Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   KAÜ'de başörtülü öğrenciler içeri alınmadı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=21011)

Ak_Kelebek 02-25-2008 11:24

KAÜ'de başörtülü öğrenciler içeri alınmadı

Kocalei üniversitesi (KOÜ) başörtü yasağını aynen devam etirerek öğrencileri içeri almadı. Rektörlük, yasağı bir yazı ile üniversitenin girişine astı. Başörtülü öğrenciler içeriden geri çevrilerek başlarını açmaları istendi.

Üniversitelerde başörtü yasağının kaldırılması yönündeki yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanmasından sonra gözler üniversitelere çevrildi. Yasanın meclisten geçmesinden sonra başörtülü öğrencileri ilk içeri alan KOÜ, daha sonra gelen baskılara dayanamayarak yasağı geri getirmişti.

Üniversite, yasanın Resmi Gazete'den yayınlanmasına rağmen bugün yasağı devam etirdi. Sabahın erken saatlerinde üniversite giriş kapısında geniş güvenlik önlemleri alınarak kapıya yasağın devam ettirildiğine dair duyuru asıldı. Duyuruda yasağa gerekçe olarak, "Yüksek Öğrenim Yasası'nda uygulamaya yönelik bir değişiklik yapılmadığından ve sürecin halen devam etmesi nedeniyle üniversiteye girişte kılık kıyafetle ilgili olarak eski uygulamaya devam edilmekterdir." denildi.

(Cihan)

azize 02-25-2008 11:25

>:( >:( >:( >:( >:( >:(

berat_2107 02-25-2008 11:38

bunlar halen neyi kantlamaya çalışıyorlar.

RDönmezs 02-25-2008 13:10

Bunlar Allah'sız >:(

tua68 02-25-2008 13:12

bu gibi haberleri duyacağız arkadaşlar.. daha kaç üniversite başına buyruk davranacak acaba:??? :(

sumeyra 02-25-2008 13:24

Bize sabır yaraşır.
Yaptıklarının cezasını er geç bulacaklar.
Şuan emekliyoruz koşmak için acele etmiyelim
Yavaş yavaş adımlarımızı sıklaştırmak daha akıllıca olur.
Dualarımızı eksik etmiyelim arkadaşlar.
Rabbim geleceğimizi aydın eylesin.
Gayesi hak olanların ayağına taş çarpmasın.

angelep 02-25-2008 13:24

hala yasağı devam ettirmeye çalışanlara acıyorum sadece... >:(

zümrüt 02-25-2008 13:29

http://www.cnnturk.com/images/turkiye/turban2508.jpg

akp nin türkiyeyi iranlaştırma-araplaştırma çabalarına geçit vermiyeceğiz

bugün başörtüsü üzerinden atatürkçü ve laik cumhuriyetten intikam alma duygusuna giren ve başörtüsünü özgürlük meselesi olarak görmemektedir,

türkiyeyi adım adım ulus devlet anlayışından din devletine götürme projesinde çalışan amerikancı fethullah gülenin emirleri ve ışık hücrelerinin baskıları doğrultusun da türkiye yi islamcı faşizmin kuşatmasına alan
akp ve yandaşlarına üniversite koridorların da,anfilerin de,kampüslerin de geçit vermiyeceğiz.....

soyun dedi düşman inaçlarından
kızıl oklar fırladı yayından
büyük depremler yaratan
güçlü fırtınalar yaratan
krallar imparatorlar beyler diktatörler yıkanız

hey hep bir ağızdan türkü söyleyen
karaburun'da çarpışan şeyh bedrettin yiğitleriyiz
kocatepelerde çarpışan mustafa kemal çocuklarıyız

biz nerede doğum sancısı
atlarımızı oraya sürdük
kızgın ve kızıl kor atlarımızla
hep dalgalı anaforlara daldık

çok yendik çok yenildik
topların tankların -ki ustasıyız-
uçlarında sallanan bizlerdik

düşüncelerimizi tarihimizin
örs ve çekici arasında dövüp
kavganın suyunda çelikleştirdik

İPTE GEÇİRSENİZ BOYNUMUZA
YADA BİR KURŞUN ALINLARIMIZA
ASLA SOYUNMAYIZ İNANCIMIZDAN.....

zümrüt 02-25-2008 13:31

bugün başörtüsü üzerinden atatürkçü ve laik cumhuriyetten intikam alma duygusuna giren ve başörtüsünü özgürlük meselesi olarak görmemektedir,

türkiyeyi adım adım ulus devlet anlayışından din devletine götürme projesinde çalışan amerikancı fethullah gülenin emirleri ve ışık hücrelerinin baskıları doğrultusun da türkiye yi islamcı faşizmin kuşatmasına alan
akp ve yandaşlarına üniversite koridorların da,anfilerin de,kampüslerin de geçit vermiyeceğiz.....

büyük depremler yaratan
güçlü fırtınalar yaratan

biz nerede doğum sancısı
atlarımızı oraya sürdük

çok yendik çok yenildik

sumeyra 02-25-2008 13:36

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

sumeyra Nickli Üyeden Alıntı
Bize sabır yaraşır.
Yaptıklarının cezasını er geç bulacaklar.
Şuan emekliyoruz koşmak için acele etmiyelim
Yavaş yavaş adımlarımızı sıklaştırmak daha akıllıca olur.
Dualarımızı eksik etmiyelim arkadaşlar.
Rabbim geleceğimizi aydın eylesin.
Gayesi hak olanların ayağına taş çarpmasın.

Gelen güneş ve mutluluklar hep acının arka sahnesinde şekil alırmış ,anlık tavır ve sinir saltolarını bertaraf edebileçek dost dost tokmaklarının varlığı geleçek namına ne güzel verilerdir , mevlam sizlerin bakış acısından bizleri mahrum etmesin teşekkürler

BEN TEŞEKKÜR EDERİM.
RABBİM BİZİ BİZE DÜŞMAN ETMEKTEN KORUSUN.
HAK YOLU ETRAFINDA TOPLASIN.

zümrüt 02-25-2008 13:43

Alıntı:

Alıntı:

zümrüt Nickli Üyeden Alıntı

büyük depremler yaratan
güçlü fırtınalar yaratan

biz nerede doğum sancısı
atlarımızı oraya sürdük

çok yendik çok yenildik

Güzel insan merdiven dayayıp uzayamı cıktın bakış acıların türkiyede yaşayan nadide insanların boyutlarında değil ,kendi kişisel kin hesaplarımızın dışında haklılık ve doğruluk kendimizden uzaklarda zuhür etmesi zümrüt yamaçlarınızamı dokundu, varlığını demokrasi zeminine borçlu olmayanların ,kaos ve kargaşadan beslenmesinin gereği ortamların gerilmesinde gizlidir bu gerilime sebep olan zümrelerin hesapıda hesap gününe kalacaktır

iranda adım adım gelen şeriat rejimi önce komunistleri sonrada liberelleri saf dışı bırakmıştır ,ve kadınlarını ortaçağ karanlığına sürmüştür aynı planı türkiyede de uygulamaya koydular ama bilmedikleri bir şey var anadolu FERMAN PADİŞAHINSA DAĞLAR BİZİMDİR diyen bir gelenekle beslenmiştir akp nin ve fethullahın din devleti anlayışına karşı yürütülen direnişimiz hiç bir zaman en ufak bir tedirginlik en ufak bir sarsıntı bile göstermeden,devam edecektir

FERMAN AKP NİN VE FETHULLAHINSA ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR......

zümrüt 02-25-2008 16:23

paranoyak düşünceler mi;anadoluda ki gerici saldırıları görmezden gelip paranoyak düşünce demek kadar taraflı bir düşünce olamaz ....ülkemiz amerikan güdümlü bir şekilde araplaştırılmaktadır ve ılımlı islam ekseknli bir devlet yapılmaya çalışılmaktadır ve bu projenin yerli işbirlikçileri akp ve fethullahçı örgütlenmelerdir. akp ve fethullahın ipleri abd nin elinde dir.

akp nin ve fethullahçı çevrelerin amacı türkiyeyi özgürleştirme değil tam tersine dinsel dayatmaların sindirdiği bir toplum yaratmaktır.kısacı akp ve fethullahın ipler abd nin elinde dir.

kuşandık atam dinç öfkeni
taşlarımız kucaklarımızda
bizlere öğrettiğin direniş direnişimiz
büyüyor omuzlarımızda

şehit KUBİLAYIMIZIN akan kanı
sönmeyen bir acımız şimdi
büyüyor inatçı kavgamızla büyüyor
sarıyor halkın yüreğini

zapt ettiğimiz üniversitelere,meydanlara
sesini taşıyoruz atam
inançlı onurlu direnişimizle yazıyoruz tarihi

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ.....

zümrüt 02-25-2008 16:45

önce halkı fakirleştirin sonra sadaka dağıtır gibi yardım dağıtın sonra yüksek oy alınca demokrasi diyin :)

unutmamak lazım ki cumhuriyetten sonra başlayan eğtimli kültürlü bir toplum yaratma ruhumuz demokrat partinin iktidarı dönemiyle birlikte kesintiye uğramış ve bugün malesefe eğtim seviyesi belki nicelik olarak yüksek ama nitelik olarak düşük bir toplum olmuşuzdur ve bu toplumda ki verilen eğtim sistemi bir diğer kırılmasınıda 12 eylül süreciyle birlikte yaşamış tır. eğtim,12 eylülün yarattığı türk-islamcı doktirini yaymada bir arac olarak kullanılmıştır ve gençlere ve topluma sadece ezbere dayalı düşünmesini bilmeyen bir dünya sunmuştur.böylesine bir dünyada yetişen bireylere ise çıkan siyasetçiler din -iman üzerinden nutuklar atınca büyük alkışlar ve oylar alması kaçınılımazdır ;)

amaç üniversitleri yobazlaştırmaktır ,şimdi 28 şubattan önceki sürece bakarsak göreceğiz ki koridorda namaz kılmaya kalkan,sınıfta kızların erkeklerin ayrı ayrı oturduğu sınıflar oluşmaya başlamış,cuma namazı saatlerinde bazı taşra üniversitelerinde eğtim durma noktasına gelmiş.ramazan ayında ikinci öğretim derslerinin başlama saatleri iftara vaktine göre düzenleme eğilimine gidilmiştir.ama tam böylesine coştukları bir anda yeşil üniformalara çarpınca gördükleri din devleti rüyasından uyanmışlardır. bir daha ki seferede sandıkta atatürkçü-çağdaş-LAİK halkın oy duvarına çarpıp gördükleri rüyadan uayanacaklardır.

Beritan 02-25-2008 17:43

onlar ne yaparsa yapsın başörtülülerin hak ettiği değer verilicek....

parabol 02-25-2008 18:14

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

büyük depremler yaratan
güçlü fırtınalar yaratan

biz nerede doğum sancısı
atlarımızı oraya sürdük

çok yendik çok yenildik

Güzel insan merdiven dayayıp uzayamı cıktın bakış acıların türkiyede yaşayan nadide insanların boyutlarında değil ,kendi kişisel kin hesaplarımızın dışında haklılık ve doğruluk kendimizden uzaklarda zuhür etmesi zümrüt yamaçlarınızamı dokundu, varlığını demokrasi zeminine borçlu olmayanların ,kaos ve kargaşadan beslenmesinin gereği ortamların gerilmesinde gizlidir bu gerilime sebep olan zümrelerin hesapıda hesap gününe kalacaktır

iranda adım adım gelen şeriat rejimi önce komunistleri sonrada liberelleri saf dışı bırakmıştır ,ve kadınlarını ortaçağ karanlığına sürmüştür aynı planı türkiyede de uygulamaya koydular ama bilmedikleri bir şey var anadolu FERMAN PADİŞAHINSA DAĞLAR BİZİMDİR diyen bir gelenekle beslenmiştir akp nin ve fethullahın din devleti anlayışına karşı yürütülen direnişimiz hiç bir zaman en ufak bir tedirginlik en ufak bir sarsıntı bile göstermeden,devam edecektir

FERMAN AKP NİN VE FETHULLAHINSA ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR......

Kim sana diyor ki türkiye iranlaşsin şeriat gelsin diye.... Türkiye laiktir laik kalacak....Türkiye cumhuriyeti ilel ebet Türkiye cumhuriyetı kalacak....

Bunlar o kadar basit kavramlarmı ki birkaç genç kızın başörtüsüyle alaşaği olacak....

Liberalim diyorsunuz liberalızmın geregi bu mudur siz benden iyi bilirsiniz...sız hangi hakla hangı cürretle sırf ınanıslarından dolayı kapanan ınsanların egıtım haklarını elınden alırsınız...

Yobazlık nedır...Unıversıteler nasıl yobazlasır...sızın dedıgınız kapalı bayanlar yobaz oyle mı...pekı bu hakaretı nasıl edeblıyorsunuz yıne soruyorum sız kım oluyorsunuz....basını ortenler tehlıkelı kımın elı kımın cebınde yasayanlar modern külturlu oylemı.....olmaz!! Bır ınsan zaten o unıversıteye gıdebıme hakkını elde ettıyse bellı bır bırıkımı vardır haketmıstır ha onun ınancı kımseyı ılgılendırmez.....

o kdar laıkler atatürkçüler AMA LENIN pankartıyla laıklık savunuyorlar..hayır laıklıgı degıl dınsızlıgı savunuyorlar!!Marksist duzenı savunuyorlar laıklık ayagına yememızı planlıyorlar...

parabol 02-25-2008 18:22

Bu arada ZÜMRÜT kardeşim önyargısız bir arastırma yaparsan eğitime bu hükümet döneminde ne kadar ağırlık verıldıgını görürsün...

Feytullahçılardan şıkayetcısın....şöyle düşün siz kapalı ınsanları istemıyorsunuz kabul etmıyorsu8nuz...onlar ne yapiyor feytullah gulan okullarına gıdıyor..hemde fıkren ve bılgı acısından oyle bır yetıstırılıyolar kı hem ulkede gayet ust mevkılere gelıyorlar hemde feytullah gulen zıhnıyetıyle bezenmıs oluyorlar.....

Yanı sızın dışlama polıtıkanız yuzunden sıze dahada ters dusuncede kı ınsanlar sızın basınıza gecıyor...Bi düşün bakalım normal zıhnıyetlı ,dını ıcın hiç kapanan bir uc yasamayan ünıversıtelı bayanlarmı yoksa feytullah gulence yetıstırılmıs insanlarmı sıze daha çok zarar verır...

yanı aslında bu durum sızın ısınıze yarıyor be kardesım...

YavuzSultanSelim 02-25-2008 18:26

kaşınııyor bunlarda

parabol 02-25-2008 18:59

Ben teşekkür ederim...yazcak o kadar çok şey vakı..

Zümrüt ardaşım demişki bizim unıversıtelerımız...O üniversiteler uzerınde tüm TC vatandaşlarının hakkı var..vergısı var..neyın sahıplenılmesı bu....televızyonları ızlersenız olen bir sürü şehıt anası sızın yobaz dedıgınız kesımden kapalı ınsanlar farkındamısınız....asıl onarın hakkı var turkıde unıversıtelerde....

Ataturkçuluk şehir eşkıyalıgı yapıp unıversıte onunde nobet tutmakla olmuyor...kızların kafasından basortulerını cekmekle olmuyor...sıkıstırıp dovemekle de olmuyor....notlarını kırmaklada olmuyor...

Ve eğer zümrüt kardeşim bana cevap vereceksen soyledıklerımın hepsıne harfı harfıne cevap vemenı ıstıyorum....yanı mumkunse yıne bır cumleyı tutupta sundurme...

LüGaT 02-25-2008 19:00

“Ahlâki değerler tarafından denetlenmeyen özgürlüklerin şer lehine bükülmelerinin kaçınılmaz”

Der bir düşünür.

Burada bir insanın ben özgürlükçüyüm diye nasıl da militanlaştığına hep birlikte tanık oluyoruz.Sözümona kafasını kimseye kiralamayan bu insan abilerinin dediğine öyle inanmış ki Don kişotluğun zirvesinde.Görülmeyen düşmanlarla "savaşıyor", anarşik söylemlerde bulunuyor bilmiyor ki ateş olsa cürmü kadar yer yakar.Hadi hayırlısı bakalım.

zümrüt 02-25-2008 19:07

1)başörtüsünü karşı değiliz akp nin icraatlarına karşıyız
2)bugün yapılanlar masum başörtüsü altında adım adım ülkenin dindarlaştırılmasıdır
3)bugün izlenen yol uzlaşarak büyümedir ,yani bazı direnç noktalarında geri adımlar atıp zamanı gelince o direnç noktalarını aşıp hedefe ulaşmaktır bunu ben söylemiyorum fethullah hocanın kendisi ele geçen ve atv de ali kırcanın yayınladığı kasetlerde söylüyor
4) liberal düşünceden nasibi almamış bir partiyi liberte sınıfına koymayı nereye oturtursunuz bilemiyorum,bugün akp nin tabanı kemikleşmiş ana taban milliyetçi-muhafazakar ve kendi istediği dünya görüşünün sadece tek doğru olduğuna inanmış dinsel doktirinlerle beslenmiş bir taban ne yazik ki bunu göremeyen yada alternatifsizlikten dolayı bu partiye kötünün iyisi diyerek katılan bazı liberte düşünceye sahip aydınlarımız olmuştur ama son noktalarda onlarda kopmaya başlamışlardır
5)evet akp eğtime önem vermiştir okul sayılarında büyük bir artış olmuştur ama onlar akp nin dindar bir türkiye hayalini örtmeye yetmemektedir
6)bugün fethullahçı bir çok sivil toplum örgütü ile birlikte bir çalışmayı güneydoğuda yürütmektedirler ama en büyük kural devrimin çocukları devrim sonrası birbirleri ile boğazlaşır akp nin başlattığı b karşı devrim sürecinde yol alınınca eminiz ki çocuklar kendi arasında boğazlaşacak zaten ilk çatlak melih gökçe cephesinde verildi. ;)
7)bu liberte özgürlükler meseleside çok fazla gündeme geliyor hani sınırsız özgürlük olur mu olamaz mı ?bal gibide olur öyle güçlü bir anayasa öyle güçlü bir hukuk sistemi yaratırsınız ki isteyene din özgürlüğünü isteyenede sonuna kadar günah işleme özgürlüğünü verirsiniz protestan ingiltere ve amerika bunu başardılar(başka milletler için sömürgeciler ama kendi toplumlarını yarattıkları güçlü hukuk ile özgür bir biçimde yaşatmasını biliyorlar şimdi bana ahlak falan nutukları atmayın ,isterseniz sizlere ahlaksız gelen davranışı yapmazsınız buna kimse birşey demez ama isteyende sonuna kadar yapar burada bireylerin her iksinin hakkınıda koruyan özgür bir anayasa olur ...ya peki akp napıyor ha birde nerede hangi ülkede ne yasak var onu alıyor ...yeni anayasayıda rte ve ekibi büyük ihtimalle uyuttular.zaten seçmenleride başbakana karşı öyle muahbettli ki biriside çıkıp yahu ne yaptın bizim anayasayı demiyor buda başbakan için nur -nimet ;)

zümrüt 02-25-2008 19:11

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı

Zümrüt ardaşım demişki bizim unıversıtelerımız...O üniversiteler uzerınde tüm TC vatandaşlarının hakkı var..vergısı var..neyın sahıplenılmesı bu....televızyonları ızlersenız olen bir sürü şehıt anası sızın yobaz dedıgınız kesımden kapalı ınsanlar farkındamısınız....asıl onarın hakkı var turkıde unıversıtelerde....

Ataturkçuluk şehir eşkıyalıgı yapıp unıversıte onunde nobet tutmakla olmuyor...kızların kafasından basortulerını cekmekle olmuyor...sıkıstırıp dovemekle de olmuyor....notlarını kırmaklada olmuyor...

Ve eğer zümrüt kardeşim bana cevap vereceksen soyledıklerımın hepsıne harfı harfıne cevap vemenı ıstıyorum....yanı mumkunse yıne bır cumleyı tutupta sundurme...

evet şehit cenazelerinde ki annnelerimiz yoksul emekçi anadolu halklarından dır dikkat edin türban veya sıkma baş değil tülbent denilen anadolumuza özgü örtünmedir

atatürkçülük şehir eşkıyalığı yapıp üniversite önünü kesmek miş saldırmak mış :) güldürme beni kim kime saldırmış ki oruç tutmayıp dövülen kim,okulda kız arkadaşıyla öpüştüğü için dövülenler kim ,okulda 6 kasım yökü protesto eylemlerinde tekbirlerle öğrencilere saldıranlar kim...maraşta ,çorumda,sivasta yakılanlar kim...parabol,inanma bunlara şimdi hoşgörü diye geliyorlar ama güçlenince senin başın niye açık diye niçin namaz kılmıyorsun diye sanada tavır koyacaklar neyse o zaman anlarsan seninle aynı cephede savaşacağız ;)

parabol 02-25-2008 19:19

Alıntı:

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı

evet şehit cenazelerinde ki annnelerimiz yoksul emekçi anadolu halklarından dır dikkat edin türban veya sıkma baş değil tülbent denilen anadolumuza özgü örtünmedir

atatürkçülük şehir eşkıyalığı yapıp üniversite önünü kesmek miş saldırmak mış :) güldürme beni kim kime saldırmış ki oruç tutmayıp dövülen kim,okulda kız arkadaşıyla öpüştüğü için dövülenler kim ,okulda 6 kasım yökü protesto eylemlerinde tekbirlerle öğrencilere saldıranlar kim...maraşta ,çorumda,sivasta yakılanlar kim...parabol,inanma bunlara şimdi hoşgörü diye geliyorlar ama güçlenince senin başın niye açık diye niçin namaz kılmıyorsun diye sanada tavır koyacaklar neyse o zaman anlarsan seninle aynı cephede savaşacağız ;)

Öyle mi dersin...Bana hocam başörtülü bir bayanı nasıl dovdugunu anlattı mesela ve daha örnek çok...
Dün özellikle dikkat ettim türbanlıydı ablacım bayanlar hatta bunu göstermelıyım dedım ıcımden.... ;)
Şu maraş çorum sivar örnekleri ayrı tartısılcak konu hiç girmiyorum bile....

Ve ben hiç bir ardaşımdan böyle bir dişlanmıslık gormeyecegımı çok ıyı bılıyorum....ha gorsemde kac yazar o ayrı bız kendımızı savunmasını bılırız ama sunu da soyleyeyım hayır ablacım sızınle aynı safta olmayacagız.....

LüGaT 02-25-2008 19:20

Alıntı:

1)başörtüsünü karşı değiliz akp nin icraatlarına karşıyız

Bilmediğiniz ve tanımlayamadığınız icraatlerine...

Alıntı:

2)bugün yapılanlar masum başörtüsü altında adım adım ülkenin dindarlaştırılmasıdır

Türk halkı ,birileri rahatsız olsa da, dindar ve dindar kalacaktır. Bizim iman dolu ğöğsümüz gibi serhattimiz var ;)

Alıntı:

3)bugün izlenen yol uzlaşarak büyümedir ,yani bazı direnç noktalarında geri adımlar atıp zamanı gelince o direnç noktalarını aşıp hedefe ulaşmaktır bunu ben söylemiyorum fethullah hocanın kendisi ele geçen ve atv de ali kırcanın yayınladığı kasetlerde söylüyor

Siz de kaset işine girdiniz demek :) Bu komplolar çok uzun ömürlü olmaz korkmayın, tarihle sabit ;)

Alıntı:

4) liberal düşünceden nasibi almamış bir partiyi liberte sınıfına koymayı nereye oturtursunuz bilemiyorum,bugün akp nin tabanı kemikleşmiş ana taban milliyetçi-muhafazakar ve kendi istediği dünya görüşünün sadece tek doğru olduğuna inanmış dinsel doktirinlerle beslenmiş bir taban ne yazik ki bunu göremeyen yada alternatifsizlikten dolayı bu partiye kötünün iyisi diyerek katılan bazı liberte düşünceye sahip aydınlarımız olmuştur ama son noktalarda onlarda kopmaya başlamışlardır

Tamam işte milletiyle bütünleşmiş bir partiyiz :) Eğer partimize bu yüzden "liberal değil" dense ben küsmem başkaları da küsmez herhalde :) Biz ... izm in köpeği (pardon kölesi) olmak zorunda değiliz.

Alıntı:

5)evet akp eğtime önem vermiştir okul sayılarında büyük bir artış olmuştur ama onlar akp nin dindar bir türkiye hayalini örtmeye yetmemektedir
Dindar bir Türkiyeden kim korkar ?

Yolsuzlar, yalancılar, hırsızlar, ahlaksızlar...

Varsın korksun ;)

Alıntı:

6)bugün fethullahçı bir çok sivil toplum örgütü ile birlikte bir çalışmayı güneydoğuda yürütmektedirler ama en büyük kural devrimin çocukları devrim sonrası birbirleri ile boğazlaşır akp nin başlattığı b karşı devrim sürecinde yol alınınca eminiz ki çocuklar kendi arasında boğazlaşacak zaten ilk çatlak melih gökçe cephesinde verildi.
Sizin adınıza üzüldüm. O bölgedeki Türk Kürt çatışmasını körükleyip ondan beslenen az şerefli insanlar boylarının ölçüsünü alıyor, alacak..

Alıntı:

7)bu liberte özgürlükler meseleside çok fazla gündeme geliyor hani sınırsız özgürlük olur mu olamaz mı ?bal gibide olur öyle güçlü bir anayasa öyle güçlü bir hukuk sistemi yaratırsınız ki isteyene din özgürlüğünü isteyenede sonuna kadar günah işleme özgürlüğünü verirsiniz protestan ingiltere ve amerika bunu başardılar(başka milletler için sömürgeciler ama kendi toplumlarını yarattıkları güçlü hukuk ile özgür bir biçimde yaşatmasını biliyorlar şimdi bana ahlak falan nutukları atmayın ,isterseniz sizlere ahlaksız gelen davranışı yapmazsınız buna kimse birşey demez ama isteyende sonuna kadar yapar burada bireylerin her iksinin hakkınıda koruyan özgür bir anayasa olur ...ya peki akp napıyor ha birde nerede hangi ülkede ne yasak var onu alıyor ...yeni anayasayıda rte ve ekibi büyük ihtimalle uyuttular.zaten seçmenleride başbakana karşı öyle muahbettli ki biriside çıkıp yahu ne yaptın bizim anayasayı demiyor buda başbakan için nur -nimet
Sizin özgürlük anlayışınız başörtüsüyle sınırlı dediniz, dün vakıflar kanunu çıktı apışıp kaldınız.
Bu kurgu romanlar çok satmaz, gelin kendinizi fazla zorlamayın.Sınırsız özgürlük de sizin gibileri kandırmak için elinize verilmiş bir şeker.Cİnselliğin, paranın, ahlaksızlığın kölesi ne zamandan beri özgür.

Nokta.

parabol 02-25-2008 19:24

Arkadaslarımınn cevapları gayet yerınde olmus..yazacagım cevap gereksız olacak... ;) Özellikle lügat kardeşım aklımdan gecenlerı yazmış diyebılırım bence dikkatlı okuyun....

zümrüt 02-25-2008 19:26

gördük cevaplarınızı özellikle lugatın verdiği cevaplar ne kadar terbiyeli olmuş gördük ona yazılacak o kadar çok cevap var ki .........artık kendisi düşünsün bulsun ne yazılabileceğini

SON DEFA SÖYLÜYORUM

FERMAN AKP NİN SE FERMAN FETHULLACILARINSA ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR

BUNU SİZE YAKINDA ANLATACAKLAR ...biraz sabr edin ;)

zümrüt 02-25-2008 19:28

bir izmin kölesi olmak fethullahın yada belirli tarikatların köpeği(pardon)kölesi olmaktan çok daha iyidir..

parabol 02-25-2008 19:29

Alıntı:

gördük cevaplarınızı özellikle lugatın verdiği cevaplar ne kadar terbiyeli olmuş gördük ona yazılacak o kadar çok cevap var ki .........artık kendisi düşünsün bulsun ne yazılabileceğini

SON DEFA SÖYLÜYORUM

FERMAN AKP NİN SE FERMAN FETHULLACILARINSA ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR

BUNU SİZE YAKINDA ANLATACAKLAR ...biraz sabr edin ;)

Bende sonkez söyluyorum unıversıteler babanızın malı degıldır...o kadar rahatsızsanız soyleyın dayılarınıza ozel unıversıte yaptısınlar sıze...

Benım babamın vergısıde varken o unıversıtede ,ıster kapalı ıster acık gırerım kardesım kıme ne...

LüGaT 02-25-2008 19:29

Alıntı:

Demek tülbent :) Peki Türbanla arasındaki fark ne? :)

Atatürkçülük adına neler yapıldığını görmen mümkün değil çünkü sizin cephenin pek işine geliyor.

Bakalım neler yapılmış.

İstiklal mahkemeleri nedir?Tutanakları neden açıklan"a"maz.

Ezan neden değiştirilmiş, Kur'an kursu, Türk sanat müziği, divan edebiyatı bir dönem neden yasaklanmıştır.

Bağcılar olayında 33 köylüyü kim neden öldürmüştür.

Kim "resmi din" kemalizm dyatması yapmıştır.

Kim postal yalaklığı yapıp yalan raporlar, sahtekarlıklar, namussuzluklarla gerçeğe ihanet edip 28 şubat maskarılığına meydan hazırlamıştır?

Kim sakal bırakanları, namaz kılanlar içki içmeyenleri fişlemiş, sürgün etmiştir.

Kim sırf islamın bayraktarlığını yaptığı için Osmanlı / Selçuklu tarihini kitaplardan çıkardı ecdada dair ne varsa kafalardan silmeye kalktı ?

Kim kapalı bayanları akla hayale gelmeyen siyasi hukuki "askeri" dalaverelerle üniversitelere sokmuyor, kim bu mazlumlara çağdışı, öcü, yobaz damgası vuruyor ?

Hıfz-ı lisan 02-25-2008 19:34

Alıntı:

bir izmin kölesi olmak fethullahın yada belirli tarikatların köpeği(pardon)kölesi olmaktan çok daha iyidir..

Seninle tartışmak gibi bir amacım yok sadece birşeye deyinip gitmek istiyorum..

Birincisi;Fethullaçı diye bir kavram yok!!! (size göre olabilir :-\ ama yok =)

İikincisi;Tarikatlar hakkında bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum (her tarikat aynıdır görüşünde değilim elbet,bazılarının saptıkları oratada yalnız hepsini aynı kefeye koymak (!) ) hoş olmayan sözler söylemeyin lütfen..selametle.. :)

LüGaT 02-25-2008 19:37

Alıntı:

parabol,inanma bunlara şimdi hoşgörü diye geliyorlar ama güçlenince senin başın niye açık diye niçin namaz kılmıyorsun diye sanada tavır koyacaklar neyse o zaman anlarsan seninle aynı cephede savaşacağız

"Bunlar"dan kasıt bizsek bizim hakkımızda hiçbirşey bilmiyorsun.

Necip Fazil 02-25-2008 19:49

Tek tamahhül edemediğim şey, İslam ve İslam alimlerine hakaret edilmesidir. Böyle hakaretlerde bulunanlar kimler olursa olsun, aramızda işi yoktur.

VesseLam

RDönmezs 02-25-2008 19:52

Kansızlar.. >:(

LüGaT 02-25-2008 20:31

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Tamam işte milletiyle bütünleşmiş bir partiyiz :) Eğer partimize bu yüzden "liberal değil" dense ben küsmem başkaları da küsmez herhalde :) Biz ... izm in köpeği (pardon kölesi) olmak zorunda değiliz.

Son cümlemdeki ifade için.

Malum arkadaş sürekli adeta içinde olmak "zorunda" bulunduğumuz bir "liberte sınıf"tan bahsedip, niyetlerimizi okuyup manevi değerlerimiz üzerinden bizi yermeye çalışması, sürekli kimliklerimizi yargılaması sonucu kendimi tutamayıp hakaret içeren bir ifade kullanmış bulundum.Çok şık olmadığını kabul ediyorum, belirtmek istedim.

All times are GMT +3. The time now is 19:01.