![]() |
Başkanın türbanlı eşi protokol tribününde
Başkanın türbanlı eşi protokol tribününde 19 Mayıs 2008 Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA) BOLU’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını, AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın türbanlı eşi Güler Yılmaz ile yanındaki bir türbanlı kadın da protokol tribününden izledi. Atatürk Stadyumu’nda yapılan kutlamalar Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun’un öğrencileri ve vatandaşları selamlaması ile başladı. Törende Bolu 2'nci Komando Tugayı’na bağlı birliklerin geçişi sırasında tribünleri dolduran binlerce kişi ayağa kalkarak komandoları ayakta alkışladı. AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın türbanlı eşi Güler Yılmaz yanında bulunan bir türbanlı kadınla birlikte gösterileri protokol tribününden izledi. Başkan Yılmaz’ın arkasında oturan Güler Yılmaz ile yanındaki türbanlı kadının arkasında bir binbaşının oturması dikkat çekti. Protokol tribünde başkanın türbanlı eşi ile yanındaki türbanlı kadının oturması rahatsızlık yaratmadı. Kutlamalar öğrencilerin gösterileri ile son buldu. |
olmaz.... yasak...
|
Yazacak haber bulamayınca böyle boş şeylerin peşinde koşar oldu doğan haber ajansı :-*
|
Ne işi var o kadının orada gitti laiklik gitti bi kadını tutamadılar :D püüüüü beceriksiz laikler :D
|
Gayet güzel olmuş...Bence bütün bayanlarında başörtülü olması gerekir...
|
Alıntı:
|
Valla olması gereken öyle ama takmayanda saygımız var her zaman 8)
|
oh çok iyi olmuş...neden kabul etmiyolar dinin gereği bu..
ama kabul edicekleri günde olacak Allah günahlarını affetsin ne diyim.. |
Alıntı:
Aynen katılıyoruuuummm. |
Alıntı:
|
Bu başörtüsü meselesi beni endişelendirmiyor değil. Yani Başörtüsünü, yasakçıların gözüne sokacağız diye yapmadığımız kalmıyor bazen. Bir bayanın ne işi var, onca erkeğin arasında ? Bir bayan ne sebeble olursa olsun, bir erkeğin elini nasıl tutar ? Bir erkeğin yanında nasıl oturur? Nasıl şakalaşır ?
Başörtüsü ile herşey bitmiyor malesef. VesseLam |
bunada habercilik diyorlarya..... >:( |
zorla kendi çaplarında karışıklık çıkartmaya çalışıyolar ya ....haberleri de hep aynı >:( >:( >:( >:(Allah akıl fikir biraz da saygı versin
|
Haber değeri yok, sadece olması gereken olmuş.
Aman Allah'ımm nası olurrr tarzı bi tepki vermemiz mi bekleniyo acabaa? |
Cık cık Hiç olurmu Öyle şeyy Aman Allah'ım...!!! Bu ne rezillik(!)
|
ne işi var onların orada
laiklik elden gidiyor yetişin ey laikçiler Başörtüsü protokole girdi hemen Bolu Belediye Baskanını alın görevden sen nasıl meydan okrusun laikliğe laikçilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nerdesinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz |
belediye başkanımızi niye alıyosunuz >:(
|
Laiklik elden gitmiş :)
|
gitti laiklik gittiiiiiiiiiiiiiii
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabi nargileyi içinde bi hoş oldun sende anlıyorum (: |
Alıntı:
|
Alıntı:
mesela 'Bir bayanın ne işi var, onca erkeğin arasında ?' sözüne katılmıyorum..o vali eşi öyle toplantılara gitmeyecek de ne yapacak? ayrıca bizler de okulda olsun, partide toplantılarda olsun ve ya metroda otobüste hep yanyana olmak zorunda kalmıyor muyuz? el tutma meselesine gelince sonuna kadar haklısın... bazı kendini bilmez erkekler din kurallarını geçtim muhaşeret kurallarını bile hiçe sayarak önce el uzatsalar ve kimi zaman sıkmak zorunda kalsak da bu günah ve dikkatli olmaları gerekir... şaka mevzusunda zaten açıklamaya bile gerek yok... |
Bunu heran gündeme getirmek çok saçma..Olması gereken özgürlükçü tavır budur zaten..BUnu oyle aman aman büyütmeye gerek yok.Biz halen yasaktan yanayız haberimiz yok..Kendimizi halen yasaklarla sınırlıyoruz..Bunlar bizim için övünülecek sevinilecek şeyler olduğu sürece onlar bizi yasaklamaya devam edecektir.
|
saliha saçmalama bayan dediğin evinde oturur :-\
|
Kimse, bayanlar ile erkeklerin yanyana oturmasını, birlikte olmasını caiz diyerek nitelendiremez. Madem ki en büyük rehber olarak Efendimiz ( s.a.v.)'i biliyoruz. O zaman kıstaslarımızda bu olmalıdır.
Bakın en basit bir örnekle şunu söyleyeyim. Efendimiz ( s.a.v.) 'in vefatının sonrasında 4. halife olarak seçilen H.z. Ali ( r.a.) zamanında, belli sebeblerden dolayı ( sebebleri açacak olursak sanırım bir kitap yazmak gerekir, mesele o olmadığı için geçiyorum ) H.z. Aişe ( r.a.) validemiz ile bir savaş olayı yaşanıyor, İslam tarihinde " Cemel Vakası " denen olay yani. Bu savaşta, ordunun başında bulunan H.z. Aişe ( r.a.) validemiz, mahremi olmayan erkeklerin bırakın içerisinde olmak, onlar ile direk konuşmuyordu bile ... Şimdi durum bukadar ortada iken, zamanın şartları böyle diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışmak çokta hoş olmasa gerek. Bazı gerçekler vardır ama uygulamak veyahutta uygulamamak farklı şeylerdir. Keşke herşey Efendimiz ( s.a.v.) ve onun ashabının zamanında ki gibi olsa, Keşke her hükümdar H.z. Ömer ( r.a.) gibi olsada, sırça köşklerde oturmasa, midesine taş bağlayıp yatabilse ... Yanlışlardan yola çıkacak olursak, önümüzü göremeyiz ama yaşıyoruz işte, Müslümanım diyerek ... Allah c.c. bizlere merhamet eylesin, çok fazla ihtiyacımız olacak. VesseLam |
Alıntı:
bu olayı ve bu dediklerini ben de biliyorum fakat buna günah diyemezsin en azından ben böyle bir ayet bilmiyorum..mekruh deriz,caiz değil diyebiliriz maksat fitneye sebebiyet vermemek diyebiliriz ama günah değil diye biliyorum...o zaman toplu taşım araçlarına bile binemeyiz dediğim gibi....ayrıca haz aişe ve diğer hanımları hiç mi gören yok o dönemde anlatılan kıssalar var erkek sahabi tarafından aktarılan...birebir görüşmeleri hz ayşe karşılıklı yapmıyordur doğrudur da biz de kapıları açık bırakıp yapıyoruz ;) umarım derdi mi anlatabildim dilim döndüğünce... ve evvet keşke asr-ı saadet olsaydı da dindarlığımızı ispat zorunda kalmasaydık.... |
Kardeş, Efendimiz ( s.a.v.) 'e bir sahabi gelerek sorar;
- Ya Rasulallah, biz senin bir sünnetini terketsek ne olur ? - Cennette mertebenizi yitirirsiniz, ( buyurur Efendimiz ( s.a.v. ) - Peki ahir zamanda Ya Rasulallah ? - Ahir zamanda bir sünnetim ile Cennete girecek ümmetim olacak ( buyurur Efendimiz ( s.a.v.) Yani diyeceğim şu ki, neresinden kurtarabilirsek, ne kadar samimi olabilirsek, nekadar dikkat edebilirsek okadar kardayız ... Hayatımızıda bu düzende sürdürmek boynumuzun borcu. Unutmayalım ki, ince ayrıtılar imanımızın kuvvetini etkiler. İslamda neden mekruh vardır bilirmisiniz ? İnsanların affı için, ama mekruh tekrarladıkça haram dönüşür, küçük günahlarda tekrarlandıkça büyük günaha ... Yani Müslüman temkinli olmalı. Sizi anladığımı düşünüyorum, sizinde beni anladığınızı umud ediyorum. VesseLam |
Alıntı:
merak etmeyin ben de sizi anladım hatta o bakımdan + vermek istiyorum... |
Bil-mukabele :) ;)
VesseLam |
Alıntı:
Bende girerim belki...İnşallah yani..Sonuçta düşüncelerimiz ne kadar iyi niyetli olsada hayata çok şeyi uygulayamıyoruz... Neyse... |
Resulullah Efendimiz ( s.a.v.), ölüm halinde yatmakta olan bir gencin yanına gelirler ve o gence sorarlar ;
- Ne hissediyorsun ? Genç şöyle der ; - Cehenneme gitmekten korkuyorum; fakat Allah’ın rahmetinden de ümidimi kesmiyorum. Bunun üzerine Efendimiz ( s.a.v.) şunu buyururlar ; -Müminin kalbinde korku ile ümit varsa, Allahü teâlâ da ona umduğunu verir, korktuğundan da emin eder. ( Tirmizi ) VesseLam |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 05:25. |