Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   ZAMAN'ın sevgililer eki dopdolu!!! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=20041)

Susmak 02-11-2008 19:24

ZAMAN'ın sevgililer eki dopdolu!!!

Türkiye'de ilginç gelişmeler yaşanıyor.. Muhafazakar Gazete 'Sevgililer Günü' eki veriyor.. Peki amaç ne İşte ayrıntılar...

[color=black]Türkiye'de son yılların en popüler tartışma konusu 'Türkiye muhafazakarlaşıyor mu?' sorusunun etrafında dönüyor. Özellikle başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması ile tartışma tekrar tavan yaptı. Ancak bir yandan 'Türkiye muhafazakarlaşıyor mu? tartışmaları devam ederken, diğer yandan da, muhafazakar kesim hızla kabuğunu kırıyor.

ZAMAN'DAN SEVGİLİLER GÜNÜ EKİ
Muhafazakar kesimin en çok satan gazetesi olan Zaman, bu yıl farklı bir uygulamaya giderek 'Sevgililer Günü Özel Eki' çıkarttı. 16 sayfalık özel ekte, 'Sevgililer Günü' için özel hediye seçenekleri ve sevgililere özel tavsiyeler yer alıyor. Yıllardır bu tip günler, 'Batı icadı' , 'Kapitalizmin tüketimi körükleme aracı' gibi söylemlerle eleştiriliyor muhafazakar çevrelerde. Ancak muhafazakar kesimdeki son yıllarda yaşanan değişim, tüketim biçimlerine de, alışkanlıklarına da yansıyor.

SEKTÖREL EKİNDE SEVGİLİLERE TAVSİYELER
Zaman, muhafazakar basın için 'devrim' sayılabilecek bu adımı atarken, itidalli davranmayı da elden bırakmamış. Sektör ekleri adı altında çıkartılan ekte, 'Sevgililer Günü' için hediye seçenekleri ile ilgili reklamlar yer alırken, diğer yandan da, "Sevdiğinizi söylemekten kaçınmayın", "Mutluluk için 14 öneri", "Siz siz olun sevdiğinizin sırlarını kimseyle paylaşmayın" gibi tavsiyeler yer alıyor.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜN KÖKENİ NEREYE DAYANIYOR?
Dinlerarası diyalog söylemiyle ismi ve cemaati sürekli gündemdedir Fehullah Gülen'in. Fethullah Gülen Grubunun Zaman Gazetesi verdiği "SevgililerGünü" ile gündem oldu. Peki "sevgililer günü" nasıl bir Hristiyan geleneğine dayanıyor?

“Aziz Valentin, M.S. 3. yüzyılda yaşamış olan bir peder. Peder Valentin’in ünü ise dönemin Roma İmparatoru Cladius tarafından evlenmeleri yasaklanan askerleri gizlice evlendirmesinden kaynaklanıyor. Evli erkeklerin asker olmak istemeyeceğini düşündüğünden tüm nişan ve düğün törenlerini yasaklayan zalim İmparator’un kesin emirlerine rağmen Papaz Valentin, her türlü tehlikeyi göze alarak askerleri sevdikleriyle birleştiriyor. Bu yaptığından dolayı da hapse atılıyor ve idama mahkum ediliyor.

Peder Valentin, hapishanede geçirdiği zaman boyunca gardiyanlardan birinin kızıylagüzel bir arkadaşlık kuruyor ve ölümünden önce bu kıza, “Senin Valentin’in” diye imzaladığı bir mektup bırakıyor. İngilizce’de sevgililer için “valentine” sözcüğünün kullanılması ve Sevgililer Günü’nde birbirine mektup veya kart atma geleneği de buradan çıkıyor. Peder Valentin, 14 Şubat 269 tarihinde kafası kesilerek idam edildikten sonra Roma Kilisesi tarafından aziz mertebesine yükseltiliyor. Böylece Sevgililer Günü, sadece adı değiştirilmiş olarak kutlanmaya devam ediyor.”

Başbakan Erdoğan'ın "batının ahlaksızlığını aldık" sözünü genel olarak sol ve laik kesimin üzerine yıksa da birileri, aslında para, makam ve şöhret sahibi olduktan sonra muhafazakar kesimin hızla batı kültürü etkisine girdiği gözlerden kaçmıyor. Daha önce de Yeni Şafak bu tür ekler vermişti.

marmarahaber
[/color]

aksavaşçı 02-11-2008 20:37

abes...

kabardey_06 02-11-2008 20:40

sevgiden nefret edenler sevgiliye düşman olurlar,,hristiyan ritüeli değildir ki kutlanan sevginin ta kendisidir,,eline hristiyan sembolü olabilecek birşeyler tutuştursalar ödün kopacak tir tir titreyeceksin,,14 şubat avrupanın ahlaksızlığı değildir,iki ayrı cinsin birbirlerine karşı duydukları sevginin anımsanması halidir,,zaman gazetesi türkiyenin en çok OKUNAN gazetesidir,köşe yazarları fikrin namusuna inanan kalem ustalarıyla doludur,,,türkiyemizde, istesekte istemesekte kutlanagelmiş sevgililer gününü SEKTÖR ekiyle sınırlandırmıştır,,,14 şubat her gün gibi ALLAHIN BİR GÜNÜDÜR,HİÇ YOK SAYMAMAKTANSA o gün hakkında tavsiyelerde bulunmayı ZAMAN GAZETESİ kendince uygun görmüştür,,,içleri husumet dolu,kalpleri ve zikirleri habis ruhlar,,çekemiyorlar,,,bu güzide cemaatin ak partiyi desdekliyor olmasını sindiremiyorlar,,,,,insanlarımızın zihnini karıştırmak adına her ne varsa utanmadan kullanabiliyorlar,,kullanırlarkende bu güzide çevreyi yıpratmak için olmadık ilişkileri ilintiliyebiliyorlar,,,bu nasıl bir müslümanlıktır ki,,ömrü hayatını, fethullah gülen hocaefendiye çamur atmakla geçirir ve tüketir,,el insaf yahuu,,,kendileri bir yol olamayan hasta ruhlar tüm yollara diken saçarlar,,,onlar ne gaddar insanlardır ah bir bilseniz,,

Susmak 02-11-2008 21:37

Alıntı:

kabardey_06 Nickli Üyeden Alıntı
sevgiden nefret edenler sevgiliye düşman olurlar,,hristiyan ritüeli değildir ki kutlanan sevginin ta kendisidir,,eline hristiyan sembolü olabilecek birşeyler tutuştursalar ödün kopacak tir tir titreyeceksin,,14 şubat avrupanın ahlaksızlığı değildir,iki ayrı cinsin birbirlerine karşı duydukları sevginin anımsanması halidir,,zaman gazetesi türkiyenin en çok OKUNAN gazetesidir,köşe yazarları fikrin namusuna inanan kalem ustalarıyla doludur,,,türkiyemizde, istesekte istemesekte kutlanagelmiş sevgililer gününü SEKTÖR ekiyle sınırlandırmıştır,,,14 şubat her gün gibi ALLAHIN BİR GÜNÜDÜR,HİÇ YOK SAYMAMAKTANSA o gün hakkında tavsiyelerde bulunmayı ZAMAN GAZETESİ kendince uygun görmüştür,,,içleri husumet dolu,kalpleri ve zikirleri habis ruhlar,,çekemiyorlar,,,bu güzide cemaatin ak partiyi desdekliyor olmasını sindiremiyorlar,,,,,insanlarımızın zihnini karıştırmak adına her ne varsa utanmadan kullanabiliyorlar,,kullanırlarkende bu güzide çevreyi yıpratmak için olmadık ilişkileri ilintiliyebiliyorlar,,,bu nasıl bir müslümanlıktır ki,,ömrü hayatını, fethullah gülen hocaefendiye çamur atmakla geçirir ve tüketir,,el insaf yahuu,,,kendileri bir yol olamayan hasta ruhlar tüm yollara diken saçarlar,,,onlar ne gaddar insanlardır ah bir bilseniz,,

Hiristiyanlarin Noel Bayramida Hiristiyanlara ait degilde sadece Yeni Yilin Baslangici sayilan Bir Kutlama Degilmi ???, Gerci Sasirmasdim Zaman Gazetesinin bu Tutumuna Dialogculuk Hareketleri ile Yavas Yavas isimize Hiristiyanlarin Bayramlarini Benimsetmeye salisiyorlar,ayrica Sevgi dedigin sadece Yilin bir gününe degil her zaman Gösterilmelidir,

Eger Bir Gün Gelir Noel Bayramlari icin ek cikarirsa sasmam :-\

Mcht_Ln 02-11-2008 21:41

Önce ben ne yiyorum ne giyiyiyorum diye sorgula ondan sonra yaz bunu. >:(

Mcht_Ln 02-11-2008 21:42

O eki alıp inceleyecem.Bakalım diğerlerinden farkı ne?Ondan sonra tekrar yorum yazarım!

Susmak 02-11-2008 21:49

Alıntı:

Crln Nickli Üyeden Alıntı
Önce ben ne yiyorum ne giyiyiyorum diye sorgula ondan sonra yaz bunu. >:(

Ne Demek istedigini Anlamadim ???,Yedigim ve Giydigim ile ne alakasi var bu konunu acikla istersen :-\

Susmak 02-11-2008 21:50

Alıntı:

aksavaşçı Nickli Üyeden Alıntı
abes...

???

kabardey_06 02-11-2008 22:43

iyi ya güzel kardeşim şu sende hasıl olan sevgiyi bu camiayada göstersene,,yılın 365 günü marazlı bakışlar atacağına onları anlamaya çalışsana,,14 şubat sevgililer günü olgusunu ortadan kaldırabilir misin ??,,en ufak meselelerde bile bir noktada buluşamayan kitlelere bunu nasıl anlatacaksın,,zaman gazetesi bu güne anlam ve önem yüklemiyor yaptığı başka bi şey,,ayrıca zaman gazetesini diyanet işleri yüksek kurulu çıkartmıyor,,anlaman için söylüyorum,,,ak parti siyasi oluşum olmayıpta bir gazete olsa idi zaman gazetesi olurdu,,zaman gazeteside gazete olmayıpta siyasi bir hareket olsa idi bu kez o ak partisi olurdu,,,,,ammaa ALLAH muhafaza milli gazete siyasi bir parti hüviyetine bürünseydi işte o zaman 14 şubat 28 şubat olurdu,,,bilmem anlatabildim mi ???

SAHILL35 02-11-2008 22:47

ben bu habere neden şaşırmadım hiç yaw?
allah allah....
yazmıyım diyorum ama yani arkadaş sen değilmiydin kadın eli sıkmam diye dönemin başbakanı t.çiller ile tokalaşmayan?
islamda sevgili,flört,boyfriend bilmem ne olurmu?
karnımızdan konuşmasak?
benim bildiğim müslüman severse alır oda sevgilisi,cıktığı bilmem nesi olmaz..
helali namusu eşi olur....
ama şimdi şakirt kardeşlerim bana yine ateş püskürecek..
iyi bakalım...neyse

Yâren 02-11-2008 22:56

Alıntı:

Susmak Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Hiristiyanlarin Noel Bayramida Hiristiyanlara ait degilde sadece Yeni Yilin Baslangici sayilan Bir Kutlama Degilmi ???, Gerci Sasirmasdim Zaman Gazetesinin bu Tutumuna Dialogculuk Hareketleri ile Yavas Yavas isimize Hiristiyanlarin Bayramlarini Benimsetmeye salisiyorlar,ayrica Sevgi dedigin sadece Yilin bir gününe degil her zaman Gösterilmelidir,

Eger Bir Gün Gelir Noel Bayramlari icin ek cikarirsa sasmam :-\

Sevgiyi yılın bir gününe sığdırılmamalı...

Ramazan bayramını 3 güne,kurban bayramını 4 güne , kutlu doğumu da 1 haftaya sığdırmamak lazım değilmi?

Susmak 02-11-2008 23:05

Alıntı:

iyi ya güzel kardeşim şu sende hasıl olan sevgiyi bu camiayada göstersene,,yılın 365 günü marazlı bakışlar atacağına onları anlamaya çalışsana,,14 şubat sevgililer günü olgusunu ortadan kaldırabilir misin ??,,en ufak meselelerde bile bir noktada buluşamayan kitlelere bunu nasıl anlatacaksın,,zaman gazetesi bu güne anlam ve önem yüklemiyor yaptığı başka bi şey,,ayrıca zaman gazetesini diyanet işleri yüksek kurulu çıkartmıyor,,anlaman için söylüyorum,,,ak parti siyasi oluşum olmayıpta bir gazete olsa idi zaman gazetesi olurdu,,zaman gazeteside gazete olmayıpta siyasi bir hareket olsa idi bu kez o ak partisi olurdu,,,,,ammaa ALLAH muhafaza milli gazete siyasi bir parti hüviyetine bürünseydi işte o zaman 14 şubat 28 şubat olurdu,,,bilmem anlatabildim mi ???

Hiristiyanlarin Noel Bayram olgusunu da kaldiramadigimiza göre Noel Bayraminida kutlayalim :-\ sen önden Buyur istersen belki Biz de katiliriz Simdiden Yilbasindaki Kullandiklari cam agaclari evlerimize girdi bilen Bizim Dinimizde,Kültürümüzde olmayan Hiristiyan lara ait Bayramlari simdiden Dizilerde yer verilmeye baslandi mesela Atv deki cikan Sila Dizisinde bir Doktor Hanimin Evinde süslü cam agaci Bulundurdugu gibi :-\,
sanirim onlarda Diyalogculuk yapiyor ;)

Susmak 02-11-2008 23:09

Alıntı:

SAHILL35 Nickli Üyeden Alıntı
ben bu habere neden şaşırmadım hiç yaw?
allah allah....
yazmıyım diyorum ama yani arkadaş sen değilmiydin kadın eli sıkmam diye dönemin başbakanı t.çiller ile tokalaşmayan?
islamda sevgili,flört,boyfriend bilmem ne olurmu?
karnımızdan konuşmasak?
benim bildiğim müslüman severse alır oda sevgilisi,cıktığı bilmem nesi olmaz..
helali namusu eşi olur....
ama şimdi şakirt kardeşlerim bana yine ateş püskürecek..
iyi bakalım...neyse

ne alaka sahhil kardes Sevmek ayri o tarihte Bir Hiristiyanin anlam verdigi tarihte sevgi ilani ayri :-\

kabardey_06 02-11-2008 23:27

islam bazında çıkmayan bir gazeteyi o kimlikle tanıtıp,sonrada onu ,dini kriterleri istismar ederek bir şablona oturtmak istiyorsun,,zaman gazetesi islami bir gazete olarak çıktığı iddiasında değil ki nasıl oluyorda sektörel eklerde belki reklam gelirleri açısından,belkide meraklıları için tavsiyelerde bulunmuş olmasını dini bakış açısına yorarsın,seküler yaklaşıyor olaya, ey şeyhülislam,,,sen onların kusuruna bakma olur mu ??bizim dediklerimiz olsun,kanlı mı olur kansız mı olur diyenler kadar deruni bir itikatları yok,adil düzen kuracağım diye yola çıkanların ,adi düzenbazlar tarafından oyuna getirilmeleri karşısında,susup bir kenarda oturmaları beklenirken,,islam hakkında ahkam kesiyor olmaları ne ile izah edilebilir,,,bi zahmet milli gazete bu konuda 16 sayfaalık bir ek çıkartsında bizlerde bilgilenelim,,,bu denli islamı vakfetmişsin madem,,aklı evvellerin oynuna nasıl geldin peki ??,,28 şubatta yediğin tokadın acısını sen değil tüm millet yaşadı ve hissetti,,,de git işine be hassas müslüman,,

SAHILL35 02-11-2008 23:37

Alıntı:

islam bazında çıkmayan bir gazeteyi o kimlikle tanıtıp,sonrada onu ,dini kriterleri istismar ederek bir şablona oturtmak istiyorsun,,zaman gazetesi islami bir gazete olarak çıktığı iddiasında değil ki nasıl oluyorda sektörel eklerde belki reklam gelirleri açısından,belkide meraklıları için tavsiyelerde bulunmuş olmasını dini bakış açısına yorarsın,seküler yaklaşıyor olaya, ey şeyhülislam,,,sen onların kusuruna bakma olur mu ??bizim dediklerimiz olsun,kanlı mı olur kansız mı olur diyenler kadar deruni bir itikatları yok,adil düzen kuracağım diye yola çıkanların ,adi düzenbazlar tarafından oyuna getirilmeleri karşısında,susup bir kenarda oturmaları beklenirken,,islam hakkında ahkam kesiyor olmaları ne ile izah edilebilir,,,bi zahmet milli gazete bu konuda 16 sayfaalık bir ek çıkartsında bizlerde bilgilenelim,,,bu denli islamı vakfetmişsin madem,,aklı evvellerin oynuna nasıl geldin peki ??,,28 şubatta yediğin tokadın acısını sen değil tüm millet yaşadı ve hissetti,,,de git işine be hassas müslüman,,

wallahi diğer insanların müslümanlığını beğenmeyip,git işine "hassas" müslüman sıfatını layık görecek kadar...neyse yaaa...
bu zaman değilmiydi bi zamanlar neyse onada neyse.....
oturun h.efendinizin 20 sene önceki konuşmalarını,vaazlarını dinleyin sonra kardeşce uyaran veya demokratik şekilde eleştirenleri makaraya alın...
hadi ordan...[quote=kabardey_06 ]

Yâren 02-11-2008 23:42

[quote=SAHILL35 ]
Alıntı:

wallahi diğer insanların müslümanlığını beğenmeyip,git işine "hassas" müslüman sıfatını layık görecek kadar...neyse yaaa...
oturun h.efendinizin 20 sene önceki konuşmalarını,vaazlarını dinleyin sonra kardeşce uyaran veya demokratik şekilde eleştirenleri makaraya alın...
hadi ordan...

Ben tarafsızım,benim ne hocam var nede hacım.Hiç bir yurtdan faydalanmadığım gibi milli gençlik vakfınada üyeliğim olmadı. Ve dışardan baktığımda,partimiz adına sayın Erbakan saygısını yitirmiştir. Ortada bir saygım varsa , Fethullah Gülen'e dir saygım

SAHILL35 02-11-2008 23:56

sen böyle düşünebilirsin...
benim saygım sadece senin böyle düşünmene..
erbakanın saygınlığını yitirdiği şeklindeki yorumuna ise şu kadarını söliyim...
ben resmen akparti üyesiyim...saadetci filan değilim..
ama partimiz adına dediğin sözler hiçde partimiz adına filan değil..
sadece seni bağlar...
ötesi laf-ı güzaf..
buyrun meydan sizin...[quote=jonathan749 ]
Alıntı:

SAHILL35 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

hadi ordan...
Alıntı:

Ben tarafsızım,benim ne hocam var nede hacım.Hiç bir yurtdan faydalanmadığım gibi milli gençlik vakfınada üyeliğim olmadı. Ve dışardan baktığımda,partimiz adına sayın Erbakan saygısını yitirmiştir. Ortada bir saygım varsa , Fethullah Gülen'e dir saygım

Susmak 02-12-2008 00:17

Alıntı:

Ilgins Bir Durum Sevgillier Günü Konusunda nedense Saman Gazetesinin Tutumu söz konusu olunca savunmaya kalkarak Gerek Erbakan Hocayi,Milli Gazetesini Ortaya katiyorsun http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=30814.0 burada neden fikrini ortaya koymuyorsun burada sevgililer gününe karsi olanlarda mi Milli Görüssü?

kabardey_06 02-12-2008 00:20

bu forum,,ak partiye hizmet amaçlı kuruldu ise,o doğrultuda konu açmalı ve açılan konuyu irdelemelidir,,zaman gazetesine yönelik eleştirisel bu haber aslında ak partisini hedef almaktadır,,sonuçları itibariyle düşünülecek olunursa gerçeğin bu olduğu apaçık ortaya çıkar,,,dini hassasiyetlerin yoklanacağı,mukayese edileceği bir konjöktörde değildir türkiye,,,gülen cemaatinin neredeyse tamamının ak partiyi desdekliyor olması ona hasım çevreleri çıldırtmakta,diş bileyletmektedir,,,ak partinin gülen cemaatiyle bir göbek bağı yoktur,,fakat geçmişte yaşanan acı tecrübeler bu iki topluluğu birbirlerine daha bi yaklaştırmıştır,,bu bir ve beraber olma aşkını çekemeyen çevreler güvenebileceğim insanlar olmaktan çok uzaktırlar,,,başörtüsünü ayağa düşüren çeevrelerle paralel düşünceye sahip olmalarıda açıkcası beni fazlasıyla üzmektedir,,,bir haber sitesine göndermiş olduğum mesajımıda bu sayfaya eklemeyi uygun buldum,,metin aşağıdadır,,

ömrü hayatını islama adamış,,,dövene elsiz,sövene dilsiz ve de gönülsüz,husumete asla meydan vermeyen muhabbet fedaileri yetiştirmek adına dünyanın dört bir bucağına eğitim yuvaları kurdurmuş güzide insan fethullah gülen hocaefendi hakkında lehte aleyhte herkesler konuşuyor,,maaşallah,,,,kendileri bir yol olamayan hasta ruhlar onun mukaddes yoluna kandan irinden pislik saçıyorlar,,yabancı kaynaklı çarpık bir haberi,,milliyet gazetesi ,malumunuz olan ilintilendirme masasına yatırıyor ve sayın mehmet aydın beyin görüşlerini bu haberle yan yana getirerek aklı sıra okurları nezdinde zihinsel dezenformasyona yol açabilecek bir habere dönüştürüyor,ülkemizde doğu ile batı arasında köprüler kurmak takdir edilmesi gereken bir yaklaşımken İNANAMIYORUM suç kabul ediliyor,,şimdi bu haberi neresinden ve nasıl düzelteceğiz,,nasrettin hocanın balta büyüklüğündeki törpüsü bile kar etmez sanırım,fethullahçı,,fethullahizm gibi yakıştırmalar islam düşmanı çevrelerin yapabileceği türden yakıştırmalardır,,hocaefendi ve yakın çevresini tanımlayan gerçek ifade SEVGİ HAREKETİDİR,,sevgiden nefret edenler sevgiliye düşman olurlar,,,el insaf yahuu,,,aklı başında olan kimseleri düşünmeye davet ediyorum,,,felanca bir yerde yangın çıksa etrafı alevler çepeçevre sarsa ve bu yangın yerinde bir şahıs elinde kibrit olduğu halde görünse,,herkesler o yangını çıkartan kişinin o zat olduğu kanısına varır,,işte bu noktadan hareketle ben diyorum ki,,amerikanın nice nice coğrafyalara zulüm yapıyorken siz kalkıp bir şahsın amerikada bulunmasını sürekli haber yaparsanız o zulümlerle ilintilendirirseniz yanlışa düşersiniz,zulmü yapan amerikadır fakat müsebbibi hocaefendi değildir,orada bulunuyor olması zulme katkısının olduğu anlamına gelmeyeceği gibi tam tersi gücünün yettiğince yürütmekte oldukları lobi faaliyetleri ve diplomasiyi kullanmaları neticesinde bir çok bölgede dünya barışına yönelik faaliyetlerde bulunmaktadırlar,,amerika dört köşeden ibarettir,ekonomik köşe,,siyasal köşe,,askeri köşe ve serbest köşe,,,işte fethullah hocaefendi bu serbest köşeyi kapmıştır,,yakın bir gelecekte dünyanın zulme çalan kızıl rengi,,barış ve kardeşliğin hasıl olduğu aydınlık günlere yerini devredecektir,,bunu gerçekleştirecek olanlar sevginin ve emniyetin temsilcileri olarak yetiştirilen türk koleji öğrencileridir,,,,ömrü hayatını, hocaefendiye iftira ve çamur atmakla geçiren zikri habis ve gaddar ruhlar ,işin aslını bildikleri için bu denli canavarlaşabilmektedirler,,mesele bundan ibarettir,,bu haber,,haber değil düpe düz kepazeliktir,,

ümitli_bekleyis 02-12-2008 00:30

Konu çok özele inmiş.Ben o sevgililer günü ekini görmedim.Bilmiyorum.Yorum yapmayı da uygun bulmasam da sadece şöyle olmuş olabileceğini düşünüyorum.O hediye seçenekleri falan kısmı reklam ve gelir açısından yapılmış olsa gerek, diğer tavsiyeler kısmı için de sadece 1 sayfasını görebildim orada 60 yıllık bir çiftin sevgilerini örnek göstermiş.Bunu gidip hıristiyanlığa dayandırmanın ne manası var ? Konunun gidişatı hiç hoş değil.F.GÜLEN ' i zan altında bırakmaktan başka birşeye yaramamış açılan konu kusura bakmayın (Susmak ) ...

Bu batı özentisi durumlar tartışılmalı haklısınız ama gazete veya kişilerden önce buna inanan ve uygulayan halkımıza özeleştiri yaparak başlanmalı buna...

Susmak 02-12-2008 00:46

Alıntı:

ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
Konu çok özele inmiş.Ben o sevgililer günü ekini görmedim.Bilmiyorum.Yorum yapmayı da uygun bulmasam da sadece şöyle olmuş olabileceğini düşünüyorum.O hediye seçenekleri falan kısmı reklam ve gelir açısından yapılmış olsa gerek, diğer tavsiyeler kısmı için de sadece 1 sayfasını görebildim orada 60 yıllık bir çiftin sevgilerini örnek göstermiş.Bunu gidip hıristiyanlığa dayandırmanın ne manası var ? Konunun gidişatı hiç hoş değil.F.GÜLEN ' i zan altında bırakmaktan başka birşeye yaramamış açılan konu kusura bakmayın (Susmak ) ...

Bu batı özentisi durumlar tartışılmalı haklısınız ama gazete veya kişilerden önce buna inanan ve uygulayan halkımıza özeleştiri yaparak başlanmalı buna...

tamam da ben sadece haberi ekledim ve saman gazetesinin bize asilamak istedigi batinin Sevgililer Gününün bize asilanmaya salisildigini belirtiyorum amma velakin kardesimiz http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=30814.0 eklemis oldugum diger konuda fikrini belirtmezken saman gazetesinin tutumunu Erbakan veya Milli Gazeteyi elestirererk savunmaya kalkiyor bende diyorum ki eklemis oldugum diger konuda sevgililer gününü elestirenler in hepsi mi Milli Görüssü???

hasantalha 02-12-2008 00:47

zaman gazetesi tiraj uğruna çok taviz veriyo

ümitli_bekleyis 02-12-2008 00:54

Alıntı:

Susmak Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı

tamam da ben sadece haberi ekledim ve saman gazetesinin bize asilamak istedigi batinin Sevgililer Gününün bize asilanmaya salisildigini belirtiyorum amma velakin kardesimiz http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=30814.0 eklemis oldugum diger konuda fikrini belirtmezken saman gazetesinin tutumunu Erbakan veya Milli Gazeteyi elestirererk savunmaya kalkiyor bende diyorum ki eklemis oldugum diger konuda sevgililer gününü elestirenler in hepsi mi Milli Görüssü???

Bize bu özentiyi aşılan aşılamış zaten zamanında bu yeni olmadı.Buna izin veren topluma sorulmalı ne sorulacaksa öncelikle .Gidilecekse , hesabı yapılacaksa en baştan yapılmalı, ortada bir yanlışlık görülüyorsa her birey önce bir kendine bakmalı... Acaba ben ne yaptım da bu durumdayız diye.Şahsınıza söylemiyorum yanlış anlamayın.Sadece olayın ZAMAN üzerinde tıkanıp kalması saçma geldi.

Susmak 02-12-2008 01:14

Geçtiğimiz yıl Yeni Şafak Gazetesi, Sevgililer Günü Eki çıkarmış ve çok tartışılmıştı. Bu sene 14 Şubat’ta bizi kimin şaşırtacağını beklerken, zaman gazetesi erken davrandı ve bugün “Sektörel Sevgililer Günü Eki” çıkardı. Aslında Zaman’ın eki, Yeni Şafak’ın geçtiğimiz sene verdiği ekten daha masum bir görüntü ve içeriğe sahip görünüyor. Ancak Zaman’ın eki de., “Aman bu pastadan biz de faydalanalım” kaygısıyla çıkmış gibi. Ek’te reklamlar arasına sıkıştırılmış haberler ‘doyurucu’ ama “tanıtım maksatlı” haberler ve reklamlar arasında ‘çelişki’ taşımaktan kurtulamıyor (bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu).

Zaman’ın Sevgililir Günü özel ekinde “Mutluluk için 14 öneri” sunuluyor. Önerilere uysanız da uymasınız da, “Akbank size Axess’ten 30 YTL chip para” veriyor. 3. sayfada tamamen reklam bombardımanına uğruyorsunuz. Sevgililer Günü’nde NT sevenleri unutmamış; o gün evlenenlere kitap hediye ediyormuş. Ne mübarek bir gün, ne mübarek hediyeler!
...

haber5, 8sutun...
aa

kabardey_06 02-12-2008 01:28

zaman gazetesi hakkında açılan bu konu bana muhterem şevki yılmaz beyefendilerinin bir konuşmasını hatırlattı,,domuz çiftliklerine çok rahat ruhsat verilmesini eleştiren malum çevrelere şu cevabı veriyordu,,güzel kardeşim domuz eti yemek hristiyanlara haram değil ki,,ben eminim ki zaman gazetesi okuyan ve sayısı milyonu bulan topluluk içerisinde 14 şubatın gelmesini iple çeken kimselerde vardır,,ve bunda yadırganacak bir durum olmamalıdır,,çünkü daha öncede söylediğim veçhiyle,zaman gazetesi islami değil demokrat bir gazetedir,,islamı temsil etme makamında olmayan kurumlar islam hakkında fetva veredursun,,zaman gazetesi daha çok tasavvufi konularda halkı bilgilendirmeye çaba göstermektedir,,14 şubat mevzusu çok küçük bir zaman okurunu alakadar eden bir durumdur,,bunada herkesler saygı göstermek durumundadır,

Susmak 02-12-2008 01:42

Alıntı:

zaman gazetesi hakkında açılan bu konu bana muhterem şevki yılmaz beyefendilerinin bir konuşmasını hatırlattı,,domuz çiftliklerine çok rahat ruhsat verilmesini eleştiren malum çevrelere şu cevabı veriyordu,,güzel kardeşim domuz eti yemek hristiyanlara haram değil ki,,ben eminim ki zaman gazetesi okuyan ve sayısı milyonu bulan topluluk içerisinde 14 şubatın gelmesini iple çeken kimselerde vardır,,ve bunda yadırganacak bir durum olmamalıdır,,çünkü daha öncede söylediğim veçhiyle,zaman gazetesi islami değil demokrat bir gazetedir,,islamı temsil etme makamında olmayan kurumlar islam hakkında fetva veredursun,,zaman gazetesi daha çok tasavvufi konularda halkı bilgilendirmeye çaba göstermektedir,,14 şubat mevzusu çok küçük bir zaman okurunu alakadar eden bir durumdur,,bunada herkesler saygı göstermek durumundadır,

Sevki Yilmaz in Domuz Ciftliklerinden rahatsiz olmadigina sasirmadim kardesim,evet hiristiyanlarin yemesi haram degil amma sorarim kendisine Türkiyede o -Domuz Ciftliginde yetisen Domuzlari yiyecek kadar Hiristiyan bulunuyormu?,simdi gelelim Saman gazetesine simdi sana soruyorum Saman gazetesinin Bati Medeniyetinden olan Sevgililer Günü yücde kac Hiristiyan okurlarina hitab ediyor yani Saman Gazetesinin yüzde kaci Hiristiyan?, Tayyip erdogan in dedigi gibi Battinin Kötü Medeniyetii almisiz.

taya 02-12-2008 17:45

zaman gaztesini çok severim bunu tüm samiyetimle söyluyorum ama beni şaşırttı.. vardır bi hayır inşallah.

kabardey_06 02-12-2008 17:49

seni ve sen gibileri çıkmazlara sokan işte bu düz ve sığ mantık anlayışı,,,gazetenin sektör eki olarak basılan bölümü konuya sıcak bakan kimselerle alakalıdır,,şimdi sen, konuya alaka duyanları kendini ALLAH yerine koyup hristiyan yaptı isen senin işine karışılmaz,,,,14 şubat sevgililer gününü değerlendirmek insanı dinden çıkartıyorsa ben o dine mensup değilim arkadaş,,benim inandığım din anlayışında kulun hatası hanesine günah diye yazılır,,tasvip edilmez yaptıkları fakat dinin dışınada itilmez,,sevgililer günü münasebetiyle basılan gazete ekini değerlendirecek olan zaman okurları olabilir demek başka,,domuz eti yiyecek olan hristiyanların mevcudiyetini kabul etmek başka,,,olayı çarpıtma,cerbezeleştirme,,,,sen başkalarının yaptıklarıyla değil kendi yapıp ettiklerinle hemhal olsan kıymeti harbiyen olur,,,,sendeki bu yaklaşım ve çekememezlik şeytani bir haslet,,başkalarının hatasını bir bir sayıp mutlu olanlardansın galiba,,zaman gazetesinin bu hadiseye yaklaşımı eleştirilebilir elbet,,fakat senin amacın bu değil,,,zaman ismini telaffuz edemiyorsun,,çünkü saman kafalılara tuş oldun,,tarihler 14 şubatı göstertirken sen malum güç odaklarına meydan okuyordun,,sonra aradan iki hafta kadar zaman geçti tarihler 28 şubatı göstermekteydi,,cahilane meydan okumalarınız bu ülkenin en az yirmi yılana mal oldu,,,bir köşeye çekilip tövbe etmeniz beklenirken,tam aksine, diğer şer odaklarıyla beraber aynı hedefe isyan bayraklarını çektiniz,vargücünüzle saldırıyorsunuz,,siz bu ZAMANDAN ne istiyorsunuz,,

Mcht_Ln 02-12-2008 18:00

Susmak kardeşim öncelikle Zaman'daki z'yi s yapmayı bırak.Ne kadar nefret ettiğin ve aşağılamak istediğin ortada!

Biz zaten bu gazeteyi okuyoruz.Okumayanlarda bu vesileyle okuyup bişeyler öğrenir belki!

oguzdesouza 02-12-2008 19:01

Bence Zaman'dan güzel bir davranış.Bunu tiraj uğruna yaptığını da hiç sanmıyorum.Sevgililer günü deyince illa ki televizyonlarda gördüğümüz sevgiliden bahsetmiyor ki...Bence evlilik de bir sevgidir.Evli insanlar birbirine sevgili olmuyor mu?

Zaman'ın yaptığı bu hareketi yanlış anlamamak lazım...

All times are GMT +3. The time now is 21:12.