![]() |
Ngereklinsan ' dan Şiir Paylaşımları
ŞAİR Sezai Karakoç’un meşhur “Mona Roza” şiirinde, Türk edebiyatının en mahrem akrostişi gizlidir.
Şiirin her kıtasının başındaki harfleri yan yana getirdiğinizde “Muazzez Akkayam” çıkar. Karakoç, 1950’de Mülkiye’de öğrenciyken yazmıştır bu şiiri. Ancak 2002 yılına kadar hiç yayınlamamıştır. Buna karşın tam 50 yıl kuşaktan kuşağa aktarılmıştır bu etkileyici şiir. 60’larda daktiloyla, 70’lerde teksirle, 80’lerde fotokopiyle çoğaltılmıştır. Bu efsane şiir, bir aşk acısının yürek burkan sesidir. Şöyle başlar: “Mona Roza siyah güller ak güller / Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak / Kanadı kırık kuş merhamet ister / Ah senin yüzünden kana batacak / Mona roza siyah güller ak güller.” Ve şiirin tamamı ise buyrun paylaşalım Mona Roza Mona Roza, siyah güller, ak güller Geyvenin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah, senin yüzünden kana batacak Mona Roza siyah güller, ak güller Ulur aya karşı kirli çakallar Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa Mona Roza, bugün bende bir hal var Yağmur iğri iğri düşer toprağa Ulur aya karşı kirli çakallar Açma pencereni perdeleri çek Mona Roza seni görmemeliyim Bir bakışın ölmem için yetecek Anla Mona Roza, ben bir deliyim Açma pencereni perdeleri çek... Zeytin ağaçları söğüt gölgesi Bende çıkar güneş aydınlığa Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi Seni hatırlatıyor her zaman bana Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Bir mumun ardında bekleyen rüzgar Işıksız ruhumu sallar da durur Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ellerin, ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi Ellerinden belli oluyor bir kadın Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin, ellerin ve parmakların Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Saat onikidir söndü lambalar Uyu da turnalar girsin rüyana Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Akşamları gelir incir kuşları Konar bahçenin incirlerine Kiminin rengi ak, kimisi sarı Ahh! beni vursalar bir kuş yerine Akşamları gelir incir kuşları Ki ben Mona Roza bulurum seni İncir kuşlarının bakışlarında Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışlar su kenarında Ki ben Mona Roza bulurum seni Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Henüz dinlemedin benden türküler Benim aşkım uymaz öyle her saza En güzel şarkıyı bir kurşun söyler Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Artık inan bana muhacir kızı Dinle ve kabul et itirafımı Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı Alev alev sardı her tarafımı Artık inan bana muhacir kızı Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyvalar sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Altın bilezikler o kokulu ten Cevap versin bu kanlı kuş tüyüne Bir tüy ki can verir bir gülümsesen Bir tüy ki kapalı gece ve güne Altın bilezikler o kokulu ten Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Aaahhh! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller Sezai Karakoç |
MONA ROZA (Sezai Karakoç )
harika bir şiir en sevdiğim şiir bile diyebilirim
Emegine saglık... |
MEMLEKET İSTERİM ( Cahit Sıtkı Tarancı )
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı Tarancı |
İstanbul ' a Kar Yagıyor ( Naki Kızıldağ ) Süper Bir şiir
http://img291.imageshack.us/img291/841/istpf0.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/9742/istbasmy6.jpg İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE KAR YAĞIYOR ERİK AĞACINA KAR YAĞIYOR KUMRULARIN ÜSTÜNE DAĞ ZORBASI GİBİ HAİN VE UMARSIZCA ERİK AĞACI ÖKSÜZ KUMRULAR EVSİZ KALIYOR BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM KUMRULARIN HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE ANSIZIN BİR KEDİ GEÇİYOR PENCEREMİN ÖNÜNDEN SÖYLENE SÖYLENE SİNİRLİ VE ISLAK BİR KEDİ BELLİKİ ANSIZIN YAKALANDI BİR ÇATININ TEPESİNDE VE MUHTEMELEN UYKUNUN EN TATLI YERİNDE BİRBEN GÖRÜYORUM BELKİDE BİRBEN BİRBEN ACIYORUM HALİNE İSTANBULA KAR YAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE SEN MUHTEMELEN ENDERİN UYKULARDA BEN PENCEREMİN ÖNÜNDE İSTANBULA KAR YAĞIYOR KAR YAĞIYOR PENCEREME O SEBEPSİZ GİDİŞİN GELİYOR GÖZLERİMİN ÖNÜNE KAR CAMDAN GEÇİYOR TEN'DEN GEÇİYOR USULCA DOLUYOR YÜREĞİME VE BİR ÇİÇEK YEŞERİYOR KENDİLİĞİNDEN DONMUŞ KALBİMİN ORTA YERİNDE UZUN KIŞ GECELERİNDE YİTİRDİM SENİ ÖLDÜNMÜ KALDINMI HABERİN GELMEZ BİLMEMKİ BİR TANEM NERDESİN ŞİMDİ HER YAĞAN KAR'DA KAYBEDENLER OLUR HEP KİMİLERİ YUVALARINI KİMİLERİ RÜYALARINI KİMİLERİDE SEVDALARINI İSTANBULA KARYAĞIYOR GECENİN ORTA YERİNDE Naki Kızıldağ |
İstanbul ' a Kar Yagıyor ( Naki Kızıldağ ) Süper Bir şiir
harıka olmus ellerıne saglık arkadasım
|
Git ( Fatih Kısaparmak )
Ngereklinsan ile Şiir paylaşımı
|
Deniz Gözlüm Bir dostum vardı Derdi ki deniz özgürlüktür. Gökyüzü özgürlüktür. Mavi özgürlüktür. Denizlerin mavisi kadar özgür ol derdi. Düşünüyorum şimdi özgür müyüm diye.. Kayboldum deniz mavisi gözlerinde... Özgürlük bir yana mahkumum artık. Hapsoldum güzel gözlerinde Müebbetim gözlerinde deniz gözlüm. Kapatma yumma gözlerini artık; Mahkumluğun üstüne ışıksız bırakma beni, Karanlıkta bırakma. İlk defa korkuyorum karanlıktan İlk defa ürkütüyor beni yalnızlık ve sessizlik. Ben sana ne kadar yakınım halbuki; Gözlerinin hapsindeyim. Oysa ki sen benden ne kadar uzaksın Gönlün ne kadar uzak, kalbin ne kadar uzak. Oysa ki ben sana bir gözyaşı kadar yakınım... Uzaksın bana uzak. Ya da feleğin kurduğu kahpe bir tuzak Güvercin olmak istiyorum Kaçmak istiyorum artık deniz gözlerinden Gökyüzünü görmek istiyorum Uçup kaçmak istiyorum kirpiklerin arasından.. Şimdi deniz gözlüm Kurtar beni bu hapisten Ya bırak sal beni gözlerinden, Gözlerinin hapsinden Ya da infaz et. Yeter artıl deniz gözlüm bunca çile, bunca sefalet. Yeter artık çektiğim eziyet Kurtar beni deniz gözlüm Ya özgür et ya da öldür Deniz gözlüm beni bu derde düşüren Bir çift büyülü gözdür... İlyas Diken |
EMPERYAL OTELİ (Atilla İlhan )
EMPERYAL OTELİ
ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var sımsıcak bir merhaba diyecektim başımı usulca dizine koyacaktım dört gün dört gece susacaktım yağmur sönecekti yanacaktı sameland seferden dönecekti duvardaki saat duracaktı kalbim kendiliğinden duracaktı ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var emperyal otelinde bu sonbahar bu camların nokta nokta hüznü bu bizim berheva olmuşluğumuz bir nokta bir hat kalmışlığımız bu rezil bu çarşamba günü intihar etmiş kötümser yapraklar öksürüklü aksırıklı bu takvim ben hiç böylesini görmemiştim vurdun kanıma girdin itirazım var sesleri liman sislerinde boğulur gemiler yorgun ve uykuludur sabahtır saat beş buçuktur sen kollarımın arasındasın onlar gibi değilsin sen başkasın bu senin gözlerin gibisi yoktur adamın rüyasına rüyasına sokulur aklının içinde siyah bir vapur kıvranır insaf nedir bilmez otelin penceresinde duracaktın şehri karanlıkta görecektin karanlıkta yağmuru görecektin saçların ıslanacak ıslanacaktı kış geceleri gibi uzun uzun tek damla gözyaşı dökmeksizin maria dolores ağlayacaktı istanbul'u yağmur tutacaktı bütün bir gün iş arayacaktım sana bir türkü getirecektim kulaklarımız çınlayacaktı emperyal oteli'nin resmini çektim akşam saçaklarından damlıyordu kapısında durmanı söylemiştim yüzün zambaklara benziyordu cumhuriyet bahçesi'nde insanlar geziyordu tepebaşı'ndaki küçük yahudiler asmalımesçit'teki rum kemancı böyle rüzgarsız kalmışlığımız bu bizim çektiğimiz sancı el ele tutuşmuş geziyordu gazeteler cinayeti yazıyordu haliç'e bir avuç kan dökülmüştü emperyal oteli'nde üç gece kaldık fazlasına paramız yetmiyordu gözlerin gözlerimden gitmiyordu dördüncü gece sokakta kaldık karanlık bir türlü bitmiyordu sirkeci garı'nda sabahladık bilen bilmeyen bizi ayıpladı halbuki kimlere kimlere başvurmadık hiçbiri yüzümüze bakmıyordu hiç kimse elimizden tutmuyordu ben hiç böylesini görmemiştim vurdun .... kanıma girdin ..... kabulümsün. Atilla İlhan |
EMPERYAL OTELİ (Atilla İlhan )
paylasım ıcın tesekkurler
|
Ne Güzel Düşünmek Seni Herhangi bir anda ya da şimdi fark etmez Yüreğimin sokaklarında sonbahar rüzgarları var Belki az sonra yağmur da yağar Camlar buğulanır toprak kokar Birkaç damla yaş akar gözlerimden Tatlı bir hüzün havası sarar vücudumu Hayalin gözlerimin önünden gitmez Ne güzel düşünmek seni Bazı bazı hayalinle konuşurum Cama kuşlar konar Onlar da şahit aşkıma ve de hayaline Sıcak bir muhabbet havası Ve taze bir çay kokusu evde Yağmur bazen benim için ağlamayı unutur Çıkar dolaşırım ıslanmış kaldırımları ıslanmış gözlerle Ama her şeye rağmen Ne güzel düşünmek seni Ne güzel düşünmek seni Seni düşündüğüm anda Hayatın bütün güzellikleri benimle olur sanki Bir sonraki gün seni görmek umuduyla yattığım geceler gibi Yaşamak için bir sebebimin olması gibi Ağlayan bir çocuğun aniden susması gibi Aniden aklıma gelişin gibi Ne güzel düşünmek seni Hep sensiz yeni bir güne başladım Arada bir bir eksiklik hissettim Sanki sen yoktun sanki kalbim yoktu Kalbimi sende unuttum sanırım Ama sen hala yoktun Yine düşündüm seni Uzayıp giden yollar gibi şiirler yazdım Her mısrada seni düşündüm Yokluğun yumuşak bir yastık misali Hafif bir ağırlık çöküyor üzerime Başımı dayayabileceğim tek şey yokluğun işte Başka kimim kimsem yok Başka derman yok derdime Ansızın gelsen beni kurtarsan Ölümden kurtarır gibi Ben hep seni düşünüyorum Ne güzel düşünmek seni Çaresiz senden ayrıldığım günden bu yana Hep seni düşünüyorum Ellerim boşta gözlerim ise nereye bakıyor bilmiyorum Ben hep seni düşünüyorum Sen hep benim yanımdasın İçtiğim sıcak ve demli bir tavşan kanı çayda Kan gibi damarlarımda Hücrelerimde bile sen varsın Sen hep benim aklımdasın Ne güzel düşünmek seni Resimlerin duvarın dört bir yanında Bir anına bile ömrümü verebileceğim gülüşün aklımda Ben hep seni düşünüyorum İçerde dışarıda yatarken rüyada sofrada Her yerde aklımda sen varsın Seni görmesem bile bir umudum var benim En azından hatıralar yanımda Onlarla avunuyorum ve seni düşünüyorum Ne güzel düşünmek seni Geceleri bazen elektrikler kesiliyor Beni uyku tutmuyor Ben seni düşünüyorum Geceleri sana yazdığım şiirlerle yatıyorum Şiirlerin her mısrasında sen varsın Okudukça seni daha da bir hatırlıyorum Aklıma kazıdım seni Kurtulamazsın unutturamazsın kendini Ben hep seni düşünüyorum Ne güzel düşünmek seni Bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum Kıyıya vurmuş bir balık gibi Uçarken avlanmış bir kuş gibi Kaçmayı düşünüyorum o anda yaralı yaralı Canımı kurtarmayı düşünüyorum Ve seni düşünüyorum her zamanki gibi Ölüm gibi yaşam gibi hayal gibi Ne güzel düşünmek seni Kalbi yaralı bir güvercin geçiyor üzerimden Gözyaşları yüzüme damlıyor Haberler getiriyor senden Unut onu artık diyor O vazgeçmiş senden Kalbi yaralı bir sevdalı geçiyor gecenin içinden Gözyaşları geceyi aydınlatıyor Hala aşkını düşünüyor Her zaman yaptığı gibi En zor zamanlarındaki gibi Ne güzel düşünmek seni... Yunus Emre Erzar |
Ne Güzel Düşünmek Seni ( Yunus Emre Erzar )
paylasımın ız ıcın teskklller
|
Git ( Fatih Kısaparmak )
Çok güzel bir şiir ve çok usta bir yorumcu teşekkürler.
|
Ne Güzel Düşünmek Seni ( Yunus Emre Erzar )
çok güzel ......sağol paylaşımın için......
|
İstanbul Yoktu Sen Olmasan Ben nice İstanbul’lular gördüm sana gelinceye kadar Kirli paçavralara benzerdi insanları Dostluktan, vefadan yoksun. Bölünmüş, dağılmış, parçalanmış Ve herbiri kendi ağırlığıyla ezilmiş, yorgun. Yüzümde dolaşan birer iğrenç böcekti gözleri Bir tutsam Yapışır kalırdı ellerime en çirkin yerleri Evlerinde bulduğum yalnızlık Sokaklarında bulduğum upuzun bir kahırdı. Günler boyunca Bir başka karanlık gelirdi Karanlığın biri kaybolunca Güneşler doğardı görmezdim. Bir ses durmadan ölüme çağırırdı beni Bilmezdim bu şehirde senin yaşadığını. Bilmezdim... Zindandı bütün meyhaneler Duvarlar karaydı Köhne bir bizans eskisiydi İstanbul sensiz. Semt semt bir ağır yorgunluktu Sürekli bir aldanıştı sokak sokak Benden en uzak sevgilerde yaşadım yıllarca O büyük yalanlarda yaşadım. Senden habersiz bir ölü gibi Senden uzak zamanlarda yaşadım. Mabetler yıkıldı içimde Umutlar hayaller yıkıldı Bir gün bütün İstanbul yıkıldı. Sokaklar kaydı ayaklarımın altında Gün oldu kalabalık meydanlarında inançlarım yıkıldı Gün oldu Gözlerime çiviler çakıldı merhametsiz. Toz toz oldum, duman duman oldum Aldığını geri vermedi yıllar Yitirdim kendimi bu rezil şehirde Seni buluncaya kadar. Eskiden bir lale hatırlardım Yada mavi mavi bir deniz İstanbul denince Serin rüzgarlar okşardı saçlarımı Rıhtımlar balık balık kokardı. Ne zaman Yumsam gözlerimi bir gemi kalkardı. Vapur düdükleri durmadan öterdi. Eskiden bir İstanbul vardı bilmediğim Bana yeterdi. Sonra kaç yıl yaralı bir hayvan gibi Gezdim sokaklarında Sonra kaç yıl bir sevgi aradım İstanbul’u aradım. Belki de seni aradım bilmeden Ayaklarımın dibinde den,izler can çekişti Şehirler parçalandı Bir çağ öldü gözlerimin önünde Benim en güzel çağım öldü. Bizi topraktan yarattılar Gel gör ki... Bu şehirde Benim toprağım öldü. Seni aradım bu şehirde yıllarca Yana yakıla seni.. Sen kimdin, sen neredeydin kimbilir. Hep böyle sensizmiydi bu şehir. Bu şehir İstanbul’muydu ? Öyleyse sensiz yaşanmazdı bu şehirde Gemiler demir almazdı Trenler işlemezdi Sen olmasaydın Bir ömür bitip Yepyeni bir ömür başlamazdı içimde Bahar gelmezdi Ağaçlar çiçek açmazdı Seni bulmasaydım Ve ben yoktum İstanbul yoktu Sen olmasaydın. Ümit Yaşar Oguzcan |
İstanbul Yoktu Sen Olmasan ( Ümit Yaşar Oguzcan )
gusel bır sıır paylasım ıcın saolunn
|
Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim Ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider Bir hatıradır şimdi dalgın uyuyan şehir Solarken albümlerde çocuklar ve askerler Yüzün bir kır çiçeği gibi usulca söner Uyku ve unutkanlık gittikçe derinleşir Yanyana uzanırdık ve ıslaktı çimenler Ne kadar güzeldin sen! nasıl eşsiz bir yazdı! Bunu anlattılar hep, yani yiten bir aşkı Geçerek bu dünyadan bütün ölü şairler Bu aşk burada biter ve ben çekip giderim Yüreğimde bir çocuk cebimde bir revolver Bu aşk burada biter iyi günler sevgilim Ve ben çekip giderim bir nehir akıp gider ATAOL BEHRAMOĞLU |
BU AŞK BURADA BİTER ( ATAOL BEHRAMOGLU )
çok güzel bi şiir paylaştığın için saol kardeşim
|
BU AŞK BURADA BİTER ( ATAOL BEHRAMOGLU )
ÇOK GÜZEL Bİ ŞİİR..
HATTA Bİ KAÇ ZAMANDIR DİLİME DOLANIYORDU,ANIMSIYORDUM AMA TAM ÇIKARTAMIYORDUM HAFIZAMDA.. ELLERİNE SAĞLIK VE BENDEN +1 |
Bir Su Yılı Denebilirdi... ( Edip Cansever )
Bir su yılı denebilirdi geldi geçti Üstünde durmuyorum Terledim, bulanık baktım Ne varsa kendiliğindendi Hemen hemen evden çıkmadım. Sanki avuçlarımda sürekli Yıkanmış, tabağa konmuş bir meyvenin ellenmişliği Ola ki makyajı bir oyuncunun karışmış gözyaşlarına Yeni kireçlenmiş bir duvarın kireci Avuçlarımda sürekli Bir su yılı denebilirdi üstünde durmuyorum Kalmışsa kalmıştır bir çomak gibi Kuru Artık kullanılmayan bir demiryolu Kararmış, kırık dökük Üstünde bir yük vagonu. Mavi bir araba kapımın önünde Bütün yıl Bir su yılı Kapısını kimse açmadı Açıp kapamadı hiç kimse Aslında mavi de sayılmazdı pek Balkıyıp duruyordu kırmızı bir şakayığın renginde Yani sabah güneşlerini denizde Günbatımını denizde Severek yaşayan bir balık da denebilirdi ona Çünkü düşler gerçekle Gerçekler düşle Anlayınca bir gün buluştuğunu Geçirir her günceye kısa bir yolculuğu Ama bir takı eksik gibidir bir sözcükte Damağın dudağın alışkanlığına karşı Kalbin atışlarıyla çok uyumlu bir de. Hadi anlat deseler anlatamam Bir yere gidiyorken cayıp bir başka yere gitmeyi Yani bir kunduzu karşıdan karşıya yüzdüren sezgi Nedir ben bilemem ki Belki bir raslantıdır da ondan mı sevdanın yeri En yakın yeri En uzak yeri Bitmeyen yeri Bitecek yeri Farkedilmez zaten anlaşılmış sevdanın Anlaşılmaz sevda ile bütün ekleri. Gözlerim sevdim seni Köklerim gözlerimin Suyunu benden içen ıssız bir kasaba gibi EDİP CANSEVER |
Gece Gözlü Yarim ( Ali Bulut )
gece gözlüme Kaderim hiç gülmedi aşktan yana Hep uzak kaldım özlediğim mutluluğa Aşkı aradım usanmadan yıllarca İşte buldum derken kaybettim defalarca Bazıları farkıma varmadı güldü geçti Kimileri en umulmadık anda terk etti Ben kovaladım onlar kaçtı benden İstemem artık ne aşkı ne de mutluluğu Ey gece gözlü yarim çektim seni sineye Taş bastım senin için atan cefakar kalbime Dayanmaz kalbim seni de kaybetmeye Bırak da seni sensiz seveyim gecelerde Ali Bulut |
Giderim Birgün ( M. Tarık Fidan )
Giderim birgün ay ışığında ellerimi ararsın her sesde irkilir, uyuyamazsın kabusun olurum gözlerini yumamazsın giderim, çok uzağa değil, içinde kalır benliğim Giderim birgün gözlerin gözlerimi arar içindeki kıvılcım seni yakar dökülür yaşların, bir şey diyemezsin Giderim birgün gökyüzü ağlar haline, hissedemezsin sevmek neymiş o zaman anlarsın içinde bir yere kurulurum giderim, umutlarını bir anda yıkmak istemezsin Giderim birgün özleminden yanınça kalbim ellerin soğuk terler atınca ellerim gözlerinde ıslanınça gözlerim giderim, sana göre sebebsiz belki giderim birgün M. Tarık Fidan |
Gece Gözlü Yarim ( Ali Bulut )
hüzünlü bir şiir :'(
|
Gitme Güzel Yüzlüm Beni Bırakıp
Karagözlüye Sen, siyahlar içinde bana bakan, İçimi alt üst etmeyi zevk sayan, Seni sevdiğimi belki anlayan, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp. Gözlerin içimi ısıtan kömür, Bana bak daima, içten, bir ömür, Aşkımı kalp değil o gözler görür, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp. Eriyorum gül yüzünü gördükçe, Bakıyorsun bana öyle yüzsüzce, İçimde bir fenalık, kimsesizce, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp. Hastalandım, derdimden bîçâreyim, Senin güzelliğinden âvâreyim, Aşkının düşürdüğü yerlerdeyim, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp. Şimdilik boş geziyorum öylece, Hayattan zehr alıyorum böylece, Sensizlik ölüm soğukluğu bence, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp. Aşkımız yıllarca daimi olsun, Rüyalardaki gibi sonsuz olsun, Sevildiğini bil, güneşler doğsun, Gitme güzel yüzlüm beni bırakıp... |
genellikle şiirler yeşil ve mavi gözlere yazılır bende bu durumdan şikayetçi olan biri olarak bu şiire ve bu şiiri yazdırana teşekkür ediyorum ;)
|
Mavi - yeşil - siyah - kahverengi ne olursa olsun önemli olan şiirin okuyucuya verdigi bırakacagi iz önemlidir. Bi konuda haklisin genellikle yeşil ve mavi gözler üzerinde durulur ama mavi gözlere yazılmış şiirler arasinda deniz gözlüm şiiride öyle yabana atılacak bir şiir degil. Yorumun için tşk ederim
|
Bana Bir İyilik Yap, Gamzelim Ela gözlüm, birtanem Ne olurdu benden bu kadar Uzak olmasaydın Beni yeniden hayata bağlamak için Bir gülüşün bile yeter... gamzelim Sadece bir gülüş, bir bakış Her zaman hayalimde var oldun Her zaman da orda kalacaksın Bari hayallerimi çalma benden, bunu bana çok görme Senin bana veremediklerini Hayallerimde buluyor yaşıyorum Zaten onlar da olmassa... Ben şu an mezarlıkta gömülü olurdum Bir gün çıkıp gelirsin diye Her sabah başka bir heyacanla uyanırdım Ve... üzgün bir şekilde yatardım Hadi çık gel... Gamzelim, kurtar beni sensizlikten. Hande Nur Önder |
Nasıl Da Bilirdin
Eskiden beni beklediğin yollardan geçtim Eskiden bir istasyon vardı oralarda Nasıl da bilirdin geleceğim saatleri Üçte beşte Nasıl da bilirdin. Beni nasıl severdin sen Gözlerinin ucuyla bile Bana dokunduğunu hissederdim Dünyanın öbür ucundan Ben de seni severdim Senin beni sevdiğin kadar olmasa da Hatırlıyor musun senin saçlarından güneş yaptığımız günleri Yastığımızın üzerine yaydığım saçların Güneşe benzerdi Ne güzeldi saçlarının Koyu kumralı Canım... Bülent Türksayar |
Nasil Anlatacagim Sana nasil anlatacagim Seni görünce konuşamiyorum Dilim tutuluyor agzimi açamiyordum Sadece sana bakabiliyordum Bu bakişlarla anla be Sözlerle anlatamiyordum be Gerçek aşk buydu belki de Onu görünce kendimi kaybediyordum Sadece bakmakla yetiniyordum Haftada bir kaç kez Bir kaç dakika bakmakla yetiniyordum Onun sevip sevmedigini bilmeden Ona danişmadan Onu sevmiştim elimde olmadan Ne yapabilirdim ki Kalbime laf geçiremiyordum Istedigini yapiyordu O da gitti onu sevmişti işte Şimdi korkuyordum ona Aşkimi ilan etmekten Söyledigimde ya reddederse diye Şimdi hiç olmazsa onu Hayallerimde istedigim gibi yaşatiyorum Kadir Kavak |
Ne Tarifi Ne de Mevsimi Olmadı Hiç Aşkın
Ne tarifi ve ne de mevsimi olmadı hiç bir Zaman aşkın... Ama çokca yanlış adreslerde büyük bir savruluşlar, hüzne dokunuşlar Bazen büyük bir firar alarmı, bazense acıda mut arayışlar Ve ne yapılırsa yapılsın beklenmeyen bir Saatte çaldığında kapıyı Renklerin adı, tadların tadı ve yalan bile olsa mutluluğun vaadi, Bestelerce dilde, destelerce elde ve anlaşılmaz bir heyecan yürekte Hedefine öylesine derin saplanan bir mızrak bakışın İçine içine, ılık ılık, ırmak ırmak akışı haz ile Bazen çocuksu bazen şuh zirveler, bazen Çok emin, bazense şaşkın Ama ne tarifi ne de mevsimi olmadı hiç aşkın... Zeki Yüncüoglu |
Kapat Kapıları Gece Girmesin
Kapat kapıları gece girmesin Seninle kimsesizliğimin arasına Bir demiryolunun uzadığı kadar, Uza içime. Kıvrıl. Trensiz bir demiryolu kadar İşlevsiz şimdi ellerim Ellerim soğuk En az raylar kadar. Kapat kapıları gece girmesin, Korkuluklar dışarıda Yalnız kalmasın. Bir yerlerde birleşeceğimiz yalan Vazgeç, sessizce git Kimse bilmesin. Kimse bilmesin beni sevmediğini Bekçi uyuyor Bir yolcu arada yakıyor sigarasını Ensesi üşüyor Bunun bize faydası yok Tren gelmiyor bizim şehrimize Gelmesin. Kapat kapıları gece girmesin Işığa tutsak kelebekler Ne kadar özgür Sessiz ve davetsiz gelen ölüm Uzak olsun senden Ölüm gelmesin Saçlarının yüzüne davetsiz düşüşü Uza içime, alnına perçem İstasyon büfecileri İşsiz kalmasın bizim şehrimize tren gelmesin sen git, ellerim soğuk raylar bilmesin. Ellerim demiryolu Sensizliğim tren Kalbime doğru Uza içime Giderken ardından bıraktığın yolcu Korkuluk artık bu şehre Kuşlar gelmesin. Özgür Ballı |
Kar Beyazım
Dün yine seni gördüm Ben beyaz karlar içindeydin Gülüyordun sevinçten uçuyordun sevgilim Ve o beyaz karlar bir gelinlik gibi sarmıştı seni De ki bu şiirimi sana Ulu dağın karlı yamaçlarında yazıyorum Ben beyaz bir cama yaslamışım sırtımı Üşümemde içimde sen varsın sevgilim De ki lapa, lapa kar yağıyor Her kar tanesi yanağıma senden bir öpücük Her kar tanesi benim sana olan sevgimin Her kar tanesi saflığı, temizliği, masumiyeti sevgilim Seni seviyorum sana aşığım kar tanesi Bülent Mutlu |
Hep Senden son bir şans daha dilerken Affettin sanmıştım bana gülerken Tamam şimdi her şey yolunda derken Gönlünden çıkarıp nasıl fırlattın Gözyaşım döküldü bastığın taşa Hep olmadık işler geldi bu başa Neşeyle girdiğim yirmili yaşa En acı anları sen nasıl kattın Biraz merhamet et insaf et ayıp Ne geçti eline aşkı saklayıp Başını yastığa rahatça koyup Halimi unutup sen nasıl yattın Sen yeter ki dinle onama beni Sahte tebessümle sınama beni Kötü söz söylersem kınama beni Beni bir alçağa sen nasıl sattın. Elbet bir gün benim bileceğimi Derdinden ne hale geleceğimi Duyarsam acımdan öleceğimi Adın gibi bilip nasıl aldattın Oktay Yıldırım |
sana bir şiir yazacağım menekşe yaprağına burcu, burcu sevgi kokacak her kelimesi aşkın iksirini dökeceğim tüm hecelere bekle sevdasına kurban olduğum simdi sisler çökmüş yüreğime karlar yağar düşlerime hele bir bahar gelsin dallar tomurcuk versin iste o zaman böyle kelepçede kalmayacak duygular güvercinler uçuracağım senin göklerine sana bir şiir yazacağım içinde hasret olmayan güneş doğacak kaf dağından geceler böyle avare, yaşanan saatler böyle sessiz olmayacak sana yemin gözbebeğim artık aşkımızın ateş rengi gülleri solmayacak bu son fasıl olacak gönlümüzde açıdan, kederden yana ben saçının bir teline sevapları satmışım kalbinin her kösesine geçmiş gelecek yıllarımı yazmışım senin ırmaklarında yaşanacak en büyük günahlar şu bulutlar bir dağılsın nerde olduğumuzu bilelim dudakların kadehler de dudak izlerimi aramayacak hele dönsün su mevsim bu yalnızlığın, kimsesizliğin uğultusunda gidecek kulaklarımızdan bir şarkı dinleteceğim sana sevdadan yana kelimeler böyle kifayetsiz kalmayacak böyle mühürlü olmayacak dudaklarım sen yüreğimde sır değil, sözcüklerimde yangınım olacaksın bu sevda böyle sürgünlerde, böyle tutuklu kalmayacak bi’ tanem bekle sevdiğim fidanlar yeşersin, acilsin su hasrete uzayan yollar, karlı dağlar göçmen kuşlar dönsün yuvaya bu havanın nemidir bi’ tanem sen nisan yağmurlarına sakla sevdayla yanan bedenini baharda ıslanmalı güz vurmuş dudaklar istemem beni böyle perişan, böyle çaresiz göresin bahara bıraktım umutları bir yeşersin su menekşeler, sümbüller iste o zaman değmeli gözlerin gözlerime iste o zaman bir şiir yazacağım sana menekşe yaprağına iste o zaman bir sevda getireceğim sana sırılsıklam Derya Yasemin |
Yağmurun Kızı aşkın alevinde yanıyordu yüzün yağmurun kızı, diyordu sana herkes güneş, dudaklarını ısırıyordu, görmüştüm mavinin ıslak tarihinde buluyordum seni üşüyen ellerindi üşümüşlüğümü örten aynaların bittiği yerdeydi güzelliğin gecenin nemli göğsünde ıslanıyordu yüzün lacivert şafakların kızıl ufkunda fırtınanın sesiyle kaçıyordun dönüşü olmayan denizlere... güneşin yüreğinde isyan bayrağı açan eski ve yaralı bir ülkeden geliyordun şarabın gizemli gülüşünü gezdiriyordun deniz kokulu ormanların yeşilinde çoğalarak güne düşmüş mevsim gibi dans ediyordun şimdi sevginin yeşil kıyılarında kayboluşunu anlat dudağında sarı bir kuş gezinsin, sevineyim son martların ayak izlerine basarak çekip gideyim, bu yakamoz şehrinden kimsesizliğin, biriksin avuçlarımda daracık sokakların ıslak kaldırımları konuklasın küçük ayaklarını, övüneyim ve yalnızlığımdan arta kalan soğuk gölgeyi kiraz mevsiminde kuruyan kızıl tenine süreyim Ahmet İnce |
YAZAMAMAK SENİ
YAZAMAMAK SENİ
(1) … Biraz da güzeldir nemli gözlerde Aşkı ıslatmak.. Ve olgunlaştırmak tartamadığımız acıların Hafif kalan yanlarını Biraz da güzeldir Bekleyiş,özleyiş ve anlamsız kelimeler yumağı.. Sen bilirmisin sevgili Anlamlarını yükleyemediğin cümleleri Kuramamanın yarım kalan sızısını.. Hiçbir cümleye sığdımı yaşamadığın ne varsa ..Bilmezsin ki.. Yaşayamadığım her şey düğümlenir boğazımda Keşke yazmaya çalışmasaydım seni.. Demlendikçe koyulaşan bir çay gibi Kararmazdın dünyamda.. (2) ..Sonra birkaç damla hüzün kaldı yazmam için Hayır,söz verdim kendime Bir daha gözlerine bakarken yazmıycam seni... Zaten hep aciz kalmışlığımı sevdim karşında Ve SENİ YAZAMAMAK BİLE GÜZELDİ ASLINDA Kağıtlarda hiç yer kalmasa da Yazdıklarımı karalıyorum yeni baştan Kuramıyorum senli cümleleri Bazen kusmak ister zorlarsın ya gırtlağını, Ben de yüreğimi zorluyorum kusmak için birkaç cümle (olmuyor) Biliyorum hep aciz kalmışlığımı sevdim karşında VE SENİ YAZAMAMAK BİLE GÜZEL(Dİ) ASLINDA.. İhsan GENÇ |
Ağla Yüreğim Akşam olur Bir başıma kalınca Bu yerde... Özlemin Ateş olur..! Dokunduğun her yerde Kıvılcımlar saçar Özlem ateşin Yangınlara döner... İçimde Yıkılmaz sandığım Dağlar erir Ormanlar bir bir yanar. Eğil başım Sen.. Öne eğil.... Bunca yıldız varken Gece neden karanlık olur Sevdiğim..... Kaybetmeyince İnsan Bilmezmiş Elindeki nimetin kıymetini. Ağla yüreğim kendi haline Sen Şimdi ağla.. Melih Baki |
Büyük Sevdalar Son zamanların En büyük sevdalarını, Yaşıyorum ben. Sokaklara indim Kapı kapı.. dolaştım Acıların sevdaların Girmediği ev aradım Bulamadım.! Kendimi Dağlara vurdum Ferhatı gördüm. Koştum çöllere Dolaşırken Mecnundan Keremi sordum.. Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben. Ay'a..Yıldızlara gittim Şirin'i,Aslı'yı,Leyla'yı sordum Kor Ateşler içinde Yanan yürekleri Güneşte gördüm.. Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben.. En çok bahar kokulu Kadınları sevdim.! Buğulu gözlü kadınları Bir başka sevdim.. Beni yakan her güzeli Aslı,Şirin,Leyla sandım.! Son zamanların En büyük Sevdalarını Yaşıyorum ben.. Ozanlara,şairlere Eli kalem tutan kimi. Gördüysem.. Acının ilacını sordum.! Ateş yağmurundan Kavrulmuş gözlerinde Kendi yansımamı gördüm.. Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben.. Dağa,taşa,karıncaya Yaşayan her varlığa Aşık oldum..! Çılgınlar gibi sevdim Büyük aşklar,ihanetler yaşadım.! Son zamanların En büyük sevdalarını Yaşıyorum ben.. Melih Baki |
Akdeniz Sevdası Torosların karlı doruklarından, Çağlayarak iner. Bir çınar dibinden geçerken, Başı dumanlı dağlar, Çamsakızı kokusuyla uğurlar. Yosun tutmuş kayalıklardan, Bırakır kendini kanyona, Ala geyiklerle vedalaşır, İner, Bayramlığını giymiş Çukurova'ya. Salkım söğüte selam verir, Akar nazlı nazlı. Hiç acelesi yok, Kavuşmuştur sarı sıcağına, Portakal çiçeği kokusuna, Pamuk tarlasına. Yolunu uzatır artık. Dolanır durur ovada. Yüreği kaldı Toroslarda. Gecikmiş de olsa, Bir öpücük kondurur, Akdeniz'in tuzlu dudağına Murat Akcan |
Hıçkırık Yar mavisi bir hıçkırıktı Gözlerimden süzülen Ve ben Geçtim karanlıklarımı Kayıt dışı Yıldız yağmuruyla Açık ve tek celsede Tutundum yalnızlığa Merhaba sabah Hoşça kal kirli sarı Açısal sapmalı Bir yaşam dolusu Merhaba Ve hoşça kal bir daha Kurşun askerlerimden uzak Çok uzak bir yaşamak Abajurdan hallice Mutlu dingin Sıralı Ayakkabılarım ve ben Acılı Karmakarışık Suat Seymen |
paaylaşımın ıcın tesekurler
|
All times are GMT +3. The time now is 13:56. |