![]() |
Erdoğanın "Bir Ailede En Az 3 Çocuk Olmalı" Sözünü Destekliyormusunuz?
Erdoğanın Bir Ailede En Az 3 Çocuk Olmaı Sözünü Destekliyormusunuz Arkadaşlar? |
Destekliyorum, ama her ailenin değil ekonomik , sosyal ve sağlık açısından durumu uygun olan ailelerin!
|
ama hesaplara göre bi 10 yıl sonra fln yaşlı nüfus olcakmışız
yani ben destekliyorum ama ekonomisi iyi olmayan evler 2 çocuk yapsın ama sosyetik zenginlerde ay ben çocuk yapmam tipim bozuluyor demesin |
Ben destekliyorum
Başbakanımız bügün Trabzonda da aynı şeyleri tekrar etti Eğer doğurganlık olayını yavaşlatırsak şimdi birçok ülkenin yaşadığı zorluğu yaşayacağız Ülkemizin nufusunda yaşlıların oranı büyük olacak Eğer şartlar uygunsa neden bir ailenin üç dört veya beş çocuğu olmasın Bir bayanın ilk görevi anneliktir ve en kutsal görevdir. Rabbimizin bize verdiği görevi hakkıyla yerine getirelim Ülkemize ve dünyaya faydalı olcak nesiller yetiştirelim. |
Destekliyorum...Genç nüfus potansiyeldir...Avrupada çocuk sevgisini kedi köpeğe veriyor bey amcalar hanım teyzeler...
Türkiyeyi geliştiricek olan genç, dinamik, zekasını kullanmaya üşenmeyen, azimli, ve en önemlisi inançlı, vatanını seven genç nesildir... Keşke hepimiz böyle olabilsek... |
şimdi Avrupa'dan vermiş oldugu örnekler çok dogru ama bu zamanda çocuk yetiştirmek çok zor sonra maddi yönden çocugun masraflarını karşılayabilmeli egitimini saglayabilmeli çocuk dünyaya getirmekle bitmiyo ki iş... ;) sırf nüfus artsın genç nüfusu çogasın diye bunlar gözardı edilemez bunları düşününce bilemiyorum dogrulugu tartısılır biraz :o
|
Alıntı:
Her insan rıskı ile doğar der büyüklerimiz Tabiki bakımı çok önemli Anne ve Babaların severek yaptıkları görev çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamaktır ve Rabbim çalışana hakkını verir. Tabi şükretmesini de bilmek lazım |
bizde bi inanış vardır...gelen her çocu rızkıyla gelir diye...biz 6 kardeşiz babam da öğretmen..bu zamana kadar da her ihtiyacımızı fazlasıyla giderdi sağolsun sevgili babacım...bence insanlar çocuk büyütmenin yorgunluğundan korkuyolar ekonomiyi bahane ediyolar....çocuğu başkaları büyütsün onlar sevsin...ben başbakanımızı sonuna kadar destekliyorum...
|
Ülkenin doğusu ile batısı arasındaki çocuk sayısına dikkat ediniz. Ülke çağdaşlaştıkca, yaşam refahı yükseldikce çocuk sayısı azalmakta. Bunu aile hesabını iyi yapıp bakabileceği kadar çocuk yapması.. Doğudaki sınır koyulamaz çoğalmanın ilerki zamanlarda ne tür sorunlar doğuracağını sanırım hepimiz tahmin edebiliriz. Doğuda bir Kürt ağasının 4 karısından 30 çocuğu var.Bu 30 çocuğun en kötü ihtimal 5 er çocuğu olacağını düşünürsek varın siz yapın hesabı.
Bana kalırsa Türk nufusunun orantılı artması için 3 de yetmez :D |
3 nedir yav. yapıcan 5 6 tane doya doya sevicen
|
Alıntı:
Onlarda birşey mi planlıyorlar acaba :o :( |
asıl ülke çağdaşlaştıkça çocuk sayısının artması lazım..daha iyi imkanlar falan...bizde her şeyde olduğu gibi bu da tersine işliyo..
|
Alıntı:
|
Bakamayacak olan, sonra çocuk esirgeme kurumlarına bırakıcak ve bugün bu Serap Ezgünün sunduğu gibi anne baba arama programlarının gündüz kuşağında reyting rkoru kırmasına sebebiyet vericekler,
çocuklarını hem devlete yük yapıp hem de onları sıkıntılı bir hayata mahkum edeceklerine hiç yapmasınlar daha iyi tabi ki... Ama 3 te birşey yok zaten...Biz 5 kardeşiz...Kalabalık aile bitmeyen umut, neşe ve en önemlisi bereket demek benim için... |
Alıntı:
hııım bu kısımda dikkat edilmesi gereken kısım beylerin büyütme işine ne kadar katkıda bulınacakları :D |
Alıntı:
çocuk esirgeme kurumuna bırakanlar başka sebeble çoçuk sahibi olanlar genelde :( |
Ama hiçbir anne ne sebeple olursa olsun eğer durumu iyiyse çocuğunu çocuk esirgeme kurumu kapısına bırakmaz...
Paranın gözü kör olsun bee !! |
Başbbaknın her sözünü destekliyorum dicem de çok fanatik olcak :D
Evet destekliyorum tabi ki mantıklı çünkü. Genç nüfus lazım bu ülkeye üretimin artması için her açıdan gelişebilmemiz için dinamik nüfus lazım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
haberlerde şahit olduğum kadarıyla nedeni bebeği sahiplenememek para değil evlilik dışı olması tabi istisnalar olabilir |
Her erkek 4 eş alırsa 4*3= 12,ülkede bebek patlaması olur :D
|
Bu konu da kararsızım , her ailede 3 çocuk değil de bakabilicek ve yetiştirebilecek durum da olan ailelerin 3 ve daha fazla çocuk sahibi olmaları gerekir diye düşünüyorum ... :-\
|
Alıntı:
4 eşmiş...Tam hühaverdisin Mehmet :D |
Alıntı:
alcam 4 tane eş kuracam ilk 11'imi, 1'i mazemeci olacak :P |
Şehirleşme ile beraber,zenginleşme ile beraber insanlar fazla çocuk yapmıyor...
Yani devlet istediği kadar teşvik etsin bir yerden sonra arttırmak fazla mümkün değil.Mesela Almanya ve rusya..O yüzden bu durumlara düşmemek için çoğalmak lazım... Yoksul vatandaşlara 2 yeter. Eğer zenginse üst sınır olmamalı ;D |
Bu habere en fazla kadın doğum uzmanları sevinmiş olmalı.Ve öyle tahmin ediyorumki hepsi keyifden halay çekmeye başlamıştır.
Doğrudur bir Türk olarak ,Türk nüfusunun artması her zaman olumlu olduğunu düşünürüm.Ve bir Türk Dünyaya bedeldir sözünden yola çıkarsak Milyonlarca Türk'ün kainata bedel olacağı şimdiden ufukta görülmektedir. Malum şimdilerde uyanmış olan başta Fransa ,Almanya gibi ülkeler olmak üzere yetkililerin ,vadandaşların artık evlerinde kedi köpek seslerinin yerine ,çocuk sesleri istenmekte olup bunu teşvik amacı için de milyarlarca Euro ödenek ayrılmıştır.Yıllar sonra Türkiyeninde ayni duruma düşmemesi için şimdiden önlem almak adına Erdoğanın çağrısını olumlu buluyorum. Ama bunun getirdiği külfetin ve o çocukların yarın bir gün sokaklarda aylak aylak dolaşmaması için bir çok tedbirlerin alınması şartı ile. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ya açıkçası ben bu kararın biraz erken olduğunu düşüünyorum...şuanki Türkiye nüfusu yeterince fazla zaten..aynı şekilde genç nüfusta öyle..
ama yinede cnm Başbakanımın dediği şey mantıklı..şimdiden önlemimizi almakta fayda var..bakabilen,çocuğuklarına iyi eğitim ve iyi bir gelecek sağlayabilen insan 5 te yapsın 6 da... :) |
Allah Allah niyetlerini alıpta evlencem zorla imamın karşısına çıkarcam halim yokya,beni istemeyeni bende istemem :D
neysekonuyu dağıtmayayım kusura bakmayın. Başbakanımız haklı 3 çocuk yerinde,tabi maddi durumu iyi olana. |
maddi durum nedir arkadaşlar
okulda okuyan Erkeklere 20 ytl Kızlara 25 ytl yetmedi kitapları devletten bize bezini almak kalıyor onuda yapalım bi zahmet ;) |
Alıntı:
|
Geçen gün Vatikan'ın açıkladığı raporda ''Müslümanların sayısının tarihte ilk defa Katolikleri geçtiği'' söyleniyordu.
Yani müslümanlar çoğalıyor.Çoğalsın da zaten ;D :D |
Başbakanımız Almanya parayla doğuramıyor diyor!
Şimdi imkanımız varken fazla aşırıya kaçmıyacak şekilde yapmak lazım! Aslında üzerime pekde vazife değil! Önce çocukları doğuracak birini bulmam gerek :) Sonra bi değerlendirme yaparız.. |
Önceden bu sözü desteklemiyordum ama dogudaki nüfus artışını duydugum zaman gerçekten başbakanımız bu lafını destekler oldum.
Bizde daha güçlü bir devlet olabilmek için genç nufüsa ihtiyac duyariz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Biz 9 kardeşiz(MaşALLAH deyin).. ;D Ben her ailenin değilde gücü yeten bakabilecek ailelerin çocuk yapması taraftarıyım..Maddi imkandan çok manevi katkıda önemlii..O yüzden kendine güvenen,maddi ihtiyacı yanında çocuğuna manevi ve ahlaki eğitimide fazlasıyla verebilecek olan aileler çok çocuk yapmalı.. :) Zaman kötü..Çocuğumda kötü olsun istemem..bu durumda ben işin maddiyatından çok maneviyatına önem veriyorum..Eğer manen,ahlaken güzel şeyler katabileceğime inanıyorsam 10 tanede isterim.. :D ;D |
[size=10pt]Trabzondaki konuşmasını veriyim hemen bu konuyla ilgili;)
"Başbakan üç çocuk dedi diye bazıları rahatsız oluyor.Dedim, yine diyorum.Niye? Türkiye'nin gücünü, Türk milletinin devamını isteyen buna karşı çıkamaz.En az üç çocuk diyorum.Bu benim başbakan olarak talebim.Düşünce özgürlüğü yok mu? Var...Sorumluluğumun gereğini yapıyorum.Ben evlendiğim zaman zengin bir ailenin çocuğu olarak evlenmedim.Sakın ha doğum yapmayın diyenler bu ülkenin yararını düşünmüyor.Şu andaki nüfus artış oranı ile devam edersek 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu yaşlı nüfus haline gelecektir.Ben hesapla, bilimsel konuşuyorum.Artması lazım bu oranın.Bak Avrupa ağlıyor.Biz yanlış yaptık diyorlar.Bizi de birileri bu oyuna kurban etmek istiyor.Almanya şu anda para veriyor yeter ki doğur diyor ama doğuramıyor." [/size] |
All times are GMT +3. The time now is 11:47. |