![]() |
Vakit yazarı Hüseyin Üzmez gözaltında
VAKİT Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir aşırı dinci Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine dün 23.30 sıralarında Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Katıldığı televizyon programlarında kavgacı uslubuyla tanınan Hüseyin Üzmez'in sorgusu devam ederken, bugün Mudanya Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor. KARISI DA KENDİSİNDEN 50 YAŞ KÜÇÜK Hüseyin Üzmez'in 5 yıl önce Bursa'da nikah kıydığı kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti. Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi'nde kuruyemişçilik yapan kayınpeder Mustafa Yılmaz sonradan bu evliliği onayladıklarını, “Peygamber Efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım” demişti. İLK SİLAHLI SAĞ EYLEMCİ Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. ‘İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu. ÜZMEZ, ADLİYEDE Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde dün gece 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun tamamlanmasından sonra adliye sevk edildi. Mudanya Adliyesi'ne yoğun güvenlik önlemi altında saat 13.50'da getirilen Hüseyin Üzmez'in bitkin olduğu ve koluna giren polislerin desteğiyle yürüdüğü dikkati çekti. Güvenlik güçleri gazetecilerin fotoğraf çekmesini önlemeye çalıştı. Hüseyin Üzmez'in savcılıkta ifadesinin alınmasından sonra nöbetçi mahkemede hakim önüne çıkarılması bekleniyor. (hürriyet) |
Hani nerde yaşlıları koruyan adiler....
Hüseyin Üzmez 75 yaşında... Şimdi neden bayram yapıyorsunuz... Eğer böyle birşey gerçekten olmuşsa, Hüseyin Üzmerz' in yüzüne ilk ben tükürürüm. Yalnız, olmadığından adım gibi eminim, 1 Mayıs öncesi kimlerin oyunu bu... |
Bu ulkede cekmeyen vatan evladi soyleyin bana!
|
yaw bu kadar da alçaklık olmaz ki yaa.hüseyin üzmeze iftira attıkları apaçık ortada
|
Eminim ki emniyet yetkilileri Hüseyin Üzmez' e kendi babaları gibi bakıyordur. İçeride bir sıkıntısı olmaz ama Hüseyin Üzmez'e bu çamuru atanlar kimlerdir...
|
asla olamaz inşaallah ben inanmıyorum..İftiradır inşaallah
|
Nusret'in bir teşhisi çok önemli:
Hürriyet ve türevleri İlhan Selçuk gözaltına alındığında bas bas bağırmışlardı, yaşlı başlı adama böyle bir şey yapılması uygun mudur diye; şimdi zevkten dört köşeler... Öte yandan Eğer bu gerçek ise ben de Üzmez'in suratına ilk tüküreceklerdenim; ama ben de inanmıyorum yaptığına. Kimbilir neyi nasıl çarpıtıyorlar yine... Çıkar kokusu... |
" Karısıda kendisinden 50 yaş küçük "
Be avanaklar, yıllardır sahnelerinizde maymum gibi oynattığınız M.Ali Erbil'in karısı kendisinden kaç yaş küçük ? Bunu bir anarmollik gibi ortaya koyuyorsanız, Seda Sayan'ın çocuk yavuklularını da ortaya koyunda, samimiyetinize inanalım. VesseLam |
asla inanmıyorum...
iftiranın böylesine....ne denir bilemem....yazıklar olsun.... |
bencede iftira
|
Daha dünde Topkapı Hafızı hakkında böyle bir haber vardı
Amaç ne ki? |
“Size bir fasık haber getirirse, onu iyice araştırın; yoksa bilmeden bir topluluğa karşı kötülük yapar, sonra da yaptığınıza pişman olursunuz.” ( Hucurat Suresi 6. Ayet. )
VesseLam |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkadaşlar hani bazıları için şöyle bi şey söylenir, 'onun bi Allah bir dediğine inancaksın, ona da bildiğin için'
hürriyet için de aynı söz geçerli, kaldı ki o 'Allah bir' bile demez. haberin altında hürriyet yazısını görünce okuduğuma pişman oldum, okumaya bile değer bulmuyorum. biliyorsunuz hürriyet yalan haberleriyle meşhur bir gazetedir. çamur at izi kalsın mantığında biz gazete. allah doğrunun yardımcıdır, Hüseyin Üzmez'in de yardımcısı olsun inş. eğer bu haberin doğruluk payı varsa-ki sanmıyorum- onun hesabını başta kendi tarafındaki insanlar yani bizler sorarız. allah hepimizi bu tür iftiralardan korusun... |
Nöbetçi mahkeme Hüseyin Üzmez ve 14 yaşındaki kızın annesi hakkında tutuklama kararı almış.
|
şöyle dinci gibi bir sıfatı bazı kişilere yakıştırıyorlar ya sinirlerim tepeme çıkıyor.
Onu yanlış bir sıfat gibi göstermek ne kadar doğru |
kendi kazdıkları kuyuya düşür Allahım bunları
|
olay hakkinda bilgim yok o yüzden olumlu yada olumsuz bir görüs belirtmeyecegim..evet kartel olayi abartmis olabilir ama bu olay belli, basina iftiradan mi ibaret hep beraber görecegiz ;)..
sirf ayni görüsteyiz diye birilerinin her yaptigini savunma gibi bir duruma asla giremem!.. |
bütün haberlerde verildi doğru olmasa verilmezdi neden böyle kişilere gelince eleştiri kesiliyo böyle kişilerin yüzünden herkesin adı karalanıyo eğer doğruysa Allah nasıl biliyosa öyle yapsın >:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Olayi, ic yüzünü bilmiyorum..öyle vergi kacakciligi yada yazilari nedeniyle islenmis bir suc degil ki bu belli basina adli bir vakadir evet kartel medyasi olayi abartmis olabilir ama olayi tamamen görmezden gelmemek gerekir.. kaldiki üzmez tutuklanmis, ben öyle basit komplo teorileriyle tutuklanacagini sanmiyorum, üzmezi biz yazilarindan biliriz, sahsen tanimayiz ki kefil olalim o yüzden direkt bizdendir, bizim taraftandir diyerek birilerini savunma durumuna asla gitmem.. eger hakliysa bu er yada gec ortaya cikar ;) |
ÜZMEZ KİMDİR? Hüseyin Üzmez, ilk silahlı sağ eylemcisi. 22 Kasım 1952 tarihinde, lise son sınıf öğrencisiyken, ‘‘Allah düşmanı’’ dediği Vatan gazetesi sahibi ve başyazarı Ahmet Emin Yalman'a 6 el ateş etti, ‘öldü' diye bıraktı. ‘‘Öldürmeye teşebbüs’’ suçundan 10 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra lise ve hukuk fakültesini bitirdi. Özal hükümetinde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel müşaviri oldu. Milliyetçi Çalışma Partisi'nin genel başkan adayı oldu. Can Pazarı adlı aşk romanının aynı zamanda kahramanı olan Hüseyin Üzmez, üniversite öğrencisi ile yaşadığı aşkı romanlaştırdı. |
Alıntı:
|
dogruysa Allah belasını versin >:( ama dogru olduguna inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum :( hayır dogruysa elbet üzülecegim ama bi de bütün sagcılara bu yüzden laf gelecek siz böylesiniz işte denilecek yine sag karalanacak yine bir kişinin yaptıgı bütün herkese bulaşacak asıl bundan dolayı daha çok üzülecegim inş dogru degildir ve bu tez zamanda ortaya çıkarrrr :(
|
Vakit yazarı Hüseyin Üzmez tutuklandı...
Vakit yazarı Üzmez tutuklandı... 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz suçlamasıyla dün akşam gözaltına alınan Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez ile kızın annesi tutuklanarak cezavine yollandı... Mudanya Adliyesi'nde yaklaşık 5 saat savcıya ve ardından nöbetçi mahkemede hakime ifade veren zanlılardan Hüseyin Üzmez `cinsel istismar', ilişki kurduğu B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. de kızını bu ilişkiye zorlamak suçundan tutuklandı. B.Ç.'nin babası Bekir Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Adliyeden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılan Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç., Bursa E Tipi Cezaevi'ne götürüldü. OLAYIN GEÇMİŞİ Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine dün 23.30 sıralarında Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. ÜZMEZ KİMDİR? Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyle gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. `İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu. Can Pazarı adlı aşk romanının aynı zamanda kahramanı olan Hüseyin Üzmez, üniversite öğrencisi ile yaşadığı aşkı romanlaştırdı. Kaynak |
Ya adam ayakta zorduruyor hasta 78 yaşında afedersiniz ama o işi yapabimesi için iki üç kişinin yardım etmesi gerekiyor töbe,töbe :)
Yalan kardeşim adam her gün alnı beş kere secdeye giden bir insan tamam her namaz kılan iyi olacak diye bir şey yok ama ben yılardır yazılarını katıldığı programları takip ediyorum bu işi yapacak kişilikte birisi değil kesinlikle... kartel medyası sizi bile inandıracak neredeyse :-X |
Alıntı:
|
yasli adamdan ne istiyorlar :'(
Yav adam dedemden yasli bee >:( Bu millet nezaman gunyuzu gorecek.. Allah buna sebep olanlari yerle bir etsin |
ayakta duramiyor dediniz ama kardes daha gecen yil kendinden 50 yas kücük biriyle evlenmis..evet bizi ilgilendirmez kimle evlendigi ama demek ki yaslilik bazi seyler icin bahane degil ;)..
icimden gecen hakli olmasidir, insallah komplo teorisidir yoksa birilerinin agzina iyice sakiz olacak bu olay,.. |
Yargı, Üzmez'i suçlu gösterip içeriye atsa da, yargıya güvenim sıfır olduğu için; kesinlikle inanmıyorum. O kızın ve ailesinin bağlantılarını ve çevresini araştırsınlar. Mutlaka altında bir iş var...
|
fadime şahinlerin dönemine geri mi dönüyoruz ben anlamıyorum..
|
etmeyin eylemeyin ilhan selçuk için bunları dedikleri zaman kızmadık mı suçluysa cezasını çekecek tabi ki..suçsuzsa zaten serbest kalır
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Abi, Hasan Karakaya televizonlara çıkmadığı için pek tanıyanı olmaz. İstenen infiali yaratmaz. Ama Hüseyin Üzmez her hafta bir programa katılan biri. Senin dediğin neden de etkili olmuş olabilir... |
yakında gün yüzüne çıkar zaten suçluysa ne olacak peki ne diyeceksiniz neyle savunacaksınız
|
Bekleyip, görecegiz neler oldugunu ama acik konusayim toplum önünde olan bu gibi insanlarin daha dikkatli olmalari, birilerine malzeme vermemeleri gerekiyor..
iki gündür görüyoruz tekbir giyimin sahibi kartel medyasinda boy gösteriyor ayni sekilde üzmez 50 yas ufak biriyle evliligiyle gündeme geldi.. Bence biraz daha hassasiyet sahibi olmak lazim..simdi birileri cikip "sanane" diyebilir o zaman bende o birilerinede derim ki bu olaydan "banane"... ben bu olaya nasil bizdendir diye reaksiyon gösteriyorsam o eylemlerede bizdendir diye tepki veriyorum ;) |
Alıntı:
O zaman bende sana şöyle bir soru sorayım: Anayasa Mahkemesi Ak PArtiyi yapılan iddialardan dolayı suçlu bulursa, nasıl savunacaksın partiyi... |
Alıntı:
Evet tuzda kokmustur..ancak bu yargida is yok, bunlar komplo, bu oyunlar daha önce oynandi diyerek diger ihtimali asla gözardi etmeyelim ;).. Belki yargi yanli karar verecektir ancak velev ki isnat edilen suc dogruysa böyle körü körüne savunan arkadaslar nasil birsey söyleyecek merak ediyorum.. Arkadaslar Hüseyin üzmezi ne kadar taniyrosunuz, kefil olabilir misiniz? |
Alıntı:
Hüseyin Üzmez yatmaya alışık adam, yatar bir kaç sene daha... ;) |
All times are GMT +3. The time now is 04:54. |