![]() |
"Dört Eşlilik Zinayı Önler"
Tek Eşlilik Mümkün Değil
Düzenlediği tesettür defilesiyle İslami camiayı karıştıran konfeksiyoncu Mustafa Karaduman, 'üç eşli' yaşadığını savundu: "Tek eşlilik mümkün olsaydı, umumhaneler, kerhaneler olmazdı." http://www.hizliresim.com/2008/4/26/2586.jpg YERLİ ve yabancı basında geniş yer bulan "Özgür Çiçekler ve Özgür Renkler" defilesiyle İslami camiayı karıştıran Konfeksiyoncu Mustafa Karaduman (51), 3 evli olduğunun ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamalarla daha da çok konuşulacak. Çocuklarının sayısını söylemeyen ve İslam'ın dışındaki bütün sistemlerde birden fazla evliliğin yasaklanıp, gayrimeşru hayatın sonuna kadar açıldığını öne süren Mustafa Karaduman, "Eğer tekeşlilik mümkün olsaydı umumhaneler, kerhaneler olmazdı. Yasal olan her şey doğru mu?" dedi. Türkiye'de otel ve motellerin genelev gibi kullanılıp fuhuş yapıldığını anlatan Karaduman,şöyle konuştu: AŞK ADI ALTINDA 20 KİŞİYLE OLUYOR "O kadınlara yüzlerce erkek gitmekte ve sınırsız bir zina yapılmakta. Batakhanelere, fuhuş yuvalarına kimsenin tepkisi yok. Gazetelerde televolelerde izliyoruz, aşk adı altında 20-25 kişiyle beraber oluyor, buna kimsenin tepkisi yok. Ama birisi Allah'ın emriyle evlendiği zaman yer yerinden oynuyor. Müslümanlar bile tepki gösteriyor. Anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim bunu helal kılmışsa, kalkıp da birilerinin bunu yasaklama, kişisel olarak küçümseme, kendi inancına zarar getirir. Eğer bir ihtiyaç sözkonusuysa evlenirsiniz. Ve bütün ihtiyaçlarını üstlenirsiniz. İkinci, üçüncü evliliklerin bir bedeli var. Evinin kirasını öder, çocuklarını okutursunuz. Baba olarak da sizi tanır, hayat bu şekilde devam eder. Ama bunlar sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayıp, paçavra gibi atıyorlar. Bu kadın haklarına yapılacak en büyük saygısızlık ve hakaret. Kadın saygı duyulması gereken bir varlık. Allah'ın yeryüzündeki en büyük sanatı insan. İnsanı kadın dünyaya getiriyor. Bu kadar kutsal kadına toplumda büyük saygısızlık var. BENİM KİTABIMDA PEYGAMBER VAR Birileri rızasıyla evleniyorsa kimsenin bir şey demeye hakkı var mı? Ama hukuksal olarak haklarını yerine getirmezseniz, buna inancım da şiddetle karşı çıkar, ben de. Bizim inancımızda mecbur olsa bile, düşünülebilecek en son şey boşanma. Evlilik kutsaldır. Peygamberimize de bu hususta bize göre Allah daha fazla hak tanımış. Allah'ın tanıdığı bu hakkı da kimse Peygamber'in elinden alamaz. Eğer bir adam Müslümansa, Peygamber'i tanıması yeterlidir, kimseye bakmasına gerek yok. Benim kitabımda Peygamber var. Hukuksal olarak endişem yok. Hukuklarda, 'Kerhane var çalışabilirsin' diyor. Hukuken, kadına vesika da veriyor 'Fuhuş yapabilirsin' diyor. Hukukun 'Doğru' dediği şey, yasal olan her şey doğru mudur sizce? Fuhuş yasal değil mi? Bahsettiğim oteller, umumhaneler yasal değil mi? Orada yasal fuhuş yaptırılıyor. Devlet bekçi de vermiş, korumasını da. Vergisini alıyor. Onlar sonuçta bizim kızlarımız, bizim evlatlarımız. Manukyan vergi rekortmeniydi, hukuken kızları çalıştırıyordu. Bu kızlarımıza evlenme hakkı, iş, aş dururken, kalkıp da vesika vererek yasal fuhuşa sürüklemelerinden benim vicdanım rahatsız." İlk Eşim Benim İçin Ölüme Hazır MUSTAFA Karaduman, eşleri ve çocuklarıyla ilgili de şunları söyledi: "Çocuklarımın yasal hakları eşit. Eşlerim yanımda. Hepsi ayrı evde oturuyor, hepsine eşit zaman ayırıyorum. Çocuklarımı canımdan çok seviyorum. Eşlerime de saygım sonsuz, canımdan çok değer veriyorum. İlk hanımımı, dünyadaki bütün varlıklardan çok seviyorum. Benim için yeryüzünün en değerli, en kaliteli insanı. Benim için ölüme hazır, hiç tereddüt etmez. Ben de etmem. Defileye eşlerim de geldi. Hepsi tesettürlü. Çarşaf giyen de var, giymeyen de. Son eşim rahatsız olduğu için o gelemedi. 8 kardeşiz. Boşanmalar var ama hepsi tek eşli. Hanımlarımızın istediği hayat standartını onlara sunduk. Son evliliğimin üzerinden 15 sene geçti. Çocuğum 14 yaşında, boyu beni geçti. Benim gizlediğim bir şey yok. 3'ü söyleyen 4'ü saklamaz. 3 tane evim, 3 tane hanımım var. Saklamam için bir neden yok. 21 yaşında bir hanımım da yok. Dördüncüsü yok, aklımda böyle bir şey de yok. Allah'ın işi, büyük konuşmaya da gerek yok. Ama bu yaştan sonra düşünmüyorum desem doğru olur." (Hürriyet) |
Bu adamın amacı ne acaba...
Bize ne senin eşlerinden... |
Bu şahısta zerre kadar samimiyet görmüyorum, o gerçekleştirdiği deve defilelerinden sonra ...
Amma vatandaş bir konuda haklı. Kur'an, müslüman erkeklere bir ruhsat vermiş, şartlarınıda belirlemiştir. Sünnette de bu görünmektedir. Hergün bir fahişe ile düşüp kalkan " saygın " insanlara normal gözle bakılırken, ruhsatını kullanan kişilere " sapık " gözüyle bakılması ahmaklığın daniskasıdır. VesseLam |
Ya biktim bu adamdan niye ayni konuyu acip duruyorsunuz :)
|
İran'daki gibi siga usulü evlenseymiş. Zinadan (!) uzak kalmanın en garanti yolu.
|
Alıntı:
VesseLam |
tövbe tövbe
|
tam böyle bir ortamda açıklamasını abes görüyorum....
amca reklam için ...ortalığı karıştırmakta bir beis görmüyo.... ....ne diyelim ...Allah mutluluklarını daim eylesin... |
Tek eşlilik neden mümkün degilmiş bunu anlayamadım.
Ne demek yani tek eşiyle mutlu bir hayat süren ve onu aldatmayan erkekler burda ne oluyor yani buna bir açıklama yapabilirmi bu adam. Bir insanın nefsi pis ve doyumsuz olursa bırakın üç tane hanımı olsun on tanede olsa onun için farketmez. Bu adamında yaptıgı dini kullanarak nefsine boyun eymekten başka birşey degil. |
Yorum yaparken İslami kuralları göz önüne almanızı tavsiye ederim Esra Hanım. Bu konuda ismi geçen şahısa kızarak ağzınıza gelenleri yazmışsınızda, ucu nerelere dokunur bir düşünün isterseniz.
VesseLam |
Alıntı:
Bu cümleyi yazarken elleri kafanın arasına alarak düşünmek gerekir, bir dakikada kaleme almak sonrasında pişman edebilir insanı. Kur'an'ın eşlere verdiği 4 eş ruhsatı, erkeklerin " pis ve doyumsuz hisleri " için mi verilmiştir acaba ? Efendimiz'de bu nedenlerle mi evlilik yapmıştır ? ( Haşa ) İki kelime yazarsınız, ucu uçsuz bucaksız yerlere uzar gider. Dikkat etmek lazım. VesseLam |
Ucu nerelere dokunuyor yazdıgım şeyin.
|
Demek ki size kelime kelime anlatmam gerekiyor. Okadar yazmama rağmen.
Ucu, Peygamberimize dokunuyor, Ucu Peygamberin " Benim sahabelerim birer yıldız gibidir, hangisine tutunursanız kurtuluşa erersiniz " dediği Sahabelerine dokunuyor. Ucu Kur'an'ın ayetlerini yorumlayan Alimlere dokunuyor. Ucu Kur'an'ın verdiği 4 eş ruhsatına dokunuyor. Daha saymama luzum var mı? VesseLam |
Efendimizizn yaptıgı evlilikleri neden yaptıgını iyi biliyoruz.Efendimizin yaptıgı evlendiği eşlerini korumaktan başka birşey degil.
Tamam dinimiz dört evliliğe kadar izin vermiş olabilir ama bu adamın niyeti farklı ben o yazıyı yazarken onu kastetmek istedim. Sonuçta günümüzde niyetler farklılaştı ve dini kullanarak herkez kendi çıkarlarına göre hareket etmeye başladılar. İşte bu yazıdan da anlaşıldıgı gibi bu adam da tam benim dediğimi yapıyor sözde dininne göre yaşıyor denilsin ve birde bahane olsun diyerek bu sekilde dinimiz bu izinlerini kötüye kullanıyor. |
bu adam o defileyi yapmakla başta hata yaptı
|
size ne sayın fazıl kimin ne yorum yaptığına? insanlarını içinimiokuyorsunuz. herkezin kendine göre haklı bir düşüncesi vardır, buna karışmak sizemi düşüyor?
|
Alıntı:
Şunuda hiçbir zaman unutmayın islamiyeti müslümanlıgı sizden başka bilen yoktur tavrına gerek yok.Herzaman diğer arkadaşlarımızın yorumlarınıda çarpıtarak sizden başka islamiyeti bilen anlayan yokmuş gibi davranıyorsunuz.Bu tutum içinde olmanıza hiç gerek yok. |
Benim yaptığım yorumada bakarsanız, bende bundan bahsediyordum. Bu kişinin samimi olup olmadığı, yaptığı işlerden belli diyorum. Ama bu kişiye kin tutarak, genelleme yaptığımızda, sizin bildiğinizden başka, bilmediğiniz yerlerede söz gidiyor malesef. Kur'an-ı Kerim, 4 eş ruhsatını, sadece Peygamberimizin eşlerini koruma amacıyla evliliklerde değil, başka amaçlarlada bu ruhsatı vermiştir. Bunun altında bir çok gerekçe yatar. Bir başka ayettede, Kur'an-ı Kerim erkek müslümanlara, müslüman olmayan bayanlarla nikahlanma ruhsatı vermiştir ama bu bayana verilmemiştir. Bu da erkek ve bayan arasında ki ruhsal ve fiziki gücünün nedenidir.
Niyetinizin kötü bir mahsat taşımadığını biliyorum ve o nedenle uyardım ki, genelleme yapmayalım. Şartları yerine getirdiği taktirde, her müslüman erkek 4 eş ruhsatı almıştır. Vu bunu yerine getirenlerde " pis ve doyumsuz insanlarlar değildir. Anlatmak istediğim mevzu bu. VesseLam |
Ilmihalden bi kac satir:
sual-Peygamberimizin 53 yasindan sonra evlenmesinin sebep ve hikmetlerinin bazilarini sayar misiniz? cevap-Peygamberimiz, kabilelerin Islamiyete baglanmalarini temin, ayrica kadinlara ait hukumleri kadinlar vasitasiyla yapmak, bazilarini sefaletten kurtarmak, bazilarinin ise iffet ve namuslarini korumak icin onlarla evlenmistir. Asil hikmet ve gaye kadinlar vasitasiyla islam'i yaymaktir. |
Kimi ne mi ? Benim dinimin emir ve kurallarına isteyerek veyahutta istemeyerek kim birşeyler söylemek duruma girerse orada " kime ne " sözünü o vatandaşın kursağına tıkarım !
Biz burada bildiğimizi yazmakla mükellefiz, isteyenin işine gelir, istemeyenin gelmez. Bildiğimizi söylemeyip, yanlışa ortak olmak, ahlakımızda yoktur ! VesseLam |
KURANI KERİM erkeklere 4 eş ruhsatı vermiştir FAKAT AMAÇ ZİNA YAPMASINLAR DİYE DEĞİL bu adamın bu demeci çok yanlış ...tartışmanın anlaşılamadğı yönüde biriniz kurandan bahsediyor.biriniz söyleyiş tarzına ZİNA kelimesini kullanmasına
|
bildiklerini ulu orta yerde yazma o zaman. burada kimin ard niyetl olduğu belli, insanı zan artında bırakmaya çalışmaktansa bunu daha uygun yerde ve şekilde yapınız. yorumun ne amaçla yapıldığı belli, ne diye üstelediğiniz merak konusu?
|
Konu ile alakalı muhalefet olacak olan varsa buyursun.
VesseLam |
Biz dine ve kurallara birşey demiyoruz.
İşte siz ince ayrıntıları kaçırdıgınız için yorum yaparkende kendi bildiginizi okuyorsunuz. Siz sadece din hakkında bilgi vermiyorsunuz ,din hakkında bilgi verdiginizi sanarak insanları rencide ederek eleştiriyorsunuz. Önemli olan dinimizin emirlerini hatırlatmaksa gerektigi biçimde meselenin dogrusunu yazarsınız;fakat siz direk olarak diger üye arkadaşlamızıda yaptıgınız gibi kişiyi hedef ararak onu rencide etmek ve köşeye sıkıştırmak istiyorsunuz.Buda sizi islamiyeti ve müslümanlığı sizden başka bilen yokmuş gibi bir tavır içinde olmanıza sebeb oluyor. |
Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş.
Keşke insan biraz olsun nefsini yenebilsede, yanlışı kabullense. Her defasında " rencide edildim " muhabbetine girmese ... Neyse, bizim söylediğimiz ortadadır, sonuna kadarda arkasındayız. İslami kurallardan, kanunlardan zerre kadar haberi olmayan kişiler karşısında susmamaya da devam edeceğiz, belki faydalanan olur diye. Bunun ismi ne konursa konsun. Bizim fikri ve zikri yapımız bellidir. Herkesin işine gelecek diyede bir durum yok. VesseLam |
hala çok bilmişlik taslıyorsun, sen kimsinde insanların dini bilgilerini seviyelendiriyorsun. haddinizi aşıyorsunuz necip bey, çok biliyorsanız uygun dille anlatınız. onu beceremiyorsanız, susup kendinize saklayın..
|
Alıntı:
|
:) İsteyen üstüne pay çıkarabilir, bizim kime ne dediğimiz ortadadır.
VesseLam |
Alıntı:
Zina yapmayayım diye dört eş alayım mantığı Kur-an ve Sünnet mantığına uygunmudur? Tartışma bence bu eksende olmalı... |
Keşke insan biraz olsun nefsini yenebilsede, yanlışı kabullense. Her defasında " rencide edildim " muhabbetine girmese ...
Sizin yanlışınızın bütün üyeler farkında fakat öyle görünüyorki siz hala nefsinizi yenemediniz. Şükürler olsunki bizimle konuşabiliyorsanız demek oluyorki bizde dinimizi siz kadar iyi biliyoruz. Mesele dini iyi bilip bilmeme meselesi degildir.Mesele sizin dini meseleler üzerinden diger üyeleri hedef alarak onları herzaman rencide etmenizdir. Burası yönetimden olan iki kişinin karşılıklı tartışacagı yer degildir.Bu yüzden bu noktadan sonra size cevap vermeyecegim fakat sizde tüm diger üyelerin ve benimde bu doğrultuda yazdıklarımı iyi düşünün ve bu zamandan sonra islami meseleler üzerinden kimseyi rencide edecek şekilde eleştirmeyin.Eger niyetiniz Allah rızasını kazanmak ise karşınızdaki kişiyi hedef alamadan ve onu rencide etmeden o meselenin gereklerini yazmanız yeterli olacaktır.Bu forumda kimsenin kimseyi rencide etmek lüksü yoktur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benide Kapatın Azizim,
Meselye şu açıdan bakalım istersen, Bak şimdi biliyoruz ki Kurban kesmek Müslümanlara vaciptir. Kurbanı kesen kişiler illada kendi ruh dünyalarında ki vahşetten kurtulmak için kurban kesmiyor, bir yandan da malından infak ediyor ve muhtaçlarada katkı sağlıyor. Ama bunun yanında, iç dünyasında ki vahşileşme duygularında da arınmak için bunuda yapıyor. Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinde ve emirlerinde bir çok keramette kendisini saklıyor. Bir insan fazla eşlilik yaparak zinadan korunacaksa, ne mutlu, bu ruhsatı kullanarak, ama kurallarınada uyarak bunu yerine getirebilir. Ama burada ki asıl mesele, kuralları derken bunu dile getirmek istedim. Birden fazla eşe bakacak durumu, ve bu eşleri merhamet ve eşitlikle taşıyabilecek olan kişilerin bu bayanlara sahip çıkması, hayırsız bir evlilik yerine, böyle bir evlilik gerçekleştirmeleridir. Sünnet-i Seniyyede de bu vardır. VesseLam |
Alıntı:
|
Şu yönetim kisvesi yok mu ... Onun canı çıksın. Bende başka birşey demiyorum.
Kalpleri bilen yanlız Allah'tır. VesseLam |
Konuyu daha fazla uzatmadan kapatsak mı? Herkes için söylüyorum tabi.
|
aslında birebirde necip fazılı hiç sevmesemde...
bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum... ilk mesajda esra nın yazdığı uslubu bende beğenmedim... ama eminim yorumu ben yazsaydım uyarıyı almıştım... ...tekbirin sahibinin açıklamalarını bir bayan olarak benimsemem mümkün değil.... ama ..şu bir gerçekki ..hayasızlığın kol gezdiği ülkemizde....masumca bir sünnet olarak bakıyorum... nefsani mi ...şeytani mi o onun tercihidir... keşke açıklamasaydı...zaten en son 14 yıl önce evlenmiş... |
Alıntı:
arkadaşlarmızın tartışmak isterse tabiki tartışabilir. |
:) O zaman Durmak Yok, Tartışmaya Devam !
|
Alıntı:
madem haklı olduğunu düşünüyorsunuz demekki sayın fazılın zerre kadar bir şey bilmiyorlar yorumunuda destekliyorsunuz. ve diğer söyledikleri? peki siz ne kadar biliyorsunuzda bu konuda sayın fazılın destekcisi oluyorsunuz merak ettim? esra hanım belki sert bir çıkış yaptı, ama şunuda düşünün. zina yapmamak için evlenmek ne kadar doğru? yani bu sebepten siz başka biriyle evlenirmiydiniz? |
All times are GMT +3. The time now is 23:27. |