![]() |
Gül Kokla Ömrün Uzun Olsun..
http://img156.imageshack.us/img156/2...l34fdt2ag1.jpg
Gülbirlik Danışmanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş, gül kokusunun beyin ve bellek gücünü artırarak insan ömrünü uzattığını söyledi. Altıntaş, "Gülün sağlıktaki rolü çok büyüktür. Cildi temizlediği gibi gül kokusu da beyin ve bellek gücünü artırır. Gül kokla, hayatın uzasın. Gül, tüm ateşli hastalıklar ve mide rahatsızlıklarında kullanılabilen bir bitkidir.Gülün hiçbir yan etkisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Altıntaş, Türklerin Orta Asya'dan beri gülü çeşitli amaçlarla kullandıklarını belirtti. |
Gül bir yana çimen kokusuna hasretim :-\
İstanbul'un her yeri taş,gül desen dünya para,koklamak için alcak kadar geride değilim :D Memleket desen orda gül yetişmiyor :-\ Kaldık yine annemin yapay çiçeklerine ve alkondaki saksılara :D ---- Beton dolu ilde otura otura Çanakkeleye gidince toprak kokusu iliklerime kadar işledi valla ne güzeldi :) +1 |
hııım :o mide hastalıklarına iyi geliyormuş öylemi?
duygu peki nasıl olucak içicezmi yiyecezmi? bizi aydınlatırmısın? nanelimondan sıkıldım :-[ artık midem ağrıyınca gül yemek veya içmek istiyorum ;D +1 canım :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
ablasına ne dedi bütüm forum duysun ve artı vememe cezası uygulayalım :D içmeden yemeden mideye nasıl faydası olacak koklayarakmı? :D |
Gül koklamak... Bayanlar sık sık gül koklayabilir sonuçta alıyorlar birilerinden. Erkeklere kim gül verecek o düşünülür :D
Eskiden bahçemizde vardı ama zamanla kurudu. Paylaşım için teşekkürler :-* |
Alıntı:
başkanım gül veren erkek bulmak zor erkekler ya bu incelikten anlamıyor yada cimri oluyorlar :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yok ya o da kalmıyor. Ona bile razıyım ama onu bile veren yok ::)
|
Alıntı:
|
8) Yok dert etmiyorum. Konu açıldı ben de gerçekleri söyledim. :-X
|
paylaşım için sağol duygu
|
Alıntı:
(Boşuna edebiyat okumadık :D ) |
Duygu desene Allah ömür verirse bayağı yaşarız.Biz de bu güllerle dolu bahçe , bende de bu gül sevgisi oldukça :) :D :-[
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Valla onlarda senin gibi gereksiz elemanlar..Ederiz tabe.. ;) ;D ;D ;D
|
Alıntı:
Güle kırmızı rengini veren bülbülün kanı değil. Rivayetlere göre bülbülün ötmesi ile ile gül kızarırmış sadece. Tıpkı bir bayanın yüzünün kızaracağı gibi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
tartışma konusuna bak :D |
Duygucum teşekkürler ;) ;)
Bu arada Gülbirlik Türkiye'de saf gülsuyu üreten ve ihraç eden tek firma. Kullanırsanız tavsiye ederim. İnsan huzur doluyor kokusundan... ;) ;) |
Alıntı:
Güzeldi... |
:) Tartışa çıkmasın aman. Espiri amaçlı söyledim sadece.
|
Şu hale bak Konu 66 kere okunmuş ama sadece 3 artı geldi.. :( :( :'( :'( :'( ben artık ne diyeyim..Vermeyenler utansın..http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/agla2.gif
|
Alıntı:
gerçekten kırmızı gül neden kırmızı sarı neden sarı neden ikisi bir olmuyo :-\ bu sorularıma cevap verirmisiniz ::) |
Haydi o zaman hep birlikte gül koklamaya,gül reçeli yemeye,gül kolonyası kullanmaya sevdiklerimize gül hediye etmeye vs...vs... :D (+) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama çok şükür Allah nazarlardan saklasın bunu dillendirmeyeceğim biri var hayatımda. Cebindeki son parasıyla bana çiçek alacak kadar düşünceli maşallah (Allah nazarlardan korusun inşallah ,amin...) Kendi kendime dua edip amin bile diyorum :D :D İsmihan Allah gönlüne göre versin canım ;) |
Alıntı:
Sarı ve kırmızı gül olunaca mecburen sarı - lacivert olması açısından güllerin yapısıyla oynayıp mavi gül de katıldı aramıza. :) |
siz fenerlimisiniz ki demeyin siz tarafsız olmalısınız
ama galatasaraylıysanız bence deyi verin :D |
Yok ben takım tutmam. Ama küçük iken Galataraylıydım açıkcası. Ama şu durumda hiç birini tutmuyorum uzun zamandır.
|
alanımız yokki koklayalım...ah beee biris alsa ne koklarım bilionmu o gülü ;D yada alanı :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı: