Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Müzik (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=191)
-   -   "DELİ " 7. oldu .... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=29818)

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 02:11

"DELİ " 7. oldu ....

Sırbistan'nın başkenti Belgrad'da yapılan 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 272 puan toplayan Rusya birinci oldu.
Türkiye Mor ve Ötesi Grubu'nun seslendirdiği "Deli" ile 7'nci oldu

Parantez 05-25-2008 02:18

"DELİ " 7. oldu ....

gayet başarılıydık
tebrikler :-*

haritaci70 05-25-2008 02:19

"DELİ " 7. oldu ....

O şarkıyla 7.lik bile güzel...

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 02:21

"DELİ " 7. oldu ....

Gelenek bozulmadı yine komşu komşusuna oy verdi ... Şarkılardan çok komşu ilişkileri ön plandaydı ... :-\

Akmehmet_Akif 05-25-2008 02:24

"DELİ " 7. oldu ....

tüh be ne güzel ilk 3 e girdik bir ara

RDönmezs 05-25-2008 02:35

"DELİ " 7. oldu ....

Komşular aldı puanları
bosna hersek bize vermez sırplara verir >:(
biz yunanistana veririz onlar vermez bizim insanlarda kim dost kim düşman bilmiorr öle puanlar aldıkki ben bi ara azerbaycan bile bize vermicek sandım neyseki verdiler..

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 02:37

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Komşular aldı puanları
biz yunanistana veririz onlar vermez bizim insanlarda kim dost kim düşman bilmiorr öle puanlar aldıkki ben bi ara azerbaycan bile bize vermicek sandım neyseki verdiler..

Biz Yunanistan'a verdik ona şaşırmadım yıllardır mutlaka Yunanistan'a puan veriyoruz ama 10 puan Ermenistan'a gitti ona çok şaşırdım.. :o

cartman 05-25-2008 02:38

"DELİ " 7. oldu ....

Türkce soyleyip 7. olmak ingilizce soyleyıp 1. olmaktan daha iyidir ;) Bize oy vermeyen yunanistan ve ermenistana her sene puan verilmesi ne mantıktır annamadım.Oylama sonucu cıkan bi sonuc degil sanki..Bosnanın Sırbistana verdigi puan Azerbeycanın ermenistana verdigi puan bizim verdıgımiz puanlar tam bi ezikliktir...Sonucu veren sırketın Turk sirketi olması bile benım bu sonucun oyla verıldıgıne ınandırmıo..

RDönmezs 05-25-2008 02:41

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

ha_lee Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
Komşular aldı puanları

Biz Yunanistan'a verdik ona şaşırmadım yıllardır mutlaka Yunanistan'a puan veriyoruz ama 10 puan Ermenistan'a gitti ona çok şaşırdım.. :o

Diyorum yaa bizimkiler bu tip şelere dikkat etmiyor veriyorlar yahu adam gibilere ver ermenistana 10 puan nasıl verilir..

Katil 05-25-2008 02:43

"DELİ " 7. oldu ....

Bana faydası olmayan kilisenin papazını seveyim.

Esra KAÇ 05-25-2008 02:46

"DELİ " 7. oldu ....

Çok çok başarılıydı Mor ve Ötesi
Deli şarkısı ile Mor ve Ötesi kalplerimizin birincisi oldu.
Hakkımız olan birincilikti.Burda şunu anlıyorum ki gerçekte hiç dostumuz yokmuş.

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 02:48

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Esra ÖZDEMiR Nickli Üyeden Alıntı
Hakkımız olan birincilikti.Burda şunu anlıyorum ki gerçekte hiç dostumuz yokmuş.

Evet sadece Azerbaycan 'den 12 puan aldık o da şaşırtıcı bir sonuç değildi ... :-\

RDönmezs 05-25-2008 02:49

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Yok tabi ablam yaa bosna hersek çabuk unutmuş 15 yıl öncesini sırplar kasap makinalarından geçirerek türlü türlü işkencelerle öldürürdü ama bosna sırplara 12 verdi bize hiç kaşınıorlar yine..

KAmusal mışş 05-25-2008 02:49

"DELİ " 7. oldu ....

Mor ve Ötesi harikaydı bence
Ermenistana giden 10 puan beni delirtti böyle bi şey olamaz yaa >:(

Şarkımız güzel,grubumuz güzel,gelemeyen oylara tamam da ermenistana 10 puan nası gider yaa bari 5 filan gitseydi >:(

Akmehmet_Akif 05-25-2008 02:51

"DELİ " 7. oldu ....

ya bi tam sıralamayı verin lütfen

Esra KAÇ 05-25-2008 02:54

"DELİ " 7. oldu ....

Türke Türkten başka dost yoktur.Önemli olan bu gibi yarışmalarla birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmeye öğrenmek.Adamlar birbirlerini nasıl tutuyor,biz ise birbirimizi bir kaşık suda boğuyoruz.İçimizdeki karışıklıklardan sıyrıldığımız zaman her alanda başarılı olacağımıza inanınıyorum.

Duygu'Seli~ 05-25-2008 02:56

"DELİ " 7. oldu ....

;) Birinci olunsaydı hiç gurur duymazdım..Daha güzel daha faydalı işlerde temsil etsek ülkemizi..Bilgide yarışsak gereksiz işlerde değil..Sakalımda yok ki dinleteyim.. 8)

RDönmezs 05-25-2008 02:56

"DELİ " 7. oldu ....

Bütün ülkeler komşularına dağıttı biz avucumuzu yaladık fransa bile 10 verdi şu bosna vermedi yazıklar olsun..

Akmehmet_Akif 05-25-2008 02:56

"DELİ " 7. oldu ....

İŞTE TÜRKİYE'YE OY VEREN ÜLKELER

İngiltere: 8 puan
Makedonya: 7 puan
Ukrayna: 4 puan
Almanya: 10 puan
Bosna Hersek: 8 puan
Arnavutluk: 10 puan
Belçika: 10 puan
San Marino: 4 puan
Bulgaristan: 5 puan
Fransa: 10 puan
Romanya: 8 puan
Norveç: 2 puan
Macaristan: 5 puan
Hollanda: 10 puan
İsviçre: 6 puan
Azerbaycan: 12 puan
Finlandiya: 4 puan
Belarus: 3 puan
Rusya: 2 puan
Gürcistan: 6 puan
Danimarka: 4 puan

TÜRKİYE'YE PUAN VERMEYEN ÜLKELER;
Yunanistan, Estonya, Letonya, Sırbistan, İsrail, Kıbrıs, Moldova,
İzlanda, Portekiz, Andorya, Polonya, Slovenya, Ermenistan,
Çek Cumhuriyeti, İspanya, Malta, İrlanda, Hırvatistan,
İsveç, Litvanya, Karadağ.

TÜRKİYE 12 PUANI KİME VERDİ?

Türkiye ise en yüksek üç oyunu şu ülkelere dağıttı;
12 puan...........Azerbaycan
10 puan...........Ermenistan
8 puan.............Ukrayna

Türkiye hiç oy vermeyen Yunanistan'a ise bizden 7 puan gitti.
Aynı şekilde 8 puan verdiğimiz Ermenistan'dan hiç puan alamadık.

Akmehmet_Akif 05-25-2008 02:58

"DELİ " 7. oldu ....

İŞTE SIRALAMA

1. Rusya
2. Ukrayna
3. Yunanistan
4. Ermenistan
5. Norveç
6. Sırbistan
7. Türkiye

Duygu'Seli~ 05-25-2008 02:59

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Akmehmet_Akif Nickli Üyeden Alıntı
İŞTE TÜRKİYE'YE OY VEREN ÜLKELER

İngiltere: 8 puan
Makedonya: 7 puan
Ukrayna: 4 puan
Almanya: 10 puan
Bosna Hersek: 8 puan
Arnavutluk: 10 puan
Belçika: 10 puan
San Marino: 4 puan
Bulgaristan: 5 puan
Fransa: 10 puan
Romanya: 8 puan
Norveç: 2 puan
Macaristan: 5 puan
Hollanda: 10 puan
İsviçre: 6 puan
Azerbaycan: 12 puan
Finlandiya: 4 puan
Belarus: 3 puan
Rusya: 2 puan
Gürcistan: 6 puan
Danimarka: 4 puan

TÜRKİYE'YE PUAN VERMEYEN ÜLKELER;
Yunanistan, Estonya, Letonya, Sırbistan, İsrail, Kıbrıs, Moldova,
İzlanda, Portekiz, Andorya, Polonya, Slovenya, Ermenistan,
Çek Cumhuriyeti, İspanya, Malta, İrlanda, Hırvatistan,
İsveç, Litvanya, Karadağ.

TÜRKİYE 12 PUANI KİME VERDİ?

Türkiye ise en yüksek üç oyunu şu ülkelere dağıttı;
12 puan...........Azerbaycan
10 puan...........Ermenistan
8 puan.............Ukrayna

Türkiye hiç oy vermeyen Yunanistan'a ise bizden 7 puan gitti.
Aynı şekilde 8 puan verdiğimiz Ermenistan'dan hiç puan alamadık.

Görüntü her bişeyi anlatıyor..Tam bir rezillik..Her senede tekrarlanıyor üstelik.. ;) Gururdan öte rezalet bir durum.. :-X

Parantez 05-25-2008 03:00

"DELİ " 7. oldu ....

ermenistana yunanistana biz mı oy verdik sanıyorsunuz?
buradaki ermeniler rumlar verdi ;) her zmanda verecekler alışın

Esra KAÇ 05-25-2008 03:01

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
;) Birinci olunsaydı hiç gurur duymazdım..Daha güzel daha faydalı işlerde temsil etsek ülkemizi..Bilgide yarışsak gereksiz işlerde değil..Sakalımda yok ki dinleteyim.. 8)

Bu düşünce yanlış.Nedeni sonuçta bu tür yarışmalarla ülkemizi tanıtıyoruz.Mesela Sertap Erener birinci olduğu zaman yarışma bizim ülkemizde yapıldı ve güzel reklemı oldu Türkiye'nin.Bu reklam Türkiye'ye artılar getirdi.Bu artılar maddi ve manevi her konuda Türkiye'yi etkiledi.O yüzden bu tür yarışmaların hiçbir zararı olmadığı gibi bizlere yararları var.Biz Türkiye ve bizler adına yapılan her başarı ile gurur duymalıyız.

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 03:02

"DELİ " 7. oldu ....

Duygu'nun söylediği gibi her sene bu rezillik tekrarlanıyor iken biz her sene bu yarışmaya çok büyük bir beklenti ile katılıyoruz ... :-\

Sukut-u Hayal 05-25-2008 03:02

"DELİ " 7. oldu ....

Turkiyedeki Ermeniler bi guzel oy verdiler ulkeciklerine..
Ermenistanda Turk birakmadilarki oy versinler Turkiyeye :-X

Akmehmet_Akif 05-25-2008 03:03

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

akkparti Nickli Üyeden Alıntı
ermenistana yunanistana biz mı oy verdik sanıyorsunuz?
buradaki ermeniler rumlar verdi ;) her zmanda verecekler alışın

zamen ermeniler çok zengin bide bunlar Ermeni Soykırımı diye gezerler zenginler burada para bulamıyor.Ermeniler para basıyor

Akmehmet_Akif 05-25-2008 03:04

"DELİ " 7. oldu ....

Amerika katıldımı

Duygu'Seli~ 05-25-2008 03:10

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Alıntı:

Bu düşünce yanlış.Nedeni sonuçta bu tür yarışmalarla ülkemizi tanıtıyoruz.Mesela Sertap Erener birinci olduğu zaman yarışma bizim ülkemizde yapıldı ve güzel reklemı oldu Türkiye'nin.Bu reklam Türkiye'ye artılar getirdi.Bu artılar maddi ve manevi her konuda Türkiye'yi etkiledi.O yüzden bu tür yarışmaların hiçbir zararı olmadığı gibi bizlere yararları var.Biz Türkiye ve bizler adına yapılan her başarı ile gurur duymalıyız.

Afedersiniz başkanım ama ben şarkı yarışmasıyla alınan birincilikten ve gelecek artılardan gurur duymam.. ;) bir bilgi veya kültür yarışmasında birinci olsak her yerde gururla anlatabilirm..Bu benim düşüncem tabi..Farklı şekillerdede tanıtabiliriz artı kazandırabilirz ülkemize..Her sene aynı yarışmaya odaklanıyoruz ve sanki bundan başka önemli konu yokmuş gibi günlerce gündemi aynı konuyla meşgul ediyoruz.. :) Açıkçası beni pek ilgilendirmeyen bir durum..Yani birincide olsa hiç önemli değil..Bu yarışmadan benim çıkarım yok..Ben bilgimizle,kültürümüzle birinci olmayı yeğlerim..Ayrıca Sertap Erener bizim lisanımız dışında bir lisan kullanarak birinci oldu..Bu da bana ayrıca utanç veriyor..Size saçma ve aptalca gelebilir belki ama ben böyle düşünüyorum.. :) Amerika neden yok yarışmalarda..Ve onlar bile dalga geçiyor bu durumla emin olun..Bizi batılaştırmak,kültürümüzden uzaklaştırmak adına kurgulanmış aptal bir oyun gibi geliyor bana..Belkide fazla kurgucuyum ama böyle düşünüyorum.. :)

Sukût-u_Hayal 05-25-2008 03:10

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Amerika katıldımı

sen gerçekmisin ? ... :-X

Duygu'Seli~ 05-25-2008 03:12

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

ha_lee Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Amerika katıldımı

sen gerçekmisin ? ... :-X

;D şaka gibi.. :)

Esra KAÇ 05-25-2008 03:13

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Afedersiniz başkanım ama ben şarkı yarışmasıyla alınan birincilikten ve gelecek artılardan gurur duymam.. ;) bir bilgi veya kültür yarışmasında birinci olsak her yerde gururla anlatabilirm..Bu benim düşüncem tabi..Farklı şekillerdede tanıtabiliriz artı kazandırabilirz ülkemize..Her sene aynı yarışmaya odaklanıyoruz ve sanki bundan başka önemli konu yokmuş gibi günlerce gündemi aynı konuyla meşgul ediyoruz.. :) Açıkçası beni pek ilgilendirmeyen bir durum..Yani birincide olsa hiç önemli değil..Bu yarışmadan benim çıkarım yok..Ben bilgimizle,kültürümüzle birinci olmayı yeğlerim..Ayrıca Sertap Erener bizim lisanımız dışında bir lisan kullanarak birinci oldu..Bu da bana ayrıca utanç veriyor..Size saçma ve aptalca gelebilir belki ama ben böyle düşünüyorum.. :) Amerika neden yok yarışmalarda..Ve onlar bile dalga geçiyor bu durumla emin olun..Bizi batılaştırmak,kültürümüzden uzaklaştırmak adına kurgulanmış aptal bir oyun gibi geliyor bana..Belkide fazla kurgucuyum ama böyle düşünüyorum.. :)

Ama ne olursa olsun ülkemizin yaptığı herşeyle gurur duymayı bilmeliyiz.

Duygu'Seli~ 05-25-2008 03:14

"DELİ " 7. oldu ....

:) :)

Yâren 05-25-2008 03:22

"DELİ " 7. oldu ....

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Bence dar düşünüyorsun Duygu bacım :-X

Bir ülkenin dışa açılımında en etkin rollerden biride sosyal aktivitelerdir. Dikkat edersen şarkı ve sunum aralarında ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerinin reklamı yapılıyor.Buda ülke turizmine büyük bir katkıdır. Ülkemiz politik yönden zaten dışa açılımında önyargılara mağruz kalıyor, bu önyargıları berteraf etmenin tek yolu, sporuyla, müziğiyle avrupayı fethetmek.

Bilim felan demişsin, iyi güzel söylemişsin ama okumakla bitmiyor. Bir uçak yap, veya buna benzer birşey, işte o zaman Eurovisiona katılmayalım. Snin dediğin olsun..

Amerika neden yok..

Adı üstünde Eurovisiyon.. Avrupanın vizyonunda ABD nin ne işi var, kıtalar farklı birdefa.. Belkide bilimde o kadar ilerilerki Eurovizyna katılıp ülke reklamı yapma gereği duymuyorlar. ;) Bir gün o seviyeye gelirsek, sakalın olmasada sözünü dinleyip katılmayız..

Duygu'Seli~ 05-25-2008 03:38

"DELİ " 7. oldu ....

Dar düşündüğümü sanmıyorum Ömer bey.. :) Turizm cennetlerinden biri zaten ülkemiz..Turizm konusunda yeterince reklam yapmış.Turizm zenginliği açısından en büyük ülkeler arasında..Sırf reklamı olacak diye her sene aynı rezilllik yaşanmaz ki..? Oylama sonuçlarını gördük..Her sene aynı..Birinci olduğumuz şarkıda ingilizce..Madem ülkeler kendisini tanıtıyor kendi lisanıyla tanıtsın..Tekrar söylüyorum,Sertap hanımın şarkısı birinci olduğunda utanç duydum..Halada kınıyorum..
Bilimde gelişmek için yalnızca uçak icat etmek gerekmez sanıyorum..Her türlü gelişebiliriz..Sadece burdakileri kapsamıyor lafım..Millet olarak her sene bu konu üzerinde yoğunlaşıp ''acaba kaçıncı olacaz'' diye meraktan çıldıracağımız yerde biraz kendimizi farklı şeylerle geliştirmeye çalışsak..
Amerika avrupa ülkesi olmayabilir..Sadece Amerika değil bizde Avrupa ülkesi değiliz..Hadi biz güçlü bir adayıyız Avrupa Birliğinin(ki sanmıyorum) Azerbeycanda ab üyesi mi..?

Kısacası ben tasvip etmiyorum..Edenlere saygı duyarım..Mantıklı düşündüğüm zaman bana tamamen rezillik olarak geliyor..Her sene aynı ülkelerden oy alıyorsun,oy verdiğin bir çok düşman ülkeden bir oy bile almıyorsun..Yerin dibine geçmemiz lazım..Şarkıyla ülke tanıtılacaksa vay benim güzel ülkemin haline.. :-X

Düş Sokağı Sakini 05-25-2008 04:04

"DELİ " 7. oldu ....

genelde insanlar şarkının müziğini ön planda tuttuğu için mor ve ötesi başarılı olamadı. yani çakkıdı çakkıdı olması lazım biraz. şarkının sözleri çok anlamlı ve tüm dünyaya mesaj veriyor aslında. eminim zamanında 1. olan şarkımızdan çok daha güzel bir şarkı, zaten genellikle azınlıkların çok olduğu ülkelere oy gidiyor. aslında bir şarkı yarışması değil bu, birazda siyaset var işin içinde..

All times are GMT +3. The time now is 12:01.