![]() |
Nasıl Tesettüre girdik?
Arkadaşlar rabbimin emri gereği tesettüre giren arkadaşlarımız bu zor kararı nasıl verdiğinizi bizimle paylaşırsanız bu cesareti gösteremeyen arkadaşlarımızada yardımcı oluruz inşallah .Bu Bölüme bilgileri diğer üyelerimizinde tecrübeleri olması bakımından nelerle karşılaştıgınızı yazınız
|
Nasıl Kapandık?
acizhane44 başlığı biraz açarmısın ne ile alakalı :(
|
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
bu baslik oksuz kalmis ;D
|
Nasıl Kapandık?
ben kapalı değilim kusura bakma
modernim:) |
Nasıl Kapandık?
:D :D :D :D :D
|
Nasıl Kapandık?
12 yaşındaydım kapanmayı çok istiyordum terziye kıyafetlerimi dikmesi için ısmarladık ve o hafta sonu bir düğün vardı ben o düğüne kapalı gitmek istiyordum ama terzi yetiştiremedi ve ben oturup ağladım niye yetişmedi diye aradan 13 sene geçti hala üzülüyorum aklıma geldikçe :'( ve terziye sinirleniyorum hala. >:(
|
Nasıl Kapandık?
aa ayni yasta kapanmisiz ;D
bende arapca kursuna gidiyordum ama arapca kursuna giderken kapali gidiyordum sonra cikariyordum :p sonra bir gun cikarmadim ve kapanmis oldum :D |
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
yoksa sen de mi modernlerdensin KaraEsref :P
|
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
Benim hiç kapalı arkadaşım olmadı lise çağlarında.Çok istiyordum ama yanımda destek olacak biri yoktu.çEVRE BASKISI VARDI AMA TRS YÖNDE :)Lise bitti o yaz kapandım üniversiteyi kazandım ve elhamdülillah o şehri terk ettim.O şehir:İZMİR :D
|
Nasıl Kapandık?
Kapanmamak ya da kapanmak gibi bir düşüncem yoktu. Ailem de bir şey demiyordu. Ama ağabeyim zaman zaman imalarda bulunuyordu. Pek aldırış etmiyordum. Bir gün "Seni gezmeye götüreceğim ama başını kapatacaksın değil mi?" dedi. Ben de asiyim ya. İstemezsem bir şey yapmam ya. Hemen "Hayır kapalı gideceksem gitmem bayılmıyorum seninle gezmeye gitmeye. Benimle böyle dolaşmaktan rahatsız mı oluyorsun?" dedim. O da "Evet rahatsız oluyorum."deyince çok kötü oldum. Çok bozuldum. O zaman kapanmayı düşünmeye başladım. Ve bir gün arkadaşlarla buluşup gideceğimiz yere kapalı gittim. Baktım hiç bir şey olmuyormuş. Sonra bazen açık bazen kapalı olmaya başladım. İçten içe bu da rahatsız ediyordu beni. En sonunda başımı kapattım ve bu bir daha çıkmayacak dedim. Bu zamana kadar da çıkmadı çok şükür.
İşte böyle :) |
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
hımmm ben de anlatayım bari 8)
biz ankaraya ilk geldiğimizde-4.sınıftayım- elvankent diye biryerde oturuyoruz ama öyle bir yer ki çankaya 2 mübarek :D neyse derken annemin arkadaşları diyor ne zaman kapanacaksın ben daha küçücük kız şortlarımı giyip geziyorum nerde kapanma fikri hele öyle bir yerde ::) sonra 7. sınıfa geldim ve biz taşındık elif sitesi diye bir yere...orası da mübarek iran 2 :D özel okula gitmeye başladım tabii muhafazakar bir yer...özendim ve kapandım... dürüst olmak gerekirse ilk başlarda açılmayı düşündüm...çünkü saçlarımla uğraşmayı süsü püsü seviyordum...ayrıca herkes bana bakıyor gibi geliyordu... ama şimdi diyorum ki rabbime binlerce şükür...o yaşlarda kapanmak en kolayı çünkü sonra zor... |
Nasıl Kapandık?
Adına çok sevindim ak saliha arkadaşım rabbim devamını nasib etsin hakkıyla :)
|
Nasıl Kapandık?
Ben de bahsedeyim bari içimde ukde kalmasın :D
İlk tesettüre adım atmaya çalıştığım da 5 sınıfı bitirmek üzereydim. Zaten küçüklüğümden beri giydiklerime dikkat ederdim (Anneminde manevi katkısı ile) Bu benim tesettüre adapte olmam da büyük bir kolaylık oldu. O sene her sene olduğu gibi kursa gitmşitim.Ve bu kursttaki ablalar bende ayrı bir yere sahipti. Onlar gibi olmak benim için bir hayal gibiydi. Her yaptıkları örnek teşkil etmişti.Ve o yaz kursa giderken başımı örttüm ve asla açmadım.Okulların kapısında zorla açmam hariç ... :( Hiç bir zaman gocunmadım. Genel kanı itibariyle küçük bir yaş olduğundan sanırım bunu zorla mı yaptığım çokça sorulan bir soruydu. Asla zorla kimse birşey yaptıramazdı bana bunu bilmiyorlardı tabi :) |
Nasıl Kapandık?
Ümitli_bekleyiş böylesi güzel kapanma hikayeleriniokuyunca gerçekten çok mutlu oluyorum anlıyorumki verdiğim bu kararda tek değilmişim.. :).
|
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
|
Nasıl Kapandık?
Alıntı:
ben eksik kalmıyım... imam hatipe başladım.hazırlığın ilk dönemi açıktım.sonra bi baktım kapanmışım.Bütünleşmişim başörtümle.11 sene olmuş :'( :'( rabbim ayırmasın |
Nasıl Tesettüre girdik?
Ecmain Berika ALLAh ım yardımcımız olsun herdaim inşallah :)
|
Nasıl Tesettüre girdik?
ALLH cümlemizin yardımcısı olsun :-*
|
Nasıl Tesettüre girdik?
eCmain arkadaşım... :)
|
Nasıl Tesettüre girdik?
ben kapanalı çok uzun bir zaman olmadı liseye başlayınca kapanmak istiyordum ailem dur lise bitsin dedi lise son sınıfa geldim artık kapanacam dedim annem demesin mi dur üniversite baktım böyle beni oyalıyacaklar aileme baskı yaptım bana tesettür kıyafeti alsınlar diye ve birgün başımı kapattım aldığım uzun kıyafetide giydim ve ailemin karşısına çıktım ben böyle geleceğim çarşıya diye. sonra aileminde çok hoşuna gitti bana tesettür kıyafeti almaya başladılar ve kapanmış oldum. RAbbim o başörtüyü hakkıyla taşımak nasip etsin :)
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
ak saliha nın anlatışı çok hoştu..İran2 ,Çankaya2 :D
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
Ben 5. sınıfı bitirdiğimde kafama koymuştum...Orta ikinin sonuna kadar tam olarak tesettüre girdiğim söylenemez...Ama çoğu zaman ablamın başörtülerinden aşırırdım... Özellikle babam çok erken derdi, küçük yaşta başlarsan sıkılırsın vs. vs. Bunlar insanlar için birer bahane sadece...Allah'ın emrini yerine getirme konusunda ilerde sıkılırım gibi bir mantığı kafamdan geçiremeyecek kadar heyecanlıydım...Allah (c.c) bizi yolundan ayırmasın... :) |
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
İstisnalar kaideyi bozmaz. :) |
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Maşallah ...Maşallah ne güzel
|
Nasıl Tesettüre girdik?
benim için hiçte zor bir karar olmadı zaten temelde vardı ve örnek aldığım kişiler tesettürlüydü..
bende dinimin gerektirdiğini yaptım ve kapandım :-* |
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
artık kimse beni tutamaz....imzam ben bir hanım efendiyim olacak :'( |
Nasıl Tesettüre girdik?
Başta erkeğim dersen böyle olur elbet :D
7. sınıfta babam tarafı açık,annem tarafı kapalı olunca seçim bana kaldı..O'nun izniyle kapanmayı istedim.lisede de çok şükür açmayınca daha da bütünleştim diyebilirim..hakkıyla taşıyanlardan olalım inşaallah :) |
Nasıl Tesettüre girdik?
Alıntı:
|
Nasıl Tesettüre girdik?
bu arada konu iyi düşünülmüş açandan RAHMAN razı olsun +1 :-*
|
| All times are GMT +3. The time now is 14:44. |