![]() |
Çobandan Aysun Kayacı'ya Dava
Adanalı çoban, mesleğini "aşağıladığı ve hakaret ettiği" iddiasıyla Aysun Kayacı'ya dava açtı.
Adana'nın Kozan ilçesinde bir çoban, manken Aysun Kayacı hakkında, "Anayasanın eşitlik ilkesini yok sayarak, çobanlık mesleğini aşağıladığı ve hakaret ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kahveli köyünde yaşayan Hasan Ali Bulduklar (56), Kozan Savcılığına, Kayacı hakkında bir televizyon programında yaptığı konuşmayla ilgili suç duyurusu dilekçesi verdi. Bulduklar, dilekçesinde, "Evliyim ve 11 çocuğum var. Geçimimi çobanlıkla sağlamaktayım. Ulusal bir haber kanalında Aysun Kayacı, 'Benim oyum, dağdaki çobanla bir olmaz' diyerek, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davranmakta, bizleri aşağılamakta ve hakaret etmektedir. Adı geçen kişiden davacıyım" ifadelerine yer verdi. Bulduklar, askerliğinin bitmesine 3 gün kala 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın başladığını ve askerliği bittiği halde 59 gün Edirne'de mevzide kaldığını, bu vatanın geleceği için görev yaptığını belirtti. Vatan topraklarının kolay kazanılmadığını ifade eden Bulduklar, şöyle dedi: "Bizleri küçük gören, hor gören, çoban diye aşağılayanların ve tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum ki ben vatan için verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirdim. Ne demek 'dağdaki çobanla benim oyum bir olamaz'. Çok üzüldüm. Kendisinden şikayetçiyim." :-* :-* :-* |
Haklı. Bence davayı kazanması lazım.
|
Bütün çobanlar dava açmalı bu şeye,ismini koyamadığım sarı saçlı bi'şeye.
Kutlarım çobanı :-* |
"Demokrasiler, bilenlerle bilmeyenlerin bir olduğu rejimlerdir. O yüzden bu arkadaşların tartıştıkları konular, 200 yıl önce halledilmiş bir konudur. Eskiden 'vergisi olan oy versin, erkekler oy versin' gibi konular vardı. Bu arkadaşların algılaması 21'inci yüzyılda değil, 19'uncu yüzyılda tartışılmış ve bitmiş bir konudur."
ufuk uras :-* |
Alıntı:
Helal olsun. |
ya akşam haberlerde görünce kapak böyle olur dedim.. adıyamanlı çoban amcam diyor ki: benim onun mesleğine saygım var ama onun benim mesleğime yok..
onun mesleğinin nesine saygı duymuş amcam acaba? ne kadar temiz kalbi varmış amcanın.. |
nasıl bir görüştür bu anlamak mümkün değil. çok sinirlendim açıkçası. heralde bu malum şahsiyet, kast sistemine benzer bir sistemi mi arzu ediyor nedir. bir de kendini başkalarından üstün görecek neler yapmış acaba da bunları söylüyor >:(
|
Alıntı:
|
Aysun kayacının mantığından yola çıkarsak, Fenerbahçenin Chelseayi yenememesi lazımdı.
O kadar pahalı bir takımın attığı 1 gol 10 gol sayılması, Fenerin attığı 1 golün de yarım gol sayılması gerekmez mi? :D :D :D |
hehehe.. :D :D valla doğru..
|
aysun hânım bakalım ne diyecek(!) :D
|
şu kadının ismi bile tüylerimi diken diken ediyo....sarışın şey >:(
|
Dava'yı nereye açtıklarına bağlı. Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasınlarda ... 9 -2 yani ...
VesseLam |
iyi olmuş eğer çoban davayı istanbulda açtıysa mutlaka destek için davaya müdahil olalım bi şekilde destek verelim öğrensin bakalım o sarışın aptal milletin baş üstünde tuttuklarıyla dalga geçip küçük görmenin ne demek olduğunu
|
helal olsun...bravo amcama...
|
İşte bunu bekliyordum...Helal olsun amcama...
Bakalım nasıl sonuçlanacak? Biz de açalım...Sonuçta ayak takımı dedi... Ama bu tip hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor zaten...Hangi birine dava açıcaksın.. |
böyle giderse mahkemelerde izdiham olacak :D
|
Dağların Başbakanının kazanmasını ümit ediyorum.
|
sonuna kadar arkasındayız... tüm çobanlar tazmnat davası açmalı...! :-* :-* [size=20pt]HEPİMİZ ÇOBANIZ!!! |
Alıntı:
O da güzel :D |
Alıntı:
Çarşı Aysuna karşı mı :) |
Çoban olmazsa senin gibi civcivler yaşayamaz Aysuuuun! 8)
|
Alıntı:
valla tüm beşiktaşlılar adına konuşmak istemem ama ben sonuna kadar karşıyım :-*(eminim onlarda karşıdır) |
Peygamber meslegi olan cobanliga laf atan bu kendini bilmezi bir kez daha kiniyorum .. bu ucubeyle benim oyumun esit olmasindan dolayi duydugum üzüntüyüde belirtmek isterim..
|
İbretle izliyor, şükür ediyoruz halimize . 8)
|
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
aysun kayacı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'nın ilk ve en önemli maddesini çiğnemektedir. Şöyle ki; Cumhuriyet yönetiminin birinci özelliği, seçim esasına dayanan bir idare olmasıdır. Bu seçim de gerek seçme gerekse seçilme hakkı bakımından belli bir kişiye, belli bir zümreye, belli bir sınıfa ait değildir; bütünüyle millete aittir. aysun kayacı en başta söylemiyle bunu çiğnemektedir. |
Genelde yasaklar ve yasaların suçlu gören unsurları birilerine pek işlemiyo göze batmıyolar nedense yaaa bu densizlik cezasız da kalmamalı.
Her önüne gelen böyle konusacak olsaydıııı... |
2) Cumhuriyet rejimi bütün vatandaşlan kanun önünde eşit sayması, onlar arasında
hiçbir ayrıcalık tanımaması, onların devlet yönetimine eşit olarak katılımını sağlaması, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini devlet teminatı altına alışı, milli birlik ve beraberliğimiz açısından da birleştirici, pekiştirici olmuş, milli sınırlanmız içinde hiçbir ayrıcalık yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın paylaştığı, yararlandığı, bu nedenle korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğu bir idaredir. aysun kayacı ayrım yaparak Cumhuriyet ilkelerine karşı gelmektedir. 3) Cumhuriyet rejimi aynı zamanda, insan unsuruna verdiği değer, insan hak ve hürriyetlerine gösterdiği saygı nedeniyle en iyi yönetim şeklidir. aysun kayacı ise ''ÇOBAN'' söylemi ile yurdum insanını aşağılayıcı nitelikte yorumda bulunarak, bu ilkeyi de çiğnemektedir. Bu şahsiyet belli ki Cumhuriyet rejimine karşı bir kin beslemekte ve bunuda bir şekilde yansıtmaktadır. Türkiye’de oy hakkı 1982 Anayasasının 67’nci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede, 1.Genel Oy İlkesi.- “Genel oy” veya “oy hakkının genelliği'' ilkesi, oy hakkının servet, vergi, yetenek, cinsiyet ve ırk şartları bakımından kısıtlanmamasıdır. Sanatçıysan, çok vergi veriyorsan, ÇEŞİTLİ KONULARDA yetenekliysen (bir gazlı içecek reklamı örneğinde olduğu gibi) oy hakkın farklı değil. 2. Eşit Oy İlkesi- “Eşit oy” veya “oy hakkının eşitliği” ilkesi, her ne sebep ve surette. olursa olsun herkesin aynı sayıda oy hakkına sahip olması demektir. 3. Bireysel Oy İlkesi- “Bireysel oy” veya “oy hakkının bireyselliği” ilkesi birtakım grupların değil, bireyin oy hakkına sahip olması demektir. aysun Anayasaya aykırı söylemlerde bulunarak, SUÇ işlemektedir. |
Şu saydığın suçları işlediğinin farkında bile değil aslında :)
Acıyorum bir yandan da ona... |
Bunları izleyip halimize şükrediyoruz işte :P
|
Kendini bilgili sanıp oyunu halktan üstün tutan kadının henüz yasalardan bile haberi yok...sözünü bilmeyen böyle densizlere bide program yaptırıyorlar...kime yapıyosa artık beğenmediği hor görtedüğü Türk halkınamı..bunlar hangi kültürle büyümüş...Atatürk kimlerin desteğiyle Atatürk olmuş daha ondan bile nahaberler...sen kurban ol emi bu ülkenin çobanlarına saygısız şey... >:(
|
Ayaktakımı diye küçümsediğiniz adamlar iktidar oldu...!
Ayaktakımı baş oldu...! YAni marksist ağzıyla konuşmak gerekirse ; ploleterya egemen sınıflara baş kaldırdı..! Zorunuza gidiyor değil mi...? TAhtlarınızı kaybediyorsunuz artık...! Biraz tarihi araştırrsanız sizin gibiler Osmanlı döneminde de vardı.Cumhuriyetin ilk yıllarında da vardı.Şİmdi de var.Milyon tane örnek sayabilirim... |
helal olsun cobana :-*, Turkiyenin boyle insanlara ihtiyaci var
|
Dün gece Kayacı'yı izledim tv'de. Kadının yaptığı savunma bile ayrı davalık. "Nerelerinden anlıyorlarsa oralarına konuşayım" dedi. :D
|
Biz de bahsedelim adaletten; bakalım durum ne kadar adil:
- Kendini bilime adamıi, bu ugurda yillarını vermiş bir profesör aylık 2-3 bin liraya talim ediyorken; sen, 15 saniyelik bir reklam filminden yüzbin kazanabiliyorsan adaletsizlik budur, - sunuculuk ve spikerlik egitimi almış, diksiyon kursuna gitmiş ve kendini yetistirmiş birisi 2 dakikalık hava durumu sunmaya mahkum edilip; sana bir program teslim ediliyorsa burada adaletsizlikten söz edilebilir, - Üniversite mezunu, yabancı dili olan birisi haftanın 6 gunu, hergün 8:30-18:30 arası calışıp ortalama bir maaş alıyorken, bir maden isçisi haftanın 6 günü günde 10-12 saat calışarak fakirlik sınırının altında bir maaşa talim ediyorken; sen, haftada 1 kere ve 1 saat yayınlanan bir programdan, sacmalayarak onbinler kazanıyorsan adaletsizliğin tanımını yapmıs oluruz, - Onbinlerce, yuzbinlerce gencimiz sadece meslek liseli oldukları,imam hatipli oldukları için üniversiteye giremezken; ustelik bunların bircogu dereceye girmesine rağmen üniversiteye giremezken; sen, dusuk bir puan almana rağmen, bu şekilde kazandığın paralarla ozel bir üniversitenin tarih bölümüne girebiliyorsan adalet o ülkeden çoktan uzaklasmış demektir, Evet Aysun Kayacı bunlardan bahsettin mi sen hiç ? Hı? Son derece sarışın! birisin Aysun hanım kusura bakma!! |
Çoban kardeşim, Aysun Kayacının seviyesine düşmemeliydi.. Ayıp etmiş :)
|
Aslında ortada acı bir gerçek var ...
Üç kuruşluk değerleri olmayan bu insanlar, biz muhafazakar insanların üzerinden nemalanıyorlar. Biz nekadar öfke ile yaklaşıp, bu kişileri manşetlerden düşürmezsek, bunların etlerinin, butlarının fiyatları artıyor. Kim bilir NTV bu hanıma mini etek giymesi için ne kadar daha fazla para ödeyecek ... Sonra defilelerde başı çeker bu kişi, yüzünde meymenet kalmasada, eti, budu bizim sayemizde pahalanmıştır. Ey ulu Fazıl Say ! Yolunu tutan tutana ... VesseLam |
Alıntı:
Temizliğe ağzından başlasın, lağımları dışarı taşmış ağzının sağından solundan akıyor. Belediyeye haber verelim de çeksin...Yoksa temizlemek te işe yaramaz. |
Alıntı:
Helal olsun sana; Halkımızın, köylülerimizin çobanlarımızn gerçek anlamda duygu ve düşüncelerine tercüman olmuşsun.! Kendisine bir an önce gerçekleştirmek istediği bu asil görevde başarılar dileriz. |
Çobanın açtığı davayı anlarım da, bir de 301. maddeden dolayı bir vatandaşın açmış olduğu dava var, onu anlayamam. Fikirsiz, düşüncesiz bir insana ne zamandan beri 301'den dava açılır oldu bu ülkede."Fikir suçlusu Aysun","Düsünce suçlusu Aysun" haydaa. Kaldırılması gerekir falan filan ama bir karizması var 301'in. Yerle bir olmasın hani...
|
All times are GMT +3. The time now is 20:35. |