Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Aryeh'in konferanssına tepki sürüyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=28069)

Gercekleri Görelim 05-08-2008 18:21

Aryeh'in konferanssına tepki sürüyor

08 Mayıs 2008 16:44

Fatih Üniversitesi'nde bir konferansa katılan İsrail Başkonsolosu Aryeh'e tepkiler sürüyor. Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nur Tekdal'da konferansa tepkili.

Fatih Üniversitesi'nde bir konferansa katılan İsrail Başkonsolosu Aryeh'e tepkiler sürüyor. Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nur Tekdal'da konferansa tepkili. İşte Tekdal'ın haber5.com'a yaptığı açıklama:

Haber5.com'un yapmış olduğu haberlerle ile ilgili olarak gösterilmesi gereken tepki ifadeleri zaten haberin içindeki şu sözlerde de mevcuttur:

1948 yılından beri bölgeye kan, gözyaşı ve katliamdan başka hiç bir şey getirmeyen İsrail'in Başkonsolosu’nun Fatih Üniversitesi öğrencilerine ne anlatacağı merak ediliyor. İsrail’in Gazze’yi abluka altında tuttuğu ve her geçen gün düzenlediği saldırılarla masum Filistinlileri katlettiği günlere denk gelen konferansa tepkiler giderek artıyor.

İsrail İstanbul Başkonsolosu Mordehai AMIHAI’ın Fatih Üniversitesi öğrencilerine işledikleri katliamları nasıl açıklayacağı kamuoyunca merak ediliyor. Kendileriyle görüştüğümüz öğrenciler “Başkonsolos, İsrail tarafından Gazze’ye uygulanan ambargo sebebi ile ilaçsızlıktan hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 145’e yükseldiğini açıklayacak mı?” sorusunu gündeme getirdiler. Muhafazakâr çevrelerce ayrı bir teveccüh gören Fatih Üniversitesi’nde böyle bir konferansın düzenlenmesini anlayamadıklarını belirten öğrenciler, konferansın Üniversitenin imajını zedeleyen ve öğrencilerin de vicdanını rahatsız edecek bir konferans olduğunu belirttiler.

Haberle ilgili olarak adı geçen üniversitenin Halklar İlişkiler Müdürünün beyanına da dikkat çekmek istiyorum.

Haberde geçen bu yorumuyla Sayın Arda Özdemir, Siyonist hareketin temsilcilerini isim verdiği diğer ülke temsilcileriyle karıştırıyor. Siyonizm’in temsilcilerinin yeryüzündeki katliamları hangi ülke tarafından yapılırsa yapılsın kınanmaya müstahaktır. Bırakınız kınamayı misli ile cevap verilmeyi gerektirir. Bunun bilinmesinde yarar var.

İkinci haber ise, işgal güçlerinin Yeni Abasan bölgesinden çekilmeden önce 7 çocuk annesi olan Vefa ed-Dığma’yı (35) başından vurarak şehit ettiği bildiriliyor.

Bu haberde geçen olay tek değildir. İsrail’in bir çıbanbaşı olarak Ortadoğu’da yerleştirildiği 1948 yılından bu yana Filistinliler sayısız katliamlara maruz kalmışlar ve bu katliamların emperyalist güçler tarafından desteklendikleri ve karşı olanların da gereken misillemeyi yapmaktan korkarak çekindikleri sürece devam edeceğini görmek gerekir. Bu öngörüye sahip tek zihniyet Milli Görüş zihniyetidir.

Bilinmektedir ki Siyonizm’in ortaya çıktığı günden beri sergilediği vahşet, bu gün dünyanın tamamında nefret ve tepki ile karşılanmaktadır. Artık iyice belli olmuştur ki, insanlığın kurtuluşu “Yeni Bir Dünya”nın kurulmasına bağlıdır. Sergilenen vahşeti önleyecek, insanlığı sömürüden ve içinde bulunduğu bunalımdan kurtaracak bir hareket, tarihi misyonu ve stratejik konumu itibariyle Türkiye’den beklenmektedir. Nitekim Türkiye Milli Görüş iktidarı döneminde bu anlamda ilk adımı atmış ve D–8 lerin kurulmasına öncülük etmiştir. Müteakip adımların devamı ile insanlığın huzur ve saadeti için, ülkemizin “Yaşanabilir Bir Türkiye” ve “Yeniden Büyük Türkiye” hedefine ulaşması gerekir. Bu da ancak Milli Görüş İktidarı ile “Yeni Bir Dünya”nın kuruluşuna öncülük edilerek gerçekleştirilebilir.

Haber5.com’a konuşan Fatih Üniversitesi Halkla ilişkiler Müdürü Arda Özdemir, Suriye Başkonsolosu, İran Temsilcileri, Japon Konsolosu’nun da Fatih Üniversitesi’ndeki konferanslara katıldığını ifade ederek, İsrail Başkonsolosu’nun da katılabileceğini, bunun öğrencilerin düzenlemiş olduğu bir faaliyet olduğunu ifade etti.

Üniversite'de öğrencilerin faaliyetlerine sınır koymadıkları, savunması yapan Özdemir, İsrail’in Başkonsolosu’nun Fatih Üniversitesi’ne gelmesinde bir beis görmediğini de sözlerine ekledi.

Özdemir, ’ Bu hafta Politika günleri var Üniversitemizde. Dolayısı ile bu faaliyetin Üniversitemizde yapılması da Politika Kulübümüzün yapmış olduğu bir etkinliktir’ dedi.

Kaynak: http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=315687

ENGİNEER 05-08-2008 18:24

İnsanlarla olan sıkıntınızı konuşarak çözersiniz...Evet karşıda ki kendini sendne üstün görüyor olabilir ve zalim de olabilir ama konuşarak anlaşmaktan başka çare yok...

Yani adamın konferansına engel olunca zulüm bitecek mi diye sormak lazım...

Gercekleri Görelim 05-08-2008 18:29

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
İnsanlarla olan sıkıntınızı konuşarak çözersiniz...Evet karşıda ki kendini sendne üstün görüyor olabilir ve zalim de olabilir ama konuşarak anlaşmaktan başka çare yok...

Kardesim Konusarak hangi sorunu sözdünüz de gelmis akil veriyorsun Filistindeki Zulme ugrayanlari göremeyecek kadar körlestinmi Müslüman kardeslerimiz sehit ediliyor Filistinli kizlarin irzina geciyorlar senin gibilerde o serefsizi evinde agirlayip cay ikram etnmediginizle kaliyorsunuz,bu ne israil yalakasiligi anlamadim

ENGİNEER 05-08-2008 18:34

Konuşarak hangi sorunu mu çözdük?
Sanıyorum sizin uğraşıpta çözemediğiniz birçok sorunu biz çözdük..Hatta en zor durumda kaldığınız başörtü sorununuda biz çözdük sayılır!

Bunlarıda karşı tarafı düşman kabul ederek değil anlaşarak yaptık!

Madem o kadar delikanlısın al eline silahı Filistin'de direnişe katılsana?
Evde oturup ''Müslümanlar öldürülüyor'' diye ötmekle bişey mi yapıyosun?

Biz hiç değilse arada ki irtibatı kesip katliamlara üzüleceğimize hiç yoktan konuşarak karşı tarafa bişeyler anlatmaya çalışıyoruz...Sizde dramatik sözlerle aklınız sıra Filistin'i koruyosunuz...

Orada ki insanlar benim din kardeşimdir ve en az senin kadar bende üzülüyorum ama senin gibi kapıyı kapatıp kapının arkasında zulme dokunamadan yaşayacağıma kapıyı açık bırakıp biraz olsun ümit besliyorum...

Gercekleri Görelim 05-08-2008 18:57

Alıntı:

Konuşarak hangi sorunu mu çözdük?
Sanıyorum sizin uğraşıpta çözemediğiniz birçok sorunu biz çözdük..Hatta en zor durumda kaldığınız başörtü sorununuda biz çözdük sayılır! neredeee

Bunlarıda karşı tarafı düşman kabul ederek değil anlaşarak yaptık! ne zaman anlastiniz

Madem o kadar delikanlısın al eline silahı Filistin'de direnişe katılsana? elhamdulillah delikanliyim o kadar delikanliyim ki elime silah alip savasa katilmasam bile onlari davet ederek ödül sicek verecek kadarda alcalmam ******
Evde oturup ''Müslümanlar öldürülüyor'' diye ötmekle bişey mi yapıyosun? ötmek mi diyorsun, israilli baskan filistini yerle bir ederiz dediginde sitede kimler ötmüs ona bak,neymis birsey yapamiyorum diye Tepkimi demi göstermeyecegim

Biz hiç değilse arada ki irtibatı kesip katliamlara üzüleceğimize hiç yoktan konuşarak karşı tarafa bişeyler anlatmaya çalışıyoruz...Sizde dramatik sözlerle aklınız sıra Filistin'i koruyosunuz... Kan akmaya devam ediyor ac gözünü,irzina gecilen bacilarimizi,sehit edilen kardeslerimizi görmeyecek kadar körlestinmi

Orada ki insanlar benim din kardeşimdir ve en az senin kadar bende üzülüyorum ama senin gibi kapıyı kapatıp kapının arkasında zulme dokunamadan yaşayacağıma kapıyı açık bırakıp biraz olsun ümit besliyorum... ne ümidi kör kardesim?,kardesligini yahudi serefsizine sicek vererek mi gösteriyorsun,ödül vererek mi gösteriyorsun

ENGİNEER 05-08-2008 19:00

Siz bu kafayla ne Filistin'i kurtarabilirsiniz nede ülkede bir daha başa geçebilirsiniz...
Konuşma tarzından bile zaten kaybetmiş bir adamsın..

Ben sana oturup tepki göstermek yerine gidip konuşmak daha mantıklıdır diyorum sen hala ''hiç değilse tepkimi gösteririm'' diyosun..

Hayatımda bu kadar saçma bir cevap görmedim...

Neyse..Zaten amacın ortalığı karıştırmak ama ne yazık mümkün olmayacak..

Gercekleri Görelim 05-08-2008 19:10

Alıntı:

Siz bu kafayla ne Filistin'i kurtarabilirsiniz nede ülkede bir daha başa geçebilirsiniz...
Konuşma tarzından bile zaten kaybetmiş bir adamsın.. elhamdulillah onurumu ,serefimi serefsizlere,yahuidilere sicek,ödül vermeyecek kadar onurumu koruyan müslüman im

Ben sana oturup tepki göstermek yerine gidip konuşmak daha mantıklıdır diyorum sen hala ''hiç değilse tepkimi gösteririm'' diyosun..ne konusmasindan söz ediyorsun ,elbette bu sözüne tepki gösteririm ,senin düsüncene göre biz de pkk köpekleriyle masaya oturalim olmaz mi?, kardesim Müslüman kardeslerimiz sehit edilirken sicek ,ödül vererek mi konusuyorsun

Hayatımda bu kadar saçma bir cevap görmedim...

Neyse..Zaten amacın ortalığı karıştırmak ama ne yazık mümkün olmayacak..

amac ortaligi karistirmakmi oluyor icine gelmeyince?,forumda bir cok seylere tepki gösteriliyor benimkimi gözüne batti

sümeyra 05-08-2008 19:10

http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=31320.0

Bu başlığa bakmanızı tavsiye ederim.
Bu zamana kadar yapılan şeyler çözüm olmamış artık farklı yollar denemeliyiz
yapabileceğimiz en iyi şey oraya gidip öne sürdüğü şeyleri çürütmeye çalışmak.
ülkemize davet edip saçmalıklarını ve sefihliğini dinlemek ona hak verdiğimiz ve saygı duyduğumuz anlamına gelmez.

ENGİNEER 05-08-2008 19:13

Erbakan başa geldiğinde sorunlar çözüldü mü diyede sormak lazım...

Ha bide şu çok önemli!

Sürekli ben onurluyum szin gibi değilim diyerek bana ''şerefsiz'' demeye getiriyorsun..
Eğer Milli Görüş sana ''Sorunları konuşarak çözelim'' diyen kişiye ''şerefsiz'' demeyi öğrettiyse o milli görüşe yazıklar olsun...

Hep kendi başınıza yalnız ve dışlanmış olarak kalacaksınız...

LüGaT 05-08-2008 19:16

Saadet partisi parti programına "İsrail'e savaş açmak" maddesini koymayacaksa müntesipleri burda boş yere konuşmasın.

Gercekleri Görelim 05-08-2008 19:25

Alıntı:

Erbakan başa geldiğinde sorunlar çözüldü mü diyede sormak lazım... erbakan hoca döneminde sorunlar sözülmesi icin D8 kuruldu tabi bunun önemini siz anlayacak degilsiniz

Ha bide şu çok önemli!

Sürekli ben onurluyum szin gibi değilim diyerek bana ''şerefsiz'' demeye getiriyorsun..nereden cikardin sana serefsiz demeye getirdigimi?, kusura bakma Müslüman bacilarimin irzina gecilirken,Müslüman kardeslerimiz sehit edilirken adeta bu yapilanlara ödül verirsesine sicek vermeyi baska tanimlayamiyorum ,bu sözle kendine pay cikararak üste cikmaya salisma serefsiz demeye get
Eğer Milli Görüş sana ''Sorunları konuşarak çözelim'' diyen kişiye ''şerefsiz'' demeyi öğrettiyse o milli görüşe yazıklar olsun...Milli görüste malesef Müslümanlara Radikal ,Terorist ifadeleri ögretilmiyor,Müslüman kardeslerimiz sehit edildiginde Sehit olan kardeslerimize ölü diye hitab edilmiyor,Müslümanlara Zulüm edenlere sicek ,ödül verme adetimiz de de yoktur

Hep kendi başınıza yalnız ve dışlanmış olarak kalacaksınız...Elhamdulillah Yüce Mevlam yeter

Gercekleri Görelim 05-08-2008 19:28

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Saadet partisi parti programına "İsrail'e savaş açmak" maddesini koymayacaksa müntesipleri burda boş yere konuşmasın.

Savas acmasak bile ödül verecek kadar da alcalmayiz, Haksizlik gördügünde elinle düzelt olmuyorsa dilinle düzelt o da olmuyorsa Bugzet

LüGaT 05-08-2008 19:33

Alıntı:

Gercekleri Görelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Savas acmasak bile ödül verecek kadar da alcalmayiz, Haksizlik gördügünde elinle düzelt olmuyorsa dilinle düzelt o da olmuyorsa Bugzet

Ödül vermek alçaklıksa, ödül verdi diye insanları İsrail sempatizanı göstermek, kibirle bir tek kendisini İsrailin yaptıklarının karşısında sanmak, sonra da "ama savaş açamayız kii" demek "çukurluk"tur.

"Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünüyor."

Allah affetsin.

ENGİNEER 05-08-2008 19:35

[i][b]D8 doğru ve sağlam bir adımdı ama kurulmasına rağmen uzun vadede başarıya ulaşacaktı...Yani D8'i kurduk Filistin'de zulüm bitti gibi bir durum yoktu...

Serefsiz konusunu sen daha iyi bilirsin.Aslına bakarsan genelde tipik özelliğinizdir sizin milli görüşçü olmayan herkesi işbirlikçi ve cehennemlik olarak görmek.Kendinizi ne sanırsanız hiç anlamam.Sizin kadarda boş gezenin boş kalfası, işe yaramayan, sadece konuşup okumadan etmeden zırvalayan yoktur...Tek yaptığınız ''Filistin'De zulüm var'' deyip karşı tarafa yüklenmektir ama aslında sende hiç birşey yapmıyorsundur (:

Filistin'De organize sanayi bölgesi kurarak orada ki işsizlere doyurmayı amaçlayanda bizim hükümetimizdi ama sen bir kıytırık ödüle takmışsan yapabilecek bişey yok...Hasta bir insansın..

Yalnız derken aslında ben yüce Mevla'yı da kastetmiştim...Sanırım gerçekten onun değerlerini düzgün savunsaydınız bugünkü rezil durumunuza düşmezdiniz çünkü Allah gerçek manada inananların her zaman zafere ulaşacağını söyler Kuran'da...

Senin gibi terbiyesiz bir adamla yapacağım sohbet en fazla bu kadardır...Çirkefe taş atma üstüne sıçrar diye oşuna denmemiş...

Gercekleri Görelim 05-08-2008 19:40

Alıntı:

Alıntı:

Gercekleri Görelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Ödül vermek alçaklıksa, ödül verdi diye insanları İsrail sempatizanı göstermek, kibirle bir tek kendisini İsrailin yaptıklarının karşısında sanmak, sonra da "ama savaş açamayız kii" demek "çukurluk"tur.

"Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünüyor."

Allah affetsin.

Ilk önce Uyarimin yüzde 70 lere ulastirdiginiz icin tesekür ederim ,ne Mutlu ki Yahudilere sicek,ödül verilmesine karsi tepkimi koydugum icin uyari aldim bu iste benim icin sereftir tanimim da bu dur,ben kimseyi israil sempatizani göstermedim ben sadece yahudilerin zulüm yaptigi sirada ,akp li belediye baskani tarafindan ödül verimesini ve Universite tarafindan davet edilip sicek verilmesini onursuzluk olarak görmekteyim

Gercekleri Görelim 05-08-2008 19:50

Alıntı:

[i][b]D8 doğru ve sağlam bir adımdı ama kurulmasına rağmen uzun vadede başarıya ulaşacaktı...Yani D8'i kurduk Filistin'de zulüm bitti gibi bir durum yoktu...Biz tek basimiza degil Koalisyon halindeyken kurduk ya< siz

Serefsiz konusunu sen daha iyi bilirsin.Aslına bakarsan genelde tipik özelliğinizdir sizin milli görüşçü olmayan herkesi işbirlikçi ve cehennemlik olarak görmek.Kendinizi ne sanırsanız hiç anlamam.Sizin kadarda boş gezenin boş kalfası, işe yaramayan, sadece konuşup okumadan etmeden zırvalayan yoktur...Tek yaptığınız ''Filistin'De zulüm var'' deyip karşı tarafa yüklenmektir ama aslında sende hiç birşey yapmıyorsundur (: bos gezenin bos kalfasi demissin ya sen ne yapiyorsun yahudilere verilen ödülü ,verilen sicekleri savunurken,hic mi vicdanin yokta Müslümanlar kan aglarken bu sasmaligi savunuyorsun,simdi yaziyi okurken seni de bir is yaptigini saniyor halbuki asil sen zirvalamaktan baska birsey yapmiyorsun

Filistin'De organize sanayi bölgesi kurarak orada ki işsizlere doyurmayı amaçlayanda bizim hükümetimizdi ama sen bir kıytırık ödüle takmışsan yapabilecek bişey yok...Hasta bir insansın..Nerede kime sanayi kuracaksin Müslümanlar ölüyor be Hasta bir insan

Yalnız derken aslında ben yüce Mevla'yı da kastetmiştim...Sanırım gerçekten onun değerlerini düzgün savunsaydınız bugünkü rezil durumunuza düşmezdiniz çünkü Allah gerçek manada inananların her zaman zafere ulaşacağını söyler Kuran'da...Amenna
Senin gibi terbiyesiz bir adamla yapacağım sohbet en fazla bu kadardır...Çirkefe taş atma üstüne sıçrar diye oşuna denmemiş...

yahudi dostu olmaktansa

ENGİNEER 05-08-2008 19:59

Çok şükür hiçbir zaman Siyonizm yardakçısı olmadım ve her zaman dinimin/dinkardeşlerimin yanındayım fakat asla sizin gibi sadece boş konuşan bir insan olmadım ve olmamda...

Hangi konuşmamda verilen ödül çok iyi olmuş dedim bilmiyorum ama milli görüş sanıyorum sana iftira atmayıda öğretmiş...

Siteye sürekli birer milli görüşçü geliyor ama inandığınız davayı tıpkı senin yaptığın gibi rezil edip gidiyor...

Gercekleri Görelim 05-08-2008 20:08

Alıntı:

Çok şükür hiçbir zaman Siyonizm yardakçısı olmadım ve her zaman dinimin/dinkardeşlerimin yanındayım fakat asla sizin gibi sadece boş konuşan bir insan olmadım ve olmamda...

Hangi konuşmamda verilen ödül çok iyi olmuş dedim bilmiyorum ama milli görüş sanıyorum sana iftira atmayıda öğretmiş...

Siteye sürekli birer milli görüşçü geliyor ama inandığınız davayı tıpkı senin yaptığın gibi rezil edip gidiyor...

Alıntı:

bu sözleri yazarken ne tutum izledin sorarim Yahuduler Müslüman kani akitiyor sen konusmaktan söz ediyon hatta sicek vermeyi ödül vermeyi Yani adamın konferansına engel olunca zulüm bitecek mi diyerek cok normal gibi massumlastiriyorsun

ENGİNEER 05-08-2008 20:12

Nato mermer nato kafa...

Gercekleri Görelim 05-08-2008 20:13

iftira kelimesini agziniza sakiz yapmissiniz gidiyorsunuz ne olursa olsun kim olursa olsun ya iftira ,yada Provakatör oluyor,söyle bir bakacak olursaniz sürütecek hic birseyde yok eliniz de,be Cahil kardesim su iftira kelimenin tanimini bir yapin da biz de ögrenelim neymis diye

Gercekleri Görelim 05-08-2008 20:15

Alıntı:

Nato mermer nato kafa...

:D iste buraya kadar sabah tan berli hakaret,neden ? sifir arti sifir elde var sifir kafa buuuuu

All times are GMT +3. The time now is 16:58.