Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Eskiden görüşünüz ne idi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=19744)

Milli Görüş2000 02-06-2008 16:30

Eskiden görüşünüz ne idi?

Burdaki AKPlilerin AKP olmadan önce görüşleri yani zihniyetleri ne idi?
Sağcımı solcumu, İslamcımı, milliyetçimi?

MaU_95 02-06-2008 17:50

Alıntı:

Milli Görüş2000 Nickli Üyeden Alıntı

Ne kadar eski?:)

dildade 02-06-2008 17:57

eski görüşüm sayın başbakanımızın bir parti kurmasıydı yeni görüşümde kurulan bu parti yani ak ak ak ;D

sumeyra_tonkal 02-06-2008 18:00

Eski görüşüm yoktu sadece AK PARTİ ;)

EgebeYY 02-06-2008 18:28

Milli Görüş kökenliyim.

Kafes 02-06-2008 18:30

gorusum yoktu :o

Neşe 02-06-2008 18:32

eski görüşüm erbakan tarafındaydı basbakanımız onun öğrencisiyken şimdi de ak ak ak parti

maviinsan 02-06-2008 18:33

görüşüm yoktu

EgebeYY 02-06-2008 19:07

Alıntı:

Melcolm X Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

EgebeYY Nickli Üyeden Alıntı
Milli Görüş kökenliyim.

Yoksa Sendemi :o zamaninda Hoca nin Derslerinden Kaytaranlardansin :-\

Hocamın dersleri o kadar keyifliydi idi ki bunu orada yetişen bilir. İşte Başbakanımızın farkıda burdan geliyor.

etruce 02-06-2008 19:25

çok şükür bir görüş belirtme zamanım gelince AK PARTİ vardı...AK PARTİ devam edecek inş..

Yâren 02-06-2008 21:27

Alıntı:

Milli Görüş2000 Nickli Üyeden Alıntı

Sağcıyı solcuyu hatta milliyetciyide anladıkta, islamcı kesim de ne oluyor? Şeriat isteyenlermi yoksa müslümanlığı sahiplenen milli görüş mü?
Ben hep muhafazakar kesimin tarafında oldum,ne radikal islamcıları nede azılı solcuları destekledim.

MaU_95 02-06-2008 21:38

Orta okuldayken komunist idim.(Ansiklopediler sayesinde:)) Bir gün tarih hocama savunmuşluğum bile vardır adam şok olmuştu:)
Lisede iken ülkücü oldum.
Üniversitede iken ülkücü toplantılara katıldım, nurcularla arkadaş oldum, komunistlerle oturup türküler söyledim, farklı tarikatlardan insanlarla tanışıp konuştum, daha iyi anlamak algılamak için. O zamanlar İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN idi, solcusu, sağcısı herkes onu severdi, saygı duyardı, RP yi sevmesem de onu ben de severdim.

Erdoğan RP den ayrılıp AK Partiyi kurduğundan beri peşindeyim, ülkeyi adam edecek adam gibi adam odur, peşini asla bırakmam. :))

takva_gül 02-06-2008 21:40

daha önce kalıplaşmış keskin bir görüşüm yoktu
ama ben her zaman milli görüş çizgisini benimsedim
zaten başbakanımızdan burdan geldi...

AkSa- 34 02-06-2008 22:00

bizim görüşümüz;

Huzur ve Barış

Hürriyet

Adalet

Refah

İzzet, onur, saygınlıktır.

eskisi yenisi yok..... ;)

Kırık_Çocuk 02-06-2008 22:03

LDP

Hıfz-ı lisan 02-06-2008 22:41

Alıntı:

Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
LDP

???

MaU_95 02-06-2008 22:48

LDP - Liberal Demokrat Parti

Liberal Demokrasi

Liberal demokrasi toplumca kabul gören her türlü siyasi görüşün bir çatı altında uzlaşarak genel anlamda ulusun menfaatleri için gereken her türlü yönde esneye bilen bir yönetim politikası modelidir.

sağçılar (aşırı milliyetçiler) ve solçular ( sosyalistler) yenilikçiler ve gelenekselçiler (muhafezekarlar) hepsi bir çatı altında demokrasiyle yanyana gelebilir. ve orta yolu bulabilir.

bunun dışında tüm bu özellikleri kendi bünyesinde barındırdığını idia eden partiler her ülkede ortaya çıkmış olsada Liberalizm bir kuram bir felsefe ve ortak anlayış yolu olduğu için hiç bir zaman Liberal olduğunu iddia eden partiler seçim dönemlerinde başarı elde edemememiştir.

Liberalizm
Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımıdır. Genel anlamda liberalizm, bireylerin ifade özgürlüğüne sahip olduğu, din, devlet ve kimi zaman kurumların gücünün sınırlandırıldığı, düşüncenin serbest bir şekilde dolaştığı, özel teşebbüse olanak sağlayan bir serbest piyasa ekonomisinin olduğu, hukuğun üstünlüğünü geçerli kılan şeffaf bir devlet modeli ve toplumsal hayat düzeni hedefler. Liberal demokrasi olarak adlandırılan bu devlet düzeni, açık ve adil bir seçim sistemi ile birlikte tüm vatandaşların kanun önünde eşit olduğu ve fırsat eşitliğine sahip olduğu bir sistem olarak modellenir.

Kaynak: wikipedia

[b]Kısacası özgürlükleri savunur her türlü, sizi ona sürükleyen de bu olur. :)

Liberal Demokrat Parti'nin amacı Türkiye'nin
tüm problemlerinin kaynağı olan devletçi Ankara kafasına bir son vererek;
■ Bireylerin fikir ve inanç hürriyetlerini,
■ Serbest piyasa ekonomisi ve girişim hürriyetini,
■ Tutarlı ve barışcıl bir dış politikayı,
tesis etmektir.

Kaynak: LDP Resmi Sitesi

Zaten Ak Partinin yaptıkları yani :)

Hıfz-ı lisan 02-06-2008 22:52

hmm.. ::) Teşekkür ederim hatırlayamadım ::) emeğine sağlık bilgilendirme için saol + ;)

AkSa- 34 02-06-2008 22:53

Alıntı:

LDP

kırık senin görüş mesafende bozukluk olmalı..

tugba_007 02-06-2008 23:18

Alıntı:

AkSa- 34 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

LDP

kırık senin görüş mesafende bozukluk olmalı..

>:(

YavuzSultanSelim 02-07-2008 00:07

Turancılık

Nazende 02-07-2008 01:12

Geçmişim Ak, geleceğim Ak.
Başbakanımızın bir parti kurmasını diliyordum farklı bir görüşe sahip değildim ,demekkiçok yürekten dilemişim...

Kırık_Çocuk 02-07-2008 10:50

Alıntı:

alikece Nickli Üyeden Alıntı
LDP - Liberal Demokrat Parti

Liberal Demokrasi

Liberal demokrasi toplumca kabul gören her türlü siyasi görüşün bir çatı altında uzlaşarak genel anlamda ulusun menfaatleri için gereken her türlü yönde esneye bilen bir yönetim politikası modelidir.

sağçılar (aşırı milliyetçiler) ve solçular ( sosyalistler) yenilikçiler ve gelenekselçiler (muhafezekarlar) hepsi bir çatı altında demokrasiyle yanyana gelebilir. ve orta yolu bulabilir.

bunun dışında tüm bu özellikleri kendi bünyesinde barındırdığını idia eden partiler her ülkede ortaya çıkmış olsada Liberalizm bir kuram bir felsefe ve ortak anlayış yolu olduğu için hiç bir zaman Liberal olduğunu iddia eden partiler seçim dönemlerinde başarı elde edemememiştir.

Liberalizm
Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımıdır. Genel anlamda liberalizm, bireylerin ifade özgürlüğüne sahip olduğu, din, devlet ve kimi zaman kurumların gücünün sınırlandırıldığı, düşüncenin serbest bir şekilde dolaştığı, özel teşebbüse olanak sağlayan bir serbest piyasa ekonomisinin olduğu, hukuğun üstünlüğünü geçerli kılan şeffaf bir devlet modeli ve toplumsal hayat düzeni hedefler. Liberal demokrasi olarak adlandırılan bu devlet düzeni, açık ve adil bir seçim sistemi ile birlikte tüm vatandaşların kanun önünde eşit olduğu ve fırsat eşitliğine sahip olduğu bir sistem olarak modellenir.

Kısacası özgürlükleri savunur her türlü, sizi ona sürükleyen de bu olur. :)

Zaten Ak Partinin yaptıkları yani :)

Teşekkür ederim ;) çaplı arastirmaniz için :)

bilgi müdavimi 02-07-2008 16:38

Ben akp den başka parti desteklemedim

Necip Fazil 02-07-2008 17:00

Görüşümüz buluğa erdiğimizden bu yana hiç değişmedi ... Kendimizi Müslüman olarak bulduk, öyle devam ettirmeye çalışıyoruz ... İnşaAllah son nefesimizde de Müslüman olarak menzile varırız ...

VesseLam

Enfal 02-07-2008 19:03

Görüşün olması şart mı? Olmazsa olmaz bir şey mi yani? :-\

Üç mevsim 03-04-2008 14:35

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Görüşümüz buluğa erdiğimizden bu yana hiç değişmedi ... Kendimizi Müslüman olarak bulduk, öyle devam ettirmeye çalışıyoruz ... İnşaAllah son nefesimizde de Müslüman olarak menzile varırız ...

VesseLam

Necip Fazıl, sorudaki kasıt dünya görüşü değil siyasi görüş...

Beritan 03-04-2008 14:35

bizde eskimeyen görüş var.. :D :D

Üç mevsim 03-04-2008 15:36

Bizim aile, köklü bir Milli Görüş geleneğine sahiptir. Ailemizin siyasi heyecanı 26 Ocak 1970'te Milli Nizam Partisi'nin kurulmasıyla başlar (öyle tahmine diyorum) ve Milli Selamet Partisi ile devam eder. Her kapatılış yüklü, dinamik ve enerjik bir çoşkunluğa dönüşür Milli Görüş Camiasında..

Dedem rahmetli, Milli Selamet Partisi çalışmaları için koşuştururken, 12 Eylül 1980 darbesinden nasibine düşen payı alarak, dava arkadaşlarıyla beraber, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda daracık, mahzen misali bir odada 7 gün tutuklu kalır. Ancak 7 gün değil 77 sene de tutuklu kalsa yılmayacak ve davasından vazgeçmeyecektir..

Refah Partisi'yle coşan hareket, 28 Şubat'ta büyük yara almış ve Fazilet Partisi olarak isim değiştirmişti.. Fazilet Partisi de kapatıldığında 16 yaşındaydım ve her Milli Görüşçü gibi ben de ağlamıştım. Kaybedilen Adil Düzen fırsatı için ağlamıştım.

Ancak, ailemiz nesilden nesile akarak 2 kuşak değiştirirken, Milli Görüş'ün hiç gelişme kaydedemesi ve Milli Görüş Hareketi'nin üst kademesinde, tabandan gelen büyük isteğe rağmen Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül gibi genç ve olgun isimlere yer ve söz hakkı verilmemesi, değişen halk kuşaklarıyla, hiç değişmeyen ve 2 nesil eskide kalan görüşü bir nevi karşı karşıya getirdi.

"Biz mücadelemizi yaparız kazanmak ya da kaybetmek önemli değil, önemli olan mücadele etmek" düşüncesi ile

"Akılcı ve uzlaşmaya dönük bir siyasetle zamanla başarı gelecekken neden böyle yapıyorsunuz" düşüncesi arasında kalarak 2. seçeneği tercih eden büyük bir kitleyle beraber bende gelişerek değiştim.

Artık tipik bir Milli Görüşçü değilim. Hocamıza ve emeği geçen değerli büyüklerimize şükranlarımızı sunarak tabi..

RDönmezs 03-04-2008 15:46

19 yaşındayım ama hatırladığım kadarıyla bizde işte erbakan tarafındaydık milli görüş yani mitinglerine giderdik iyi bilirim ama ne olduysa ondan sonra hiç bilmiyorum ufaklığımdan sonra işte 2002'de ülkemizde bir ışık yandı tüm Dünya aydınlandı şimdi tek görüşüm AK PARTİ..

mavera 03-04-2008 16:00

Milliyetci bir aileden gelmem nedeniyle lise yillarinda ülkücülüge yakinligim vardi hatta asirri milliyetciyimde denilebilirdi ihl de okumam nedeniyle okulumuzda hissedilir bir milli görüs hakimiyeti vardi bir dönem mgv yede takilmisligim oldu ama hic bir zaman milli görüsle gönül birligim olusmadi ama siyaseti daha iyi idrak etmeye basladikca görüsümde yavas yavas degisimler oldu..
18 yasina geldigimde bbp üyesiydim ve ilk oyumu bbp ye verdim daha sonra yurt disina cikmamla beraber hayata bakis acim, fikir yapim tamamen degisti uc görüslerden olabildigince uzak durmaya basladim ve beni en iyi tarif eden ak partide kendimi buldum..
Su anda söyle cevreme bakiyorum ailemde her görüs tam anlamiyla temsil edilmekte dayim sp bayrampasa ilce baskani diger dayim sakaryada bbp ilce baskani, babam ve abim koyu bir ak partili, amcam mhp li , esim ve kayinbabam milli görüscü ve hepsiyle siyaset konusmadigim sürece cok iyi anlasiyorum 8)

Üç mevsim 03-04-2008 16:03

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Milliyetci bir aileden gelmem nedeniyle lise yillarinda ülkücülüge yakinligim vardi hatta asirri milliyetciyimde denilebilirdi ihl de okumam nedeniyle okulumuzda hissedilir bir milli görüs hakimiyeti vardi bir dönem mgv yede takilmisligim oldu ama hic bir zaman milli görüsle gönül birligim olusmadi ama siyaseti daha iyi idrak etmeye basladikca görüsümde yavas yavas degisimler oldu..
18 yasina geldigimde bbp üyesiydim ve ilk oyumu bbp ye verdim daha sonra yurt disina cikmamla beraber hayata bakis acim, fikir yapim tamamen degisti uc görüslerden olabildigince uzak durmaya basladim ve beni en iyi tarif eden ak partide kendimi buldum..
Su anda söyle cevreme bakiyorum ailemde her görüs tam anlamiyla temsil edilmekte dayim sp bayrampasa ilce baskani diger dayim sakaryada bbp ilce baskani, babam ve abim koyu bir ak partili, amcam mhp li , esim ve kayinbabam milli görüscü ve hepsiyle siyaset konusmadigim sürece cok iyi anlasiyorum 8)

Mavera Allah da seni güldürsün :-)))))))))))))))))
Türkiye gibi ailen varmış ...

RDönmezs 03-04-2008 16:09

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı

Bu nee yaaa siyaset meydanı gibi :D

mavera 03-04-2008 16:14

Bu arada söylemeyi unuttum yasadigim ülkede sol görüslü bir partinin üyesiyim..malum burada bizlerin haklarini en iyi solcular savunuyor birde Türkiyedeki solu düsünüyorumda gölge etmesinler baska ihsan istemez diyesi geliyor insanin ;)

Hüdaverdi 03-04-2008 21:51

chp :)
valla,chp demeyimde onların görüşündeydim :)

Beritan 03-04-2008 21:52

Alıntı:

antienflamatuvar Nickli Üyeden Alıntı
chp :)
valla,chp demeyimde onların görüşündeydim :)

aboooooo nasıl kurtuldun yaa :-\

Hüdaverdi 03-04-2008 21:56

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı

aboooooo nasıl kurtuldun yaa :-\

Onların görüşündeydim ama 'aptal' oladığım için ve Allah,peygamber sevgisi sayesinde kurtuldum :)
Kız arkadaşımın büyük etkisi oldu Allah razı olsun ondan :)
O zamanlar yasakçı takınan atatürkü dilimden düşürmeyen birisiydim :D
Aklın yolu bir,zamanla değişir her şey :)

Beritan 03-04-2008 21:57

kız arkadaşını bende tebrik ederim çok böyök sevap kazanmış kendisi ;)

Hüdaverdi 03-04-2008 21:58

Kazanmıştır eminim,beni adam etmek için az uğraşmadı :D

Beritan 03-04-2008 21:59

Alıntı:

antienflamatuvar Nickli Üyeden Alıntı
Kazanmıştır eminim,beni adam etmek için az uğraşmadı :D

adam etmekse çok uğraşmıştır ama işe yaradıysa ne ala yaramıyıncakötü oluyo :D
bendende de ilet helal olsun ona ;)

All times are GMT +3. The time now is 04:28.