Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyasi Değerlendirme (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Mhp meclise neden girme kararı aldı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=2719)

AKmetalci 07-26-2007 16:28

Mhp meclise neden girme kararı aldı?

dp ve anavatanı gorunce felaket korktu.ateşle oynamayalım girelim abi mantıgı güttü bence

izmir 07-26-2007 17:06

milletvekilleri yeni seçildi birdaha seçim olursa seçilememe korkusu olabilir birde tabikide taban baskısı mhp tabanı ile bizim tabanımız arasında fark yoktur düşünebiliyormusunuz mhp oyu iç anaoludan alıyor ve bir kayseri çocugunu engellliyor o mhp nin hali ne olur biliyormusun...bu arada bahçeliyi kutlarım kim bilir ne tehditler ve zorluklar altında bu kararı aldı(yinede belli olmaz daha çok gün var)

Hasan ERBEK 07-26-2007 20:37

1. seçimler her yönden zahmetlidir.
2.mali külfeti 300 milyarı bulur.(aşanlarda var)
3.dp+anavatan önlerinde ders
4.yeniden meclise girememe korkusu
bence bu üç sebepten dolayı mutlaka girerler.

Ersel ERDOĞAN 07-26-2007 21:39

Ya şimdide Devlet Bahçesiz çıkmış başbakanlık için girmices meclise dio ilk gün tebrik ederken ne dedi şimdi ne dio hayret ya Ne kdr kıvırıolar

AKmetalci 07-30-2007 16:45

dönek bunların hepsi

Ömer_Furkan 07-30-2007 16:47

ben beklemiodum valla ama yinede helal olsunnn...ama bunuda kendi cıkarları için yaptılar desteklemezlerse bi daha ki secime %5 gecemezler :D ...yinede sefmiorum mhp yiii :o :o

sedef 07-30-2007 16:49

ya bazı güçler bir anda bozul türkiye diyo türkiye bozuluyor
şimdi uyşa bilirsiniz diyolar bunlar hemen 180 derece dönüp birden uzlaşıyorlar ben anlamadım buişten

MEHMET ZAHİT 07-30-2007 18:06

ee girmeyenin akıbetini gördü ;D ;Dbaşkalarının acı tecrübelerini tekrar tecrübe etmek aptallıktır ;D

Mu-Alim 08-03-2007 12:24

"ya kardeşim bana ne kim seçilirse seçilsin,benim umrumda mı devlet millet..benim umrumda olan milletvekili cakasıyla ahkam kesebilmek,ona buna 'heyyt ulenn indiririm bak seni' edaları sergileyebilmek..e bu arada iktidarla da şimdiden girmeyelim sıkıntıya..zaten tabandan chp ile birleşeceğimiz planları duyulunca tepki aldık o kdr..bari iktidara yamanalım.."cı bir yaklaşımla aldı bu kararı mhp.

özlem 08-03-2007 15:26

kendi çıkarlarını gözetiyorlar ama olsun..bizim için önemlı olan destek vermeleri öyle veya böyle

kardelen007 08-03-2007 15:47

2002 ye geri dönmemek için tabiki ders almşlar bakyrmda önmli olan tekrar gerlin oluşmaması....takdir ettm bu davranşlarını başkalırına bu sefer uymadkları için

saklımabet 08-04-2007 14:27

bu konu hakkında yazan arkadaşlar bir şeyin farkında değil bence bahçelinin sözleri yanlış değerlendiriliyor bahçeli miting alanlarındaki tavrını mecliste değiştirdi bunu yadırgamamak lazım çünki yaptıkları iş siyaset ve siyasette külhanbeylik olmaz ben söylerim sözümdende dönmem olmaz bahçeli tansiyonu yüksek tuttu seçimlerde ama unutulmamalıki mhp tabanı bir boşluk içinde eğer bahçeli pasif kalsa tabanın chp ye kayması içten bile değildi ve sonuçda chp daha güçlü bir şekilde meclisden kaçacaktı bunlarıda göz ardı etmemek lazım ve bizim tabanımızla uyuşacak bir tabandır en azından chp tabanından daha iyidir bu hareketleri döneklik olarak görmemek lazım derim

Bayern 08-05-2007 04:07

Devlet Bahceli'nin durusu bircok yazar tarafindan da dile getirildigi gibi tam bir devlet adami durusudur. Ozellikle MHP tabanini ve ulkucu hareketi kendi doneminde demokratik duzleme cekmeye calismasi (yani sokak cetesi goruntusunden uzaklastirmaya calismasi) ve genc tabani kaba kuvvet yerine tâbir yerinde ise "efendi" olmaya tesvik etmesi de bu durusun ispâtidir. Bir partiye gonul vermek baskalarinin meziyetlerini bir kalemde silmeyi gerektirmemelidir. Ben Devlet Bahceli'nin mecliste bulunma kararini tamamen bu devlet gelenegine, temsîlî demokrasinin geregini yerine getirmesine (halk secer, vekil mecliste halki temsil eder) bagliyorum. Ve ne olursa olsun Devlet Bahceli'nin olgun bir tavir icerisinde mecliste CHP'den daha duzgun bir muhalefet yapacagina inaniyorum (inanmak istiyorum).

Secim meydanlarindaki üslûp konusuna gelince, siyasiler zaten bu konuda secim sonrasinda aciklama yapti (ama liderler ama vekiller), onlar secim meydanlarinda kaldi diye. Yani neymis: "Meydandaki sozler, meydanlar icindir.."

Benide_Kapatın 08-05-2007 04:09

Ynt: Mhp meclise neden girme kararı aldı?

Mehmet Ağar'ın durumundan ibret aldı ;)

AK_Türk 08-05-2007 14:43

Yeniden secim olursa baraji gecme ihtimalleri azalir

Ali ihsan 08-05-2007 17:18

başkalarının başına gelen kendi başına da gelmesin diye

H.Ozgur.Aydin 08-06-2007 02:10

Ülkede huzuru , istikrarı vatan haini Deniz BAYKAL gibi bozmamak için girecekler meclise. En azından milliyetçilik üzerine ideolojik bir parti olan MHP'nin kararı bana şaşırtıcı gelmedi açıkçası. Daha AK günler bekliyor ülkemizi herşey daha güzel olacak.

Benide_Kapatın 08-06-2007 02:17

Ynt: Mhp meclise neden girme kararı aldı?

BUNDAN DOLAYI ;D ;D
http://img513.imageshack.us/img513/2678/memecanvo3.jpg

All times are GMT +3. The time now is 02:15.