![]() |
Hasan Karakaya' dan Zaman Gazetesi ve Diğer Bazı Gazetelere Eleştri...
Vernellenmiş gazete... Yumoşlanmış manşetler! Bazı erkekler görürsünüz; giyimi-kuşamı son derece dikkat çekici, kendisi de son derece “yakışıklı”dır... Bazı kadınlar görürsünüz, son derece “güzel”dir, “cazibeli”dir!.. “Konuştuğunuzda”, bir de görürsünüz ki; “içi boş teneke” gibi “tın tın”dırlar!.. Evet, “kafa”ları “boş”tur ama “bacak”ları dolgundur... Onlara, “bacak takımı” diyenler de vardır, “yatak ve nevresim takımı” diyenler de!.. Bilirsiniz ki; böyleleri, “göz”e hitap ederler!.. “Fikir”leri ve “görüş”leri yoktur!.. “Hayata dair” bir şey bilmezler!.. Bilmedikleri için de, size bir şey veremezler!.. Sadece, “vitrinlik”tirler!.. “Gazeteler” de böyledir!.. Kimi gazeteler vardır, sadece “bakmak” içindir!.. Kimi gazeteler de “okunmak” için!.. “Bakmak” için alınan gazeteler, “bir çuval keçi boynuzu” çiğnemekten farksızdır!.. İnsan, çiğner çiğner, geriye “odun” kalır!.. “Bakmak” için alınan gazetelerin bir başka özelliği de, “sadece baktırmak”tır!.. Bakarsınız!.. Toplam, “200 kişinin hayatı”na bakarsınız!.. Kimin hangi “eğlence” mekânında, “kiminle beraber” olduğuna, kiminle “seviyeli birliktelik”(!) yaşadığına bakarsınız!.. Tabiî bu arada; Olan bitene de “bakmakla” kalır, asla “müdahil” olamazsınız!.. çünkü siz, “bakılan” gazeteyi ala ala, bir “seyirci” olmuşsunuzdur artık!.. Sadece seyirci!.. “Dertsiz, tasasız, çilesiz, heyecansız, endişesiz, kaygısız, fikirsiz, kültürsüz ve ruhsuz” bir seyirci!.. “Filistin”i dert etmeyen, “Afganistan”ı umursamayan, “Irak”a hüzünlenmeyen, “Kosova”yı düşünmeyen... “Türkiye”de neler olup-bittiğinin farkına varmayıp, sadece “bakan” bir seyirci!.. Bakan, ama görmeyen birer seyirci!.. Sadece et ve kemik yığını!.. Bu gibi insanlar; “Okumak” nedir bilmediklerinden; bir gün “canlarına okunduğunun” bile farkına varmazlar!.. BANA DOKUNMAYAN YILAN! Peki, gazeteler, “sadece bu 2 kategori”den mi ibarettir?.. “Daha başka gazeteler” yok mudur?.. Elbette vardır!.. “Günlük” olarak yayınlanan “toplam 38 gazete”nin bulunduğu Türkiye'de, “spor” gazeteleri de vardır, “ideolojik” gazeteler de!.. Hemen hepsi, “kendi dâvâsı”nın peşindedir!.. Zaman olur, “spor” gazetelerinden bile “ideoloji” kusarlar!.. Meselâ, Hakan Şükür o hafta “gol” mü atamadı, başlık hazırdır: “Cuma Namazı'na gittim, geleceğim!”... Ya da, “Hakan gol orucunda” gibi, aşağılayıcı başlıklar!.. Şimdi, “psikolojik savaş” yapılan böyle bir ortamda, siz olsanız “renksiz, kokusuz, tatsız-tuzsuz” ve adeta “saman” gibi bir gazete okumak ister misiniz?.. Sadece “saman” gibi değil, aynı zamanda “etliye-sütlüye karışmayan” ve adeta “bana dokunmayan yılan, bin yaşasın” diyen bir gazete?!?.. Evet, okur musunuz böyle bir gazeteyi!.. Hayır, ben, hele de bugünkü Türkiye'de, “böyle bir gazete okuyucusu” olacağına inanmıyorum!.. Varsa da, onlar “gazete okumayanlar”dır!.. Belki “satın alırlar”, belki “abone”dirler ama “gazetenin yüzüne bakmaz”lar!.. O gazeteler, apartman girişlerinde “yığılır”lar!.. Yoksa, “gazete okuyan” birinin, hele de “dertli, tasalı, çileli, heyecanlı, kaygılı” birinin, özellikle son haftalarda “çıldırma noktası”na gelmemiş olacağına inanmıyorum!.. Meselâ AK Parti hakkında açılan kapatma dâvâsının kabul edildiği gün... Vakit Yayın Kurulu'nda hangi başlığı atacağımızı tartışırken, benim teklifim, “11 el kaosa kalktı” veya “Oybirliği ile kaos” başlığı idi!.. öyle ya; Birileri, madem ki “başörtüsüne serbestlik” getiren oylamayı “411 el kaosa kalktı” şeklinde sunuyordu, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinin yaptığı da “kaosa davetiye” idi!.. Yayın Kurulu'ndaki arkadaşlar, “hayır” dediler, “böyle bir başlık, taklitçilik olur!” Vazgeçtik o başlıktan ve “siyah zemin” içine “ülkeyi karartan karar” başlığını kullandık. çünkü, Anayasa Mahkemesi üyelerinin kararı, gerçekten de “ülkeyi karartacak” bir karardı!.. Her şeyden önce; “Tamamı kartel gazetelerinin kupürleri”nden oluşan ve hepsi de “yalanlanan” haberler Başsavcı’nın “iddianame”sine girmiş ve Anayasa Mahkemesi de, “tekzip edilen haberler”den oluşan bu iddianameyi kabul etmişti!.. Böyle bir günde “tavır” koymayacaksak, böyle bir günde “haykırmayacak” ve böyle bir günde “susacak” isek, ne zaman tavır koyacak, ne zaman haykıracağız?.. Bu mu “marjinallik”, bu mu “radikal”lik, bu mu “hırçınlık” veya “kışkırtıcılık?” ülke, “hangi gazete”den zarar görür acaba?.. “Dikbaşlı” değil, ama “başı dik” ve “omurgalı” olandan mı, “başkalarının tanıdığı kadar özgür olmayı nimet bilenlerden” mi?.. Şahsen ben, “at kuyruğu altında hayat süren bir sinek” olmaktansa, “kendi çöplüğünde horoz olmayı” veya şereflice “ölmeyi” tercih ederim!.. 10 PUNTO İLE BAĞIRILIR MI? Malûm, “kartel gazeteleri” dediğimiz gazeteler, hemen her gün, “camış boku büyüklüğündeki harfler”le hem “yalan” üretiyor, hem de toplumu “tahrik” ediyorlar!.. Sadece “tahrik” mi?.. “Tahkir” de ediyorlar!.. Müslümanları “hakir” görüp, “tahkir” ediyorlar!.. Şimdi, söyleyin Allah aşkına; Kimliği önemli değil, herhangi bir Müslüman; böylesine alçakça ve şerefsizce “saldırı”lara “tahkir”lere, “hakaret”lere, “aşağılama” ve “horlama”lara maruz kalırken, bir “Müslüman” olarak sizin içiniz rahat edebilir mi?.. “Sessiz” ve “tepkisiz” kalır mısınız?.. Belli-belirsiz bir ses tonuyla, kendi kendinize “söylenir”, yani uysal bir kedi gibi “mırıldanır” mısınız, yoksa “haykırır” mısınız?.. “Meslekî ifadesi”yle söyleyecek olursak; “Acı, endişe, ağrı, sancı ve korku”nuzu “10 puntoluk harfler”le mi dile getirirsiniz, yoksa “100-200 puntoluk harfler”le mi?.. Zaten “10 punto” ile konuşuyor ve “Vernellenmiş” ifadelerinizi, bir de “Yumoş”la yumuşatıyor iseniz, hiç kusura bakmayın ama; sizin ya “derdiniz-tasanız yok”tur, ya da “rant hesaplarınız” vardır!.. “Aman” diyorsunuzdur; “Aman sert olmayayım... Yarın-bir gün iktidar filan değişir de, bizim kurumların üzerine gelirler!.. Neme lâzım, pek öne çıkmayalım da; mevki, makam ve koltuğumuzu koruyalım!” Hiç kusura bakmayın, açık söyleyeceğim: İşte bu tavır, “at kuyruğunda sinek olmak”tan farksızdır!.. Hayır, “varsın, sinekler de atın necasetinden nasiplensin” deyip geçemeyiz!.. çünkü bunların sayılarının çoğalması demek, “bizim tabaklara/çanaklara da konmaları” ve dolayısıyla midemizi bulandırmaları demektir!.. ONLAR YALAN HABER üRETİRKEN! Her neyse... Burasını geçelim... Ama, “beyin fırtınası” yapmaya devam edelim... Biliyorsunuz ve gözlerinizle görüyorsunuz... Türkiye'de, bir “kavga” veriliyor bugün... “Kavga” da değil, bir “savaş” hüküm sürüyor! Herkes “cephe”sini seçmiş, “siper”ini kazmış ve habire “ateş” ediyor!.. Kime ateş ediyor?.. AK Parti'nin şahsında sana, bana, ona!.. Yani, topyekûn millete!.. Yani, milletin “örf, adet ve inanç”larına!.. Hem de, “olmayan olay”ları “olmuş” gibi göstererek saldırıyorlar!.. Biliyor musunuz; AK Parti hakkında, Yargıtay Başsavcısı tarafından hazırlanan ve Anayasa Mahkemesi tarafından da kabul edilen “iddianame”de “tam 11 yalan haber” var!.. Başsavcı, “haber”leri almış, “delil” yapmış ama o haberlerin “tekzip edildiğinden” haberi yok!.. İşin garibi, aynı gazeteler hâlâ “yalan haber imali” ile meşguller!.. Söyleyin Allah aşkına; Bu “yalan”larla mücadele etmek “marjinal”lik midir?.. Onlar “olmayan olayın haberi”ni at nalı büyüklüğündeki harflerle manşetlerine taşırlarken, “sessiz” ve “tepkisiz” kalmamak, bir “kışkırtıcılık” mıdır?.. Kaldı ki, böyle yapanlar; “damgalanmak”tan veya “yaftalanmak”tan kurtulabilmişler midir acaba?.. Şu hâle bakın; “örgüt evi” bahanesiyle, sabaha karşı bir “Müslüman”ın evi basılıyor, kapısı kırılıyor ve hoyratça içeri giriliyor!.. Biz de, Vakit olarak, bu “sanal suçlama”lara karşı çıkıp, “Müslümanın hakkı”nı savunuyoruz!.. “Marjinallik” midir bu?.. “Sivri olmak” mıdır?.. Yoksa, “kışkırtıcılık” mı?.. Ne yani; “Aman ortam gerilmesin!” sünepeliğine kapılıp, ilânihaye “susacak” mıyız?.. Hayır, bu tavır “yürek yangını”nın dışa vurumudur!.. Bu tavır, “dertli” olmanın bir göstergesidir!.. Bu, bir “onura sahip çıkma” meselesidir!.. Bu, “fikir namusu”nun bir kavgasıdır!.. KENDİ NASIRLARINA BASILDIĞINDA? “Hesap”ları olanlar, “çıkar”ları olanlar, “rant”ları ve “denge hesapları” olanlar, bu “kavga”dan anlamaz!.. Anlamadığı gibi, “okuyucu kitlesi”ni de, kendisi gibi “mıymıntı” ve “sünepe” haline getirir!.. Ancak, şunu da biliriz biz: “Kendi nasırları”na basıldığında öyle bir “nâra” atarlar ki; ne “marjinallik” gelir akıllarına, ne “kışkırtıcılık!” Hele bir basıverin “nasır”larına!.. Görün, bakın, nasıl “ciyak”lıyorlar!.. Ama, dokunan olmazsa; “At kuyruğunda sinek” gibi yaşamaya devam ederler!.. “Renksiz, kokusuz ve de kişiliksiz!” İşte bunun içindir ki; Siz, siz olun, sakın ola, “gerçekleri zamanla anlamaya” çalışanlardan olmayın!.. çünkü, evet; gerçekler zamanla anlaşılır ama, o zaman “iş işten geçmiş”tir!.. O zaman, “Atı alan üsküdar’ı geçmiş”tir!.. En iyisi mi; “Vakit” varken okuyun!.. Olan-biteni vaktinde öğrenin!.. -------- Film değil, gerçek! Dün de yazdım, "Büyük İskender işbaşında mı?" diye sordum ya, telefon yağdı okuyucularımdan; "Ona ne şüphe!" "Kurtlar Vadisi"ndeki "ilişki ağı"nı ve "bağlantı"ları yeniden gözden geçirdim... Evet, film, "Türkiye gerçeklerine uygun" gibi!.. Hele, siz de düşünün... Büyük İskender, "PKK ile işbirliği" yaparak "Nevruz"u kana buluyor!.. Aynı Büyük İskender, "Bir büyük gazetenin patronu" ile de dirsek temasında!.. Büyük gazetenin patronu ise "derin bir yapılanma"nın içinde! Nasıl; "Aynen Türkiye'de olduğu gibi" değil mi?.. Büyük İskender'in, "ithal silahlar"la "kaos" oluşturmaya çalışmasıyla, birilerinin; "numarası silinmiş bombalar"la eylem hazırlığına girişmesi "aynı" değil mi?.. Ya, "büyük patron"un gazeteleri?.. Onlar da, "manşet"leriyle destek vermiyor mu "kaos" ortamına?!? Sakın unutmayın; Şu an yaşadıklarımız film değil gerçek!.. HAsan KARAKAYA / VAKİT 09/04/2008 |
Çok şaşırdım çokkkk...
|
Ben de şaşırdım....
Ama benzer bir durum görüyorum ben de...Mesela Kanal 7 arkasında büyük bir güç olmadığı için, yarın iktidara bişey olur yerimizi koruyalım diye düşündüğünden haberlerini daha objektif yapıyor ve kendi yorumunu katmıyor.... Samanyolu ise haberlerini sunarken bile eleştiriyor karşı görüşü... Mesela kanal 7 başörtüsüne özgürlük getiricek uygulama diyorsa, samanyolu yasakçı zihniyet diye bahsediyor, daha ağır konuşuyor... Olması gereken gibi...Kartel medyası da kendi görüşlerini ağır bir şekilde ifade ediyor çünkü... |
ilhan selçuk ne ise bu da aynı tarz olarak
bir müslümana yakışmayan şeyler söyleyerek başlıyor yazısına ayıp be |
bu kadar saçma bir yazı okumamıştım son zamanlarda..
|
“camış boku büyüklüğündeki harfler”le hem “yalan” üretiyor..
lafa bak seviyeyi anla |
Siz, siz olun, sakın ola, “gerçekleri zamanla anlamaya” çalışanlardan olmayın!..
çünkü, evet; gerçekler zamanla anlaşılır ama, o zaman “iş işten geçmiş”tir!.. O zaman, “Atı alan üsküdar’ı geçmiş”tir!.. En iyisi mi; “Vakit” varken okuyun!.. Olan-biteni vaktinde öğrenin!.. bu cümlelerle yazının içeriği arasında ne bağ var.. reklam yapacaksan, başka bir gazeteyi suçlamana gerek yok. reklam için saçmalamaya hiç gerek yok, reklam için birbirine düşmeye de hiç gerek yok, |
Bu yazıyı, HAsan Karakaya veya Vakit düşmanlığı olur diye eklemek istememiştim ama uzun zamandır, bir fiil hergün yazılarını ekliyordum. Bunu da eklemeliyim diye düşündüm...
HAsan Karakaya iyi adamdır... ;) |
Sağlam bir Vakit okuyucusu olarak, Vakit ile Zaman gazetelerini hep kardeş olarak gördüm, öyle bildim. İnşallah birbirlerine düşmezler...
|
vakitin trajımı azalmış yoksa?
|
HAsan Karakaya sert adamdır. Zaman Gazetesinin ılımlı yaklaşımından sıkılıp tepkisini dile getirmek istemiş sanırım ama biraz ağır olmuş sanki...
|
Arkadaşlar, Hasan Karakaya Zaman' ı eleştirdi diye Vakit' e saldırmayalım lütfen. Bizim davamızda, bizi en çok savunan gazete Vakit, köşe yazarı da Hasan Karakaya olmuştur...
|
vakit de zaman da iyidir ama büyük puntoyu tasvir için camış b..demeye ne lüzum var bu adam hep aynı seviyede.ben anlamıyorum başbakana bekir coşkun nasıl konuşuyor bu adam deniz baykala nasıl konuşuyor
müslüman gazetesiyim diye iddian varsa efendice yazacaksın ahlak ahlak ahlak! |
Hasan Karakaya güzel yazar....
Ama burda durumu abartmış bu açık... Evet zaman polemiğe pek girmez, dili daha ciddidir...Sokak ağzı yoktur çünkü... Hasan Karakaya ise polemiğe giren yazarlardan...Kişi kişi kurum kurum ağır eleştirerek konuşur...Zaman daha bilimseldir... Ama gün birlik beraberlik günüdür... |
Yerinde bir yazı olmuş tebrik etmek lazım.
Zaman gazetesi elime geçtiğin zaman (esnaftan -ki alan esnaf okumaz bir köşeye atar-) haber değeri bir şey bulamam.Fazla tarafsız mı gösteriyorlar kendilerini bilemem,sadece bir kaç köşe yazarlarını okurum o kadar. |
hasan k. yı övenler bir daha hürriyetin yazarlarını eleştirmesinler o zaman
bize küfreden kötü karşıya küfreden iyi bu hiç adaletli değil |
Bende Vakit Gazetesini ve H.Karakaya Beyfendiyi takip ederdim. Kendsinin uslubunu biliyorum. Son bir kaç yıldır ise Zaman gazetesini takip ediyorum. Günlük yazıları ve yorumları bazılarına yumaşıltılmış geliyor olabilir ama ben yayın ilkelerini akl-ı selim olarak değerlendiriyorum. Her olaya hırçınlıkla yaklaştığınızda sinir sisteminizde yıpranıyor.Bunun sonucunda ayrıntıları kaçırabiliyorsunuz. Günlük haber-yorum yapmaktan daha önemlisi ileriki günleri öngörüp en faydalı haber-yorum yapmak tercih edilmeli. Danıştay saldırısını hatırlayalım.Karşı tarafın eline koz vermemek yumuşatılmış habercilik mi oluyor yani?
Benim geçmişten hatırladığım ve beni Vakit Gazetesinden de soğutan bir haberi burada dile getirmek istiyorum. A.Necdet Sezer'in C.başkanlığına adaylığı konuşulurken ve seçildiği ilk günlerde de, Vakit başörtüsü ile ilgili kararların altına attığı imzaları hatırlatan haberler yaptı günlerce. Sonuçta Sayın Sezer seçildi ve o dönem koalisyon hükümetinin gönderdiği kararnameleri veto etmesiyle birden bire Vakit Gazetesi de değişti. Attığı başlık (puntosunu veremeyeceğim aklımda kalmamış) "köşke itibar geldi" oldu. Paradoks değil mi? Ya da düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışı mı? Saygılar... |
neye şaşırdınız anlamadım
|
Ekrem Dumanlı'nın pazartesi günkü yazısına karşılık olarak yazmış, güya.
|
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=674345
Sanırım ''nar'' arkadşımızın dediği gibi Ekrem Dumanlı' nın yazısına sinirlenerek yazmış HAsan Karakaya... Ekrem Dumanlı' ya da sormak lazım, tamam isim vermemişsin ama Vakit' i eleştirdiğin belli. NE gerek vardı şimdi ya da zamanımıydı... |
Allah aşkına yapmayın adam şimdiye kadar doğrular yazdı bu yazısıda yerinde.
Her zaman alır gazeteyi okurum,hiç bir yanlışı-eksiği yok gazetenin ve yazarın. Haa biraz aşırıya kaçıyor olabilir bunu bende doğru bulmuyorum ama çıkıpta şimdiye kadar doğruları yazmış,boyalı basının şerefsiz yüzünü göstermiş kişi ve gazeteye kötü gözle bakmak hainlik olur biraz.Adamın tarzı bu,buna kimse laf söyleyemez. Zaman gazetesini okurum,fazla sevmem ama elime geçtikçe okurum. Esnafın çoğu alır bir köşeye atar hemen sarılır boyalı basına.Bir örnek,bizim burdaki bakkal abonedir zaman gazetesine.Şimdiye kadar okuduğunu görmedim,gider güneş alır onu okur kenara koyar.Hemen yanındaki kırtasiye,alır bir köşeye atar.Caddede ki alış veriş merkezi kapısında 5 tane bulunur Zaman gazetesi. Bakkala 'alıyorsun neden okumuyorsun' dediğim vakit verdiği cevap 'çocuklar rica etti'. Budur. Sanırım solcular bu konuda haklı çıkıyor,Zaman gazetesinin abonelikleri bu sayede elde ediliyor.Bayi satışı ortada. ahlak ahlak ahlak! |
Alıntı:
Konuyu başka yerlere kaydırmayalım '' Hüdaverdi '' kardeşim... Konu Zaman' ın tirajı değil... ;) |
Hiç iyi olmamış bence yani aynı taraftaki iki gazete yazarlarının bu şekilde birbirini eleştirmeleri,hele ki şu günlerde.
Hasan Karakaya başkalarını rant peşinde koşmakla suçlarken resmen reklam yapmış,kendi gazetesini övmüş. Evet belki tarafını belli etmek davaya sıkı sarılmak açısından haklı ama bu da pek hoş olmamış sanki. paylaşım için teşekkürler ;) |
Alıntı:
Daha önce Hasan Karakaya 2 bilemedim 3 defa Habervaktim.com ile ilgili yorumda bulundu,siteyi övdü,girin çağrısı yaptı.Şimdi zaman gazetesini kötüleyip 'Vakiti alın' demesi mi suç oldu ? Bunda garip bir şey yok bana göre.Sürekli zaman okuyup zamanın vurdum duymaz tavrını eleştiren okuyucu tanıdıklarımda var.Neyse. Ayrıca aynı taraf değil,ayrı taraf benim gözümde :-* Konu dağılmasın :-* |
Bence iki gazetenin de uslubu gerekli.
Bununla birlikte "ılımlı olmanın" ve "sert olmanın"da bir sınırı olmalı. Bu sınırı yakalamak hiç kolay değil. Elbette ki hatalar olacaktır, aksini savunmak mükemmeliyetçilik olur. Hataların olabileceğini inkar etmedikçe, bu hataları düzeltmek adına başka bir hata yapmadıkça mesele yok. Allah hepimizi sırat ı mustakim üzere eylesin. |
Alıntı:
|
Biraz sakinleştikten sonra ki değerlendirmelerim;
Üzülerek söylüyorum Aysun Kayacı ile Hasan Karakayanın mantalitesi arasında fark göremiyorum artık, Ekrem Dumanlı Vakit okuyanları değil Vakit gazetesinin yayın politikasını eleştirmiş, Hasan Karaya ise yayın politikasını eleştirmekle kalmamış olanca kinini kusmuş, Zaman okurlarını okumayan,cahil, et kemik yığını kategorisine koymuş, 750 bin okuru olan bir gazeteni okurlarını bu kategoriye koymak üzülerek ifade ediyorum pespayelikten öte değildir, |
HAsan Karakaya' yı bir yazısından dolayı Aysun Kayacı' yla bir tutmak hiç adil değil...
Biz aynı değerleri savunan insanlarız... Bence HAsan Karakaya eleştrisini ve lafları Zaman okuyucularına değil yöneticilerine yapmış... |
Alıntı:
Olan bitene de “bakmakla” kalır, asla “müdahil” olamazsınız!.. çünkü siz, “bakılan” gazeteyi ala ala, bir “seyirci” olmuşsunuzdur artık!.. Sadece seyirci!.. “Dertsiz, tasasız, çilesiz, heyecansız, endişesiz, kaygısız, fikirsiz, kültürsüz ve ruhsuz” bir seyirci!.. “Filistin”i dert etmeyen, “Afganistan”ı umursamayan, “Irak”a hüzünlenmeyen, “Kosova”yı düşünmeyen... “Türkiye”de neler olup-bittiğinin farkına varmayıp, sadece “bakan” bir seyirci!.. Bakan, ama görmeyen birer seyirci!.. Sadece et ve kemik yığını!.. Bu gibi insanlar; “Okumak” nedir bilmediklerinden; bir gün “canlarına okunduğunun” bile farkına varmazlar!.. Buyur burdan yak istersen Ben kesinlikle Aynı kategoriye koymuyorum kendisi kendini koymuş,! Apaçık kin kusmuş.! Not: Zaman abonesi falan değilim ama okuruyum.! |
Hasan Karakaya' ye eleştirenler, duruo dururken Vakit'i eleştiren Ekrem Dumanlı' ya neden ağzını açmıyorlar...
İki gazetenin uslübü farklı, Zaman eleştirisini yumuşakve ılımlı yapmış, Vakit ise sert yapmış. Uslup farkı... |
Abi sitededünden beri bir sorun vardı. Son yapılan işlemler silinmiş...
KAsıtlı bir durum yok. Yanlış anlaşılmasın... |
Öncelikle anladigim kadariyla yorumlar silinmis bu sitede yasanan sorundan kaynaklandi yoksa artniyet yok ;)..
Gelelim konuya bence gereksiz bir yazi, gereksiz bir zamanda olmus..her zamankinden daha fazla birlige ihtiyacimiz oldugu su günlerde böyle sen cok sertsin, sen cok ilimlisin tarzinda yazilar birilerinin ekmegine yag sürer.. Burada kim hakli, kim haksiz olayina girmeyecegim ama bu atisma insallah cok sürmez cünkü les bekleyen akbabalar gibi kartel medyasi sunlar birbirini yesede bizde keyif kahvesi icsek diyordur.. |
Alıntı:
Tamam HAsan ABi'nin yazısı hoş olmamış ama uslubü bötle adamın... |
Alıntı:
Her kim ne amacla olursa olsun su siralarda daha sükunetli olmali birilerini kiskirtici ilan etmek yada birilerinin adini "saman" koymakla elimize hic birsey gecmez bak ahmet hakana dün yine kösesine vakite ve sahibine giydirmis yarin,öbür gün hasan abi gereken cevabi verir herhalde ;) |
Hasan Karakaya Zaman okurlarından özür dilemelidir.
Çünkü ben abone değil ama okurum,benim gibi sayısız arkadaşımız var burda, Aynı zamanda Zaman gazetesinden de Vakit gazetesinden de alıntı yapıyorurz burada hepimiz de, Terkar ediyoruM; Aysun Kayacı ile sadece "bu" yazı ekseninde düşünürsek Hasan Karakayanın mantalitesi arasında hiç bir fark yok, Ekrem Dumanlı Vakit okuyanları değil Vakit gazetesinin yayın politikasını eleştirmiş, Hasan Karakaya ise yayın politikasını eleştirmekle kalmamış olanca kinini okuyucuya kusmuş, Zaman okurlarını okumayan,cahil, et kemik yığını kategorisine koymuş, 750 bin okuru olan bir gazeteni okurlarını bu kategoriye koymak "bu yazı için" konuşursak pespayeliktir Nusret kardeşim bu yazıyı koymadan önce tereddüt etmişsin, bence kaldırılmasını istemekte tereddüt etmemelisin. Çünkü bu alıntı hoş olmamış... ;) |
İslam'ı savunurken bir yandan Peygamber ahlakından zerre kadar nasibini almamış şekilde ahlaksızlık içeren Vakit hakkında ne söylesem yalan olur...
Fakat okunsun okunmasın farketmez ben cemaatten olmayan biri olarak Zaman'ın en kaliteli gazete olduğunu düşünüyorum... |
Yazı neden kaldırılsın ki...
Bugüne kadar Bekir Coşkun' dan Ertuğrul Özkök' e, Ak Partiye aleni bir şekilde küfür eden yazarların yazıları eklendi ama hiçbirine kaldırılsın yönünde talep gelmedi... Ak PArti' ye küfür edilmesini kaldırabiliyoruz ama Zaman' a laf söylenmesini kaldıramıyoruz... Vakit hakkında yapılan yorumlara bakıyorum ve anlıyorum ki herkes Vakit' i okumadan yorum yapıyor. Okusalar bunları söylemezler... |
Bekir Coşkun ve Ertuğrul Özkök te bu millete hakaret eden insanlar, Hasan Karakaya da şu yazı itibariyle onlardan dır.
Ancak onların yazılarını ortak dille eleştirirken,burda bir ayrılık söz konusu, bazı arkadaşlar Zamanla Vaki ayrı taraf olarak dahii göstebilmiş.! Ben Vakit ten de Zaman dan da alıntı yapıyorum. Çünkü her ikisinde de kendimden birşeyler buluyorum. Ayrıca Ak Parti'ye küfür edilmesini kaldırabiliyoruzdan kastını anlamış değilim? Bekir Coşkunun yazısını savunan birini görmedim bu platformda. Ama bu yazı itibariyle kimse de Hasan Karakaya yı savunamaz! |
BEkir Coşkun' u savunan ben de görmedim ama ''bu yazı kaldırılsın'' diye gelen bir talep de görmedim...
NEyse, Zaman'da Vakit' de aynı değerleri farklı usluplarla savunan değerli gazetelerimizdir. Birbirlerine düşmeleri veya onları savunacağız derken gereksiz bir şekilde bizim birbirimize düşmemiz hoş olmaz. Bu yazının ağır bir yazı olduğunu ben de söyledim ama bu yazıdan dolayı Hasan Karakaya' yı bizim davamız için bu kadar uğraştığı ve yeri gelip gözaltlarına alındığını düşünerek bir anda silip atamam. HAsan Karakaya değerli bir yazarımızdır... |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 06:26. |