Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   B.Coşkun İslam'dan Memnun Değil (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=30166)

Hüdaverdi 05-28-2008 11:10

B.Coşkun İslam'dan Memnun Değil

Hürriyet yazarı Hıristiyan hayranlığını ise ballandıra ballandıra anlatıyor...

http://img526.imageshack.us/img526/2092/kosklz4.jpg

DÜN gece bir film vardı; Batı ülkelerinden birisinde polislerin terfi töreninde İncil okundu ve ben düşündüm ki onlar açısından huzur verici olmalı.

Bizde niçin olmuyor?

Çünkü oralarda din ile devlet barışık.

Dinin, devleti ele geçirme ya da ülkeyi yönetmeye kalkma iddiası yok. Kimse dini siyasette ya da ticarette kullanmıyor.

Dahası din ile çağdaşlık uyumlu...

Din ile medeniyet çelişmiyor...

*

Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan hep bunu bekledik:

Dinin yüceliğini korumasını... Dini kirli çıkarlarına alet edenlere tepki göstermesini...

Eğer inançlar, kirli siyasi ve ticari işlerin arasında yara alıyorsa, din çıkarlar yüzünden kirletiliyorsa, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın buna izin vermemesini umduk.

Boşuna...

*

Üstelik tersi oluyor.

Dünkü gazetelerde vardı; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesine göre flört zina...

Parfüm; edepsizlik...

Bir kadın erkekle tek başına kalırsa; günahkar...

Buna göre anlaşarak evlenenlerin hepsi zinacı... Bizim çalışma arkadaşlarımızın hepsi asansörlerden dolayı cehennemlik...

Parfüm süren tüm kadınlarımız; edepsiz...

*

Çağa ve medeniyete karşı duran hiçbir şey varlığını sürdüremez.

Din bile...

İşte; dinin kirli ellerde malzeme olması yüzünden son zamanlarda ne kadar insan inancından uzaklaştı ve kitleler nasıl dilim dilim bölündü, gören var mı?..

Dört bakanlığın toplam bütçesi kadar bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanlığı bunun için mi orada?..

Din tacirlerine çanak tutsun diye mi?..

Din gibi insanların en yüce duygularının emanet edildiği kurum böyle mi olmalı?..

Bizler tam tersine; Diyanet İşleri Başkanı'nın bir gün çıkıp dini siyasette ve ticarette kullananlara "İnançları kullanmayın" demesini beklerken...

Böyle olacaksa...

Ben helal etmem Dinayet'e giden vergimi.

BaDe_EsNa 05-28-2008 11:23

bu adamların sıkıştırılmış bir Allah'ı var

tabiri yanlış kullanmak istemiyorum demek istediğim şu ki ;
Allah var tamam bizi yaratmış ama bu Allah bize karışmasın yediğimize içtiğime ettiğimize karışmasın diyorlar

inandıkları Allah bunların nefslerinin isteklerine izin vermezse ve bu yasakları da bilen kişi çıkarda söylerse o zaman gericilik oluyor o zaman yobazlık oluyor >:(

ama yok öyle yağma >:(

Rabbim sizi yaratacak sınırsız nimetlerle donatacak ama size karışamayacak
var mı böyle birşey ya...

ellerinden gelse hristiyanlar gibi Kuran-ı Kerim'i kafalarına göre değiştirecek zihniyet bunlar

Diyanet çıkıpta ''bunlar güzellik islamiyet bunlara izin vermiştir'' deseydi o zaman Diyanet en yüce mevki olurdu niye çağdaş ya yoksa islamiyetin gereklerini hakkıyla söylemiş millete anlatmış anlatmamış ne önemi var

ATmaCA53 05-28-2008 19:39

bekir çoşkun o kadar istiyorsa gitsin hristiyan olsun, bir dahada islam ve müslümanlık kelimesini ağzına ve yazılarını kaleme almazsın... >:(

RDönmezs 05-28-2008 20:51

Yine ürüyormu bu it >:(

LüGaT 05-28-2008 21:05

Ebu Leheb yiğenine soruyor:

"-Ben Müslüman olursam bana ne var yeğenim?
-Amca, herkese ne varsa sana da o var!
-Beni herkesle bir tutan din olmaz olsun."

Kiminle pazarlık yapıyor bu adamlar ? "Flört yasaksa bu din olmaz olsun"... Hadi ordan!..

Ne Allah'ın, ne de mümin kullarının senin imanına ihtiyacı yok. Senin Allah'a ihtiyacın var. Acı bir şekilde farketmezsin inşallah. Yazık edersin "kendine"

YavuzSultanSelim 05-28-2008 21:08

çeşitli inançlar var onlarla ilgilensin maymuna tapsın puta tapsın put kimseye yasak koymaz hem.

Orhu_N_utu_Kuran 05-28-2008 21:13

valla bu adamdan islam konusunda samimi olmasını beklemek yanlış olur,ancak dinin siyasete ve ticarete alet edilmesi hususunda söyledikleri de inkar edilemeyecek kadar gerçektir.

kombassan,yimpaş olayları bunlara sadece iki örnektir.mütedeyyin insanları dolandırarak milyarlarca mark ı islamiyeti sömürmek uğruna yemişlerdir.

tayyipleyiz 05-28-2008 21:25

Alıntı:

Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
valla bu adamdan islam konusunda samimi olmasını beklemek yanlış olur,ancak dinin siyasete ve ticarete alet edilmesi hususunda söyledikleri de inkar edilemeyecek kadar gerçektir.

kombassan,yimpaş olayları bunlara sadece iki örnektir.mütedeyyin insanları dolandırarak milyarlarca mark ı islamiyeti sömürmek uğruna yemişlerdir.

Din siyasete nasıl ve kim tarafından alet ediliyor açarmısınız ... ;)

cartman 05-28-2008 21:26

Allah hidayete erdirsin boyle ınsanlarıda İslama karsı kapanmıs kalpleri İnsallah bunlarında acılır ölmeden..Yanlız hakkımı helal etmıyorum deyınce bunu bi baslıkla tartısıyorum kısmında sormayı dusunuyorum ve arkadasların yorumlarını merak ediyorum

Orhu_N_utu_Kuran 05-28-2008 21:35

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

verdiğim örnek sadece dinin ticarete alet edilmesi hususundaydı.ancak siyasete alet edilmesi hususunu da bu örnek üzerinden devam ettirebilirim

bu kombassan ve yimpaş yöneticileri hala ellerini kollarını sallaya sallaya gezebiliyorlar.hükümet istese bunları cezaevine tıkıp paraları bunlardan tahsis edemezmiydi.

valla cem uzan ı yerle bir eden hükümet bunlara üflese yıkılırdı.ama bunu yapmadı.niye diye soruyorum sizlere?

tayyipleyiz 05-28-2008 21:38

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

verdiğim örnek sadece dinin ticarete alet edilmesi hususundaydı.ancak siyasete alet edilmesi hususunu da bu örnek üzerinden devam ettirebilirim

bu kombassan ve yimpaş yöneticileri hala ellerini kollarını sallaya sallaya gezebiliyorlar.hükümet istese bunları cezaevine tıkıp paraları bunlardan tahsis edemezmiydi.

valla cem uzan ı yerle bir eden hükümet bunlara üflese yıkılırdı.ama bunu yapmadı.niye diye soruyorum sizlere?

Yani burada diyorsunuz ki Ak Parti hükümeti "Yeşil sermayeye" farklı muamelede bulunuyor. Doğrumu anlamışım ..?

cartman 05-28-2008 21:39

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Cem uzan devleti dolandırmıstır ama bu fırmalar halkı dolandırdıgı idda ediliyor yanı gorev hukumetın olmaması lazım :o yanlıs mıyım :-X

LüGaT 05-28-2008 21:40

Alıntı:

Basitliğin böylesi.

"Hükümet" demokrasi yönetimine geçtikten sonra kullanılan deyimdir. Yani güçler ayrılığına. Hükümetin padişahtan ayrılan bir sürü yönü vardır haliyle. Mesela ülkücülerin sandığı gibi istediğini tutup hapise atamıyor.

Adamlara onlarca dava açılmış. Suçlularsa yargı görevini yapar. Cem uzan'a yaptığı gibi.

Burdan hükümete kusur çıkarmaksa bazı acemilerin işi. Bakınız örnek 1/a

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 14:39

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yani burada diyorsunuz ki Ak Parti hükümeti "Yeşil sermayeye" farklı muamelede bulunuyor. Doğrumu anlamışım ..?

evet doğru anlamışsınız.tabii bu benim kanaatim.ayrıca bu işten zarar gören birinci dereceden akrabalarım var.o yüzden olayı ayrıntılı olarak biliyorum.sermaye piyasası kurulunun iki tane maddesi değiştirilse kombassan ve yimpaş ın tüm mallarına el konabilir.uzan olayında olduğu gibi tüm para ödenmez belki ama,en azından para bu hırsızların elinde kalacağına devlet alabildiğini alır ve ödemeleri yapar.

sayın lugat tam anlamıyla saçmalamışsınız.güçler ayrılığı diyorsunuz.hükümet istediğini mahkum edemez falan filan.atv-sabah a nasıl el koydu hükümet.bu el koyma olayının hukuka aykırı olduğu yönünde karar çıkmasına rağmen hükümet yine de atv sabah ı satışa çıkardı.demek ki hükümet istediği zaman istediğine muktedir olabiliyormuş.güzel kardeşim ben burda kuru kuruya muhalefet etmiyorum.yıllarca tuvalet temizleyip en ağır işlerde çalışan insanların biriktirdiği,memleketine kesin dönüş yapabilmesi için gerekli olan paralarını çaldılar.hem de camilerden.

bunun suçlusu hükümet değildir.suçlu,bu din taciri hırsızlardır.ama hükümetin bu insanlara sahip çıkması gerekir.buna rağmen geçen sene gördükki,yimpaş yönetim kurulu başkanı dursun uyar,kırmızı bültenle aranmasına rağmen akpartili bakanların da katıldığı bir cenaze töreninde bulunabiliyor.bu kabul edilebilir birşey değildir.

sayın cartman eğer yanlış anlamıyorsam halkın bu parayı kendisinin almasını öneriyorsunuz.nasıl alacak.gidip kombassan binasını havaya mı uçuracak.nasıl?burası hukuk devleti.yargı önündeki yasaya bakar.yasalara ters bir durum yoksa hiç bir şey yapamaz.yasama yeni yasa çıkaracakki,yargı bunların hakkından gelebilsin.

LüGaT 05-29-2008 14:52

Alıntı:

sayın lugat tam anlamıyla saçmalamışsınız.güçler ayrılığı diyorsunuz.hükümet istediğini mahkum edemez falan filan.atv-sabah a nasıl el koydu hükümet.bu el koyma olayının hukuka aykırı olduğu yönünde karar çıkmasına rağmen hükümet yine de atv sabah ı satışa çıkardı.demek ki hükümet istediği zaman istediğine muktedir olabiliyormuş.güzel kardeşim ben burda kuru kuruya muhalefet etmiyorum.yıllarca tuvalet temizleyip en ağır işlerde çalışan insanların biriktirdiği,memleketine kesin dönüş yapabilmesi için gerekli olan paralarını çaldılar.hem de camilerden.

Saçmalayanlar genelde durumu kurtarmak için karşısındakine saçmalık isnad eder.

Hukuka aykırı olduğu halde bu ülkede hiçbir şey yapılamaz. Atv'nin satımıyla ilgili karar olsa olsa Danıştay kararı danışma niteliğindedir. Görüş almak zorunlu, uygulamak ihtiyaridir. Bakınız idare hukuku dersine giriş, kemal gözler, danıştayın istişari görevleri.

Ayrıca kanalı "hükümet" almaz. Hükümet kamu tüzel kişisidir. Yayım kurumu edinmesi yasaktır.

Sen kuru kuruya muhalafet etmiyorsun. Doğru. Çünkü sen muhalefet ediyorsun demek muhalefet kelimesine hakaret olur. Boş keseden, işkembe i kübrada sallıyorsun.

Alıntı:

bunun suçlusu hükümet değildir.suçlu,bu din taciri hırsızlardır.ama hükümetin bu insanlara sahip çıkması gerekir.buna rağmen geçen sene gördükki,yimpaş yönetim kurulu başkanı dursun uyar,kırmızı bültenle aranmasına rağmen akpartili bakanların da katıldığı bir cenaze töreninde bulunabiliyor.bu kabul edilebilir birşey değildir.

Eğer onlarca dava açılmış da yargı yimpaşı suçlu bulmuyorsa senin o 1400 avrupalarında kalmış kafanın söylediği gibi bir bakan "olmaz ben tutar kolundan hapse atarım 8)" diyemez. Sizin Bahçeli belki der ama bizim bakanlarımız güçler ayrımının farkında. Bakanların senin sandığın gibi cenaze törenlerinde sağında solunda bulunan suçluları (kime göre suçluysa) yakalamak gibi bir görevi yok. Ben siyasal partiler kanununu Anayasayı okudum hiç görmedim şahsen.

Ne kadar komik olduğunu farkediyorsun değil mi? Demek ki Mhp iktidar olsa tüm dünya halimize gülecek.

Var mı sorun ? 8)

tayyipleyiz 05-29-2008 14:56

Bildiğim kadarı ile Petlas ta devletin bir el koyması yaşanmıştı. Bu da bu tezini çürütür nitelikte ... Yani "yeşil sermaye" bunun tezahürü konusunda da hükümet yetkili mecra olmadığı kanaatindeyim. SPK ya emir vermek o zaman da yapılmadıi bugün de yapılmıyor. Sadece yapılan yolsuzluk ve de uygunsuzlukların üzerine gidilme talimat adına olabilir.

Bu kurul gerekeni yapıyor zaten, gereken gerektiği zaman yapılıyor. SPK nın tedbir koyduğu bütün davalar da da bu şirket kazanmış. Yargı hüküm vermiş yani hükümet değil ...

Mesela bu yaşananlar yüzünden Kombassan şu anda kambiyo primi alamaz durumda ... Yani hükümetin bir tabiri caizse ambargosu mevcut. Konu bence yargının verdiği kararlar üzere sorgulanmalı ... Yanlışlık varsa burada vardır. SPK kaybediyorsa, ya yargı haksız, yada Kombassan haklı ...

Takdir size ait.

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 15:02

kardeşim sen ne dediğinin farkındamısın?idare mahkemesi senin yaptığın hukuka aykırı diyor.sen bunu sadece danışmanlık olarak algılayıp keyfi hareket edebilirsin diyorsun.o zaman danıştayın yök başkanının başörtüsü hususunda rektörlere yolladığı genelgeyi iptal etmesini danışma olarak algılayıpta niye keyfi hareket edip başörtülü kızların üniversiteye girmelerine destek vermediniz.sus pus oldunuz yasak tekrar başladığında.o zaman da böyle aslan kesilseydiniz yaaa.

hukukun boşluklarından faydalanarak binlerce insanı dolandıran alçaklar,hukuk suçlu bulmadığı için serbestçe dolandırılabilir diyorsun.eğer sen yasayı çıkartmazsan yargı keyfi olarak o adamı mahkum edemez.pardon ama eğer akparti senin gibi zihniyetlerden oluşuyorsa yandık ki ne yandık.yazıklar olsun sana.
bu söylediklerin vicdanını hiç örselemiyormu?

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 15:08

Alıntı:

Bildiğim kadarı ile Petlas ta devletin bir el koyması yaşanmıştı. Bu da bu tezini çürütür nitelikte ... Yani "yeşil sermaye" bunun tezahürü konusunda da hükümet yetkili mecra olmadığı kanaatindeyim. SPK ya emir vermek o zaman da yapılmadıi bugün de yapılmıyor. Sadece yapılan yolsuzluk ve de uygunsuzlukların üzerine gidilme talimat adına olabilir.

Bu kurul gerekeni yapıyor zaten, gereken gerektiği zaman yapılıyor. SPK nın tedbir koyduğu bütün davalar da da bu şirket kazanmış. Yargı hüküm vermiş yani hükümet değil ...

Mesela bu yaşananlar yüzünden Kombassan şu anda kambiyo primi alamaz durumda ... Yani hükümetin bir tabiri caizse ambargosu mevcut. Konu bence yargının verdiği kararlar üzere sorgulanmalı ... Yanlışlık varsa burada vardır. SPK kaybediyorsa, ya yargı haksız, yada Kombassan haklı ...

Takdir size ait.

sayın arkadaşım benim dedem ve iki teyzem bunların mağdurudur.tüm kurumlara yazdığı mektuplarda kendisi serbest piyasa kuruluna yönlendirildi.serbest piyasa kurulu yönetmeliğindeki boşluklardan faydalanılarak bu kişiler kendilerini mahkum ettirmiyorlar...

bakın burda mağdurlarında çok büyük yanlışlıkları var.çoğu zaten ilkokul mezunu.cahil,saf anadolu insanıALLAH,PEYGAMBER,DİN İMAN dendiğinde değil parasını canını verirler.LUGAT kullanıcı adlı şahıs bunları nasıl maruz görebiliyor.hayret ediyorum doğrusu.bişe yapamıyorsanda en azından yanlışı savunmayacaksın.

LüGaT 05-29-2008 15:32

Alıntı:

kardeşim sen ne dediğinin farkındamısın?idare mahkemesi senin yaptığın hukuka aykırı diyor.sen bunu sadece danışmanlık olarak algılayıp keyfi hareket edebilirsin diyorsun

Bir de sen ne dediğinin fakına varsan inan çok güleceksin kendine.

Beğenmiyorsan anayasa mahkemesine dava aç 8) Hukukun üstünlüğü diyorum, mahkeme kararlarına idarenin uymama keyfiyeti yoktur diyorum. Bu olsa olsa danıştayın iştişari görüşüdür diyorum, beğenmiyorsan danıştay kanununu anayasa mahkemesine götürürsün diyorum. Bir daha böyle acemilik yapma diyorum. ;)

Alıntı:

o zaman danıştayın yök başkanının başörtüsü hususunda rektörlere yolladığı genelgeyi iptal etmesini danışma olarak algılayıpta niye keyfi hareket edip başörtülü kızların üniversiteye girmelerine destek vermediniz.sus pus oldunuz yasak tekrar başladığında.o zaman da böyle aslan kesilseydiniz yaaa.

Anladım, venüslüsün. Hemşerilerin var burda yabancılık çekmezsin korkma.

Alıntı:

hukukun boşluklarından faydalanarak binlerce insanı dolandıran alçaklar,hukuk suçlu bulmadığı için serbestçe dolanabilir diyorsun.eğer sen yasayı çıkartmazsan yargı keyfi olarak o adamı mahkum edemez.pardon ama eğer akparti senin gibi zihniyetlerden oluşuyorsa yandık ki ne yandık.yazıklar olsun sana.

Ben de sana bir zihniyetin olduğunu söylerdim ama iki yalan bir doğru etmez ki.

Hukukun boşlukları değil. Sözleşmeler tarafların kanunudur. Hakim sözleşmeye bakar ve kararını o yönde verir. Sözleşmeyle kandırılan tarafların hak iddaa etmesi çoğu zaman mümkün değil. Ortada cebir yok, hile yok, hata yoksa. Varsa mahkeme kararını bu yönde verir. Hala vermemişse mahkemenin kararını beğenmesek de uymak durumundayız. Herkes uymak durumunda.

Arkadaş vicdan demiş. Ama beni komik tezleriyle oyalarken çaldığı zamanıma hiç acımıyor. Vicdansız.

Alıntı:

bakın burda mağdurlarında çok büyük yanlışlıkları var.çoğu zaten ilkokul mezunu.cahil,saf anadolu insanıALLAH,PEYGAMBER,DİN İMAN dendiğinde değil parasını canını verirler.LUGAT kullanıcı adlı şahıs bunları nasıl maruz görebiliyor.hayret ediyorum doğrusu.bişe yapamıyorsanda en azından yanlışı savunmayacaksın.

Basitliğe basitlik katıyorsun, aferin.

"Hükümet niye adamları gördüğü yerde yakalamıyor." diyen fikir katili cahilleri mazur görmek akıla, vicdana, basirete karşı haksızlıktır.

Kimse kandıranları savunduğumu söyleyemez, olaya ayaklarıyla yorum yapanlar hariç. 8)

rikopasa 05-29-2008 15:41

Hep laf kalabalığı ... vıdı vıdı vıdı ...
"Halk mağdur olmuş hükümet ne yapsın" ... olurmu böyle şey ... işine gelince Anayasayı değiştirir ama işine gelmeyince hukuki konudur hükümetle ne ilgisi var.
Öze inelim öze fazla teknik detaya gerek yok , dini sitismar edip garibanların parasını tokatlamış insanlar bazı hukuki nedenlerden dolayı cezalandırılamıyor. Bu konuyla hükümet değilde benmi ilgileneceğim.

LüGaT 05-29-2008 15:47

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
Hep laf kalabalığı ... vıdı vıdı vıdı ...
"Halk mağdur olmuş hükümet ne yapsın" ... olurmu böyle şey ... işine gelince Anayasayı değiştirir ama işine gelmeyince hukuki konudur hükümetle ne ilgisi var.
Öze inelim öze fazla teknik detaya gerek yok , dini sitismar edip garibanların parasını tokatlamış insanlar bazı hukuki nedenlerden dolayı cezalandırılamıyor. Bu konuyla hükümet değilde benmi ilgileneceğim.

Hükümet birşey yapsın da sizin öngördüğünüz gibi komik şeylere kalkışmasın. Bizim hükümetimiz sizin "vıdı vıdı" dediğiniz hukukun üstünlüğüne kurban olmak pahasına uyuyor. Bu ülkenin bir itibarı var, "aha lan suçlu yakalayın şunu" diyen bakanlar sizin hükümetlerinize yakışır.

O çok sevdiğiniz yargıçlar adamları yargılayıp suçlu olduğunu mahkemenin yargı kararıyla tesbit etsin. Hükümetin polisi onları içeri atmazsa konuşursunuz. Zor konuşursunuz.

Almanya'daki davalarda da aklandı adamlar n'aber? Sorun yasalarda değil. Sözleşmeler kar zarar ortaklığı üzerine kurulmuş ve kurum zarar etmiş. Sözleşme serbestisi diye birşey var. Yasalar buna müdahele edemez. (Haa bir de bakanlar da edemez, hele cenaze törenlerinde)

Durmak yok gülmeye devam 8)

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 15:49

dalga geçer gibi konuşmaktan vazgeç.ciddi olalım.muhabbeti provoke ediyorsun.hükümetin en büyük savunucularından olan mehmet barlas bak bu olay hakkında ne demiş.biraz uzun.okumanı rica ediyorum..

SABAH VE ATV'YE EL KOYULMADAN ÖNCE YARGI KARARI NEDEN BEKLENİLMEDİ?
06.07.2007, 17:44
Bakalım şimdi kim nasıl ayıklayacak bu pirincin taşlarını? 'Önce infaz-sonra yargı' uygulaması, kimseye hayır sağlamaz. Bu arada temel haklardan olan 'Mülkiyet' de çiğnenebilir.Ayrıca basın özgürlüğü de, kamu mülkiyetinin ve yönetiminin gölgesi altına sokulabilir.

--------------------------------------------------------------------------------

Sabah ve ATV'ye idari, bir kararla el koyan TMSF, şimdi yargı ile karşı karşıya.
Bölge İdare Mahkemesi'nin son kararı ortada.
Bu kararda "2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. Maddesi uyarınca açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğuracak nitelikte bulunan dava konusu işlemin teminat aranmaksızın ve dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasına, dosyanın mahkemesine iadesine, oy birliği ile karar verildi" deniliyoır.
Evet.. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına, oy birliği ile karar vermiş yani.
daha önce de bu köşede yazdık.
TMSF böyle bir karar almadan önce, el koymaya dayanak teşkil eden belgelerin geçerliliğini yargı önünde sorgulamayı düşünseydi... Bir büyük medya grubuna el koymak gibi siyasi yansımaları da olacak bir idari tasarruf, yargı kararına dayanılarak alınsaydı veya alınamasaydı, şimdi bu karmaşık tabloya tanık olunmazdı.
Bakalım şimdi kim nasıl ayıklayacak bu pirincin taşlarını.
"Önce infaz-sonra yargı" uygulaması, kimseye hayır sağlamaz. Bu arada temel haklardan olan "Mülkiyet" de çiğnenebilir.Ayrıca basın özgürlüğü de, kamu mülkiyetinin ve yönetiminin gölgesi altına sokulabilir.
Yargının "Açıkça hukuka aykırı" bulduğu el koymanın konusu olan Sabah ve ATV'yi, şimdi TMSF nasıl satabilecek, merak etmiyor musunuz?

BU KONUDA DAHA ÖNCE YAZDIĞIMIZ YAZI AŞAĞIDADIR

SABAH-ATV OLAYINDA YARGI KARARI NEDEN BEKLENİLEMEDİ?
25.06.2007, 10:15Aslında 'İdari tasarruflar'la, hukuki kararların karşı karşıya getirlmesine yabancı bir toplum değiliz. Bu nedenle sürekli 'Hukukun üstünlüğü'nü savunuyor ve 'Devlet de hukuk karşısında vatandaşla eşit olmalı' diyoruz. Ama bunlar sadece birer beklentidir bu coğrafyada.
--------------------------------------------------------------------------------

Sabah ve atv'nin yönetimine TMSF tarafından el koyulmasındaki düğümün idari yargı tarafından çözüme kavuşturulması beklenirken, TMSF'nin son olarak Ciner hisselerine de el koyması, olayı başka bir zemine taşıdı.

Aslında "İdari tasarruflar"la, hukuki kararların karşı karşıya getirlmesine yabancı bir toplum değiliz. Bu nedenle sürekli "Hukukun üstünlüğü"nü savunuyor ve "Devlet de hukuk karşısında vatandaşla eşit olmalı" diyoruz.

Ama bunlar sadece birer beklentidir bu coğrafyada.

Bu arada yargı kararı beklenirken, bu kararı etkileyecek yayınların yapılması da, bu coğrafya insanlarının doğal bulduğu davranışlar arasında.

Ama bugün kamu yetkisiyle idari kararlar alıp yargı kararını bekleme sabrını gösteremeyenlerin, hukuk ve adaletin bir gün herkese lazım olacağını unutmamaları gerekir.

Burada sözü Yargıtay Onursal Başkanı Doç. Dr. Sami Selçuk'un, Yargıtay'a Veda konuşmasındaki bazı cümleleri ile noktalayalım:

-Hukuk kahramanlar için değildir ve kimseden de kahramanlık beklemez. Esasen, kafası beklentisiz ve yüreği kaygısız olanlar, özgür; özgür olanlar da doğrunun/hukukun en yılmaz bekçileridir.

-Yargının onurunu koruyan iki büyük güç vardır: Nesnel bilgi, nesnel yansızlık.

- Hukukçu, görev yaparken kişiden çok bir kurumdur. Eylemler/işlemler sadece ve sadece yasalara göre değerlendirilirler. Asla kişiye uygun yasal hüküm ya da yasal hükme uygun kişi aranmaya kalkışılmaz hukukta

-Yargı bağımsızlığının bir boyutu da, kamuoyuna karşı bağımsızlıktır. Yargının soy kütüğünün temizliği, salt hukuk içinde kalmaya, hukuku ödünsüz uygulamaya bağlıdır.

LüGaT 05-29-2008 15:54

Ciddi olalım diyen sen misin?

Senin yazıların karşısında ciddi olamam kusura bakma 8)

Mehmet Barlas da sen de rahat olun. Hükümetin tüm tasarrufları yargı denetimine tabiidir. Yargı er ya da geç kararını verir. Burda komik duruma düşürmenize gerek yok kendinizi. Sonra ciddi olalım diye ağlıyorsun.

rikopasa 05-29-2008 15:58

Kimse ağlamıyor Lügat ağlayanlar avatarında , ağlayanlar amerikada

LüGaT 05-29-2008 16:00

Alıntı:

Kimse ağlamıyor Lügat ağlayanlar avatarında , ağlayanlar amerikada

He canım, tamam.

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 16:00

arkadaşım sabah atv ye el koymaya neden olan belgeler sahte çıktı.daha nasıl hükümetin tasarrufları hukukun denetimine bağlıdır dersin.bu sabah atv sahte belgelere rağmen satılmadımı????

rikopasa 05-29-2008 16:02

Alıntı:

He canım, tamam.
He güzelim tamamsa tamam ...

Hükümet bu tür olaylara tarafsız kalmamalı , bunu Akp iktidar diye söylemiyorum tüm hükümetlerin bu tip konularda tarafsız kalmak gibi bir lüksü olamaz olmamalı

LüGaT 05-29-2008 16:02

Alıntı:

arkadaşım sabah atv ye el koymaya neden olan belgeler sahte çıktı.daha nasıl hükümetin tasarrufları hukukun denetimine bağlıdır dersin.bu sabah atv sahte belgelere rağmen satılmadımı????

Belgeler sahteyse bunu gider hukuk mahkemesinde ispatlar hükümetin işlemini iptal ettirirsin.

İspatlayamıyorsan konuşmazsın ki adam sansınlar ;)

Ayrıca hükümetin yeyın kurulu edinemeyeceğini söylemiş miydim? Sen mi anlamadın. Bugün ne kadar çok normal var böyle.

LüGaT 05-29-2008 16:04

Alıntı:

Alıntı:

He canım, tamam.
He güzelim tamamsa tamam ...

Hükümet bu tür olaylara tarafsız kalmamalı , bunu Akp iktidar diye söylemiyorum tüm hükümetlerin bu tip konularda tarafsız kalmak gibi bir lüksü olamaz olmamalı

28978 tarihinde hükümet olacaksınız ya, niye tasalanıyorsun ki 8)

LüGaT 05-29-2008 16:05

Alıntı:

Bir de ispatlamazsan da adam değilsin diyelim de normal olsun.

Orhu_N_utu_Kuran 05-29-2008 16:07

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

e yürütmeyi durdurma kararı niye verildi sanıyorsun be hey NADAN!!!!!!!!!

LüGaT 05-29-2008 16:09

Alıntı:

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

e yürütmeyi durdurma kararı niye verildi sanıyorsun be hey NADAN!!!!!!!!!

Tamam işte muradına ermişsin. 8)

All times are GMT +3. The time now is 15:30.