![]() |
Türk Sanat Müziği, Nostalji Sevenlere...
İlk "Kürdili-Hicâzkâr" makamıyla başlamak istiyorum.
Makam: Kürdili-Hicazkâr Usûl : Nim Sofyan Beste: Selâhaddin İnal Güfte: Sedat Ergintuğ Çiçek nedir görmeden bozkırlara dalmışsan Çaldığın kapılardan hep nasihat almışsan Üstelik bu âlemde aşktan mahrum kalmışsan Desene ki güzelim, sen hiç yaşamamışsın Su verdiğin goncalar açmadan soluyorsa Sığındığın geceler insafsız oluyorsa Üstelik bu hikâye aşksız son buluyorsa Desene ki güzelim, sen hiç yaşamamışsın.. |
Öyle dudak büküp hor gözle bakma (Ah bu şarkıların gözü kör olsun)
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Semâi Beste: Avni Anıl Güfte: Şahin Çandır Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun.. Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun. |
Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim?
Makam: Kürdili-Hicazkâr
Usûl : Düyek Beste: Bâki Duyarlar Güfte: Gonca Gül Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim? Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim? Yalan sözlerle aldatıp, "seninim" derdin Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim? |
Sorma bana, nafile, neler düşündüğümü..
Makam: Kürdili-Hicazkâr
Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin Pınar Güfte: Vecdi Bingöl Sorma bana, nâfile, neler düşündüğümü Söylemem tek söz bile, çözemem o düğümü Söyleyemem.. Seviyordum belki de seni bir zamanlar Uçtu uçtu gönüldeki deyiversem kim anlar Söyleyemem Gönülde kaybolanı, âh, ızdırab duya duya Ararım gözlerinde geçmişteki yalanı Gerçekten duya duya söylemek isterdim de Söyleyemem.. |
Avuçlarımda hâlâ sıcaklığın var
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Düyek Beste: Yusuf Nalkesen Güfte: Yusuf Nalkesen Avuçlarımda hâlâ sıcaklığın var, inan "Unuttum" dese dilim, yalan, billâhi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan "Unuttum" dese dilim, yalan, billâhi yalan.. |
Anla artık, anla beni (Son mektup)
Makam: Nihâvend
Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum.. Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum.. |
Affetmem asla seni (Ateş olup yaksan da)
Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni.. Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni.. Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni.. Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni.. Yakut yüklü dal olsan, Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni.. |
Ağlamakla ömrüm gelip geçiyor..
Usûl : Düyek Beste: Sâdi Hoşses Güfte: Sâdi Hoşses Ağlamakla inlemekle ömrüm gelip geçiyor Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor, Feryâdıma efgaanıma kimse bir ses vermiyor. Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor.. |
Aşkın susuz bağında pınar gibi çağlarım..
Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: ----- Aşkın susuz bağında, Pınar gibi çağlarım. Ceylan oldum dağında, Gezer gezer ağlarım.. Dağlar taşlar aşa aşa, Sordum onu uçan kuşa Çekilirmiş gelen başa Yüreğimi dağlarım.. Gözlerimde melali var Neye baksam hayali var Kavuşmak ihtimali var Ümmidimi bağlarım.. |
Ayrıldı gönül şimdi; yine bir tek eşinden...
Usûl: Curcuna Beste: Zeki Duygulu Güfte: Zeki Duygulu Ayrıldı gönül şimdi yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden, Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden... |
Ayrılmak ne kadar zor, unutulmak çok acı..
Usûl : Curcuna Beste: Ekrem Güyer Güfte: ----- Ayrılmak ne kadar zor, unutulmak çok acı. Dün gülen bakışların bugün bana yabancı, Bu kadar zâlim olma bu mahzûn kalbe karşı Dün gülen bakışların bugün bana yabancı.. |
Bahâr bitti, güz bitti; artık bülbül ötmüyor..
Usûl : Curcuna Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Ramazan Gökalp Arkın Bahâr bitti, güz bitti Artık bülbül ötmüyor Yâre tel çekem dedim Tel derdim iletmiyor .. Yollar kapandı kardan Turna gelmez diyârdan Haber çıkmadı yârdan Bu ayrılık bitmiyor.. Derdim çok, dermanım yok Cânân çok, cânânım yok Onsuz adım sanım yok Teselli kâr etmiyor. Bahâr yeşil gözüydü Bülbül tatlı sözüydü Gonca pembe yüzüydü Hayâlimden gitmiyor.. Ayrılık deniz gibi Ölü bir beniz gibi Uzayanbir iz gibi Bitmiyor, âh, bitmiyor ... |
Baharda bu yıl bir melal var hüzün gibi.
Usûl : Curcuna Beste: Cevdet Çağla Güfte: Selim Aru Baharda bu yıl bir melal var hüzün gibi. Bülbülde ses gülde renk açmaz olmuş, neden? Gönülde sarı bir hicran var yüzün gibi, Bülbülde ses gülde renk açmaz olmuş, neden? |
Bir demet yâsemen aşkımın tek hâtırası ...
Usûl : Düyek Beste: Zeki Müren Güfte: ----- Bir demet yâsemen aşkımın tek hâtırası Bitmiyor ayrılık, dinmiyor gönlümün hicrân yarası Ağlasam, inlesem silinmez bahtın karası Bitmiyor ayrılık, dinmiyor gönlümün hicrân yarası.. |
Bir ihtimâl daha var, o da ölmek mi dersin?
Usûl : Düyek Beste: Osman Nihat Akın Güfte: Osman Nihat Akın Bir ihtimâl daha var, o da ölmek mi dersin? Söyle canım, ne dersin? Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin Sükût etme nazlı yâr, beni mecnun edersin. Vuslatın başka âlem, sen bir ömre bedelsin.. |
Bir kere bakanlar unutur derdi günahı.
Usûl : Semai Beste: Avni Anıl Güfte: Ümit Yaşar Oğuzcan Bir kere bakanlar unutur derdi günahı. Görmem gözünün nuruna daldıkça sabahı Ben hiç bu kadar sevmedim ömrümce siyahı, Görmem gözünün nuruna daldıkça sabahı.. |
Biz Çamlıca'nın üç gülüyüz ..
Usûl: Sofyan Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Biz Çamlıca'nın üç gülüyüz Aşk bahçesinin bülbülüyüz. Dillerde gezer söyleniriz, Gamsız yaşarız eğleniriz. Yalnız gezene söz atarız, Naz eyleyene biz çatarız Bin bir kokulu gül satarız Vallahi cana can katarız.. |
Dün gece saz meclisine neden geç geldin?
Usûl : Curcuna Beste: Muhlis Sabâhaddin Ezgi Güfte: ----- Dün gece saz meclisine neden geç geldin? Söyle bana, haydi kuzum, sen neredeydin? Sensiz sazın zevki mi var, bâde neye yarar? Bir daha geç gelme sakın, göz seni arar. Âteş mi var gözünde, neş'e mi var her sözünde? Gönlümün neş'esisin sen, gel kaçma benden Şahane gözlü bebeğim seni pek sevdim Deli olurdum bu gece sen gelmeseydin... |
Gözlerinin içine başka hayâl girmesin ...
Usûl : Semâi Beste: Zeki Müren Güfte: Vedat Şenyol Gözlerinin içine başka hayâl girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini, tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin.. Kıskanırım seni ben kendi gözümden bile Nasıl veririm seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda dâimâ beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin... |
Kâtibim (Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur)
Usûl: Nim Sofyan Türkü Beste: - Güfte: - Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur Kâtibimin setresi uzun, eteği çamur Kâtip uykudan uyanmış, gözleri mahmur Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır.. Üsküdar'a gider iken bir mendil buldum Mendilimin içine lokum doldurdum Kâtibimi arar iken yanımda buldum Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır.. |
Kimseye etmem şikâyet...
Usûl : Curcuna Beste: Kemânî Serkis Güfte: ----- Kimseye etmem şikâyet, ağlarım ben hâlime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbâlime Perde-i zulmet çekilmiş, korkarım ikbâlime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbâlime... |
Nerelerde kaldın ey serv-i nâzım?
Usûl: Türk Aksağı Beste: İsmâil Hakkı Bey Güfte: - Nerelerde kaldın ey serv-i nâzım? Bana bir haber ver budur niyazım Hasretinden acep ölmek mi lazım? Bana bir haber ver budur niyazım... |
Türk Snat musıkiisi ssverim çoook..
ruhumun dinlendiğini hissederim.. bunların söz ve müzikli si yokmuydu... bende bakacağım..ekleyebilirsem ekleyeceğim.. |
Alıntı:
|
Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar ..
Usûl : Düyek Beste: Teoman Alpay Güfte: Hikmet Münir Ebcioğlu Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar Yeryüzünde sizin kadar yalnızım Bir haykırsam belki duyulur sesim Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.. Kaderim bu, böyle yazılmış yazım Hiç kimsenin aşkında yoktur gözüm Bir yalnızlık şarkısı söyler sazım Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım... Tatmadığım zvek kalmadı dünyada Hangi kalbe girdimse kaldı izim Taşa geçer, kendime geçmez sözüm Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım.... "Bu şarkının güzelliğide asla yabana atılamaz..." |
Allah razı olsun bende çok severim hem Tasavvuf Musikisini hemde Türk Sanat Musikisini...
Son günlerde en çok dinlediğim bir eseri yazayım inşAllah... bir kızıl goncaya benzer dudağın açılan tek gülüsün sen bu bağın kurulu kalplere sevda otağın kimbilir hangi gönüldür durağın her gören göğsüme taksam seni der kimi ateş gibi yaktın beni der kimi billur bakışından söz eder kimbilir hangi gönüldür durağın Güfte: melek hiç, Beste: amir ateş, Makam: muhayyerkürdi |
Sevenler hiç unutmaz,Ayrı düşse de yollar ...
Usûl: - Beste: Hüsnü Üstün Güfte: Aşkın Tuna Sevenler hiç unutmaz Ayrı düşse de yollar İşte benim her gece Düşündüğüm biri var.. Hayallere dalarak Yollarına bakarak Hep ismini anarak Düşündüğüm biri var... Yaşamayı sevdiren Dertlerimi dindiren Ağlatırken güldüren Düşündüğüm biri var... |
Alıntı:
|
Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini
Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan imiş Acırım heder olan o en güzel yıllara ..........çook güzellerinden biri de bu |
Alıntı:
Azınlık konusu tammda benim söylemek istediğm konuydu.. AZINLIKTA KALMAKTAN BU GÜZELLİKLERİ DİNLEYEMİYORUZ BİLE.. |
Alıntı:
|
Şarkılar seni söyler (annemin bana hep hediye ettiği şarkıdır bu :D )
Usûl : Düyek Beste: Muzaffer İlkar Güfte: Fakih Özlen Şarkılar seni söyler, dillerde nâme adın, Aşk gibi, sevdâ gibi, huysuz ve tatlı kadın En güzel günlerini demek bensiz yaşadın? Aşk gibi, sevdâ gibi, huysuz ve tatlı kadın.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nazende Sevgilim...
Değdi saçlarıma bahar gülleri
Nazende sevgilim yâdıma düştün Sevenin bahtına bir güzel düşer Sen de tek sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün Gözlerim yoldadır, kulağım seste Ben seni unutmam en son nefeste Ey ceylan bakışlım, ey boyu beste Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün Sensiz dağ yoluna çıktım bu seher Öksüz kumru gibi güller lâleler "Sen niye yalnızsın?" sordular eller Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yâdıma düştün... Beste: Azeri Bekirof |
youtube den başka bir kaynağım yok
buraya görüntü olarak eklemeyi becerebilirsem varya o zaman bu iştamamdır.. başka forumlarda ekleniyorda burda hiç denemedim.. dur bi deneyim ...hmm |
Alıntı:
|
Alıntı:
doğru valla orda tv görüntüleri çıkıyor...vede fazla zevkli de değil.. bulmak için yola çıkalım bakalım.. |
Hadi bakalım o halde kolay gelsin... :)
|
ben seni unutmak için sevmedım
Ben seni unutmak için sevmedım Gülmen ayrılık demkmiş bilmedim Bekledim sabah akşam yollarını ölmek istedım bir türlü ölemedım -aşk bumu sevda bumu hayat bumu -kalp acı dünya hüzün gözyaş dolu şimdi sen kımbılır nerelerdesın gelir gecelerden koşarak sesin bana en acı haber kımınlesın :'( adını içimden hala silmedım -Aşk bu mu sevda bu mu hayat bu mu -Kalp acı dünya hüzün gözyaş dolu En sevdiğim şarkılardan biridir Ayrıca türk sanat muziğinı çok severım,bei dınlendırıyor |
All times are GMT +3. The time now is 18:19. |