![]() |
İşte kapatılma talebi gerekçeleri
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılmasına yönelik talebindeki gerekçelerde bikini reklamından kırmızı sokaklara kadar ilginç gerekçeler var. 14 Mart 2008 20:55 İşte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP iddianamesine giren gerekçeler... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği" iddiasıyla kapatma davası açtı. İddianamede sözü geçen "laikliğe aykırı eylemler" ise şöyle sıralanıyor: KIRMIZI SOKAKLAR Danıştay’dan dönen içki yasağı, sonrasında “kırmızı sokak” projesi ve bu konuyla ilgili medyada çıkan haberler ile parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar. BİKİNİ REKLAMLARINA YASAK İDDASI Mayo firmalarının İstanbul’daki bilbordlara yönelik “reklamı yasağı” iddiaları. İÇKİ YASAĞI UYGULAMALARI AKP’li bazı belediyelerin içki yasağı ve kadınlara özel park yapılması. İMAM HATİPLİLERE ÖZEL OTOBÜS İstanbul’da imam hatipli kız öğrencilere özel ücretsiz servis otobüsü . ULEMA AÇIKLAMASI AİHM’in türban kararının ardından Erdoğan’ın , “Başörtüsü konusunda karar verilirken ulemaya danışılmalı” sözü. ATA’YA HAKARET FIKRASI AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik’in Atatürk’e yönelik hakaret içeren fıkrası. BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ Bülent Arınç’ın “Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine” sözleri. VELEV Kİ SİYASİ SİMGE Başbakan Erdoğan'ın İspanya'da söylediği "Başörtüsünün velev ki siyasi bir simge olarak takıldığını düşünün, siyasal simge olsa ne olur" sözü... TÜRBAN MEVZU Üniversitelerde türbana serbestlik getiren Anayasa'da yapılan değişiklik... AKP Konya milletvekili Hüsnü Tuna Anayasa'da yapılan türbanla değişikliğin ardından 'hedefimiz kamu kurumları' sözleri... AKP'li Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın, "Türbanlı bir kadın belediye başkanı veya daire başkanı da olabilmeli" açıklaması. kaynak:haber7 |
Akp kapatılırsa yenisi kurulur :D
|
Alıntı:
%21 cik :D |
way be neler neler yapmış Ak Partililer biz onlara hakkımızı savunun dememistik,biz özgürlüğümüze sahip çıkın
dememiştik,biz bu yetkiyi onlara ülkeyi soyun banka batırın ayrımcılık yapın ülkeyi peşkeş çekin diye vermiştik görüyomusun bak..Onlar hala halkın menfaatine olan şeylere meylediyorlar yazık...hal böyleyken kapatılsın elbet.. |
%47 le gider 60 la geri geliriz hodri meydan ;)
|
Bu gerekçelerle bir partiye kapatma davası açılması utanç verici. Hukuk adamları öncelikle bu gerekçelere kendilerini inandırsınlar, kalplerini itminana kavuştursunlar sonra da bizlere bu gerekçelerin realitesini anlatsınlar... Belki hak veririz!
|
çocukça valla...
|
Yargıtay mensuplarından biraz daha cesaretli açıklamalar beklerdim doğrusu. Mesela, " Artık bu halkın seçtiklerine gücümüz yetmiyor. Asker darbe yapamıyor, ekonomi alt üst olmuyor, kimsede şikayetçi olmuyor. Bizde elimizden geleni yapıp, iktidarı kendi gücümüzle devirmeye çalışıyoruz." Diye bir gerekçe sunabilirlerdi ... Sanırım bu açıklama kimseye gülünç gelmezdi ...
VesseLam |
ak partiyi kimse kapatamayacak anlamıyolar bunu
|
Alıntı:
|
'HERKES' ANLADI ONLARDA ANLARLAR
|
KIRMIZI SOKAKLAR
Danıştay’dan dönen içki yasağı, sonrasında “kırmızı sokak” projesi ve bu konuyla ilgili medyada çıkan haberler ile parti yetkililerinin yaptığı açıklamalar. BİKİNİ REKLAMLARINA YASAK İDDASI Mayo firmalarının İstanbul’daki bilbordlara yönelik “reklamı yasağı” iddiaları. İÇKİ YASAĞI UYGULAMALARI AKP’li bazı belediyelerin içki yasağı ve kadınlara özel park yapılması. İMAM HATİPLİLERE ÖZEL OTOBÜS İstanbul’da imam hatipli kız öğrencilere özel ücretsiz servis otobüsü . ATA’YA HAKARET FIKRASI AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik’in Atatürk’e yönelik hakaret içeren fıkrası. Simdi bu iddialari tek tek ele alacak olursak; *Burasi Turkiye Cumhuriyeti(cumhuriyet adi ustunde) kimin nerede icki icip icemeyecegine biz mi karar verecegiz.Karisamayiz isteyen istedigi yer de icer kirmizi sokakta neymis???(dini mekanlar haric,kutsal mekanlara boyle bir saygisizligi kimse yapmamali)Genelkurmay baskani bile ictiyse ve ikram ettirdiyse hem de zumre icinde ;D Beni soracak olursaniz icki ile isim olmazzz. *Bikini reklamlarina yasak iddiasina gelelim.Bunu bu ulkede milyonlarca insan giyiniyor.Sen giyinmiyor olabilirsin,sirf sen giyinmiyorsun diye reklama sansur mu getirilecek ne kadar sacma.Icinde kotu niyet varsa diyecek sozum yok tabii.Ozgur bir ulkede bikinili reklamda asilir,tesetturlu reklamda asilir.Realist ozgurluk bu olsa gerek... *Kadinlara ozel park iddiasina gelelim.Olsun yapsinlar isteyen kadinlar gider istemeyen kadinlar gitmez.Haa tamamiyle ayiramazsiniz(butun parklari erkek kadin diye ayiramazsiniz)bu anca pembe ruya olur ;D *Imam Hatip kiz ogrencilerine ucretsiz ozel servis iddiasina gelelim.Hadi yolculukta erkeklerden ayri.Peki ya markette,sinemada,tiyatroda???Diger acik kiz ogrenciler uvey evlat mi?Ben buna sadece gulerimmm ;D *Gelelim ATA'ya hakaret iddiasina.Eger ki boyle bir durum varsa bu ayibi yapan biri varsa.Kendisi hakkinda en agir cezanin verilmesini isterim. |
Alıntı:
İnsan okudukça gülüyor yahu bukadar mı saçma sapan iddia olur AKP yi er meydanında yenemeyeceğini anlayanlar ŞER meydanından medet umuyor |
Bunların içi boş iddialar onun içim müsterih .... Hiç birşey olmayacak Allah'ın İzni ile
|
Alıntı:
|
Tam da ergenekon çozulecekken..
|
Alıntı:
Evet aslında dikkat çekilmesi gereken bu Küfürbaz savcılardan tutunda daha ne isimler bu çete ile işbirliği halindedir kimbilir İnanamıyorum yani 3 çocuk yapın konuşmasını dahi iddianameye almışlar 3 çocuk yapın demek parti kapatma gerekçesi :) |
Menderes gençleri kıyma makinesinde çekiyor.
Menderes Merkez Bankası'ndaki altınları uçağa yükletip Yunanistan'a kaçtı. Celal Bayar'ın Çankaya Köşkü'nde oturak âlemleri tertipledi. DP iktidarının yaptığı geniş yollar gereksiz harcama, uçak mı indirilecek.. vs..vs..vs.. Yassıada, asılan bir başbakan, bir bakan... Bu dik sürüngenler hiç değilse kendilerini geliştiremezler mi?Bak biz nasıl geliştirmişiz, öyle dar ağacı kurdururlar mı artık adama? |
Gene aynı sistem değil mi sayın Lügat
MİLLETİ ESARETTEN KURTARMAYAYÖNELİK HAMLELER , ARDINDAN MEDYA HAREKATI - YALAN HABERLER - KADROLU PROVAKATÖRLER SOKAĞA DÖKME - NE İDÜĞÜ BELLİ OLMAYAN REKTÖRLER - CHP - ÇARPITMA SON DURAK ANKARADAKİ GAYRİ MİLLİ DERİN DEVLET STATÜKONUN ELİNE DÜŞÜRÜLEN MİLLETİN EN HAYIRLI ÖNDERİ Ben korkuyorum olacaklardan.Çünkü Sezar atamış anayasa mahkesindekilerin çoğunu :-[ |
eger kapatirlarsa akpartinin oylari artar
|
seLamLar korkunun ecele faydasi yok bilmiyorlar sabır sadece sabır ama nereye kadar sabır seLam ve dua ıle |
Ak Parti'nin kapatma gerekçeleri gerçekten komik ve bazısı da yalan haber üzerine kurulmuş gerekçeler. Bunu yapan insanların düşünce yoksunu oldukları her halleriyle aşikar eyliyor düşüncelerini. Sayın Bülent Arınç'ın dediği gibi "Bu iddianame çok zayıftır, kin ve garezin ürünüdür."
Ve beni en çok üzen , derinden yaralayan üniversitelerde ki yasağın kalmasından kaynaklanan rahatsızlık sonucu bu davanın açılması olmuştur. Ülkesini seven ve ülkesinin gelişip kalkınması, istikrar ortamının devam etmesini isteyen genç kızların okumasından rahatsız olmanın en bariz göstergesidir izledikleri yol. Yazık ki, çababları sonuçsuz kalsa bile Türkiye olarak bir adım geriye gittik. Keşke ülkemize "kuru ideolojiler" değil de insanların emek ve gayretleri, hizmet aşkı yön verse... Belki bir gün o günlerde gelecek. O günlerin gelmesi de bizim azim ve inancımıza bağlı değil midir? selamlar |
haklısn kardeş seLAmlarr |
ADALET ve kalkınma partisinde de birkaç bakanın ADALETsiz davranışlarıyla Attıkları bumerang kendi kafalarına çarpmış oldu.Çok şükür..
|
Dava açacaklarını duyunca kesin ve geçerli delilleri var galiba diye düşünmüşdüm :D
Haberi okuyunca gördüm ki saçmalıyorlar Yalanları ayaklarına dolansın Bu dönem bizi yormaz inşaallah Bugun Başbakanımızı dinledim ve içim rahatladı Rabbim AK olan yüzümüzü tekrar AK eylesin :) |
HAKSIZLIĞI HAK OLARAK BİLENLERDEN HAK DAVA ETMEK HAKKA HAKARET OLDUĞUNDAN, BU SAÇMA İDDİALARA CEVAP VERMEYE TENEZZÜL ETMİYORUM, KAPATILMAKTANDA KORKMUYORUZ GEREKÇELER NE OLURSA OLSUN....
|
Alıntı:
|
Hak bildiğin yolda yalnız da kalsan yürüyeceksin... |
Ben zalimin zulmunün sınır tanımadığını düşünüyorum
Yaşadıklarımız kötüden korkmayı öğretti Dua etmek sakinleştiriyor beni |
bende dua edeyim o zaman bende sakinleşirim :(
|
boyle sudan sebeplerle bu partiyi kapattıramaz bu yalçınkaya ...
bakalım ne olacak ilerleyen günlerde... |
Artık öküzün altından 150.000.000 tane buzağı çıkarırlar. Bak bunuda akp yaptı diye...
|
Çok komik ya..adamı zorla ak partili yapar bunlar :)
|
Fenerbahçe kafilasi sevilladan neden erken döndü kupayıda alıp gelsinler yoksa oynayan futbolcular yargılanacak
|
Alıntı:
mesela başbakan konuşmalarında 'inşallah,maşallah' gibi dini kelimeler kullanıuyor bunlarda iddanamede olmalı :) iddia oyununu bile geçti bu :D 1'mi,0'mı,2'mi :D |
1.0Ç
|
Arkadaşlar ,
AKP yönetimi, partiye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu yetkisini elinden almaya hazırlanıyor. AKP’nin hukukçu kurmayları, parti kapatma yöntemi ve ’odak olma’ şartlarını yeniden düzenleyen köklü bir Anayasa düzenlemesi için, hafta sonu yoğun mesai yaptı. Hukuk , partileri aldıkları oy oranlarıyla değil kanuna karşı gelip gelmedikleriyle tasnif eder. Tek başına iktidar olmanın getirdiği avantajların bu şekilde kullanılması hakkındaki yorumlarınız nedir ? |
gerekçelerden bazılarının medyada çıkmış ve sonradan yalanlanmış haberler olduğu biliniyor. onun dışında burada yazılan haberlerde kırmızı sokak projesi bir projeydi ve zaten uygulanmaya konulmadı mahkeme kararıyla. onun dışında bilbord yasağı da kadir topbaş tarafından yalanlanmıştı.keza kız öğrencilere tahsis edildiği iddia edilen otobüsünde sadece kız öğrencilere ya da ihl lere tahsis edilmediği de ortaya kondu. uydurma iddialarla dolu bir iddianame..
Allah yardımcımız olsun. akpartinin kapatılma süreci, sadece türkiye ye kaybettirecek. laiklik adı altında, bir kişinin keyfi uygulamalarının dayatılması gerçekten kabul edilecek bir durum değil.. |
|
Laik bir devlet yönetimimiz var ve savcı görevini icra ediyor. Sizce normal değilmi bu süreç ?
Sn Başbakan ın gerçektende bazı sert söylemleri oldu , bunu kabul etmek gerekiyor. Bu durumda da bu sürecin başlaması normal değilmi , aksi taktirde laik düzenin savcısı suç işlemiz olmazmı ? |
All times are GMT +3. The time now is 14:54. |