![]() |
AK Parti’ de damat olmak varmış !
12 Mayıs 2008 19:30 AKP’nin kadın milletvekillerinin eşleri, bürokraside önemli görevlere getiriliyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık, Başbakanlık Müşavirliği’ne atandı AKP’de kadın milletvekillerinin eşleriyle ilgili de ilginç bir durum ortaya çıktı. Muhalefet AKP’yi kendi yandaşlarını kamu kurumlarında yönetici yapmakla suçlarken genellikle bakan yakınlarını örnek gösterdi. Oysa İktidar partisinin kadın milletvekillerinin eşleri, “eş durumundan” genel müdür, yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcısı, daire başkanı ve Başbakanlık Müşavirliği gibi önemli görevlere getirildiler. Enişteler terfi ediyor Bu atamalar, kulislerde “Enişteler birer birer kamu yönetimine getiriliyor” diye espri konusu da oluyor. AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın eşi Prof. Habip Asan, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun eşi Arif Seymenoğlu ve Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın eşi Alaeddin Kavaf ’terfi’ alanlar. VATAN’ın yaptığı araştırmaya göre, önemli görevlere atanan kadın vekillerin eşleri şöyle: ‘ÇIĞLIK’ DUYULDU, BAŞBAKANLIĞA GEÇTİ Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık, geçen hafta Başbakanlık Müşavirliği’ne atandı. AKP’li Çığlık’ın eşi bu göreve atanmadan önce Uluslararası Türk Öğretim Birliği Genel Başkanlığını yapıyordu. Fazilet Çığlık, 22 Temmuz seçimlerinden önce AKP’ye geçen ’vitrin’ isimler arasında yer aldı. İsviçre’de yaşayan Çığlık, milletvekili seçilince Türkiye’ye yerleşti. Ancak halen İsviçre plakalı arabaya biniyor ve TBMM’ye de bu arabayla geliyor. KTÜ’den TPE’ye Bu dönem Meclis’e giren yeni yüzlerden AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın eşi Prof. Habip Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Habip Aslan’ın ataması Aralık ayında gerçekleşti. Aşkın Asan, 22 Temmuz seçimlerinden sonra dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunulan ancak resmen açıklanmayan Bakanlar Kurulu listesinde “Devlet Bakanı” olarak yer alıyordu. Asan, Başbakan’a olan hayranlığını kendi internet sitesinde şöyle dile getiriyor: “AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lider özelliğinin haricinde bir dahi.” Vekil eşi için koltuk boşaltıldı Mardİn Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği’ne atandı. 8 Mart 2008’te gerçekleşen bu atama için, Bakanlık Müşaviri İrfan Önal, “başka bir göreve atanmak üzere” görevinden alındı. Önal’dan boşalan 1. derece kadrolu 3600 ek göstergeli bakanlık müşavirliğine vekil eşi Mehmet Şahkulubey atandı. Enişte genel müdür oldu DenİZLİ Milletvekili Selma Aliye Kavaf’ın eşi Alaeddin Kavaf, Enerji Bakanlığı’na bağlı Eti Zeolit Kimyo Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapıyor. Teiaş’ta Başuzman olan Alaeddin Kavaf, 10 Nisan 2003’te bu göreve geldi. Eşi Selma Kavaf, 19 Şubat 2003’te AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na atandı. Kavaf, AKP’de Kadın Kolları Genel Başkanı olduktan 1.5 ay sonra, eşi üst düzey bürokrat yapıldı. Selma Kavaf, 22 Temmuz seçimlerinde Denizli’den milletvekili seçildi. Kavaf’ın türbanlı kız kardeşi Sema Ramazanoğlu ise AKP’nin en üst karar organı MKYK’nın üyesi. ‘Torpil yok aylarca bekledik’ Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun eşi Arif Seymenoğlu Sanayi Bakanlığı Daire Başkanı yapılıyor. Arif Seymenoğlu, bir süre önce Çaykur’dan Sanayi Bakanlığı’na alındı. AKP’li vekil, eşiyle ilgili sorulara, “Torpil morpil yok. Aynı kadro ve 6 ay bekleyerek aldık” değerlendirmesini yaptı. Ancak vekil eşinin Daire Başkanı olması için yazısı hazırlandı. Baldız müşavir yapıldı Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in baldızı Sema Gezgincan da, Milli Eğitim Bakanlığı müşavirliğine atandı. CHP’li Ali Koçal, 9 Mayıs 2008’te gerçekleşen bu atama için TBMM’ye soru önergesi verdi. Koçal, bakanın Gezgincan’ın hangi gerekçeyle müşavir yapıldığını sordu. Kaynak:Vatan |
Ak Parti' ye yeteri kadar damat aldık ama gelin açığımız var. Gel seni de gelin yapalım... :-X
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yoksa ağzına acı biber sürerim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayin yönetim benim uyarimi kolaylikla yüzde 50 lere cikarirken bana hakaret eden taraftariniza ne tutum sergileyeceksiniz merakla bekliyorum
|
Alıntı:
|
Yönetime söyleyelim de kadrolaşmaya son versinler; bakın farkına varılıyor ya...
O kadar da söylemiştik, yapacaksınız kimseye çaktırmayın diye ... ;) |
Vaoov başlık alev almış ne olmuş buralara böyle :-X
|
İngilizlerinde dediği gibi relax beyler relax:)
|
Alıntı:
|
böyle bir başlığı açan, ak partililerden bu yorumu alabilir,normal..
|
Hani diyorum ki;
Acaba bir insan neden siyasete hayatını verir, ömrünü oralarda harcar ve hükümete gelmeye çalışır... Zevk sefa olsun diye mi? Hava olsun diye mi? Boş zaman doldurmak mı? ... Siyasi partiler, aynı düşüncede ki insanların bir araya gelip düşüncelerini ülke menfaati için kullanmak amacıyla kurdukları müesseseler değil midir? Peki o zaman neden kadrolaşmak, yakınlarını yada kendi düşüncende ki insanlara iş vermek suç oluyor? Bu zaten siyasetin kendisi değil mi? Erbakan geldiğinde yapmamışmıdır bunu acaba? Baykal, Çiller, Yılmaz yapmamışmıdır? Ecevit ve diğerleri... Hükümete gelin sizde kadrolaşın kardeş.Diktatör yönetim yok.Seçimle başa geliyoruz.Başa gelemeyenler düşünsün... (Nusret harikasın hocam sen :-*) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kadrolaşama masum değildir.Bunu kabul etmek zorundayız.Yani Türkiyeyi gerçekten
demokratik,hukuk devleti olarak düşünürsek. Ki öyle değil.Bu ülkede herşey rövanş almak için yapılıyor.Karşıdaki dava açıyor. Neden? Çünkü seçimin rövanşını almak için. Ee şimdi biz kadrolaşmaksak, Kurumlar bize karşı olur bu da bizi mahveder.Sadece kapatmaz.MAHVEDER! Oyüzden bugünün Türkiyesinde malesef ki kadrolaşmak mecburiyetindeyiz. Malesef... |
Murat insanlar bir ideoloji, din yahut fikire inanır.Bu fikir onun için en doğru fikirdir ve bu fikrin ülkesine hüküm sürmesini ister.Bu yüzden de parti kurarlar siyaset yapar ve başa gelirler.
Dolayısıyla ülkeyi kendi inançları/ideolojiler uğrunda yönetbilme ve yönlendirebilme hakkı kendilerine verilmiş olabilir... Bence kadrolaşma bir zorunluluk değil, Aksine zaten amaç kadrolaşmaktır.. |
[quote=ENGİNEER ]
Alıntı:
|
Arkadaslar ben de kadrolasmadan basarı bekleyemem hicbir hukumetten..herkes kadrosuyla gelır ve calısır...ama kadro olusturmak ıcın nitelik olması lazım kı eskı kotu orneklerı aklımıza getırmıyelım..unutmuyalım kı Ak parti ilklerin partısidir ve kadrolasmayıda eskı mantıktan yaparsa celıskı olur
|
Neticede bizim bu işi dürüstçe yaptığımıza halk inanıyor ve güveniyor ki 2. kez üstelik yüzde 13 artışla bizi başa getiriyor...
Yani karşıt fikirli insanların (örnek konuyu açan arkadaş) inanıp inanmaması bizim için bu durumda bişey ifade etmiyor demektir... |
Alıntı:
Ancak halkçılık ilkesine göre,daha iyi olan yükselir. Partinin suçu olmasa bile,bazen daha çok layık olandan daha az layık olan sırf bizden diye yükseldiği olabiliyor. Normalde "amaç kadrolaşmaktır"demek iddialı bir cümledir.Ama söz konusu olan Türkiye ise bu doğru. Ama büyük devlet olmak istenirse,bizden mi denmez layık mı denir. |
isin ehli olduktan sonra kimin esi oldugu beni ilgilendirmiyor, isterse baykalin damadi olsun ;)..acaba bu haberi yapan gazete bu kisilerin ehil olup, olmadigini arastirmis mi? 8)
|
Alıntı:
|
İsim ne olursa olsun bulunulan konum değişir belki, Başbakanlık olmaz, belediyeler olur ama yapılanlar değişmiyor. Konya Büyükşehir Belediyesinde mesela hala saadetli adamlar var. Bundan önceki saygıdeğer saadetli başkanımız senelerce doldurmadık adam bırakmadı belediyelere. Şuanki başkan Ak Partiden geldi herkesin beklediği kendi adamlarını yerine koymasıydı ama olmadı. İşlerinin ehli diye hala saadet tabanı var belediyede. 4 sene fiili çalıştım teşkilatta en çok yakınılan konulardan biri bu oldu herkes tarafından. -ki bence haklı olarak. Ben emek vermişsem, gönül vermişsem birde işimde bir şeyler yapabilecek düzeyde isem neden bir yerlere gelmek istemeyeyim ki. Buda bazı şeylerin doğal sonucu... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlahiyat mezunu adamı hastane müdürü yaptılar bu ülkede yav ... :D
Alıntı:
|
arkadaşlar size yakışmayan muhabbetlere girmeniz önce formumuza sonra da size zarar verin lütfen biraz dikkat !!!
olaya bakacak olursak; bir kişinin hiçbir vasfı ve liyakati olmadığı halde önemli makamlara getirilmesi abesle iştigal'dir.kişinin vasfı tutuyorsa ve işi yapabilecegi tecrübelerle vaki ise burada söz söylememiz de abesle iştigaldir. empati kavramını herkes bilir.açıklamaya gerek yok.son olarak bende kendi kıstaslarımı söyleyeyim o zaman; -aynı vasıf'taki iki kişiden tabi ki de kendime yakın olanı alırım. -tanıdıgım da aynı işleri yapma kapasitesine sahip ancak digerinden daha az tecrübeli ancak makam cok hassas...ben yine tanıdıgımı alırım çünkü başka bir yerde iş yaparken arkamda ne işler dönüyor paranoyası ile yaşamak herzaman KAYBETTİRİR !!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
eee ne olacak simdi her habere böyle tepki mi alacagiz ,bizim uyari puanlarini yüzde 50 lere cikaran yönetim kadrosundaki sahisa uyari verecegine sadece benim yazima noktalar koymus nerede Akp nin Adaleti |
Alıntı:
|
Alıntı:
Amacin belli ezikligini, cekememezligini ak partinin acigini arayarak gidermeye calisiyorsun ama senin gibi 3 kurusluk insanlara karsi adaletimiz ve demokrasimiz bu kadar isine gelirse, gelmezse kapi orada yada bekle yakinda yeni bir nick aramaya baslarsin :) Bende basbakanimiz gibi diyorum "Yalaninia al git" 8) |
Alıntı:
Istem disi bir söylemi bile siyasi ranta dönüstürmeye calisan gereksiz insanlara ne desek bostur 8) |
konu kisisel tartismalara neden oldugu icin, bir sahsiyetin provakatif niyetli acmasi nedeniyel silinmek üzere kilitlenmistir..gerekli kisilerde gereken cezayi alacaktir, bundan sonrada böyle provakatif eylemlere izin verilmeyecektir!..
Demokrasi baskadir, hakaret, yalan iftira, camur atmak baskadir, herkes isine baksin! |
All times are GMT +3. The time now is 17:48. |