![]() |
Laiklik için 15 Altın Kural
Evet değerli arkadaşlar, son günlerde ayyuka çıkan laik-anti laik tartışmaları, beraberinde "laiklik karşıtlığıyla suçlanmamak için" neler yapmalıyız gibi bir soruyu da getirdi.
Eğer laiklik karşıtlığı ile suçlanmak istemiyorsanız şu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor: 1) Bir ortama girdiğinizde "selamınaleyküm" demeyin ve size böyle söyleyen birine kesinlikle "aleykümselam" demeyin. Bunun yerine "selam" deyin. (İçerisinde "Allah" sözcüğünün geçmediği bir selamlama ifadesi kimseyi rahatsız etmeyecektir.) 2) İsminiz "Abdul" ile başlıyorsa bir an önce Nüfus Müdürlüğü'ne gidin ve adınızı değiştirin; henüz geç kalmış sayılmazsınız. "Abdul", "kul" anlamına geldiği için "Allah"ı çağrıştıracaktır ve bu yüzden sizi "kapatabilirler." 3) "Allah" yerine "Tanrı" ifadesini kullanmaya özen gösterin. 4) Yeşil kıyafetler giymekten özenle kaçının. Bunun yerine daha cırtlak, daha batılı renkler kullanın ( sarı uygundur ). Çayırla çimenle çok haşir neşir olmayın. Yeşil, her ne kadar uluslararası boyutta "ormanların korunmasını" sembolize etse de biz de "İslamcılık" anlamına gelmektedir. 5) Bir şehri gezmeye gittiğinizde o şehrin camilerini, Osmanlı, Selçuklu yapılarını sakın ziyaret etmeyin. Dini motiflerin yoğun olduğu mekanlarda görüntülenmeniz "kapatılmanıza" yol açabilir. 6) "İstanbul"un "İslambol"dan geldiğini unutmayın ve mümkünse "İstanbul"un adını değiştirmek için girişimlerde bulunun. Bu, birilerinin ruhunu okşayacaktır. 7) Bir zamanlar ezanın Türkçe okunduğu gibi İstiklal Marşı'nın da Türkçeleştirilmesini, dini ibarelerden arındırılmasını önerin. Pek tutacağını sanmam; ama işte o "birilerinin" gönlü olur. 8 ) Mustafa Kemal'in "hayatta en hakiki mürşit ilimdir." sözünde geçen "hayat, hakiki, mürşit ve ilim" sözcüklerinin hepsinin Arapça olduğu ve bunların yerine "yaşam, gerçek, olgunluk, bilim" sözcüklerinin kullanılmasının laik Türkiye için çok daha uygun olacağı tezini atın ortaya. 9) Rüyanızda "ak sakallı dedeler" yerine "mini etekli bacılar" görün. 10) İbrahim Tatlıses'in "Allah Allah Allah Allah! Bu nasıl sevmek!" şarkısını "Tanrım Tanrım Tanrım Tanrım! Bu nasıl sevmek!" olarak değiştirin ve öyle mırıldanın. 11) "Başörtüsü" sözcüğünü dağarcığınızdan çıkarın ve onun yerine derhal "türban" sözcüğünü koyun; sonra da facebook'ta "siz üniversiteye türbanla girerseniz biz de bikiniyle gireriz." başlıklı bir grup açın. 12) Youtube'da başörtülü - pardon türbanlı - kızların nahoş görüntülerini yayınlayın ve youtube'daki adınız da "sıkmabaş avcısı" olsun. 13) Çocuğunuzu bir bale kursuna yazdırın. ( Çocuğunuz yoksa kendiniz gidin. ) 14) Kız çocuğunuz olursa adını kesinlikle "Türkan" koyun. 15) Ve şu gazete ve yazarları başucunuzdan eksik etmeyin: - Hürriyet - Bekir Coşkun - Cumhuriyet - İlhan Selçuk Bu 15 kuralı "İslam'ın 5 şartı" gibi algılayıp, yerine getirirseniz sizin "derinlerdeki" yeriniz sağlamdır. Müsterih olunuz. ;) Saygılar Tunahan Bozkurt |
9) Rüyanızda "ak sakallı dedeler" yerine "mini etekli bacılar" görün.
:D :D :D |
Eyvallah - pardon merci bocu - arkadaşlar. (:
|
Kalemine sağlık . Gülümsettin :)
|
Alıntı:
|
:-* :-*
16.Mümkünse sünnet olmayın, Sünnet islamın şartlarından olduğu için siyasi simge olabilir :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4) Yeşil kıyafetler giymekten özenle kaçının. Bunun yerine daha cırtlak, daha batılı renkler kullanın ( sarı uygundur ). Çayırla çimenle çok haşir neşir olmayın. Yeşil, her ne kadar uluslararası boyutta "ormanların korunmasını" sembolize etse de biz de "İslamcılık" anlamına gelmektedir.
Ama bizim apartman ve ev yeşil renkde demek ki biz kapatılma tehdidi ile karşı karşıyayız :D Güzeldi eline sağlık .... ;) |
İsmihan ve ha_lee, teşekkürler.
Ha_lee bence sizin apartmanı, evi filan yıkmaları gerekiyor toptan. |
O "sıkmabaş avcısı" bi yakalasam varya of diyorum off kine hemde ne off...
---- Şeriata küfür etmeyi unutmuşsun :) Ha birde ayetleri kendi kafamıza göre yorumlamayı... ---- Tebrikler çok güzel bir yazı gerçektende :-* |
Yok, unuttuğumdan değil de liste çok uzun olsun istemedim. Hem bak böylece yazının devamı sizler sayesinde geliyor.
Bu arada "Hüdaverdi", o da ne öyle! Hüda vermiş! "Tabiat Ana" ya da "Darwin" yap bakayım sen şu adını derhal! (: |
Alıntı:
|
Çaktırma;)
|
:D mükemmel olmuş teşekkürler :)
Ben kendimi tutamayıp çok sık İslami terim kullandığım için Allah'a emanet ol , Elhamdülillah, HAMD OLSUN, gibi cümlelerimi arkadaşıma biplettiriyorum artık. Bulunduğum bölge de tehlikeliydi zaten bugün çok hatalı duruma düştüm 5 dakika çene kapama cezası aldım kamusal alanda Elhamdülillah deyince. Amam bu kuralları öğrendikten sonra beni kimse kapatamaz . Allah razı olsun sayenizde kapanmaktan kurtulcam ay şeyy pardon ne Allah razı olsunu teşşekkür ederim :D |
Öğreniyorsun arkadaşım, öğreniyorsun... Olacak bu iş. (:
Ben de sana derin şükranlarımı sunuyorum. (: |
Bu konu üzerinde, kullanmamayı öğrenmek için dahi olsa çok fazla dini menşeyli ifadeler kullanılmış. Bu yüzdendir ki, yönetimden bu konunun kilitlenip silinmesini talep ediyorum...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mesajımda da belirttiğim gibi, ben kapatılmanızdan yanayım... Laikliğe karşı çevrelerin odağı haline geliyorsunuz... İnsanların bilinçaltına, çaktırmadan dini terimleri yerleştiriyorsunuz değil mi? Sizi gidiler sizi... :D ;D |
Sen fazla uyanıksın Nusret Bey! Bu uyanıklığın altında yatan sebep isminizin Nusret mayın gemisi, yani Çanakkale Ruhu, yani "iman" ile bir alakası olmasın?
|
:D Bakalım daha neler çıkacak ? Ha gayret...
|
Alıntı:
Hem o birşey mi? Yargıtay Başsavcısının adı Abdurrahman, hem de dedesi şıh... Benim ismim Nusret olmuş. Çok mu?? |
Bu konuyu fazla irdelediğinden dolayı Nusret kod adlı kişinin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle" kapatılmasını talep ediyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sahi ya bu muhabbet nasıl geldi buraya... Bu konu tılsımlı, derhal kapatılması lazım... Hatta ve hatta konuyu açanı da, önümüzde ki 50 sene açmamak üzere kapatmak lazım... BEn kapatanı ben de kapatırım... Ayrıca farkettim ki, bu konu içerisinde ''kap'' kelime kökünden türetilen çok fazla kelime var... Eğer araştırırsak, mutlaka bunda da laikliğe karşı birşeyler bulabiliriz... |
Sevgili gül_34, bu noktada 2.maddeyi gerekçe göstererek hakkında kapatma davası açıyorum. 24 saat içinde ismini değiştirmezsen sürecin sonuçlanması beklenmeden kapatılacaksın ve ömür boyu bir daha açılamayacaksın. (:
|
:D :D :D :D eyvahh yandım desenizee ismimi tersten yazsam yeniden açılma şansım varmı haha :D ;)
|
Lug oluyor o zaman da... Yani
Lütuf Uğrunda Gaza gibi "şer'i" bir çıkarım olabilir. Katiyyen olmaz! ( off, abarttım ya! ) (: |
Sistemin fabrikasından çıkanlar ne kadar da "aynı". Hepsi T.S.E. damgalı.
Consepte tam uymayacak ama hadi bir de ben ekleyim: LüGaT: Hoşgeldiniz. Kemalist: Ne yani Kemalistler müslüman değil mi?Biz de müslümanız kardeşim. Kaleminize sağlık Tunahan Abi ;) |
Kendi çapında eğlenmek dedikleri bu olsa gerek..
|
Eyvallah Lügat, eyvallah Eyüp, eyvallah kardeşim. ;)
|
yo yooo abartmadın bu da süperdi :D biz yaşamayalım en iyisi ne yapsak laiklik karşıtı varlık oluyoruz.yaratık mı oluyoruz deseydim acaba korkutuyoruz çünkü insanları en iyi tabir bu galiba ;D 8) ;D
|
Alıntı:
|
MESAJ TARAFIMDAN SİLİNMİŞTİR!
AKTUNAHAN |
Alıntı:
Ya da dur ben sana bulayım... Mesela, Cumhutiyet Gazetesinin bahçesi... Burası senin bünyenin kaldıramayacağı kadar temiz... |
Devamı için söz ver hocam çok güzel oluyor :D
|
Emniyet te çağ atlamış yaw.
Baksan eski tüfek İlhan Selçuk abimiz nezaretten yazıyo bize. Bizi hemen bir çırpıda Fetullah Gülenin müridi yaptı:) Keşke senin gibilerin söylemesiyle ona mürid(talebe) olunaabilse:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kim ufalayacakmış bizi ? Ufak ufak anlat bakalım. |
İlhan Selçuk abi sana konuşma yasağı var sanırım :-\
Yargıya intikal etmenden dolayı mesajların siliniyo :D |
| All times are GMT +3. The time now is 17:08. |