Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Hayrünnisa Gül'ü ağlatan TV dizisi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=27678)

Ak_Kelebek 05-05-2008 12:01

Hayrünnisa Gül'ü ağlatan TV dizisi

Gece yarısında ünlü bir boya firmasının sahibini telefonunu çaldıran Cumhurbaşkanı Gül, sponsoru olduğu dizi film için tebrik eder. Gül Ailesi'nin kaçırmadığı televizyon dizisi:

Cumhurbaşkanı Gül'ün gece yarısında çok yakından tanıdığı Kayserili işadamı ile yaptığı telefon görüşmesini Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat aktardı.

First Lady'nin gözyaşları

Kayseri-Sivas 196 kilometre. Yol "rahat... Çift... Kaymak gibi."
Galatasaray maçı için Sivas'a gitmişken "komşu Kayseri'ye" de geçiverdik. Ve öğle yemeğini "sanayide" yedik.
"Casatı Boya"nın sahibi Zafer Bağkale'nin işyerinde.

Yemekte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de vardı, Cumhurbaşkanı'nın kardeşi sanayici Macit Gül de.
Eski ANAP il başkanı Serdar Altuntuğ da vardı, Büyükşehir İmar Komisyonu başkanı Mehmet Tarınç da.
Kayseri'nin renkli ismi Mehmet Kızıklı da.

Casatı Boya "Hatırla Sevgili" dizisinin sponsoru.
Bir gece "patron" Zafer Bağkale'nin telefonu çalmış:
- Zafer uyuyor muydun?
- Sayın Cumhurbaşkanım, siz misiniz?
- Evet benim... Uyandırdım mı?
- Hayır sayın Cumhurbaşkanım.
- Zafer... Yengenle birlikte Hatırla Sevgili' yi izliyorduk... Sponsoru senmişsin.
- Evet efendim.
- Aferin, tebrik ederim... İyi iş yapmışsın... Güzel bir dizi... Bazen yengen çok duygulanıyor, ağlıyor.
Zafer Bağkale telaşlanmış:
- Hayrünnisa yengem neden ağlıyor sayın Cumhurbaşkanım?.. Bir şey mi var?
- Hayır, hayır... Hatırla Sevgili' yi sürekli izliyor... 1960 ihtilali... Menderes' in asılması... Sonra 1980 ihtilali... Siyasetçilerin içeri atılması... O günleri biliyorum ben... Acılarla dolu... Yengen, Hatırla Sevgili' de izleyince dayanamıyor, duygulanıyor, gözleri sulanıyor.
Sabah

fütüvvet 05-05-2008 12:10

bu haber hiç hoşuma gitmedi..
>:( üzüldüm hatta :( düşündürücü ;) :-\

Ayşe_Berra 05-05-2008 16:18

Neden üzülüyoruz ya da kzııyoruz bende bunu anlamadım.

Televizyon adına bir çok şeyde nasıl mükemmelik yoksa bu dizide böyle. Yanlışları çok fazla ama bu kadar eleştirilecek kadar değil. Gerçeği yansıtan bir çok sahnesi var
.

fütüvvet 05-05-2008 16:26

YAKIŞTIRAMADIM HANFENDİNİN KENDİLERİNE

ÜZÜLDÜM..ÜZÜLDÜM..ÜZÜLDÜM

BİZDE ONLARI ÇOOK SEVİYORUZ .. SEVGİMİZ ELEŞTİRİMİZE ENGEL DEĞİL..

Ayşe_Berra 05-05-2008 16:32

Alıntı:

fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı

Ben eleştiri derken yanlış anlaşıldı ben dizi açısından bahsettim. Diziye dair birde protesto konusu var ya o bakımdan...

fütüvvet 05-05-2008 16:46

Alıntı:

Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Ben eleştiri derken yanlış anlaşıldı ben dizi açısından bahsettim. Diziye dair birde protesto konusu var ya o bakımdan...

tamam dizi eleştirileri konusu farklı zaten..
diziyi sevende olur sevmeyende
faydalı bulanda bulmayanda olabilir..

Kırık_Çocuk 05-05-2008 17:11

Burada daha önce dizi müptelası hanım kardeşlerimizin eleştirildiğini hatırlıyorum.Burada da geri kalmayınız yütfen :)

mavera 05-05-2008 19:22

Bende bu diziyi severek izliyorum..tamamen zevk meselesi, o dizinin kimi anlattiginida biliyorum ama bu benim izlememi engellemez, aksine ufkumu genisletir ;)..
isteye aglar, isteyen izlemez bu tam anlamiyla zevk meselesidir o diziyi izliyor diye birilerini kinamak, onlari belli bir kategoriyet sokmak kimsenin haddine degildir!..

Kırık_Çocuk 05-05-2008 19:35

Alıntı:

Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
Burada daha önce dizi müptelası hanım kardeşlerimizin eleştirildiğini hatırlıyorum.Burada da geri kalmayınız yütfen :)

:o :o :o Hiç hoş bir tavır değildi. Hele son cümlen.

sanırım bundan sonra anlatmak istediğimi anlamayan olursa muhabbeti devam etmeyeceğim teşekkür ederim..

fütüvvet 05-05-2008 19:36

kınıyorum değil
üzüldüm
kınarımda tabiiki..
her hakkım vardır..hakkımın sınırlarını çizmekte kimsenin haddi değilrid..

mavera 05-05-2008 19:38

Alıntı:

kınıyorum değil
üzüldüm
kınarımda tabiiki..
her hakkım vardır..hakkımın sınırlarını çizmekte kimsenin haddi değilrid..

Buyrun kinayin o zaman..kisileri belli bir kaliba sokmaya calisan zihniyetleride ben siddetle kiniyorum, bu sekilci kisiler yüzünden hep önyargili degilmiyiz ;)..
bende kinama hakkimi kullandim, kime ne! ;)

BaDe_EsNa 05-05-2008 19:46

geçmişi yaşanan olayları öğrenmemiz açısından güzel dizi ama olayları çok taraflı bir şekilde anlatıyor >:( bu diziyi izleyerek reyting kazandırmamız bana biraz ters geliyor açıkcası...

Ayşe_Berra 05-05-2008 19:49

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı
Bende bu diziyi severek izliyorum..tamamen zevk meselesi, o dizinin kimi anlattiginida biliyorum ama bu benim izlememi engellemez, aksine ufkumu genisletir ;)..
isteye aglar, isteyen izlemez bu tam anlamiyla zevk meselesidir o diziyi izliyor diye birilerini kinamak, onlari belli bir kategoriyet sokmak kimsenin haddine degildir!..

Aynen abi katılıyorum sana. Bu diziyi protesto eden konuda da hep bunun mücadelesini verdim, ve neredeyse Deniz gezmişi savunan biri ilan edildim.

Ayrıca eleştirdiğimiz şey hakkında yargıya varmak için bir çok şey olmalı elimizde ama bu diziyi eleştiren arkadaşlarda gördüğüm şu ki; biri deniz gezmişin idam edildiği sahneyi görmüş, biri solcuların mitinglerini sonra çıkıp herkes söz söylüyor.

Diziyi başından beri izliyorum ve eleştiri ya da yanlışlık adına sayfalarca şey yazabilirim var. Ama içinde bazı yanlışlıkların olması bu dizinin olumlu yanlarını ya da gerçek olarak yansıyan şeylerin doğruluğunu değiştirmez.

mavera 05-05-2008 19:54

Ayse kardesim bizlerin yaptigi sekilcilik..solcu mu, komunist mi, deniz gezmis mi "kömün gitsin"...bu insan kimdir, ne yapmaya calisti, yanlisi neydi, dogrulari hic mi yoktu diye bir olaya asla girmeyiz..
ama benim anlamadigim biz hep sekilcilikten yakiniriz..birilerinin basörtü hakkinda söylediklerine veryansin ederiz, hep fikrilerimizin gözardi edilmesine isyan ederiz, peki niye biz aynisini yapiyoruz!..
Kimse kusura bakmasin bu filmle eger fikri degisecek, deniz gezmise özenecek birisi varsa demek ki o kisi zaten bostur!..
Filmin adi kurtlar vadisi olunca harika, cok güzel, ülke gerceklerini yanstiyior, egomuzu tatmin ediyor ama filmin adi hatirla sevgili olunca komunist propagandasi oluyor ;)..
neidügü belirsiz dizileri izlemektense, bu tür dizileri izlemeyi tercih ederim!..

fütüvvet 05-05-2008 19:56

Alıntı:

BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
geçmişi yaşanan olayları öğrenmemiz açısından güzel dizi ama olayları çok taraflı bir şekilde anlatıyor >:( bu diziyi izleyerek reyting kazandırmamız bana biraz ters geliyor açıkcası...

evet
çok doğru
söylemek istediğim de buydu zaten..

şekilcide değiliz.. çoook geniş bakıyoruz meselelere..
bende kınama hakkımı kullanıyorum..
tabii Hayrünnisa hanımefendiyi değil..ona sadece üzülüyorum..

_Yeniden_ 05-05-2008 20:02

İzlemek faydalıdır...Doğru ya da yanlış önemli değil...İzleyip ne kadarı yanlış ne kadarı doğru karar verelim...Özellikle Menderes dönemi anlatılırken kaçırmazdım...
Ayrıca komünistleri sempatik gösterdiği doğru ancak tamamen uydurmaca bir senaryo da yok ortada...Bence yalan yanlış diye izlememektense, izleyip yanlışları tespit etmek bizi daha da geliştirir...

Yassı Ada bölümlerine ağlamıştım.. :'(

merve 05-05-2008 20:09

Bende başlarda takip ediyordum ama sonra baktım o dönemde sağcılar yokmuş gibi sadece solcular bahsetmeye başladılar biraz taraflı oldugunu düşündüm izlemeyi bıraktım, bu ara güzel devam ediyormuş dizi ancak artık benim televizyona ayırdıgım saatler kısıtlı oldugu için izleyemiyorum...

BaDe_EsNa 05-05-2008 20:11

Alıntı:

Ayse kardesim bizlerin yaptigi sekilcilik..solcu mu, komunist mi, deniz gezmis mi "kömün gitsin"...bu insan kimdir, ne yapmaya calisti, yanlisi neydi, dogrulari hic mi yoktu diye bir olaya asla girmeyiz..
ama benim anlamadigim biz hep sekilcilikten yakiniriz..birilerinin basörtü hakkinda söylediklerine veryansin ederiz, hep fikrilerimizin gözardi edilmesine isyan ederiz, peki niye biz aynisini yapiyoruz!..
Kimse kusura bakmasin bu filmle eger fikri degisecek, deniz gezmise özenecek birisi varsa demek ki o kisi zaten bostur!..
Filmin adi kurtlar vadisi olunca harika, cok güzel, ülke gerceklerini yanstiyior, egomuzu tatmin ediyor ama filmin adi hatirla sevgili olunca komunist propagandasi oluyor ;)..
neidügü belirsiz dizileri izlemektense, bu tür dizileri izlemeyi tercih ederim!..

tamam hiç kimsenin bir diziyle fikri değişmeyecek ama ben mesela yaşım itibariyle o günleri görmedim bilmiyorum aile büyüklerimden de öğrenmesem bir Deniz Gezmiş olur çıkardım ki hala çok bilgim olduğunu sanmıyorum daha çok öğrenmeliyim kitaplar okumalıyım kesinlikle ben bunun farkındayım ama bizim yaşımızda olan ve sadece bu gibi dizilerle geçmişi az çok öğrenen çok kişi var gerçekten boşlar ve bir şekilde bilgilenecekler bu dizilerle bilgilenenler yarın öbür gün Deniz Gezmiş'e özenirse ne olacak? sizin gibi geçmişi zaten bilerek izleyenler için değil geçmişi bu yollarla ögrenenler açısından yanlış buluyorum diziyi

merve 05-05-2008 20:15

Alıntı:

Alıntı:

tamam hiç kimsenin bir diziyle fikri değişmeyecek ama ben mesela yaşım itibariyle o günleri görmedim bilmiyorum aile büyüklerimden de öğrenmesem bir Deniz Gezmiş olur çıkardım ki hala çok bilgim olduğunu sanmıyorum daha çok öğrenmeliyim kitaplar okumalıyım kesinlikle ben bunun farkındayım ama bizim yaşımızda olan ve sadece bu gibi dizilerle geçmişi az çok öğrenen çok kişi var gerçekten boşlar ve bir şekilde bilgilenecekler bu dizilerle bilgilenenler yarın öbür gün Deniz Gezmiş'e özenirse ne olacak? sizin gibi geçmişi zaten bilerek izleyenler için değil geçmişi bu yollarla ögrenenler açısından yanlış buluyorum diziyi

Haklısınız, çok önemli ve güzel işler yapılmış gibi gösteriyor... Bu konuyu bilmeyenlerin yanlış şekilde öğrenmeleri üzücü...

_Yeniden_ 05-05-2008 20:18

Ben de Deniz Gezmiş dönemi ile ilgili pek bilgi sahibi olmadan izleyenlerdenim...Ancak buna rağmen izlerken onun yanlışlarını farkedebiliyorum....Tabi ki asılmaması gerektiğini de...Tekrar diyorum...Bizim desteklemediğimiz kesimin yani solcuların da onları nasıl tasvir ettiğini bilmemiz gerekir bence...Abartıyorlarsa da ne kadar abartıyorlar diye kendi doğrularımızla karşılaştırırsak aleyhimize işleyenleri lehimize çevirebiliriz.. ;)

fütüvvet 05-05-2008 20:24

deniz gezmişe ağlamaya başlamadan daha bizim o kadar yitiğimiz o kadar yiğitlerimiz bertaraf edilmişlerki sayılmakla bitmez..
ağlamaya kalksak deniz gezmişe sıra gelmez.. ağlayan ağlasın ona bi şey demiyorum..ama bizi biz yapan değerlerin birisi için dahi başını vermiş hayatını feda etmiş zindanlarda çürütülmüş o kadar bedenler varki gözyaşlarımız onların bir kısmına dahi yetmeden yatakları kuruyuverir..

merve 05-05-2008 20:29

Alıntı:

_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Ben de Deniz Gezmiş dönemi ile ilgili pek bilgi sahibi olmadan izleyenlerdenim...Ancak buna rağmen izlerken onun yanlışlarını farkedebiliyorum....Tabi ki asılmaması gerektiğini de...Tekrar diyorum...Bizim desteklemediğimiz kesimin yani solcuların da onları nasıl tasvir ettiğini bilmemiz gerekir bence...Abartıyorlarsa da ne kadar abartıyorlar diye kendi doğrularımızla karşılaştırırsak aleyhimize işleyenleri lehimize çevirebiliriz.. ;)

Sen bilinçlisin, örneğin;burdasın, neyin dogru neyin yanlış oldugunu ayırt edebiliyorsun. Ayırt edemeyenler ne yapsın ???

Herkes bizim gibi dogru ortamlarda değil yani herkes bizim gibi şanslı değil, bu site bana çok büyük şeyler kattı eminim sanada güzel şeyler katmıştır... Birşeylerin farkındaysak böyle güzel ortamlarda oldugumuz içindir...

Yaşıtlarımızdan bir adım öndeyiz (belki birkaç adım), geniş düşünebiliyoruz şükürler olsun...

Semm 05-05-2008 20:30

Dizilerden öğreneceksem birşeyleri..varsın, kalsın
Çok üzücü..

Hüdaverdi 05-05-2008 20:33

Uydurma haber,uydurma değilse bir rol versinler :-X

Diziden nefret eder hatta teröristlerin dizisi derim ama izlemeden geri kalmam ::)

Ayşe_Berra 05-05-2008 20:34

Alıntı:

Alıntı:

[color=navy][i][b]
Yaşım 23 ve bende o dönemleri görmedim, açıkcası başlarda pek bi bilgimde yoktu. Dizi sayesinde de oluşmadı tabiki. Ama şuna eminimki hiçbir şey bilmeden izlesemde ne Deniz gezmiş olurdum, ne komünist, ne faşist...

Bugün Hatırla Sevgili izleyip Deniz Gezmiş olanlarla Kurtlar vadisi izleyip katil olanlar, mafya babası kesilenler arasında hiç bir fark görmüyorum. Bu izlenilenlerin yanlışlığından öte alınan aile eğitiminden kaynaklanır. o çocuk boş boş hayata dair hiçr bir şeyi olmadan anne baba elinde yoğruluyor. Eğer bir şeyleri hakkıyla verirsek yaşadığı dönem ve şartlar içinde yanlış ve doğrunun ayrımını yapabilecektir. Bu pokemon izleyip uçmaya benzemiyor çünkü.

Alıntı:

bende kınama hakkımı kullanıyorum..
tabii Hayrünnisa hanımefendiyi değil..ona sadece üzülüyorum..

Bu diziyi izleyenleri eleştiriyor ve kınıyorsak kusura bakmayın ama Hayrunisa Gül'de otomatik olarak içine girer zaten. Yani Cumhurbaşkanının karısına üzülüyor diğerlerine kınama hakkımı kullanıyorum gibi bir mantık çıkıyor buda çelişkili bir durum oluyor zaten.

Ayşe_Berra 05-05-2008 20:36

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Uydurma haber,uydurma değilse bir rol versinler :-X

Diziden nefret eder hatta teröristlerin dizisi derim ama izlemeden geri kalmam ::)

Haber belki uydurmadır bilemem ama Abdullah Gül bir gazeteciyede aynı cevabı vermişti, Hatırla savgiliyi izledikleri konusunda birebir izlediğim bir haberdi.

_Yeniden_ 05-05-2008 20:42

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Sen bilinçlisin, örneğin;burdasın, neyin dogru neyin yanlış oldugunu ayırt edebiliyorsun. Ayırt edemeyenler ne yapsın ???

Herkes bizim gibi dogru ortamlarda değil yani herkes bizim gibi şanslı değil, bu site bana çok büyük şeyler kattı eminim sanada güzel şeyler katmıştır... Birşeylerin farkındaysak böyle güzel ortamlarda oldugumuz içindir...

Yaşıtlarımızdan bir adım öndeyiz (belki birkaç adım), geniş düşünebiliyoruz şükürler olsun...

Evet haklısın ama inan ben onun hakkında hiçbirşey bilmiyorken de diziyi izlerken yanlış yolda olduklarını düşünüyordum...Bu zeka, bakış açısı vb. değil...Solcu bir aileden geliyorsan elbette desteklersin ama sağcı bir ailedensen ve yine de hiçbir bilgin yoksa o dönem hakkında yine de Deniz Gezmiş gibilerin yanlışlarını idrak edebilirsin bence...Objektif bakarakta görebilirsin yani...Edemeyecek gibiyse izleyenler zaten ilgi alanına girmez...Benim fikrim bu yönde ama saygı duyarım herkese :)

mavera 05-05-2008 20:45

o zaman sirinleride izlemeyelim asil komunizm propagandasini bu dizi yapiyor ve hedef kitlesi cocuklar :)

merve 05-05-2008 20:46

Alıntı:

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Evet haklısın ama inan ben onun hakkında hiçbirşey bilmiyorken de diziyi izlerken yanlış yolda olduklarını düşünüyordum...Bu zeka, bakış açısı vb. değil...Solcu bir aileden geliyorsan elbette desteklersin ama sağcı bir ailedensen ve yine de hiçbir bilgin yoksa o dönem hakkında yine de Deniz Gezmiş gibilerin yanlışlarını idrak edebilirsin bence...Objektif bakarakta görebilirsin yani...Edemeyecek gibiyse izleyenler zaten ilgi alanına girmez...Benim fikrim bu yönde ama saygı duyarım herkese :)

Bende sana saygı duyuyorum :)

All times are GMT +3. The time now is 08:45.