![]() |
Yargı "Türk Milleti" adına konuşabilir mi?
Kimliğimde TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşı yazıyor,
Yargıtayın yayınladığı bildiride ise Yüce Türk Milleti adına yazıyor, Ben 22 Temmuz'da ,öncesinde veya sonrasında, böyle bir yetki verdiğimi hatırlamıyorum, ama şimdi geleceğimizi ipotek altına almaya çalışıyorlar.! Yaptıkları "şey"ler hep ülkenin geleceğine ve umutlarına zarar veriyor! Peki; bu yetkiyi ben vermediğime göre! Kim bu Türk Milleti dedikleri? |
Yargı "Türk Milleti" adına karar verebilir mi?
Türk Milleti Ak Parti'nin ta kendisidir!
Onlar Millet kavramından anlamazlar...! |
Başlıkta ki soruya cevap vereyim..Bizim Ülkemizde (malesef) EVET..!! :-X
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Avusturalya da ki Türkler mi? |
Peki.. ;)
Türk milletinden kasıtları aslında kendileridir..Kendi menfaat ve çıkarlarıdır..Bahsettikleri Türk Milleti değil..Öyle olsaydı önce benim haberim olurdu.. ;D şaka bir yana bunlar kendi kafalarına göre bizleri yönetmeye çalışıyorlar..Kendi menfaat ve çıkarları uğruna halkın geleceğini mahvediyorlar..Bahsettikleri(!) Türk Milleti onlara en güzel cevabı yine verecektir eminim.. Ama sabır gerekir diye düşünüyorum..Ne diyor benim sevgili elleri öpülesice başbakanların en mükemmeli: ''BİZE BU GARABETİ YAŞATANLAR,BUNUN UTANCINI YAŞAYACAKLARDIR'' :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu Türk milleti dedikleri kafalarında çizdikleri bi model sadece.
Olmasını istedikleri,oldurmaya çalıştıkları ;) Herkes bizim gibi düşünsün olmazsa biz düşündürürüz mantığı Ama olmayacak inşAllah. |
Borsa Yargıtay'ın bildirisiyle çakıldı!
Hükümet önemli ekonomik konuları seans sonunda açıklamaya özen gösterirken Yargıtay'ın gün ortasında yaptığı açıklama ile piyasalar gerildi. Borsa düşüşe geçti.... Yargıtay Başkanlar Kurulu'ndan yapılan basın açıklamasında son zamanlardaki gelişmelerde yargıya yönelik eleştirilere cevap verildi. Bildiride eleştirilere sert tepki vardı ama piyasaların bundan etkileneceği hesap edilmedi. Yargıtay'dan hükümete yönelik gelen sert eleştiriler piyasada da ipleri gerdi. Siyasi gerginlik nedeniyle zaten diken üzerinde olan piyasalar, Yargıtay'ın açıklamaları ile ikinci seansta olumsuz bir görüntü sergiliyor. Borsa düşüşe geçerken kurlar ve faiz yükseliyor. İlk seansı 41 bin 405 puandan kapatan borsa, Gelen satışlarla 2. seansta 41 bin sınırına indi. Borsa, ikinci seansın ilk bölümünde düne göre yüzde 0.7 kayıpla 40 bin sınırına kadar dayandı. Dövizde durun ise pek iç açıcı değil. Dolar yükselerek serbest piyasada 1.2470 YTL'ye yükseldi. Dolar ortalama düne göre yüzde 0.65 değer kazandı. Euro'da ise durum çok daha farklı. Euro Dolar'a nazaran daha hızlı bir yükseliş izliyor. Euro 1,9640'larda devamö ediyor. Yargıtay'ın açıklamarı faizi de vurdu. Gösterge tahvilin bileşik faizi 19.55'ten yüzde 19.65'e tırmandı. Özellikler piyasalar konusunda hassasiyet gösteren Hükümet'in aksine gün ortasında ve piyasalar dikkate alınmadna yapılan bu açıklamanın faturası ağır olacağa benziyor. |
Türk Milleti.....
Türk Milleti hukuku kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak darbeleri demokratikleştirmeye çalışanlar ki bunlar kendini ulusalcı ve son derece milliyetçi olarak tanımlayan, ülkemizin geleceğini şahsi görüşleriyle paralel tutarak laikliği bahane ederek adeta dinsizliği empoze etmeye çalışan elit(!) kesim yargıçlarımız mı? Yoksa, Bu ülke için toprağı kanıyla sulamış bir ecdada sahip, kendisini yönetmek isteyenleri ısrarla başa geçiren ama pek çoğunda sen kim oluyorsun diye yüzüne tokat yemiş, yöneticilerini seçtikten sonra denetleme fırsatı bile verilmeyen, sözde demokrasinin hüküm sürdüğü yargıçlar oligarşisine boyun eğmek zorunda olan halkımız mı?? Halk gibi görünse de Türk Milletini oluşturma şerefini de milliyetçiliği de senelerdir tekelinde tutuyorlar.... |
Demokrasinin yegane savunucusu yargı olmalı iken, karşılaşılan senaryoda aktif kötü adam rolünü oynayan nedense Yargı oluyor. Yargısız ve hukuksuz bir ülkede demokratik ilkeler nasıl savunulabilir. Savunulsa da; ne kadar sağlıklı olacaktır. Yargının ve hukukun, kutsallığı sorgulanası bir uygulama tablosu ile artık mutlak tasfiyeye ihtiyaç olduğunun net vurgusu olsa gerek ...
Toplumsal birliğin ve içten yıkılmanın senaryosu, demokrasiyi ve de mutlak adaleti bitirmek olsa gerek. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir hani ... Bu ülkenin kaybedecek çok şeyi artık yok, herkes buna uygun davranmalı bunu ilke edinmeli sanırım ... |
Alıntı:
Çizdikleri model bir nebze olsun Türk Milletinin özü ile bağdaşsa.. Yetkiyi Ha(l)kk'tan alıyormuşçasına fiiller sergileseler.. Ne yaman bir ütopya değil mi? |
Alıntı:
|
Benim gözümde artık Yargı diye bir şey kalmamıştır artık yargıda cumhuriyetçiyim diyen chp lilerin kuklasına dönüşmüş artık siyasetin içinde neredeyse kaYbolmuştur.benim bu yargıya güvenim yok. Acı bir gerçek ama evet Akparti kapatılacak ama inşallah siyasi yasak gelmezde Başbakanımız yine aday olur.Dediğim gibi Yargı'nın görevi ADALET'tir Yargı'nın görevi HALKI KORUMAK VE ONUN SESİ OLMAKTIR. ama ne yazıkki u duruma yapabilcek irşeyim olmadığı için deli oluyorum ama Allahtan öbür dünya var bu düşünce bedenimde huzuru kaplatıyor |
Yargı İdeoloji ve rejim adına karar veriyor Türk milleti adına vermediğini çok kere ispatladı ;)
Başında adam gibi adam olursa o zaman Türk Milleti adına verebilir... |
Veremez veremeyeceğini elbet görecektir. Halk getirdiyse Halk götürür .
|
aman kim getirmiş onları oraya halk dedikleri bizlermi. Biz seçimimizi yapmıştık ama onlar hala orda biyere gittikleri yok gidecekleride yok.
|
onlara o ünvanları kim vermiş ne beyaz türkleri ne seckinleri .milettin imkanlarıyla pabuç gibi yok yok çizme gibi dili çıkan çemkiren haddini hududunu bilmeyen papucumun demokratları.
|
Anayasaya göre söyleyecek olursak;Yargı Türk milleti adına karar verir.
AMa millet adına konuşamaz.Millet adına konuşma yetkisi yürütme ve yasama organlarına aittir |
Alıntı:
|
Millet adına konuşma cüretinin hesabını verirler Millete verirler
Millet İRADE-İ MİLLİYESİYLE yani BÜYÜK MECLİSİ ile konuşur ŞEYTAN CÜPPELİLER İLE DEĞİL |
geçen sene postallılar.bu sene cübbeliler.Hey Allah'ım her sene birini yolluyorsun :(
|
daha neler göreceğiz bakalım. bu memlekette daha niceleri var. bu memlekette darbeyi ve darbecileri savunacak kadar düşük savcılar hakimler var, bu memlekette kendi milletine hakarette gecikmeyen yazarlar var, bu memlekette kendi vatanını satışa koyan misyoner partiler siyasetçiler var, ve bu memlekette"aydınım diye geçinen,ancak karanlıklara saplanıp kalmış,hapsolmuş beyinler var".. Rabbim daima yardımcımız olsun.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
milliet adına ancak millet tarafından seçilmişler konuşabilir hukukçular değil
|
Sadece yargımı.Bu ülkede yıllarca eline sopayı alan efendiler Türk milleti adına karar verdi.Benim Türk milletimde sabah akşam kapasitesinin kırk kişi olmasına rağmen seksen kişinin olduğu otobüslerde yelkenine asılmış sörfcüler gibi kapılara asılarak saatlerce süren yolculuklarla işine gücüne gidip , döndüğünde dayak yemekten bile beter olmuş bir vaziyette evine ekmek getirmeye çalıştı.Seçimden seçime hatırlandı ,ondan görevini yerine getirilmesi istendi hatta ağzına bir kaç parmak bal sürüldüki kendine gelsin en azından oy kullanmaya mecali olsun diye.Farkında değilmiydi olanların elbetteki farkındaydı.Ama genede benim Türk Milletim bunları red etmedi büyüklük bende kalsın dedi fakat böyle dedikce her gelenin elindeki sopa biraz daha kalın oluyordu.
O zaman Yüce Türk milleti olarak yapacağımız tek bir şey vardı. Allahım o sopanın bizim elimize geçmesini nasip etme diye dua etmek. Çünkü ben razıyım çilekeşlik içersinde işime gücüme gitmeye, Ben razıyım akşam evime giderken belediyenin açtığı çukurlara düşüp kafamı gözümü yarsam bile sesimi çıkarmamaya.(Bu konuda Ak partili belediyeler daha iyi bunu eski belediyeler için düşünebiliriz arkadaşlar.)Ben razıyım ameliyattan sonra karnımda unutulan makas ile kardeş kardeş yaşamaya, Ben razıyım aklıma daha çok şeyler geliyor ama fazla uzatıp kafa sıkmamaya. Yeterki Benim için Vatan Sağolsun. |
Yargı millet adına konuşamaz.
|
Alıntı:
|
benim hakkimda konusacaklari ben belirledim, birileri haricten gazel okumasin!
|
eee burası TÜRKİYE herşey olur burda hiç şaşırmam :D
|
Yargının tutumu bürokratik elit laikçi kemalist tabaka ile Türk insanı arasındaki derin anlayış farkını barizleştirmiştir. Her defasında Türk milletinin ayağına dolanan bu güruh yaptıklarının hesabını veremeyecek.
Bu süreç , daha da genişleterek 2006 sonrası dönem, insanların yüzünü açıkça göstermesi bakımından yararlı olmuştur.Onlar bizi bir adım geriye çektikçe biz 3 adım atmaya devam edeceğiz. Bir şeyin zirvesi onun sonudur. Yargı çirkefliğin zirvesindedir, belli ki bu anlayışın sonu geldi. Ellerinden gelenleri arkalarına koymamaları tavsiyemizdir. |
Kim bu Türk milleti ?
Bunlar Türk olmamakla beraber Çanakkale savaşı ve bunun gibi hiçbir kurtuluş mücadelesine eşlik etmeyen,İstanbul'a ingilizler gelince beyoğlunda eglenceler düzenleyen,her fırsatta bizde bu ülkenin evladıyız diyerek bizleri kandırmaya calışan ancak ülke adına üzerine vazife düşünce cahiliye devrindeki gibi hurma mevsimini,çocuklarını,karşı kabilenin kadınlarını dahi bahane olarak sunabilen zihniyetin çocuklarıdır bunlar.Savaşlarda kıyı da köşe de durup,ganimeti paylaşmada en ön safta duran zihniyetin çoçukları bunlar.Asıl kimliklerini birtakım alengirli işlerle gizlemeyi başarıp bu ülkenin hayati noktalarına,göze(su kaynakları ) başlarını tutmuş olan,en hayati damarına çöreklenmiş kene vari insanların zihniyetinin ürünü bunlar. Nasıl ki keneye dokunmayınca sessiz sakin vazifesini görüyor ancak vücuddan atmaya çalışınca zehrini insanın tüm hücrelerine ulaşabilecek şekilde boca ediyor işte öyle ... Bugün ülkemiz,güzide makamlarına kurulmuş olan kene zihniyetine sahip insanlardan yavaş yavaş arındırılıyor,100-200 sene boyunca sadece maddi olarak sömüremeyeceklerini anlayan bu güruh,son 80 yılını milletin dinine ve gelenek göreneklerine karşı verdikleri derin savaşla geçirmiş ve bu savaşı kaybetmek üzere olduklarını anlamışlar ve bu sebeple hafiften hafiften zehri boca ediyorlar.Ama ülkemiz 80 senedir hiç olmadığı kadar güçlü ve istikrarlı,ben inanıyorum ki bu badireyi de en güzel şekilde atlatacağız. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Yargıtay, Danıştay, anayasa mahkemesi vs. 10 küsur senedir siyasallaşmıştır, üyelerinin derhal istifa edip, bir parti kurarak veya hazırdaki bir partiden siyaset yapmaları ve halka gitmeleri gerekir.
Siyasallaşan yargıdan hiç bir hayır gelmez. mayısta darbe başkadır...asker yapmazsa yargıç yapar...mayıs çıkmadan bi yetiştirselerdi darbelerini... |
Esasta konuşamazlar aslında fakat yargı ile ilgili konularda (yargı reformu) konuşabilirler elbette..
|
yargı reformu adına da konuşamazlar arkadaşlar.eğer öyle olsaydı yasama yetkisi millet adına sadece tbmm tarafından kullanılır demezdi anayasa. savcılar ve hakimler sadece davalarda kararlarıyla konuşabilirler.
|
Alıntı:
|
" Madde 9: Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır "
Burada bile tezat var, vesayet de erke üstünlük kazandırıyor, bence ... Anayasadan alınan yetkiyi değişitirebilecek yegane üstün erk yasama iken, milletten direkt alınıyormuş izlenimi vermek, üstünlük kazanmak sanki ... |
All times are GMT +3. The time now is 11:45. |