Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Baykal, 'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti !!! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=29157)

Müntesip 05-20-2008 12:30

Baykal, 'sigara karşıtı' kampanyayı da boykot etti !!!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'i, Abdullah Gül seçildikten sonra Köşk'ü boykot eden CHP lideri Deniz Baykal, ilginç bir protestoya daha imza attı. Tüm siyasi liderlerin destek verdiği sigarayla mücadele kampanyasına katılmadı. Kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla gazete ve televizyonlara verilen 'Dumansız hava sahası hareketini destekliyoruz' sloganlı ilana da fotoğrafını koydurtmadı.

Dün Türkiye genelinde başlayan sigarayla mücadele kampanyasına, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu destek veriyor. Sigara içen-içmeyen milyonların da desteklediği kampanyada anamuhalefet partisinden kimse yer almıyor. Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen ve Sağlık Bakanlığı'nın organize ettiği kampanyaya katılması için Baykal'a yapılan bütün ricalar sonuçsuz kaldı. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Bakan Recep Akdağ, bütün liderlere 2 ay önce yazı göndererek sigarayla savaş kampanyasına destek istedi. Baykal önce katılacağını bildirdi; ancak kampanyanın başlamasına kısa bir süre kala vazgeçti. Bunun üzerine Akdağ, Baykal'ı telefonla aradı. Kampanyanın önemini anlatan Akdağ, Meclis'te temsil edilen tüm parti liderlerinin organizasyonda yer alacağını iletti. Akdağ ayrıca, gençliğin sağlığının korunması adına siyasî tavrın bir kenara bırakılması ricasında bulundu. Baykal'ın tutumunda bir değişiklik olmayınca konu Başbakanlık'a iletildi. Başbakanlık adına yapılan girişimler de Baykal'ı ikna edemedi. Bunun üzerine Cumhuriyet tarihinin en büyük kampanyası, anamuhaletef partisi olmadan başladı. Kapalı alanlarda sigara yasağını getiren kanunun mimarı Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Baykal'ın tavrını anlayamadığını söyledi. Erdöl, "Önceden kabul ettiği halde sonra ne hikmetse vazgeçti. İktidar-muhalefet elbirliği içinde olacaktı. Bu millet, birliktelikten hoşlanıyor. Hayırlı bir işte kanun çıkarılırken destek verdiler, kampanyada da olmasını isterdik. Onlar için de iyi olurdu." açıklamasında bulundu.

Sağlık Komisyonu'nun CHP'li üyesi Tekin Bingöl ise Baykal'a öneri gidip gitmediği yönünde bilgisi olmadığını söyledi. Baykal'ın kampanyaya katılmamasının 'sigaraya karşı tavrının değiştiği' anlamına gelmeyeceğini ifade eden Bingöl, "Hükümetin üst organlarından genel başkana teklif gitti mi bilmiyorum? Gittiği gün yoğunluğu mu vardı, vakti müsait değil miydi bilmiyorum. Şu anda genel başkan adına konuşma şansına sahip değilim; ama biz parti olarak sigara yasağı getiren kanunu destekledik." diye konuştu.

romakudüs 05-20-2008 12:34

yav bu adam nasıl bir yaratık anlamakta zorluk çekiyorum
kendileri herşeyi boykot edr kriz fabrikası gibi dirler ama sigara gibi toplumsal bir sorunumuzda boykot edilmezki zararları herkestarafından bilinen bir meleti sırf muhalefet olsun dye boykot etmek etik değil deniz baykalı kınıyorum

tayyipleyiz 05-20-2008 12:37

Ya sigaraya başlayacak, ya da Tekel' in özelleşmesini bekliyor ...

Yoksa Sayın Baykal, muhalafet etmek için muhalefet olma adına böyle bir şeye "asla" karşı çıkmaz (!) ... ;)

Enfal 05-20-2008 12:39

Aslında Baykal buna karşı değilmiş de ciddi bulmamış.
Ya daha ne yapılması lazım Baykal için.

Hüdaverdi 05-20-2008 12:39

Daha hayırlı olmuş,onu gördükçe inat olsun diye içerdim.Şimdi içmicem sırf o olmadığı için.Sağol baykal :-*
Büyük bir kesimin sağlığını düşünüp o kareye girmemesi gerçektende taktir edilesi bir davranış :D

İnsanlardan kaçan yabani :-X

EpiVaTeS 05-20-2008 12:40

Alıntı:

romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
yav bu adam nasıl bir yaratık anlamakta zorluk çekiyorum
kendileri herşeyi boykot edr kriz fabrikası gibi dirler ama sigara gibi toplumsal bir sorunumuzda boykot edilmezki zararları herkestarafından bilinen bir meleti sırf muhalefet olsun dye boykot etmek etik değil deniz baykalı kınıyorum

boşver anlama zaten baykılı anlayanların halini gördün ...

YavuzSultanSelim 05-20-2008 13:03

niye şaşırdınız ki. yıllarca halkımızın beynini zehirledi şimdide ciğerlerinin zehirlenmesini istiyor

politikaci 05-20-2008 13:28

adama bak ya

Gönülden 05-20-2008 14:56

Baykal hiçbir zaman güzel olan ilklerde olmamıştır, olmasıda beklenemez..
İlk'ler bu hükümete nasip oluncaya gelde kocunmadan bu karede yer al(Baykıl için gerçekten zor)

Necip Fazil 05-20-2008 14:59

Şu Baykal'ın taktir edilecek yanları da varmış demek ki ... Helal olsun, delikanlı adammış : )

VesseLam

Saltuk Buğra Han 05-20-2008 15:07

Sağlığına düşkün ve spor yapmasını seven bu konuda örnek olan Baykalın bu yasağa tam destek vereceğini zannediyordumki yanıldığımı anladım.Senede iki kilo sarımsak ve bir kasa kamyon domates yemesi ile sağlığına ne kadar düşkün olduğu bilinen baykalın sanırım ve korkarım ki bundan sonra sabah sporlarında ağzında sigara ile koşacaktır.Hatta daha da ileri gidip havana purosu bile kullanabilir.

Necip Fazıl 05-20-2008 15:28

Adamın mualefet etmediği br konu yok ki... :D

YavuzSultanSelim 05-20-2008 15:29

Alıntı:

hakan_53 Nickli Üyeden Alıntı
Adamın mualefet etmediği br konu yok ki... :D

her zaman diyorum ya bu adam herşeye muhalif... işi gücü bu

Kırık_Çocuk 05-20-2008 15:30

Sigara tüketen seçmen çok.Onların bir baykalı olmasını stiyo heralde

YavuzSultanSelim 05-20-2008 15:31

Alıntı:

Black_MeTaL Nickli Üyeden Alıntı
Sigara tüketen seçmen çok.Onların bir baykalı olmasını stiyo heralde

onların oylarını almak istiyo bakın burda sizin için savaşıyoruz diye :D

fütüvvet 05-20-2008 15:34

Baykal ; komik olduğunun kendide farkında..
ama onun ipi kendi elinde değil ki.. birileri dürtüyor oda ötüyor.. ;D

r@vd@ 05-20-2008 15:42

ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum bu adamı. hayır insan en azından samimi görünmek adına bir hareketi bile desteklemezmi. en azından birini desteklesin ki inanları desin ki"bak harbi insan, haklı gördüğünü destekliyor hak muhalefet yapıyor" yok ama o da yok. ne diyelim kendi bilir. biz baykılsızda yolumuza devam ederiz.. ;)

RDönmezs 05-20-2008 15:49

Her şekilde adamın sinirlerini hoplatabiliyor bu baykal Dünyada bunun gibisi yoktur :D

YavuzSultanSelim 05-20-2008 15:51

Alıntı:

RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Her şekilde adamın sinirlerini hoplatabiliyor bu baykal Dünyada bunun gibisi yoktur :D

benim hoplatmıyo. artık gülüp geçiyorum :D

Nagihan 05-20-2008 16:26

Yine yapmış 'muhalefet' olarak görevini! >:(

merve 05-20-2008 16:29

Bu adam ne yaptığını, ne söylediğini bilmeyen biri >:( >:(

Sigara yasağınada muhalefet olunmaz ki, iyice saçmalamaya başladı >:(

Türkiyenin havası değişiyor işte bunun neresi kötü >:( >:(

Necip Fazıl 05-20-2008 16:30

Alıntı:

merve Nickli Üyeden Alıntı
Bu adam ne yaptığını bilmeyen ne söylediğini bilmeyen biri >:( >:(

Sigara yasağınada muhalefet olunmaz ki, iyice saçmalamaya başladı >:(

Türkiyenin havası değişiyor işte bunun neresi kötü >:( >:(

Gelde bunu BAYKAL'a anlat

çilik 05-20-2008 16:33

O ZATEN AKPARTİ NE YAPMIŞSA İYİ KÖTÜ YAPISI GEREĞİ KABUL ETMEZ..İŞTE NE KADAR BASİT BİR İNSAN BİR KEZ DAHA KANITLAMIŞ KENDİNİ..

Liberal_Demokrat 05-23-2008 19:24

Baykal haklıdır. ıv. muratta sigarayı ve içkiyi yasaklamıştı ama içkiden öldü. sıra bunda.
bunların yaptığı sinsiliğin arkasında nabız yoklama var sigaraya yapılan yasaklar tepki olmazsa içkiyi tamamen yasaklamak olacak. buda bir çok yasağın başlangıcı olacaktır

fütüvvet 05-23-2008 19:26

IV.Muratın içkiden öldüğü koca bir YALAN

ENGİNEER 05-23-2008 19:29

Bunuda kapatma davasına eklesinler bari...

politikaci 05-23-2008 19:30

Bu haberden sonraki kanaatim:
Baykalın huzurevine gitme vakti gelmiş

YavuzSultanSelim 05-23-2008 19:31

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Bu haberden sonraki kanaatim:
Baykalın huzurevine gitme vakti gelmiş

o huzurevine de karşıdır

narice 05-23-2008 19:33

adamın ülkeyle uğraşmaktan başka işi mi var >:(

Liberal_Demokrat 05-23-2008 19:34

Ben şahsen sigara içmem...Sigara içilen ortamlardan da uzak durmayı tercih ederim...
Ama bu ceza amacını aşmış biraz...Sanki bir şeylerin altyapısı oluşturulmak isteniyor...
Sigara içmenin nerelerde yasak olduğu değil de, nerelerde içilebileceğini söylemek daha kısa ve kolay olur gibi duruyor...

İnsan sağlığını bu kadar düşünmeleri(!) gözlerimi yaşarttı...

dilek 05-23-2008 19:35

Alıntı:

Liberal_Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Baykal haklıdır. ıv. muratta sigarayı ve içkiyi yasaklamıştı ama içkiden öldü. sıra bunda.
bunların yaptığı sinsiliğin arkasında nabız yoklama var sigaraya yapılan yasaklar tepki olmazsa içkiyi tamamen yasaklamak olacak. buda bir çok yasağın başlangıcı olacaktır

kardeş sen nerden saldıracağına şaşırmış durumdasın.
sen sigara içiyosun dıye bende solumak zorundamıyım.oohh ne ala yaa, pess deniz baykal ın izinden gidiyosun anladık (!)

YavuzSultanSelim 05-23-2008 19:35

Alıntı:

Ben şahsen sigara içmem...Sigara içilen ortamlardan da uzak durmayı tercih ederim...
Ama bu ceza amacını aşmış biraz...Sanki bir şeylerin altyapısı oluşturulmak isteniyor...
Sigara içmenin nerelerde yasak olduğu değil de, nerelerde içilebileceğini söylemek daha kısa ve kolay olur gibi duruyor...

İnsan sağlığını bu kadar düşünmeleri(!) gözlerimi yaşarttı...

söylediklerin ne kadar çelişkili

ENGİNEER 05-23-2008 19:35

İçki içmeden duramıyorum diyen adamın dediklerine bak (:

Liberal_Demokrat 05-23-2008 19:38

Sigara yasagi ile baslayan yasaklar dönemi , insanlari yasaklara alistirma yönteminden baska bir sey degil..Olumsuz olmayan , sorgulanmayacak masum (!) görünen bu yasak son derece planli bir alistirmadir..Sigara kullanmayan biri olarak bana göre, bu tür engellemeler (acik alanda dahi) son derece tehlikeli bir uygulama..Ardindan icki yasagi gelecek tipki bu sekilde, topluma farkinda olmadan kabullendiriliyor her sey, dönüsüm coktan basladi ülkemizde....

YavuzSultanSelim 05-23-2008 19:40

Alıntı:

Sigara yasagi ile baslayan yasaklar dönemi , insanlari yasaklara alistirma yönteminden baska bir sey degil..Olumsuz olmayan , sorgulanmayacak masum (!) görünen bu yasak son derece planli bir alistirmadir..Sigara kullanmayan biri olarak bana göre, bu tür engellemeler (acik alanda dahi) son derece tehlikeli bir uygulama..Ardindan icki yasagi gelecek tipki bu sekilde, topluma farkinda olmadan kabullendiriliyor her sey, dönüsüm coktan basladi ülkemizde....

şu olcak bu olacak. lerde kamu alanına da sokarlar türbanı. Yok efendim ilerde içki de yasaklanır

Varsayımlarla gelme bana

Liberal_Demokrat 05-23-2008 19:42

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

şu olcak bu olacak. lerde kamu alanına da sokarlar türbanı. Yok efendim ilerde içki de yasaklanır

Varsayımlarla gelme bana

Varsayım değil arkadaş. AKP li belediyelerde içki yasağı uygulanıyor. Yakında tüm topluma yayılacak. Ben bunları görecek kadar aklı başındayım.

YavuzSultanSelim 05-23-2008 19:44

Alıntı:

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Varsayımlarla gelme bana

Varsayım değil arkadaş. AKP li belediyelerde içki yasağı uygulanıyor. Yakında tüm topluma yayılacak. Ben bunları görecek kadar aklı başındayım.

uygulanabilir o onların binası istediği yasağı koyar. bunu koydu diye tüm ülkeye yayılcak diye birşey mi var.

Hem kime ne içki içen kendine zarar verir. yuvası dağılır...

dilek 05-23-2008 19:44

pekiii
tutun ki içki halka açık yerlerde yasaklandı tutun ki türban kamu ya girdi
ne kaybınız var anlatırmısınız?
bu kadar debeleniyosunuz?

BaDe_EsNa 05-23-2008 19:44

Alıntı:

Baykalın karşı çıkması beni hiç şaşırtmadığı gibi sizin de ona hak vermeniz çok doğal geldi
sigara içenler özgür olsun kısıtlanmasın derken bizim pasif içici olarak gördüğümüz zararlar ciğerlerimiz nolacak ben mecbur muyum milletin içtiği o zıkkımı solumaya
çok iyi ve yerinde bir yasak oldu

Liberal_Demokrat 05-23-2008 19:48

Alıntı:

dilek Nickli Üyeden Alıntı
pekiii
tutun ki içki halka açık yerlerde yasaklandı tutun ki türban kamu ya girdi
ne kaybınız var anlatırmısınız?
bu kadar debeleniyosunuz?

Türban yasağına karşıyım. Yalnız içki yasağı olmamalı. Ben özgürlükler açısından bakarım.

All times are GMT +3. The time now is 15:30.