![]() |
TÜRK masonlar
Atatürk tarafından yasaklanmasına rağmen, Anıtkabir'i ziyaret edip, onun eseri adına konuşabilen masonlar, kendilerini nasıl tanıtıyorlar? Hangi ünlüler masondu? http://www.mason.org.tr/images/locaamblem.gif İşte Türkiye'deki ünlü masonların listesi Devlet adamları ve politikacılar * Osmanlı Padişahı V.Murad * Şehzade Kemalettin Efendi * Şehzade Nurettin Efendi * 5.Murad'ın Başmabeyincisi Ahmet Seyid * Sadrazam Koca Mustafa Reşit Paşa * Sadrazam Ali Paşa * Sadrazam Keçecizade Fuat Paşa * Sad. Tunuslu Ethem Paşa * Sadrazam Hayrettin Paşa * Sadrazam Mithat Paşa * Sadrazam Ahmet Vefik Paşa * Sadrazam 1. Hakkı Paşa * Sadrazam Talat Paşa * Maliye, Maarif ve Evkaf Nazırı M.Raşit Are * Bahriye Nazırı Cemal Paşa * Maliye Nazırı Cavit Bey * Maliye Nazırı Tevfik Bey * Hariciye Nazırı Ahmet Nesimi Sayman * Nafia Nazırı Ali Münif * Posta Nazırı Kirkor Agaton * Devlet Adamı ve Yazar Ethem Pertev Paşa * Devlet Adamı ve Mu**inas Prens M.Abdülhalim Paşa * Prens Aziz Hasan Paşa, * Devlet Adamı ve Şair Süleyman Asaf * Şam Valisi ve Abdülhamid'in Damadı olan Damat Ahmet Nami Bey * Ankara Valisi Reşit Paşa * İttihat ve Terakki Fırkası Umumi Katibi Mithat Şükrü Bleda * Maliye Müs. Faik Süleyman, * Hürriyet Kahramanı Resneli Niyazi * Büyük Millet Meclisi Reisi Kazım Özalp * Başbakan Hasan Saka * Başbakan S. Hayri Ürgüplü * Adalet Bakanı Mümtaz Ökmen * Başbakan Yardımcısı Akif İyidoğan * Dışişleri Bakanı Bekir Sami Daça * Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras * Dışişleri Bakanı Selim Sarper * İçişleri Bakanı Mehmet Cemil Uybadın * İçişleri Bakanı Şükrü Kaya * Adalet Bakanı Hasan Menemencioğlu * Milli Eğ. Bakanı Vasıf Çınar * Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati * Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel * Milli Savunma Bakanı Münir Birsel * Milli Savunma Bakanı Hulusi Köymen * Tarım Bakanı Reşat Muhlis Erkmen * Çalışma Bakanı Mümtaz Tarhan * Tic. Bakanı Zühtü Velibeşe * Tic. Bakanı Ahmet Dallı * Milli Emniyet Bakanı Celal Tevfik Karasapan * Atatürk'ün Yaveri, Bolu Milletvekili Cevat Abbas Gürer Askerler * Humbaracı Ahmet Paşa * İngiliz Amirali ve Türk Müşiri olan Hobart Paşa * Abdülaziz'in Başmabeyincisi Namık Paşazade * Hüseyin Cemil Paşa * Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa * Müşir Fuat Paşa * Cihan Harbî'nde Kafkas Cephesi'nde şehit olan Hüseyin Hüsnü Paşa * Birinci Ordu Komutanı Ali İhsan Sabis Paşa * Jandarma Genel Komutanı Ali Remzi Yiğitgüder Paşa * Hava Kuvvetleri Komutanı Zeki Doğan Paşa * Münakalat Vekili Yümni Üresin Paşa * Yüksek Şura Üyesi Eşref Manas Paşa Bilim adamları * Kızılay ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kurucularından Mehmet Ali Baba * Sözlükçü, Yazar Hüseyin Kazım Kadri * TTK Başkanlığı yapmış olan Hasan Cemil Çambel * İktisat Profesörü Mustafa Zühtü İnhan * Tıp Profesörü Neşet Ömer İrdelp * Coğrafya Profesörü Faik Sabri Duran * Psikoloji Profesörü Mustafa Sekip Tunç * İTÜ Rektörü Mustafa İnan * Tıp Profesörü M.Kemal Öke * Eğitimci, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Hayrullah Örs * Hukuk Profesörü Vasfi Raşit Seviğ * Tıp Profesörü Besim Ömer Akalın * Tıp Profesörü Niyazi İsmet Gözcü * Fen Fakültesi Dekanı Hüseyin Hamit * Rektörlük de yapmış olan Profesör Mustafa Hulki Erem * Y.Müh., Rektör Suphi Kamil * Ord. Prof .Dr. Burhanettin Toker * Fizik Profesörü Salih Murat Uzdilek * Ord.Prof.Dr. Fahri Arel * Prof.Dr.Muzaffer Şevki * Matematik Profesörü Dekan Kerim Erim * Müzikolog Cevad Memduh Altar * Tıp Profesörü ve Rektör Kazım İsmail Gürkan * İktisat Profesörü Mehmet Ali Özeken * Tarih Profesörü ve TTK Başkanı Enver Ziya Karal Şairler&yazarlar * Şinasi * Ziya Paşa * Teodor Kasap * Namık Kemal * Güllü Agop * Mehmet Emin Bey * Ahmet Rasim * Diran Kelekyan * Mehmet Emin Yurdakul * Rıza Tevfik * Hüseyin Cahit Yalçın * Ziya Gökalp * Mithat Cemal Kuntay * Ahmet Emin Yalman * Reşad Nuri Güntekin * Agah Sırrı Levent Sanatçılar * Şükrü Şenozan * Ali Sami Boyar * Nazmi Ziya Güran * Namık İsmail * Behzat Butak * İ.Galip Arcan * Ramiz Gökçe * Nurullah Şevket Taşkıran * Mesut Cemil Tel * Mithat Fenmen * Ayhan Işık * Orhan Tanrıkulu * Haluk Tezonar Din adamları * Şeyhülislam Musa Kazım Efendi * Şeyhülislam İzzettin Efendi * Şeyhülislam Hayri Efendi * Berlin Sefareti Baş İmamı Mustafa Hafız Şükrü * Sefaret İmamı Haşim Veli * Müderris Mahmut Esad Efendi Eğitimciler * Muvaffak Benderli * Yontov Garti * Hikmet Gürtav * Mehmet Ali Kırca * Celal Öget * Halit Sarıkaya * Ali Teoman |
TÜRK masonlar
İlginç ama kaynak biraz tuhaf gibi geldi ...
Mason olmayan yok gibi sanki |
TÜRK masonlar
bunları nerden bilebiliriz ki...
teşekkürler ama kaynağı sağlam bile olsa gerçek olması kesin değil |
TÜRK masonlar
Şimdikiler de ölünce listeye eklenir ...
|
TÜRK masonlar
Ülkeyi mahveden Enver Paşa lisetede yok ama Ruslar'a balkanlarda geçit vermeyen Gazi Osman Paşa mason mu yani?
Bu liseyi kim hazırlamışsa biraz abartmış... |
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Masonlar iyi adamlardır. Öğrencilere burs verir yardımcı olurlar.
|
TÜRK masonlar
Onların düşüncelerini (inançlarını) değiştirmek adına iyi'yi oynuyorlar desene :)
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
gel ben sana okulun bitinceye kadar burs vereyim. Şeriatçı ol? |
TÜRK masonlar
Fethullah değil saygı duymasanız bile nezaketen soyadını yazmanız zor olmasa gerek..!
Fethullah Gülen'in doğru anlayan insanlar ne yönde olduğundan haberdar..İkisini mukayese etmek çok saçma ..(size göre olmasa da..) |
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Bizim içinde bazıları önem taşımaz ama onu seven kişiler vardır düşüncesiyle Düzgün bir hitapta düşüncelerimizi söyleriz..Önemli olup olmaması tartışılır ancak sizin için böyle bir konumda olması şaşırtmadı..ne de olsa özgürüz değil mi sizin sevmemeniz birtakım durumları değiştirmez..(benim sevmem gibi :) )
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Şeriatçı amaçlar taşıyan, açtığı okullardaki öğrencilerin gittiği abilerde Fethullah propagandası yapılanlar, 6 yıldır ABD dışında başka hiç bir ülkeye gitmeyenler hakkında ben ajan kuşkusu taşırım.
Cumhuriyet Gazetesi yalan haber yapmışmış. Cumhuriyet Gazetesi doğruyu yazmış. İzmir'deki bir şirkette redaktör olarak gözüküyor. Cumhuriyet Gazetesi de bunu yazmış. |
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
Gittiği abilerde propoganda yapıyorlarmış... Hiç o insanları yakından tanıdınız mı,ajanmış... Tek bir amaç var Allah rızası ajanlık felan değil... ;) |
TÜRK masonlar
masonlar islam karşıtları deilmi yahu fazla bilmiyorum ama anlatırsanız seviniim eğer benim dediğim gibiyse ülkede çok var bildiğiniz gibi .
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
Yani anlayacağın vatan haini ile eşdeğer bir durum... :) |
TÜRK masonlar
öncelikle bilgilendirdiğin için çok saol.
|
TÜRK masonlar
Arkadaşlar burda mason olduğu yazanların kaynağı ne biliyormusunuz !
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar derneğinin kendi resmi internet siteleri !!! Bende zamanında bakmıştım orda gördüm o listeyi..Bunlar çok deşifre oldularki zaten.. Dikkat ediniz...31 mart Vakası oluyor, 2. Abdulhamit tahttan indiriliyor yerine 5. Murat geçiyor..Mason o adam.. Adnan Mendereste idam edildikten sonra Süleyman Demirel geçiyor başa..Oda mason. Ergenekonun eski 1 numarası org. Turgut Sunalp'te AİLEDEN MASON |
TÜRK masonlar
ARKADASLAR BEN BUNLARIN MASON OLDUGUNU BIR KITAPTADA OKUMUSTUM. YANI SIZ OSMANLI OLDUKLARINA BAKMAYIN ONLAR KOTU OSMANLI
|
TÜRK masonlar
Mason, İsrail'in amaçları doğrultusunda hareket edene, ve İsrail'in dünyada, öncelik tabi ki Orta Doğu, gerçekleştirmeyi amaçladığı liderliğinde onun fikirlerine yataklık eden kimsedir. Bu masonlar, hem burs veriyorlar, hem zihini tarumar ediyorlar, hem ülkenin bölünmesine seni de ortak ediyorlar.
Tam olarak bilmiyorum ama, Gürse Birsel'in mason olduğunu çok işittim. Zaten Birsel'in yaptıkları da tam anti-islam türünden tavırlara örnek teşkil ettiğinden, olabilir , araştırmak lazım. Deniz Baykal'ın, İsrail amaçları için çalışan teşkilatların sadece bir ayağını oluşturan mason localarına para aktarımını yapan, gizli dünya zengini ve dünya ekonomisinde söz sahibi olan Rockefeller ailesinin bursuyla yurtdışında eğitimini tamamladığı da bilinmektedir. Bu bence dikkate değer bir nokta. Zaten tipinden belli, gözlerinden "ben masonum" diyor vatandaş. Yaptıkları mason teşkilatının çalışmalarına tam yaraşır şekilde, belki de haberi olmadan şuursuz masonlardandır. Mehmet Ali Birand'ı zaten bilirsiniz, bir sözü var: "Türkiye ,Türklere bırakılmayacak kadar güzel bir ülke " diyor çok bilmiş. Her hareketiyle bizden olmayan bu vatandaşı da ben mason yapıyorum. benimkiler biraz tahminsel ama , zaten gerçek masonları belirtmez bu siteler. Gerçek altta kalsın, gözleri boyamak babında sahte masonlar üretirler. Önemli olan, onlar söylemeden , biz tahmin edelim. Türkiye de tahmin yürütmek aslında çok kolay. |
TÜRK masonlar
arkadaslar su liberal ''demokratla'' niye muhattap oldunuz anlamadım valla aklı sıra ortalığı karıstırmaya calısıyor serefsiz:@....
|
TÜRK masonlar
Alıntı:
|
Talat paşa,Cemal paşa gibi ittihat ve terakkinin(haydut çetesinin) en önemli üyeleri her ne hikmetse mason olduklarını gizleme ihtiyacı duymamış..
Enver paşa ise vatan,millet sakarya nidalarıyla halkın gözünde kendini büyütmeyi çok sevdiğinden olsa gerek mason olduğunu gizlemiş her ne kadar gizlesede masonlar onun gizlilik anlayışına pek sadık kalmamışlar.. |
Alıntı:
KÖRLER GÖRMESE DE YILDIZLAR VARDIR... |
biri bana masonun tam olarak acıklasın herkez ayrı telden bu konuda birazzz.D
|
Bide masonların asıl görevlerinin ne olduğunuda belirtirsen iyi olur
|
Vay be..
Keçecizade Fuad Paşa'mızı Mason gösterecek kadar uçmuş bunlar demek.. :) -- Konunun başında Mustafa Kemal'e güzelleme yapılmış Alıntı:
Mustafa Kemal masonları mı yasakladı? Yoksa masonluğu mu? Masonları yasakladıysa, sağ ve sol kolu 2 bakanı neden masondu? Masonluğu yasakladıysa, neden şimdi bunlar legal olarak da faliyetlerini sürdürüyorlar ülkemizde? Neden "M.Kemal yasaklamış ama bunlar hâlâ legal olarak çalışıyorlar" diye kıyametler kopmuyor? Atatürkçü değil mi bu ülke yoksa?! Yoksa o Masonluk olayında mı bir bit yeniği var ?? Ve Mason Localarını kapatma talimatını gönderen İçişleri Bakanı Şükrü Kaya'nın masonluğunu(üstte verilen listede de ismi var) nereye koyacağız? Buyrun bu da size DÜNYA MASONLARI listesi. Bakın kimin de adı geçiyor listede: http://img4.imageshack.us/img4/5601/41136596.jpg Kaynak: New York Times -- Şimdi şu açıklamaya bakıp bir yorum daha getirmek istiyorum; Alıntı:
Hı? |
Alıntı:
|
ATATÜRK NEDEN LİSTEDE YOK?ATATÜRK DE MASON DİYE BİLİYORUM KAYNAK :SONER YALÇIN-EFENDİ
|
masonluk olayını artık eskisi kadar gözünüzde büyütmeyin.. osmanlının yıkılma döneminde cok aktiflerdi. ama osmanlının yıkılmasına tek sebep başlı başına masonlar değildi. masonlar sadece yıkılışı hızlandırdı. günümüzde ise mason localarına üye olan insanların bir coğu masonluğun ne olduğunu dahi bilmiyor. daha doğrusu sizin burda yazdıklarınızdan haberi yok..günümüzde bir cok insan türkiyede ticari hayatına zenginlik katmak için mason kulüplerine üye oluyor. benim cok tanıdığım var mason kulubüne üye.. hicbiride vatan haini değil. yada dinsiz kitapsiz kafirde değil..adamların tek amacı paralarına para katmak...hatta öyle bi tanıdığım varki bu adam hem mason hem fethullahcı hem süleymancı...insanlar bir şekilde işini yürütsün para kazansın sizde burda çeneye devam edin...gözünüzü acın biraz.. masonları o kadar gözünüzde büyütmeyin. o masonsa bende müslümanım.. onun parasi varsa benimde Allahim var diyin kapatin...
|
Alıntı:
|
E demi sonuçda o bir "ATAtürk" başı çeken o olmalı (:
|
All times are GMT +3. The time now is 22:21. |