulundu. Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Eğitim Merkezi, darbeci Albay Ahmet Tosun’un talimatıyla savaş uçakları tarafından bombalandı. Hava saldırısı sonucu 17 polis şehit oldu. Bombayı atan pilotların ismi Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
Genelkurmay Başkanlığı işgal altında Yeni şafak.com dan alıntıdır Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlar fetöcü hainler, darbe girişiminde Genelkurmay Hulusi Akar'ı rehin aldı. karargahın etrafında vatandaşlara tank ve helikopterlerle ateş açıldı. İlerleyen saatlerde kurtarılan Orgeneral Akar, Çankaya Köşkü'ne getirildi. Darbeci askerlerin ilk saldırdıkları yer Genelkurmaydı. Tanklarla Genelkurmay’ın önüne gelen darbeciler vatandaşların direnişiyle karşılaşınca vatandaşları vurmaya başladı Polis ekiplerinin “Misliyle karşılık verilecek” talimatı üzerine operasyon başlatmasıyla darbecilerin kullandığı helikopterler de olay yerinde saldırıya destek verdi. Çok sayıda vatandaşın şehit düştüğü Genelkurmay önünde, çatışmalar sabaha kadar sürdü. Genelkurmay’a etten duvar örüldü Genelkurmay’ı ele geçirmek isteyen darbeciler baskın düzenledi. Alçak uçuş yapan jetlerle helikopterlerle Genelkurmay’ı ele geçirmek isteyen darbeciler görevli asker ve polislerle çatışmaya girince halk sokağa çıktı. sokağa çıkan halkı püskürtmek isteyen darbeciler helikopterle halkı taradı. Çatışmaların en uzun ve yoğun yaşandığı Genelkurmay Yerleşkesi’nde çok sayıda vatandaş şehit oldu. |
15 Temmuz gecesi FSM'de yaşananlar
Yeni şafak. Com dan alıntıdır* Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. Türkiye'nin yaşadığı en kanlı gece 15 Temmuz gecesi ilk olarak FSM ve Boğaziçi köprülerindeki hareketlilikle duyuldu. Köprülerin FETÖ'cü hainler tarafından tutulduğunu gören vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine, "Bu vatanı size bırakmayız" diyerek cuntacıların karşısına dikildi. Darbeciler Boğaziçi Köprüsü’nde halkı taradı ilk olarak Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kapattı. Vatandaşların köprüye gelmesiyle olaylar alevlendi. Tanklarla araçları ezerek gelen darbeciler köprüde halkı taradı. Hainler tarafından açılan ateşte ilk olarak Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok vuruldu. Darbecilerin kalabalığa rastgele ateş açmasıyla çok sayıda vatandaş şehit oldu. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
Çengelköy'de yaşananlar Yeni şafak. Com dan alıntıdır* Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Darbecilere barikat engeli Çengelköy Çınaraltı’nı basan darbeciler Sabancı Polis Merkezi üzerine yürümeye başladı. Darbecilerin ilerlemesine engel olmak isteyen vatandaşlar polis merkezine giden yolu barikatlarla kapattı. Bunu gören darbeciler vatandaşlara kurşun yağdırdı. Çok sayıda insan kurşunların hedefi oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde Kuleli Askeri Lisesinden gelen yaklaşık 20 asker sabahın ilk ışıklarına kadar halka saldırdı. Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. * ** ** ** ** *** 15 TEMMUZ Esenler’de kanlı gece*Topkule Kışlası’ndan tanklarla çıkan darbeciler, Esenler civarında halkın onları durdurmak istemesi üzerine O-3 Karayolu’nu kan gölüne çevirdi. Yoldaki araçları ezerek ilerleyen darbeciler yaylım ateşi açarak vatandaşları tanklarla ezmekten çekinmedi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
Yeni şafak. Com dan alıntıdır* Bir bakışta 15 Temmuz şehitleri Fetullahçı Terör Örgütü’ne bağlı askerlerin 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminde 248 asker, polis ve sivil vatandaş şehit düştü. Şehit sayısının en yüksek olduğu il olarak Ankara ve İstanbul kayıtlara geçerken, büyük çoğunluğun evli ve sivil olması dikkat çekti Darbeciler Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nı hedef aldı. İlk bombalamada 17 polis ikinci bombalamada ise toplam 42 şehit verild |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
“Vatan” koruma altında 66’ncı Zırhlı Mekanize Komutanlığı’ndan çıkan 2 tank ve 5 zırhlı personel taşıyıcısı (ZPT) ile Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldıran darbecilere halk geçit vermedi. Darbecilere destek için gelen helikopterin inişi ise polislerin ateş açması sonucu geri püskürtüldü. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ*
Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn YUSUF ÇELİK (1952 - 15 Temmuz 2016) Almanya'da işçi emeklisi ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 1952 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Doğum Yeri AKSARAY Memleketi AKSARAY Eşi AYŞE ÇELİK Çocukları 3 KIZ ÇOCUĞU Mesleği ALMANYA'DA İŞÇİ EMEKLİSİ Şehit Edildiği YerbGENELKURMAY BAŞKANLIĞI Kabri AKSARAY Almanya'da işçi emeklisi Almanya’dan Türkiye’ye bayrama gelen 65 yaşındaki 3 çocuk babası Yusuf Çelik, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının ‘meydanlara inin’ çağrısı üzerine abdestini alarak evden çıktı. Kızılay Meydanı’nda Darbecilerle tankın üzerinde kahramanca mücadele eden Çelik, yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldı.tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yusuf Çelik Telefonla ulaşamadığı eşini sabaha kadar bekleyen Şehit Çelik’in eşi Ayşe Çelik, hastaneleri ve polis merkezlerini dolaştı. Eşinin cenazesini bulduklarında vücudunda kurşun izleri başında darp izleri olduğunu dile getiren Ayşe Çelik, yanında kimliği olmadığı için cenazeyi çok zor bulduklarını belirtti. “Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum”Babasının son görüntüsünü 15 Temmuz Marşı" klibinde gördüklerini ve çok duygulandıklarını ifade eden şehidin oğlu Bülent Çelik şunları kaydetti: "Ailemle Yenikapı mitingini izliyorduk.15 Temmuz Marşı yayınlandı. Klibi izlerken babam bu' diye seslendi.internetten klibi buldum. eşimin dediği rahmetli babamdı. Babam tankın üstündeydi. Darbeci askeri tanktan çıkarmaya çalışıyordu. gözyaşlarımı tutamadım. Babam davası uğruna şehit düştü. Böyle bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyorum." Şehit Yusuf Çelik’in ismi, Aksaray’da anaokuluna verildi. |
ÖZGÜR MUSTAFA KARASAKAL
(2000 - 15 Temmuz 2016) Öğrenci ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 2000 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Memleketi ÇORUM Mesleği ÖĞRENCİ Şehit Edildiği Yer GENELKURMAY BAŞKANLIĞI Kabri GÖLBAŞI MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. Öğrenci Özgür Mustafa Karasakal Adı gibi özgür yaşadı 15 Temmuz darbesinin en genç şehitlerinden olan 17 yaşındaki Mustafa Karasakal, Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopter ateşi sonucu şehit oldu. Vurulduktan sonra 40 dakika ambulans bekleyen Karasakal, babası ve iki kardeşinin gözleri önünde şehit oldu. Şehit Karasakal’ın üvey babası Muhyiddin Şahbaz, Cumhurbaşkanının çağrısı üzerine meydanlara çıkmaya karar verdi.Karasakal, iki kardeşi, babası ve kuzeni ile birlikte Kızılay’a gitti. Ellerinde bayraklar ve tekbir sesleriyle Genelkurmayın önüne yürüdü Darbeci hainler tankları kalabalığın üstüne sürdü. Tank namlusunu indirdi ve insanların bir kısmını köprüden aşağı attı, bir kısmını ezdi. Karasakal ve ailesi duvar dibine sığındı ancak helikopterden ateş açıldı ve kurşunlar 17 yaşındaki Mustafa Karasakal’a isabet etti.* Genel kurmayın önünde Vurulan Karasakal, babasının ayaklarının dibine yığıldı. Ambulanslar müdahale edemedi 17 yaşındaki Özgür Karasakal şehit oldu.Karasakal'ın cenazesi, Gölbaşında toprağa verildi.FETÖ’cü hainler tarafından şehit edilmeseydi 11 Eylül'de 18 yaşına girecekti.17'sinde vatana şehit oldu FETÖ nün 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay önünde hainlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 17 yaşındaki Özgür Karasakal’ın babası Möhyeddin Şahbaz, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile çocuklara ‘haydi’ dedim. İşten geldikleri için yorgun olduklarını söylediler ancak ‘Bugün yorgunluk günü değil’ diyerek sokağa çıktık” dedi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
MÜNİR ALKAN (1975 - 15 Temmuz 2016)* Polis ŞEHİT Doğum Tarihi 18 Haziran 1975 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016Memleketi TEKİRDAĞ Çocukları 1 Mesleği POLİS Şehit Edildiği Yer 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ* Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. Münir Alkan Polis İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruması olan Özel Harekat Münir Alkan, 15 Temmuz gecesi Şehitler Köprüsü’nde hainlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.Münir Alkan, 1995 yılında İstanbul’da polis memuru olarak göreve başladı. 1999’da Hakkâri’de şark tamamlayarak 2001 yılında 2003 yılında stanbul’da görev alan Alkan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruma görevini yerine getirirken şehit oldu. 41 yaşındaki Özel Harekat Polisi olan Münir Alkan, evli ve bir çocuk babasıydı. Alkan'ın cenazesi, Tekirdağ Rüstem Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Tekirdağ şehir mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.Şehidin ismi İstanbul Büyükçekmece’de bir okula verildi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
MURAT AKDEMİR Yeni şafak.com dan alıntıdır* (1989 - 15 Temmuz 2016) İşletmeci ŞEHİT Doğum Tarihi 04 Ekim 1989 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Memleketi RİZE Çocukları1Mesleği İŞLETMECİ Bitirdiği Okullar BEYKOZ ŞAHİNKAYA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ Şehit Edildiği Yer ÇENGELKÖY Kabri BEYKOZ KANDİLLİ MEZARLIĞI Bismillahirrahmânirrahîm. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MURAT AKDEMİR İşletmeci"2 yıllık evli ve bir çocuk babası Murat Akdemir, 15 Temmuz akşamı Çengelköy’de darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu 14 yerinden vurularak şehit oldu. Vurulduğu an Kelime-i Şehadet getiren Akdemir’in son sözü, yanındaki bulunan arkadaşlarına ‘Şehadetime şahit misiniz?’ diye sormak oldu." 27 yaşındaki Murat Akdemir, 15 Temmuz akşamı Fetö Terör Örgütü'nün darbesini televizyondan öğrendi. Anadoluhisarı’nda babası ile lokanta işleten Akdemir,Erdoğan’ın ‘meydanlara çıkın’ çağrısını duyunca Ailesine ülkesine sahip çıkmak için meydanlarda olacağını söyleyen Akdemir, annesinin gitmesini istememesi üzerine, “Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum” diyerek evden çıktı. Arkadaşlarıyla Çengelköy’e giden Akdemir, vatansever halkın arasına karıştı.kalabalığın yanına Kuleli Askeri Lisesi Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Karapekmez’in bulunduğu rütbeli 30-40 kişilik asker grubu geldi. Albay Karapekmez, gruba dağılmaları için önce bağırdı camlarını tüfek dipçiğiyle kırıp, çevreye ateş etmeye başladı. Murat Akdemir, Albay’ı yanına giderek durdurmak istedi başarılı olamadı.14 yerinden vurularak şehit edildi Askerlerin barikatıyla darbe karşıtı siviller duvar arkasına gizlendi. Cuntacı komutanların ateş emriyle gözü dönmüş askerler demokrasi için direnen halkı taramaya başladı.oğlunu arayan baba İsmail Akdemir ‘çabuk eve gel oğlum’ diye bağırdı Murat Akdemir’in sadece ‘Ah’ sesi duyuldu. Tüfeğindeki mermisi bitince yanındaki askerin tüfeğini alarak halkı taramaya devam eden Albay Mehmet Karapekmez, Murat Akdemir’i tam 14 yerinden vurdu. Aslen Rizeli olan Şehit Akdemir’in naaşı binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Kandilli Mezarlığı'nda ebediyete yolcu edildi.'Şehit olmaya gidiyorum' FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminde Çengelköy’de hainlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Murat Akdemir’in babası İsmail Akdemir, "Darbe girişimi akşamı oğlum 'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' diyerek evden çıktı" dedi. |
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
ENGİN TİLBAÇ (2000 - 15 Temmuz 2016)Öğrenci ŞEHİT Doğum Tarihi 01 Ocak 2000 Ölüm Tarihi 15 Temmuz 2016 Memleketi MALATYA Mesleği ÖĞRENCİ Şehit Edildiği Yer 66. MKZ. P. TUG. BAŞTABYA KIŞLASI Kabri MALATYA Bismillahirrahmânirrahîm. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. Hamd o âlemlerin Rabbi, O Rahmân ve Rahim, O, din gününün maliki Allah'ın. Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti* ancak senden dileriz yardımı, inayeti. Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların* ve o sapmışların yoluna değil. Öğrenci ve Henüz 16 yaşında olan Tilbaç, 15 Temmuzda darbe girişimini protesto ederken tankın altında kalarak şehit oldu. Yüzü tanınmaz halde olduğu için kimliği tespit edilemeyen Tilbaç’ın ailesi, üç gün boyunca Tilbaç’ı aradıktan sonra sonucu DNA testi ile öğrendi.şehidin annesi zihinsel, babası fiziksel engelliydi. Malatyalı Engin Tilbaç, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘meydanlara inin’ çağrısıyla dışarı çıktı. FetöTerör Örgütü'nün darbesini protesto eden 16 yaşındaki Tilbaç, Baştabya Kışlasında darbecilerin karşısına dikildi. Kışlada tankları engellemek isterken şehit edilen Engin Tilbaç’ın ailesi,Malatya’da tatildeydi. Çocuklarından haber alamayan zihinsel engelli anne ve fiziksel engelli babaya oğullarının acı haberini Adi Tıp verdi. Adli Tıp ekiplerinin yaptığı DNA testinde kışla önünde tanklarla şehit edilen siviller içinde Sultangazili 16 yaşındaki Engin Tilbaç da bulundu. Tilbaç’ın cenazesi, 21 Temmuz’da memleketi Malatya’ya götürülerek Pütürge’ye defnedildi. Şehidin ismi, Adıyaman’da bir anaokuluna verildi. |
All times are GMT +3. The time now is 10:45. |