![]() |
Tartışıyorum...DTP kapatılırken iyi, AKP kapatılırken kötü(mü?)
AK partililer olarak hepimiz, son günlerde demokrasi çığlıkları atıyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet başsavcılığı partimiz adına kapatma davası açtı. İçinde bulunduğumuz yüzyılda böylesine bir zihniyet çoğu ülke tarafından yıllar önce terkedilmesine rağmen, mağlesef ülkemizde devam etmekte. Parti olarak sürekli, özgürlükleri,kişisel hakları,din ve vijdan özgürlüklerini,azınlık haklarını vs. savunduk. Şimdi sormak isterim... *DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var? *HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık? *Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak? *Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi? *Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı? |
Birincisi ne olursa olsun Akparti ile DTPyi kıyaslamak ne derece doğru tartışılır...Dtp pkk yanlısı olduğunu açık seçık belli ediyor benim kanım kaldırmıyor katillerin mecliste olmasını...
Ama profesyonel düşünürsek elbette o da demokrasiye vurulan bir darbeydi tartışmasız...En azından mecliste olmaları bir takım şeylerin önümüzde olmasını ve haberdar olmamızı sağlıyordu..eger kapatılsa ve meclısten çıkarılsa yapacaklarını yıne yapacaklar ancak ruhumuz duymayacaktı....zaten bu yapılanlar ve söylenenlerın bu derece göz önunde olması DTPnın oy kaybetmesıne sebep oldu...Parti kapamak , hangısı olursa olsun Ülkeye sadece zarar getirir... |
ak partiyle dtp yi kıyaslayamazsın bir
ikincisi icraatlar oldukça farklı ..kimin ne yaptığı belli... evet düzgün bir demokrasimiz olsaydı bugün fedarasyon, bir yerlerde türkiye için türkiye kürdistanı diye konuşanları sayısız suçları olanları hemen kapatmamız gerekirdi...ülkem için kim zararlıysa cezasını bulmalı .. demokrası budur... |
Alıntı:
Bazı şeyler yasaklandıkca daha çok ilgi gördüğü kesin. DTP yi bu duruma getiren yine bu yasakcı zihniyet. Sen kapattıkca halk onları kurtarıcı olarak görüyor. İş yerimde zaman zaman ufak çaplı bir kamuoyu yoklaması yaparım. Son zamlardan buyana epey tepki toplayan AKparti, açılan kapatma davasından sonra tekrar güç kazanmış.. Dün AK partiyi eleştirip, oy verdiğine pişmanım diyen arkadaşlar, tekrar desteklemeye başladı |
Bizim partimizin kapatılması için öne sürülen deliller çok gülünç
Ramazan ayında iftar cadırı açmak.. Parti binalarında bayramlaşma merasimi gerçekleştirmek.. Ve bunun gibi gereksiz suçlamalarla dolu Dtp ise hepimizin göz bebeği olan yavrularımızı acımasızca öldüren yasa dışı bir grup olan pkk ya yardımları açık olan bir parti nasıl bir karşılaştırma yapalım :-\ |
DTP'yi var edenler ve varolma sebebi ile AKP'ninki mukayese edilemeyecek hususlar.
DTP zamane Türk düşmanlarının Türkiye düşmanlarının bir projesi. Onların derdi kürtler falan KE-SİN-LİK-LE DEĞİLL Provakasyonlarla Türk Kürt çatışması çıkartmanın yanısıra demokrasimizi vurmak içinde var onlar. DTP'yi demokrasi için savunmak demek demokrasiye darbe vurmak demektir. Demokrasi bir gemi olsa ona delik açmak demektir. O oyuna gelmek demektir. DTP'liler PKK nın siyasi kamplarında eğitim alıpta gönderiliyorlar buraya. |
Alıntı:
Haberleri izlerken gülmekten kendimi alamadım Bu kadar komik gerekceler olamaz Ve bu saçmalıklar borsaları ne hale getirdi Bizim partimizin kapatılması ülkeyi sarsıyor Dtp kapatılsa bu kadar karışıklık çıkmaz onun için kimse tepki gösterip demokrasi elden gidiyor diye yakınmaz Veya Dtp uygun hareketlerde bulunsa ve doğuya yatırım yapılması için kürtlerin daha iyi temsil edilmesi için çalışsa kapatılmaz Bunlerı yapmaya çalışırken kapatılsa eminim bizde karşı çıkarız. |
Elbetteki herkes söylüyor ve biliyor AKPARTİ ve DTPnin bir olmadığını....Elbetteki hiç birimiz kaldıramıyoruz dağdaki teröristlerin mecliste olmasını..ancak yasaklar her zaman cezbedicidir...Yasaklamak yerine yanlışları ortaya çıkarmak köklü çözümdür...
En kötü ihtimalle akp kapatılırsa ne olur..bir şekilde yeni parti kurulur ıkı katı oy alır durum yine bize yarar...çok büyük yanlış yapıyorlar kendi adlarına farkında değiller...halk her zaman mağdurdan yana olmuştur..o nedenle korkum yok...Benim tek korkum bunun ülke ekonomısıne ve istıkrarına zararı...euro 1,700den 2,000 nın uzerıne çıktı...yazık günah emeklere yazık..... |
Amacımız bir karşılaştırmadan ziyade, demokrasinin uygulama biçimi.
Bakın İspanyada'da defalarca era adlı ayrılıkcıların partisi kapatılmış, her dafasındada yani bir parti ile daha güçlü olarak meclise girmişler. Partiyi kapatmaları ayrılık istemeyen azınlıklarıda kışkırtmış ve yeni oluşumlara desteğe zorlanmışlar, buda kapatılan partiyi her defasında daha güçlü yapmış. Bizlerin dağdaki teröristler ile masaya oturamayacağımıza göre, onların siyasi oluşumları aracılığıyla isteklerini dinlememiz gerekiyor.Teröristi herzaman kontrol edemessiniz, ama siyasi oluşumla daha kolay başedebilirsin. Bugün DTP kapatılsın demek, yarınnın gündemini tayin etmek demektir. Yarının gündemide bugün yaşadıklarımız, AK partinin kapatılma istemi |
dtp kapatılmalı çünkü terörüstlere hala gerilla demektedirler... akp nerde o nerde...
|
Eğer kapatılması daha güçlü şekilde kurulmasına yol açacaksa
Kontrol altına alınmalı lazım ve biz bun başardık sayılır Doğu insanı partimizi seviyor Yatırımlar çoğaldı Birde kösteklerimiz olmasa yol dümdüz akıp gidecek |
benim demokrasi isteğim ak partiye.. meclisteki diğer partiler için bişey istemiyorum ben
|
Ben kendi adima özgürlükcü oldugum icin dtp ninde kapatilmasina karsi cikmistim ve cogu kisi tarafindan dtp sempazitani ilan edilmistim..
Evet dtp ile ak parti asla kiyaslanamaz ama dtp yi kapatmanin asla cözüm olmayacagini, aksine konunun dahada uzamasina neden olacagini dile getirmistim.. Dtp yi kapatmak yerine, dtp yi pkk dan soyutlamaya calismak, dtp yi siyasete kaydirmak gerekiyor yoksa ne kadar kapatilirsa kapatilirsin her daim yedekte bir partileri bulunmaktadir.. Kapatmak, yasaklamak bir ideolojiyi bitirmez aksine dahada kamcilar, ben bile dtp tarzi kapatilan partilerin sayisini unuttum ama görüyoruz ki bu hareket hala devam ediyor hemde eskisinden daha güclü.. Bence Türkiyede artik partileri kapatmak yerine daha gercekci, daha caydirici, daha islevsel bir cözüm bulunmalidir.. |
DTP Yİ ZATEN AK PARTİ KAPATACAK DEDİK.
UĞRAŞMAYA GEREK YOK. MEDYA DTP Yİ GÜNDEM YAPMADI TEK FARK BU. SUÇLAYACAKSAN MEDYAYIDA SUÇLA. BAZILARININ İDDİALARININ AKSİNE ERDOĞAN DTP'NİN KAPATILMASINDA SESSİZ KALMADI İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap: Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir. Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine; "Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir." Açıklamaların kaynağı: AA yETERLİ Mİ? |
DTP nin kapatılması benim gündemim değil..Ki kapatılsa bile zayıflayacağı yok olacağı anlamına gelmez
Aşk bitmes sadece şekil değiştirir.. |
Yalan söylüyorlar!!! İşte ispatı... İşte Başbakan Erdoğan'ın DTP'nin kapatılması davası üzerine kendisine sorulan soruya verdiği cevap: BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ? Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamento çatısı altına on binlerce, yüz binlerce vatandaşımın oylarını alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz' dedik. Bu, bizim AK Parti olarak görüşümüzdür. Bu tutumumuzu bu şekilde bilmenizi isteriz. Yürütme olarak bizim tasarrufumuzun dışındaki alanları herhalde kimsenin bize sormaması gerekir. DOKUNULMAZLIKLARIN SINIRLANDIRILMASI Erdoğan, bir gazetecinin "DTP'li milletvekillerin yargılanabilmesi için dokunulmazlıklarının sınırlandırılması konusunda AK Parti olarak ne düşündüklerini" sorması üzerine; "Bu konuda çok açık bir şey söyleyeyim; Biz, milletin iradesinin neticesinde Parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal bir hakkı kalkıp, ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz. Milletvekili olmanız, bir çok şeyleri de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Şu anda burada yapılan da şahsıma hitaben bu söylem, bunu içermektedir.Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir." Bu sözler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'nın "DTP'nin kapatılmasına sessiz kalmıştınız" şeklindeki suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyuyor. |
gereksiz mesajlar temizlenip, gereksiz kisilerin caresine bakilmistir ;)
|
Arkadaslar alinti yaptiginiz yorumlar tarafimca silinmistir bu kesinlikle sizlerle alakali degildir, alintidan dolayidir..Anlayisiniz icin tesekkürler ;)
|
*DTP ye 3 ay önce kapatma davası açıldığından kaçımızın haberi var?
Bekleniyordu ve dava açılınca da haberimiz vardı şaşırmadık *HAngimiz DTP'nin kapatılmasına karşı çıktık? Kararsızdım, hukuka bırakmak lazım hukuk işlemeli diyordum. Vazgeçtim, Dtp'nin kapatılmasına kesinlikle karşıyım. Önce sistem yeniden düzenlenecek,ondan sonra konuşacağız... *Bilmiyormuyduk DTP yi kapatan yasakcılar, AK partiyide birgün kapatacak? Tahmin etmek istemiyorduk, gerçi iki ay önce uyarı gelmişti başsavcıdan ama cesaret edemezler diyorduk. İyi de jonathan yani arada bir bağlantı yok ki; Dtp'yi kapatmaktan güç alıp Ak Parti'yi de kapatırlar diyebilmek alakasız olur. Çünkü Dtp'yi kapatmak için hukuki ve meşru sebepler var ya... *Demokrasi isteğimiz sırf AK partiyemi? Hayır, Pkk görüşünde olanlar bile gelip bugün TBMM'de siyaset yapabilmelidir. Ama o Pkk dağda silahla çatışmaya devam ederse bu olmuyor işte *Demokrasi çığlığı atmak için birilerinin kuyruğumuza basmasımı lazımdı? Zor sorular soruyorsun Jonathan. Buna vereceğim cevap, DTP daha uzlaşmacı ve akılcı siyaset izlemeli (Refah Partisi ve Ak Parti sürecini iyi analiz ederek örnek almalı. |
Alıntı:
|
Hiçbir parti "alenen" bölücü etkinlikte bulunmadıkça, öyle imalardan, dolaylı anlatımlardan yola çıkılarak kapatılmamalı. TBMM, millet iradesini temsil eder. Nasıl ki halkın %47'si Ak Partililer olsun mecliste diyorsa, %5'i de DTPliler olsun diyor. DTP, bu %5'in temsilcisi olarak -bizim hoşumuza gitmese de - bu tavırları sergileyecektir. Böyle yapıyorlar diye onları kapatırsak, başka bir şekilde ve daha büyük bir hırsla yeniden gelirler ve biz böylece kaş yaparken göz çıkarmış oluruz.
Ammaaa şu da var ki illa bir partiyi kapatacağız diyorsa bazı "bürokrasi oligarşistleri", bu partinin adı kesinlikle Ak Parti olamaz, olsa olsa DTP olur! |
[i][b]DTP'nin kapatılması ile Ak Parti'nin kapatılması bir tutulamaz çünkü birisi teröristlerei kardeşi sayan insanlardan oluşuyor!
Ancak ben yinede DTP'nin kapatılması taraftarı değildim. Siyasi Partiler suçlu olamaz bireyler suçlu olabilir ve cezayıda siyasi çözüm üretmesi gereken partiler yerine o partiler yanlış amaçları için kullananlar almalıdır... Bu yüzden DTP'ye kapatılsın derken Ak Parti'ye kapatılmasın demek yanlış olur... |
Demokrasi istegimiz tabikide sırf Akp için degil ama ülkede bölücülük yapanlarında mecliste yeri olmamalı bence..Dtp de hangi taşı kaldırsan ya eşi elebaşı olan bi milletvekili ya asker kaçakçılıgı yapmıs bir milletvekili vs çıkıyor ben ülkede bölücülük yapan dagdaki teröristleri görmek istemiyorum mecliste :(
|
dtp imralının uzantısıdır.dtp terör proanagandaları yapar ve apoyu över.akp ise hizmet için vardır.bütün alanlarda yaptığı gibi,din alanında da hizmet vermek istedi fakat buna müsade etmdiler.
|
dtp ile AKPARTİ'yi karşılaştırmak çok yanlış olur.dtp Öcalan'ı her zaman öven,her zaman pkkyı savunan,görünmeden terörü desteklediğini herkesin bildiği bir parti.
AK Parti ise iktidarı geldiği günden beri yaptığı hizmetlerle kendini ispatlamış,her kesime hitap eden bir parti... onun için dtp kapanırken iyi de AK Parti kapanırken kötü mü demek yanlış olur... |
Alıntı:
|
Dtp ayrı bir dünya değil kapatılmaları ne kadar destekçileri varsa hepsi Ülkeden sürgün edilmelidir.
|
Alıntı:
|
ben pkk=dtp yim diyorsa mutlaka ama sürü psikolojisi olduğu için toplanmadan TÜRK Milletine kafa tutamazlar.
|
Alıntı:
|
Sürgün onlar için mükafat sayılır topraklarımızı kirletmesinlerde gerisi çok önemli değil TÜRK coğrafyası hariç her yer uygun.
|
Alıntı:
|
Türk kelimesi rahatsız mı etti sen nesin tanımla kendini
|
hayır IRKI kelimes.Sen bir müslüman isen dinde bunun yeri olmadığını biliyorum.sen bir müslüman mısın?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim ne olduğumun hükmünü verecek olan sen misin inanışlarımı sorgulamak sana düşmez kardeşim TÜRK ler sonuç itibariyle bir IRK tır bende bu Irka mensubum (kişi kavmini sevmekle suçlanamaz) soruna gelince Elhamdülillah Müslümanım Dini bir tek sen biliyormuşsun gibi cevap yazma ben Dinimledede Kitabımlada da Vatanımlada Kutsallarımlada fazlasıyla alakadarım.
|
Hocam bunların hiçbirşey le alakaları yok aslında.vur-kır-parçala fikrinden başka birşeye de sahip değiller.
Ülkücüyüm diyor Müslümanım diyor-sloganlarda müslümanlık-her türlü kötü örnek teşkil edecek alışkanlık mevcut. Slogan atılacak gün cuma namazına giden bi insana ne diyebilirim ki... Kurtlar vadisi izleyip gaza gelen... |
Alıntı:
|
Sizin şu paslaşmalarınız muazzam ben yanıtımı verdim kayda değer gördüğüm için cevabın yoksa üstelemenin faydası yok black metal arkadaşım. Mavera birilerinden kastın pkk ideolojisine yatkınsa destekliyorsa ihanet içindeyse bende bu Vatanın evladı olarak adres gösteririm şimdi onlarda Vatan evladı deme Vatanın (ananın) ona ihanet eden evladı olmaz.
|
All times are GMT +3. The time now is 21:08. |