![]() |
Acun Ilıcalı: Kadınlar Çalışmamalı..
http://www.televizyongazetesi.com/im...icali_ntv1.jpg
Televizyonculukla hayata sıfırdan başlayan Acun Ilıcalı'yı, para, şan, şöhret ve mutluluğa kavuşturan şey, şans mıdır yoksa ilahi kudretin tecellisi mi? Bence talih veya şans değil. Benim bu konularda gösterdiğim üstün çabanın ALLAH tarafından taktir edilmesi diyebiliriz. ALLAH'ın sevdiği kuluyum, iş konusunda. ALLAH bana yürü ya kulum demiş, yürüdüm bende... En büyük korkunuz nedir? Sevdiklerimin beni terk etmesi.. Acun nasıl bir eştir? Çok ilgili bir eş değilim. Kalbinde çok ilgi göstermek isteyen ama bunu icraya dökemeyen bir eşim. İlgi konusunu bir şekilde telafi etmeyi bilirim. Eşiniz çalışıyor mu? İş zehirlenmesi denen bir olay var. Ben bayanların çalışmasını istemiyorum. Eşimin de çalışmasını istemiyorum, bunun sebebi de şu; bayanların kendine has özellikleri var. Bu özellikler ne mesela, duygusal olurlar, masum olurlar. İşkolik bayanlar da bu özelliklerin yıprandığını görüyoruz, işine adadıysa kendini evini ihmal ediyor. Sonuç itibariyle erkeğe de zarar veriyor. "Kadınlar çalışmamalı, aksi halde kendilerine has özelliklerini kaybediyorlar." DÜNYA BİR SINAV YERİ Yaşadığınız acılar size intihar etmeyi düşündürdü mü? Yok, dini inançları kuvvetli bir insanım. İçki içmem. 30 gün orucumu tutarım. Cuma namazlarına giderim. Böyle hareket eden insanlar intihar etmeyi düşünmezler. Benim için bu dünya sınav yeri. Kuran'da yazan en önemli mesaj iyi insan olmamız gerektiğidir. İyilik yapmakla ilgili bir çok ayet var. Benim yapmam gereken çok şey var, hayırlı bir insan olmam lazım. Bizi yoktan var eden ALLAH var. Sonuçta yoktan varolduysak da ölene kadar erdemli bir hayat yaşamamız lazım. İş konusunda özenle üzerinde durduğunuz bir husus var mı? Kul hakkı yemem. Kul hakkı yiyeni ALLAH affetsin. Şöyle söyleyebilirim, kimseye bir zararım olmamıştır. Ölümden sonraki hayata inanıyorum. İyilerle kötüler ayrılacak. Sonsuz bir yaşam var. Bugün.. |
buna karşıyım kadınlar isterlerse çalışmalıı
|
Eğer durumları müsait değilse,fazla gelirle yaşamlarını sürdürmeleri gerekiyorsa çalışmalıdırlar ama her işte değil..Kadınlara yakışacak ve temiz işlerde çalışmalıdırlar..Ama Acun haksızda değil bence..Çalışan hanımlarla çalışmayanlar arasında çok fark var..Çalışmayan hanımlar evleriyle daha ilgili daha sadık daha özverili oluyorlar..Ama çalışan hanımlar istemeselerde evlerini çocuklarını mutlaka aksatabiliyorlar..Mecbur kalınmadığı sürece bende hanımların çalışması taraftarı değilim..Otur evinde ya baba ya koca parası ye.. ;D
|
Bence bu isler kadin calismali calismamaliyla bitecek turden degil.
Herkesin farkli aile duzeni var, farkli ihtiyaclari, farkli zorunluluklari. Gonul isterdi tum insanlar dort dortluk olsun, islama gore yasasin ama sadece bir kisi kendinden vazgecip digerleri ona yardimci olmuyorsa bu is yurumez. Nice kadinlar var eve ekmegi onlar getiriyor esleri bes para etmiyor. |
Yalan mı ortak..? ;D
|
çalışmazsa çok memnun olurum. ılıcalıyada helal olsun şaşırttı beni.
|
Günümüz insanı azmış vaziyette,çarşaflıya dahi yan gözle bakanlar var.
Ne gariptir ki ak partili bir grubun içinde rastladım buna. Çalışmamaları daha hayırlı,çalışacaklarsa ise akrabaların veya sadece bayanların bulunduğu ortam uygundur :-* Ne bilim banane :P |
kadın erkek eşitse ikisi de çalışmalı ha evde ha işte farketmez..Ki yaratılıştan gelen özelliklere göre bi eşitlikten sözedemiyor isek muallak :P
|
Alıntı:
|
Eşimin de çalışmasını istemiyorum, bunun sebebi de şu; bayanların kendine has özellikleri var. Bu özellikler ne mesela, duygusal olurlar, masum olurlar.
Bİ çok insan eşinin çalışmasını istememesinin gerekçesi olarak bunu söylüyo.Aslında onlarda haklılar katılıyorum düşüncelerine ama kadının fıtratına uygun bir meslekte çalışmasında bi sakınca görmüyorum.Tabiiii ailesini ihmal etmemesi şartıyla buda benim düşüncem :-* |
Ben kadınların da eğer isterlerse veya ihtiyaç duyarlarsa çalışmaları taraftarıyım...Kadına giden meslek vardır, erkeğe giden meslek vardır...Orası ayrıca tartışmaya açık tabi...
Hatta başka bir düşüncem de var bu konuda ki şöyle; Sırf başörtülü bayanlar okuyup kendilerini geliştiremesinler, bir meslek sahibi olarak toplumda daha etkili konumlarda bulunamasınlar, başörtüleriyle ülkesinin gelişmesinde etkili olan çalışan ve üreten kesimden olamasınlar diye başörtüsü yasağını çıkardılar... Onlar bizi evlere hapsetmek istedikçe, iş hayatında etkili başörtülü bayanlara tahammül edemedikleri sürece ben çalışmaya varım! Meydanı kimseye bırakmaya niyetim yok.. İsterse eşim ya da babam trilyoner olsun! |
evde de çalışıyor zaten.Hatta ev işleri dışarıdaki işlerden daha zor ve göze hitap ediyor.
|
Aslında çok doğru bir tespitte bulunmuş. Gördüğüm kadarıyla çalışan bayanlar biraz farklılaşıyor. Mizaçları sertleşiyor, kalplerindeki şevkat sanki azalıyor. Yani bize benzemeye başlıyorlar sanki. Lakin çalışmalarına karşı değilim. İstiyorlarsa çalışmalıdırlar. Ama yakışacak işler olmalı. Ana okulu öğretmenliği, ressamlık gibi meslekleri ben bayanlara yakıştırıyorum.
|
Alıntı:
|
Beni şaşırtıyor :-*
|
Kadın yaratılışı gereği çalışmaya uygun değil ama masa başı bir işte çalışsa zorlanmaz heralde...
Hepsi bir kenara ben bu adamın bu kadar inançlı olduğunu bilmiyodum..Helal olsun.. |
Kendi karısını çalıştırmasın,bize ne arkadaşlar...İsteyen isdediği gibi davrasın
|
Kadınların çalışmasına şiddetle karşıyım neden..??
Çünkü kadını iş hayatına sokanların derdi kadının topluma kazandırılması değil peki ne Baba çalışıyor Anne ev işlerine ve çocuklarına bakıyor.. Baba sürekli işte olduğu için çocuğun eğitimiyle,terbiyesiyle çoğunlukla Anne ilgilenir.. İlk önce erkeğin çalışma saatlerini uzattılar 8 saat, 12 saat yaptılar. Çünkü böyle olunca adam yorgun olacak ne çocuğuyla ilgilenebilecek nede bir şey düşünmeye fırsatı olucak... Bu arada çocuklar başı boş kalacak ve Anne Babayla değil'de Televizyonla,İnternetle,Gazetelerle eğitilecek.. Daha sonra kadını iş hayatına soktular.Baba işte anne işte eğer çocuk küçükse bakıcıların elinde büyüyecek değilse başı boş kalacak Okuldan eve,evden okula gidecek anne babanın eğitiminden mahrum kalacak aile iletişimi tamamen kopacak böyle bir aile büyüyen çocuğun düşünceleri,gelişimi sağlıklı olabilirmi.? Bu da aileyi bozmak için kurulan tezgahlardan birisi onun için karşıyım... |
Kadınlar kendisi için haram olmayan ortamlarda çalışmalıdır. Ancak iffetini koruyarak çalışmalıdır. Kadın çalışmak zorunda değil ise, önceliği iş bulamayan Erkeklere bırakmalı, kendini evine, eşine ve çocuklarına adamalıdır. İçZaten Erkek, evi geçindirmekle sorumlu olduğuna göre, kadının görevi iyi bir annelik yapmak, çocuklarını topluma kazandırmak olmalıdır ama Müslüman bir kadın tahsil yapmalıdır:)
|
kadınlar çalışmamalı gibi kesin yargılara karşıyım bayanlara ve islamiyete uygun işler oldugu taktirde kadınlar kesinlikle çalışmalı kötü bi zamanda yaşıyoruz ve hayat ne getirir belli degil herkes kendi ayakları üzerinde durabilmeli o yüzden ;)
|
Alıntı:
|
Ben hala aynı şekilde düşünüyorum....
Başörtümden tiksinenler olduğu sürece Allahın izni ile çalışacağım.... |
Alıntı:
|
Acun Ilıcalı güzel bir konuya deyinmiş.
Kadınları çalışma hayatı gerçekten yıpratıyor.Eger birde evli vede çocugu olan bir bayansa allah yardım etsin. Bu hayat şartlarında da çalışmadan olmuyor. İşteki stres,insanlarla sürekli dialog içinde olmak kişini hem psikolojini hemde sağlıgını olumsuz yönde etkiliyor. Ben çalışıyorum ama ilerde çalışmayı düşünmüyorum ... ;) |
Kadın çalışmamalıdır. Çünkü kadının çalışması ne Türk toplumunda vardır ne de İslam'da. Çok istisnai durumlar olmuştur/olur. Ama eğer çok geçerli bir sebebi yoksa bence direk olarak çalışma hayatında olmamaları lazım. Yine de bazı yerlerde kadınlar olmazsa olmaz. O ayrı. Bu bakımdan Acun Ilıca'lıya katılıyorum. Yani kadınların çalışmaması noktasında.
|
Keşke erkekler bıraksa da buna kadınlar karar verse.Paraya ihtiyacım olmazsa ben de çalışmam :)...
|
İslamda olup olmadığı konusunda hüküm veren arkadaşlar acaba bu yetkiyi nereden alıyorlar.İnsanların ihtiyacı olmasa çalışmaz.Çalışanlar İslamda olmayan bir fiili mi uyguluyorlar,ona bakılır.Ona göre hüküm verilir.Bir bakın bakalım sahabe zamanına kadınlar ve erkekler nasıl çalışıyor.Hatta ilk inanan insan,annemiz ticaretle uğraşmıyor muydu?Biraz düşünerek yazalım
|
tek yorum
ÇALIŞMASINLAR tabi... |
Kadınlar işi bıraksa erkeklerde işsizlik sorunu kalkar.. :P :D
Şaka bir yana tabii zorunlu bir durum olmadığı takdirde bayanın heleki böyle bir ortamda (bayanı cinsel tâmâyı ön plana almak için çalıştıran kurumlarda (istisnalar olsada) çalışmaması düşüncesindeyim :) |
ben hayran oldum düşüncelerine...iş konusundada haklı bende erkek olsam eşimi çalıştırmam...hemde asdla çalıştırmam
|
Alıntı:
Tamam hadi şimdi sakin ol ve önceki yazımı bir daha oku. :) |
Alıntı:
|
O zaman kökten halledelim kızlar üniversite okumasın.Haydi kızlar eve...
|
Bayanların en değerli görevleri ANNELİK :-*
|
Alıntı:
|
Bayan okumalı zor durumda kendini engüzel şekliyle ifade etmelidir..Çalışsın çalışmasın o seçim şahsa kalmış.. :)
|
Alıntı:
Mesela bir kadın doğum uzmanını erkek görmek beni rahatsız eder. Bu durumun örneği çoğaltabiliriz. |
Bu konuda fazla kaldım son mesajımı şöyle ifade edeyim..
Ben temiz annelerinizin mesala lokanta sektörüne girmelerini çok istiyorum. Afedersiniz kıllı kollarıyla kebap yapan adamların kebablarını ve ya bir metre uzun tırnaklı kadınların yaptığı yemeği yiyeceğime tertemiz anadolu annelerinin mis gibi yemeğini yemek istiyorum. Keşke insanlarımız biraz geniş düşünebilse..Annelik meslek midir?Hayır görevdir. Beni feminist yaptınız ha:) Benden bu kadar.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Enfal...senin gibiler derken yanlış anlaşılacağımı düşünmedim..Senin gibiler diyerek görüşünü benim görüşüme yakın bulduğum için öyle dedim..Senin gibiler ve benim gibiler yani hayata bakışında İslamı odak alanlar demek istedim...Anlaşılabildim inş.Bu arada kırıcı şeyler söylemen gerektiğinde durma bence,yoksa seni kırarlar.(bir tavsiye..) |
| All times are GMT +3. The time now is 22:17. |