![]() |
'Baskı yok' diyen kördür..(İŞTE İSPATI)
http://img155.imageshack.us/img155/3...m211532qp9.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/3...2ffb3dc775.jpg İŞTE ÖRNEKLERİ: EVLENME VE BOŞANMA MÜSLÜMAN: Türkiye'de imamlarca dinî nikâh kıyılması altı aya kadar hapisle cezalandırılırıyor. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 230. maddesine göre sadece dinî nikâh yapanlar, 6 aya kadar hapisle cezalandırılıyor. TCK'nın 230. maddesinin 5. ve 6. bendinde; "Dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medenî nikâh yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar. Evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir" deniliyor. MUSEVİ: Hahamlar sinagoglarda nikâh kıyabiliyor. Hahambaşı Rav İsak Haleva, bazı özel durumlarda, mahkemenin boşanma kararını beklemeden Bet-Din'in "get" verebileceğini açıkladı. Bet-Din, Musevilerin dini kurulu ve 5 hahamdan oluşuyor. Söz konusu kurulun bir dinî mahkemesi var. Evlenme, boşanma, miras ve nesep tespiti gibi davalar bu mahkemede görülüyor. HRİSTİYAN: Papazlar da, kilise dini nikâh kıyıyor. EĞİTİM-ÖĞRETİM MÜSLÜMAN: Katsayı uygulamasından dolayı, İslâmi duyarlılığa sahip vatandaşlar istediği üniversiteyi tercih edemiyor. Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye 4'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Abdulkerim Buğra Şimşek, katsayı uygulamasından dolayı en düşük puanlı tıp fakültesine yerleşmesi dahi mümkün olmayınca, tercih yapamadı. MUSEVİ: Katsayı uygulaması, Musevi kökenli öğrencilere uygulanmıyor. ÖSS Türkiye 14 bin 107'incisi olan Ulus Özel Musevi Lisesi mezunu öğrenci, Galatasaray Üniversitesi Matematik Bölümü’ne yerleştirildi. HIRİSTİYAN: Öğrenci Seçme Sınavı'nda, Hıristiyan kökenli öğrencilere de katsayı uygulanmıyor. İstedikleri bölümü tercih edebiliyor. FUTBOLCULARA DİNÎ BAYRAM İZNİ MÜSLÜMAN: Müslüman futbolcular, dini bayramlarında özgür değil. Futbol Federasyonu, kandil akşamlarında ve Ramazan gecelerinde teravih namazlarına maçların denk gelmemesini talep eden Diyanet-Sen’in başvurusunu reddetmiş ve “Bu istek laikliğe aykırıdır” demişti. Türkiye Süper Ligi’nde Müslüman futbolcular Kurban Bayramı’nın 2., 3. ve 4. gününde maç yapıyor. MUSEVİ: Futbol Federasyonu, Sivasspor’un 1 Ekim 2006 Pazar günü oynayacağı Ankaraspor maçını, İsrailli oyuncu Balili’nin dini bayramına (Kefaret Günü-Yom Kippur) denk gelmesi sebebiyle bir gün önceye almıştı. HIRİSTİYAN: Hıristiyan futbolcuların dini bayramı olan ve 24 ve 25 Aralık'ta kutlanan Noel için Türkiye Süper Ligi 18 gün tatile çıktı. Hıristiyan futbolcular, 4-5 Ocak 2008 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kupası maçlarında da oynamadı. (Kenan Kıran - Vakit) |
yaniiiiiiiiii :-* :-* :-* :-*
|
YORUM SİZİN...
|
Bu tespitler bazı "Müslümanları" bağlamadığı için, olmadığını savunmaları doğal olsa gerek . Onlar
şikayet nazarı ile bakmaya devam etsinler. Gerçekler, gerekçe götürmeyecek kadar net ve de açık ... ;) |
Konu çok güzel..
Bu konuyu daha geniş şekilde araştırmak lazım daha neler çıkar kim bilir... Yazıklar olsun böyle adalete... |
Alıntı:
|
HAKAN ŞÜKÜR'Ü UNUTMAMAK LAZIM ADAMA DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR.
|
Küçük bir kaç örnek: “Türbancılar Müslüman değil, topu cehennemliktir!” vs. vs. -TIKLA-
|
Alıntı:
|
yalnız dini nikah mevzusu anlaşıldığı gibi değil. resmi nikah yapmadan dini nikah yapmak yasak. çünkü çoğu insan ''dini nikah'' adı altında gayrimeşru ilişkiler yaşamaktadır. ve bu toplumun temeli olan ''aile'' kurumuna zarar vermektedir ve ipin ucu kaçmaktadır. Yoksa dini nikah yasak yapan imam da suçlu diye bir konu yok. önce ''resmi nikah'' der anayasa!
Gerçi insanın içinde varsa hiç bişey engel olamaz ya neysee. . . ;) |
İnananı inanmayanı başı açığı kapalısı bu ülkenin evladıyız hepimiz...Bunları konuşup bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin oyununa gelmeyelim...
Bu ülkede alevilerde sivasta yakıldı 37 can birden.... Bu ülkede oruç tutmayan insan da öldürüldü.. Ramazan ayında alkollü diye de insan öldürüldü... Eteği kısa diye yüzüne kezzap atılan liseliler de oldu... Başı kapalı diye eğitimden mahrum edilenerde... Başı kapalı diye toplumdan dışlananlarda... Bunları hatırlamak çözüm değil bunlar üzerinden kutuplaşaıp kin beslemek te çözüm değil... |
İyide bu ülkede alkollü yada oruçlu değil diye kim öldürüldü?
Ayrıca mini etekli diye yüzüne kezzap atılanda hatırlamıyorum ? :) |
Emre o benim,şırıngaya doldurdum kezzabı sıktımda sıktım terbiyesizlere(!) ;D
|
Alıntı:
(: 8) |
Alıntı:
Eğer mesele kutuplaşmaysa müslüman insanlar şimdiye kadar ölümüne savaşmadıysa şimdiden sonra birşey olmaz. Herkes müsterih olsun. İçine sokulduğumuz zilleti ve haksızlığı herkes anlayamaz. Bizi yaşadıklarımızla bırakın bari. Onu konuşmak da yasak olmasın. |
Alıntı:
Ama en azından Sivas'ı,Maraş'ı,Tokat'ı solcu alevi katliamalarını hatırlarsın... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Onların altında ne yattığını da biliriz ya benim anlamadığım millliyetçilerin milletini aşağılamak için fırsat kolllaması. Siz yüzde kaçın milliyetçisiniz ? Demek ki size göre Tokattan ötede insanlar ateist yakmak, mini etekli kezzaplamak için pusuya yatmış bekliyor. |
Alıntı:
Fakat ben o zamana ait solcular tarafından katledilen onlarca polis eş ve çocuklarınıda biliyorum... Çatışmanın olduğu dönemlerdi..Sağ ve soldan büyük kayıplar vardı... Medya size sadece solda hayatını kaybedenleri yutturdu... Ben masum insanın öldürülmesini destekleyecek kadar psikopat değilim! Ama geçmişte yaşanan bazı acı olaylar bugün için başka kötü durumlara tolerans sağlayamaz! |
Bakın ben o solcularıda faşolarıda savunmuyorum..
Bunları konuşmak bizi böler diye düşünüyorum bu yüzden söyledim zaten biliyorum ki iki tarafında yaraları var ama hepimizde bu vatanın evlatlarıyız... |
Bizde senin gibi düşünüyoruz ama yanlış olanları ortaya çıkarmakta bu vatanın evlatlarına düşer :-*
|
kutuplaşma zaten herkesin gözü önünde gerçkleşmedi mi ?! mitinglerde basbas bağrılmadı mı ?! yada bazı türkiye vatandaşı kimselere eşitlik sağlandığı için üniversite önlerinde kutuplaşmadılar mı ?! bu kadar açık ve bariz olaylar varken neden dinimizn getirilerini 'cumhuriyet' rejimi altında yaşamak kutuplaşma olsun ! ve ki tüm bunlar örnek alınan avrupa üleklerinde yaşanıyorken ..! :-X bu arada konu gerçekten güzel + :-* |
Alıntı:
Onlarla benim ortak yanım olamaz. Kalkıp onlarla kavga etmeye de tenezzül etmem, bıçak kemiğe dayanmadıkça. |
Ne diyeyim Lügat kardeş yorumsuz geçeceğim...
Diğer arkadaşım kutuplaşmaya allet olmamak onların oyununa gelmemek de zaten bizim erdemimizdir. |
Vatanseverlik vefa ve cefaya gönüllülük ister ... Çıkarları adına, kurumları ve de elindeki yetkileri
kullananlar bu sınıfı girer nitelik kazanamazlar. Her ne kadar onlar bu maskeyi kutsal saysalar da bu gerçeği değiştirmez . Sınıf farkı, nitelik farkıdır. Sınıfımızdakilerle gurur duyabilmeliyiz ki, değerimiz belirleyici olsun . Elit(!) olmak bize ne yakışır, ne de katmadeğer sağlar . :) |
Alıntı:
YALAN YANLIŞ ŞEYLERE BAKIP YAZMAYIN BURAYA SOLCU ARKADAŞIM. |
Allah'a şükür bende müslümanım ama kimseye oruç tutmuyor diye küfür etmedim.Herkesin dini,yaşadığı kendine,hele mini etekli insanlara hiç dokunmadım.Kim ne giyerse giysin. :D
AMA BİZ BAŞÖRTÜLÜ BACILARIMIZA NELER YAPILDIĞINIDA BİLİYORUZ :-X |
Alıntı:
Kardeşim görmüyor musun? BAŞBAKANIMIZ bir gazetecinin sorusunu cevapladı yapılmayan kalmadı.Siyasi simgelere yasak getirelemez dedi ortalık allaç pamuğu oldu.Merak etme ALLAH'ın izni ile hepsi bir bir olacak.Hele şu dava olayları felan kapansın. |
|
ALLAH YARDIM EDİCEK İNŞALLAH.
BİZ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIM DURMAK YOOKKK YOLA DEVAMMM |
|
All times are GMT +3. The time now is 10:27. |