![]() |
Turban siyasal bir simge midir?
Sizce Turban siyasal bir simge midir?
|
Bence " simge " değildir, bakın siyasi simge demiyorum. Hiçbirşekilde simge değildir.Başı açmak simge değilse, kapamakta simge değildir. Bir yaşantı biçimidir.
VesseLam |
Alıntı:
|
hayır değildir .
|
kesinlikle değildir.medyada
başbakanımızın bunu bir simgedir dediği iddaa ediliyor ama öyle demediğini herkes biliyor.ne demişleeeeeerrrr it ürür kervan yürür durmak yok yola devam |
olur mu hiç öyle şey. başörtüsüne karşı olan bir takım zihniyet, acaba bu başörtüsünü nasıl engelleriz diye düşünmüşler ve hiç kimsenin karşı çıkamayacağı bir durum ortaya atalım demişler ve sonunda siyasal simge hadisesi doğmuş bana göre. yani başörtüsünü takan birinin ben siyasal bir durumu çağrıştırdığını düşünmüyorum. hmm bu başörtüsü takmış ozaman akpartiliymiş bu kişi, başörtüsüz ozaman da bu kişi mutlaka chplidir demem gerekiyor bu yaklaşıma göre.böyle bir yaklaşım olabilir mi hiç...
|
kesinlikle siyasal bir simge değildir.olamaz da zaten.Bayanların saçlarını kapaması Allah'ın bir emridir.Bunu siyasal bir simge olarak göremeyiz.
|
siyasi simgedir diyen arkadaşlar yorum yazmamış madem oy verdiniz bir açıklama yapın nasıl simgeymiş bizde bilelim.
|
Alıntı:
|
tabikide siyasi bi simge değildir....başörtüsü dini inanşlar gereği örtülen ve allahın bize emirlerinin yerine getirdiğimizi gösteren .....alllahın ona şükranlarımızı bildiren ve allahın varlığına ve birliğine inandığımızı gösteren sizin deyiminizle bi simgedir
|
Alıntı:
oylamaya bakıyorsun birileri simge demiş ama sebebi yazmıyor. simge değildir diyenler açık açık yazmış biz karşı görüş de olanları dövüyormuyuz :o neden fikirlerini savunmuyorlar açıkcası ben neden simgedir diye düşündüklerini merak diyorum neden ya biri cevap verebilirmi |
Kesinlikle değildir ve olamaz da..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
eee bir kılıf lazım dimi ne yapsınlar. Bilsinler ki, biz inat peşinde veya tek tip insan modeli inşa etmeye çalışmıyoruz. Biz ak partiyiz ak geleceğiz. Biz kendi hakkımızı kendi özgürlüğümüzü istiyoruz. Bizim düsturumuz halka hizmet hakka hizmet dir. RAHMETİ BOL RABBİM Başbakanımıza güç kuvvet versin yüzünü kara çıkarmasın. Ben dinimin gereğini yerine getiriyorum kapanıyorum bana zincir varmaya çalışmayın çünkü ben sizin ne kadar açıldığınızla ilgilenmiyorum. |
Alıntı:
Evet hem sizin dediginiz sebep var hemde gercekten bunu simge olarak kullananlara rastladıkları için bunu söylüyorlar.Fakat buna tam olarak siyasal simge diyemeyiz. Bu insanlarin siyasalın s'sini bildiklerini zannetmiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bu konuda en fanatik saadet partisi mensuplarıdır ve bir çok arkadaşım var hiç birinin siyasi simge olarak taktığına şahit olmadım. kim bu simgeciler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu simgeciler zaten siyasetle uğraşanlar olamaz. Şahsen ben basörtüsünün siyasi simge oldugunu düşünmüyorum. Fakat toplum içinde öyle bayanlar var ki yaptıklarıyla başörtüsünü karalıyor. Ve bu insanlarin 'aa evet basörtüsü simgesel birşey yoksa başörtüsü takan bunu neden yapsın ki' demesine yol açıyor. |
Alıntı:
polis, arkadaşıma, "başörtülüler içinde de kötü hareketler de imamhatipliler içinde de kötü hareketler de bulunan var onlar kötü temsil ediyor gibi bir yaklaşımda bulunmuştu. arkadaşım ise o görevliye, peki sizin polis teşkilatı içerisinde hiç kötü olaylara karışan yok mu o zaman biz de bütün polislere kötü diyelim, diye bir çıkışta bulunmuştu." ve görevli diyecek bir söz bulmamaıştı gevelemekten başka... olayları genelleştirmenin bir manası yok burdan da anlaşılacağı üzere.. |
Alıntı:
Kardeş diyorum ki insanlar bu gibi sebeplerden dolayi siyasal simge olarak görüyor olabilirler. Yoksa benim kimseyi kötüledimde yok, bu durumu genelleştirdiğimde yok. Eğer bu itafın başkalarınaysa anlaştık. |
alıntı
Kardeş diyorum ki insanlar bu gibi sebeplerden dolayi siyasal simge olarak görüyor olabilirler. Yoksa benim kimseyi kötüledimde yok, bu durumu genelleştirdiğimde yok. Eğer bu itafın başkalarınaysa anlaştık. tabiki de ben kimseyi hedef alarak söylemedim. sadece genelleştirilmesine karşı olduğumu belirttim |
Alıntı:
Tesekkür ediyorum açıklamandan ötürü. |
Alıntı:
Simgedir. Siz yasakladığınız sürece özgürlüğün simgesi olacaktır. Simge haline siz getiriyorsunuz, biz değil, tamamen bizim dışımızda sizin cahil kafalarınızda oluşan bir durum. Hayır, simge değildir, bir inanç meselesidir. Dileğen takar dilemeyen takmaz, takana neden taktın, takmayana neden takmadın denmez, dense de öğrenmek, anlatmak için denir, ayıplamak için değil. Velev ki olsa ne olur. Sana ne be adam! :D :D :D :D |
Alıntı:
|
o da sorumu yani tabiki simge değildir.siyasi simge hiç değildir.inancın bir gereğidir ve sorgulanamaz bence
|
Alıntı:
|
''Farzedelim siyasi simge olsa bile..''
Türkçesi iyi olan bir kardeşimiz, bu cümlenin hangi manaya geldiğini mülayim kardeşimize tercüme etsin. O zaman kim hangi kanıtı kullanıyor ortaya çıkar. VesseLam |
Alıntı:
14 Ocak 2008: Başbakan, İspanya'da " Velev ki simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasî simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var?" dedi. Hangi haber kaynaklarından siz kendi sonucunuzu çıkardınız? Yukarıda aldığım haber Kaynağı : ZAMAN O alınan (sizin yorumladığınız ) haber kaynakları türkçeyi yeterince yerinde kullanamıyor belli ki ! |
sıyasal bır sımge olarak gormuyorum ..ınsanlar ınanıslarından dolayı baslarını ortuyorlar ama haklarına en fazla sahıp cıkan grubun akpartı olduguna ınandıklarından dolayı akpartı yanında yer alıyorlar..buda bazı ınsanlar tarafından bak akpartılılerın hepsı kapalı o halde bu bır sımge dıyorlar...nıyet okuyorlar herzamankı gıbı..boylesı ıslerıne gelıyor....
basbakanın lafına gelınce Necıp Fazılın dedıgı gıbı turkceyı bılen ınsan o cumleden hangı anlam cıkması gerektıgını anlar...ama dun gece bır programda konusuluyordu bu konu adam burnundan kıl aldırmıyor yok hukukcuymus yok profesormus bunları soyluyor ama basıt bır cumlenın turkce manasını algılayamıyor yada algılamak ıstemıyor... ve bunu bende basbakandanm cok oncede soylemıstım "yahu lanet olsun tamam sıyası sımge olsun sızın dedıgınız gıbı olsun pekı ya zamanındakı sızın sıyasısımgelerınız nereye gıdıyor..yesıl parkanız yada o garıp sakal seklı nereye gıdıyor" dedıgım cok olmustur... VELEV KI = var sayalım kı anlamına gelır..ne var sayılır??? suan mevcut olmayan gercek olmayan seyler var sayılır..mevcut elımızde olan bısey ıcın var sayım ıfadesı kullanılırmı??? |
Alıntı:
http://img301.imageshack.us/img301/9...3473419ul9.jpg |
Alıntı:
Alıntı:
Başımıza gelecekleri biliyoz artık.... :) :) |
aslında siyasal simge değildi bana göre hala değil ama siyasetçilerimizin akp hariç büyük bölümü bunu böyle biliyorlar başörtüsünü simge olarak kabul ediyorlar
|
Alıntı:
|
[i][b]Türban dini bir görevdir!
Bu görev sadece Müslümanlarda olsaydı yine bu söylentilere neyse derdim fakat örtünmek Hristiyanlara ve diğer Allah'tan gelen dinlerin mensuplarına gönderilmiş bir emirdir! İnançlı bir insan için dini yükümlülükleri önce gelir ve onu yapmasıda herhangi bir nedenle engellenemez! |
[i][b]Ayrıca eğer türbana siyasal simge denecekse ve bununla bu insanlar suçlanacaksa benim için ''CHP'lilerin'' kullandıkları Kemalizm yada ''MHP'lilerin'' kullandıkları Türkçülük gibi her türlü oy toplama aracıda birer siyasal simgedir!
Bu partilerinde bu konuları genel olarak inançtan öte oy için savunduklarını düşünüyorum! |
[quote=mülayim ]
Alıntı:
yaa MÜLAYİM kardeş ben seni bir anlayabilsem.hem siyasi simge geğildir diyorsun.hemde başbakan siyasi bir simgedir dedi diyenlere inanıyorsun ne iş yaa sen neyi savunuyorsun ?anlamak istiyorum lütfen açıklar mısın? başbakanın türban siyasi bir simgedir dediğine gerçekten inanıyor musun? |
Alıntı:
ama zaten bu noktada turkculukle kemalızmle basortusu kıyaslanıp aynı kefeye konamazkı...bırısı ınsanların cıkardıgı akım dıgerı ınanıstır zaten... |
Alıntı:
Yani türbanla o konuları karşılaştırmak için değil her partide ve her kesimde siyasi simge kullanılışının olduğunu söyledim! |
olsa ne olur olmasa ne olur zaten BASBAKANIMIZ bu konuda gorus belirtmistir fazla irdelemeye gerek yok....ama Türban bence siyasi bi simge degildir ...
Müslüman kadınların dininin geregidir....takılmasıda lazım gelir... |
All times are GMT +3. The time now is 13:25. |