![]() |
Erkekler 'NEDEN' Küpe Takar?
|
Batılaşma ve modernleşmenin neleri barındırdığını göstermek amacıyla....
Türk'e yakışır işler yapalım modernlik batıda değil... Kur'an'da |
''TÜRK GENÇLİĞİNE Yabancı güçler tarafından uygulanan asimilasyona maruz kaldığı için'' Yazık Türk Gençliğine... :-[
|
TÜRK GENÇLİĞİNE Yabancı güçler tarafından uygulanan asimilasyona maruz kaldığı için .... |
Ah bir bilsem asimile oluyoruz....
|
Alıntı:
Türklüğün gurur ve şuurunu İslamın ahlak ve faziletiyle yaşamak ve yaşatmak ! |
resimdeki küpe olayı abartı ama bence erkekler de küpe takabilir..bazılarına çok da yakışıyo hanii ;D ;D ;D
|
Tarz olsun diye herhalde.. ;D bayan olarak takmıyoruz(M) ama erkeklerde daha fazla görmeye başladım::) bence hoş değil :-\ ama takana da birşey diyemem..saygı ::)
|
Alıntı:
|
bencede batilasmak icin
|
Yavuz Sultan Selim de küpe takıyordu....Yukarıdaki şikları çürütebilmiştir umarım bu cevap......Bu anket küpe takan erkeklere saygısızlık bence...
|
Bu anket hiç doğru olmamış. Seçenekler çok dar. Küpe takanlara böyle bir kisve yapıştırmak doğru olmaz
|
Alıntı:
Bu anket Küpe Takan Erkeklere Değil Kızlara saygısızlık bence ;D ;D ;D ;D |
Alıntı:
|
fazla abarttınız bence..yakışan taksın ;D
|
Bu konu hakkında araştırma yapacağım şuan çıkam gerektiği için cevap veremiyorum ama vereceğim...
Ama küpe takan beylere saygısızlık olduğu konusunda diretiyorum..Hiç yakışmamış |
Arkadaşlar oylamanın sonuçlarına baktım. yabancı güçlerin etkisiyle mi yapıyorlar bunu. Bence değil. Bir insan zorla neyi yapabilirki. Hiç birşeyi. Bu sadece batılılaşma diye adlandırılan ama sadece lüzumsuz davranışların alındığı, özenildiği bir akım. Erkek ne ablasından , ne annesinden, ne de ninesinden gördüğü için değil, baskıyla da değil sadece özendiği için kendince yakışıklı olduğunu sandığı için küpe takıyor. Hele hele küpenin baskısı olur mu yavv? |
Alıntı:
Küpe niye baskıyla takılmasın ki ? Ayrıca bahsettiğimiz baskı değil asimilasyon. Yani tatlı tatlı İmandan,Türklükten uzaklaştırmak. |
Alıntı:
Benim şahsi fikrim baskıyla küpe takılamayacağından yana. Ben çevremde görmedim. Eğer bildiğiniz, şahit olduğunuz bir olay varsa anlatın bizde öğrenelim. Artık hangi tipler küpe takmakla dinden, imandan çıkılacağını düşünerek insanlara asimililasyon uygulamaya çalışıyorsa, bence boşa uğraşıyor. |
Alıntı:
Ben demişim ki sana '''Ayrıca bahsettiğimiz baskı değil asimilasyon' Sen ne demişsin ? ; Benim şahsi fikrim baskıyla küpe takılamayacağından yana. Ben çevremde görmedim. Eğer bildiğiniz, şahit olduğunuz bir olay varsa anlatın bizde öğrenelim. Ayrıca bak yine ben ne demişim ; Yani tatlı tatlı İmandan,Türklükten uzaklaştırmak. (UZAKLAŞTIRMAK) Sen ne demişsin ; küpe takmakla dinden, imandan çıkılacağını Şimdi daha net anlayacaksın umarım. |
Alıntı:
Ben demişim ki sana ''Ayrıca bahsettiğimiz baskı değil asimilasyon'' Sen ne demişsin ? ; Benim şahsi fikrim baskıyla küpe takılamayacağından yana. Ben çevremde görmedim. Eğer bildiğiniz, şahit olduğunuz bir olay varsa anlatın bizde öğrenelim. Ayrıca bak yine ben ne demişim ; Yani tatlı tatlı İmandan,Türklükten uzaklaştırmak. (UZAKLAŞTIRMAK) Sen ne demişsin ; küpe takmakla dinden, imandan çıkılacağını Şimdi daha net anlayacaksın umarım. [/quote] Uzaklaşmak yerine çıkılacağı kelimesini kullanmışım. Tamam özürdilerimde benim anlamakta zorlandığım bir konu yok.Düzeltiyorum küpe takmakla Türklüktan uzaklaşılmaz. |
Alıntı:
|
TÜRK GENÇLİĞİNE Yabancı güçler tarafından uygulanan asimilasyona maruz kaldığı için! (ne yazıktır ki böyle)
|
aykırı gözüktüklerini sanıyolar ama aykırı değil rezil gözüküyolar benim gözümde....yakında siyasi simge derlerse hiç şaşırmam :D :D
|
Rezil biraz ağır bir itham olmuyor mu? :-\ hoş olmadığını bende düşünüyorum ama sadece okadar..hoş değil ;) (ama düşüncene saygı duyarım yine de ne diyim ;) :-\ )
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eski zamanlarda küpe takma olayı; İslam'ın koruyuculuğu anlamına gelir. Sadece Osmanlı padişahlarından bazıları değil, büyük emirler de takmışlardır zamanında.
Rivayete göre Sultan Selim Mısırı fethettiği zaman ordaki kölelerin küpe taktığını görmüş..Küpe orda köleliğin simgesiymiş o zamanlarda..Sultan Selimde bende Allahın kölesiyim düşüncesiyle kulağına küpe takmış.. Yanlızca bir rivayet ancak gerçek olma olasılığı varken buı tarz ifadeler kullanmayalım... Herşey bir yana kımın ne giyip ne taktığı kimseyi ilgilendirmez isteyen örtülü gezer isteyen bitarafı açık gezer; isteyen küpeli gezer isteyen isteyen kolyelı...Kime ne!! |
Alıntı:
|
bir bayan neden küpe takma gereği duyuyorsa bir erkek de o sebeple küpe takar..asimile olma ile alakası yoktur,bence..
|
iyiki Polat Alemdar kupe takmiyor, ozaman onune gecilemezdi ;D
|
Kişinin kendi tercihi olduğu için bu şıklarda yok... Kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz!
|
Alıntı:
Aslında gerçek olma olasılığı sıfırken böyle gereksiz rivayetleri dile getirmektir yanlış olan. Ayrıca bu küpe takan ŞAHSİYETLER'de Yavuz Sultan Selim küpe taktığı için küpe takmazlar.O zaman başlarına kavukta geçirsinler. Son olarakta kimse ahlaka uygun olmayan şekilde BİR TARAFI AÇIK gezemez. |
Bence de cok saygisizlik. Siklar tamamen alay ediyor sanki. Lutfen 'islam'i boyle kaliplarla basitlestirmeyelim.
|
buna denecek bisi bulamiyorum.aslinda var da buna burada terbiyem müsade etmiyor.ama bu biraz az saçma.daha dogrusu bi nevi sıklar saçma geldi bana
|
batıyı örnek alalım ama daha düzgün bi biçimde...
kötü yanlarını değilde iyi yanlarını örnek alalım.... ayrıca erkekte küpe çok itiiiciiiiiiiii, hiçbirine yakıştıramıyorum... |
ne olacak batıya özenti
|
telekomu ingilize satarken asimili olunmuyorda,küpe takıncamı oluyor.dünya üzerinde küpeyi ilk müslüman zenci köleler taktılar.bu zenciler batıdaydı herhalde.ya da arabistan batıdaydı
|
Günümüzde erkeklerin küpe takmasının sebebi 'cool'(!!!!!) görünmek istemeleri..
ama yavuz sultan selim 'in köleliğe karşı manada taktığını okumuştum.. günümüzde bunu temsil etmek için küpe takan erkeklerin olduğunu düşünmüyorum,varsa da helal olsun ,ne diyelim :) ama kimi erkeğe küpe yakışıyor, yine de tasvip etmıyorum :D |
HAKAN CANTÜRK tebrik ediyorum, asimilasyon konusuna değindiğin için. Şıklar baya güldürdü beni :-))))) Küpe takan erkeklere bu şıkları görmelerini, bu şıkları iyi okumalarını tavsiye ediyorum. Erkeklerin küpe takmasının light lık veya arkadaşın dediği gibi 'cool' gözükme düşüncesinden kaynaklandığına inanıyorum. Bilmediğimiz birkaç layt sebebi daha olabilir. Küpe takan erkekler çok çok itici duruyolar, bunu anlamalılar.
ŞAHSİYETLİ BİR MÜSLÜMAN TÜRK GENCİNİN KÜPE TAKMASI DÜŞÜNÜLEMEZ |
All times are GMT +3. The time now is 13:59. |