Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   "Türkiye İslam Devrimi Eşiğinde" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=26985)

Hüdaverdi 04-28-2008 20:06

"Türkiye İslam Devrimi Eşiğinde"

http://img501.imageshack.us/img501/4838/10312ug1.jpg

İran'daki Cumhuri-i İslami Gazetesi, "Türkiye'nin İslam inklabının eşiğinde" olduğunu öne sürdüğü bir yazı kaleme aldı.

Gazete başyazısında, AKP'nin laikliğe karşı hareket edip laikliği ortadan kaldırmaya çalışmakla suçlandığını, partinin kapatılması ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil 75 üyesine siyasi yasak getirilmesinin istendiği hatırlatıldı.

Gazete, İran Radyosu'nda da yayınlanan yorumunda şunları yazdı:

“Gelişmelerin perde arkasında İslamcılar'ın Türkiye yönetiminden silinmesi ve bu ülkenin laiklerin etkisi altında kalmasının planlandığı bellidir. Bu gerçekten yola çıkarak Türkiye ve AKP'yi aşan bir takım gizli ellerin perde arkasından faal olduğu söylenebilir. Nitekim bu, son yıllarda İslam ülkelerinde ABD tarafından uygulanan kapsamlı bir plandır. Bu alanda ilk örneğe Cezayir de tanık olduk. İslami kesimin meclis seçimlerini kazanması ardından ABD harekete geçip kendi piyonlarını destekleyerek İslami kesim liderlerini tutuklayıp seçimleri iptal etmek suretiyle Cezayir hükümetini istedikleri şekilde yönlendirdi. İkinci örnek ise Filistin'de yasal hükümet olan HAMAS a baskı yaparak Siyonistlere alet olacak başka bir hükümeti başa getirilerek yaşandı. ABD'li yöneticilerin asıl hedefi; Müslüman ülkelerde İslam inkılabının yayılmasına engel olup bu ülkeleri sulta altında tutmaktır.”

Cumhuri-i İslami Gazetesi, hiçbir gücün İslam topraklarında kök salan İslam inkılabının İslam dünyasının çeşitli yerlerinde filizlenmesine engel olamayacağını savunurken, “Birçok İslam ülkesinde İslam inkılabının yayılmasına tanık oluyoruz. Bu ise geleceğin İslama ait olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Türkiye hususunda AKP ye karşı dava açılmasını tasarlayanların tarihi bir hataya düştükleri düşünülüyor. Zira Türkiye halkı Müslüman olduğu için hiçbir güç halkın inançlarına engel olamayacak. Ve ABD'nin tasarladığı planların İran, Lübnan, Filistin, Irak ve diğer ülkelerde başarısız kalması bu ülke ile diğer sultacılara ders olmalıdır. Özellikle de Türkiye halkı geçen seçimlerde oy çoğunluğuyla muhaliflere karşı başarı sağladıklarını göstermiş bulunuyor. Türkiye'nin bulunduğu şimdiki durumda İslami kesimin kenara itilip laiklerin yönetime getirilmesi laiklik ve laiklik taraftarlarını silip süpürecek fırtınaların kopmasına neden olabilir. Hiç şüphesiz Anayasa Mahkemesi laikliği korumak adına halkın karşısına geçecek olursa mevcut kriz laikliğin sonunu getirecek bir inkılaba dönüşebilecek.”

tevhidhaber

Üç mevsim 04-28-2008 20:23

İran'dan bakınca böyle görünüyor demek.. Cezayir olamayacağımız ortada ama bir İran gibi olamayacağımız da ortada. O zaman, şimdilik ortada olacağımız da ortada.

romakudüs 04-29-2008 12:20

ben bir müslüman olarak islam devrimi olmasın diyemem deme olsun inşallah en yakın zamanda olsun

rikopasa 05-05-2008 15:50

Alıntı:

ben bir müslüman olarak islam devrimi olmasın diyemem deme olsun inşallah en yakın zamanda olsun
İran da yapıldı islam devrimi , gitsene oraya çok istiyorsan ...

Din , inaanç Allah la kul arasında değilmi kardeşim. İsteyen örtünür istemeyen örtünmez , isteyen inanır isteyen inanmaz ... bunu ahlak polisimi yapacak yollarda başı açıkları uyararak , mağazalara sokup türbanlarını düzelttirerek ... Allah akıl fikir versin ... Molla zihniyetini bir kenara bırakın ...

Hüdaverdi 05-05-2008 18:06

İnsanın işine gelince ''inanç Allah'la kul arasıdır,isteyen örtünür isteyen örtünmez'' denir ama işlerine gelmeyice bilmem ne yeri diye insanların ibadetine engel olunur örtüleri zorla çıkarılır kimi zaman jop darbeleri atılır kimi zaman hapishaneye :-* Kısır döngü böyle devam eder.

_Yeniden_ 05-05-2008 18:18

Demokratikleştikçe İslam'ı daha rahat yaşıyoruz...Diktatörlerin kendi ideolojilerini baskıyla uygulamalarına demokrasi denemez...Bizim demokratikleşmemize isteyen inkılap, isteyen ilerleyiş desin..
Aslında bir nevi İslam inkılabı da denebilir buna...Bir müslüman olarak asla karşı çıkmam zaten...

Ancak şeriatla karıştırılmasın bu...Türkiye'de şeriatı yerleştirip, çarpıtmadan uygulayacak nitelikte ve sayıda yönetici, ayrıca bundan şikayetçi olmayarak yaşayacak insan kitlesi göremiyorum şuan...İleride ne olur bilemeyiz...
Şimdi bazı ülkelerde olduğu gibi sadece göstermelik olarak şeriat uygulanacaksa, Allah'ın kanunlarını kafamıza göre yorumlayıp çarpıtacaksak şeriatın adını kirletmeyelim çok daha iyi...

ENGİNEER 05-05-2008 18:30

Katılıyorum ve yazının öngörüsününün gerçekleşme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum...

İran'Da can atıyor bizde devrim olsun diye..

rikopasa 05-05-2008 18:32

Alıntı:

İnsanın işine gelince ''inanç Allah'la kul arasıdır,isteyen örtünür isteyen örtünmez'' denir ama işlerine gelmeyice bilmem ne yeri diye insanların ibadetine engel olunur örtüleri zorla çıkarılır kimi zaman jop darbeleri atılır kimi zaman hapishaneye Kısır döngü böyle devam eder.
Ben bunada karşıyım bu arada belirteyim , eski mesajlarımdan anlayabilirsin , türban serbest bırakılmalı ve bırakılacakta zaten ama zamanı geldiğinde. Ne zaman türban gerçek kimliğini alacak üzerine , simge olmaktan çıkacak o zaman hepimiz rahatlayacağız.
Ben türbanın islam devrimine karşı kullanılabilecek bir olgu olarak görüyorum. Örtünme gerçek anlamını aldığı gün islam devrimin veya molla rejiminin benim ülkeme uğraması imkansızlaşacak zaten.
Dini insanla kul arasında bıraksalardı bunlar yaşanmazdı zaten , birileri cebini dolduruyor birileride safi inançları doğrultusunda hizmet ettiğini düşünüyor. Üfürükçünün , hurafenin eline düştü millet , tarikatlar , yobazlar kol geziyor ... bu ortamda sistem kendini korumalı bence ...

ENGİNEER 05-05-2008 18:37

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

İnsanın işine gelince ''inanç Allah'la kul arasıdır,isteyen örtünür isteyen örtünmez'' denir ama işlerine gelmeyice bilmem ne yeri diye insanların ibadetine engel olunur örtüleri zorla çıkarılır kimi zaman jop darbeleri atılır kimi zaman hapishaneye Kısır döngü böyle devam eder.
Ben bunada karşıyım bu arada belirteyim , eski mesajlarımdan anlayabilirsin , türban serbest bırakılmalı ve bırakılacakta zaten ama zamanı geldiğinde. Ne zaman türban gerçek kimliğini alacak üzerine , simge olmaktan çıkacak o zaman hepimiz rahatlayacağız.
Ben türbanın islam devrimine karşı kullanılabilecek bir olgu olarak görüyorum. Örtünme gerçek anlamını aldığı gün islam devrimin veya molla rejiminin benim ülkeme uğraması imkansızlaşacak zaten.
Dini insanla kul arasında bıraksalardı bunlar yaşanmazdı zaten , birileri cebini dolduruyor birileride safi inançları doğrultusunda hizmet ettiğini düşünüyor. Üfürükçünün , hurafenin eline düştü millet , tarikatlar , yobazlar kol geziyor ... bu ortamda sistem kendini korumalı bence ...

Sen başörtüsünün (türban diye bişey bilmiyoruz biz başörtüsü diyoruz) serbest bırakılmasında yanasın ama bu işin siyasete karıştırılmaması gerektiğini düşünüyosun öyle mi?

İlginç!

Peki başörtü yasağı siyasete alet edilmeden mi getirildi?
Hükümeti kuran siyasi partilerin değiştirebileceği bir kuralı hangi mantıkla siyasete karıştırmadan çözmeyi düşünebiliyorsun?
Hükümet yasağı kaldırmayacakta sen ben mi kaldıracaktık?

Yada sen başörtüsünün bir simge olarak takıldığımı nereden çıkarıyosun?
Hiç başörtülü kızkardeşlerimden birine ''kardeş sen hangi amaçla takıyosun bu örtüyü'' diye sordun mu?

Aslında kanedi kafanızda yarattığınız şeyleri hükümetin ve başörtülü insanların üzerine yıktınız...
Başörtü simge olarak değil ibadet olarak takılır.
İnanç için takılır.
İnançlarıysa özgürce yaşamak demokrasinin gereğidir...

_Yeniden_ 05-05-2008 18:55

Alıntı:

Alıntı:

Başörtülü bayanlar, sadece AK Parti'nin değil başta MHP, BBP gibi bütün muhafazakâr partilerin hem aktif kadın kolları kadrolarında hem de seçmen kitlelerinde mevcut.. Hatta bu partilerin hiç birisine rağbet etmeyen başörtülüler de vardır... Dolayısıyla bizler başörtüsünü siyasî bir sembol olarak değil, kendi inançlarımızca dinî bir gereklilik olarak görüyoruz..
Nedense başörtümüz sadece karşıtları tarafından "siyasî sembol" olarak algılanmakta....
Başörtümüze bırakın siyasî simge demeyi, dini simge bile dememeliyiz...Çünkü eğer başörtüsünün bir dini simge olduğunu düşünürsek, bu başörtülü olmayanların bu dine bağlı olmadıkları anlamına gelebilir....
İnsanların farz olana uymasıdır sadece...

Örtünme gerçek anlamını bilerek uygulanıyor bizlerce...Bunu hakkını vererek yapıyoruz, rahat olun...Sen bunu gerçek anlamını almadan uyguluyosun diyerek bir yasak ya da kısıtlama getirirlemez...Nitekim bu gerçek anlamını bilerek örtünenlere yapılmış bir haksızlık olur....

Bizler nasıl örtüneceğimizi biliyoruz da bunu bir sorun olarak görüp, yasaklarla önümüzü tıkamak isteyenler siyasî gündem maddesi haline getirerek bizim örtümüz üzerinden siyasî rant sağlıyorlar...

Bostancı 05-05-2008 20:45

Alıntı:

Alıntı:

Din , inaanç Allah la kul arasında değilmi kardeşim. İsteyen örtünür istemeyen örtünmez , isteyen inanır isteyen inanmaz ... bunu ahlak polisimi yapacak yollarda başı açıkları uyararak , mağazalara sokup türbanlarını düzelttirerek ... Allah akıl fikir versin ... Molla zihniyetini bir kenara bırakın ...

Yahu kardeşim İran İslam devleti yasaları'da islama göre, herhalde bunu polis uygulayacak..
Dediğin o kadar saçma ki bu lafın "Kanunları uygulamak polisemi kalmış isteyen istediği gibi yapar " demekle aynı anlamda...
İslam devletinde yaşıyorsan ve Müslümansan Dinin emirlerini yapmak zorundasın yoksa cezasını çekersin..
Din vicdan işi değildir.. eğer öyle olsaydı herkes kendi vicdanın'da oluşturduğu Din anlayışıyla yaşardı ve insan sayısı kadar Din çıkardı ortaya oysa Din bir tanedir ve kişisel değildir.
Din vicdan işidir diyenlerin amacı insanları Dinin emirlerinden uzaklaştırmaktır...

Kafes 05-05-2008 21:51

isteyen istedigini desin Turkiyedeki durumun esi benzeri yok hic bir yerde, isimlendirilemez bile..

rikopasa 05-06-2008 14:06

Alıntı:

Yahu kardeşim İran İslam devleti yasaları'da islama göre, herhalde bunu polis uygulayacak..
Dediğin o kadar saçma ki bu lafın "Kanunları uygulamak polisemi kalmış isteyen istediği gibi yapar " demekle aynı anlamda...
İslam devletinde yaşıyorsan ve Müslümansan Dinin emirlerini yapmak zorundasın yoksa cezasını çekersin..
Din vicdan işi değildir.. eğer öyle olsaydı herkes kendi vicdanın'da oluşturduğu Din anlayışıyla yaşardı ve insan sayısı kadar Din çıkardı ortaya oysa Din bir tanedir ve kişisel değildir.
Din vicdan işidir diyenlerin amacı insanları Dinin emirlerinden uzaklaştırmaktır...
Bende onu diyorum zaten , onun için İslam devrimini istemiyorum. İsteyen sitediği gibi yaşasın istiyorum , dini kuralların çarpıtılıp kişisel yorumlar katılıp uygulanmasını istemiyorum.
Din nasıl kişisel değildir , ne demek şimdi bu ... İsteyen inanır istemeyen inanmaz , isteyen kapanır istemeyen kapanmaz ve devlet her ikisinede veya her bilmemkaçınada aynı mesafede olmalı. Ne yani şimdi islam devrimi gelince başı açık gezilmeyecek , hristiyanlara ibadet yeri olmayacak , alkol alan cezalandırılacak ...vs. Hani nerede dünyevi sınav.
Devlete ne bireyin içkisi , dini inancı , örtünmesi.
İslam devrimi polisi saçının teli gözüken kadını uyarır coplatır ama Tahran polis müdürü Zarey genelevde 6 kadınla basılır. Kadınlar idam edilebilir ama erkek kırbaçla yırtar. Bırakın bu islam devrimi işlerini , anlatmayın ... Dinini kendin yaşa başkasına dayatma.

rikopasa 05-06-2008 14:51

İran maval okumuş zatende ... birileri iran olmak istiyor ... işte bunu anlamıyorum ben ...

Alıntı:

Bir defa kimsenin "islam devrimi" diye bişey istediği yok
ne yazıkki var ...

Alıntı:

İran daki rejim çokmu güzel geliyor ...

Hüdaverdi 05-06-2008 14:58

Türkiyede şer-i düzen isteyende var,komünist dizende,camilerin yıkılıp cahiliye dönemindeki gibi özgürce yaşamak isteyende var (tabi ahmaklığa,ahlaksızlığa,namussuzluğa,kafa açmaya özgürlk deniyorsa),bölüp parçalamak isteyende de.Bunlar doğal bir şey,her insanın düşüncesi ayrıdır :-*

İran'nın devrim öncesi dönemi gibi abd köpeği olcamıza İran'nın şuan ki durumu yerinde olmayı tercih ederim :-*
Şer-i düzen isteyenlerle kafa yorcanıza ülkeyi yokuşa sürmek isteyen neydüğü belirsiz azgın azınlıkla kafa yormanızı tavsiye ederim.

Meydanlara dökülenler İran gibi yönetilmek isteyenler değil neydüğü belirsiz azgın azınlıktır :-*

oturanboğa 05-06-2008 15:01

Alıntı:

Alıntı:

Bende onu diyorum zaten , onun için İslam devrimini istemiyorum. İsteyen sitediği gibi yaşasın istiyorum , dini kuralların çarpıtılıp kişisel yorumlar katılıp uygulanmasını istemiyorum.
Din nasıl kişisel değildir , ne demek şimdi bu ... İsteyen inanır istemeyen inanmaz , isteyen kapanır istemeyen kapanmaz ve devlet her ikisinede veya her bilmemkaçınada aynı mesafede olmalı. Ne yani şimdi islam devrimi gelince başı açık gezilmeyecek , hristiyanlara ibadet yeri olmayacak , alkol alan cezalandırılacak ...vs. Hani nerede dünyevi sınav.
İslam devrimi polisi saçının teli gözüken kadını uyarır coplatır ama Tahran polis müdürü Zarey genelevde 6 kadınla basılır. Kadınlar idam edilebilir ama erkek kırbaçla yırtar. Bırakın bu islam devrimi işlerini , anlatmayın ... Dinini kendin yaşa başkasına dayatma.

islam devrimi gerçek anlamında yapıldığında hiç kimseye zorla bir şey yaptırılmaz.....peygamberimizin kurduğu medine islam devleti de islam dinine göre yönetiliyordu ve orda da bir islam devrimi yapılmıştı...ama müslümanlar yahudilerle hıristiyanlarla iç içe yaşıyordu...hiçbirine zorla islamı kabul ettirmeye çalışmadı kimse...osmanlı da şeriatla yönetiliyordu..ve onlarca dinden insanı bünyesinde barındırıyordu...hangi birine zorla başını kapattırdı

rikopasa 05-06-2008 15:22

Osmanlı nın şeriatla yönetildiği hala tartışılır , hukukun büyük bir kısmının şer-i hukuk olduğu söylenir. Bunların dışında padişaha hakk'us saltanat denen kanun koyma yetkisi verilmiştir. Sadece müslümanlara uygulanırdı (İrandaki gibi herkeze değil).
Osmanlı bir imparatorluktu , devlet yapısına destek olarak dini taşımış.
Örneğin Hristiyanlardan ürettikleri veya sattıkları alkollü içeceklerden alınan vergiler , bu azınlıkların meyhane vesair benzeri işletmeler kurmasına verilen izinler. Bir nevi farklı kültürlere , inanç sistemlerine duyulan hoşgörü örneği. Bunlar şeriatın kuralları değil.

Cumhuriyet in yerine getirilmek istenen yönetim biçimi için Osmanlıyı örnek göstermek bence yanlış.

oturanboğa 05-06-2008 15:24

Alıntı:

Örneğin Hristiyanlardan ürettikleri veya sattıkları alkollü içeceklerden alınan vergiler , bu azınlıkların meyhane vesair benzeri işletmeler kurmasına verilen izinler. Bir nevi farklı kültürlere , inanç sistemlerine duyulan hoşgörü örneği. Bunlar şeriatın kuralları değil.

işte tam da bunlar şeriatın kuralları...herkesin inancına saygı...türkiyedeki gibi değil ama laikliğin aslı islamın özünde var

Bostancı 05-06-2008 16:15

Alıntı:

Alıntı:

İsteyen inanır isteyen inanmaz o ayrı bir şey zaten Müslüman olmayana zorlama yoktur...
Yani hristyana,yahudiye,dinsize zorlama yoktur,Eğer Müslümansan zorlama vardır Dinin emirlerine uymazsan bunun cezası vardır...
"Dinde zorlama yoktur"ayeti Müslüman olmayana zorlama yapılamayacağını emreder...
Nasıl devlete ne diyorsun Kuranda ki Ceza Hukuku neyin nesi o zaman..??
Neden Peygamberimiz içki içen Müslümanları cezalandırmış..??
Neden Namaz kılmayanın kanı helaldir demiş..?
Hangi Dinden bahsediyorsun kime göre vetva veriyorsun..?
Basit insan yapımı kanunlara uymayınca ceza alıyorsun'da Allahın kanunlarına uymayınca ceza almıyacan oldu başka ???

rikopasa 05-07-2008 11:41

Alıntı:

"Dinde zorlama yoktur"ayeti Müslüman olmayana zorlama yapılamayacağını emreder...
İşte olay bu , neyi emredip emretmediğini senmi belirliyorsun ? "Dinde zorlama yoktur" yani bunun açıklanacak veya yorumlanacak bir tarafımı var kardeşim. Senin dediğini söylemek isteseydi "Gayri müslüme zorlama yoktur" derdi dimi. Kafana göre sallayıp atıp tutma. "Dinde zorlama yoktur" demek dinde zorlama yoktur demektir , bunu hala ne evirip çeviriyorsun.

Alıntı:

Devlete ne tabii , islamiyetlemi yönetiliyor bizim memeleketimiz , çok hevesliysen yol orda işte ... irana gideceksin paşalar gibi yaşayacaksın.

Alıntı:

Yobazlık yapma ...

Alıntı:

Basit insan yapımı kanunlara uymayınca ceza alıyorsun'da Allahın kanunlarına uymayınca ceza almıyacan oldu başka
Tahran polis müdürü Zarey genelevde 6 kadınla basılır. Kadınlar idam edilebilir ama erkek kırbaç cezasıyla yırtar kefeni. Bunun nedeni nedir , kadınlar neden idam edilebiliyorda o şerefsiz ikiyüzlü fuhuşçu ahlak polisi müdürü kırbaçla yırtıyor ? Buna cevap ver ... vay ben vereyim ... İşte senin gibiler çıkıp o kafayla Kur'an ı yorumlarsa böyle olur.

oturanboğa 05-07-2008 13:49

Alıntı:

Alıntı:

Devlete ne tabii , islamiyetlemi yönetiliyor bizim memeleketimiz , çok hevesliysen yol orda işte ... irana gideceksin paşalar gibi yaşayacaksın.

neden şeriat deyince aklınıza iranın yobazlığı geliyor...şeriat dini kurallar demektir ve dünyada islam dinin kuralları kadar adaletli ve hoşgörülü hiçbir kural yoktur...illa ki laiklik istiyorsanız hadi buyrun siz de fransaya gidin..ama sizin istediğiniz laiklik değil ki...islamı nasıl kötüleyebiliriz onun derdindesiniz

rikopasa 05-07-2008 13:58

Ben zaten laik bir devlet yönetimi ile yaşıyorum laiklik özlemide çekmiyorum , islami rejim özlemi çeken ama "namaz kılmayanın kanı helaldir" diyenin Peygamberimiz değil Tirmizi Hazretlerinin hadis-i şerifi olduğunu bilmeyen arkadaş için iranı önerdim ...

İslamı nasıl kötülerizin derdinde olan bizler değil sağda solda yobaz naraları atan cahil cühelalar.
Ben kendim müslümanım islamı neden kötüleyeyim. Bilip bilmeden çamur atma ...

oturanboğa 05-07-2008 13:59

Alıntı:

Ben zaten laik bir devlet yönetimi ile yaşıyorum laiklik özlemide çekmiyorum , islami rejim özlemi çeken ama "namaz kılmayanın kanı helaldir" diyenin Peygamberimiz değil Tirmizi Hazretlerinin hadis-i şerifi olduğunu bilmeyen arkadaş için iranı önerdim ...

İslamı nasıl kötülerizin derdinde olan bizler değil sağda solda yobaz naraları atan cahil cühelalar.

o zaman islam dinin kurallarına da saygı göster

EpiVaTeS 05-07-2008 14:02

Alıntı:

Osmanlı nın şeriatla yönetildiği hala tartışılır , hukukun büyük bir kısmının şer-i hukuk olduğu söylenir. Bunların dışında padişaha hakk'us saltanat denen kanun koyma yetkisi verilmiştir. Sadece müslümanlara uygulanırdı (İrandaki gibi herkeze değil).
Osmanlı bir imparatorluktu , devlet yapısına destek olarak dini taşımış.

Cumhuriyet in yerine getirilmek istenen yönetim biçimi için Osmanlıyı örnek göstermek bence yanlış.

neden Osmanlıyı örnek göstermek yanlış Osmanlının adaleti hangi dünya devletinde vardı
Osmanlının eşit muamelesini bugün biz kendi ülkemizdeki insanlara bile göstermiyoruz
Osmanlının Başarılı ve birbirimizi kenetlenme gayretini biz gun kendi ülkemizde bile uygulayamıyoruz
onun için Osmanlıya laf ederken bin düşün bir yaz
OSMANLI ya laf söylemek senin haddine düşmez keyfine de

EpiVaTeS 05-07-2008 14:04

Alıntı:

Tirmizi Hadis Alimidir
Hadis nakletmez

rikopasa 05-07-2008 14:07

Alıntı:

OSMANLI ya laf söylemek senin haddine düşmez keyfine de
Yahu birde yazımı alıntı yapıp üzerine bunu yazmışsın , ben Osmanlı ya nerede laf etmişim ... "Şurada" diye bana tekrar alıntı yapıp yollarmısın lütfen.

EpiVaTeS 05-07-2008 14:09

Alıntı:

bu yazı senin mi değil mi...

rikopasa 05-07-2008 14:10

Alıntı:

Tirmizi Hadis Alimidir
Ben Tirmizi nin kim olduğunu tartışmıyorum , konu konseptine dikkatini çekerim...

Alıntı:

Saygısızlığımdan bir örnek sunarmısınız lütfen , ne demişim saygısızlıkla adledilecek ?

rikopasa 05-07-2008 14:12

Alıntı:

bu yazı senin mi değil mi...

evet benim ... Osmanlı ya ne demişim ben burada ? açıkla bakalım ne demişim Osmanlı alehinde ? bak bende merak ettim şimdi ...

EpiVaTeS 05-07-2008 14:14

Alıntı:

Alıntı:

Tirmizi Hadis Alimidir
Ben Tirmizi nin kim olduğunu tartışmıyorum , konu konseptine dikkatini çekerim...

Alıntı:

Saygısızlığımdan bir örnek sunarmısınız lütfen , ne demişim saygısızlıkla adledilecek ?

birincisi
Tirmizinin Hadis Nakletmeyeceğini bilmen gerekir..
ikincisi
Osmanlıyı örnek gösterirken Şeriatla yonetilmiyor yada tartışılır demişsin
peki Şeyhulislamların Osmanlıda ki görevlerinin ne olduğunu biliyormusun
yapılan uygulamaların dini açıdan zararlı olup olmadıklarına bakardı yani bir nevi Kurana ve Sünnet uygun olup olmadıklarına bakardı
demekki Osmanlının Şeriatla yönetilip yönetilmemesini tartışmaya açmak benim açımdan saygısızlıktır.....

oturanboğa 05-07-2008 14:15

Alıntı:

[/quote]

pardon saygı göster demeden önce şeriatın ne olduğunu iyice bir öğren demem gerekiyordu...o kadar korkuyosunuz ki islamla yönetilmekten

Bostancı 05-07-2008 14:20

Alıntı:

Alıntı:

İşte olay bu , neyi emredip emretmediğini senmi belirliyorsun ? "Dinde zorlama yoktur" yani bunun açıklanacak veya yorumlanacak bir tarafımı var kardeşim. Senin dediğini söylemek isteseydi "Gayri müslüme zorlama yoktur" derdi dimi. Kafana göre sallayıp atıp tutma. "Dinde zorlama yoktur" demek dinde zorlama yoktur demektir , bunu hala ne evirip çeviriyorsun.

Alıntı:

Alıntı:

Yobazlık yapma ...

Alıntı:

Basit insan yapımı kanunlara uymayınca ceza alıyorsun'da Allahın kanunlarına uymayınca ceza almıyacan oldu başka
Tahran polis müdürü Zarey genelevde 6 kadınla basılır. Kadınlar idam edilebilir ama erkek kırbaç cezasıyla yırtar kefeni. Bunun nedeni nedir , kadınlar neden idam edilebiliyorda o şerefsiz ikiyüzlü fuhuşçu ahlak polisi müdürü kırbaçla yırtıyor ? Buna cevap ver ... vay ben vereyim ... İşte senin gibiler çıkıp o kafayla Kur'an ı yorumlarsa böyle olur.

Cehalete bak sen bu ayetin ne demek istediğini Peygamberden dahamı iyi biliyorsun..? Peygamberimiz yanlışmı uyguladı ayetleri..? Niye Dinin emirlerine uymayan Müslümanları cezalandırdı..? Hem Sen bu ayetin ne sebebten dolayı indirildiğini biliyormusun..?
Müslüman birisi hristyan oğlunu zorla Müslüman yapmak istiyordu o sebebten indi bu ayet..
Adı üstünde "Dinde" zorlama yoktur diyor birisine zorla bir başka Dini dayatamazsın...Yoksa Müslüman olup kendi Dininin emirlerini yapmazsan cezasını çekersin.. Salla bakalım bol keseden..
Yobaz olan sensin Ben sana Peygamberimizin sözünü yazdım yoksa Peygamberemi yobaz demeye çalışıyon terbiyesizlik yapma...
Bizim memleketten bahseden kim iki günden beri iranda'ki yönetimi eleştirmiyormusun..?Evet bazı yanlışları olabilir ama Dinin emirlerini yapmıyorsan İslam anayasasına göre cezalandırılırsın..
Ben İranlılar Şeriatı düzgün uyguluyor demiyorum ama sen o genel ev meselesinin iç yüzünü nerden biliyon..? Yoksa Hürriyetten mi.. ???
İslam'da zina yapan eğer evliyse recm edilir eğer bekarsa yüz sopa vurulur sen o polis müdürünün evlimi bekarmı olduğunu nerden biliyon..?Diğerleri fahişe onların İslam'da hükmü ne onu biliyonmu..?
İslam Fıkıhını bilmeden nasıl ahkam kesebiliyon...

rikopasa 05-07-2008 14:21

Alıntı:

yapılan uygulamaların dini açıdan zararlı olup olmadıklarına bakardı yani bir nevi Kurana ve Sünnet uygun olup olmadıklarına bakardı
demekki Osmanlının Şeriatla yönetilip yönetilmemesini tartışmaya açmak benim açımdan saygısızlıktır.....
Bunun tartışmasını tarihçiler , din adamları , bilim adamları yapıyor sanamı kalmış bu konuda bana "haddin değil" demek ... bu bilim adamlarınada haddini bilmi diyeceksin ... ek olarak madem sana göre saygısızlık o zaman "bana göre saygısızlık" dersin
Ayrıca tartışma iyiydir tartışma kavga değildir bu ayırımı yapabiliyorsundur umarım.

Bostancı 05-07-2008 14:27

Alıntı:

:D :D Yahu yuh artık Tirmizi en büyük Hadis Alimlerinden biridir. Peygamberimizin sözlerini nakleder..Hadisin yanın'da herhalde Tirmizi yazacak bu hadisin kaynağını gösterir..Yani Tirmizinin hadis kitabını yoksa söz Peygamberimize aittir..

Demokrat 05-07-2008 14:28

Alıntı:

Alıntı:

Bunun tartışmasını tarihçiler , din adamları , bilim adamları yapıyor sanamı kalmış bu konuda bana "haddin değil" demek ... bu bilim adamlarınada haddini bilmi diyeceksin ... ek olarak madem sana göre saygısızlık o zaman "bana göre saygısızlık" dersin
Ayrıca tartışma iyiydir tartışma kavga değildir bu ayırımı yapabiliyorsundur umarım.

Konuya yorum yap, kisiye degil!

rikopasa 05-07-2008 14:35

Alıntı:

kişi bana yorum yaparsadamı konuya yorum yapayım sevgili mavera ... burada da kadrolaşma ...

Demokrat 05-07-2008 14:36

Alıntı:

Alıntı:

kişi bana yorum yaparsadamı konuya yorum yapayım sevgili mavera ... burada da kadrolaşma ...

Bana degil, konuya yorum yap! ;)..

rikopasa 05-07-2008 14:44

demokrasi elçileri görev başında ... işte budur

Demokrat 05-07-2008 14:46

Alıntı:

demokrasi elçileri görev başında ... işte budur

Demokrasi asla birilerinin sacmalamasina, pravakatörlük yapmasina izin vermek degildir!..buyur kaldigin yerden paylasimlarina devam et..

romakudüs 05-07-2008 14:48

Alıntı:

Alıntı:

senin bu lafını süleyman demirelin lafına çok benzettim oda biara arabistan muhabbeti yapmıştı

evet din ve inanç Allah ile kul arasında evet isteyen örtünür isteyen örtünmez bu teokratik osmanlıdada böyleydi
hiç bir zamanda başı açık (ozamanlar müslümanlar kapalıydı) gayrimüslümleri zorla kapatmadılar bu molla zihniyeti değildir olması gerekeni istemektir sadece
ve bir müslüman olarak hiç kimsenin islam devletini istemiyorum gibi birşey söylemeye hakkı yoktur bunu istemiyorsan sen gidersin

All times are GMT +3. The time now is 06:29.