Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dış Gündem (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=125)
-   -   Fas'ta tesettürlüye albay zulmü(Foto) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=30918)

Hüdaverdi 06-04-2008 02:31

Fas'ta tesettürlüye albay zulmü(Foto)

Fas medyası İslamcı bir tutuklunun eşine, hapishane amiri bir albayın yaptığı saldırıyla çalkalanıyor.

Fas medyası İslamcı bir tutuklunun eşine, hapishane amiri bir albayın yaptığı saldırıyla çalkalanıyor.
Medyaya yansıyan karelere göre bir Faslı albay rütbeli hapishane amiri, tutuklu bir İslamcının eşinin peçesini açmaya çalışıyor fakat kadın açmamakta direniyor.
Bunun üzerine albay sert bir şekilde davranarak açmak istiyor ama kadın yine yüzünü açmıyor.
Tutuklu eşi, çocuğuyla birlikte yere yuvarlanırken, yanındaki diğer tutuklu eşi olaya müdahale etmek istiyor.
Fas'taki islamcı 260 tutuklunun aileleri, zor günler yaşıyor.
Ziyaret öncesi ve sonrasında ailelere yapılan baskıların ardından, tutukluların aç bırakılmaları ve sağlıksız koşullarda tutulmalarının yanı sıra en son bir tutuklunun eşinin örtüsünün açılmaya çalışılması Fas'taki İslamcılarla Fas hükümetini karşı karşıya getirdi.

Press Medya

Olayın Fas basınına yansımaları:

http://img228.imageshack.us/img228/6241/gdfgtxz6eo7.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/2750/111uu9fc8.jpg

Kafes 06-04-2008 02:33

:( :( Allah yardimlari olsun insallah

Hüdaverdi 06-04-2008 02:40

Bizim ülkemizde de nazik şekilde yaparlar alay yedermiş gibi.
Bu tür manzaralarla karşılaşmamak için birlik olmak şart,yoksa Fas gibide oluruz,Cezair gibide.
Allah göstermesin.

Kafes 06-04-2008 02:41

Birlik olalim insAllah, Allah'a dayanarak

özgürtutsak 06-04-2008 02:44

offffff >:(

Kırık_Çocuk 06-04-2008 02:50

kadına şiddet uygulayan erkeğin yatacak yeri var mı toprakta :'(

tayyipleyiz 06-04-2008 02:57

Aymazlık heryerde ayyuka çıkmış bir tutum ... İçler acısı görüntüler, vicdan yoksunu insafsızlar tarafından sergilenir olmuş. Zalimin zulmü baki kalıcı değildir. Sancıları çekenlerin ecirleride yüksek olacaktır. Kaderin adalet zuhurunun gecikmemesi duamız olsun ...

Hakk zalimlerin zulmü karşısında, öc alıcı olsun inşallah .

LüGaT 06-04-2008 03:28

Bizim militan laisistler dişlerini sivriltip iştahla görüntüleri izlesin. Çünkü en fazla izleyebilirler.

temiz_kalp 06-04-2008 12:43

bir akp belası da onların basında var herhalde :)

dini siyasete alet etmenin ne kadar yanlıs oldugu görülüyor burdan da

ENGİNEER 06-04-2008 12:46

Arkadaşlar bu görüntüleri görünce birşey söylemem gerektiğini hissettim..

''İslam dünyasında tek laik olan Müslüman devlet Türkiye'dir ve bir modeldir'' olayı fasa fisodur...

Cezayir'De bir süre önce laiklik yüzünden sokağa başörtü ile çıkmak bile yasaktı ama sonradan kaldırdılar.Yani bizde ki kamusal alan orada sokak yasağı haline gelmişti..
Fas'ta da durum böyledir..

Yani bu laikliğin sadece bizde olduğu yalanını yutmayalım...

Ayrıca laiklik bir kadına inancı yüzünden bu davranışsa öyle laikliğin içine tükür gitsin!

LüGaT 06-04-2008 12:46

Alıntı:

temiz_kalp Nickli Üyeden Alıntı
bir Ak Parti belası da onların basında var herhalde :)

Burda görülen tek şey var manevi değerleri görünce birileri gibi benzi atan, garip, sürüngen ruhlu, zorba laisisttler. Hani şu Fransız uşakları.

Nedense bu tipler heryerde pişkin oluyor.

maviinsan 06-04-2008 12:48

Alıntı:

Cezayir'De bir süre önce laiklik yüzünden sokağa başörtü ile çıkmak bile yasaktı ama sonradan kaldırdılar.Yani bizde ki kamusal alan orada sokak yasağı haline gelmişti..
tunus'ta da başörtüsü yasak

temiz_kalp 06-04-2008 12:49

Alıntı:

LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

bir Ak Parti belası da onların basında var herhalde :)

Burda görülen tek şey var manevi değerleri görünce birileri gibi benzi atan, garip, sürüngen ruhlu, zorba laisisttler. Hani şu Fransız uşakları.

Nedense bu tipler heryerde pişkin oluyor.

Gecen gun bir ilahayat profosoru bas örtüsünün kuran da yazmadıgını Hadislerde gectigini ve farz olmadıgını söyledi Hangisi dogru? Sadece simge icinmi takıyor bu insanlar?

Fransız usagı olayım Amerikan kuklası olmaktansa Müslümanız ama cıkardıgınız yasa ile ırak daki müslümanların evlerini bombaladınız :D

LüGaT 06-04-2008 12:52

Alıntı:

Gecen gun bir ilahayat profosoru bas örtüsünün kuran da yazmadıgını Hadislerde gectigini ve farz olmadıgını söyledi Hangisi dogru? Sadece simge icinmi takıyor bu insanlar?

Sanane :D Bekçisi misin :D

(yaşın kaç bu arada)

Alıntı:

Fransız usagı olayım Amerikan kuklası olmaktansa Müslümanız ama cıkardıgınız yasa ile ırak daki müslümanların evlerini bombaladınız
Müslümanların evini bombalayan senin gibi olsun 8)

ENGİNEER 06-04-2008 12:53

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

tunus'ta da başörtüsü yasak

Oralarda çok katıymış zaten hocam..Bizdekinden beter...Allah sabır versin..

temiz_kalp 06-04-2008 12:54

Alıntı:

Alıntı:

(yaşın kaç bu arada)

Alıntı:

Fransız usagı olayım Amerikan kuklası olmaktansa Müslümanız ama cıkardıgınız yasa ile ırak daki müslümanların evlerini bombaladınız

Amerika incirlikten 5000 sorti yaptı :) gıda maddesi mi attı o ıraklıların basına :)

Yüksek dini bilginizle ögrenmek istiyorum farz mı degilmi?

29 yasındayım ne oldu evlatlık mı alcan yoksa

LüGaT 06-04-2008 12:56

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

(yaşın kaç bu arada)

Alıntı:

Amerika incirlikten 5000 sorti yaptı :) gıda maddesi mi attı o ıraklıların basına :)

Yüksek dini bilginizle ögrenmek istiyorum farz mı degilmi?

29 yasındayım ne oldu evlatlık mı alcan yoksa

Ben mi açtım incirliği ?

Sana birşey öğretemem. Önce teslim olman lazım.

Seni belediye evlatlık alsın.

temiz_kalp 06-04-2008 12:57

O zaman ben seni evlatlık alayım yasımı bu kadar merak ettigine göre Sen acmadın senin iktidarın actı AKP actı

http://img228.imageshack.us/img228/9271/fdrakfu2.png

ENGİNEER 06-04-2008 13:03

İncirlik 60 yıldır açık be dostum sen Vampir felan mısın?

Hani yüzyıllarca uyuyorlarda sonra birde uyanıyorlar felan?

Bayapı bi uyumuşsun çünkü :)

LüGaT 06-04-2008 13:04

Yok sen başka yerden evlatlık alırsın. Yaşını merak etmem başka sebepten. Çok önemli bir sebep.

Şimdi bak dinle de öğren. İncirlik zaten Nato üssüdür. Biz natoya 52'den beri üyeyiz. (şimdi Ak parti üye yaptı dersin sen ) Ne diyordu sizin darbeciler "Nato'ya Sento'ya bağlılığımız sürüyor." Bu bağlılığı da ben sağlamadım.

temiz_kalp 06-04-2008 13:07

Alıntı:

Yok sen belediyeden evlatlık al. Yetmezsin beni evlatlık almaya. Yaşını merak etmem başka sebepten. Çok önemli bir sebep.

Şimdi bak dinle de öğren. İncirlik zaten Nato üssüdür. Biz natoya 52'den beri üyeyiz. (şimdi Ak parti üye yaptı dersin sen ( :D ) ) Ne diyordu sizin darbeciler "Nato'ya Sento'ya bağlılığımız sürüyor." Bu bağlılığı da ben sağlamadım.

Üye olduk sizle aynı zihniyete sahip menderes yüzünden oda ver kurtulcu :) korede verdigimiz o kadar sehit onu rahat bırakmadı ibreti alem icin asıldı Bakın tarihte neler olmus biraz dikkat lazım :)

2004 de kanun cıkarmıssın yukarda resmi gazete var ırakı vurmak icin üslerimi kullanabilirsin diye 5000 sorti atmıslar senin ülkenden kalkıp ama ne dedi tayyip?

Dıs borcumuz cok abd nin dediklerini yapmak zorundayız :)

Bu ulke 7 cihanla savastı kurtulus savasında bugun teslim olmak icinmi?

ENGİNEER 06-04-2008 13:11

Kore'ye asker gönderip NATO'ya girmeseydik canınızdan çok sevdiğiniz Cumhuriyet Sovyetler'in kucağına düşüyordu :)

Yahu sen ne kadar cahil bir adamsın bütün filleri biliyorsun ama hiçbirinin nedeninin bilmiyorsun :)

LüGaT 06-04-2008 13:12

Alıntı:

Alıntı:

Yok sen belediyeden evlatlık al. Yetmezsin beni evlatlık almaya. Yaşını merak etmem başka sebepten. Çok önemli bir sebep.

Şimdi bak dinle de öğren. İncirlik zaten Nato üssüdür. Biz natoya 52'den beri üyeyiz. (şimdi Ak parti üye yaptı dersin sen ( :D ) ) Ne diyordu sizin darbeciler "Nato'ya Sento'ya bağlılığımız sürüyor." Bu bağlılığı da ben sağlamadım.

Üye olduk sizle aynı zihniyete sahip menderes yüzünden oda ver kurtulcu :) korede verdigimiz o kadar sehit onu rahat bırakmadı ibreti alem icin asıldı Bakın tarihte neler olmus biraz dikkat lazım :)

2004 de kanun cıkarmıssın yukarda resmi gazete var ırakı vurmak icin üslerimi kullanabilirsin diye 5000 sorti atmıslar senin ülkenden kalkıp ama ne dedi tayyip?

Dıs borcumuz cok abd nin dediklerini yapmak zorundayız :)

Bu ulke 7 cihanla savastı kurtulus savasında bugun teslim olmak icinmi?

Diyorum ya darbeciler sizindi ve Natoya Sento'ya bağlıydı. Hani emperyalist Menderesi yıkmışlardı ya. Komik insanlar.

Sahi 28 Şubat'ı da babam yaptırdı değil mi?

Abd'nin dediklerini yapmak zorunda değiliz, akıllı siyaset yürütmek zorundayız, siz bilmezsiniz. ;)

temiz_kalp 06-04-2008 13:17

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Kore'ye asker gönderip NATO'ya girmeseydik canınızdan çok sevdiğiniz Cumhuriyet Sovyetler'in kucağına düşüyordu :)

Yahu sen ne kadar cahil bir adamsın bütün filleri biliyorsun ama hiçbirinin nedeninin bilmiyorsun :)

O bir varsayım sovyetler bize savas mı acmıstı? Ecevit hashas ekmeyeceksin diyen abd ile karsı karsıya gelmedimi? Televizyona cıkıp demedimi?

Al amerika sen bana ekme dedin Ben ekdim bu hashas ı ben ektim diktim yetistirdim . Daha sonra abd nin sahinleri istanbulun göbegindeki 2 camiyi bombalamak icin önerge vermedilermi?

Daha sonra amerikan savas gemisi sularımıza girmedimi?

Nerdeydi bu rusya hazır abd ile arası bozulmusken isgal edeyim demedi?

LüGaT 06-04-2008 13:21

Hangi Ecevit'ten bahsediyoruz. İMF'den tomarla borç alıp kabinesine bakan ithal eden değil mi?

Hani Amerikan Tüfeği İlhan Selçuk'un anti emperyaslit olması gibi birşey galiba bu.

ENGİNEER 06-04-2008 13:22

Heralde bu savaş dediğin olay çok basitmiş ki hemen bir önerge verince Sovyet askerleride Kradeniz sularının içine girmiş nefeslerini tutmuş bizi bekliyor :)

Sovyet tehlikesinden senin anladığın savaş ise bu senin cahilliğini pekiştirir.
Sovyet tehlikesi derken Sosyalizm'in etkisine girmekten bahsediyoruz soğuk savaş bu biliyomusun ne ?

Nato'ye girmesek görecektin etrafını nasıl sardığını Sovyetler'in..
Kaldı ki Menderes'i şehit edildikten sonra ülkede Komünizm hızla yayıldıda :-*

Atatürk'ün rejimini kurtarmak için NATO'ya girildi ama senin bunu kabullenmen çok zor :)

temiz_kalp 06-04-2008 13:25

Alıntı:

ENGİNEER Nickli Üyeden Alıntı
Heralde bu savaş dediğin olay çok basitmiş ki hemen bir önerge verince Sovyet askerleride Kradeniz sularının içine girmiş nefeslerini tutmuş bizi bekliyor :)

Sovyet tehlikesinden senin anladığın savaş ise bu senin cahilliğini pekiştirir.
Sovyet tehlikesi derken Sosyalizm'in etkisine girmekten bahsediyoruz soğuk savaş bu biliyomusun ne ?

Nato'ye girmesek görecektin etrafını nasıl sardığını Sovyetler'in..
Kaldı ki Menderes'i şehit edildikten sonra ülkede Komünizm hızla yayıldıda :-*

Atatürk'ün rejimini kurtarmak için NATO'ya girildi ama senin bunu kabullenmen çok zor :)

Haklısın dostum haklısın :)

İngiliz gazeteci,Atatürk`e sorar:Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz?Atatürk:``Şartları koyarız.Kabullerine bağlı.Biz müracaat etmeyiz üye olmak için.Davet gelirse düşünürüz.`` Oysa Birleşmiş Milletler`in kuruluş yasasına göre,ülkeler başvuru yaparlarsa kabul ediliyorlardı.Atatürk başvuru yaptı mı?Hayır.Peki ne oldu? Birleşmiş Milletler yasasını değiştirdi ve Türkiye`yi davet etti,davet edilen ilk ülke Türkiye oldu."

Su anki duruma verilen tavizlere bak birde Gazi nin dedigine bak

Ecevit ne yapsın enkaz bırakmıslar adama

LüGaT 06-04-2008 13:27

Alıntı:

`Şartları koyarız.Kabullerine bağlı.Biz müracaat etmeyiz üye olmak için.Davet gelirse düşünürüz.`` Oysa Birleşmiş Milletler`in kuruluş yasasına göre,ülkeler başvuru yaparlarsa kabul ediliyorlardı.Atatürk başvuru yaptı mı?Hayır.Peki ne oldu? Birleşmiş Milletler yasasını değiştirdi ve Türkiye`yi davet etti,davet edilen ilk ülke Türkiye oldu.

Süreci başlatan da inönüydü herhalde :)

Enkazı başlatan mı demeliydim.

ENGİNEER 06-04-2008 13:28

Senin enkaz dediğini Menderes değil 60 yılında darbe yapan kazma generaller bıraktı :)

Yaklaşık 17 ay yönettiler ülkeyi ve mahvedip gittiler sana katılıyorum :)

temiz_kalp 06-04-2008 13:31

Alıntı:

Alıntı:

`Şartları koyarız.Kabullerine bağlı.Biz müracaat etmeyiz üye olmak için.Davet gelirse düşünürüz.`` Oysa Birleşmiş Milletler`in kuruluş yasasına göre,ülkeler başvuru yaparlarsa kabul ediliyorlardı.Atatürk başvuru yaptı mı?Hayır.Peki ne oldu? Birleşmiş Milletler yasasını değiştirdi ve Türkiye`yi davet etti,davet edilen ilk ülke Türkiye oldu.

Milli Şef denmi bahsediyorsun oglundanmı?

Turkiye ilk dıs borcu Menderes zamanında aldı. Lozan antlasmasında Milli Şefe derler bu maddeleri kabul etmedin yıkık bir ülken var neyine guveniyorsun?

Bizden borc istedikce bu maddeleri sana kabul ettircez Bu cümle hep aklındaydı Milli şefin ve bir kere dahi olup kapılarını calmadı

engineer o 17 ayda Turkiye tarihindeki tek arabayı yaptı

ENGİNEER 06-04-2008 13:34

O 17 ayda Cevdet Sunay bu ülkenin ekonomisini darmadağan edip gitti...Yani numunelik bir tane araba yapmak milletin karnını doyurmuyor ;)

LüGaT 06-04-2008 13:39

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Turkiye ilk dıs borcu Menderes zamanında aldı. Lozan antlasmasında Milli Şefe derler bu maddeleri kabul etmedin yıkık bir ülken var neyine guveniyorsun?

Bizden borc istedikce bu maddeleri sana kabul ettircez Bu cümle hep aklındaydı Milli şefin ve bir kere dahi olup kapılarını calmadı

Efendim Bm ile müzkare başlatan ismettir, Osmanlı imparatorluğunu batının rayına oturtan da ittihatçılar. Hariçten gazel okumayınız. Müslümanlar bu ülkenin günah keçisi değil.

Dp iktidarı da Menderes ve asılan arkadaşları hariç CHp'den kopma zihniyetin eseridir, Masonik bir yapılanma en sonunda yassıadayı gerçekleştirmiştir. Utanç tablosunu.

temiz_kalp 06-04-2008 13:44

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Birleşmiş Milletler'in temeli sayılabilecek bu organizasyon, I. Dünya Savaşı'nın ardından İsviçre’de 10 Ocak 1920'de "Cemiyet-i Akvam" (Milletler Cemiyeti) adıyla kuruldu. Amacı, ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek idi. Bir süre çalıştı fakat fazla bir varlık gösteremedi. II. Dünya Savaşı'nın ardından dağıldı. 6 Temmuz 1932'de Cemiyet-i Akvam, Türkiye'yi üyeliğe davet etmiş, 9 Temmuz'da TBMM Türkiye’nin Milletler Cemiyeti'ne giriş davetini onaylamış ve 18 Temmuz 1932'de Türkiye, Cemiyet-i Akvam'a resmen üye olmuştur.

Bundan bahsediyorum. Turkiye zaten birlesmis millet lerin kurucu uyelerinden dir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Milletler_Cemiyeti

kaynak icin bakabilirsin

Efendim Bm ile müzkare başlatan ismettir, Osmanlı imparatorluğunu batının rayına oturtan da ittihatçılar. Hariçten gazel okumayınız. Müslümanlar bu ülkenin günah keçisi değil.

Dp iktidarı da Menderes ve asılan arkadaşları hariç CHp'den kopma zihniyetin eseridir, Masonik bir yapılanma en sonunda yassıadayı gerçekleştirmiştir. Utanç tablosunu.

LüGaT 06-04-2008 13:48

Sonuç Türk-Müslüman avamı ruh ve mana kökünden sıyırıp batının kucağına oturtanların ruhu şad olmasın.

temiz_kalp 06-04-2008 13:50

Alıntı:

Sonuç Türk-Müslüman avamı ruh ve mana kökünden sıyırıp batının kucağına oturtanların ruhu şad olmasın.

Haklısın kim batının ve abd nin kucagına oturtmussa bende aynı seyleri düsünüyorum Allah ından bulsunlar öbür dünyada rahat etmesinler

LüGaT 06-04-2008 13:51

Alıntı:

Alıntı:

Haklısın kim batının ve abd nin kucagına oturtmussa bende aynı seyleri düsünüyorum Allah ından bulsunlar öbür dünyada rahat etmesinler

Allah'a havale ;)

temiz_kalp 06-04-2008 13:54

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Allah'a havale ;)

Evet yapacak baska bir seyimiz yok :) insanları mezarlarından cıkarıp sorgulayamayacagımıza göre neyse ortak bir yerde bulusmak güzel.

Kalbini kırdıgım arkadasım varsa Helal etsin hakkını benden yana Helal dir

LüGaT 06-04-2008 13:56

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Allah'a havale ;)

Evet yapacak baska bir seyimiz yok :) insanları mezarlarından cıkarıp sorgulayamayacagımıza göre neyse ortak bir yerde bulusmak güzel.

Kalbini kırdıgım arkadasım varsa Helal etsin hakkını benden yana Helal dir

Ederler inşallah. Bilmukabele.

All times are GMT +3. The time now is 01:55.