![]() |
Başörtülüler neler yapar neler yapamaz?
Sokakta serbest dolaşabilirler, ama "kamusal alan"a giremezler. -çocukları orduya kabul edilirler ve şehit olabilirler, ama kendileri orduevine kabul edilmezler. -Vergilerini muntazaman öderler, ama vergi dairesine memur olamazlar. --Esnaf ise her ay devlete "Eğtime Katkı Payı " olarak para öderler, ama başörtülü kızlarını devletin okulunda okutamazlar. -Halkın çoğu Hıristiyan olan yabancı ülkelerde üniversiteye gidebilirler, ama halkın %99'u Müslüman olan kendi vatanlarında üniversite okutulmazlar. -Yabancı ülke meclisine girebilirler, ama TBMM'ye giremezler. -imam-Hatiplilerde dinin emirlerini öğrenirler, ama dinin emiri olan başlarını örtemezler. -Eşleri TBMM Başkanı olabilir, ama kendileri TBMM üyesi olamazlar. |
Başörtülüler,
İranın rejiminden dolayı her seferinde aşağılandığı, dinde zorlama yoktur diyerek İranda başı açıkların okuyamamasını eleştirenlerin ancak bunu eleştirirken kendi ülkelerinde de başörtülülerin okumalarını engelleyerek İran'la aynı dayatmada bulunduklarını farkedemeyenlerin zorbalıklarına katlanmak zorunda olanlardır!! |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ne kadar saçma bi konu bu.Normal insanlar ne yapıyosa başörtülülerde öyle yapıyo.Sanki başka bi varlıktan bahsediyosunuz.
töbe töbe ;D |
Acı gerçekler bunlar ama en güzeli bence;
Başörtülülerin yüzde 90'ı şerefiyle yaşarlar.Önemli olanda budur zaten... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Öncelikle su soru sorulmalı kamusal alan kimin alanı? Buraya din karışamaz demek buraya Allah karışamaz demeye gelir dolayısıyla kamusal alan adına yasaklanan her dini vecibe şirktir
Okullara ve her türden resmİ kurumlara baktığınızda kamusal alanı kabullenmek zorunluluğu var ben buna Kemalizm dini diyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ne yazıkki getiriyorlar. nasıl bembeyaz bir kağıdın üstündeki ufacık bir siyah belli oluyorsa o %10 luk kısımda öyle belli oluyor. bilmiyorum sizlere geldimi bir ara internette dolaşan bir mail vardı kapalı bir kız sevgilisinin kucağında altındada umarım saçı görünmemiştir yazıyor. ben o resmin fotomontaj yazda düzmece olduğuna inanıyorum ama öyle yapanlarda var. ve ben onlara hakkı helal etmiyorum baş örtülülere laf getirdikleri için. :( [/quote] Para için yapıyolar kardeşim o kızların örtülü olduğu falan yok özel olarak tutuluyorlar ve yine özellikle insanların çok olduğu yerlere(park,meydanlar.vs) bilerek gönderiliyorlar maksat insanlara "bakın başörtülülerinde açıklardan farkı yok" dedirtmek... Belki gerçektende yapan vardır ama çoğunluğu parayla tutuluyor... |
Alıntı:
Belki gerçektende yapan vardır ama çoğunluğu parayla tutuluyor... [/quote] evet onun öyle olduğunu biliyorum ama ne yazıkki kapalı olupta sevgilisinin arabasına binip gidenlerde var çok küçük bir kısım ama göze batıyorlar işte |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne kadar boş işlerle uğraşıyorlar ne kadar boş vakitleri varda günah işlemek için illede çaba sarfediyorlar böyle.Parayla örtünüp sokalara netlere düşmek olacak iş değil.Biz düşmüşüz ekmek derdine yaşam derdine bunlarda sözgelimi insan işte...Vah vah...
|
Demokratik vesayeti ellerinde tuttuklarına inanan ve bu uğurda herşeyi mübah sayan, "cumhuriyet savaşçıları, laiklik bekçileri" kamusal alan tarifini de kimin ne yapıp ne yapamayacağını da belirler konuma gelmişti. Bu vesayet onlara bu hakkı verirmiydi.? Ötekileştirme, bu ülkeye gönül vermiş insanları, inançları nedeni ile dışlamak, 2. hatta 3. sınıf muameleye maruz burakmak hangi zihniyetin tezahürü olabilir ve bu zihniyete bu yetkiyi kim verir...
Yetkiler ne adına kullanılır ve kimler verirler.? Yetkiye haiz sorumlular bu etki alanlarını, görev dışı olarak kullanabil irlermi? eğer bu soruların yanıtlarını net olarak tarif edecek bir sistem altında yaşamıyorsak, Vesayeti asıl sahibine teslim edemiyorsak, ötekileştirme kültürü yarın bunun uygulayıcısı konumundaki elit(!) kesiminde mutlak başına çorap örecektir... Paylaşım için teşekkürler... |
Uğraşılacak okadar çok konu varken rabbimin emri Başımın üstünde yeri olan başörtümle uğraşıyorlar ama az kaldı çok az Rabbim böyle inanmazlara rağmen NURUNU tamamlayacaktır VESSELAM
|
konu neden mizah komedi bölümine taşındı?
|
evet neden? >:( >:( >:( >:(
|
arkadaşlar bu konu mizah olsun diye değil birilerine ders olsun diye iğnelemek amacıyla açılmıştır.
|
Bu konunun " Dini Konular " bölümü ile alakasını bana anlatın, ilk açtığınız bölüme geri taşıyayım. Ayrıca Bazı iğnelemeler mizah yolu ilede yapılabilir, bu konuda yapıldığı gibi.
VesseLam |
Alıntı:
|
Burada Başörtüsü meselesi alaya alınmıyor, Konuyu okursak, Başörtüsünü savunan kişiler karşı tarafı alaya alıyorlar. Buna alayada demiyelim " Mizaha alıyorlar " diyelim.
Konu gerektiği yerdedir, art niyetli insanların da bu konuda ve forumda işi yoktur. VesseLam |
Alıntı:
|
Görüşünüz beni alaka etmez amma, Sırf bayan olduğunuz için susuyorum.
VesseLam |
Alıntı:
|
Aslında en güzeli, muhataba almamak ... Haklısınız bir sonraki seferde muhataba almayarak böyle ortamları inşaa etmiş olmayız.
VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin Milli Görüşçü olmanızı yüzüne vuran veya bu sebepten dolayı sizi yeren kimse olmamasına rağmen, siz her seferinde aynı şeyleri tekrarlaıyorsunuz... BEnce siz kendi niyetinizin ne olduğunu bilmiyorsunuz... Bir özeleştri yapın isterseniz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Dini bölümle ilgili yanlarını siz göremediyseniz benim çaba sarfeteminde anlamı yoktur zaten! bu bir tartışma yaratacak konuda olsa birilerini iğneleyii sözler bulunan içeren konu olsada yinede dini bir konuyu içeriyor açtığım konu en iyisi muhattap olmamak nedemek herkes istediğini yazmakta özgürse madem bende konumun neden mizhi bölüme taşındığını arkadaşım gibi merak ettim ve güzel dille sorduk kusura bakmayın ama davranışlarınızı çok kırıcı buldum kanımca haklıda çıksam haksızda çıksam Kalp kırmadığıma inanıyorum ALLAH a emanet olun Necip Fazıl Kardeşim |
Alıntı:
|
Özeleştri yaptıysanız sorun yok...
|
Alıntı:
|
| All times are GMT +3. The time now is 16:46. |