Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Sezer'in Atadığı 22 Rektörün Süresi Bitiyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26844)

Hüdaverdi 04-27-2008 15:24

Sezer'in Atadığı 22 Rektörün Süresi Bitiyor

Ahmet Necdet Sezer'in atadığı 22 rektörün görev süresi bitiyor. Gidecek olan rektörlerin yerine yenileri atanacak. İşte Gidecek olan kişiler...

Üniversite rektörleri arasında köklü bir değişiklik hayata geçiyor. Görev süresi biten Necdet Sezer'in atadığı 22 rektörün yerine yenileri atanacak. İşte yeni atama yapılacaklar:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı ve görev süresi ağustos ayında dolacak 22 rektör yerine atamalar yapacak.

Gül, üniversitelerdeki "türban serbestisi" konusunda YÖK ve hükümetle karşı karşıya gelen Akdeniz, ODTÜ, Ankara, İnönü, 19 Mayıs ve Uludağ üniversiteleri rektörlerinin yerine de yeni atama yapacak.

2011 yılına kadar Sezer'in atadığı rektörlerin tamamı değişecek. Gül, Mayıs ayında üniversitedeki seçimle belirlenecek Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne ve Haziran ayında seçimleri yapılacak olanları belirleyecek.

Belirlenecek rektörler şunlar:

- Akdeniz,
- Ankara,
- Atatürk,
- Boğaziçi,
- Cumhuriyet,
- Çukurova,
- Dicle,
- Dokuz Eylül,
- Ege,
- Erciyes,
- Fırat,
- Gazi,
- Gaziantep,
- İnönü,
- İstanbul Teknik,
- Karadeniz Teknik,
- Ondokuz Mayıs,
- Orta Doğu Teknik,
- Trakya,
- Uludağ ve
- Yıldız Teknik Üniversitesi.

Bu arada Ankara, Atatürk, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Ondokuz Mayıs, ODTÜ ve Uludağ Üniversitesi Rektörleri de 2 dönem rektörlük görevi yaptıkları için yeniden rektörlüğe adaylıklarını koyamayacaklar.

tevhidhaber

Üç mevsim 04-27-2008 15:27

Çok şükür, şunun şurasında ne kaldı, biraz daha sıkalım dişimizi...

eddie 04-27-2008 15:28

çok kederliyim yahu.. sormayın.. ülke elden gidiyor.. :P

Hüdaverdi 04-27-2008 15:29

Abuk subuk kişileri atayp dert yaratmasın yeter.

bilselerdi 04-27-2008 15:33

Bizim rektör değişmedikten sonra.

Rektörlerin alayı değişse ne yazar?

Çıbanın başını yoketmeli önce...

(istanbul üniversitesi rektörü Mesut Parlak)

Akmehmet_Akif 04-27-2008 15:43

tek sorun rektörler zaten durmak yok yola devam ama 1 de anayasa üyeleri var.

BaDe_EsNa 04-27-2008 15:44

başörtümüze tam destek olacak rektörler gelir inşşşşş :-X

rikopasa 04-27-2008 15:46

Umarım aklı selim atamalar yapılır ...

Bostancı 04-27-2008 15:51

Hiç değilse ateist,evrimci kafa yapısına sahip birilerini atamasınlar ;),rektörlerin tamamına yakını evrimci sonra birde bilimden bahsederler..

Müntesip 04-27-2008 15:53

rejim tehlikeye girmesin sonra... :D

Düş Sokağı Sakini 04-27-2008 16:09

...

Müntesip 04-27-2008 16:17

yazıkkk

Düş Sokağı Sakini 04-27-2008 16:29

kardeş hak ediyorsa esirgememek lazım. tutamıyorum ki kendimi, hırsız bildiğin hırsız. ama dur diyebilen yok. işte bu yüzden tutamıyorum kendimi..

Üç mevsim 04-27-2008 16:37

Alıntı:

asimov Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

tolay Nickli Üyeden Alıntı
şükürler olsun, o ... ... .... ... gidecek. ve diğer üniversitelerede hayırlı olsun

kardeşim söylediğin sözler muhatabına yakısıyor ama senin agzından cıkmasına yakısmıyor..lütfen yanlış anlama ;)

Tolay, asimov'un dediği gibi onlara yakışıyor ama sana yakışmıyor.

haritaci70 04-27-2008 16:43

Ondokuz mayıs üniversite rektörü 2005 yılında üniversitedeki eksik kadrolara personel alacak ilan veriyor ve Samsun ak parti millet vekilide notere 40 kişilik boş kadroya alınacak 39 kişiyi onaylatıyor gerçektende 19 kişinin hepsi orda sonra gazetelerde manşet noter tasdikli kadrolaşma...

Bu baskılardan sonra ferit bernay konuk olduğu bir tv programında spikerin efendim üniversitenizde kadrolaşma yaptığınız konusuna ne diyeceksiniz diye soruyor ferit bernayın cevabı insana laf bırakmayacak nitelikte...
Benim kadromdaki personelin hepsi ilerici,çağdaş,modern ve atatürk çü insanlardır buraya kadar güzelde peki tıp fakültesine alınan cihazlardaki yolsuzluklar nereye gitti sayın bernay sorarım size

İçleriinde en çok omü nün rektörünün değişmesine sevinecem

Düş Sokağı Sakini 04-27-2008 16:47

eğer bir kişi hak ediyorsa ben derim. açık sözlüyüm ve karadenizliyim lafımı esirgemem. sizde ellerinden çekseniz sizde dersiniz. ha rahatsız olduysanız bu şekilde orta yerde sana yakışmıyor demeye gerek yok. özelden rahatsız oldum yorumu değiştir dersin, ben zaten anlarım. kusura bakmayın değiştiriyoum şimdi!

Düş Sokağı Sakini 04-27-2008 16:49

Alıntı:

haritaci70 Nickli Üyeden Alıntı
Ondokuz mayıs üniversite rektörü 2005 yılında üniversitedeki eksik kadrolara personel alacak ilan veriyor ve Samsun ak parti millet vekilide notere 40 kişilik boş kadroya alınacak 39 kişiyi onaylatıyor gerçektende 19 kişinin hepsi orda sonra gazetelerde manşet noter tasdikli kadrolaşma...

Bu baskılardan sonra ferit bernay konuk olduğu bir tv programında spikerin efendim üniversitenizde kadrolaşma yaptığınız konusuna ne diyeceksiniz diye soruyor ferit bernayın cevabı insana laf bırakmayacak nitelikte...
Benim kadromdaki personelin hepsi ilerici,çağdaş,modern ve atatürk çü insanlardır buraya kadar güzelde peki tıp fakültesine alınan cihazlardaki yolsuzluklar nereye gitti sayın bernay sorarım size

İçleriinde en çok omü nün rektörünün değişmesine sevinecem

buna planlarda olupta hala yapılmayan eğitim binalarınıda ben ekliyeyim. dediklerimden rahatsız olan arkadaşlar belki fikir değiştirir.

RDönmezs 04-28-2008 00:28

Bizim yıldızınkide değişiyor bi halta yaramaz defolsun..

Sukut-u Hayal 04-28-2008 03:14

Adam nasil son gunlerinde yangindan mal kacirir gibi adam atiyordu!!! >:(

Hüdaverdi 04-28-2008 10:16

Alıntı:

Turkiye icin Akparti Nickli Üyeden Alıntı
Adam nasil son gunlerinde yangindan mal kacirir gibi adam atiyordu!!! >:(

O yapınca kadrolaşma olmuyor,Abdullah Gül olsun bak nasıl çemkircekler 'takımını kuruyor' diye :-*

kardelen007 04-28-2008 13:10

gider ayak naptı napacaksa hiç kimse görev süresiydi falan oralı değildi...şimdi atanınca neleri araştırcaklar kim bilir...inşallah herşey daha güzel olacaktır... ;) ;) ;)

_Yeniden_ 04-28-2008 13:18

Hemen herkes çevresinde kendi siyasi görüşüne yakın insanları görmek ister, kendisine engel olmasınlar diye...

Sezer nasıl ki başörtüsüne kin kusan rektörleri atamıştı, sayın cumurbaşkanımız da elbette özgürlükçü, basmakalıp düşünceleri çoktan aşmış, rektörlüğü diktatörlükle karıştırmayacak ve en önemlisi yerini ve konumunu unutmayarak siyasete karışmayacak böylelikle bilim yuvası dediğimiz üniversitelerde kutuplaşmaların önünü tıkayacak rektörler atayacaktır....

Yeni rektörlerimizin YÖK başkanımız gibi milli ve dini değerlerimizi göz ardı etmeyen gerçekten aydın kişilikler olması dileğiyle...

Gönülden 04-28-2008 13:22

Çok şükür.. ünüversitelerin artık yeni bir değişime ihtiyacı var..boş kargaşadan uzak bilimle içiçe, aydınlık içerisinde, fikir üretebilecek, gençliğe kapı aralayacak rektörlerin gelmesi temennisindeyiz...hayırlısı inşallah

murat kurt 04-28-2008 13:37

Alıntı:

eğer bir kişi hak ediyorsa ben derim. açık sözlüyüm ve karadenizliyim lafımı esirgemem. sizde ellerinden çekseniz sizde dersiniz. ha rahatsız olduysanız bu şekilde orta yerde sana yakışmıyor demeye gerek yok. özelden rahatsız oldum yorumu değiştir dersin, ben zaten anlarım. kusura bakmayın değiştiriyoum şimdi!

tüh ya merak ettim şimdi :D b

u arada tolay samsun atakumda 10 günüm geçmiştir.ben oradaki kadar yapışkan minibüsçüler görmedim.Yolda yürürken 100 tane minibüsçü dat dat dat dat ..yeter ulan binmeyecem git defolun dedikçe amcanın birisi gidiyor,yenisi geliyor dat dat...

ENGİNEER 04-28-2008 13:38

Bizim Haliç Üni'nin kalleş rektörü ne zaman gidecek merak ediyorum...Din düşmanı herif...!

Sukut-u Hayal 04-28-2008 13:38

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

tüh ya merak ettim şimdi :D b

u arada tolay samsun atakumda 10 günüm geçmiştir.ben oradaki kadar yapışkan minibüsçüler görmedim.Yolda yürürken 100 tane minibüsçü dat dat dat dat ..yeter ulan binmeyecem git defolun dedikçe amcanın birisi gidiyor,yenisi geliyor dat dat...

:D :D :D

Ak_Zeynep 04-28-2008 14:14

Bu durum üniversitelerde şölenlerle kutlanmalı.......

_Yeniden_ 04-28-2008 14:15

Hemen herkes çevresinde kendi siyasi görüşüne yakın insanları görmek ister, kendisine engel olmasınlar diye...

Sezer nasıl ki başörtüsüne kin kusan rektörleri atamıştı, sayın cumurbaşkanımız da elbette özgürlükçü, basmakalıp düşünceleri çoktan aşmış, rektörlüğü diktatörlükle karıştırmayacak ve en önemlisi yerini ve konumunu unutmayarak siyasete karışmayacak böylelikle bilim yuvası dediğimiz üniversitelerde kutuplaşmaların önünü tıkayacak rektörler atayacaktır....

Yeni rektörlerimizin YÖK başkanımız gibi milli ve dini değerlerimizi göz ardı etmeyen gerçekten aydın kişilikler olması dileğiyle...

Bunun adı kadrolaşmaysa kadrolaşmanın da hasını yaparız... 8)

ethemkara1 04-28-2008 14:22

elveda üniversite mikserleri yaşasın aklıselim atamalar

murat kurt 04-28-2008 17:53

inş güzel insanlar atanır

merve 04-28-2008 17:56

Laikliğe aykırı atamalar olmasın yoksa rektörleride kapatırlar... >:( >:(

oguzdesouza 04-28-2008 18:07

Üniversitelerdeki rektörlerde üstünlüğümüzü ele geçirdiğimiz zaman işte o zaman çok güzel olacak..Bazı örümcek beyinlilerin dolandırdıkları yeter artık,başındaki örtüye değil kafasındaki bilgiye bakacak rektörlerin ataması sonunda yapılacak.

Hüdaverdi 04-28-2008 18:10

Bana göre rektörlerin çoğunun ilk amacı yerel seçimlerde aday olmak,olamayanlar ise bir sonraki seçimde chp denin partinin(!) içinde yer edinmek olacak :-X

_Yeniden_ 04-28-2008 18:20

Bu yasakçı rektörlerin senelerdir üniversitelere demir atması da sistemin çarpıklığından kaynaklanıyor...

Öğretim görevlileri yazılı sınavla beraber sözlü sınava tabi tutuluyorlar ve burda kesinlikle torpil işliyor...Jüri siyasi görüşüyle çakışmayanları seçiyor genelde...

Ve ilerde bu torpille itinayla seçilmiş yasakçılar rektör oluyor, dekan oluyor başımıza...Bu uygulamaya son vermek için YÖK sözlü sınavı tamamen kaldırma çalışmaları yapıyor... :-*

Herşey lehimize işliyor... ;)

hipermuhafazakar 04-28-2008 18:24

Eyvah ! laik cumhuriyetleri tehlike çanları çalıyor :)

Çok sevinmeyin :) CeHaPes onları ordan alır CHP'ye koyar..Örnek bkz Nur Serter ve daha niceeeeelerii

All times are GMT +3. The time now is 19:59.