Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   FETVA VERİR GİBİ (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=18530)

sumeyra_tonkal 01-18-2008 19:31

FETVA VERİR GİBİ

Kenan Evren'den başörtüsü yorumu

Son günlerdeki türban gündemine ilginç yorum getiren Kenan Evren, çarpıcı yorumlarda bulundu: Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel yaratırdı.

Özhan Haluk Satır'ın haberi

Bir gazetecinin son günlerdeki türban gündemi ile sorusuna isteksizce cevap veren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, tartışmaların bir an önce son bulmasını savundu.

Türkiye’ye türban tartışmalarının İran’ın dini liderleri Humeyni ile birlikte başladığını savunan Evren, türban takmamanın günah olmadığını savunduğu sözlerinde, “Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi, kadınları kel yaratırdı” şeklinde ilginç yorum getirdi.

Emekli Genel Kurmay 2. Başkanı Fikret Küpeli ile birlikte Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gelen 12 Eylül’ün mimarı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, son günlerdeki türban tartışmalarına, ilginç yorumu ile farklı bir boyut getirdi.

Aile dostu olan iş adamı Mehmet Altan’ı çiftliğini ziyaretinin ardından çocukluğunun bir bölümünün geçtiğini belirttiği Turgutlu’nun meşhur köftesini yiyen Evren’e, Turgutlulu olan Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Kaymakam Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve çok sayıda koruma eşlik etti.

Türkiye’nin birçok yerinde köfte yediğini, fakat en lezzetlisini Turgutlu’da bulduğunu söyledi. Turgutlu’daki kentsel gelişmeyi memnuniyetle karşılayan Evren, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Serhat Orhan’ı kutlayarak teşekkür etti.

Bir gazetecinin türbanla ilgili sorusuna isteksizce cevap veren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, türban tartışmalarının bir an önce son bulmasını istedi. “Türbanı savunanlarla savunamayanlar arasından sorun çıkabilir” diyen Evren, türban takmanın günah olmadığını savunarak, “Bu sıralar türbanla yatıp, türbanla kalkıyoruz. Bu çok saçma. Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi, kadınları kel yaratırdı.”dedi.

Türkiye’ye türban tartışmalarının İran’ın dini liderleri Humeyni ile birlikte başladığını savunan Evren, “Bu tartışmalardan kurtulmamız gerekir. Dünyada böyle bir şey yoktu. Ta ki Humeyni zamanına kadar. Humeyni’nin zamanından bugüne kadar gelmiştir bu. Ülkemiz İran’a benzetilmek istenmektedir. Bu tartışmaları yaratanların da İran gibi olma özlemi vardır.”diyerek türban tartışmalarının Türkiye’yi krize iteceğini, ülkenin bir an önce bu tartışmalardan kurtulması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Sadettin Kalkan ve Belediye Başkanı Serhat Orhan’ı makamında ziyaret eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, kendisine takdim edilen hediyelerin ardından ilçeden ayrıldı.

HABER 7

sumeyra_tonkal 01-18-2008 19:35

FETVA VERİR GİBİ

Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel yaratırdı. ??? ??? ???

daha kimse yorum yapmasın yorum bu :-\

Mu-Alim 01-18-2008 19:36

FETVA VERİR GİBİ

Ha ha ha...

İşte bu adam yönetti ülkeyi yıllarca...Ne acı!

Ama espri çok güzel,tuttum (:

dildade 01-18-2008 19:37

FETVA VERİR GİBİ

şimdi bir kaç aklı evvel çıkıp bu görüşü savur da ;D ;D ;D

kardelen007 01-18-2008 20:09

FETVA VERİR GİBİ

bu kadar mantıklı bi bi yorumu ancak böylelerinden duyabilirdim.... >:( >:( >:( Allah akıl fikir versin daha ne diyelim ya pes yani

parabol 01-18-2008 20:13

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

sumeyra_tonkal Nickli Üyeden Alıntı
Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel yaratırdı. ??? ??? ???

daha kimse yorum yapmasın yorum bu :-\

yanı guleyım mı aglayayım mı karar veremedım....

Necip Fazil 01-18-2008 20:34

FETVA VERİR GİBİ

Kenan Bey, neden pantalon giyiyorsunuz, Allah (c.c.) sadece saç mı yaratmış?

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 20:35

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

dildade Nickli Üyeden Alıntı

Var mıdır bunu savunacak olan gerçekten sizce bu forumda?

parabol 01-18-2008 20:36

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

emınım kı forumu kastedmemıstır....degıl mı dıldade...

Necip Fazil 01-18-2008 20:42

FETVA VERİR GİBİ

Bence olabilir, artık bu forum dahil heryerden böyle kişiler çıkabileceği ihtimaline iman ediyorum ;)

VesseLam

parabol 01-18-2008 20:47

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Bence olabilir, artık bu forum dahil heryerden böyle kişiler çıkabileceği ihtimaline iman ediyorum ;)

VesseLam

sonradan uye olan provakatıf uyeler dısında ozellıkle oturmus uyelerın hıc bırınden boyle bır dusunceyı savunacak arkadas olduguna ıhtımal vermıyorum... 8)

Necip Fazil 01-18-2008 20:52

FETVA VERİR GİBİ

Bizde bazı şeylere ihtimal vermiyorduk ama, ummadık taşlar baş yarıyor. Başınızın yarılmasındansa herkesin eline dikkat etmek lazım, gül mü taşıyor, yoksa taş mı diye ...

VesseLam

parabol 01-18-2008 20:54

FETVA VERİR GİBİ

uf bır tas kafama geldı ama ..heralde yanlıslıkla gelmıstır ;)

Mu-Alim 01-18-2008 20:56

FETVA VERİR GİBİ

Tabi,haklı üstad...Gül beklerken diken batıyor eline bazen.Ama hiç kanamayan bir vücudun kanı donar,pıhtılaşır,zararlıdır,pisliktir...

Necip Fazil 01-18-2008 20:58

FETVA VERİR GİBİ

Pisliklerimizi temizlemek isteyen dostlarımız başımızı kessin, akan kanda helal olsun. Ama kafamızı yarmaya çalışanlardan Allah (c.c.) muhafaza buyursun. ;)

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:04

FETVA VERİR GİBİ

Kim dost,kim düşman...Göreceğiz ;)

ümitli_bekleyis 01-18-2008 21:05

FETVA VERİR GİBİ

Kenan Evren'den başörtüsü yorumu

Son günlerdeki türban gündemine ilginç yorum getiren Kenan Evren, çarpıcı yorumlarda bulundu: Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel yaratırdı.

Ne diyebilirim ki Trajikomik gerçekten.Gülmekten kendimi alamadım ..

Necip Fazil 01-18-2008 21:06

FETVA VERİR GİBİ

Biz göreceğimizi gördük, gelecek zaman eki, görememiş olanlar için olsun ...

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:10

FETVA VERİR GİBİ

Göreceğini görmüş olduğunu düşünenlerin canları sağ olsun...Bizim yeterince düşmanımız var,suni düşmanlar üretmemize gerek yok.Ve gelecek zaman eki umut doludur,ümitvarız biz...

Necip Fazil 01-18-2008 21:17

FETVA VERİR GİBİ

Biz ayrı düşünceler taşıyor diye insanlara düşmanlık gütmeyiz. Kim ki bizim inancımıza balta vurmaya çalışır, önüne engel çıkarmaya gayret eder, veyahutta buna fikren destek verir, o kişiler ile bizim saflarımız ayrılır. Ve o kişileri suni veyahutta gerçek diye ayırmayız ... Bizim için hepsi birdir. Ama bu kişiler var diye umutlarımızı biryerlere gömmeyiz elbette, dünyanın düzeni bu, herkes aynı pencereden bakacak olsa, Mevla onca pencereyi meydana getirmezdi ...

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:20

FETVA VERİR GİBİ

Baltanın bir sivri yanı vardır; keser,biçer,doğrar.
Bir de diğer yüzü vardır ki; düzeltir,şekil verir, çıkıntıları yok eder...

Necip Fazil 01-18-2008 21:22

FETVA VERİR GİBİ

Doğrudur, nedense herkes kendisini çıkıntıları düzelten zanneder, ama kesip, biçtikleri yerleri hiç bilmezler. Bunun idrakinde olanlar sınırını çizer, inançlarını baltalatmazlar, idrakine varamayanlar ise biçilmeye devam ederler, düzeltiliyorum diye ...

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:27

FETVA VERİR GİBİ

Evet,herkes dünyanın kendisi etrafında döndüğünü zanneder.En "empatiperver"i bile "en iyi benim" der hep.Ve bu mizacından dolayı kişi bazen kendisi dahi içten içe "ya ben bu konuda bu noktada haksızım" dese bile, yediremez gururuna "eyvallah" demeyi.

Necip Fazil 01-18-2008 21:29

FETVA VERİR GİBİ

Evet, bizde oldukça rastladık bu durumlara, bir kez olsun " EywAllah " diyenede rastlamadık. Ama gam değil, renklerini belli etsinlerde, EywAllah demesinler ...

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:32

FETVA VERİR GİBİ

Zira, eyvallah dememek eyvallah etmemekten ileri gelir.Dahası, gerçek rengi görmek için gözlüksüz ve gözleri ferli bakmak gerekir.

Ve ayrıyeten, tek renge boyamaktansa kabuğu, "öz"ü koruyup rengarenk olabilmektir hoş olan..Kanımca...

Necip Fazil 01-18-2008 21:34

FETVA VERİR GİBİ

Yanlışlara " EywAllah " demenin karşılığında, doğrularımza " EywAllah " denilecekse, o EywAllah'ta meraklılarının olsun. Bizim ahlakımızda bu yoktur.

Biz bukalemunların reklerini seçemiyoruz malesef, o nedenle kendilerini belli etmelerini istiyoruz, sağolsunlar, onlarda bizi kırmıyorlar.

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 21:41

FETVA VERİR GİBİ

Bukalemun, düşmandan korunmak için değiştirir rengini.Oysa biz aynı anda birçok renge bürünebilmekten ve aynı şekilde renkleri hoş görebilmekten bahsediyoruz.

Şu,bu,o kırılsın/kırılmasın diye bir şeyleri belli etmek/etmemek değil patavatsızlık yapmadan eğilmeden bükülmeden durabilmek daha bir ahlaki gibi...

"Ne olursan ol, gel" diyen bir zihniyetin torunlarının şimdi "biz" ve "onlar" gibi sözler sarf etmeleri ne kadar ahlaki,tartışılır...

mülayim 01-18-2008 21:45

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Kenan Bey, neden pantalon giyiyorsunuz, Allah (c.c.) sadece saç mı yaratmış?

VesseLam

aynen abicim katılıyorum.
bu mantığına göre ALLAH(c.c) kenan evreni başı örtülü görmek istemiş de ondan kelliği ona lutfetmiş.tövbe ya Rabbi ne diyorum ben

Necip Fazil 01-18-2008 21:50

FETVA VERİR GİBİ

Söylediğimizi tekrarlayayım, rengini belli eden herkese karşı saygımız vardır. Hatta belli etmemek isteyipte bizim anladıklarımıza da saygımız vardır. Ama EywAllah'ımız yoktur. Ayırıcı düşünceler ile bütünleşmek kelimesini telafuz etmekte ahlakımızda yoktur.

Bizim kırmak istemediğimiz tek şey, Allah (c.c.)'ın emirlerine riayet etmek isteyen insanların kapleridir, bizim doğrularımızda o kalplere dokunmaz. O nedenle eğilip bükülenlerden de olmayız.

Bizim tavrımız bellidir. İnancımıza ne bahaneyle olursa olursun hayır diyenler, "bizden" olamaz. Olmak gibi bir isteklerinin de olmadığını çok iyi biliyoruz. O nedenle bizler - sizler oldukça ahlakidir. Herşeyin bir ismi vardır, isimde " şey "'lerin özelliklerini belli eder.

VesseLam

Necip Fazil 01-18-2008 21:58

FETVA VERİR GİBİ

Düşüncelerimizi açıkça beyan ettiğimize inanıyoruz. Yapmak istediğimiz ve yapmamız gereken şeylerde, insanlardan herzaman herşeyi beklemek, kimseye aklımızda koruma koymamak ve " bizden " olanları iyi bellemektir. İnşaAllah bunun idraki içerisinde oluruz.

Allah(c.c.) Peygamber ümmetine selamet versin.

VesseLam

Mu-Alim 01-18-2008 22:02

FETVA VERİR GİBİ

İnşallah...

dildade 01-18-2008 22:11

FETVA VERİR GİBİ

Alıntı:

AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

evet bu forumu kasdetmedim bir kaç gün içinde kimleri kasdettiğim eminim ki ortaya çıkacaktır mesela "gel bizimle ol" programı sunucuları desem ;)

sumeyra_tonkal 01-18-2008 22:38

FETVA VERİR GİBİ

ne olmuş burda yav :-\

romakudüs 01-18-2008 23:07

FETVA VERİR GİBİ

adam bunamış arkadaşlar nedediğini bilmiyor mazur görün bir ayağı çukurda >:(

parabol 01-18-2008 23:12

FETVA VERİR GİBİ

Soylemlerımız ne tarafa ıstersenız o tarafa cekılır...10 cumlelık bır paragraftan karalayacak bır cumle mutlaka bulunur yeterkı ınsan o nıyetle okusun..varsın rengmız bellı olmus olsun..ben oyle renkler gordum kı rengım her neyse (bılmıyorum ya bu ne demek ve pek anlam veremedım ya herneyse) ıyıkı o rengım ben....

Yâren 01-18-2008 23:13

FETVA VERİR GİBİ

Dünkü mevzuda mekan değişmiş ama konu aynı.Sanırım dünkü konuda akkoyun karakoyun sınıflandırılmasına maruz kaldık.Allah bu forumun birliğini beraberliğini bozmasın temennisiyle

TÜRK EVLADI 01-18-2008 23:16

FETVA VERİR GİBİ

[i][b]Ülkenin başına işte bu ve bunun gibi paşalarla Süleyman Demirel gibi siyasetçiler geldiği için bu hale geldik!

Laflara bak..Kuran'ın mealini bir kere okumayla bütün olayı çözdüğünü sanmış!

All times are GMT +3. The time now is 14:53.