Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Fethullah Hoca İzmir'de (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=29431)

Hüdaverdi 05-22-2008 13:06

Fethullah Hoca İzmir'de

Haber Vatan'ın haberi...Artık yalanlanır mı göreceğiz...

ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, İzmir'deki bir şirkette redaktör olarak çalışıyor gösterildi

Sigortası bile yasalara aykırı

© Hakkındaki davalar nedeniyle ABD'ye kaçmak zorunda kalan Fethullah Gülen'in İzmir'de bir firmada sigortalı olarak çalışıyor gösterildiği tesbit edildi. Müfettişler yaptıkları incelemede Gülen'in sigorta işlemlerindeki usulsüzlükleri tesbit ederek, sigortalı sayılamayacağı yönünde rapor düzenlediler.

Haber Merkezi - Sağlık sorunlarını bahane ederek 1999 yılından bu yana ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'in, aynı dönemde İzmir'de, sadece ajanda ve defter üretilen Nil Basım Yayım Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ adlı şirkette “redaktör” kadrosuyla çalışıyor gibi gösterildiği ve sigortalandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Gülen, SSK'den 2101372215 tahsis numarasıyla yaşlılık aylığı alırken, İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç beldesinde bulunan ve ajanda, defter basımıyla uğraşan şirkette 18.10.2002 tarihinden itibaren sigortalı işe başlamış gibi gösterildi. İşe girişi ve sigorta işlemleriyle ilgili yasal prosedürün vekâleti bulunan kardeşi Mesih Gülen üzerinden yürütüldüğü, Gülen'in bu dönemde şirkette “redaktör” olarak görev yapıyormuş gibi gösterildiği anlaşıldı. Gülen'in, bu dönemde faks ve internet yoluyla gönderilen metinleri “redakte” ettikten sonra yeniden İzmir'e gönderdiği ve bunun karşılığı kazandığı ücreti de kardeşi Mesih Gülen'in aldığı ortaya çıktı. Gülen'in sözleşmesinin 01.01.2003 tarihinden itibaren sona erdirildiği anlaşıldı.

Daha sonra konuyu inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri, gerek Sarnıç, gerekse İstanbul'daki şirket merkezlerinde inceleme yaptılar. Müfettişler Gülen'in işyerinde bulunmadığını tutanaklarına yansıtırken, işyeri yöneticilerinin ve Mesih Gülen'in de ifadelerine başvurdular.

Şirket Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kahveci ifadesinde, Gülen'in ücretinin vekâleti karşılığı Mesih Gülen'e ödendiğini belirtirken, Nil AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sarıgül de “Gülen'in şirket tarafından basılacak kitap ve dergilerin bir kısmının tahsis işlemlerini yaptığını, iletişimi faks ve internet aracılığıyla sağladıklarını, Gülen'le şirketleri arasında yazılı bir hizmet sözleşmesinin bulunmadığını, sözlü anlaşma kapsamında ücretin Mesih Gülen'e ödendiğini” söyledi.

Sarıgül ayrıca Gülen'in 1994 yılından bu yana İzmir'deki işyerinde Güvenlik Destek Primi'ne bağlı olarak çalıştığını öne sürerken, merkezin İstanbul'a taşınması nedeniyle İzmir'deki fabrikanın 09.10.2002 tarihinde kapandığını, Gülen'in yeni işe giriş bildirgesinde “yanlışlıkla” tüm sigorta kollarında çalışıyormuş gibi gösterildiğini savundu.

Sigortalı olabilmek için işverenle çalışan arasında hizmet sözleşmesi yapılmasının yeterli olmayacağını vurgulayan müfettişler, ayrıca çalışmanın işverene ait bir işyerinde yürütülmesinin de zorunlu olduğunu vurguladı.

Gülen'in yaptığı gösterilen redaktörlük işinin, işyerinin niteliğiyle uyumlu olmadığını raporlayan müfettişler, “Fethullah Gülen'in işyerinde fiilen çalışmadığı gibi redaktör olarak çalışmasının da mümkün olamayacağı açıktır. İşverene bağımlı hizmet edimi bulunmadığı ve bu bağlamda hizmet akdi unsurları gerçekleşemeyeceğinden, adı geçen 506 sayılı yasanın 2. maddesi gereği sigortalı olarak kabul edilemeyecektir” görüşünü ortaya koydular.

vatan

ENGİNEER 05-22-2008 13:43

Fethullah Hoca İzmir'de

Aydın Doğan ne söylserse ben onu tersinden düşünürüm...

ATmaCA53 05-22-2008 14:04

Fethullah Hoca İzmir'de

ben bu mustafa sarıgülü neden bu kadar seviyorum, adama bak ya ben bu adamın siyasi anlaşına bayılıyorum, çeşke bu mustafa sarıgülüde ak parti kadrosuna katsak hiç fena olmaz bakan felan olurdu...

ayrıca vatan gazetesi aydın doğanın gazetesi değilmi, dinsizlerin gazetesi birilerini karalamaya devam etsim, insanların inançlarıyla alay etmeye devam etsinler bizler soğukkanlılığımızı devam ettireceğiz, bu gazeteleri almamaya devam edeceğiz...

ENGİNEER 05-22-2008 14:06

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı
ben bu mustafa sarıgülü neden bu kadar seviyorum, adama bak ya ben bu adamın siyasi anlaşına bayılıyorum, çeşke bu mustafa sarıgülüde ak parti kadrosuna katsak hiç fena olmaz bakan felan olurdu...

Bende böyle düşünüyorum...Adam tam halk adamı...

Demokrat 05-22-2008 14:11

Fethullah Hoca İzmir'de

ya arkadaslar tamamda mustafa sarigül nereden cikti? ben alakayi cözemedim ??? ???

Mcht_Ln 05-22-2008 14:13

Fethullah Hoca İzmir'de

Yalan..Yarın sabah Zaman'da çıkar kokusu...

YavuzSultanSelim 05-22-2008 14:13

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
ya arkadaslar tamamda mustafa sarigül nereden cikti? ben alakayi cözemedim ??? ???

aynen :D

Necip Fazil 05-22-2008 14:14

Fethullah Hoca İzmir'de

Salih Sarıgül'den sanırım : )

VesseLam

Demokrat 05-22-2008 14:17

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı

VesseLam

o alakayla yaklasarsak mahsun kirmizigülün bu konudaki durumu nedir, hem oda "hepimiz kardesiz" diye sarkilar söylüyor :)

ATmaCA53 05-22-2008 14:17

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

sarıgül denince belki mustafa sarıgül dedim ona dayanarak yorum yaptım kususra bakmayın. :D :-\ :-X

Sarıgül ayrıca Gülen'in 1994 yılından bu yana İzmir'deki işyerinde Güvenlik Destek Primi'ne bağlı olarak çalıştığını öne sürerken, merkezin İstanbul'a taşınması nedeniyle İzmir'deki fabrikanın 09.10.2002 tarihinde kapandığını, Gülen'in yeni işe giriş bildirgesinde “yanlışlıkla” tüm sigorta kollarında çalışıyormuş gibi gösterildiğini savundu.

YavuzSultanSelim 05-22-2008 14:19

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Alıntı:

Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı

VesseLam

o alakayla yaklasarsak mahsun kirmizigülün bu konudaki durumu nedir, hem oda "hepimiz kardesiz" diye sarkilar söylüyor :)

güldürdünüz adamı sabah sabah :D

Demokrat 05-22-2008 14:19

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Alıntı:

sarıgül denince belki mustafa sarıgül dedim ona dayanarak yorum yaptım kususra bakmayın. :D :-\ :-X

demek ki haberin tamamini okumamissiniz :)

romakudüs 05-22-2008 14:20

Fethullah Hoca İzmir'de

hocamıza iftira atıyorlar onun başarılarını hazmedemiyorlar
nede olsa din düşmanları islamiyet öncesi arapların zihniyetine sahip hayvan insanlar

Müntesip 05-22-2008 14:22

Fethullah Hoca İzmir'de

Konuya prim yaptırmanın gereği yok !
vatan gazetesi bilinen bir gazete ...
Yarın gerçekler anlaşılır ;)

ENGİNEER 05-22-2008 14:22

Fethullah Hoca İzmir'de

Ya ben haberle ilgili değilde arkadaş Sarıgül'den bahsetmişken bende ona bir yorum yapayım dedim ama sahiden konu içinde çok alakasız duruyor bizim yorumlar (:

Necip Fazil 05-22-2008 14:25

Fethullah Hoca İzmir'de

Eski bir türk filmi vardır, ismi Köyden İndim Şehire idi sanırım. Orada diyorlardı ya, " Ha dikili taş, Ha beşiktaş " şimdi de " Ha Sarıgül, Ha Kırmızıgül "

Bu yönden bakabilirsek Mahsun Kırmızıgül'üde konuya dahil edebiliriz : )

VesseLam

ENGİNEER 05-22-2008 14:26

Fethullah Hoca İzmir'de

Yılmaz Morgül'den de bahsedebiliriz o zaman (:

Necip Fazil 05-22-2008 14:27

Fethullah Hoca İzmir'de

O zaman " Beyazgül, kırmızıgül, güller arasından gelir, Yarim giymiş beyaz esyaf Cum'a Namazından gelir " türküsünü de es geçmeyelim 8) : ))

VesseLam

ENGİNEER 05-22-2008 14:31

Fethullah Hoca İzmir'de

: ))

Konu ne hale geldi : ))

Necip Fazil 05-22-2008 14:32

Fethullah Hoca İzmir'de

Vatan Gazetesi'nin haberine, böyle mukabele etmek daha makbül olsa gerek 8)

VesseLam

Müntesip 05-22-2008 14:33

Fethullah Hoca İzmir'de

Cuma namazı dediniz de üstadım,geçen hafta hutbede hangi konudan bahsedilmişti ?
hatırlayanınız var mı ? :)

Demokrat 05-22-2008 14:34

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

asimov Nickli Üyeden Alıntı
Cuma namazı dediniz de üstadım,geçen hafta hutbede hangi konudan bahsedilmişti ?
hatırlayanınız var mı ? :)

türkiye de her yerde ayni konulardan mi bahsediliyor, yani merkezi sistem mi var?

Müntesip 05-22-2008 14:35

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

türkiye de her yerde ayni konulardan mi bahsediliyor, yani merkezi sistem mi var?

Hutbeler merkez odaklı oluyor .

Necip Fazil 05-22-2008 14:35

Fethullah Hoca İzmir'de

Sanırım Dİyanet genel olarak Hoca'lara hutbe yolluyor ağabey, en azından 4 sene önceye kadar öyle idi ...

VesseLam

Demokrat 05-22-2008 14:36

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Bizim Cuma namazında hoca sürekli Hürriyet almayın diyor..Hep aynı konu (:

yok canim laik bir ülkede hoca öyle desin, bunu desifre yapma o hocayi ekmeginden edersin ;)

Müntesip 05-22-2008 14:36

Fethullah Hoca İzmir'de

Söylemeden geçmek olmaz,Eyub Sultan caminin imamı gerçekten çok güzel dua ediyor.

tayyipleyiz 05-22-2008 14:38

Fethullah Hoca İzmir'de

Sürülmeyi göze almış bir Hoca imiş, o ...

Müntesip 05-22-2008 14:39

Fethullah Hoca İzmir'de

Gece vakti Eyup sultan gerçekten çok güzel oluyor,özellikle de sabah namazında...Gidemeyenlere duyurulur ;).

taya 05-22-2008 19:41

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Mcht_Ln Nickli Üyeden Alıntı
Yalan..Yarın sabah Zaman'da çıkar kokusu...

:-* :-* :-*

Müntesip 05-23-2008 17:26

Fethullah Hoca İzmir'de

Fethullah Gülen'le ilgili olarak yazdığı haberler mahkeme kararlarıyla yalanlanan Cumhuriyet gazetesi, taktik değiştirdi. Gazete bu kez bazı bilgileri çarpıtarak haberleştirip Gülen'i kamuoyu önünde suçlu gibi göstermeye çalışıyor.

Çarpıtma ve yalan bilgilerden oluşan haberin kimi gazeteciler tarafından alınıp yorumlanması üzerine Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, bir açıklama yaptı. Gülen'in yurtdışına çıkmadan önce emekli olduğunu, sigortalı olması sebebiyle devlete fazladan primi ödediğini belirten avukat Erdemli, , "Müvekkilim kendisine haksız çıkar sağlamamıştır. Emekli olduktan sonra redaktörlük işini sürdüren Sayın Gülen sigortalı yapılmamış olsaydı bu sefer de vergi kaçırıyor denilecekti." yorumunu yaptı. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre Gülen ile ilgili işlemler 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre yapılmış. Ortada yasa dışı bir durum söz konusu değil. Cumhuriyetin yalanı üzerine yorum yapan bazı yazarlar da, Nil A.Ş'nin hizmet alanından biri olan 'ajanda ve defter üretimine' vurgu yaparak kuşku uyandırmaya çalışıyor. Oysa Nil A.Ş bir yayınevi. Gülen'in kitaplarının büyük bir kısmı da, bu yayınevi tarafından basıldı. Yapılan yorumlarda bu gerçek gözardı edildi.

GERÇEKLER ZAMAN'LA ANLAŞILIR !!!

fütüvvet 05-23-2008 19:05

Fethullah Hoca İzmir'de-HABERİ YALANMIŞ..

Cumhuriyet'in Gülen'e son iftirası !
Fethullah Gülen'le ilgili olarak yazdığı haberler mahkeme kararlarıyla yalanlanan Cumhuriyet gazetesi, taktik değiştirdi.

Gazete bu kez bazı bilgileri çarpıtarak haberleştirip Gülen'i kamuoyu önünde suçlu gibi göstermeye çalışıyor.

Çarpıtma ve yalan bilgilerden oluşan haberin kimi gazeteciler tarafından alınıp yorumlanması üzerine Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, bir açıklama yaptı. Gülen'in 1982 yılında emekli olduğunu, sigortalı olması sebebiyle devlete fazladan primi ödediğini belirten avukat Erdemli, , "Müvekkilim kendisine haksız çıkar sağlamamıştır. Emekli olduktan sonra redaktörlük işini sürdüren Sayın Gülen sigortalı yapılmamış olsaydı bu sefer de vergi kaçırıyor denilecekti." yorumunu yaptı. Sosyal güvenlik uzmanlarına göre Gülen ile ilgili işlemler 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre yapılmış. Ortada yasa dışı bir durum söz konusu değil. Cumhuriyetin yalanı üzerine yorum yapan bazı yazarlar da, Nil A.Ş'nin hizmet alanından biri olan 'ajanda ve defter üretimine' vurgu yaparak kuşku uyandırmaya çalışıyor. Oysa Nil A.Ş bir yayınevi. Gülen'in kitaplarının büyük bir kısmı da, bu yayınevi tarafından basıldı. Yapılan yorumlarda bu gerçek gözardı edildi.

22 Mayıs 2008'de Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan habere Fethullah Gülen'in avukatı itiraz etti. Gazetenin Gülen'le ilgili 'haksız ve kuşku uyandırıcı iddialara yer verdiğine' dikkat çeken avukat Orhan Erdemli şöyle dedi: ''Müvekkilim muhterem Gülen, redaktör olarak çalıştığı dönemde yasal düzenleme ve hizmet akdinin gereğini aksatmadan yerine getirmiştir. Bu durum denetim tutanaklarında açık bir şekilde yer almaktadır. Diğer yandan, emekli olan Sayın Fethullah Gülen'in redaktör olarak çalıştığı dönemde sigortalı olması kendisine herhangi bir haksız çıkar sağlamamış, aksine, sigortalı olması sebebiyle fazladan prim ödenmiştir.'' "Yıllar önceki bir olayın çarpıtılarak yeniymiş gibi haber yapılması da art niyeti açıkça ortaya koymaktadır" diyen avukat, ''Emekli olduktan sonra redaktörlük işini sürdüren Gülen, sigortalı yapılmamış olsaydı, bu sefer vergi kaçırıyor denilecekti. Bu da gösteriyor ki, amaç gerçeğe uygun haber yapmak değil fırsat düşürüp muhterem Gülen'i karalamaktır".

Sosyal Güvenlik Uzmanı diyor ki..
Cumhuriyet'in ''Fethullah Gülen İzmir'de'' başlıklı haberinde Gülen'in 18.10.2002 ile 01.01.2003 tarihlerinde sigortalı işe başlamış gibi gösterildiği iddiası yer aldı. 'Sigortası bile yasalara aykırı'' başlığının kullanıldığı haberde Gülen, sanki suçluymuş gibi gösterildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ziya Perver, Gülen'in emekli olduktan sonra bir yayınevinde 'redaktör' olarak çalışmasının önünde yasal bir engelin bulunmadığını söyledi. Gülen'in bir süre çalıştığı kurumda yapılan işlemlerin tamamı 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 63. maddesine uygun. Perver bunu şöyle açıklıyor: ''Yaşlılık aylığı almakta iken sigor*talı olarak bir işte çalışmaya başlayanların yazılı talepte bulunmaları halinde yaşlılık aylıklarının ödenmesine devam olunur. Ancak bunlardan 78 inci maddeye göre tespit edilen prime esas kazançları üzerinden % 30 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilir.'' Ziya Perver yapılan uygulamayı değerlendirirken, ''Devlet söz konusu uygulamada hiçbir şey kaybetmeden gelir elde ediyor. Bu da kişiye değil devlete fayda sağlıyor.''

Söz konusu haberdeki başka bir çarpıtma ise Fethullah Gülen'in çalıştığına yönelik yazılı sözleşmenin bulunmadığı kısmı oldu. Fakat o dönemki 1475 sayılı iş kanununun 9. maddesinde ''yazılı akit yapılmayan durumlarda işveren, işçinin isteği üzerine, kendisine genel ve özel iş şartlarını gösteren ve imzasını taşıyan bir belge vermekle yükümlüdür. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır.'' ifadesi geçiyor.

Bir yayınevi için 'redaktörlük' vazgeçilmez birimler arasında yer alıyor. Bu çerçevede, NİL AŞ, yayınladığı bazı eserler için Gülen'den hizmet alıyor. Cumhuriyetin haberinde yayınevinde 'redaktör' alarak görev yapan Gülen'in bu işi yurt dışında yapması da suç gibi gösteriliyor. Redaktör olarak çalışanların sabit mesai ve yer şartının olmadığı gerçeği görmezden geliniyor.

Fonksiyon 05-24-2008 00:14

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

ben bu mustafa sarıgülü neden bu kadar seviyorum, adama bak ya ben bu adamın siyasi anlaşına bayılıyorum, çeşke bu mustafa sarıgülüde ak parti kadrosuna katsak

bu yazinizla bu adama senelerdir bayiliyorum demeye calistiniz. salih sarigül olarak hata düzeltilince acaba simdik birden anti mustafa sarügül'mü oldunuz ;D

Alıntı:

GERÇEKLER ZAMAN'LA ANLAŞILIR !!![/b][/i][/color]

evet, gercekler gercekten zamanla anlasilir ;D

Papa yine sahnede...
(Zaman, 22 Nisan 1990).

"Vatikan ve İngiltere Tarsus'u ABD Patrikhane'yi Merkez yapmak istiyor".
(Zaman, 17 Haziran 1990).

"Patrikhane entrika peşinde ... İstanbul'a gelen Yunan milletvekilleri hezeyan kustu: "Patrikhane İstanbul'da mahpusmuş".
(Zaman, 18 Haziran 1991).

"Hıristiyan teşkilatlarının Müslümanlara yönelik çalışmaları endişe ile takıp ediliyor. İslam Dünyası'nda Hıristiyanlık atağı".
(Zaman, 31 Ekim 1991).

"...Bizans Hayali: "Bir yıl önce kararlaştırılan ve adım adım hayata geçirilen bu plana göre;
l- Ortodoks dinine mensup Sırp milletinin devleti olan Sırbistan kurulacak.
2- Hıristiyan halkların tarihlerinin, törenlerinin tanınmaları için yoğun faaliyetler yapılacak.
3- Son olarak güçlü bir Ortodoks-Hıristiyan ittifakı ile başkentin İstanbul olacağı... Büyük Bizans İmparatorluğu kurulacak".
(Zaman, Ekim 1991).

"PKK Hıristiyan işbirliği..."
(Zaman, 25 Şubat 1992).

"Maddi vaatlerle diyalog kurdukları çocukların beyinlerini yıkamaya çalışıyorlar".
"İşte misyonerlerin merkezi".
(Zaman, 24 Temmuz 1992).

"Kiliseden sinsi tuzak; îslamî değerlere saygılı görünerek Müslümanlara Hıristiyanlığı anlatacaklar..."
(Zaman, 9 Haziran 1993).

"Patriğin cihan rüyası: Gazetemizin sempozyumu izlemesine yasak getiren Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos; "Rum Fener Patrikhanesi ekümeniktir dedi"
(Zaman, 25 Eylül 1995).

"Çift başlı kartal bulunan Bizans bayrakları ile süslenen Patmos Adası'ndaki kutlamalarda, Patrik Bartholomeos, Sırp Ortodoksları temsilcisi Eirineos'a plaket verdi".
(Zaman, 27 Eylül 1995).

"Patrikhane Lozan'ı zorluyor. Bartholomeos ve beraberindeki 13 patrik Türnepa Yön. Kur. Başkanı Rahmi Koç"un verdiği yemeğe katıldı".
(Zaman, 22 Eylül 1995).

DEĞİŞİM SONRASI :

"Vatikan'dan sıcak mesaj...
(Zaman/17 Nisan 1996).

"Patrik Bartholomoes ve F. Gülen Hocaefendi toplumsal barışın önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar".
(Zaman, Ekim 1996).

"Medeniyetler arası diyalog için ilk adım; Fener Rum Patriği Bartholomoes konuşmasının ardından, F. Gülen'e bir hediye takdim etti".
(Zaman, 2 Ekim 1996).

"Vatikan'da uzlaşma zirvesi".
(Zaman, 9 Şubat 1998).

"F. Gülen Hocaefendi, İslam ve Hıristiyan dünyasını temsilen "Dinlerarası Diyalog" çerçevesinde Papa 2. Jean Paul ile yarım saat görüştü". Bartholomoes: "Bol ürün bekliyoruz".
(Zaman, 10 Şubat 1998).

"Yunanistan'dan gelen 45 delegenin iştirak ettiği toplantıya Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomoes de katıldı.
Patrikten hoşgörü mesajı".
(Zaman, 19 Şubat 1998).

"Ehl~i Kitap iftarda. İftara Rum Ortodoks Patriği Bartholomoes'un yanı sıra, Ermeni Ortodoks Patriği Mutafyan, İstanbul Musevi Hahambaşısı David Aseo... katıldı."
(Zaman, 24 Aralık 1998).

"F. Gülen'in başlattığı diyalog çalışmaları sürüyor. Gülen önceki gün İstanbul'da Yahudi Örgütleri Başkanları Konferans Heyetini kabul etti".
(Zaman 10 Mart 1998).

"F. Gülen ile Papa görüşmesi önemli bir olaydır".
(Zaman, 12 Nisan 1998).

"Zaman'a özel açıklamalarda bulunan Protestan Kiliseleri Birliği İslam Dünyası ile İlişkiler Başkanı..."
(Zaman, 30 Kasım 1998).

"Harran'da Semavi Dinleri bir araya getirecek İlahiyat Okulu açılmasının, hoşgörü ve uzlaşmaya katkı sağlayacağı vurgulandı".
(Zaman, 15 Şubat 1998).

Demokrat 05-24-2008 00:38

Fethullah Hoca İzmir'de

eee simdi nereye varacagiz 8)

Müntesip 05-24-2008 11:10

Fethullah Hoca İzmir'de

Polemik yapıp prim yapmak istiyorsun sanırım ama olmaz artık güzel kardeş,burada uzun uzadıya konuşuldu bu tarz konular ve gereken insanlara gereken cevablar verildi.Okursun ögrenirsin veya okumazsın yine bu fikirlerlerle devam edersin o senin bileceğin iş ama mahcup olma ihtimalin yüksek.Burası Ne din odaklı bir site ne de Hocaefendi'nin sitesi ,burası Akparti ve siyaset odaklı bir site bundan sonra gereksiz yere yorumlar yazmanın anlamı yok.
Sana biraz faydamız dokunsun 8) Toplum içinde mahcup olmayasın.Şimdi yapılan işlerin hemen hemen hepsinde PEYGAMBER EFENDİMİZ(sav)'in hayatlarından kesitler vardır.Örnekle açıklayayım ;
Misal,senin değişimden önce ve değişimden sonra dediğn zamanlarda değişim bizde değil vatikan'da yaşandı.Önceleri İslamiyeti kabul etmeyen papalık zamanla kabul etmeye başlayınca Zaman gazetesi peygamberane bir tavırla karşılık verdi.Peki nedir bu peygamberane tavır ; "PEYGAMBER EFENDİMİZ (sav) ,civar şehirlerdeki hristiyan ruhanilere mektuplar gönderiyor ve onları MEKKE'ye davet ediyor,mescit'te toplanan hristiyanlarındanda geldikleri gün ibadet günleridir,daha onlar birşey söylemeden PEYGAMBER EFENDİMİZ(sav) şöyle diyor hristiyan papazlara ;
"-Bugün sizin ibadet gününüz,siz ibadetinizi yapın sonra konuşalım."
Umarım sana anlatacağı birşeyler vardır bu kıssa'nın...

tayyipleyiz 05-24-2008 11:27

Fethullah Hoca İzmir'de

Cımbızı iyi çalışan bir de "Fonksiyonumuz" olmuş, hayırlısı ... ;)

Müntesip 05-24-2008 11:29

Fethullah Hoca İzmir'de

Bakalım bu kaç bilinmeyenli ? Zamanla göreceğiz ;)

Nagihan 05-24-2008 16:13

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı

:) :) :)

ATmaCA53 05-24-2008 17:03

Fethullah Hoca İzmir'de

cumhuriyet, vatan gazetesi, hurriyet, milliyet, posta, akşam, yeniçağ dahası varsa söylesin bu gazeteleri almamaya gayret gösteriyorum, bu gazetelerin hepsi palavracı düzenbaz hükümet düşmanları, askeriye, düşmanları, inançlara hakaret ve saygısızlık eden din düşmanları, THE DANGEROUS NEWSPAPER ATTENTION (TEHLİKELİ GAZETE DİKKAT)

arkadaşlar ingizlicem zayıf olduğu için bide size sormak istedim doğru yazdım değilmi.. :-\

Fonksiyon 05-26-2008 17:52

Fethullah Hoca İzmir'de

Alıntı:

Misal,senin değişimden önce ve değişimden sonra dediğn zamanlarda değişim bizde değil vatikan'da yaşandı.[/i][/color]

nebileyim burda o tartismanin oldugunu. ara bul senin olsun :-\
verdiginiz dini bilgi icin ilk önce tesekkür ederim.
yanlisi düzeltmek istiyorum.
vatikan, hicbir zaman Islamiyeti Peygamberimizi kabul etmedi ve etmeyecek. Peygamberimizi hicbir zaman tanimadilar, TANIMAYACAKLAR.
almanyada yasiyorum ve burda hicbir tana kilise, Peygamberimizin adini kabul etmez. yunan kilise zaten belli. Peygamberimizi reddeden, Islamiyei de reddeder.

Peygamberimizi reddedenler hakkinda bana Kuran-i Kerimden bilgi verebilir misiniz? mesela ayet. Peygamberimizi reddedenler hakkinda bana Kuran-i Kerimden bilgi verebilirseniz sevinirim lakin fetullah kaynakli bilgi olmazsin lütfen.

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı

nickimle ugrasip laf atan bu saygedeger provakatör, mahlup etti beni.

vesselam.

tayyipleyiz 05-26-2008 17:59

Fethullah Hoca İzmir'de

Altını çizdiğin kelime nitelemeni de niteler nitelikte.Mağlubiyetini kabullenmen altını çizdiğinden mi belli acaba, yoksa benim tırnak içine aldığım kelimenin gocunmasındanmı ?;)
Sevgilerimle ... :)

All times are GMT +3. The time now is 15:37.