![]() |
"Örtüneceksen Çarşaf Giy"
Hürriyetin sosyete yazarı Tekbir Giyim tarzına kendi açısından bir eleştiri yapmış. Yazısında haklılık payı da yok değil...
Pakize Suda/Hürriyet Yemeyin bizi "YEŞİL Sosyete"yi görmüşsünüzdür gazetelerde. 2008 İlkbahar-Yaz modası tesettür kıyafetlerinin tanıtıldığı defileyi izleyen "sözde kapalı" genç kızları... Kiminde daracık blucin, vücudu saran üst, Swarovski taşlı başörtüsü, kiminde file çorap... Ne diyelim adına? Örtünme? Kapanma? Tesettür? Her neyse... Bunun tek sebebi "inanç"sa eğer... Ve maksat "bedenin dikkatlerden uzak tutulması"ysa... Çarşaf en uygunudur bana göre. Durun bir dakika! Hemen celallenmeyin! Çarşafı övmüyorum. Sadece şunu söylüyorum: İnanç söz konusu olduğunda, çarşaf giyenleri Swarovski taşlı başörtüsü takanlardan daha samimi buluyorum. Yoksa Türk kadınını çarşaflı görmek istediğimden değil. Ne gözüm ister bunu, ne gönlüm. Ama işte dediğim gibi... "İnanç" diye çıkıyorsa birileri ortaya... "Öyleyse çarşaf giyin" derim ben de! Bel girintinizi... Göğüs çıkıntınızı... Kalçanızı, bacağınızı gizleyin, göreyim inancınızı! Saçından başka "gizlisi saklısı" olmayan genç kızlara söylüyorum elbet bunu. Peki ayıplıyor muyum ki "Bizim kız bizden kaçar" durumundaki kardeşlerimi? Asla! Çok doğal buluyorum hallerini. Çok da iyi anlıyorum onları. "Kadınlık hali"dir halleri... Hele o yaşlarda... "Ben buradayım" diye bağırası vardır bedenin her bir santiminin... * * * Peki ne diyorum şimdi ben? "Yemeyin bizi" diyorum. Bu örtünmeler inancın gereği falan değildir. "Simge" de değildir. Bir akımdır bu. Bir moda. Ne diyor mesela kadın dergileri... "Bu sezona pudra rengi damgasını vuracak!" Bunun gibi bir şey işte bu da. Ya da bir nevi "ikoncan" olma durumu. tevhidhaber |
İlk defa bir paçavranın yazarına hak verdim bazı cümleleri hariç.
Baş kapalı beden açık,ahlaksız bir çoğu. |
O kendine göre yorumlamış ama bu yazından biz genç kızların çıkarması gereken dersler var.
|
Tekbir giyimin defilesinden sonra malum kanallar da tesettür(!) modasına merak saldı. Birkaç gündür gülsem mi ağlasam mı dedirten röportajlar yapılıyor...Birinde(dün kanal D) başörtülü kıza sordu muhabir:
- Türbanınızın fiyatı ne kadar? - 400 civarı - Marka mı? - Tabii ki.. Türban benim için önemli çünkü..?? Ne diyelim Allah bizlere layıkıyla yaşamayı nasip etsin.... |
400 ytl ye başörtüsü ? (türban değil başörtüsü)
Bunlar kafayı yemiş,beyinlerine kan ulaşmamış oksijen girmemiş,sıkı fıkı bağlamışlar,sıkma baş olmuşlar.400 ytl ye başörtüsü ? Aptal sarışındır eminim. |
Alıntı:
|
bazen görüyorum üstü tophane...altı şişhaneleri ve
üzülüyorum bunlara doğruları tebliğ edemediğimiz için yazık....tek kelime ile YAZIK... |
Alıntı:
|
Alıntı:
---- nar sen yazdın sanmıştım kusura bakma :-* |
Bence yargılalammak lazım
herkes bir anda örtünün gerçek anlamına varamaz. Bu merdivenler gibidir yavaş yavaş çıkılır. tabi haddini aşanlarda var yok değil. Bu durumda bizim tebliğ görevimizi daha dikkatli yapmamamızı hatırlatır. bu yazar kendince yorumlamış ve yine aşalama duygusu mevcut. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu şekilde giyinmek o insanların eksikliğidir evet ama bunu yargılamak kimseye düşmez. Hatalıdır doğru ama bu görüşteki bi insan dine uymaz diyerek dini kurallarımızı arkasına alarak eleştiriyo hatta küçümsüyo,bunu alkışlayacak değilim. Nerden hata bulsak da tesettürlüleri dışlasak,ezsek diye düşünenlerin yorumudur bu. Ha bu şekilde tesettürü tasvip etmem tamam ama burdan yaralamak isteyenlere de izin veremem kusura bakmasınlar. |
İnanç söz konusu olduğunda, çarşaf giyenleri Swarovski taşlı başörtüsü takanlardan daha samimi buluyorum.
bazen öyle kapalılar(!) görüyorum ki başlarından örtülerini çekip alasım geliyor...hak etmiyo onlar başörtüsünü taşımayı |
amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek yazarın. bir insanı eleştirmek için ondan daha üst konumda olmak lazım. ama ne yazıkki haksızda değil. ne diyeyim bunların ağızlarına laf verenlere kızmak lazım :-\
|
Simdi de bu yolla halki birbirine dusurmeyi hedefliyorlar.
Gereksiz bir yazi bence. Boyle seylere takilmamak lazim. Herkese hidayeti Allah veriyor sonucta. |
Alıntı:
|
Kimin ne dedigine bakma, diyen ne demis ona bak demisler..
Bu kadin ne niyetle yazdi bilmiyorum ama dediklerinin bi kismi dogru.. |
Alıntı:
zeyneple aynı yorumu yapmış gibi oldum ama okuyunca çok haklı olduğunu düşündüm bir baktım vereceğim tepkimi çalmış ::) zaten kimse o kızlara tesettürü hakkıyla yapıyor demiyor yapmaya çalışıyorlar amma velakin bu onları ilgilendir.ama basın hayat tarzıma müdahale etme der başkasınınkini iğdiş eder.geri durun bizden yeter artık ya!!! |
Alıntı:
Bence birilerini hakkıyla yapıyor ya da yapmıyor şeklinde sınıflandırmak ya da günah, cennetlik cehennemlik hükümlerini verecek konumda değiliz. Kimbilir ne açık insanlar cenettle mükafatlanacak bunun yanında bir çok kapalı hatta belkide çarşaflı da cehennemle. Bunun yargısını da kimse veremez, vermemeli.. Bende bir çok şeyi doğru bulmuyorum elbette ama evet pakize suda haklısın, tavırlarıda doğru değil bence. kadın yapması gerekeni en güzel şekilde yapmış. Sanki çarşaf giyenler gerçek inançlı diğerleri değil gibi bir durum olmuş ya da inancın asıl göstergesi çarşaf gibi bir durum. Ya da ben öyle anladım. Çarşaf giymiyorum ama inancımın gereğini hakkını vererek yapmaya çalışıyorum. Kimse samimiyetimi sorgulama yetkisine sahip değil. İnsanları belli şekilde standardize etmek pek hoş bir durum değil. şahsım adına söylüyorum kimse katılmak zorunda değil. |
Alıntı:
|
Kimse kimsenin giyimine kuşamına karışmasın diye bu kadar çaba harcarken, bizim bunları tartışmamız ne kadar doğru...
|
Alıntı:
|
Türban modası denilen bu yakışıksız durum üzüntü verici. Tesettür kavramını benimseyememiş ve bu konuda altyapısı olmayan bayanlar olduğunu düşünüyorum bu 'türban'lıların. Bu konuda Milli Görüşçü kızların örtünme biçime tadire değer. Mhp ve merkez sağ yaklaşımdaki ailelerin çocuklarında görülüyor bu 'türban' modası daha çok...
Pakize Suda açık konuşmuş... Show Tv'de görüyorum 2 gündür Ana Haber bülteninde 'yeşil sosyete' haberlerini. Üzülüyor insan, ama bana kalırsa bu ahlaki bozulmaya işaret değil çünkü zaten 'tesettür'ü benimseyen hanımlardan değil yukarda dediğm gibi Mhp ve Merkez sağ yaklaşımındakilerden kaynaklanıyor. |
Tesettürle vücudumuzu örterken takva libasını da kalbimize geçirmek zorundayız. İslam ne sadece zahiri ne sadece batını hedef alır, ikisinin de kemalatini hedefler.
"Tesettür" farzının içeriğini/ manasını boşaltan bir faktör de başörtüsü yasağıdır. Birileri kazandıkları bu zaferden dolayı mutlu olabilir. Bir faktör de kendisine "dava" yoluna (!) "başörtülü artist" arayan bayların tuhaf tutumudur. Resulullah ölçüyü koymuşken tercihlerini "illa da dış görünüş" üzerinden oynayan "ehli dava" gençler.... Müslümanların çözmesi gereken derin bir anlayış sorunu. Allah cümlemizi ıslah etsin. |
Bahsedilen haberleri 2 gündür bende takip ediyorum.Tesettür modası olduğundan değil.Çünkü modayla giyinilmesi gerektiğine inananlardan değilim. ;) Ne yakışırsa ne mevcutsa o giyinilmeli.Herneyse gelelim konunun içeriğine çok değerli yazarımızın(!) bahsettiği tesettür defilesinde yalnızca savaroski taşlı dar pantolonlu bayanlar yoktu.Gayet tesettüre uygun giyinmiş hanımlarda defilede mevcuttu.Gelellim yazarın üzerinde ısrarla durduğu konuya tesettür defilede olan birkaç kişinin giymiş olduğu o kıyafetlerden ibaret değildir.Bunu pakize hanm da buz gibi bilmekte.Ancak şu süslü kokonalarında geçenlerde bas bas haykırdığı noktaya gelindi "başlarında başörtüsüyle yanımda dimdik ayakta geçen örtülüleri hazmedemiyorum" sözü.Bence Pakize hnm orada olan üç beş değişik giyimde başörtüsüne sığınanlarla değil salonun yarısından fazlası tesettüre uygun olupta defileye katılan hanımları hazmedemediğinden kaynaklanan serzenişidir bu.Kaldıkı tesettürü tartışacak olan yada puan verecek olan o kadın asla olAmaz.Herkes haddini bilse zaten bu hallere düşmezdik.Çok şükür memelekette mankenimizden kokoşuna kadar her telden siyaseti dillendirecek adamlarımız mevcut...Çok mu şanslıyız ne :-\
|
Alıntı:
Başörtüsü konusunda takdir edilecek grubuda Milli görüşçüler olarak göstermek yanlış. |
Her kesim farklı bir baş bağlama şekli belirlemiş
kimsenin ayetleri taktığı yok. :( Biri toplu iğne kullanmaz, biri eşerbın uçlarını o kadar sarkıtır ki beline gelir, biri de sıkma baş yapar tepesine bir üğneyle şekil verir. örtümüze düşman olanlarında kafası karışıyor haliyle al sana bahane hemen yasaklar |
enteresaan.. bu sefer her cümlesi yanlışlıklarla dolu değil..
|
Alıntı:
kimin :o |
Alıntı:
Şu kadını haklı bulanlara şaşıyorum... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
geçen haberlerde gördüm ne biçim kapalı bunlar dedirten cinsten başı hariç heryeri ortada resmen onları düşününce söyledikleri yazdıkları çok dogru geldi bana... ;)
|
Alıntı:
ben defileyi görmedim defilede ki bayanlardınmı bahsediyorsunuz |
sümeyra o defile kadar iğrenç bişey daha görmedim ben.. video eklememiş haber siteleri ya da ben bulamadım
neyse ancak foxun haberini bulabildim.. http://www.youtube.com/watch?v=I1MlJ4_zsIU |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İnanan kızların sanki kötü giyinmesi gerekiyormuş gibi gösterilmesine karşıyım...
Herkes gibi inançlı kızlarında güzel görünmeye hakları vardır...! Giyim zevkleriyse illaki Arabistan'de İslam'ın yayıldığı dönemde ki gibi olmak zorunda değil..İslam'da şekilcilik yok.. Kapanmayı gereğiyle yerine getirdikten sonra şekli değişebilir.. Kıyafet ''tarzı'' zamana ve bölgeye göre değişebilir... Bence Pakize Suda ve Ayşe Arman gibi kadınlar inançlı kızların hem inançlı olarak diğer dünyayı kazanıp hemde güzel görünerek bu dünyada kazanmasını istemiyor... Çünkü kendisi gibi kadınlar hareketleriyle ve yaşam tarzlarıyla bir süreliğine mutluluk yaşasalar bile daha sonra yalnız bir şekilde ölüyorlar... Kıskançlık bu.. |
Sevgili Lügat sözlerin kırıcı, duyarsız kalmamak anlamında birşyeler geldi içimden, o yakıştırman samimi bir yakıştırma değl. Ne demek istediğini anlıyorum. Ama ortada 400 milyonluk başörtüsü varsa bir iki çift lafa değer.
|
| All times are GMT +3. The time now is 02:29. |