![]() |
Sirlar dünyasi, Besinci boyut, vb yapimlar hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Evet arkadaslar bu konuda fikirlerimizi lütfen beyan edelim, herkesin iki oy kullanma hakki vardir, isteyen tek oyda kullanabilir...
|
Severek izliyor ve cok faydali oldugunu düsünüyorum :-* :-* :-*
|
İzliyorum izliiiiiiiiiyooooooooooruuuuuuuum
ve izliiiiiiiiiiiyoruuuuuuuuuuuuuum Severek izliyor ve cok faydali oldugunu düsünüyorum :-* |
Ben izlemiyorum ama yararli oldugu kanaatindeyim ;)
|
yararlı olduğunu düşünüyorum ama bazı noktalarda eksiklikler var...
|
İzlemek ve izletmek adına gayret veriyorum, Yayıncılarına da sonsuz şükran duyuyorum... :-*
|
ankete yogun katilim var bu güzel acaba kesinlikle izlemiyor ve izletmiyorum diyen kim 8)
|
Alıntı:
|
eskiden izlerdim hep Sirlar dünyasinı
ama sıksık aynı bölümleri vermeye başlayınca sıkıldım epeydir izlemiyorum... zaten uzun süredir pek tvyede bakmıyorum... onca saçma sapan şeylerin arasında bundan iyisi can sağlığı (: |
Yozlaşmış bir yayın anlayışının içinde gayet iyi, ibretli ve ders çıkarılacak programlar...genelde izliyorum....büyük buluşmadaki sakallı şahsın, öldükten sonra sorgulaması kişinin cennete mi yoksa cehenneme mi gideceği konusuna farklı bir yaklaşım düşünülseydi kanaatimce daha iyi olurdu..ama genede verilmek istenen mesaj belli, bunu sorun olarak görmüyorum ..mesajın kitlelere ulaştığı düşüncesindeyim...diğer programlardan çok izlenilmesi temennisindeyim..
|
Alıntı:
|
Ben din hocası falan değilim..Belki dinimi layıkıyla yerine getiremiyorum..Ama ummadığım cevaplar görüyorum..Ve gerçekten çok üzülüyorum..Dinini az çok bilen bir insan şunuda bilir..Eğer din adına yapılan bir hayırda ufakta olsa bir hata varsa o hayır fayda sağlamaz..Bilakis zarar verir..Peygamber efendimiz bir konuda içinizde şüphe oluşuyorsa eğer o işi bırakın buyurmuştur bir hadisinde..Ve ben bu diziyi izlerken içimde binlerce şüphe oluşuyor..Dinim yanlış öğretiliyor...Gerçek hesaba çekilme şekli değil uydurma hesaba çekilme şekli anlatılıyor..Bu Kuranı kerimede yapılan bir yanlıştır..Çünkü orda bizi sorguya çeken bir erkek meleğin yada insan vicdanının varlığından bahsedilmiyor..O yüzden konusu istediği kadar ibret verici olsun..Bin faydaya karşılık ufak bir zarar veriyorsa eğer o işte hayır yoktur..
Dileyen izler kesinlikle karşımıyorum kınamıyorum..Neticede her türlü haltı ister istemez izliyoruz..Ama kalkıpta dini yönden bu dizi faydalıdır derseniz size diyecek hiçbir sözüm yok.. kesinlikle izlemiyor ve izletmiyorum.... |
Hiç birini izlemiyorum ancak yanımda başkası izlerken bakıyorum Sırlar Dünyası hadi neyse ama Beşinci boyut ve Büyük buluşmayı doğru bulmuyorum.. :-*
|
Faydalı olduğunu düşünüyorum ama izleyemiyorum :(
|
Her bölümü olmasada severek izliyorum ve izlenmesini de tavsiye ediyorum.
|
Ya bazen çok saçmalıyorlar ama neticede onlar iyi niyetle yapılıyor diye düşünüyorum...Etkilenen insanlar mutlaka vardır...
|
Rastlarsam izliyorum, güzel ve yararlı bence.
Bir de Büyük Buluşma var yalnız.. :P |
İzliyorum bazen..Güzel ve faydalı bence.. ;)
|
Yararlı olduğunu düşünüyorum ama bazı noktalarında ekseklikler var. O programları izleyen insanımızın aklında (özellikle sırlar dünyası) kendisine kötülük yapmış birinin cezasının hemen bu dünyada verileceği izlenimine kapılıyor ya da başına bir musibet gelince geçmişini sorgulamaya başlıyor acaba nerde kime hangi kötülüğü yaptım ki şimdi başıma bu geldi diye.
Velhasılı cevap Kelamullah'ta: Bununla beraber Allah, insanları kendi işledikleri yüzünden hemen cezalandıracak olsa, yeryüzünde bir deprenen bırakmazdı. Fakat onları belirlenmiş bir süreye kadar ebeler. Nihayet ecelleri geldiği vakit, işte o zaman şüphe yok ki, Allah kullarını görendir (hiçbirini karşılıksız bırakmaz)! (Fatır-45) |
Aslinda bana zarari oldu :D ama yarari oldugunu gordugum insanlar var.
Neden bana zarari oldu peki? Cunku cok fazla bu dunyaya yonelik ve hemen sipsak cezasini bulan insanlar ya da hemen sipsak fayda goren insanlar var Ama bence olay hicte boyle degil. Belki tum omru boyunca hic cezasini bulmamis kafirler var, ya da hic fayda gormemis mazlumlar. Allah elbet cok adil ve peki bu insanlar bu filmleri izleyince dusunmezler mi: "Yoksa ben cok mu kotuyum, yillarca bu kadar ceza cektim ama Allah bana bir sey vermedi" ya da "O kadar zalimler var yillarca sefa suruyorlar belki aslinda onlar zalim degildir, belki ben de onlar gibi olmaliyim" |
O dizileri yapanlardan Allah bin kere razı olsun dahada reytinglerini artırsın :-*
Günümüz insanı AHİRETE İMAN gibi çok hayati ötesi muhakkak birgün karşılaşıp hesaba çekilecği konularda umursamaz / bilgisiz / aklına getirmez bir hayat yaşıyor. Böyle yaşamalar; hem gençliğin azmasında hem hainlerin zalimlerin zilletinde hem yaşlıların ölüp gitme üzüntüsünde kederinde dahada artırıcı oluyor. Ahirete imanın, ölünce hesaba çekileceğinin bilinci herkese yerleşmesi lazımdır :-* Böyle olursa hayatımızda ülkemide daha huzurlu olur, dahada bilinçli olur şeytana hep aldanmaz, iyilik yapma istekleri artar, belki ibadetine başlar. Belki ateit olanlar düşünürlerde gerçeği anlarlar. İman ederler, tövbe ederler. Ben çok az izliyorum ve her izleyişimde içimde ne biçim bir aydınlık bir nurlanma meydana geliyor. Herkes izlemelidir izletmeliyizdir mutlaka.. Tıp dilinde anlatmak gerekirse; şekeri 400'lere çıkmış bir hastaya her yerinden insülin vermekle bu zamanda insanlara bunu izletmek aynı derecededir. O kadar önemlidir, o kadar hayatidir. Öyle bir ilaçtır. Nasıl yapabileceklerse en gerçeğe yakın öyle yapıyorlar. Bir melekle anlaşıpta dizide oynatacak halleri yok heralde. Hiç bu kadardamı düşünemiyor bazıları. O dizilerdeki konuşmalar Kuranı Kerimden , islam müceddidlerinin eserlerinden , hayatlarındanda alınmadır :-* Ve gerçeğe olabildiği kadar doğru benzetmeye çalışmışlardır. Tebrikler STV'YE. |
Dini, korkularla değil sevgi ile öğretmek gerek, bu diziler bunu başarıyor. Bu yüzden takdir ediyorum, izlemiyorum ve izliyorum'u işaretledim, çünkü her hafta izlemiyorum.
Çocuğum olduğunda(inşallah) zap yapmadan izleteceğim programlar. Mutlaka çocuklara izletilmeli. |
Alıntı:
1)yapılan bir hayırda ufakta olsa bir hata varsa o işi bırakmak seytanın oyununa alet olmaktır.namaz kılarken insanın aklına birçok sey gelebiliyor bu hata degil mi ? o zaman bırakalım mı namazı ?? ki burada alenen bir hata yok insanlara yorum noktasında söylenen sözler ya kur'an dan ya hadis'ten ve yahut sahebe,enbiya,asfiya,tabiin,tebei tabiin'den kıssalar la veriliyor.eger bası ve sonunu bir bütün halinde incelerseniz farkedersiniz.veya şöyle bakalım bası acık okula giden kardeslerimiz gönül rahatlıgıyla okula gidemiyorlar öyle degil mi ?? bıraksınlar mı okulu ??? 2)aynı zamanda size ALLAH'I VE AHİRET'İ HATIRLATAN SİZİN İÇİN EN HAYIRLINIZDIR diyor sevgili peygamberimiz(sav).özellikle toplum ve aileyi dinden uzaklastırmak için hazırlanan bunca programa karsılık hazırlanan bu programlara destek olmalıyız.varsa bir eleştiriniz samanyolu.com'dan iletebilirsiniz. 3)orada gercekten hesaba cekilme söz konusu degil orada konusan ve konusturulan kişinin vicdanı..dikkat ederseniz orada canlandırılan vicdan hiçbir hüküm vermiyor sadece adamın dünya'da yaptıklarını hatırlatıyor. 4)sorguya ceken vicdan varlıgından bahseedilmiyor ancak insanın tüm azalarının sahitlik edecegi bilginiz dahillindedir.bunu sorgu olarak adlandırmayalım cünkü bir insanın sorgusunu program yapsanız 1000 yıla sıgdıramazsınız.bu dizide bazı olaylar üzerinde duruluyor ve bu olaylar üzerinden kur'an ve hadisin ısıgında mesajlar veriliyor izleyiciye.. 5)fetvayıda vermişssin :-* hayır yoktur :D,ben yorumlayamayacagım bu sözünü umarım kusura bakmazsın !! 6) dini yönden bu dizi az cok olaylarını süzerek kendi düşüncesine katan insanlar için cok faydalıdır.yoook herseyi şekil itibarıyla alan insanlar içinde tehlike arz edebilir.ancak bu insanlara o yayın saatindeki farklı diziler daha cok zarar verir.bu diziyi izleyen insanın aklına tasvip dahi etmese gelecek olan ilk konu -öte taraf ta yaptıgımız davranıslardan sorgulanacagımız konusudur.. bu sebeple baska hiçbirsey yapmasa dahi insanların aklına ahireti getirmekle bu dizi hayırlı bir iş yapmış faydalı olmus olabilir nacizane kanaatimce... |
hiç yoktan iyidir deyim ama bir noktadan sonra sıkıyor Türk filmleri gibi oldu illaki kötülük eden kötülük buluyor iyilik eden iyilik... ben başını izliyorum sonunu zaten biliyoruz ;)
|
Alıntı:
|
duygu sen ne yaptin öyle ya 8)
|
Alıntı:
|
ben de söyliycem düşüncelerimi ??? Severek izliyor ve cok faydali oldugunu düsünüyorum.İnşallah herzaman böyle yayınlar olur.Nefsime ağır geliyor bazen aptal dizilere tercih ediyorum malesef ama izlediğim zaman kendimdeki değişikliği farkedebiliyorum..Ayrıca kim bundan para kazanırsa kazansın bunu Allah rızası gözeterek yaptıklarını biliyorum.işin özeti Hatalar abartmalar olabilir ama stvnin bu dizilerini gönülden destekliyorum 8).
|
Dinen faydalı olduğunu kesinlikle düşünüyorum.ve kendi adıma şunu da söyleyeyim tanınmış kişiler oynayınca daha mutlu oluyorum ve etkili olduğunu düşünüyorum.sonuçta para kazanacaklar ki bu işi finanse edbilsinler.o zaman cemaat okulları da yanlış yapıyor özel okul ve para alıyorlar..diziyi kazanç sağlıyorlar diye eleştirmek bence yanlış...her ne kadar fazla izleyince sıkılsam da :-[ beşinci boyutu çok seviyorum.hakkını helal et de süper...
|
Ben izlemiyorum, evde izleyenlerede sesimi çıkarmıyorum..
İslamın hurafeleştirilmesi ve yanlış lanse edilmesinden başka yararının olduğununuda sanmıyorum |
Alıntı:
Para kazanmak için onlarca ahlaksızlık yapılıyor, ne yapalım TVleri kapatalım da orda çalışan onlarca kişi işssiz kalsın biz de adam gibi kanallardan mahrum mu kalalım? Çocuklarımıza ne izletecez peki? Ve unutma bu insanlarda bir şekilde geçinmek zorunda. Bunu böyle bir yolla yapıyorlar, kimseyi kandırmıyorlar, faydalı olmaya çalışıyorlar. Ahlaksız yapmıyorlar. Sonuçta ders alınacak bir sürü hikaye izliyoruz, hem de ibretle. Namussuzluk yapacaklarına, ahlaksızlık yapacaklarına, bu tarz topluma faydalı dizilerde oynamaları daha iyi değil mi sence? Hurafe demişsin Jonathan örnekle açıklar mısın ne demek istedin? |
Alıntı:
İslamın bilinmeyen yönlerini,biliniyormuşcasına yansıtmak.. Rivayetlerin, yani kulakdan dolma hikayelerin gerçekmişcesine yansıtılması.. Herşeyden önce, sanki yönetmen ahirete gidip gelmişcesine, öbür dünyada yaşanacakları yansıtması. Olağan dışı olayların, sanki hergün yaşanıyormuş gibi anlatmak. Kötülük yapanlar dizide mutlaka cezalandırılıyor, günümüzde İsrailin Filistine yaptıkları karşısında hergün onlarca İsrailli ölmesi gerekiyor. Avrupada ahlaksız yaşamların cezası çekilmesi gerekiyor. Hurafeler dinimize ciddi zararlar veriyor, bunu kabullenmek lazım. Aynı Çanakkalede destanında olduğu gibi. Orada anlatanlara sorsak, savaşı evliyalar, yatırlar kazanmıştır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
cocuklar için birseyler yazmıssın mesela ; günah işlersem atesin içine,iyilik yaparsam bulutların üstüne tarzında vs aslında küçük cocuklara temel de bosa konusmanın günah oldugunu mu anlatmalıyız. bilmem biliyormusun bosa konusmak bile günahtır.(dogru olsa bile cünkü insan ALLAH'ın verdiği bedeni yıpratıyor,bu da emanete hıyanet etmek oluyor)..isterseniz ifrat ile tefrit'e hiç girmeyelim..aslında bütün suclamalarının kaynagı belli insanların anlatılan olayları yanlış anlama korkusu ve bu yanlış anlama sonucu dinden cıkabilecekleri olgusu...bir bakın etrafınıza sizden baska olayları anlatılmak istenenin dısında anlayan kac kişi var ?? yoruluyorum cevab yazarken lütfen bu kadar yanlış anlamayın anlatılanları !! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dizinin amacı belli, yapılanlar belli. Kötü bir şey yok ortada, şiddet, kavga yerine iyilik, hoş görü örnekleniyor, ahlaksızlık yerine güzel ahlak örnekleniyor, insanların bir takım dersler çıkarması sağlanıyor. Bu amacı taşıyarak yapılan bu programları desteklemek gerek. Bir bölümünde (ki en çok etkilendiğimdir) bir kadın bebeği doğaya bırakıyor aradan geçen günlere rağmen bebek hayatta kalıyor. Kadın da yaptğına pişman oluyor. Çıkarılacak o kadar çok ders var ki. Ön yargılarınızdan kurtulup izleyin, çocuklarınıza izletin. Hurafe görmedim ben bugüne kadar dizilerde gerçi o gözle de hiç bakmadım itiraf edeyim. Olduğuna ihtimal vermiyorum. Yine de hurafe olduğunu idda ettiğiniz bir bölümü Youtube den bulabilirseniz link yollayın bakalım belki görürüz bir şey, tabii o kadar varsak:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gerekçe belirtme gereği duymadan BU DİZİLERİN İÇERİĞİ VE İLETİLERİNDEN EMİN OLDUKTAN SONRA KESİNLİKLE İZLEMİYORUM VE NAZIMIN GEÇTİĞİ İNSANLARA DA İZLEMEMELERİ YÖNÜNDE ÇAPIMCA TELKİNDE BULUNUYORUM.
|
All times are GMT +3. The time now is 07:30. |