![]() |
Ahmet Kaya
Arkadaşlar ben Ahmet Kaya'yı çok severim. Şimdi de onu dinliyordum. Birden aklıma geldi, hemen her platformda tartışılan Ahmet Kaya adını burada tartıştığımızı hatırlayamadım.
Evet, meydan sizin... Nedir Ahmet Kaya ile ilgili görüşleriniz? |
Ahmet Kaya
Sevmiyorum...Hem de hiç sevmiyorum...Kabul etmeliyim ki şarkiları hoş ama kendinden öyle nefret ediyorum ki bu sanatınıda gölgeliyor...
|
Ahmet Kaya
Nedir Beril bu nefretin nedeni?
|
Ahmet Kaya
Adamın ismini görünce bile tiksiniyorum . Şarkılarını duyduğum mekanı ya terk ederim yada o anda o şarkıyı sustururum. nedenini fazla kurcalamaya gerek yok. Herkes bu kinin ve nefretin sebebini bilir.
|
Ahmet Kaya
şarkılarını dinlerdim ta kiii apo yu özledik diye şarkılar söylediği o rezil ötesi videoyu izleyene kadar
nefret ediyorum ben de artık ne dinlerim ne dinlettiririm |
Ahmet Kaya
PKK yandaşı bir insan her kim olursa olsun benim gözümde beş para etmez bir insandır...Bilmem anlatabiliyor muyum...Ama bence sen bu cevabı vereceğimi tahmin ediyordun....
|
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya'yı sevmeyenlerin ortak sebebi budur zaten. Dolayısıyla evet, az çok tahmin ediyordum.
Ama ben onun bir pkk yandaşı olduğuna inanmıyorum. Sadece anlayabiliyorum onu. 50 tane söz söylemişse bu memleket ile ilgili, 49 tanesi birleştirici, özgürlükçü, hoş sözler, bir tanesi hoş karşılanmayacak bir söz. Ve bu noktada benim aklıma başbakanımızın o anın verdiği sinir harbiyle ya da şaşkınlığıyla Öcalan'a "Sayın" demesi geliyor. Sonra da bir soru: -- Bu ne perhiz...? |
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
İkisi aynı şey değil...bak başbakan konuşmalarında en az 10 15 kez sayın ifadesini kullanır bir noktadfan sonra ağız alışkanlığı oluyor...o konuşmayı baştan sona dinledim adam sürekli sorular soruyor seri bir şekilde ve sayın öcalan diyor başbakanda soruya sorunun tarzıyla cevap veriyor "sayın öcalanla beni karıştırmayın" diyor..yani gayrı ihtiyarı bir şey..ama Ahmet kaya açık seçik şarkılar söylüyor...PKKnın düzenlediği konserlere katılıyor...ıkısını karıştırmamak lazım....
|
Ahmet Kaya
arkadaslar aslinda dinlemesek iyi ama cidden sarkilari güzel dinlemiycem diyemiyor insan :-\.Hem müzik evrenseldir bunuda unutmamak lazım ;)yaptiklarini tasvip etmiyorum .tabiiki müzigini dinlemek demek onun fikirlerine ortak olmak demek degildir :-X bu benim fikrim tabiiki
|
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Ben sanatla siyaseti birbirine hiç kariştırmayan bir insanımdır her kesın görüşü kendinedir...necip fazılıda okurum nazım hıkmetide mesela..yada en komınıstınıde en sagcısnıda..ama bir vatan hainini, katillerle aynı tarafta olan bir insanı asla ve asla dinlemem sanatı kötü diyemem ama destekleyemem de...
|
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya iyi bir müzisyendi. Benim kendisine de, müziğine de pek bir düşkünlüğüm yok ama bazı şarkılarını sıkılmadan dinlerim. Özellikle '' Başım Belada '' favorimdir.
Ahmet Kaya' nın PKK yandaşı olduğunu bilmeyen yoktur. Kendisi de pek gizleme gereği duymamıştır zaten. Yalnız, onun PKK yandaşı olması, neden şarkılarını dinlememize engel oluyor, anlamış değilim. Ya da şöyle diyeyim, sol görüşlü bir şaire olan hayranlığına gelen tepkilere '' ben onun sanatıyla ilgileniyorum'' diye kendini savunan insanların, bu konuda da paralel doğrultuda aynı şeyleri düşünmeleri gerekmez mi? İnsanlar Ahmet Kaya' nın sadece sanatıyla ilgilenemezler mi? Yalnız şöyle birşey var ki; daha önceleri de Ahmet Kaya' nın Pkk Sempatizanı olduğu biliniyordu ama medya bu konuda tek bir söz etmiyordu. PKK yandaşları için yaptığı konserler günyüzüne çıkartılmıyordu(medya tarafından). Bakın Ahmet Kaya' ya olan haklı tepkiler hangi olaydan sonra medyaya yansımaya başlıyor. Onu da bize Hasan Karakaya anlatsın... Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Alıntı:
Ama o videodan sonra yok artık dinlersem kendime de ayıp ederim gibi geldi. Ne bileyim o kadar coşkulu bi şekilde ellerine üzerinde apo nun resimleri olan terör örgütü yandaşlarına konser vermesi ve o şarkılar nefret ettim tiksindim adeta yine sinirlenmeme sebep oluyo |
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya da bu işten ekmek yiyor. ( Şarkı söyleyerek yaşamını sürdürüyor. )
Kendisini destekleyen tek kesim Kürtler olunca, onun konserlerini de günümüzün DTP'si gibi kurumlar düzenliyor.Ve orada açılan PKK bayrakları karşısında amiyane tabirle "gaza geliyor" ve tıpkı başbakanın alışkanlıkla yaptığı gibi o da tek sevenlerinin onlar olması ve geri kalanların ondan sizler gibi "nefret etmesi ve onun bulunduğu yerden hızla uzaklaşması" nedeniyle içinde büyüyen "yalnızlık" ile denize düşüyor ve "yılana sarılıyor." Bence ikisi de tamamen aynı şey Beril. Yılana sarılanı suçlamadan önce, onu niye denize attığımızı sorgulamalıyız bence... |
Ahmet Kaya
Alıntı:
Ortada birbirine benzeyen iki durum var ve ben bunlar arasında bir ilişki kurup ona göre insanların tarafsız bir değerlendirme yapmalarını istiyorum. Hepsi bu! Öte yandan başbakanımızın bilinçsizce "sayın" dediğine inanan zihniyet neden A.Kaya'nın da bunu bilinçsizce yaptığına inanmayı bir an olsun aklından geçirmiyor? |
Ahmet Kaya
yaptığı müzik kulağıma hoş gelmediği için dinlemem.. dinlemediğim için de kim olduğuyla hiç ilgilenmedim...
|
Ahmet Kaya
Ben olaya sadece sanat yönüyle bakmıyorum...
Takdir ettiğim sanatçının siyasi, dini vb. görüşlerinin de önemi olduğu kanısındayım... pkk bayrağı önünde konser veren, terörist başını özlediğine ilişkin yorumlarıyla, kısacası etnik milliyetçilik yapması veya en azından sempati duyması da benim için yeterlidir... Bu doğrultuda şarkıları her ne kadar gerçekten kaliteli olsa da dinlemem...Ve çalan ortamlarda bulunmam... Sanat yönü ne kadar güzel olursa olsun, benim değer verdiğim herhangibi bir şeyi çiğniyor hatta aksini destekliyorsa o sanatçı benim için bitmiştir... Benzer nedenlerden dolayı Haluk Levent'i de sevmem... |
Ahmet Kaya
Ben benim gibiler onu yılana sarıldıktan sonradenize attı Tunahan....
Hayır aynı şey değil başbakanınkı yılana sarılma olayı değil ağiz alışkanlığı..."sayın öcalanla beni karıştırmayın..o mılyonların kanına girmiş bir kelle avcısı bense fıkırlerımden yargılanıyorum..." demiş başbakan abes bir durum göremiyorum....tam tersı adamın vatan haini olduğunu belirtiyor... |
Ahmet Kaya
Solcuların Sağcılardan yana olan birinin eserini dinlemesiyle
pkk yandaşı olan birinin eserinin dinlenmesi bir midir arkadaşlar? |
Ahmet Kaya
Kimse bize burda Hainliğini sanatçı kılıfıyla makyajlayan ahmet kaya'yı sevimli göstermeye çalışmasın ....biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz kimbilir ne kadar yardım gönderdi pkk'ya ve daha birçok eylem olay vs...vs... hepsini bizzat gördük |
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Kisiligi hakkinda hic bir yorum yapmayacagim evet bazi özgürlükcü cikislarini takdir ediyorum ama genel olarak menfi düsüncelerim yok onun hakkinda..
Ama acik konusayim ahmet kaya dinliyorum sadece ahmet kaya degil edip akbayram, selda bagcan da dinliyorum evet ideolojileriyle uzaktan yakindan alakam yok ama beni ilgilendiren tarafina ben bakiyorum yani sanatlarina.. Diger yönden elestiririm, gereken tepkiyi veririm ama hic bir sebeb benim sevdigim parcalari sirf bizden diye kulak tirmalayici sekilde dinlememe sebeb olamaz.. Tabiki sunu tartisabiliriz o insanlarin kasetlerini alarak onlara prestij mi kazandiriyor, o insanlari dinleyerek onlara prim mi taniyoruz ama birde su yönünü tartisalim o insanlardan daha iyisini neden kendi icimizden cikaramiyoruz.. Ahmet kaya konusunda cok kati degilim ama acikcasi öyle azili bir pkk li oldugunu düsünmüyorum evet sempazitanidir ama sunuda kabul etmeliyizki su anda Türkiye de pkk ya sempati duyanlarin sayisi hicte azimsanacak seviyede degil.. Onun terörist olmasi daha dogrusu terörist bir örgütün sempazitani olmasi onun özgürlükcü cikislarini görmezden gelmem anlamina gelmez.. |
Ahmet Kaya
ahmet kaya,ferhat tunç,grup yorum vs vs bunların amacı bellidir. lafı uzatmaya gerek yok bence >:(
|
Ahmet Kaya
ölünün arkasından konuşmak gibi olucak ama düşünceleri ve eylemleri ile kim olduğu alenen belli. >:(
|
Ahmet Kaya
Başbakanımızın kendisine sayın demesiyle bir ilişki kurulmamalıdır...Çok farklı konumdalar...
Öyle ki politikacılar içten içe kin duyduğu, her an açığını yakalamak için çabaladığı meslektaşlarına bile sayın diye hitap ederler... O bir dil sürçmesidir.... Ahmet Kayanın ki ise dil sürçmesi değildir...Diyelim ki o kadar baskıya dayanamayarak "Apoyu bile özlettiniz" yani o kadar bezdirdiniz ki "Apoyu bile özledik" anlamına gelicek şekilde kullandı bu cümleyi, peki pkk bayrağı önünde ne demeye konser verdi kendileri? Hangi dil sürçmesidir bu? Ahmet Kayanın duruşu bellidir...Her ne olursa olsun, bu duruşu o kaliteli şarkılarını dinlememek için yeterlidir... |
Ahmet Kaya
ya şimdi aklıma geldi.. eminim bi çoğumuz metallica,evanescence falan dinliyoruzdur.. onlar da evanjelist ama onları dinledik diye görüşlerini destekliyo olmuyoruz.. o zaman ahmet kaya dinleyene de saygı duymak lazım
|
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya öyle yada böyle cikti görüsünü beyan etti ya hepimizin pkk yi destekledigini bildigimiz halde bir türlü agzima alamadigimiz sanatcilara ne demeli?
|
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Ahmet Kaya ne olursa olsun, ben ''başım belada '' yı dinlerim arkadaş...
Bunun ötesi yok... Ahmet Kaya dinlemeyeceksek; Zülfü Livaneli ( azılı bir solcu olmasından dolayı ), Selda Bağcan, Edip Akbayram, Haluk Levent, İbrahim Tatlıses vs. vs. de dinlemeyelim. Benim gözümde, bu adamların Ahmet Kaya' dan herhangi bir farkı yok... |
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Alıntı:
Cümleninizin başında "kimbilir", sonunda "hepsini gördük" diyorsunuz. Hem görüyor hem bilmiyorsunuz. Bu da başka bir meziyet. Neyse sadece kim ne düşünüyor görmek istedim. Kimseyi sevdirmek gibi bir kaygım olamaz. ( Birileri gibi. ) |
Ahmet Kaya
doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama ben de dinliyorum :-[ aşk şarkılarını çok güzel söylüyor ama...düşüncelerine göre dinlersek dinleyecek kimse kalmayacak
|
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Eger Ahmet Kaya dinleyeni vatan haini ilan ediyorsaniz bende diyorum ki birilerinin beni sözde vatan haini ilan etmesi beni hic ilgilendirmiyor cünkü benim vatan sevgim, bu vatana aidiyatim bir kisinin söylemine bagli degildir..
Dinleyen dinler ve bunu prensip yapar ben dinlerim ama eger zorla tesvik etmeye calisir ve üstelersem o zaman o noktada bana karisma hakkina sahipsiniz ama benim ahmet kayayi dinlemem kimseyi ilgilendirmez!.. |
Ahmet Kaya
Aslında doğrusunuz ben bu yüzden kendini belli eden ya da bu cesareti açıkça göstermese de bir şekilde açık veren sanatçıların şarkılarını da dinlemiyorum...
Dinlersen ne mi olur? Hiçbir şey olmaz...Altı üstü şarkı...Ama içimden gelmiyor işte o şahısların şarkılarını dinlemek... |
Ahmet Kaya
Alıntı:
sonderece haklısın... |
Ahmet Kaya
Alıntı:
|
Ahmet Kaya
Daha olgun fikirler gelmeye başladı.
Ben Ahmet Kaya'nın "Apo'yu özledik" diye tempo tutmasına kesinlikle karşıyım. Ama şöyle bir düşününce Ahmet Kaya'yı MGD gecesinde çatalla kovalayan "asker kaçağı ve Türkçe katili" Serdar Ortaç'ın Ahmet Kaya'nın tırnağı dahi olamayacağına inanıyorum. Dinleme noktasına gelince, benim en sevdiğim sanatçılar Ahmet Kaya, Grup Yol, Grup Yorum, Grup Kızılırmak, Cevdet Bağca, Mazlum Çimen, Selda Bağcan vb. dir. Gerçi bunlardan başka kimseyi de dinlemem zaten. |
Ahmet Kaya
Alıntı:
Bu alanda elle tutulur bir ugur isilik bir orhan hakalmaz var daha güzeli üretildide biz mi dinlemedik birde kizdigim nokta ise Türküyü yani bizi biz yapan olguyu Türklük konusunda hic hassasiyeti olmayan hatta bölücü unsurlara sahip kisilerin sahiplenmesidir!.. |
All times are GMT +3. The time now is 22:30. |