Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   Ülkü Ocakları birer birer kapatılıyor. (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27240)

Benide_Kapatın 05-01-2008 14:06

Ülkü Ocakları birer birer kapatılıyor.

Bahçeli'den Çok Radikal Karar

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "ülkü ocakları" üzerinden kurulan plana erken müdahale etti ve ülkü ocaklarına neşteri vurdu. Birer birer kapatılıyorlar..

MHP olası tahriklere karşı büyükşehirlerde önlem almaya başladı. Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilcilikleri kapatılmaya başlandı.

Antalya başta olmak üzere üniversitelerde yaşanan çatışmalar, Sakarya'daki linç girişimi ve 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin gerginliğin doruk noktasına çıktığı bir dönemde MHP lideri Devlet Bahçeli, yine herkesi şaşırtacak, 'sağduyunun sesi olacak' (!)bir adım attı.

'KAPATIN' TALİMATI

Bahçeli, Türkiye'de son dönemde yaşanan 'provokatif' ve 'tahrik edici' eylemlere karşı önlem alınması amacıyla Ülkü Ocakları'nın büyükşehirlerdeki mahalle ve semt temsilciliklerinin kapatılması talimatını verdi. Bahçeli'nin isteğini hemen hayata geçiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, büyükşehirlerdeki temsilciliklerine bir 'genelge' yollayarak, semt ve mahalle ocaklarının kapatılması talimatını verdi.

KİLİT VURULUYOR

Öztürk'ün talimatı doğrultusunda İstanbul'daki 52 ülkü ocağından 20 semt ve mahalle ülkü ocağının kapısına kilit vurulmaya başlandığı bildirildi. Kapatma işleminin ardından İstanbul'da Ülkü Ocakları'nın 32 taneyle sınırlandırılacağı öğrenildi. Ülkü Ocakları'ndaki yeni yapılanma çeçevesinde İzmir'de geçtiğimiz hafta içinde 5 tane semt ve mahalle ülkü ocaklarının kapısına kilit vurularak, kentteki ocak sayısı 7 ilçe teşkilatı ile sınırlandırıldı. Yine Ankara'da semt ve mahalle yapılanmasıyla birlikte 36'yı bulan ocak sayısının, her ilçede bir tane bulunacak şekilde aşağıya çekileceği kaydedildi. Üniversite olaylarıyla gündeme gelen Antalya'da da benzer bir uygulamaya gidileceği öğrenildi.

BAYRAK DEĞİŞİMİ

Ülkü Ocakları'ndaki yeniden yapılanma mahalle ocaklarının kapatılmasıyla sınırlı kalmayacak. Ülkü Ocakları'nda “dönemsel genel başkanlık” görevinin kökleşmesini sağlamak amacıyla, 2007 sonbaharından itibaren “Bayrak değişimi devam ediyor' sloganıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlıkları'na da yeni atamalar yapılıyor. En son Çankırı, Afyon, Van, Elazığ ve Sivas Ülkü Ocakları Başkanları değiştirildi. Bahçeli, ocak başkanlarının üniversite öğrencilerinden seçilmesini istiyor.

SOKAKLARDA OLMAYACAĞIZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da yaşanan öğrenci kavgasının ardından 11 Nisan'da bir genelge yayınlayarak, "Tahrik ve tertipler ne derece büyük olursa olsun, Milliyetçiler, hiçbir zaman sokakta olmayacak” demişti.

Haber: Düzgün Karadaş/Bugün

BaDe_EsNa 05-01-2008 14:08

eee bozuk bir saat bile günde iki kere dogruyu gösterir ne de olsa ;)

Mu-Alim 05-01-2008 14:09

Kilitlerin bütün ülkü ocaklarına vurulması temennisiyle, memnuniyet verici bir gelişme...

ENGİNEER 05-01-2008 15:15

[i][b]Muhtemelen yeni yapılanmaya gidilecek ve yeni yerler açılacak...

acizane44 05-01-2008 15:40

Çok memnun etti bu olay beni okuldayken hergün bu meselelerden kavga çıkardı kavgasız gün hatrlamıyorum >:(

Benide_Kapatın 05-01-2008 18:15

Yeni bir yapılanma söz konusu olabilir, enginer'in dedidği gibi

merve 05-01-2008 18:17

Benim bi öğretmenim vardı Çeliktepe ülkü ocagı başkanıydı, orayıda dün kapatmışlar.. ;D

politikaci 05-01-2008 18:18

evet bugün tanıdığım ülkücüler konuşuyodu bunu

Benide_Kapatın 05-01-2008 18:23

[b]Demekki ülkü ocakları MHP nin kontrolünden çıkmış ki böyle yapılıyor..

bknz. [url=http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=15975.0]Ülkü Ocağı Demirbaş Listesi..

ENGİNEER 05-01-2008 18:25

O konu benim ilk tartışma alanımdı (:

Cidden çok güzel konuydu...Bakmanızı tavsiye ederim..Bayağı uzun tartışmalara olmuştu..

Benide_Kapatın 05-01-2008 18:47

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
O konu benim ilk tartışma alanımdı (:

Cidden çok güzel konuydu...Bakmanızı tavsiye ederim..Bayağı uzun tartışmalara olmuştu..

Ben o başlığı açtıktan sonra forumda bulunamamıştım tüm sayfaları tek tek okuycam bakalım : )

Esra KAÇ 05-01-2008 19:03

İyi bir kara almış Sayın Devlet Bahçeli.
Kurulduklarından beri hiçbir işe yaramamışlar, aksine bir sürü olumsuzluğu yol açmışlardır.
Umarım bu Ak Parti'nin adını kullanarak açılan ,bu ocaklara benzer ama hiçbir işlevi olmayan dernek adı altında kurulan yerlerde yakın bir zamanda kapatılır.

cCc-kozenir-cCc 05-07-2008 22:35

Alıntı:

Şehremini Nickli Üyeden Alıntı
Kilitlerin bütün ülkü ocaklarına vurulması temennisiyle, memnuniyet verici bir gelişme...

EEEEE?
DAHA FARKLISINI İSTESEYDINIZ ŞAŞARDIK!
DEMEKKİ DOĞRU YOLDAYIZ!
AFERİN BİZE! ;D :D

RDönmezs 05-07-2008 22:38

Bi işe yaramıyorduki zaten saf gençleri beyinlerini yıkamak için gelin burda kalın eviniz gibi diyip kanlarına girerler sonra milletin üstüne asfalt delme makinası gibi yapıp salarlar ;)

cCc-kozenir-cCc 05-08-2008 08:49

Alıntı:

RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Bi işe yaramıyorduki zaten saf gençleri beyinlerini yıkamak için gelin burda kalın eviniz gibi diyip kanlarına girerler sonra milletin üstüne asfalt delme makinası gibi yapıp salarlar ;)

Bir psikoloğa gidip deyin ki :"Doktor bey! ...ben bir ülkücü düşmanıyım .Bundan nasıl kurtulabilirim acaba?"
;D :D ???

Liberal_Demokrat 05-15-2008 00:39

Ülkü Ocakları kapatılmamalı. Kapatmak çözüm değil. Ocakları kapatırsanız, ülkücüler daha kötü işler çevirirler. En iyisi geri kalmış bu kesimi bilinçlendirmek, faşizmin yanlış olduğunu anlatmak. Ülkücülere çete kurmanın, mekan basmanın yanlış olduğu anlatılmalı. Bir de üniversitelere çoğu öğrenciyi köşeye çekip haraç topluyorlar. Bu uygulamadan vazgeçmeliler. İnsanca, kardeşçe, barış içinde yaşamanın yolları ülkücülere anlatılmalı.

Saltuk Buğra Han 05-15-2008 00:56

Alıntı:

Liberal_Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Ülkü Ocakları kapatılmamalı. Kapatmak çözüm değil. Ocakları kapatırsanız, ülkücüler daha kötü işler çevirirler. En iyisi geri kalmış bu kesimi bilinçlendirmek, faşizmin yanlış olduğunu anlatmak. Ülkücülere çete kurmanın, mekan basmanın yanlış olduğu anlatılmalı. Bir de üniversitelere çoğu öğrenciyi köşeye çekip haraç topluyorlar. Bu uygulamadan vazgeçmeliler. İnsanca, kardeşçe, barış içinde yaşamanın yolları ülkücülere anlatılmalı.

Kapatılmaması konusundaki iyi niyetini göz ardı etmiyorum.Nedenlerini sıraladığında ise farklı bir şey söyleseydin sana şüpheyle bakardım.Şu anda parti bayrağınızdaki yunus balığı gibi herkeze gülücükler atıyorsunuz ama ,hiç bir zaman mümkün olmasada iktidara geldiğinizi varsayarsak o amblemdeki yunus balığın bir köpek balığına dönüşüp milleti ısırmaya başlayacağınızı da çok iyi biliyorum.

Meftun 05-15-2008 01:03

valla arkadaşlar o ülkücü gençlik hayatta adam olmaz!!!!

Allahın ibreti alem olsun diye ayrattığı o yaratıklar daha geçen gün okulda kantini boşaltıp mesleki eğitimi basma planları yapıyorlardı ve ellerindeki döner bıçakları gözlerimle gördüm...

Allah akıl fikir ihsan etsin, bu ülkeyi onların dengesizliklerinden korusun yeter!!!

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:04

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Kapatılmaması konusundaki iyi niyetini göz ardı etmiyorum.Nedenlerini sıraladığında ise farklı bir şey söyleseydin sana şüpheyle bakardım.Şu anda parti bayrağınızdaki yunus balığı gibi herkeze gülücükler atıyorsunuz ama ,hiç bir zaman mümkün olmasada iktidara geldiğinizi varsayarsak o amblemdeki yunus balığın bir köpek balığına dönüşüp milleti ısırmaya başlayacağınızı da çok iyi biliyorum.

Ülkücülüğü yeterince biliyorum. Keşke bilmez olsaydım. Ne melem ideolojiymiş. Ülkücülük dedikleri şey, şovenist milliyetçilikten başka bişey değildir. Ellerde bayraklar vatan millet sakarya nakaratları dillerde ülkücülerin. Aslında ülkücü olmak çok kolay bişey. Kürtleri, Ermenileri ve diğer azınlıkları karala, ez, sustur. Al sana en büyük ülkücülük.

Bir eline kelebek al bir eline 9 ışık,cebindeki telefonda başbuğlar ölmez çalsın gerisi önemli değildir.Bir de reisinin gözüne girerek,........başkanı oldun mu tamam.Ya sev ya terk et,din,millet,vatan,kahrolsun koministler,kahrolsun anarşistler gibi ikide söz ezberleyip papağan gibi tekrarladın mı MHP'den milletvekili bile olursun.

Meftun 05-15-2008 01:07

:-* :-* :-*
bir liberal demokratla bir mhp liden fazla ortak noktam var :-\

Demokrat 05-15-2008 01:11

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı

cabuk sevinme bende basta öyle diyordum ama bu arkadasin diger konulardaki sacma yorumlarini okuyunca mhp lileri öpüpte basimin üstüne koydum ;)

Meftun 05-15-2008 01:14

aman abi benim mhp yorumumu biliyorsun başıma falan koyamam :D
liberal arkadaşa da belli noktalarda katılırız napalım
;)

Demokrat 05-15-2008 01:15

Alıntı:

;)

bu arkadas liberal degildir, libostur!..bende basta arkadasi liberal sanmistim ama forumdaki yazilari beni sükutu hayale ugratti, bakalim bundan sonra nasil olacak ;)

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:17

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

cabuk sevinme bende basta öyle diyordum ama bu arkadasin diger konulardaki sacma yorumlarini okuyunca mhp lileri öpüpte basimin üstüne koydum ;)

Kardeş vallaha ben senin hangi görüşte olduğunu çözemedim. ümmetçilik diyorsun. Sonra ümmetçi SP yi karalıyorsun. milliyetçilik diyorsun milliyetçi MHP yi karalıyorsun. liberalizm diyorsun LDP yi karalıyorsun. Varsa yoksa AKP mi diyorsun yoksa. İktidar aşkı gözlerini kör etmiş olmasın. Sizin yorumlarınız da bana saçma geliyor. Hatta kusura bakmayın ama çok gerici fikirleriniz var. Fethullah Gülen aşığı olabilicek kadar gerici fikirleriniz var. İllaki yüzünüze vurmam mı gerekiyor. Biraz aynaya baksanız.

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:19

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

;)

bu arkadas liberal degildir, libostur!..bende basta arkadasi liberal sanmistim ama forumdaki yazilari beni sükutu hayale ugratti, bakalim bundan sonra nasil olacak ;)

EVET LİBOŞUM. HEM DE ALLAHINA KADAR LİBOŞUM. OK Mİ?

Meftun 05-15-2008 01:23

Alıntı:

Fethullah Gülen aşığı olabilicek kadar gerici fikirleriniz var
>:(
Fethullah Gülen gerici değildir!!!
Kimsenin yapmadığını, yapamayacağını yapıp;dünyaya adımızı duyuran odur!!!
ama müslüman olmasın demi?
kim yaparsa yapsın dindarlar iyi birşey yapmasın!!!
bu zihniyet 17 ağustosta muhafazakar şirketlerin yardımını engelleyen ecevit zihniyetidir!!!!

ha bu arada bir dipnot: MHP milliyetçi değil!!

Saltuk Buğra Han 05-15-2008 01:25

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Ülkücülüğü yeterince biliyorum. Keşke bilmez olsaydım. Ne melem ideolojiymiş. Ülkücülük dedikleri şey, şovenist milliyetçilikten başka bişey değildir. Ellerde bayraklar vatan millet sakarya nakaratları dillerde ülkücülerin. Aslında ülkücü olmak çok kolay bişey. Kürtleri, Ermenileri ve diğer azınlıkları karala, ez, sustur. Al sana en büyük ülkücülük.

Bir eline kelebek al bir eline 9 ışık,cebindeki telefonda başbuğlar ölmez çalsın gerisi önemli değildir.Bir de reisinin gözüne girerek,........başkanı oldun mu tamam.Ya sev ya terk et,din,millet,vatan,kahrolsun koministler,kahrolsun anarşistler gibi ikide söz ezberleyip papağan gibi tekrarladın mı MHP'den milletvekili bile olursun.

Aman arkadaşım sen ülkücülükten falan uzak dur .İyi de olsa kötüde olsa sen o adı ağzına alma ,boşver neme lazım ikimiz bir arada falan gözükmeyelim.yazdıklarımızıda unutalım gitsin. :-[ Senin hakkında pek iyi şey duymuyorum.

Saltuk Buğra Han 05-15-2008 01:26

Alıntı:

Alıntı:

bu zihniyet 17 ağustosta muhafazakar şirketlerin yardımını engelleyen ecevit zihniyetidir!!!!

Bayağı bir ortak noktanız var.Hatta iki nokta üst üste bile diyebiliriz.

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:28

Alıntı:

Alıntı:

Fethullah Gülen gerici değil diyerek adamı ilerici yapamazsınız. Gericinin ağababasıdır kendisidir. ABD bile ürktü kendisinden. Yakında Türkiyeye postalayacak. İşimiz yok bir de onla uğraşacağız.

MHP'li değilim ama Türkiye'deki en milliyetçi parti MHP'dir. Yoksa AKP mi milliyetçi diyorsunuz. Olabilir. AKP'nin yapmadığı bir o kaldı.

MHP'li değilim ama Devlet Bahçeli'yi beğenirim. Bahçeli değil de Türkeş gibi faşist biri MHP'nin başında olsaydı, Türkiye yangın yerine dönerdi.

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:30

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Aman arkadaşım sen ülkücülükten falan uzak dur .İyi de olsa kötüde olsa sen o adı ağzına alma ,boşver neme lazım ikimiz bir arada falan gözükmeyelim.yazdıklarımızıda unutalım gitsin. :-[ Senin hakkında pek iyi şey duymuyorum.

Her duyduğuna inanan hiç duymasın daha iyi,
Her okuduğuna inanan hiç okumasın daha iyi. Vay be iyi şiir döktürdüm akşam akşam. Benden 2. Can Yücel olur. Ama hakkımı yiyorlar.

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:31

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Tabi siz de ya sev ya terket mantığı geçerli.

Meftun 05-15-2008 01:33

Alıntı:

Fethullah Gülen gerici değil diyerek adamı ilerici yapamazsınız. Gericinin ağababasıdır kendisidir. ABD bile ürktü kendisinden. Yakında Türkiyeye postalayacak. İşimiz yok bir de onla uğraşacağız
bir an mhp nin hamaset dolu cümlelerinden birini okuyorum sandım

neden 'gericinin ağababası' olduğunu anlatır mısın? ama önce şuradan başla 'gerici' nedir? cevabın dindarsa zaten hiç zahmet etme evvelallah hepimiz gericiyiz ;)

milliyetçiliğe gelince daha önce bir başlıkta yazmıştım:milliyetçilik lafla olmuyor...

Akparti türki cumhuriyetlerle ticareti geliştirip, tekrar görüşen, ülkemizi ileriye götürüp dünyada 'itibar' kazandıran bir partidir! gerçek milliyetçilik odur!

ha kafatası milliyetçiliği diyorsan en alası mhpdir!!!

tayyipleyiz 05-15-2008 01:34

Öğlen duygu sömürüsü yaparak, özür dileyen kişilik senmiydin,diğer kişiliğinmiydi ... malum senin gibi kulvar kayması yaşayan kişilikler az bulunur, çok görülür hani...

Mutasyona uğramış bir zihniyetin tezhürlerinin safsata boyutundaki fikirleri dikkate alınmaya, cevap verilmeye değmez bunu bilesin ... ;)

Sana selamet dilerim, sevgilerimle ... :)

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:40

Alıntı:

Alıntı:

Fethullah Gülen gerici değil diyerek adamı ilerici yapamazsınız. Gericinin ağababasıdır kendisidir. ABD bile ürktü kendisinden. Yakında Türkiyeye postalayacak. İşimiz yok bir de onla uğraşacağız
bir an mhp nin hamaset dolu cümlelerinden birini okuyorum sandım

neden 'gericinin ağababası' olduğunu anlatır mısın? ama önce şuradan başla 'gerici' nedir? cevabın dindarsa zaten hiç zahmet etme evvelallah hepimiz gericiyiz ;)

milliyetçiliğe gelince daha önce bir başlıkta yazmıştım:milliyetçilik lafla olmuyor...

Akparti türki cumhuriyetlerle ticareti geliştirip, tekrar görüşen, ülkemizi ileriye götürüp dünyada 'itibar' kazandıran bir partidir! gerçek milliyetçilik odur!

ha kafatası milliyetçiliği diyorsan en alası mhpdir!!!

Gericilikten kastım tabii ki dindarlık değil. Fethullah Gülen, Ilımlı İslam devleti kurmak istiyor. Hatta bir sözünde, kadrolara yavaş yavaş sızın diye bir emir veriyor müritlerine. Emniyette ne kadar kadrolaştığını öğrenmek istiyorsan, Necip Hablemitoğlunun Köstebek kitabını tavsiye ediyorum.

Fethullah Gülenin beğendiğim yönleri, dinler arası diyalog yapması. İkinci beğendiğim yönü ılımlı Müslüman olması. Üçüncü beğendiğim yönü faşizm yapmaması. Ümmetçi değilim ama ümmetçilerin faşizm karşıtı yönleri iyi.

Berika 05-15-2008 01:44

Alıntı:

DÜNYANIN EN BÜYÜK HABER AJANSLARINDAN REUTERS'İN TANIMI

Reuters, Gülen'e işte böyle hitap etti
Reuters'ın Gülen tanımı: Modern hayata kök salmış mutedil İslam'ın savunucusu...

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:44

Reisler artık kız peşine düştü. Türk - Kız sentezi yapıyorlar artık.

Liberal_Demokrat 05-15-2008 01:45

MHP'nin özellikle Ülkü Ocaklarının değişen dünyaya ayak uyduramadığını düşünüyorum. Kapatılmasın ama ülkücüleri eğiterek hayata kazandırabiliriz. Yoksa bu şekilde masumlara linç yapıyorlar.

Saltuk Buğra Han 05-15-2008 01:46

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Tabi siz de ya sev ya terket mantığı geçerli.

Evet bayağı geçerli bir mantık ki sen bile bunu kabul etmiş bulunuyorsun.
Hatırladığım kadarı ile sen isen eğer ,geçen yorumunda ne haliniz varsa görün ben abd ye gideceğim zaten derken bu mantığın ne kadar geçerli olduğunu bir kez daha görmüş,ama bir o kadar da ne dediğini bilmeyen ve ciddiye alınıp münakaşa edilecek bir kişide olmadığını anlamıştım.Sana verdiğim cevaplar dostlar alışverişte görsün anlamında uykulu ve yorgun bir kişinin cevapları olmaktan başka bir şey değildi. Bir daha beni karşında bulamayacağını derken ,Allah seni hidayete erdirsin temennisinde bulunuyorum.Sana en büyük yapacağım iyilik de bu duadır herhalde.

Meftun 05-15-2008 01:47

Alıntı:

Fethullah Gülen, Ilımlı İslam devleti kurmak istiyor.
Tamamen vehim ispatlayamadığınız havada bir iddia!!

ayrıca müslümanın ılımlısı alımlısı olmaz!!!

şiddet içeren eylemleri din adına yapanlara da 'terörist' diyoruz ki onun da 'dini,dili,milleti' olmaz!!!

ENGİNEER 05-15-2008 02:02

Benim hiç cemaatle alakam olmadı ama evinde klavyesinden atıp tutan ve ülkesi adına henüz pek birşey yapamamış birinin(Liboş);

Dersaneleriyle ülkeye gayet efendi, ahlaklı mühendisler ve doktorlar kazandıran,
Yurt dışında ki okullarıyla binlerce yabancı öğrenciye İslam'ın güzelliğinin yanı sıra İstiklal Marşımı ezberleten ve bayrağımı sevdiren,
Türkçeyi konuşturan,
TV ve gazetesiyle insanları gayet samimi şekilde tek bir Türkiye'de inançlı olmaya çağıran Fetullah Gülen hakkında konuşmasının acı bir durum olduğunu düşünüyorum...

Ilımlı İslam yoktur kardeş...İslam vardır!...İslam ise kendi içinde zaten ılımlı ve hoşgörülüdür...

All times are GMT +3. The time now is 17:39.