Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   k,l,m,n (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=169)
-   -   MAVERA (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=25581)

mavera 04-13-2008 15:03

MAVERA

Mavera : Görülen alemin ötesi,Bir döneme damgasini vuran derginin ismi..

Mavera dergisi :
ilk sayısı 1976 yılının Aralık ayında yayınlanan Mavera dergisi "şiir"i sağ ve sol paradigmaların dışında, Anadolu insanının tarih, kültür ve sanatında arıyordu. Sağ ve sol çatışmalarının en yoğun olduğu yıllarda Mavera bir kuşağın üniversitesi oldu. Bir nesil sanatın değiştirici ve dönüştürücü gücünün bilincine Mavera dergisinin çevresinde oluşturulan düşünce ve eylem halkalarında vardı.

Mavera Soğuk Savaş döneminde yayınlanan bir dergiydi. Ancak Türkiye'nin geleceğini Amerika ya da Rusya'da görmedi. Mavera'nın yönetim merkezi Ankara'daydı. Ancak Tokyo'dan Washington'a bütün dünyada dostları vardı. Kültür ve sanat sözkonusu olduğu zaman ya Mekke ya da Roma denilmedi. Her zaman hem Medine hem de Paris denildi. Mavera üçüncü sayısından itibaren "Edebiyatta Evrensellik ve Yerellik Konusu"nu tartışmaya başladı.

Mavera "yerel" ancak "evrensel" bir kültür ve sanat dergisiydi. "Çevre"den "ekonomi"ye, "mimari"den "sinema" ve "televizyon"a, "şiir"den "deneme"ye her alana önem verildi. İnsanla ilgili hiçbir düşünce ve eyleme uzak durulmadı. Mavera İslam dünyasının Türkiye'de yayınlanan dergisiydi. Afganistan'ın "Sovyetler Birliği" tarafından işgalinden Amerika'nın "Siyah Müslümanları"na kadar bütün dünya derginin ilgi alanındaydı.
yeni safak

Duygu'Seli~ 04-13-2008 15:10

MAVERA

;D Mavera: Ahmet abimiz..Forumun olmaza olmazlarından..Kızacak belki ama az buçuk deli.. ::) kötü manada değil tabi..Bazen insanın çok kızıp bozulabileceği konularda bile sakinliğini bozmayan, sözleri ve yorumlarıyla adamı döven biri.. ;D

mavera 04-13-2008 15:13

MAVERA

ask olsun duygu ne deliligimizi gördün, yoksa arti vermedik diye mi :-X :-X

Duygu'Seli~ 04-13-2008 15:16

MAVERA

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
ask olsun duygu ne deliligimizi gördün, yoksa arti vermedik diye mi :-X :-X

??? dedim yanlış anlıyacak diye..O manada bir delilik değil abi..Deli olmak güzeldir bende deliyim.. ;D :D yani aslında anlatamıyorum şimdi neyse kalsın.. :D yerinde bir delilik yani aslında :-\ neyse gerçekten kalsın daha çok karıştıracam :( ::)

mavera 04-13-2008 15:17

MAVERA

delisin sen delisin 8)

Duygu'Seli~ 04-13-2008 15:19

MAVERA

Alıntı:

delisin sen delisin 8)

::) ::) ::) ::)

Ayşe_Berra 04-13-2008 15:50

MAVERA

Abim, yanlış adım attığım her an doğrusunu göstererek büyük hatalar yapmamı engelleyen, kültürüne,tavrına,duruşuna hayran olduğum saygı duyduğum; bitanecik oğluna bayıldığım (gelecekte kızım olma ihtimaline dayanarak dünür olduğum :D :D) forumdaki yokluğu hemen hissedilecek varlığı bir çok şeye anlam katan değerli abim..

Benide_Kapatın 04-13-2008 15:55

MAVERA

ortak 8)

isimsiz 04-13-2008 17:13

MAVERA

geldiğimden beri bayağı bir tartıştığım kişi (ama ne olursa olsun iyi bir insan :-*)

mavera 04-13-2008 17:16

MAVERA

Ayse Berra cok tesekkür ederim senin hakkindaki düsüncelerim hep olumlu oldu biliyorsun kardes ;)..
benide_kapatin sorular hazir mi ortak kök söktürecegiz kök..
milli mücahide arkadasimizla sanirim ufak bir tartismamiz olmus ama benim tartismadigim insan azdir kardes yani senle alakali degil bu biraz benim ukalaligimdan, biraz tartismayi sevmemden, bazende yanlis anlasilmalardan kaynaklaniyor yoska artniyetli olarak birine asla satasmam tabiki bana satasmazsa ;)

isimsiz 04-13-2008 17:27

MAVERA

Alıntı:

Ayse Berra cok tesekkür ederim senin hakkindaki düsüncelerim hep olumlu oldu biliyorsun kardes ;)..
benide_kapatin sorular hazir mi ortak kök söktürecegiz kök..
milli mücahide arkadasimizla sanirim ufak bir tartismamiz olmus ama benim tartismadigim insan azdir kardes yani senle alakali degil bu biraz benim ukalaligimdan, biraz tartismayi sevmemden, bazende yanlis anlasilmalardan kaynaklaniyor yoska artniyetli olarak birine asla satasmam tabiki bana satasmazsa ;)

art niyetli olmadığınızın farkındayım zaten farkında olduğum için iyi bir insan olduğunuzun kanısına vardım. :-*

ENGİNEER 04-13-2008 17:28

MAVERA

Sanıyorum sitede düşüncelerini kendime monte etmeye başladığım ve çok sevdiğim abim...

Bu siteye ilk girdiğimde nickimden dolayı kimse düşüncelerime önem bile vermiyordu ama sadece o vardı...

mavera 04-25-2008 01:12

MAVERA

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Sanıyorum sitede düşüncelerini kendime monte etmeye başladığım ve çok sevdiğim abim...

Bu siteye ilk girdiğimde nickimden dolayı kimse düşüncelerime önem bile vermiyordu ama sadece o vardı...

emrecim bende seni cok seviyorum , insallah istanbulda bulusacagiz ;)

CeVHeR 04-25-2008 01:28

MAVERA

Forumda örnek aldığım meslektaşım... :-X

Ak_Zeynep 04-28-2008 13:32

MAVERA

çok zeki 8)

_Yeniden_ 04-28-2008 13:39

MAVERA

Her yorumundan birşeyler öğrenmeye çalıştığım, örnek aldığım abimiz...Soğukkanlı oluşunu ve her durumda espri yapabilme yeteneğini kullanarak ortamı yumuşatma kabiliyetini babama benzettiğim için çok saygı duyduğum bir abimiz...

Ak_Zeynep 04-28-2008 13:39

MAVERA

Alıntı:

emree sanırım nickinden dolayı seni ülkücü sanan birini tanıyorum hatta ahmet abiden azarı işitmişti ama şimdi sana değer veren ve seven bir üye bil bakalım :D
işte ahmet abinin bi özelliği daha hiç çekinmez kardeşlerine bi güzel kızar :D

not:ben değilim :D

ENGİNEER 04-28-2008 13:42

MAVERA

Alıntı:

Ak_Zeynep Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

emree sanırım nickinden dolayı seni ülkücü sanan birini tanıyorum hatta ahmet abiden azarı işitmişti ama şimdi sana değer veren ve seven bir üye bil bakalım :D
işte ahmet abinin bi özelliği daha hiç çekinmez kardeşlerine bi güzel kızar :D

not:ben değilim :D

[i][b]Saliha'dır kesin... (:

Ak_Zeynep 04-28-2008 13:43

MAVERA

:D :D :D

ENGİNEER 04-28-2008 13:44

MAVERA

[i][b]Hatta beni ''bunlarla mı uğraşcaz'' diye şikayet ettiğini biliyorum ama Ahmet abiden o yüzden azar işittiğini bilmiyodum (:

sümeyra 04-28-2008 13:46

MAVERA

Benden bir yaş büyük olsada tüm kalbimle abi olarak gördüğüm, forumda sevdiğim üyelerin başında gelen.
yorumlarını okumaktan zevk aldığım ve çoğu zaman güldüğüm
değerli abim. :)

Ak_Zeynep 04-28-2008 13:47

MAVERA

Alıntı:

[i][b]Hatta beni ''bunlarla mı uğraşcaz'' diye şikayet ettiğini biliyorum ama Ahmet abiden o yüzden azar işittiğini bilmiyodum (:

önyargılı olduğu için kızmış :D :D ahmet abi seni hemen farketmiş vayy be :)

Meftun 04-28-2008 13:50

MAVERA

salihadır kesin haa emre >:( ;D
ne alakası var hıh bikere hiç önyargılı değilimdir..ayrıca emre sende de suç var benim gibi ülkücülere radarları açık olanları düşünüp düzgün bir nick alsaydın nerden bilebilirdim ::)

mavera:önyargısız insan :D

eddie 04-28-2008 13:53

MAVERA

forumun abisi.. başka nasıl tanımlanır bilmiyorum :)

ENGİNEER 04-28-2008 13:55

MAVERA

Yok önyargılı olduğundan diil ama daha önce itiraf ediyorum konusunda bunu itiraf etmiştin oradan hatırladım 8)

Ama olsun insan bi sorar siz nesini gardaşım diye (:

Meftun 04-28-2008 14:09

MAVERA

Alıntı:

Yok önyargılı olduğundan diil ama daha önce itiraf ediyorum konusunda bunu itiraf etmiştin oradan hatırladım 8)

:-[ ne yapayım kardeş gördüm ismini attı tepem zaten tüm gün etrafımda onlardan var tabii haliyle başlıkta bir yazmışım bir yazmışım sonra ahmet abi de bir yazmış bir yazmış :D
ama kardeş seni tanıdığıma çok memnunum iyi ki ülkücü değilsin ;D

ENGİNEER 04-28-2008 14:41

MAVERA

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

:-[ ne yapayım kardeş gördüm ismini attı tepem zaten tüm gün etrafımda onlardan var tabii haliyle başlıkta bir yazmışım bir yazmışım sonra ahmet abi de bir yazmış bir yazmış :D
ama kardeş seni tanıdığıma çok memnunum iyi ki ülkücü değilsin ;D

Bende sizi tanıdığıma cidden...Bi gün Ankara'ya gelcem görüşcez inş...

Benide_Kapatın 04-28-2008 15:20

MAVERA

Alıntı:

Benide_Kapatın Nickli Üyeden Alıntı
ortak 8)

Öküz öldü ortaklık bozuldu , Artık eski ortak 8) :)

Demokrat 08-03-2008 01:33

MAVERA

Alıntı:

Alıntı:

ortak 8)

Öküz öldü ortaklık bozuldu , Artık eski ortak 8) :)

o simdi asker 8)

Demokrat 08-03-2008 01:39

MAVERA

Alıntı:

Gerilim Nickli Üyeden Alıntı
mavera : Çok zeki bir adam gerçekten...Hep takdir etmişimdir :)

ilk mesajin bu konuya :).. kim oldugunu tahmin ediyorum 8)

Demokrat 08-03-2008 01:42

MAVERA

anlasildi cok hos hasbihal yaptigim muhaliflerdensin.. sp limisin, mhp limisin, chp limisin yada aramizda bulunmasi yasaklanmis bir ak partilimisin 8)

Demokrat 08-03-2008 01:46

MAVERA

yanli adrestesin kardesim.. haydar bas evlenen herkese 500 ytl de veriyordu biz evlenenlerden para topluyoruz... ankarada sicaktir ha :)

Demokrat 08-03-2008 01:50

MAVERA

fazla pastirma yeme bu sicaklarda iyi olmaz :)

Demokrat 08-03-2008 01:53

MAVERA

bir kilo yiyecek degilsin ya :)

Demokrat 08-03-2008 02:06

MAVERA

sen tam ticaret adami olmussun :)

All times are GMT +3. The time now is 05:14.